Moziban filmvetítés alatt hangosan beszélő emberek.. 👁

(vissza a topikok listájához)

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-05-16 15:40:08 Vektor #16

Engem inkább az szokott zavarni, amikor 9-10 év körüli gyerekek ülnek be az olyan filmekre mint a pl Logan vagy a Kingsman (és sok esetben szülővel!).

Ha a gyerek jól viselkedik a film közben, és a szülő nem véletlenül hozta a vetítésre, akkor nincs ezzel semmi gond, Magyarországon akárki beülhet akármilyen filmre, a korhatár csak ajánlás. Engem is elvittek a szüleim R besorolású/16-os karikás filmre, amikor csak 10 éves voltam, és nem ártott nekem. (vagy mégis? :D) Tudták, hogy otthon egyedül úgyis nézek felnőtteknek szóló horrorfilmeket, ha akarják, ha nem, szóval nem igazán érdekelte őket a korhatár-besorolás.

előzmény: BalaKovesi (#14)

2017-05-15 21:10:19 ChrisAdam #15

Az egyik testvérem is ilyen, muszáj mindent kommentálnia ami a filmben történik, lehetőleg 10 másodperccel azelőtt mielőtt elmagyaráznák amire rákérdez.

Igen és én már moziztam mellette, azt hiszem, épp a Star Wars hetet néztük. :)

előzmény: BalaKovesi (#14)

2017-05-15 21:03:43 BalaKovesi #14

Amik így most beugranak: A Haragon beült elénk egy srác, aki szépen végigtelefonozta a filmet (és persze a fényerőt sem vette le, miért tette volna...). Ha háromszor ránézett a vászonra talán sokat mondok. Rá egy hónappal a Hobbit 3-ra ült be mellénk egy fiú az apjával, és végigröhögték az egész vetítést (akkor mulattak talán a legjobban, amikor az ork átszúrta Thorin lábát). Ráadásként a popcornadagjuk (minimum) felét otthagyták a székek alá besöpörve... A Mentőexpedíción is találkoztunk hasonlóan szimpatikus emberekkel, akik nem elég hogy folyamatosan pofáztak, nem elég hogy rossz helyre ültek, még flegmán el is küldték azokat akiknek abba a sorba szólt a jegyük amit szépen elfoglaltak.

Választ a kérdésedre, hogy mit lehet az ilyen mozilátogatókkal tenni nem tudok. Vannak olyan emberek, akik alapból ilyenek. Az egyik testvérem is ilyen, muszáj mindent kommentálnia ami a filmben történik, lehetőleg 10 másodperccel azelőtt mielőtt elmagyaráznák amire rákérdez. :D De megesik velem is, hogy sokat beszélek. Van amikor annyira rossz a film, hogy kivetkőzök magamból és szétkommentálom unalmamban. Marvel filmeknél meg ugye alapból sok megjegyzést teszek az utalások miatt (a jelenlévő barátaim és a mozizók kárára). Stan Lee Galaxis őrzői 2-s cameoját is sikerült elég hangosan lereagálnom. :D

Engem inkább az szokott zavarni, amikor 9-10 év körüli gyerekek ülnek be az olyan filmekre mint a pl Logan vagy a Kingsman (és sok esetben szülővel!).

2017-05-15 19:10:17 kwzatz #13

Ez nagyon nagy! :D
Amúgy sem fordult még elő velem, hogy szólni kelljen valakinek a moziban, hogy viselkedjen, mert mindig van olyan ember, aki gyorsabban veszíti el a türelmét. Az említett esetben pedig az lett volna az első gondolatom, hogy valami betegség áll a háttérben, már csak ezért sem konfrontálódtam volna a kutyás hölggyel, elég lehet a saját problémája neki.

előzmény: Tenebra (#7)

2017-05-15 18:23:52 BonnyJohnny #12

Ilyenkor mindig be kell vallanom, hogy én sem színházi viselkedést erőltetek magamra.
Emlékszem, a Rogue One Darth Vaderes jeleneténél konkrétan kislányos hangon vinnyogtam és toporzékoltam.
Legutóbb a Guardians of the Galaxy Vol. 2 alatt sem voltam épp visszafogott, ráadásul ott hárman voltunk. Mentségemre szóljon, akkor az egész mozi hangosan végigröhögte a filmet. (Bizony, hármast, vagy rosszabbat adók... ilyen is van... :P De biztos mindenki 12 éves volt... Még én is... :P)
De amúgy a baráti társasággal rendszeresen összebeszélünk. Én általában filmes, vagy geek háttéranyagokat súgok oda, de persze hülyeségeket is mondunk egymásnak. Igazából nem tudom, hogy olyankor mennyire vagyunk hangosak.

2017-05-15 18:21:55 Dangar #11

Azért ez mekkora már: kutyával menni a moziba pingvineket nézni. :)
Ennél már csak az lenne abszurdabb, ha egy színházi "Macskák" előadásra is elvinné.

előzmény: Tenebra (#7)

2017-05-15 18:16:14 Tenebra #10

Örülök, engem is megihletett akkor, én novellát fogok írni majd a témában. :D

Mondjuk ez még a jobbik eset, mikor ilyen csendes szociopatával találkozik az ember. De ami egy 4 évvel ezelőtti novellámat ihlette, és itt meg is osztottam, az már félelmetesebb, jóllehet, azon is röhögtem. Mikor egy magyar filmes eseményen egy vetítésen közel teltház volt (talán pont Makk Károlytól a Szerelem ment - ironikus módon), és egy öregúr késve érkezett (vagy 15-20 perccel később), s valaki elfoglalta a helyét, mivel úgy látta, üres székek vannak ott, ahol ő jobbnak érezte a kilátást. Erre az öreg persze nem volt rugalmas, nem keresett magának más ülőkét, hanem odament, és elkezdett patáliázni, hogy neki oda szól a jegye. Majd mikor a helyfoglaló csak nem akart elmenni, az öreg beállt elé, hogy ne lássa a másik férfi a vásznat. Az öreg győzött persze, mert a fickó vette a lapot, hogy az úr valószínűleg nem egészen normális. :D Erre szokták mondani, hogy nagy kár, hogy a Lipót bezárt.

előzmény: ChrisAdam (#9)

2017-05-15 18:10:36 ChrisAdam #9

:D :D Erre a kutyás gazdis sztorira emlékszem, még mindig hatalmas. Utána úgy beindította a fantáziámat, hogy rögtön lett ebből egy filmötletem.

előzmény: Tenebra (#7)

2017-05-15 18:07:25 Tenebra #8

Na igen, ez a pofátlanság netovábbja. Nemtom, lehet, én vagyok túl jólnevelt, de a mobilom azonnal lehalkítom, és elrakom a táskám mélyébe, ha elkezdődik a film.

Múltkor az Ulrich Seidl-féle Safari sajtóvetítésén volt egy hasonló eset. A nő valószínűleg viráglelkű volt, aki mellettem ült, és mikor egy vágóhídi jelenet ment, ő elővette a tabletjét, és elkezdte nyomkodni. Persze a terem harmadát beterítette a fénye. Újságíró létére nem nagyon tudott viselkedni. Nekem már azért beszóltak egyszer, mert a film kezdete előtt egy pillanatra előkaptam a notebookom. A mellettem ülő félig viccesen odaszólt, hogy "ugye az előadás alatt nem fogod használni?". Mondtam neki, hogy nyugi, nem vagyok olyan seggbunkó. És tényleg nem lennék az, mert van bennem empátia. Másokban viszont rohadtul nincs egy fikarcnyi sem. És ez úgy feldühít, hogy nagyon, de nagyon türtőztetnem kell magam, hogy ne jöjjön elő belőlem a vidéki paraszt.

előzmény: ChrisAdam (#2)

2017-05-15 18:02:42 Tenebra #7

Szerintem egyszerű a dolog: a te szórakozásod cseszik el, a mozi meg közösségi élmény, így hiába fizettek ők is a jegyért, kötelességük betartani a közösségi játékszabályokat. Az oké, hogy Indiában a pofázás az általános, de Mo-on az emberek nem azért mennek moziba, hogy pofázzanak a vászonnak, hanem hogy filmet nézzenek. Más az persze, ha valakinek kurvára tetszik a film, és ujjong egy-egy jelenet alatt, és más az, ha egy idióta végig kommenteli valakivel a filmet, főleg, ha unja is. Ilyenkor szerintem nem lehet mást tenni, csak szólni nekik. Először udvariasan, csendben. Aztán, ha kell, erélyesebben. Aztán esetleg, ha nagyon idióta lenne az illető, szerintem simán ki lehet vezettetni az ilyet a teremből, mert zavar másokat.

Én mondjuk durva vagyok és nyers, így ha ilyet tapasztalok, és nagyon zavar, akkor rögtön erélyes leszek. :D

Múltkor mondjuk volt egy eset a Pingvinek vándorlása 2 vetítésén, ahol másodmagammal és egy kutyával ültem a teremben. :D :D A kutya gazdája, a nő végigkommentálta a filmet magában beszélve. Engem ez annyira lesokkolt és mulattatott, hogy ezesetben nem ment fel az agyvizem, és nem szóltam be neki. De amúgy ha pl. valami tipikus agyatlan tinicsapat csinálja a fesztivált, ráadásul a nyakunkba önti a kólát, mint egyszer, akkor odapörkölök nekik. :D

előzmény: ryood (#1)

2017-05-15 17:41:30 budaik #6

Elég sokat mozizom, eddig kétszer vesztettem el a kontrollt...

Viszont amúgy eléggé jól koncentrálok a filmre, így nehezen tudnak megzavarni :)

2017-05-15 17:39:28 zéel #5

Lehet, hogy szerencsés vagyok, de nekem csak pláza moziban volt eddig hasonló tapasztalatom.
Mobiloztak. Szerencsére röviden és halkan.
Jut eszembe az Örkény Színház Hamletje. Az egyik jelenetben megszólal Polonius (Csuja Imre) mobilja, és halkan valami ilyesmit mond: bocs, de színházban vagyok!:)

2017-05-15 17:35:12 Mizi #4

Én szinte mindig kifogok ilyeneket a moziban, ezért is inkább otthon mozizok.

előzmény: ryood (#1)

2017-05-15 17:27:35 Dangar #3

Esete válogatja, de generálban szerintem nem érdemes offenzíven fellépni, pláne jól nevelt, szelíd lényként (üdv a klubban!) nem. Lazán odafordulsz és egy visszafogott "psssssszt" általában beválik - azaz nem lövünk, csak meglebegtetjük a stukkert, akármennyire is kikívánkozik az az elsöprő kaliberű "kussoljatok már, b*** meg!". :)

Egyik ismerősöm elmondása szerint anno azzal fordult hátra egy hasonlóan zajos haveri társasághoz (ha jól emlékszem a Rush-t nézték), hogy "ajánlhatok egy olcsó házimozi rendszert?".
Még a stáblista alatt is csendben ültek. (bár hozzáteszem, testépítő a srác...) :)

előzmény: ryood (#1)

2017-05-15 17:23:36 ChrisAdam #2

Ez egy érdekes kérdés, mert tényleg ha két felnőtt ember ennyire nem veszi észre magát, akkor ott te a leteremtéssel sokat nem biztos, hogy segítsz, ott már nagyobb bajok vannak. :D :D

Asszem pont a Logannél volt hasonló, amikor a túlsó oszlopba, viszonylag távol tőlem a megindító finálé alatt (aki látta, még jobban átérzi a helyzetet) egy viszonylag fiatalabb nő felvette a telefonját, vagy hangüzenetet küldött, a lényeg annyi, hogy 1. világított a képernyője 2. hangosan beszélt, normál hangerővel. Az egész moziterem felhördült (Westend, egy közepes terem), hogy "kussojjá má", s én éppen már felállni készültem, hogy odamegyek és kiütöm a kezéből, miután kábé egy perce tartott a merénylete, de aztán épp akkor szólt ott a mellette levő, amire már hallgatott a kultúrlélek. Az igazság az, hogy ha olyan szinten van ez a pofátlanság, hogy nem tudom a helyzet magaslatán ép ésszel felfogni, akkor elpattan bennem valami és odamondok jól. De moziban talán még nem volt ilyen. Máshol már igen. :D (Lehet, hogy viszonylag szelíd embernek tartatok, sajnálom a csalódást.)

előzmény: ryood (#1)

2017-05-15 17:12:26 ryood #1

érdekelne a véleményetek egy bizonyos dologgal kapcsolatban.
szóval moziba megy az ember, és ül mellette vagy mögött valaki vagy valakik, akik folyamatosan végig beszélnek a vetítés alatt. hangosan, magukat nem zavartatva, és persze azt teljesen lesz...a, hogy netán másokat zavarnak társalgásukkal.
az utóbbi fél évben volt egy-kát ilyen élményem, és az egyik pont a toni erdmann című német film volt, ami egy igen szuggesztív alkotás, és sajnos volt két nő mögöttem, akiknek muszáj volt folyamatosan kommentálni, véleményezni mindent, ami épp történt a filmben. eszméletlenül idegesítő, zavaró volt, viszont én meg "jól nevelt", szelíd lény vagyok, és különben sem szeretek másokat megnevelni...de úgy gondolom, ezeknek az embereknek elsősorban saját maguk a fontos, és nem a film érdekli őket igazán.
ti szerintetek mi a legjobb megoldás egy ilyen helyzetben? és ha mondjuk úgy döntötök, hogy szóltok, akkor hogyan, és mit mondtok az illető(k)nek?
kösznöm előre is a válaszokat.