Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.
- 1
- 2
Bizony, de még mennyire, hogy szép volt!
Valóban! Le a kalappal előttük! :)
előzmény: coles (#152)
Végül: 1-8-9. Így sem rossz! Szép volt, lányok-fiúk.
Róluk se feledkezzünk meg: http://www.nemzetisport.hu/rio-2016/paralimpia-2016-kezdi-reka-4-lett-50-m-pillangon-2525167
Off: bokszot követi valaki? (A középsúlyú) GGG az imént végezte ki a brit bajnokot (Kell Brook egyébként váltósúlyú), hajnalban pedig a P4P éllovasa, Chocolatito ugrik fel Carlos Cuadras vadászterületére. (A szigetországi gálán sajnos elbukott a nem túl szerencsés körülmények közepette harcoló Nemesapáti Norbert...)
Talán ez lenne a legjobb.:)
előzmény: Ugor (#149)
Úgy érted, hogy csak odaphotoshopolják a versenyzőket a képernyőre?
előzmény: csabaga (#148)
Nemrég hallgattam egy beszélgetés egy bennfentessel,szerinte az egész sportág csalás.
előzmény: Mizi (#146)
Olvastam. Hátborzongató. Az gonosz orosz (?) Mamiasvili (?) fondor módon üzelmeket folytat a háttérben, hogy inkább németek győzzenek. Elképesztő, na.
előzmény: Mizi (#146)
Elsősorban Ugornak: Elismerte a bíró, hogy elcsalta a magyar birkózó meccsét Rióban
Tudom bizony. A témában annyira nem vagyok már újonc, '88 óta követem az Olimpiákat (Foci VB-t, EB-t csak '94 óta :)), igaz először volt alkalmam egy ilyen rendezvényen részt venni.
előzmény: Ugor (#144)
Akkor tudod, hogy miről beszélek! :o)
előzmény: banana (#143)
Nekem is nagy élmény volt élőben látni és hallani őket. :)
előzmény: Ugor (#137)
Ugor :D :D
Ááá, figyelj, tudod milyen jó megérinteni őket? A létező legjobb! Hozom haza magamon.
előzmény: ChrisAdam (#138)
Lövésekről talán inkább ne itt. De nem, a hely és a rendezvény szelleme nem engedte meg.
(Majd megint jön valami kiégett, túlkomoly arc, és rögtön nekiáll szánalmasozni egyet.)
előzmény: tomside (#139)
Láttam a kékben, hogy fotóztál Bogit Chrisnek. Nekem nem lőttél véletlenül Szilágyi kisasszonyt?
....és én még mindig sokkban vagyok, hogy találkoztál Bogival. :D
A Syma csarnoknál voltam! Kihagyhatatlan!
(fotók a Facebook-on...)
előzmény: banana (#136)
Kint voltál? Vagy mások?
előzmény: Ugor (#135)
Úgy érzem, nem szeretnék, hogy kimenjünk a reptérre. Ezt nagyon sajnálom, mert azt szerettem volna látni, ahogy leszáll az aranygép, meg ahogy kilépnek az ország hálájába. De ha nem, hát Syma-csarnok. 9 előtt jóval ott kellene lenni.
előzmény: banana (#134)
Az oldalon ezt írják:
"A Magyar Olimpiai Bizottság arról tájékoztatott, hogy a magyar olimpiai csapat riói hőseit 2016. augusztus 24-én, szerda reggel 9 órakor köszöntik a budapesti Syma-csarnokban."
Ezt én úgy értem, reggel 9-től már megy a móka. Vagy ez a 9 csak egy támpont?
Mondjuk ezt tudtuk, de azt nem tudom, hogy mikor száll le. Pedig de kimennék!
előzmény: banana (#132)
Én személy szerint teljes mértékben elégedett vagyok hazánk olimpiai szereplésével. Az, hogy a 8 aranyból 6-ot ketten gyűjtöttek pedig azt jelenti, hogy rendelkezik az ország igazi klasszis "sztárokkal",. Természetesen Hosszú Katinkáról és Kozák Danutáról van szó, és kiemelendő még Szilágyi Áron, aki kisujjból hozta a címvédést.
Csalódni, tulajdonképpen csakis a vízilabda válogatottakban csalódtam, mert szerintem "bennük maradt" egy-egy dobogós helyezés, amit simán hoztak volna, ha nem cseszik el, és tudásuknak megfelelően teljesítenek. Kár-kár...
Nekem ezek tetszenek a magyar sikereken kívül a legjobban.
Egyszerű a magyarázat. Egy sportszám népszerűségét elsősorban nem annak sikere, hanem típusa határozza meg. De állítólag már Székely Éva is azt mondta, nyerhetnek bármennyi aranyat az Olimpián, ha Puskás gólt lő, abból lesz a hír. Így volt ez már 60 éve is, így lesz majd 60 év múlva is. Szóval ebben semmi újdonság nincs.
előzmény: csabaga (#128)
Most valahogy divat(bulinegyedes)-drukkerek sem tűntek fel.
Ment a női vízilabda bronzmeccs és bárgyúan söröztek.Ment a tévé,de oda se néztek.
előzmény: banana (#125)
Khm... Van, amiben a legjobb barátság mellett sem közösködünk.
előzmény: tomside (#126)
Nos, vége.
A legfontosabb eredmény: rájöttem, hogy feleségül kell vennem Szilágyi Liliánát!
Nincs meg véletlenül a száma, Ugor?
:)
Ha jól tudom szerda este lesz egy nyilvános ünnepség a Szima csarnokban.
előzmény: csabaga (#123)
És vége lett...
Az olimpiai 13. a kertek alatt jön haza és nem várja ünnepélyes fogadtatás a Hősök-terén...Ezt Risztov Éva is tapasztalni fogja,pedig ő nyert már aranyat.
Rég volt olyan év, amikor ennyi magyar siker született volna. Oscar, Foci EB, Olimpia! Elég intenzív egy év. :)
Titkon bíztam a dánokban, behúzták (gallok is. A kéziféket...), USA gálázott a szerbek ellen (brutális az edző mérlege: mindössze egy vereség, talán még a hellének ellen, 2006 körül, a vb-n, a legjobb négy között... de a bronzért vívott küzdelem volt az igazi!), a házigazda nem hagyta ficánkolni az olaszokat... A ruszki leány az intenzív után megnyerte második aranyát, tiltakozott az etióp kocogó (bizarr módon a mongolok is), a svéd Jenny Rissveds összevarrva diadalmaskodott. Mi volt még? Pl. Bolt. Meg razzia. És dopping. S nem semmi a brit éremeső! Mi van veled, Kína?
Semmin sem tudnék fanyalogni. Annyi nagyszerű percet szerzett ez az olimpia, amennyit sok-sok más hónapból nem tudnék összevakarni... csak őszinte hálát érzek a magyar sikerekért!
Abszolút nem csak az érem számít, épp ezért említettem olyan sportágakat, ahol (az utóbbi 1-2 évet kivéve) világ és Európa bajnokok, érmesek egész sora jutott ki az olimpiára. Tőlük (8 judós, 8 birkózó, 4 öttusázó, néhány férfi kajakos, kenus stb) reális elvárás lett volna mondjuk egy-két érem. Ehhez képest ezekből a sikersportágainkból egyetlen versenyzőnk sem állt dobogón. Ez nem olyan magyaros fotelhuszár vélemény, hanem inkább némi aggodalom a jövőre nézve.
előzmény: caulfield (#117)
Vizilabdában a 2-8. hely között bárhol végezhetünk,mindkét nemnél.
előzmény: caulfield (#117)
Mondjuk azért ez a sok nulla egy kicsit erős, nem? Vagy tényleg csak az érem számít?
Írták máshol, hogy most, mivel vízilabdában csak 4. és 5. legjobbak vagyunk a világon a jövő évi vizes vébé után könnyen lehúzhatjuk a rolót, mert nem sok jót sejtetnek ezek az olimpiai helyezések...
Van ez az általános transz, vagy tudja mi a fene, ami valahol az '54-es ezüstből táplálkozik, mikor lincshangulat uralkodott az elbukott vébédöntő után. Idősebbekben mai napig él a legenda, hogy 11 mercit tejeltek a németek a magyar játékosoknak a kupáért.
Verrasztó Dávid, Tóth Krisztián sértett szavaiban van talán valami.
előzmény: gaben (#113)
Egyébként ezt a 2-3 érem "veszteséget" minden olimpián megkapjuk, mint ahogy más hozzánk hasonló sporthatalmak (mindegyike többszörös lakosságu) is. Szerintem ez benne van a sportban.
Igen, én is így gondolom. Tudom, hogy Hufnágelék nyerték a válogatót, de tuti, hogy Kammererék jobb eredményt értek volna el négyesben.
Előzőekhez hozzátenném, hogy a minden olimpián nagy várakozással kísért sportlövészet is nulla... torna Berki nélkül szintén, ökölvívás már sok éve. Mennyi sikeres magyar sportág!
Vívóink viszont minden várakozást felülmúltak.
Azert a birkozast "megkoszonhetjuk" a kedves biroknak...ott ket jogos ermet is elvettek tolunk. A tegnapi noi polo bronzmeccset meg mindig nem tudom feldolgozni...az utolso masodpercben!!! Plusz a ferfi kajak-kenu szakagat csunyan sikerult szetbarmolni. Ha az eredeti terv szerint levok mentek volna plusz 2-3 erem meglett volna...
előzmény: gaben (#113)
Teljesen igazad van, úszók, kajakosok, vívók hozták magukat, Márton Anita hatalmas eredmény, az éremtáblázat kifejezetten szép, hatalmas gratuláció!
Na de. Küzdősportok nulla (pár helyezés), öttusázók nulla (eddig), sportlövők nulla (egy ötödik hely) két pólócsapat so-so...
Én ennyit vártam. Hozzuk a Barcelona után, Atlantával kezdődő (Peking méltatlan kivételével) éra átlagát érmekben és helyezésekben.
Voltak nagy számaink, Hosszú és Kozák pedig az idei olimpia legnagyobb hősei között.
Büszke vagyok. Az EB-nél is jobban (igaz, ott váratlanabb volt a mutatott szép helytállás, annak ott azért van értéke).
Gondoltam, valaki megemlíti: összejött a nyolcadik arany.
A házigazdának nem jött össze (Kanada ellen későn eszméltek, 1-2), a germánok viszont megcsinálták (2-1 a svédekkel szemben), és Marozsán főszerepet vállalt (női labdarúgás).
Sajnos vesztésre állunk a ruszkikkal szemben (6-7)! (Közben egyenlítés...)
A szlovák Matej Tóth szerezte hazája második riói aranyérmét (de a hajós négyes is esélyes a győzelemre). Hihetetlenül ment a gall vetélytársa: http://www.nemzetisport.hu/rio-2016/rio-2016-ez-az-elszantsag-a-gyaloglo-a-nadragjat-hasznalta-wc-nek-2521155
Jön a női foci bronzmeccse és fináléja is.
Közben repült egy edző (az örömtől), suhant a laszti 127 km/h-s sebességgel, brutálisat meccselt a norvég az orosszal (női kézi) és az evezés egyedi módját választotta Mozambik. Mit hagytam ki? Igen, kajak-kenu...
előzmény: tomside (#108)
Ó lányok, ó lányok! Az a BRONZ lenne a kedvenc érmem erről az olimpiáról!
Ó, szegény brazil leányok! Még a végén a svédek nyerik a tornát (női foci)! De a hazai srácok ezt nem bukhatják be! Holnap Honduras az ellenfél.
S úgy néz ki, haldoklik a kedvenc kategóriám is:
http://index.hu/sport/2016/rio/2016/08/16/michael_conlan_haramtsuly_vlagyimir_nikitin/
(Off: bamba Agüero! Lassan palermoi magasságokban...)
Kopírozhattuk volna a végét is... :o(( Jaj, de sajnálom... de nem voltunk jobbak. Az viszont nagyon hősies volt, hogy egyenlíteni tudtunk! Csak már elfogyott a végén az élet.
előzmény: csabaga (#105)
Pedig a tegnapi meccset kopírozták,sajnos a végét kivéve.
előzmény: Ugor (#104)
A gutaütés úgy kereng körülöttem, mint egy kísérőbolygó!
előzmény: tomside (#103)
Vérzik a szívem.
Egy szaros büntetőn múlt... a francba!! Nem könnyű az élet... de kár!
3-5 a "félidőben", a fordításhoz kisebb csoda kéne (vagy szervezettebb játék? Hatékonyabb befejezés?)!
Koncentráljunk most a vízilabdára, mert igen elkelne a szurkolás...
Ráadásul ahogy nézem, nem csak minket érintenek ezek a dolgok:
http://www.origo.hu/olimpia-2016/okolvivas/20160816-a-nehezsulyu-bokszdonto-miatt-szegyenkeznek.html
Engem is bosszant néha, ha úgy érzem, jogtalan egy ítélet. Akkor is bosszant, ha más ország sportolója ellen történik, mert iszonyatos munka van a teljesítmény mögött, ami elképesztően fájhat, ha igazságtalan módon nincs díjazva. Nem láttam Lőrincz Viktor bronzmeccsét, de interneten elég egybehangzóan állítják rengetegen, akár végigvezetve a mérkőzés történéseit, hogy valami nagyon nem fair dolog történt. Bácsi Péter meccsével kapcsolatban érdekes módon egy ilyen sincs. Kikapott, nehéz meccs volt, kicsit valóban jobb volt az iráni ellenfél akkor és ott. Rendben van az, hogy nem kell mindig csalásért/igazságtalanságért kiáltani, de amikor valóban megtörténik, akkor nem szabad szemet hunyni felette. Ettől függetlenül nagyon szórakoztató Ugor hasonlatait/metaforáit olvasni, rég nem nevettem ilyen jót. :D
Kár Tomiért... Hajrá, Balázs! S négytől Montenegró...
(Joao Havelange, R.I.P.)
Fantasztikus!! :o)) És közben nézzük a birkózószőnyeget is!
előzmény: coles (#93)
Nana! Halott oroszlánba már nem rugdosunk! Ha megadta magát, földön fekszik, akkor már nem ér!
előzmény: Mizi (#91)
Nati... Megvan a B-döntő!(?)
Gyerekek! Arany! 51 század... Kipattant az összes ér a homlokomon... Hogy ment az a germán duó!
Megvan a 6! :)
Ugor! Nem tudom, hogy valóban ennyire naiv vagy-e, vagy csak a politikai hovatartozásod miatt muszáj néha behunynod a szemed, de sokszor tényleg nem látod a nyilvánvalót, ezért értelmetlen vitázni veled sport világeseményekkel kapcsolatosan. Pont. És itt legyen akkor vége.
Azért az nem tetszik, hogy a brazil helyi nagyérdemű ellenfülyül. Nem volt szép a vízilabda meccsen sem, amikor mi támadtunk, meg nem volt szép most a rúdugrásnál sem, amikor az ellenfél ugrott. Az ok, hogy országöröm a brazil olimpiai érem, de akkor is...
Feladom. Győztél. Beismerem, hogy marslakó vagyok és a Föld elpusztítására törekszem. Nem gondoltam volna, hogy valaki lebuktat, de neked sikerült. Itt a kezem, térdeljen a hátamra a TEK.
előzmény: from hell (#88)
Azzal nyugtatsz meg, ha nem legyintesz a leghíresebb és nemesebb sporteseményen történő rendszeres igazságtalanságra, mely ráadásul honfitársaidat éri. És nem kezdesz túlzó rakétás, bonifácnénis hasonlatokba, mellyel megint csak tereled az igazságot a nagy elfogadásod közepette.
előzmény: Ugor (#87)
Jaj, hagyjuk már ezt, hogy én a kirgiz bíró vállát... meg ding kém vagyok, meg jugoszláv békaember. A fenébe, nem lehet ezt befejezni soha? Mi a bánatból gondolod, hogy engem nem érintett meg? Hogy nekem nem fájt? De, bizony, én is a magyaroknak szurkolok. De nem lehet olyan (ha például orvos vagy), hogy Bonifác néni halálán keseregsz egy hétig a II. emelet 473-asban, miközben 27 másik nénivel is törődni kellene, mert azok is bajban vannak...
Mivel nyugtathatlak meg? Feketébe öltözöm, kitűzöm a ház ormára a fekete lobogót, vagy félárbócra ereszkedem?
előzmény: from hell (#85)
Nincs háború. Nincs dobálás. Nincs rakéta, nincs atomcsapás és nincs véres könny.
Ahogy nincs igazság, sportszerűség, játék és ünnep a tegnapi bronzmeccs fényében...
előzmény: Ugor (#83)
Örülök, hogy neked csak ennyi volt és már a kajak-kenuval foglalkozol, de amikor ezeket a pillanatokat láttad, ha láttad, azért remélem nem a kirgiz bíró vállát veregetted meg képzeletben...Csak egy kis játék...
előzmény: Ugor (#83)
Valóban,sőt Ausztrália ellen megsajnáltak minket a rossz kezdés miatt és utána inkább nekünk fújtak.Néha még a riporter is meglepődött egy-egy esetben.A kiállítások is bőven nekünk kedveztek.
előzmény: Ugor (#69)
Bajtársak, nem, nem, nem, nem ér meg ennyit. Hogy két szomszéd, akik békében söröztek az árnyékban, meg nézték esténként a naplementét, egymás nyakának essenek, mert a Puruttya SC mérkőzésén a baszk bíró nem adott meg egy nyilvánvaló tizenegyest a bergengócok ellen… és én nem akarom most bedobálni a kirgiz követség ablakait, nem akarom, hogy éles rakétákkal felszálljanak a svéd-magyar Grippenek és atomcsapást mérjenek Kirgizisztánra. Nem. Valamennyien drukkolunk, továbbra is a magyar csapatnak, megrágjuk a kalapunkat, ha kiesik egy magyar az utolsó fél méteren, vagy ellenünk ítélnek egy tust. Máskor meg a levegőbe dobjuk a kalapunkat és éljenzünk. Jó ez így. Meg biztos olyan is van köztünk, aki most kimegy a temetőbe és véres könnyeket ejtve öklével sújt kirgiz ősei sírjára és megtagadja azokat. Én meg nem. Én már a kajak-kenu versenyeket nézem. Amúgy meg béke van, nem haragszik itt senki senkire, jó szurkolást továbbra is!
előzmény: from hell (#82)
Szíved joga, hogy mit gondolsz az olimpiáról a népek játékáról. Neked legyen az, ezen nem fogunk vitatkozni. De azért annyit tisztázzunk, nem én kezdtem ezt az egészet. Azt jöttem tisztelettel szóvá tenni, hogy miközben a fél ország háborog (ezúttal jogosan, nem tiszta gyűlölködésből, vagy mert jól esik, vagy mert mind gonosz ultrák vagyunk) az elmúlt napok bírói arcátlanságai és ezáltal sportolóink semmibe nézése miatt, addig itt, szeretett filmes oldalamon olvastam egy ezt eltusolni, felmenteni igyekvő hozzászólást egy amúgy számomra is kedves tagtól. Szerettem volna felhívni a figyelmét, hogy bár láthatóan jó dolog vezérli, ezt most rosszul látja és esetleg máskor ne essen ugyanebbe a hibába. Vagy ha mégis és még szóvá is teszi, akkor fogadja el a kritikát azoktól, akiket ez érint. Nincs harag Ugor, szerencsére egy pillanatra sem éreztem indulatot, csak vannak olyan értékek a sportban, amik mellett most ki kellett állnom, még akkor is ha máshogy látjuk, amivel semmi baj nincs.
előzmény: Ugor (#78)
Az objektív sportokban szerencsére nem. Lehet elveszíteni egy döntőt vagy meccset, ha az ellenfél jobb (Katinka - DiRado). Lehet úgy is, ha jobb vagyok ugyan, de jön egy hirtelen áramszünet (Imre Géza - Park). De úgy, hogy Euróvíziót csinálnak belőle, úgy nem. Ez elfogadhatatlan.
előzmény: Ugor (#63)
Izland ellen szerencsére volt időnk a bíró ellen szépíteni és bár a győzelmet elvette tőlünk, a csoport elsőséget nem tudta. Itt viszont nincs feloldozás. :(
előzmény: Mizi (#61)
Szerintem bizonyos dolgokat azért el kéne választani egymástól. Én például sosem voltam profi sportoló, de repesek a sportért, olimpia, focieb, minden... Szerintem az ember legjobban játszani szeret, a játék valahol mindennek a sava-borsa, talán értelme is. A játék és a szeretet, amolyan kéz a kézben párok. Mondhatjuk az élet maga játék, vagyis úgy kéne rá tekinteni. A sport meg felfokozott megtestesülése ennek, ezért valahol a sport végülis maga a valódi élet - mert tiszta játék. Vagyis hát igen: annak kéne lennie, tisztának.
Mindenki, aki figyel erre, átéli ezt, az valahol baromi érzékeny tud lenni, mikor a játéktól idegen erők, dopping, vagy bÍrói csalás belekotnyeleskedik ebbe. Valahol Írta valaki, hogy a munka korrupt játék. A sport a munkával ellentétben, nem az önfenntartást szolgálja, nem az énben marad hanem a részvételért küzd, nem kényszerből, hanem a csapategységért, vagy az ellenfélért, a sportolók valahol a legnagyobb egyéniségek. A játék komolyságát mutatják.
Csak azt akarom ebből az okoskodásból kihozni, hogy a versenygés megköveteli a maga komolyságát. Van úgy, hogy a kufárokat, csaló bÍrókat igenis ostorral kellene a pástról elüldözni, mint ahogy a doppingot is. És nem folyton relativizálni, hogy most visszakapjuk itt azt, amit amott egyszer elvettek. A hiba emberi dolog, de a szándékos ártást, tévedést nem kéne szó nélkül hagyni. Vagy jobb hátradőlni, fűrdőzni a játék "szépségében", legyinteni és legfőképp viszolyogni bármitől is, ami számonkérne, mert az a hang csak valami korrupt nacionalista vallásosságon alapulhat?
Á, a fenébe is, borítékoltam, ott van lent, hogy nem érted. Én nem mondtam, hogy Hosszú Katinka játék, meg a munkája sem, nagy rajongója is vagyok, hosszú sorban álltam órákig, hogy dedikáltassam vele a könyvét, és aztán igazán tudom, közvetve tőle, hogy mennyire komoly, amit tesz! Ennek ellenére a sport nagy találkozói játékok. Nem Hosszú Katinka egész napos kemény edzése a játék, meg nem a jeges vízben ülése, hanem az olimpia, a népek játéka... meg az labdarúgó EB is... anyám, mit vétettem, idáig "kritikuss"-val beszéltük meg ugyanazt újra és újra és újra és újra, most meg majd itt veled? Én már ugyanezeket mindenhol elmondtam, mint egy papagáj. Most meg majd újra. te meg a tiedét, ahogy ugyanezt, a semmiért, az egymás izélgetéséért itt csak írunk, írunk, és ettől nem változik semmi. Én is szeretem az olimpiát. Hogy nem pontosan ugyanaz a véleményem mindenben mint neked? És? Mi van akkor? Mi ez, egy vallás, egy megmásíthatatlan, kőbevésett izé? Hát te szeresd úgy. Én meg így. Elférünk, nem? Mi a búbánatért kellene egymást a saját képünkre formálni? Össze akarunk házasodni, vagy mi?
előzmény: from hell (#77)
Ugyanez volt az EB kapcsán is. "A foci csak egy játék." Nem, a labdarúgás jóval több, mint játék. A sport jóval több, mint egyszerű játék. Nem, természetesen nem háború és nem kell, sőt nem is szabad egymás torkának esni, pont nem erről szól, de minden porcikájában távol áll a zsibvásári játéktól, népi ünnepélytől. Pontosabban több annál. Nézd meg Hosszú Katinkát. Amit ő tett az elmúlt négy évben, hogy azt elérje amit. Az játék? Aligha hinném. Vér és veríték, kőkemény munka.
Ebben a részében számomra pozitívan több, mint csak játék a sport. Egy gyönyörű ünnep, ami mögött elmondhatatlanul sok munka és áldozathozatal van. Ellenben ott az árnyoldal. Az üzlet és a dopping, kéz a kézben. Sokáig felfoghatatlan volt számomra is, de az élsportban mindenki doppingol. Különböző módon és mértékben, de mindenki, aki ott van az élvonalban. És ez az üzlet miatt van, a pénz diktálja az orvosi előnyszerzést. Ezt mindenki tudja, aki a sport berkeiben van, mégis megmaradt valami a sport eredeti szépségéből és néha ez ki is csillan. Mint amikor több ezer szurkoló pendül egy húron a nemzeti válogatottal és többek között ezért is érnek el sikereket, örömmámorban élnek át néhány napot egy világeseményen harminc év után. Ez a sport hatalmas összetartó ereje, melyet még nem tudott teljes mértékben felőrölni az üzletvilág. És ebben a maradék tisztaságban az egyenlő feltételek biztosítása alapfeltétel egy-egy mérkőzésen, tornán. Ha az sincs meg, akkor már semmi sem menti meg a sportot és nem lesz értelme sem űzni, sem nézni, maximum annak akit meg lehet vele etetni, mint a tucatgyártott filmekkel. Szerintem ezért fontos odafigyelni a maradék igazságosságra és kiállni érte. Hisz tudjuk az még a játékban is fontos.
előzmény: Ugor (#76)
De tényleg, ne csináljuk már ezt. Az olimpia egy gyönyörű játék! A népek ünnepe! Nem egy alantas küzdelem a háttérben, a színfalak mögött. Ezt gondolom, remélem, még ma is! Ha alantas sunyiság lesz az egész, akkor nem várom és nem nézem. Most várom, négy évente, gyerekkorom óta rajongok érte! Ne köpj ebbe bele. Én szeretem a sportot, az olimpiát meg különösen. Az olimpiákról szóló könyveket bújtam évekig kamaszként! A legtöbb olimpiáról megvettem minden sportnapilapot és el is tettem! De egy játék! nem háború! Ha kiesik valakink, sajnos kiesik, szomorú, jobb lett volna, ha győz, de nem így történt. Aki viszont győz, az meg szép példakép lesz. De még mindig nem háború ez az egész! Nem olyan, hogy emberek egymás torkának essenek érte! Mit kell ezen annyit rugózni, amíg nem sikerül konfliktust szítani? És örülni szeretnék a sportnak, az olimpiának, nem veszekedni rajta, hanem örülni neki. Érted? Hát, nem biztos.
előzmény: from hell (#75)
Elvicceled, de ezek komoly dolgok, ha sportoltál tudhatnád. És mivel ezek fontos értékrendbeli kérdések is, nyilvánvalóan nagy vitáknak & eszmecseréknek adhat teret, amik akár előrevezetőek is lehetnek, lehetnének. Más kérdés, hogy ezt ezen a filmes fórumon kéne-e megvitatni.. :) Eddig én nem tettem és továbbra sem tervezem.
U.i.: Mindenesetre ha holnap a másik Lőrincz fivér mérkőzéseit is szétfújják miközben szerencsétlen széjjel küzdötte magát, és esetleg azt olvasom itt, hogy a fütyköse csak szépen lébecolt míg a bírók szegények pedig nem láthatták rendesen, hát akkor lehet megint betérek egy ejnyére! :) Bár nem hiszem..inkább kiszurkolom a győzelmet Tamásnak!
előzmény: Ugor (#74)
Hát erre mit felelhetnék... hát igen, siketvak vagyok, születésem óta, de meg még magyarellenes is. Sőt, bírópárti. És sátánista szektába is járok. Magyar sportolókat áldozunk fel minden kedden, páros héten 8 és 8.30 között. Főleg az utolsó négy évüket élő olimpikonokat.
előzmény: from hell (#72)
Wazze, most nézem, csak lassan esett le, nem csak a foci kapcsán, az olimpia kapcsán is képesek lennénk összeveszni valami izén... normálisak vagyunk?
Ha neked jobb csukott szemmel nézni hát tessék.. Nem, nem kell világösszefogást a magyarok ellen kurjantani és túlozni, szimplán néhány sportoló karrierjéről van szó...(A lentebb felsoroltak közül kettőnek valószínűleg az utolsó olimpiáját tették tönkre.) Hogy a bírók feltűnően részrehajlóak ellenünk azt már nemcsak mi mondjuk, hanem másnak is feltűnik. Azért az már jelent valamit... Emlékszem az orosz bíró orbitális félrefújását és ténykedését is bevédték néhányan az Izland-Magyarország meccsen. Az sem a szokásos kis emberi hiba volt, ami a sport természetes velejárója és el is fogadjuk. Az ilyen feltűnő félrefújások és részrehajló intések a sport szégyenei és nem az igazságot keresik. Ártalmasak a sportnak. ("Győzzön a jobbik" ugyebár...) Ha te elfogadod az igazságtalanságot, sőt nem is látod, azt megint csak őszintén sajnálni tudom és ez nem sportemberség kérdése.
előzmény: Ugor (#69)
Tudod, egyszer voltam bíró, éles meccsen... azt hitem tudok dönteni, de nem, beláttam, hogy teljesen tehetetlen vagyok bizonyos helyzetek villámgyors felismerésében. Soha többé nem vállaltam, azt hiszem. És nem is irigylem a bírókat. Nagyon ótvar helyzet. Elképzelni sem tudom azt a terhet, amikor balról egy 30 milliós nemzet küld el az édesanyába, jobbról meg egy 40 milliós... brrrr... A vívásról meg... ma már nem teszik, régen szokás volt, bemondtuk a találatot. Azt, amit mi kaptunk és egyértelmű volt, megkönnyítvén a bírók helyzetét. Ennyivel volt egyszerűbb az élet. És tisztább. Ma meg mindenki mindenért csalást kiált.
előzmény: kwzatz (#70)
Én ezt értem, épp ezért mondtam, hogy nem utaltam semmiféle csalásra, szimplán arra, hogy elképesztő szubjektívnek tűnik. Persze, a legtöbb sportban van egy-egy helyzet, amikor nagyon nehéz megmondani, hogy mi is történt, milyen ítéletet kell hozni. De kardban? 10 másodpercenként volt ilyen helyzet. :D Ráadásul ez, hogy megváltoztathatja a bíró a döntését... Annyira ritkának tűnt, hogy szerintem már csak akkor esik ez meg, ha már olyan szinten egyértelmű az eset, hogy szégyellne nem változtatni. :) Ezt főleg Szilágyi Áron román versenyző elleni meccsén éreztem a versenyzők reakciója, a szakkommentátor véleménye és a saját szemem döntőképessége alapján mindkét versenyző javára vegyesen kb. 6-7 szituációban. Ez már azért eléggé randomizálja a végkimenetelt. De tény, hogy része a sportnak, és a versenyzők soha nem fognak emiatt panaszkodni, kivéve ha nagyon extrém, sorsdöntő esetről van szó.
előzmény: Ugor (#67)
Nem, én nem. Nézem az olimpiát éjjel-nappal és nem látom ezt a nagy világösszefogást a szerencsétlen, vérzivataros magyar nép ellen. Már ne is haragudj, de nem tudok lélekben ehhez csatlakozni. A legtöbbször, a kis bírók elleni népi zendülést a vízilabda meccseknél szoktuk nyomni, mindig ellenünk fújnak a büdös gonoszok, meg minden, de most kikocsányoltam a szemem, akkor sem éreztem, sem a férfiaknál, sem a nőknél, hogy valami furkósbottal ver minket a sors meg Justitia. Mert nem ver. Néha igen, néha meg nem. Mást is ver, nem jobban, vagy kevésbé, mint minket. Bácsi is pazarul birkózott, Lőrincz Viktor is, nagyon szurkoltam nekik és igen, egy intéssel, döntéssel négy év oda. Vagy ide. Most így volt.
U.I,: A fütyi nem csinált értékelhető akciót bárkire vonatkozott, nem egy emberre. De egy focicsapatra is, amelyik nem rúgott gólt, és hülye büntetőkkel vagy kapufával kap ki. Nem csak te vagy sportember, vagyunk itt talán még páran. Más sportember, más vélemény.
előzmény: from hell (#68)
Drága Ugor, ha te most arra a Lőrincz Viktorra értetted a fütyi, nem csinált látványos, értékelhető akciót jelzőt, aki előtte végigverte az egész mezőnyt és úgy ejtették ki (utolsó fél perces!) intéssel a bronzmeccsen, hogy ő ért el akciópontot, míg ellenfele nem, akkor nagyon elszomorítasz. Még az ellenfele is elismerte, hogy ajándékba kapott egy pontot.
Amit az Olimpián a magyarok ellen művelnek a bírók Rióban, az pedig egyenesen felháborító! Már számolni sem tudom hányadik magyar ellen intenek részrehajlóan, végeredményt befolyásolóan. Judo (Ungvári, Bor), Birkó (Bácsi, Lőrincz), vívók (Decsi), vízilabdás lányok... ilyen ellenszélben küzdeni...és még így is állják a sarat!.. Hangsúlyozom nem csak kis tévesztésekről van szó, 4 év kőkemény munkáját teszik tönkre nevetséges szabályokkal és még csak nem is árnyalt csalással egy OLIMPIÁN! Még jó, hogy Katkára nem kötöttek nehezéket...
Hatalmas elismerés az ellenszélben is brillírozó magyaroknak!!!
A foci EB alatt kibírtam valahogy, hogy itt ne szóljak hozzá némely sértően komolytalan megnyilvánuláshoz, de sportemberként ezt már nem hagyhattam, bocsánat!
előzmény: Ugor (#65)
Mióta az eszemet tudom, mindig is benne volt ez a kis zavar a vívásban. Hat évig vívtam, de még az elektronika előtt, szóval négy bíró állt a pást mellett, kettő itt, kettő ott és esetenként szépen vitatkoztak. De nem nagyon, elég gyorsan meg is egyeztek, mindenféle videoizé nélkül. Mégsem éreztem soha, de soha, hogy bárki is csalt volna, ellenem szövetkezett volna, titkos szabadkőműves módon létemre tört, stb. Ha kikaptam, hát kikaptam. Mire óvtam vagy fellebbeztem volna? Mégsem rendült meg a bizalmam, továbbra is megmaradt, tudomásul vettem, hogy ezek a feltételek. Amikor meg megyei negyedik voltam (ez volt a legjobb eredményem), irtó jól éreztem magam! :o) Meg büszke is voltam nagyon.
előzmény: kwzatz (#66)
Én személy szerint a vívásra írt kommentemet abszolút eredményektől függetlenül írtam. Már csak azért is, mert a kard volt a legfelfoghatatlanabb, amiben ugye nem igazán panaszkodhatunk az eredményre. :) Ez a támadás joga/ki szúrt, vágott először dolog egyelőre nem volt teljesen tiszta, viszont mivel sokszor a versenyzők, bírók, valamint a műsorvezető véleménye a legkevésbé sem egyezett, ez általában kicsit megnyugtatott, hogy nem feltétlenül csak velem van a baj. :)
Valaha, amikor még Polyák Imrét és Kozma Picit láttam birkózni, persze más volt a helyzet. A birkózás birkózás volt, akció akció hátán. Volt, hogy a fél meccsen a szőnyegen gyömöszölték egymást. Ma meg csak ez az állva taszigálás... Hány mérkőzés volt itt, hogy csak egymás vállát keresgélve táncikáltak? Tényleg valami más lett, a szabályok tényleg mások. A bíró szerepe felértékelődött nagyon, és teljesen rapszodikus, hogy kit int meg... nem hibáztatom a bírót, sokszor nem tudom, hogy döntik el. De valahogy el kell, vagy szólni kell, vagy szankcionálni, vagy mit... ilyenkor meg minden ország népe hörög, hogy rá fújnak a bírók. De a fütyi, aki miatt hörög a nép, nem csinált látványos, értékelhető akciót, csak táncolva taszigált ő is egy menetet. Hát ezért.
előzmény: Ágó (#64)
Sejtettem, hogy erre ugrani fogsz. :)
Emlékszem, három éve milyen komoly felháborodás volt, amikor felmerült, hogy törlik a birkózást az olimpiai sportágak közül.
Napokon keresztül ezzel volt tele az internet.
Most már talán jobban megértjük, hogy miért is vetődött fel ez...
Kétségtelen, a sportágnak meg kell újulnia. Vagy a pontozási rendszerének.
Nyilván nincs összeesküvés, de hibák lehetnek és vannak. Ezeket ki kell küszöbölni a birkózás, a versenyzők és az olimpia érdekében is.
Szóval több sportágban is üldöz minket már megint a nemzetközi bírói összeesküvés?
De a csajok megcsinálták. Ráadásul 1-5-ről!
Egy köcsögebb vagy butább bíró még egy gólra játszott eseményen is erősen bele tud szólni az eredménybe, mint ahogy a ruszki spori tette a magyar-izlandin. Viszont tény, hogy a birkózásnál akkor fúj be passzívitást, amikor és akinek akar.
Mindegy örüljünk inkább a pólós győzelemnek!
előzmény: banana (#59)
Nekem a vívással kapcsolatban is ez volt az érzésem.
előzmény: banana (#59)
Nekem az idei olimpia tanulsága: a birkózás szubjektív sport.
Szerintem a pályák számozása miatt.
előzmény: goromba (#56)
A Foci EB után eddig jól alakul az Olimpia is. Kíváncsi vagyok megtudjuk e idén közelíteni Szöult vagy Barcelonát.
háuevör, miért van Cseh neve minden felsorolásban, kiírásban, listán a három közül az utolsó helyen?
- 1
- 2
Ahogy az olimpiai, úgy a paralimpiai eredményeink is visszaestek a 2000-es években. De azóta is, most is, hozzuk a szép eredményeket. Úgyhogy valóban csak gratulálni lehet nekik, nekünk meg büszkének lenni.:)
előzmény: coles (#152)