Milyen témája van a regényednek?
előzmény: velvetgristle (#83)
Eddig is a nyelvtanulás volt az elsőszámú hobbim, ezután is azt fogom csinálni (habár a thai írásrendszernek köszönhetően vészesen közel állok az idegösszeomláshoz). Jövőre jó lenne letenni a TOCFL nyelvvizsgát, így a kínaiba is bele kellene húznom. Emellett végre újra olvasok, elkezdett érdekelni a shibari, valamint a készülő regényemből is megírtam legalább 5, azaz öt mondatot. Az más kérdés, hogy ez az egész mennyire produktív.
És mi a tapasztalat?
Mesélhetnél pár mondatban, engem érdekelne :)
előzmény: Hawersracz (#81)
Sziasztok!
Már több mint 10 éve rendszeresen értékelek és olvasom a kommenteket, de nem szoktam írni. Járvány kórházban vagyok pszichológus, szóval dolgozok, de azért a filmekre is jut idő! :)
Ez kedves írás volt :)
előzmény: ngb (#79)
Dolgozok. Építőipar. Egyéb okok miatt is kevesebb most a meló, de azért akad.
Amikor éppen nem dolgozok (sűrűn előfordult az elmúlt kb. két hónapban) igyekszem hasznosan tölteni az időmet. Hadd fogalmazzak úgy, hogy nem szoktam unatkozni.
Angol, informatika, matematika, zene (gitár), így abc sorrendben a lényegesebbek.
Hja és természetesen filmek. :-)
Jó Veletek, már lassan tizenharmadik éve!
Kitartás!
Meg tudok oldani ezt azt :=)
előzmény: Lady Ópium (#77)
Te is szerkesztő vagy itt ezek szerint?
előzmény: budaik (#76)
Köszönöm, de jawtube-ra nem tudtam feltolni, se face-re :D
így eléggé gyatra elérése
előzmény: sztich (#75)
Wow, ez baromi jó. :)
előzmény: budaik (#53)
Nem vagyok kényszerszabadságon. Dolgozom. Csak sokkal többen jönnek vásárolni, mint ezelőtt. Szóval több a meló és nagyobb a stressz.
Rám meg még 4-5000 film vár, hogy meglegyen itt a 100000...
Nekem sem vállalkozóként. Pedig még 1400+ film vár rám... :)
előzmény: BonnyJohnny (#71)
Mondjuk unatkozáshoz nekem nem volt szerencsém a veszélyhelyzet miatt. :) (Ahogy lentebb írtam is, nekem, kormánytisztviselőként, nem lett több a szabadidőm. :P)
előzmény: Raul (#70)
Ha lenne időm filmet nézni, biztos nem keresnék más időtöltést :) De legalábbis nem unatkoznék, az biztos.
előzmény: BonnyJohnny (#69)
Miért, attól, hogy a filmek hoznak össze minket, a fórumtagok találhatnak más időtöltést is (főleg hosszabb kényszerszabadságon). :)
előzmény: Raul (#68)
Csak én gondolom úgy hogy egy filmes oldalon ez elég furcsa kérdés? Én ellennék vele pár évet, amíg a kívánságlistámat befejezem. :)
Privátban megválaszoltam.
előzmény: Lady Ópium (#66)
Melyik gyógyszercég?
előzmény: offerus (#62)
Köszönöm ezt a tanulságos beszámolót a munka világából.
Azt külön is köszönöm, hogy felhívtad a figyelmet Török-Illyés Orsolya/Hajdu Szabolcs megrendítő erejű hangjátékára. Aki járt a 80-as években Romániában, annak nem lesz teljesen ismeretlen ez a világ. Persze most mi sem tudjuk, hogy mit hoz a holnap. (Az majd kiderül holnap.)
előzmény: offerus (#62)
Köszönöm, a mai nap máris jó hírrel kezdődött!
előzmény: cucu (#63)
Kitartast a munkahoz! A torzstagsag miatt ne aggodj, az nem veszik el soha, ha egyszer mar megszerezted.
előzmény: offerus (#62)
Hát kényszerszabadság az nincs. Munka annál inkább… Egy gyógyszercég felső vezetőjeként az ébrenléti időm nagy részét válságkezeléssel töltöm. Egyrészt azon dolgozunk, hogy a biztonságos gyógyszerellátásért cégünk is hozzájáruljon a maga szerény módján, másrészt azon, hogy mindenki munkaviszonyát meg tudjuk őrizni, illetve biztosítani tudjuk a szükséges munkafeltételeket. Nem egy multit kell elképzelni, csak egy közepes bárkát a tankerek között. A két cégtulajdonos a tőlem balra, illetve jobbra lévő szobában ül, illetve ülne normál körülmények között. Jelenleg az egyikük önkéntes karanténban van, a másikuk pedig betegség miatt otthon. Az irányítás operatív része így nagyjából rám maradt.
Azt se mondhatom, hogy nem ismerős a helyzet. Felidéződik egy régebbi emlék. Akkor egy gyártó cégnél dolgoztam, éppen a három hetes karbantartási célú leállás volt 1998 augusztusban. A kb. 200 fős szokásos létszám helyett csak a tucatnyi karbantartó dolgozott, meg néhányan az irodában, amikor hírét vettük, hogy rekordnagyságú árvíz várható a Dunán. Mivel a cég a Duna árterében helyezkedett el (15 ha, kb. 40 épület), a fővárosnak nem volt kötelessége minket védeni. Magunkra voltunk utalva. Jól emlékszem arra, amikor felhívtam a kerületi polgári védelmet, hogy tudják-e, hol lehet zsákot és homokot beszerezni. A válasz az volt, hogy nem tudják, de ha én esetleg megtudnám, akkor szóljak nekik… Végül megoldottuk a helyzetet és szerencsénk is volt. Az árvíz a megerősített gátunk koronaszintje alatt néhány cm-re tetőzött.
Most is meg fogjuk tenni, ami emberileg megtehető, a többit pedig bízzuk a magasabb hatalmakra.
Mióta súlyosabbra fordult a helyzet itthon, már nem nézek filmet. Olvastam valahol, hogy ilyenkor is hagyjunk magunknak időt a lazításra, foglalkozzunk olyasmivel, amit szeretünk csinálni. Próbáltam filmet nézni esténként, de elaludtam (nem a film volt a hibás). Elképzelhető, hogy így idővel a törzstagságomat is elveszítem :( Tényleg, nem lehetne erre is valami moratóriumot kitalálni? Lehet, hogy elkezdem majd bejelölgetni a KT tagság előtt látott filmjeimet.
Azért ma este sikerült meghallgatnom az Obiectiva Theodora-t (legalább nem kellett nyitva tartanom a szememet közben). Ismételt köszönet zéel-nek az ajánlásért. Akit érdekel a diktatúrák természetrajza, csak rajta.
Egyébként meg „keep calm and carry on”.
Köszönjük szépen!
Tökéletes nyugtató... :)
Várjuk a többit!
előzmény: ChrisAdam (#59)
Szép munka! :)
előzmény: ChrisAdam (#59)
Nekem végre valahára van időm ilyesmikre is, egy kis léleksimogató a vészterhes időkre, azaz ne feledjük, hogy a tavasz közben ébredezik! Lesz még.
Köszönöm
előzmény: ryood (#57)
rögzíts egy rövid szekvenciát pl ezzel a screen recorderrel, és utána el tudod menteni vmilyen video formátumban, aztán hadd szóljon a "tecső" :)
előzmény: budaik (#56)
Csak nem tudom youtube-ra kiexportlani
előzmény: ChrisAdam (#54)
Az "In Memorian" forum naprakeszen tartasaval.:-((
Ez baromira menő!
előzmény: budaik (#53)
Főzés!!! Aki szokott főzni az tudja, aki nem szokott annak talán most jött el az idő. Fontos, hogy ha elsőre nem jön össze, akkor se tántorítson el. Ha másodikra sem sikerül, akkor sem. Legyél kreatív, készítsd el azt az ételt amit nagyon komálsz, de eddig csak eléd tették. Jó móka, telik vele az idő, egy új hobbi - elfoglaltság (ha új), hasznos, és nem utolsó sorban leveszel egy kis terhet a párodról-, feleségedről-, férjedről-, édesanyádról-, édesapádról vagy bárkiről. Az együtt főzés-sütés meg felbecsülhetetlen!! Utána az evésről nem is beszélve! ;)
Kitartást!
Köszi szépen.
előzmény: mimóza (#24)
Nana...:)
előzmény: Mikkey (#48)
Nem gondoltam volna hogy a bejegyzésem ilyen cunamit indít el :)))
hoogyne, ha még nyárra meg lesz a várva várt bajnokság, akkor már elég is lehetne egy időre.. :p
előzmény: ryood (#47)
Igen, megvolt...
De a tavalyi barcelona elleni 4-0 sem piskóta.....:)
legendás meccs volt, ahogy az Alaves elleni uefa kupa döntő 2001-ből, azt nézd egyszer vissza ha nem volt meg, azon is el voltam hűlve :D na de már tényleg off..
előzmény: ryood (#45)
Utaltam lentebb a 2005os döntőre...
előzmény: Mikkey (#44)
na akkor le vannak osztva a csapatok, még egy Poolos fazon jelentkezzen xd
Visszanézem a teljes veretlen szezont :) Go Gunners
A kedvedért megnézzük a 2013-as döntőt is. :)
előzmény: Kempesbaba (#41)
Pont a 99-es? Az egy tragédia volt :(
előzmény: Mikkey (#39)
Ezt, ha nem haragszol, aranyba foglalom! :)
előzmény: Mikkey (#39)
bekapcsolódok, mint United drukker, a 99-es BL döntővel elindítva, egy hosszú, csodákkal teli úton :)
Jaj már, pont a BL nyert csapatot, hogy nem lehetett nem szeretni? Lampard, Drogba, Terry, Cheh...
előzmény: Kempesbaba (#37)
Senki sem hibátlan... :)
előzmény: Ivan/ (#35)
De legalább nem city... :)
Ez van :) Több, mint 20 éve Chelsea szurkoló vagyok :)
előzmény: Kempesbaba (#33)
2005...
előzmény: Ivan/ (#32)
Mérges szmájli :D
előzmény: Ivan/ (#32)
Számomra a legkedvesebb klasszikus meccs, a 2012 BL döntő. Azt míg élek, nem felejtem el :)
előzmény: Kempesbaba (#29)
:D
előzmény: Fatupi (#30)
Fehérorosz bajnokság még üzemel (Bátyka országával nem szarozhat holmi vírus), talán valami sportcsatorna megveszi a közvetítési jogokat. A BATE rosszul kezdett, de valószínűleg csont nélkül húzza be ezt a szezont is. De azért hajrá Vityebszk!
Nekem nincs túl sok változás egyetemistaként, órák híján tanulni is több idő áll rendelkezésre.
előzmény: Kempesbaba (#29)
Hiányoznak a sportközvetítések,ezért kitaláltam hogy töltök le-számomra-klasszikus meccseket. Ma épp a 86-os Magyaroszág-Brazilia került sorra (aktualitását adja,hogy 16.-án volt 35 éve a mérkőzés).
A következő nagy valószínűséggel a 2014-es vb dicsőséges Német-Brazilja lesz :)
Dolgozom, és mivel a kereskedelemben így kényszerszabadság helyett kb. kétszeres, háromszoros nyomás alatt teszem ezt.
Szerintem sem. Mert pl. rádiójátékot hallgat, igaz, nem akármilyet!
Ez megváltoztatta az életemet – Török-Illyés Orsolya és Hajdu Szabolcs
előzmény: Xuja (#25)
Végre van időm haladni a regényemmel. Már egy ideje megfogalmazódott bennem egy történet, csak nem igazán volt időm leírni azt. Eddig egészen jól haladok vele. Aztán persze fogalmam sincs, hogy ér-e valamit, de szívesen írom, szóval mindenképp be lesz fejezve előbb-utóbb. De összecsapni azért nem akarom, szóval haladok a magam tempójában.
Ja es amugy okos ember nem unatkozik..
előzmény: Havierez (#1)
Visszakerestem, a Fórum Ázsiai filmek című topikjában, a 44-es hozzászólásban linkeltem ilyet. Képtelen vagyok most telóról hirtelen ideilleszteni, de egy pillanat alatt megtalálod.Nem tudom, PG erre gondolt-e, de talán igen. Én ott néztem több kincset. :)
előzmény: manuva (#23)
Át tudnád küldeni ezt a linket?
előzmény: PG (#22)
Korabban linkelve volt a del-koreaiak altal ingyeness tett felezer film, van mit nezegetni, aki komolyan gondolja.;)
Közös tanulás, otthoni munka, takarítás, filmnézés, zenélés, olvasás.
Én kihasználtam a lehetőséget, hogy végre kicsit edukáljam a népet.
Réges-régi álmom vált valóra: itthontanulunk! :)))
(Csak a később idelátogatóknak, amikor majd ez a periódus már történelem lesz: az országos homeschooling 3. napját írjuk.)
És tuti szórakozás! :D
Emellett munka, háztartás, család, gondoskodás - ezerrel.
Filmek: jó ideig majd csak azok kerülnek porondra - akarom mondani falra -, amiket a család többi tagja is támogat... °_°
(És ha besokalltam, talán bekuckózok - helyre(vagy ki-)billenni! - titokban, az éj közepén az itteni gyöngyszemek legjobbjaival.)
Játék, festés, olvasás, sorozatnézés és filmezés. Hála a projektornak ,a mozizás egyáltalán nem probléma.
Három hete műtötték a lábam, ami miatt tíz hónapja vagyok kényszerszabadságon... Várom a gyógytornát, ami remélem nem marad el. Utána lehet, megint megműtenek. Amíg láb-adozom, olvasok, blogolok és filmezem, mellette elszórakoztat a kutya, macska. Most már ember is itthonról dolgozik, elvagyunk...
Én IT-s vagyok, szóval szerencsére megy simán a home office. Én amúgy annyira nem rajongok érte, ha közel van a cég akkor nem sok előnyét látom a HO-nak, de ilyenkor persze életet ment. Barátnőm pedagógiai asszisztens, ő meg otthoni munkavégzés címszó alatt van itthon. Lehet szidni az állami szektort, de ott legalább az a kevés fizu megvan ilyenkor is. Nagyon nem irigylem most a vendéglátósokat, rendezvényszervezőket stb..
Barátnőm és én szolgáltatónál dolgozunk, ő a személyes ügyfélszolgálaton, én háttérirodában. Előbbiek ugyebár már bezártak és ott jóval korábban beindult egy protokoll, miszerint mindenkinek legyen leptopja. Telefonos megkereséseket fogadnak, egy direkt erre való asztali telefonon (nem, nincs több és most abból nem is lesz) és háttérmunkát végeznek (ezek száma szintén durván visszaesett). Én a háttérben asztali géppel vagyok, a veszélyeztetettek (java) már otthonról dolgozik a leptopján, de még ma is voltak bent vagy öten csak a mi csapatunkból. Most a cég azon dolgozik, hogy minden leptop és az asztali gép mellett a telefonokkal is lehessen otthonról dolgozni. Mert egyébként leptop sem jut mindenkinek és az asztali gépekhez is szoftverek kellenek, meg különböző jogosultságok meg a tököm tudja mi. Valahol megértem, hogy a nagyvállaltokat is lesújtja a járvány, de hogy azon filléreskedjenek, hogy 940 embernek "egyesével" megadjanak valamit a munkához kurva hosszú idő alatt vagy egy tollvonással 960-nak, az felbasz. Csak egy elnagyolt példa volt.
Az azonban biztató, hogy ha kimondják az állásidőt vagy mit, mikor nincs mit (és hogyan) dolgozni és azt mondják maradj otthon, akkor is kapunk "valamennyi" fizetést (nem is érdekel pontosan mennyit, van némi tartalék). De ez is elvileg odébb lesz még, telefonos megkeresés azért valamennyi úgyis lesz, ha feldolgozandó iratot nem is küldenek be annyit, meg lehet végezni egyéb ellenőrző jellegű melót.
Vásárcsarnok előtt giga-nyugger-phalanx... No comment.
Szerencsére olyan munkám van, ami itthonról is végezhető. Ami egyrészt jó, mert nem kell minden nap beutaznom Pestre, másrészt meg szar, mert nem szeretem különösebben a home office-t.
Milyen kényszerszabadságomat? :D Én eddig is javarészt itthonról nyomtam. Most csak annyi változott, hogy nincs mozi, nincs mozibemutató, így nem járok sajtóvetítésekre. De ez csak kb. a 20%-át tette ki az életemnek. Persze ez nem panaszkodás, hanem pont ellenkezőleg, örülök neki, hogy nekem azért nem köpött bele az életembe annyira ez a járványszarság. Ami remélem, mielőbb csillapodik. Azokkal mindenképp együttérzek, akiknek ez közvetlenül befolyásolta a munkáját, és most tényleg kényszerből hegyezik a zabot. Kitartást mindenkinek!
ja, én is bp-i színházban vagyok. ez mondjuk reálisan hangzik.
erősen kétséges, hogy májusban mi lesz, és ugye akkor lenne bemutató.
meg amilyen most a helyzet, nagyon kockázatos lenne akár csak 10-15 embernek egy légtérben együtt dolgozni, pláne a színészeknek, akik még szorosan érintkezhetnek is.
Valami olyasmi. Gondolom ilyen július vége-augusztus eleje. De mondom ez csak ,,zuhanyhiradó"
Amúgy valahogy most bujkál bennem a kisördög és azon filózom hogy most derül ki kinek van igazán fontos munkája,ki a fingfűrészelő és ki az akinek igazából nem is kéne nap mint nap bebumliznia melóba mert simán el tudja látni otthonról is...
és akkor a következő évad előbb kezdődne, vagy hogy?
előzmény: Kempesbaba (#8)
A pletyka az hogy (legalább is Budapesten) előre hozzák a nyári szünetet
előzmény: ryood (#7)
én jelenleg (még) színházban dolgozom, most nálunk sincs sok munka... bár tervben van egy próbafolyamat elkezdése, én úgy gondolom egyre kevesebb esély van rá, hogy el is indulhat ez mostanában...a tippem az, hogy ugrik ez az évad.
szívem szerint hazamennék most Pécsre segíteni, ahol szüleim élnek. mindketten 70 felett, apám ráadásul osztályvezető orvos..
előzmény: BonnyJohnny (#5)
Dolgozom, bár szerencsére el tudtam vonulni vidékre, és onnan nyomom.
Viszont minden tiszteletem az egészségügyi dolgozóknak, állami tisztviselőknek, és azoknak, akik nem tehetik meg a home office-t. Kitartást nekik!
Dolgozom.
Mint állami tisztviselő, én az utolsók között leszek, aki dolgozik... :P
Dolgozom.
Rengeteg önkéntes segítséget keresnek sok helyen, főleg a fiatalabb korosztályból, mert az idősebbek nagyobb veszélyben vannak. De csak unatkozás helyett.
előzmény: Havierez (#1)
Dolgozok. Mert muszáj. Mint magyar emberi erőforrás, feláldozható vagyok - pár millió sorstársammal egyetemben. Nuku kényszerszabadság.
A koronavirus miatt nagyon sokan otthon maradtak. Én is sajnos és nagyon unatkozok. Kiváncsi vagyok hogy ti többiek hogyan, mivel ütitek el az időt?
előzmény: Lady Ópium (#84)