Foci EB 2016 👁

(vissza a topikok listájához)

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

  • 1
  • 2
  • ...
  • 8
2017-06-12 15:06:32 dikalosz #730

A fórumokon, saját nevet nem vállalva (félre ne érts, ezzel önmagában nincs semmi baj) alátámasztás nélkül megosztott saját tapasztalatoknál hiteltelenebb információ a világon nincsen.

Ennyi. Én ezt abszolút máshogy gondolom. Pont ezért innentől kezdve nincs értelme ezt tovább húzni:)

előzmény: MicaHiro (#727)

2017-06-12 09:05:45 MicaHiro #729

Örülök, hogy a video-n láthatók szerinted is elítélendők. Másról én nem beszéltem (illetve később igen, de semmi negatívat nem írtam a szurkolói mentalitásról általában.)
A pszichopatás rész csak egy hasonlat volt, írtam is utána hogy nyilván sarkított. Hogy ezek után ezen akadsz fent, azzal nem tudok mit kezdeni.
Aki azt írja, hogy az ultrák mind hülyék/nácik/állatok az maga is hülyeséget ír, ezzel én sem értek egyet. Nyilván az ő megítélésük sem fekete-fehér, ennél komplexebb az ő kultúrájuk is. Van benne jó is, igen, és én sem írtam mást eddig sem. De arról, hogy pontosan milyenek ők, nem egy fórum hozzászólásain keresztül lehet meggyőződni.

előzmény: caulfield (#728)

2017-06-12 08:28:17 caulfield #728

És ebben hol van az építő kritika? Figyelmet szentelsz a szurkolók viselkedésének, de a létállapotuk felé meg nagyvonalúan közönnyel élsz.
Ami engem illet megértem őket az andorrai meccs lefújását követően, még ha nem is tudom elfogadni azt ahogy nemtetszésüknek hangot adtak.
Amíg azt a szurkolót, aki prosztó módon viselkedik a mérkőzés után teljesen elítéljük, mert ugye nem számít az ultrák világa, abba nem megyünk bele, mert még kényelmetlen lenne, addig annak a vehemens drukkernek a mentális állapotát pedig, aki hősként fegyvertelenül szembeszáll gyilkosokkal, - ami szerintem egy hasznos dolog - finoman pszichotikusnak inszinuáljuk, de legalábbis élünk a gyanúperrel, hogy az ürge nem beszámítható vagyis az ő esetében már mögé vetítünk egy lelkivilágot, ami persze csak beteges lehet, hiába a nemes tett. Ez nem olyan mintha addig forgatnánk/ faragnánk a narratívát, amíg az a rögeszménkkel szinkronba nem kerül?

Az ultrák lelkiállapota persze gyerekes valahol, de ez a csupa szívűséget is magában hordozza. Ízlésük, habitusok nyilván finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után, és épp ez a lényeg: ha valaki értelmiséginek tartja magát - jelentsen ez a szó bármit is - akkor tisztában van vele, hogy annak a stadion szegletében levő formátlan masszának a viselkedése a társadalom állapotát képezi le. Munkásemberek, biztonsági őrök, tele be nem teljesült vágyakkal, olyanok, akiket csúfoltak a suliban nehéz felfogásuk miatt, akiket a tányér szélére toltak, hogy aztán ott rohadjanak meg. Nem nyújtanak szép látványt, meg mindenféle szennyes ideológia tapad rájuk, de egy organikus, kifejezetten virulens társaság az övék, ahogy "bomlanak" a csapatukért.
A véleményformálóknak, értelmiségnek nem az lenne a feladata, hogy formálja, tanítsa, érlelje a közösséget, (melynek az ultrák is a részei)? Ha állatkertbe valóknak tartjuk őket, meg náciknak, akkor ne várjuk, hogy magas intellektusról árulkodó módon fognak reagálni, mégiscsak prolikról van szó, akiket a többség lábtörlőnek használ. (De várjunk! Ez így jó, hisz akkor indentitásunkban mi is megerősítést nyerünk, hisz tessék: lehet körbe hordozni a törzsünkben a gyalázkodó hozzászólásokat, ezek valóban homofóbok, kirekesztők, stb.)
Szerintem is érdemes megismerni olyan emberek világát, akiktől első blikkre viszolygunk, mert bármilyen hihetetlen tőlük is lehet tanulni. Kis türelem, tolerancia, nem azonnal ítélkezni.

előzmény: MicaHiro (#717)

2017-06-12 07:59:57 MicaHiro #727

Ennél szájbarágósabban nem tudom pedig leírni. Megpróbálom még egyszer, ha meg akarod érteni megérted.

Én úgy értelmeztem, hogy caulfield érvként hozta ezt fel a mellett, hogy a video-n látottak elfogadhatóak. Ezt azért feltételeztem, mert következetesen a video kapcsán írtam csak, amíg ő hozzá nem szólt. Ennek megfelelően érvként kezeltem, és így reagáltam rá.

A másik részére:
A fórumokon, saját nevet nem vállalva (félre ne érts, ezzel önmagában nincs semmi baj) alátámasztás nélkül megosztott saját tapasztalatoknál hiteltelenebb információ a világon nincsen. Szubjektív kérdéseknél persze tök rendben van, de mi most egy többé-kevésbé objektív dolgot akarnánk eldönteni. Szóval ettől a fajta érveléstől engem kímélj meg, semmit nem ér.

(Miért nem ér semmit? Gondolatkísérlet. Tegyük fel azt írom, éjszaka beszéltem egy ismerősömmel, aki 20 éve jár szurkolók közé, és szerinte mind büdös bunkók. Aki mást mond, az szerinte nem ismeri őket. Mit tudnál kezdeni ezzel az érvvel?)

előzmény: dikalosz (#724)

2017-06-12 02:54:03 dikalosz #726

Ez nem érv volt, hanem egy tény, amit caulfield leírt. Utána ez az ami fel lett használva az ominózus mondatban, én ezen akadtam ki, hogy mi köze van egymásnak a kettőhöz.
Az meg, hogy a közleménnyel mi a bajod egyáltalán nem értem, vagyis igazából de, értem, csak azt nem értem hogy lehet ezt így ennyire beszűkűlve nézni. Szerintem amit belinkeltél, egy teljesen korrekt megnyilvánulás a szurkolók részéről. Ha a válogatott nem mutat alázatot, és nagy mellkassal mennek ki hogy majd ők..., aztán kikapnak egy semmilyen válogatottól, akkor igenis elmennek a picsába, és örüljenek hogy nem voltak leköpve. Ugyanis sok embernek ez az élete, a foci szeretete, a haza szeretete, az alázat, a becsület. Amikből jóformán az összes hiányzott aznap a játékosokból. Sok ember álma volt, hogy híres focista legyen, hogy tegyen valamit a hazájáért, képviseljen egyszerre egy sportot és az országot. Ám ez a legtöbbeknek nem jön össze, megmarad nekik a lelátón való átszellemülés, ami idővel fanatizmusba csap át. Hidd el nekem, ha több tíz éve ez határozná meg az életed, te is fel lennél háborodva, és nem ítélnéd el azokat, akik hasonlóan éreznek. Ha a kedvenc rendeződ új filmjét tűkön ülve várod, majd belenézel egy hatalmas egyesbe, valószínűleg a moziból kifelé jövet te is írtó dühös leszel. Ahogyan a szurkolók is, csak ők máshogyan. Ez is az, amit tartalmaz ez a mentalitás, ez a fajta (mindenen túlmutató) fanatizmus. Mely szinte biztosan erősebb kötelék, mint ami közted és a filmek között, vagy köztem és a zene között van. Neked is csak annyit tudok mondani x+1. laikusként, hogy bármit írhatok, valószínűleg fogalmad sem lesz arról, amiről beszélek, sajnos. Ez nem szégyen, nem valaminek a hiánya, ez tény.

Az pedig, hogy a kortárs magyar foci mennyire szar, nem kell részletezni. Jómagam legutoljára 6 ée néztem végig magyar meccset, akkor is csak azért, mert pénzem volt rajta. Ettől függetlenül viszont igenis megértem ezt a közösséget, és egyáltalán nem ítélem el őket azért, amik. Ahogyan neked sem kellene.

2017-06-12 01:52:15 Olórin #725

Ez, hogy "fontos erényeket is képviselnek" miért/mire érv? Mi köze bármihez? Ha én milliókat adományozok rákos kisgyerekeknek, akkor meg van bocsátva, hogy közben sorozatgyilkos vagyok? Persze, sarkított a példa, de a lényeg: nem, nem fér meg egymás mellett.
És van bőr a pofájukon kiadni egy ilyen közleményt? Bocsánatkérés helyett? Nem érdekel, mennyire játszottak szarul a focisták, nem érdekel, mennyire van igazuk a teljesítményüket illetően, ez az egész úgy ahogy van, gusztustalan. De tudod mit? Tény, hogy ez a szereplés is meg ez a reakció is szépen ábrázolja a kortárs magyar foci állapotát. Ennyit ér az egész.

előzmény: dikalosz (#724)

2017-06-12 00:47:51 dikalosz #724

Fontos erényeket is képviselnek, valóban. Ezért sem értem a kérdést, hogy miért kell rákérdezni, hogy melyik erény része az agresszív szidalmazás, ha most írtad le, hogy a kettő megfér egymás mellett, vagyis hogy az ultrák fontos erényeket IS képviselnek. Ez olyan mintha leírnád, hogy ez az ember rágja a körmét, és te elítéled. Majd kapod a választ, hogy igenám, viszont a mittudomén xy réteg (ahova a körömrágó illető tartozik) jószívű, őszinte, megbízható. És jön a kérdés, hogy a körömrágás a jószívűség, az őszinteség vagy a megbízhatóság kategóriába sorolható?

Hasonlóan álltam ehhez az egész közeghez, mint itt sokan. Azonban életem során rengeteg ilyen ember társaságát élvezhettem, többen közülük a szűkebb baráti köröm részei. Úgyhogy ehhez statisztika nem kell szerintem. Ha az ember tapasztal valamit testközelből, ráadásul szinte mindig pozitívan csalódik, és sok közöst felfedez az ilyen emberekben, bőven lehet mérvadó. Mindezt a lehető legobjektívabban írom. Az, hogy te ezt érvnek nem fogadod el nem nagyon tudok vele csinálni. A tények (amiket én tapasztalok) engem igazolnak, ezért is állítom azt, amit.

A mellékvágány pedig a fentiekkel összekapcsolható. Ismét a tapasztalat az, ami hiányzik részedről, éppen ezért kötve vagy nem kötve, de hiszed a dolgokat. Más viszont tapasztalja őket. Amíg egy ilyen közegnek nem leszel a része huzamosabb ideig, addig az x+1. laikus leszel, akinek hiába ír erről az ember bármit is, nem fogja megérteni.

előzmény: MicaHiro (#723)

2017-06-11 19:11:35 MicaHiro #723

Azért következik, mert én (szerintem egyértelműen) végig a szurkolók video-n látható viselkedését kifogásoltam, általánosságban a szurkolói mentalitásról nem írtam semmit. Ezért (szerintem) joggal feltételeztem, hogy ő ennek a video-n látható magatartásnak a védelmében hozta fel érvként azt, hogy (szerinte) az ultrák fontos erényeket is képviselnek.

Ez már mellékvágány, de ha már felhoztad:
"Pont azért különleges ez az életstílus, mert ez a mentalitás, ez a vehemencia elengedhetetlen része ennek a folyamatnak."
Ezt a vitát nehezen fogjuk tudni itt eldönteni, de én kötve hiszem, hogy az ilyen (video-n látható) mértékű vehemencia BÁRMILYEN hasznos folyamatnak lehetne elengedhetetlen része.

"Lehet utálni ezért az ultrákat, huligánokat viszont azt is el kell ismerni, hogy sok más pozitív dolog pontosan ennek (is) köszönhetően sokkal mélyebben ver bennük gyökeret, mint bárki másban."
Erről olvastál valami statisztikát, vagy esetleg csak saját megfigyeléseidre alapozod? Ha előbbi akkor érdekelne a dolog, ha utóbbi akkor szerintem rossz érv; az egyéni megfigyelésekből levont következtetések pszichológiai témában elég csalókák lehetnek.

előzmény: dikalosz (#722)

2017-06-11 18:17:11 dikalosz #722

Jó, akkor írhatom úgy is, hogy abból, amit caulfield írt, mely szerint A foci proli sport, a tömeg torz vonásai vérerekként hálózzák be, és lehet, hogy egy kívülállónak nem nyújt szép látványt, visszataszítónak hat az eltúlzott szenvedély, az a fenevadként lüktető massza a maga nem éppen szépirodalmi stílusával, de amiről szól: a bátorság, az oroszlánszív, az elkötelezettség - emberi erények. nem értem hogy következik az a kérdés, hogy az agresszívan szidalmazás melyik erény része. Vagy éppen melyikből következik. Pont azért különleges ez az életstílus, mert ez a mentalitás, ez a vehemencia elengedhetetlen része ennek a folyamatnak. Annak a folyamatnak, mely során a fent említett tulajdonságok központi szerepbe kerülnek. Lehet utálni ezért az ultrákat, huligánokat viszont azt is el kell ismerni, hogy sok más pozitív dolog pontosan ennek (is) köszönhetően sokkal mélyebben ver bennük gyökeret, mint bárki másban.

előzmény: MicaHiro (#720)

2017-06-11 18:07:51 dikalosz #721

Másokat agresszívan szidalmazásról beszélünk és beszéltem, ezt mertem káromkodásként leírni. Sorry:)

előzmény: Olórin (#719)

2017-06-11 16:18:31 MicaHiro #720

Ehh.. akkor próbálj szöveget értelmezni.
Nem kérdőjeleztem meg, hogy ezek az erények megvannak/lehetnek bennük.
A kérdés arra irányul, hogy ezek a tulajdonságok vajon megnyilvánulnak-e a felvételen (illetve az agresszív szidalmazásban).

előzmény: dikalosz (#718)

2017-06-11 16:12:36 Olórin #719

Ja, te CSAK káromkodást látsz azon a videón? Érdekes:)

előzmény: dikalosz (#718)

2017-06-11 15:36:48 dikalosz #718

"de amiről szól: a bátorság, az oroszlánszív, az elkötelezettség - emberi erények"
Másokat agresszívan szidalmazni a bátorság, az oroszlánszív vagy az elkötelezettség kategóriájába sorolható?


Hát nem mondom, ez a kérdés azért így elég erős :D Ilyen tulajdonságokat a káromkodáson keresztül megkérdőjelezni.

előzmény: MicaHiro (#717)

2017-06-11 14:34:38 MicaHiro #717

"Csak ez a magyar csapat nem padlón van, hanem messze valahol a sztratoszférában, milliós bankszámlák, luxusautók hajzselézett birodalmában."
De, padlón van. Nem véletlenül beszélnek sok helyen történelmi vereségről. Anyagilag bizonyára jól megvannak (azt is aláírom, hogy érdemtelenül), de eredményesség tekintetében nem.

"de amiről szól: a bátorság, az oroszlánszív, az elkötelezettség - emberi erények"
Másokat agresszívan szidalmazni a bátorság, az oroszlánszív vagy az elkötelezettség kategóriájába sorolható? Nem kétlem én, hogy jó dolog is van a szurkolói mentalitásban, de ez a konkrét ügy szerintem teljesen védhetetlen.

"És van, hogy életeket ment egy ilyen "identitás", például mikor késsel támadnak ártatlanokra."
Sőt, egy közveszélyes pszichopata is menthet életeket, ha megöl egy másik tömeggyilkosságra készülő pszichopatát. Ez alapján jó dolog, hogy vannak pszichopaták? (A példa nyilván sarkított, de a következtetés nagyon hasonló. Mindkettő nyilvánvaló tévedés.)

előzmény: caulfield (#714)

2017-06-11 13:56:19 Olórin #716

A nyitottság és a markáns vélemény miért zárná ki egymást? A fanatizmussal meg úgy általában bajom van, főleg, ha így nyilvánul meg. Ne állítsuk már be úgy, mintha ez normális lenne, és mintha (ráadásul) arányban állna ez a fajta hozzáállás a foci (évtizedek óta tartó) hazai állapotával.

előzmény: Újpest Ostora (#715)

2017-06-11 11:29:24 Újpest Ostora #715

Engem aztán nem frusztrál, csak arra próbáltam rámutatni, hogy bizonyos írásaidból úgy tűnt, fontosnak tartod a nyitottságot, és ezzel nincs éppen összhangban, hogy "megvan a véleményed" egy elég népes embertömegről pusztán amiatt, hogy mi és mennyire fontos nekik. A fanatizmus pedig pont arról szól, hogy a szarért is tudsz lelkesedni, mert a lényeg nem az aktuális játékosokon, eredményeken van, hanem a jelentésen, értékeken, amit hordoz ez az egész. A felesleges milliárdoktól pedig a legtöbb szurkolónak ugyanúgy felfordul a gyomra.

A szóba került "focihiszti" kapcsán pedig: a sportújságok meg egy-két szakmabeli faszfej évtizedek óta minden apró sikert százszorosan felnagyít, de a szurkolók nagyja ezt sosem kajálta be. Tavaly sem hitte senki, hogy itt az új aranykor. Pont azért akarta mindenki a lehető legjobban megélni a pillanatot, mert tudta, hogy valszeg nem lesz ilyen a közeljövőben megint.

előzmény: Olórin (#709)

2017-06-11 09:46:13 caulfield #714

Csak ez a magyar csapat nem padlón van, hanem messze valahol a sztratoszférában, milliós bankszámlák, luxusautók hajzselézett birodalmában.
Az ultrát nem az teszi boldoggá, ha nyer a csapat, az csak a hab a tortán, hanem az, ha a játékosok kiteszik a szívüket a pályára, vagy padlóra - onnan meg már mindegy is, hogy jár-e kupa, vagy sem.
A foci proli sport, a tömeg torz vonásai vérerekként hálózzák be, és lehet, hogy egy kívülállónak nem nyújt szép látványt, visszataszítónak hat az eltúlzott szenvedély, az a fenevadként lüktető massza a maga nem éppen szépirodalmi stílusával, de amiről szól: a bátorság, az oroszlánszív, az elkötelezettség - emberi erények. És van, hogy életeket ment egy ilyen "identitás", például mikor késsel támadnak ártatlanokra.

előzmény: MicaHiro (#705)

2017-06-10 20:54:57 csabaga #713

Az egy Vb. döntő volt egy valóban jó csapattal,akik Braziliát és Uruguayt is verték+a németeket is a csoportmeccsen nagy arányban.Most 86 óta nem voltunk Vb-n és mégis eljátszuk a magyar foci újabb aranykorát,hülyítve a valódi magyar focit sohasem látott korosztályt.

előzmény: caulfield (#712)

2017-06-10 20:41:22 caulfield #712

Puskásékat úgy csempészték vissza az országba az elvesztett vb-döntő után, szinte lincshangulat uralkodott.

előzmény: csabaga (#711)

2017-06-10 15:59:24 csabaga #711

A számból vetted ki a szót,teljesen igazad van.Ez a "focihiszti" az utóbbi évek terméke,régen általában normálisabban ment,mint a győzelem, mint a vereség feldolgozása.Akkor kezdődött,mikor a semmit elkezdték sikernek eladni,behülyitve az embereket.Sokan talán észhez tértek most.

előzmény: Olórin (#709)

2017-06-10 15:41:35 tomasso #710

A játékosok bocsánatkérése szerintem teljesen felesleges volt, csak olaj a tűzre. Ilyenkor gyors besunnyogni az öltözőbe, és lehajtott fejjel magába roskadni, aztán pedig átértékelni az egész (válogatott) pályafutását. Ezek után tuti nem lenne képem kiállni a szurkolók elé, de már akkot sem ha nyerünk. Alapból nem volt szerencsés tinikkel kiállni, oké hogy az nb2-ben jó valaki, de már az nb1 sem válogatott szint. A kapitánynak meg takarodó, teljesen egyértelmű. Újra kell építeni az egész válogatottat, új edzővel, új csapattal, a 2020-as EB-re fókuszálva és visszanyerni valahogy az elkótyavetyélt bizalmat. Más út nem nagyon van.

2017-06-10 15:35:57 Olórin #709

Sajnálom, ha ennyire frusztrál a véleményem. Igen, röhejesnek tartom, ha valaki az identitását egy focicsapaton keresztül határozza meg, és aszerint boldog vagy agresszív, hogy az éppen nyert-e (nyilván nem mezei szurkolókról/meccsnézőkről beszélek). Ez van.
Hogy magyar specialitás lenne, azt sehol sem állítottam, viszont más helyeken esetleg tényleges teljesítményhez kapcsolódik a szenvedély, nem ehhez a szánalmas, húgylangyos, milliárdokkal értelmetlenül felpumpált foshoz, ami itt van.

előzmény: Újpest Ostora (#708)

2017-06-10 15:11:08 Újpest Ostora #708

Írd még le párszor, hogy ha szerinted valami "összességében lényegtelen dolog", másnak pedig az identitásának a része, az mennyire tré és kigúnyolandó, biztosan felvilágosultabbnak fogsz tűnni tőle. A futballszurkolói viselkedésformákon meg el lehet csodálkozni, lehet őket véleményezni, de állandóan magyar specialitásnak tekinteni általános dolgokat nem valami bölcs.

előzmény: Olórin (#706)

2017-06-10 15:06:20 Dió #707

Azért továbbra is szeretném azt hinni, hogy vannak normális rajongók is Magyarországon. Voltak sokan, akik kultúráltan is tudtak ünnepelni tavaly júliusban, és ők nem egyenlőek a videó aberrált kommentekkel dobálózó prolijaival (bocsánat, de más szóval ez nem megy).

2017-06-10 14:42:27 Olórin #706

"a nemzeti válogatott vagy valamilyen egyesület a mindenük és az életük gyerekkoruk óta"
Erről mondjuk alapból megvan a véleményem, de mindegy.
Igen, az egy egészséges hozzáállás lenne, ha mondjuk nem akarnák szinte megverni a játékosokat egy (akármilyen) vereség után. Csalódni természetes dolog, de itt azért ennél jóval többről van szó. Amit a videóban látni, én semmiképpen nem szeretném/nem tudom természetesnek venni.

előzmény: paksiendre (#704)

2017-06-10 14:37:53 MicaHiro #705

Azért szerintem lehet úgy is csalódott valaki, hogy nem ilyen paraszt módon fejezi ki a nemtetszését. Amúgy meg ha valakinek szurkolsz, szurkolj neki akkor is, mikor épp a padlón van.

előzmény: paksiendre (#704)

2017-06-10 14:23:21 paksiendre #704

És akkor melyik országnak/városnak/csapatnak jó a focihoz való hozzáállása? Ahol egy röhejes vereség után, csak legyintenek egyet a szurkolók, akiknek esetlegesen a nemzeti válogatott vagy valamilyen egyesület a mindenük és az életük gyerekkoruk óta? Csalódni természetes dolog, semmilyen extra kivetnivaló nincs ebben a videóban, mondjuk a 444 ismét jó nagy füstöt kerített neki, szokás szerint.

előzmény: Olórin (#703)

2017-06-10 13:24:01 Olórin #703

Csakhogy én a cikkeimben jellemzően nem más emberekkel beszélek így. És nem is azért, mert az egész identitásomat olyan kurvára meghatározza valami összességében lényegtelen dolog, hogy ha az jól sül el, akkor az utcán hányok cigánykerekeket félrészegen, ha meg nem, akkor biztonsági őröknek kell visszafogniuk, nehogy megagyaljak valakit. Ennek az egész országnak (nem csak azoknak a barmoknak a leláton) olyan beteg, torz a focihoz való hozzáállása, hogy arra szavak nincsenek.
(Az meg nehogy már érv és viszonyítási pont legyen, hogy máshol akadnak ennél nagyobb tuskók is.)

előzmény: critixx (#701)

2017-06-10 12:45:51 paksiendre #702

Az MTK kiesése (hálistennek) is ilyesmi bocsánatkérős volt pár hete, kisebb keretek között. Semmiféle brutális dolog nincs ebben, teljesen jogos a csalódottság, a foci ilyen. A magyar szurkolók meg szerintem piskóták világszinten erőszakban.
Amúgy valszeg Storcknak már nincs sok hátra (hálistennek), nagy volt a mellény, nagy lett a zakó is.

2017-06-10 12:17:25 critixx #701

A végleteket feszegetik? Szerintem te nem láttál még pl. angol vagy dél-amerikai szurkolókat örülni vagy dühösnek lenni. Ez ahhoz képest nagyjából egy óvodai "jujj csúnya vagy dádá" szint. Egyébként pedig Olórin kolléga bizonyos kritikáiban jóval több a trágárság mint a cikkben idézett szurkolói megnyilvánulásokban.

(Ezzel nem azt mondom, hogy szép és jó dolog így viselkedni, de azért nem kell rögtön túlzásokba esnünk. Amit pedig a válogatott produkált tegnap este, arra tényleg nincsenek szavak.)

előzmény: ChrisAdam (#699)

2017-06-10 00:49:16 Ugor #700

A globális felmelegedéssel gyorsabban változnak az idők.

előzmény: Olórin (#698)

2017-06-10 00:49:10 ChrisAdam #699

Amúgy ez brutális. Komolyan. Messze minden fröcsögéstől, utálattól, tavalyi örömtől, ez a folyamat elképesztő. Felfoghatatlan. De hogy mi ennek az oka, arra hihetetlen kíváncsi lennék. Vagy KI ennek az oka. Totális sokk. És totális törés, a játékosoknak is.

Viszont ez az odamegyünk bocsánatot kérni dolog elég gyenge és erőltetett. A szurkolók részéről meg enyhén szólva utálatos a reakció. Ez az egész videó és benne minden úgy ahogy van, szörnyű. Érdekes jelenség az, hogy bizonyos magyar szurkolók minden esetben a végleteket feszegetik.

előzmény: Olórin (#698)

2017-06-10 00:44:09 Olórin #698

Tavaly épp itt vitatkoztunk azon, hogy néhányan durván túlzónak éreztük azt az össznépi mulatságot, amit egy-két győzelem kiváltott itthon. Nos.

2017-06-09 23:05:07 zéel #697

Azért Andorra mégiscsak Európa legnagyobb állama. Törpeállama!

előzmény: Ugor (#696)

2017-06-09 22:57:09 Ugor #696

Kiderült, hogy Mohács Andorrában van.

2016-10-10 22:54:00 banana #695

Ma még inkább kár azért azért a svájci meccsért. Pár percen múlott, hogy '16 nyarát idézze. :)

2016-10-10 22:31:25 coles #694

Behúzzák, ha döcögősen is (egyelőre 0-2). Luxemburg a piros ellenére is szépen küzd, az imént egalizáltak. Ez a holland foci meg (tetsz)halott, mintha sírba vitte volna Johan Cruyff...

2016-10-10 20:40:15 tomasso #693

Ma már azért illene nyerni...

2016-10-10 20:37:26 Ugor #692

Ha meg akkor sem, akkor meg 2030-ra! Vagy 40-re! vagy...

előzmény: Ágó (#691)

2016-10-09 23:47:42 Ágó #691

Követjük, bizony!
Szerintem el lehet kezdeni építkezni 2020-ra. :)
Vagyis a fiatalítással már el is kezdődött... szerintem.

előzmény: coles (#690)

2016-10-09 21:18:25 coles #690

Vb-selejtezőket követitek? (Álomsorsolás! Ja, nem...)

2016-09-06 22:44:13 coles #689

Nem nyitok újat, talán elbírja a vb-selejtezőket is. Kár a maiért, szűk győzelmet vártam (míg született pár meglepetés)!

2016-07-19 20:17:04 Ágó #688

Valóban sok köztük a pénzes és az is igaz, hogy nem minden esetben legális módon jutnak jegyhez.

A békésebb magnak kéne szenvedélyesebben, bátrabban szurkolnia, kikoptatni a gyalázkodó rigmusokat és hasonlókat. Sok ország, köztük pont Izland szurkológárdája (bármit is ír a hülye Index) bizonyítja, hogy sportszerűen, kreatívan, kilencven percen keresztül lehet buzdítani a nemzeti válogatottat.

előzmény: Dió (#687)

2016-07-19 20:03:47 Dió #687

Szerintem meglepődnél, ha kiderülne, hogy egyik-másik "kopasznak" (elnézést az általánosításért) mennyi pénze van:)
A hangulatban biztos igazad van, még Dzudzsákék is mondták ugye, hogy a szurkolók miatt (is) jutottak ilyen messzire. Abban is biztos vagyok persze, hogy többek között az ilyenek cigányozták le pl. a meccs után az izlandiakat a körúton, de biztos van egy békésebb magjuk is.

előzmény: Ágó (#686)

2016-07-19 00:18:14 Ágó #686

Erről hosszan lehetne beszélgetni, pro és kontra vannak érvek.
Vitathatatlan, hogy sokan közülük a balhé miatt vannak ott - bár szerintem akkor már inkább egy mennyei megyei meccset választanának, az sokkal olcsóbb. :)
Valóban többen erőszakosak, trágárak és petárdáznak.

Ugyanakkor elvitathatatlan tőlük az is, hogy rendszerint miattuk van hangulat, ők még akkor is szurkolnak, amikor más már feladja a reményt. Marseille-ben is a rigmusok többsége a kapu mögöttiektől indult. És ezek között egyetlen trágár vagy Magyarország szomszédos országait fikázó rigmus sem volt, aminek én külön örülök. Sajnos sok országban valamiért nem alakul ki egy olyan fajta szenvedélyes szurkolói kultúra, mely a "hagyományos huligánkodás" összes kellékét mellőzve uralkodóvá tudna válni.
Én is féltem a focit attól, amit Angliában lehet látni több helyütt - gyakorlatilag színházzá változtak a stadionok. Az pedig minden, csak nem sport.

előzmény: Dió (#685)

2016-07-19 00:02:00 Dió #685

Szerintem a részleteket illetően is jól szolgál a memóriám, de akkor lehet hogy egy-két apróságot félrehallottam? Azért az továbbra is él bennem, mikor a portugál meccsen Dzsudzsák berohant a szurkolókhoz a gólja után, és hát, azok a fajta "szurkolók", amiket ott láttam... szokásos futballhuligánság a legrosszabb fajtából, gondolom egy részük le sem szarja a focit, csak a bunyó miatt megy ki, már az első perctől kezdve félmeztelenül virítva kopaszon, és csak várva az alkalomra. Bár rosszabb is van (angolok vagy lengyelek), de azért kis országunktól jövően az a szcéna mégiscsak elszomorított.

előzmény: Ágó (#684)

2016-07-18 23:47:00 Ágó #684

Hmm... érdekes, én ott voltam Marseille-ben, ráadásul a lelátón és nem tapasztaltam ilyet, persze ettől még simán elképzelhető, hogy megtörtént. A stadionban történt egyáltalán? Szerintem jobban elképzelhető, hogy a városban, a szurkolói zónáknál. Csak azért furcsa, mert "kerítés" egyáltalán nem volt, szektorok voltak, ahova csak az nem mászott be, aki nem akart. A tévéközvetítéseken és a meccsről készült videókon látni, amit én magam is meg tudok erősíteni, a félidőtől már oda mehettél, ahova akartál. Nem volt ellenőrzés.
A meccs elején a mieink közül kb. 100-an a rendőrökkel csaptak össze, egyiküket már akkor elvitték, de az "belső konfliktus" volt.
Viszont ha láttátok a közvetítést, akkor láthattátok, hogy a magyar "kemény mag" nem érintkezett egyik oldalán sem izlandiakkal, direkt teljesen el voltak szeparálva. Ahol ez mégis megtörténhetett, az az izlandi oldal. Mert az az oldal úgy volt kialakítva (csodálkoztam is rajta), hogy fele izlandi, fele magyar. Teljesen egymás mellett. Ott sajnos el tudom képzelni, hogy ez megtörténhetett.
Ezen a videón, amit már korábban belinkeltem, jól látszik, hogyan helyezkedtek el a szurkolók. A második-harmadik másodpercnél, egészen bal oldalt látszik, hogy ott a magyar-izlandi rész teljesen egyben van. Nem tudom, ezt miért kellett, bár ennek nyilván nem kéne azt jelentenie, hogy egymásnak esnek. Sajnálom, ha ezt történt. Én is elolvastam mindent, amit a meccsről el lehetett, de ilyesminek nem találtam nyomát. (Pedig az UEFA ellenőrei aztán mindenfélét feljegyeznek... olyat is, ami... ... ... inkább hagyjuk)
Furcsállom a dolgot erősen.
Nem állítom, hogy nem történt meg, de inkább azt mondanám, hogy stadionon kívül lehetett.
Ettől még persze ugyanolyan gáz.

előzmény: Dió (#682)

2016-07-18 20:25:21 Ugor #683

Ilyenkor mindig az én arcom ég.

előzmény: Dió (#682)

2016-07-18 20:06:44 Dió #682

Kevésbé kapcsolódó, kicsit magyarosabb vonatkozású és hasonló sztorim van.
Izlandon kavirnyáltam két hétig, ahol a "where are you from" kérdésre adott válaszom nem csalt mosolyt egyetlen arcra sem. Állítólag ugyanis a magyar-izlandi meccs után/alatt pár "fekete ruhás" magyar szurkoló átmászott az izlandi-magyar szurkolótábort elválasztó kerítésen, és péppé vertek egy csoportnyi ártatlan rajongót. Konkréten egy sráccal is beszéltem, aki ott állt mellettük.
Rákeresve csak annyit látok, hogy ugyanazon meccs után az UEFA az országunk ellen benyújtott valamit, ám a füstbombára vonatkozóan. Mindeközben a kis szigetországban ennek csúnyán híre ment, és hát most nem szeretnek minket.
Lemaradtam valamiről?

2016-07-18 19:49:35 BonnyJohnny #681

Egészségetekre! :)
Még olvasni is jó volt a multinacionális gasztronómia eme megnyilvánulását. :D

előzmény: Ágó (#680)

2016-07-18 16:46:05 Ágó #680

A múlt héten három napig nálunk vendégeskedett egy francia srác.
Természetesen téma volt a döntő is.
Nem meglepő módon elképesztő csalódottság uralkodott el Franciaországban az elmondása szerint.
A döntő utáni nap nem volt normális munkavégzés, mert össznépi depressziós állapot lépett fel szinte mindenütt. Ez a srác nem nagy focifanatikus, de a francia és magyar meccseket nézte (magyar barátnője van). Franciaországban is hasonló volt a lélekállapot, mint nálunk. Ahogy egyre tovább jutott a válogatottuk, úgy lett egyre nagyobb a fociláz az országban. A németek elleni meccs után egyszerűen nem hitték el, hogy veszíthetnek. Aztán mégis...
Keseregtünk egy sort a sráccal, aztán készítettünk pár fenséges francia palacsintát és jó magyar bort ittunk mellé. :)

2016-07-12 21:59:35 BonnyJohnny #679

OK. :)

előzmény: Mizi (#678)

2016-07-12 21:46:47 Mizi #678

Már bocsánat, de nem kötöttem bele, csak kijavítottalak.

előzmény: BonnyJohnny (#677)

2016-07-12 21:43:06 BonnyJohnny #677

Persze, hogy ismerem az Arktisz-Antarktisz párokat, de a köznyelvben az Antarktiszt használják az Antarktikára. Ebbe belekötni olyan, minthogy a köznyelv Amerikának hívja az USA-t. :P

előzmény: Mizi (#676)

2016-07-12 21:40:31 Mizi #676

Az Antarktisz semmiképp sem lehetne kontinens, az a Déli sarkvidék, de gondolom az Antarktikára gondoltál. Nos ez egy jó kérdés, meg az is, hogy a helyesírás ellenőrző miért húzza alá az Antarktika szót...

előzmény: BonnyJohnny (#673)

2016-07-12 21:38:02 MicaHiro #675

Csak tipp: lehet valaki beleveszi a kontinens definíciójába, hogy ember által lakott.

előzmény: BonnyJohnny (#673)

2016-07-12 21:32:41 Leo_Stotch #674

Mert az is Ázsiához tartozik.
Antarktázsia

előzmény: BonnyJohnny (#673)

2016-07-12 21:25:37 BonnyJohnny #673

A lentebbi ábra alapján az jutott eszembe, hogy OK, tekintsünk el Európa (egyértelműen kultúrális alapon meghozott, önkényes) elhatárolásától Ázsiától. (Az európai ember szívesen veszi külön magát, szerintem ez is közre játszott, hogy a külön vett verzió honosodott meg.) Azt is lenyelem, hogy Amerikát két részre bontják (geológiailag indokolható).
De Antarktiszt mi alapján lehet kihagyni a kontinensek közül?

előzmény: Mizi (#672)

2016-07-12 21:22:23 Mizi #672

Figyelj, te előbb azt írtad, hogy Európát az európai országok határolják. De kérdés, hogy mi alapján határozzuk meg, hogy egy ország európai-e vagy sem? Természetföldrajzi szempontok alapján? Ahogy BonnyJohnny is írta, az Urál egy önkényes határvonal. Európa és Ázsia is az eurázsiai kéreglemezen fekszik. Tehát nem tekinthetők külön kontinensnek.
Kulturális meg politikai alapon különvehetjük Európát Ázsiától, és külön is kell, hogy vegyük, de ha nem számít a földrajz, akkor tulajdonképpen Azerbajdzsánt vagy Örményországot is tekinthetjük európai államnak.

előzmény: Leo_Stotch (#671)

2016-07-12 21:08:12 Leo_Stotch #671

Értem.
Olyan kontinens nincs, hogy Európa.
Ezentúl mindenki használja úgy, mi Eurázsiaiak vagyunk

:) :) :)

előzmény: Mizi (#670)

2016-07-12 20:40:59 Mizi #670

előzmény: Leo_Stotch (#668)

2016-07-12 20:39:36 critixx #669

A lényeg hogy Óceánia Eurázsiával áll háborúban. :-)

2016-07-12 20:31:44 Leo_Stotch #668

És egy kontinens csak akkor kontinens ha valami óceán vagy valami elválasztja? Ott az Urál....

előzmény: Mizi (#667)

2016-07-12 20:16:58 Mizi #667

Tulajdonképp, ahogy már írtam, Európa nem egy kontinens, mivel nem választja el tenger/óceán Ázsiától.

előzmény: Leo_Stotch (#665)

2016-07-12 19:38:25 BonnyJohnny #666

Európa határait önkényesen húzták meg az Uralnál és a Kaszpi-tengernél. Lehetne errébb is, arréb is, de az volt a legkézenfekvőbb.
De az európai kultúra sokkal régebbi, mint ez a földrajzi döntés. Egykoron Tunézia inkább számított európainak, mint Skandinávia.
Az, hogy földrajzilag mi Európa, nem választás kérdése. De kultúrálisan Európához tartozni már kevésbé exakt.

előzmény: Leo_Stotch (#665)

2016-07-12 19:31:48 Leo_Stotch #665

Európa egy kontinens. Szerintem úgy igazságos, ha európai országok alkotják.
Vagy manapság már ezt is el lehet dönteni?

2016-07-12 18:42:13 Mizi #664

Az azeriek rendeztek már Eurovíziós Dalfesztivált, idén pedig Bakuban volt a Forma-1-es Európa(!) Nagydíj. Szerintem az örmények és a grúzok is inkább európaiaknak tekintik magukat, már csak azért is mivel keresztény országok. (Bár nekem nincs személyes tapasztalatom)

előzmény: zéel (#663)

2016-07-12 18:25:48 zéel #663

Azt eddig is tudtam, hogy pl. az öröm/bánat vagy a siker/kudarc relatív (lásd foci EB és a reagálások!), de hogy a földrajz is...!?
Egyébként Azerbajdzsán, Örményország, Grúzia nagyon más kulturálisan, mint Európa. (Én legalábbis ezt tapasztaltam.)

előzmény: Mizi (#662)

2016-07-12 16:52:19 Mizi #662

Minden relatív. Igazság szerint nincs olyan földrész, hogy Európa. Eurázsia van, amely még Afrikával is csatlakozik egy kis ponton, szóval...

Azerbajdzsán, Örményország, Grúzia, ezek az országok kulturálisan Európához tartoznak, Kazahsztánnak ugyebár van európai területe, ahogy említetted, Izrael meg úgy sem jut ki soha a Foci EB-re.

előzmény: HejjaX (#661)

2016-07-12 16:22:32 HejjaX #661

Kazahsztánnak van európai területe. Örményországnak nincs.

Mizi: Ilyen alapon Irak-Irán vagy Pakisztán-India egyikét is Európába lehetne rakni. Vagy sok egyéb államot is. Franciák pl elvileg indulhatnának a Copa America-n, de a britek is.

előzmény: csabaga (#659)

2016-07-12 15:33:47 Mizi #660

Izrael meg Kazahsztán azért tagjai az UEFA-nak mert nem akarják hogy az ázsiai selejtezőkben játszanak.
Egy kazah-üzbég meccs olyan lenne, mint egy Izrael-Szíria mérkőzés.

előzmény: csabaga (#659)

2016-07-12 15:01:14 csabaga #659

Kazahsztánt én sem értem,mit keres az Eb selejtezőben.

előzmény: necksprain (#652)

2016-07-12 14:55:22 csabaga #658

Csak mert a net szerint is a legmagasabb európai csúcs az Elbrusz,a Mont Blanc csak az Eu területén az első.:)

előzmény: necksprain (#657)

2016-07-12 14:46:20 necksprain #657

feladom, legyen igazad.

előzmény: csabaga (#656)

2016-07-12 14:41:56 csabaga #656

A Kaukázus nem Európához tartozik?

előzmény: necksprain (#655)

2016-07-12 14:09:56 necksprain #655

szóval nem mondtam, hogy mi az államvallásuk, de az megkérdőjelezhetetlen, hogy Ázsiában található az ország. mért sértődnének meg?

előzmény: csabaga (#654)

2016-07-12 14:01:04 csabaga #654

Ezen szerintem az örmények nagyon megbántódnának.Az egyik legrégebbi keresztény ország.

előzmény: necksprain (#652)

2016-07-12 13:50:02 csabaga #653

Svájc és Norvégia sem EU-tag,hogy két fociban fontosabb országot említsek.:)Viszont az albán az egyik legrégebbi európai nép és nyelv,amely fennmaradt.

előzmény: necksprain (#652)

2016-07-12 13:25:55 necksprain #652

Én csak arra akartam rávilágítani, hogy az EU (Európai Unió)-nak semmi köze a futball Európa bajnoksághoz. Albánia Európa része természetesen. De Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia, Kazahsztán és Izrael már nem is Európa része, főleg nem az EU-é, ettől még részt vesznek az Európa bajnokságon.

előzmény: Leo_Stotch (#651)

2016-07-12 12:46:45 Leo_Stotch #651

Szerinted Albánia milyen kontinenshez tartozik??

előzmény: necksprain (#649)

2016-07-12 12:28:03 Ugor #650

Ezen én is mélyen eltöprengtem... eddig azon kardoskodtam, hogy a kettő nem ugyanaz, de most már... hmmm.

előzmény: Xuja (#647)

2016-07-12 12:21:37 necksprain #649

Ahogy például Albánia sem, illetve Izrael vagy Azerbajdzsán:)

előzmény: Leo_Stotch (#648)

2016-07-12 12:18:35 Leo_Stotch #648

Az már Off, Argentina még nem Eu tag
:)

előzmény: HejjaX (#640)

2016-07-12 11:31:00 Xuja #647

"Ne személyeskedj kérlek mert lehet hogy más az érzékenységi szintünk de az enyém messze jobb mint a tiéd." Üvegszem is back!

2016-07-11 23:41:54 HejjaX #646

Persze, nem olvastam figyelmesen :)
De neki Cé megmondta előre, hogy ő szerzi a győztes gólt. Szóval Cé abban is benne volt :)

előzmény: Ágó (#645)

2016-07-11 22:22:16 Ágó #645

Szerintem Éderre gondolt. :)
Nekem úgy rémlik, mondta Hajdú B.
A Swansea Cityből megy a francia Lille gárdájához.

előzmény: HejjaX (#644)

2016-07-11 22:10:20 HejjaX #644

Mindenki tudja, melyik csapatban focizik és hogyan. A világ legértékesebb sportemberéről többre kíváncsiak az emberek. Nyilván ezért adott ki Cé önéletrajzi írást, amiben maga mesélt el mindent, pl. hogy hogyan váltak el a szülei. Nem látok ebben akkora problémát.

előzmény: csabaga (#643)

2016-07-11 22:06:31 csabaga #643

Engem bizony nem érdekel,kinek váltak el a szülei,ha már a győztes gól szerzőjéről sikerült ezt elmondani.Azt nem,melyik csapatban focizik és hogyan.

előzmény: Ágó (#641)

2016-07-11 22:04:26 Leo_Stotch #642

Pont ma postoltam a face oldalamra, mit kapott Figo 2000 körül a Barcásoktól, mikor átment a Realhoz. A szögletrúgásnál még disznófejjel is megdobták...

Egy két mém a neten semmisem. Ronaldo túléli, szerintem sz@arik is rá.

2016-07-11 22:01:46 Ágó #641

Hejjax! Köszi!
Mint eső a szomjas földnek!

Rendben van, arra is javaslatot fogunk megfogalmazni, hogy a riporter úr kizárólag olyan dologról beszélhessen, amit a kamera mutat. Már fogalmazzuk is az indítványt az MTVA-nak, hamarosan küldök egy linket, amin alá lehet írni. :)

előzmény: HejjaX (#636)

2016-07-11 22:00:37 HejjaX #640

Akkor minden rendben, Ronaldo-nak éppen ez a célja :)

Amúgy tényleg beszélhetnénk másról. Messi? Adócsalás? :) (Csak viccelek)

előzmény: csabaga (#639)

2016-07-11 21:58:48 csabaga #639

Akkor is róla beszélt,mikor nem is mutatta a kamera.Az M4-en most is vele szórakoznak.

előzmény: HejjaX (#636)

2016-07-11 21:55:32 csabaga #638

Fordított esetben azzal jönnének,nem is érdekli az egész,a padon csak unatkozik,miért nem biztatja a csapatát,tesz a serlegre stb.

előzmény: Havierez (#635)

2016-07-11 21:52:11 Ágó #637

Igenis! :)

Mostantól itt kizárólag eredményekről, jogos, mérhető dolgokról, érdemekről, gólokról és erényekről essék szó.
Javaslom, vezessük is be a szabályzatba! :)

előzmény: csabaga (#634)

2016-07-11 21:51:28 HejjaX #636

Ronaldo nagyszerű focista, az a munka, amit elvégez edzésen, meccseken, emberfeletti és némi tehetsége is van, ez vitathatatlan. A legtöbbeknek az a baja vele, hogy minden mozdulata pózolás, kb percenként nézi a kivetítőt, hogy mikor mutatják őt, bármit tesz, azt nézi, hogy veszik-e a kamerák. Ez picit fura.
De mondom, amúgy remek focista, ezt senki sem vitatja. Viszont az, hogy kritizálhatatlan, mert EB győztes, Bl győztes, gazdag és világszerte ismert, ez megint elég "fura" hozzáállás.
Az persze érthető, ha véded. Mindenki védi a kedvenceit.

csabaga: Hajdú B. rohadtul nem kezdte ki Cé-t, nem is értem ezt a megjegyzést. Azért beszélt róla, mert nagyon sokat mutatta a kamera, pedig nem is játszott. Mit tegyen Hajdú B., kommentálja, amit lát, ez a dolga.

előzmény: Havierez (#635)

2016-07-11 21:44:32 Havierez #635

hehe ez nagyon jó szöveg igen szerintem is a tudás és gólok számítanak elsősorban nem az hogy most milyen arcot vág :D

Amíg Ronaldo pompás sarkazós gólt szerez megnyeri két hónapon belül a BL-t és EB-t is na had engedje már meg magának hogy dühös ha gólt kap a csapata vagy kihagy egy helyzetet. Csak a bolondot nem viseli meg ha rosszul megy neki a játék.

előzmény: csabaga (#634)

2016-07-11 21:40:48 csabaga #634

Egy focistánál szerintem a gólokról beszéljünk és ne arról,hogy csúnyán néz.

előzmény: Ágó (#632)

2016-07-11 21:39:23 Havierez #633

Oké feladhatod engem nem érdekel. Igen a kedvencem de még sok kedvencem van mellette pl: Griezmann vagy Morata focitudása lebilincselő szerintem és öröm nézni a játékukat. Miért nem tudsz ezzel mit kezdeni amúgy?

Nézőpontok különbsége na igen nem vagyunk egyformák eltérhet a véleményünk szerintem ezzel semmi gond sincsen! :) De javíts ki ha te máshogyan gondolod.

Én nem értem a gondolkodásodat és az elfogultságodat. Ez miért van vajon?

Azt írod hogy a futball területén olyanról szeretnél beszélni amiben egyetértünk. Kérdem én miért szeretnél egyetérteni velünk ennyire? A vitákból sülnek ki a jó meglátások meg ötletek már nem azért.

előzmény: Ágó (#632)

2016-07-11 21:28:24 Ágó #632

Na, mindegy, én feladom. :)
A 626-os bejegyzésben még azt írod, hogy a kedvenced, aztán meg... ...
én ezzel már tényleg nem tudok mit kezdeni.

Nem személyeskedtem, megemlítettem a nézőpontok különbségét és hogy máshol van az ingerküszöbünk. Ez milyen értelemben személyeskedés? :)
Tényleg nem értelek, de inkább befejezem ezen a ponton.

csabaga! Rengeteg olyan dolgot tesz, amivel akaratlanul és nyilván nem szándékosan, de nagy figyelmet von magára és céltábla lesz.
Igen, a sarkazós gólja szenzációs volt, az Eb egyik legszebb találata. De hogy jön az most ide? :)


De tényleg ezen akarunk még rugózni?
Olyan szívesen találnék a futball területén belül valamit, amiben egyetértünk!

előzmény: Havierez (#630)

2016-07-11 21:22:52 csabaga #631

Szerintem is a Vb sorsolás miatt megy már előre a piszkálódás.Nekem sem ő a kedvencem,de milyen jó lenne néhány ilyen focista még,lásd a sarkazásos gólját,még ha nekünk is rúgta.

előzmény: Havierez (#630)

  • 1
  • 2
  • ...
  • 8