Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.
Szerintem nincsenek nagy különbségek a mai vízilabdában. Az olaszokat is nyugodtan említhetnénk, akik a 2008-as olimpián valami eszméletlen balszerencsével mindig egy góllal vagy büntetőpárbajban maradtak alul, kilencedikek lettek. És láss csodát, nem zuhantak össze, dolgoztak tovább, hogy a hibákat kijavítsák, kevesebb mint három év múlva már világbajnokok voltak. A szerbeknek is belefért tavaly egy gyengébb vb.
Én azért tartom nagyon nagyra a mi fiainkat, mert folyamatosan ott tudnak lenni a legjobbak között.
előzmény: Leslie (#64)
Vagy az,mikor 2008-ban kikaptak az USA-tól az olimpián?
Így könnyen nyertünk.
Szerintem a szerbek kiemelkednek,utánuk jön 3 hasonló csapat,beleértve minket is.
előzmény: Leslie (#64)
Rossz volt nézni ezt tegnap este, de annyira nem lepett meg. Egy hónapja a Világliga döntőjében valami nagyon hasonlót láthattunk. Nagyon úgy néz ki, hogy bárkit simán meg tudunk verni, kivéve a szerbeket. De vajon melyik a szerb csapat igazi arca? A tegnapi és a Világliga-döntős, vagy a tavalyi VB 7. és a múlt heti? Pár napja Montenegro is nagyon megizzasztotta őket. A tavalyi VB-n szerintem nagy szerencsénk volt, hogy a szerbek korán kiestek.
Úgy tűnik visszaállt a vízilabdában 2000-es évek eleji felállás: két csapat kiemelkedik: a magyar és a szerb. Mindenki más alattuk. Csak míg a 2004-es athéni döntővel bezárólag a világversenyek egyenes kiesés szakaszában szinte mindig mi nyertünk ellenük, addig azóta soha. Azóta csak kétszer vertük a szerbeket, a 2010-es és a mostani EB csoportkörében.
Az irány egyébként jó, amit Benedek elkezdett. Gyakorlatilag azonnal visszakerültünk a közvetlen élvonalba, mindig döntőket játszunk. De a szerbek ellen ki kell találni valamit, mert ez így a győzelemhez kevés. Jövőre VB, két év múlva EB és Olimpia. Lesz lehetőség javítani.
Nem értek egyet, nincs szó osztálykülönbségről. (Már csak a harmadik negyedben mutatott játék miatt sem.) Talán az oroszok a 2000-es olimpiai döntő után kullogva mentek haza? Dehogy! Vagy a római vb után a spanyolok kullogva mentek haza, miután a döntőben nagy gólkülönbséggel alulmaradtak? Szó sincs róla. Egyszerűen az egyik félnek sokkal jobban összejött, bejöttek a tervezett figurák, a másiknak pedig nem. Ez mindig benne van szerintem. Vízilabdában nem tudsz úgy eljutni egy döntőig, hogy egy "osztálykülönbséggel" gyengébb vagy a másik csapatnál. Messze vagyunk a történelmi, de még a megalázó vagy csúnya vereségtől is. Egy remekül játszó csapat kiütötte a gyengébb napot kifogó válogatottat. Egyetértek Xujaval.
Fel a fejjel, arccal előre! :)
előzmény: csabaga (#59)
Az, de a focis 7-1-től messze van. Simán nyertek a szerbek, de azért nem volt ez egy megalázó vereség.
előzmény: csabaga (#61)
Régebben szoros mérkőzéseken,általában egy-két góllal kaptunk ki.
Ehhez képest most 2-7-re is álltunk.
Ilyen esélytelenül hazai pályán döntőt veszíteni,ez fájt nekem.
A vízilabdában öt gól osztálykülönbség.
előzmény: Xuja (#60)
Lófaszt. A 7-1 az történelmi vereség volt, ez vízilabdában bizony kb egy 20-2.
előzmény: csabaga (#59)
Ne szépítsük a dolgot,hazai pályán ez egy csúnya vereség volt.5-6 gól két élgárda között ritkán van eben a sportágban.
Szinte olyan,mint a Német-Brazil 7-1.
előzmény: Ágó (#58)
Most jobbak voltak a szerbek, de mi is emelt fővel távozhatunk!
Hát ennyi volt, hölgyeim és uraim... volt azért egy jó negyedünk, mármint a harmadik. Meg sok szép mérkőzés és győzelem. Most meg egy ezüstérem. Nagyon jók a szerbek, tisztelet nekik.
Valamit találtak, amit mi nem. Már előre ünnepelt a fél ország, veretlen a magyar a csapat, az "ősi riválisokat" is megvertük. Kis sokk. Nagy sokk. Most akkor feltámadás és támadás!
előzmény: Ubul (#55)
a szerbek visszahozták magukat múltkor...vajon mi képesek vagyunk -e rá? szerintem nagyon kicsi az esély már rá, mondhatni nem is lenne szabad engedni, hogy többet lőjön a szerb csapat
előzmény: Ugor (#54)
Nehéz lesz!
Ráadásul a többiek is legalább annyira akarnak EB-t, VB-t nyerni mint mi. És bizony néha nem mi nyerünk, ezért kell megbecsülni a győzelmeket. Én babonából már pár éve inkább a női válogatottat tartom esélyesnek, de hát amit a férfi csapat művel már másfél éve... A két Varga zsenialitásának (is) köszönhetően ma nyerni fogunk!
előzmény: csabaga (#50)
Ez egyáltalán nem biztos, sőt. Nem biztos, hogy akkor Benedek lett volna a kapitány, nem biztos, hogy készen állt volna stb. Másrészt vízilabdában egy olimpiai arany többet ér, mint a összes többi világverseny győzelme együtt. Kérdezd meg a szerbeket!
előzmény: csabaga (#50)
A lányok bronzérmesek lettek!
Ha 2008-ban nem nyerünk olimpiát,Kemény Dénest már akkor menesztjük,és nem maradunk ennyi időre EB és VB siker nélkül.
A Világkupát nem is említem,azon el sem indultunk...
Remélem vasárnap egy kicsit visszavesznek a feltámadósdiból.
És a szerbek feltámadtak és nyertek. Ritkán látni ilyet.
Igen, Benedeken nagyon látszik mindig, hogy hova kívánja a riportert. :) De ő pl még soha nem konkrétan a kérdésre válaszolt, hanem mindig valami mást mondott. :)
Amúgy úgy néz ki, hogy Montenegrót kapjuk a döntőben.
előzmény: Ugor (#46)
Szerintem az alanyok elnézően viselkednek, mint egy enyhe debillel szokás... különösen Benedek Tibor az, aki mindig bozontos baromságokat kap kérdésül (pl. hát hogy felrémlett-e közben az 1900valahányas nagy mérkőzés emléke stb.), levegőt vesz és egy enyhe levezetőt válaszol. Nem könnyű neki sem. )) Nagy meccs, és a végén mindig jön bónusznak Mohay Bence.
előzmény: Leslie (#45)
Na igen, Mohay meg a köztévé színvonala az sajnos olyan, amilyen. Milyen képet vágott már Madaras a jókívánságra! :)
A meccs utáni nyilatkozatokban azt bírom, hogy egyrészt persze a kérdések ugyanazok mindig és hülyeségek persze, másrészt az alanyok meg soha nem a kérdésre válaszolnak. :)
És a Nagy Viktor helyett a Madarasnak kívánt boldog szülinapot. Az meg nézett nagyot.
előzmény: Ugor (#43)
Gyönyörű, csodálatos, éljen, de jóóóó!!! De hogy ez a Mohay Bence milyen káprázatos hülyeségeket tud kérdezni minden meccs után mindenkitől, az szintén egy rekord...
IIIIGEEEEN!!!!!!!
A csoda folytatódik!
De most már kezdenek felzárkózni a görögök, románok is. Plusz azért egy VB-n ott vannak az ausztrálok és az USA is.
előzmény: csabaga (#40)
Igen,a női vízipóló sokkal nemzetközibb.
Így egy VB is jóval erősebb az EB-nél,míg a férfiaknál szinte ugyanaz.Olasz-magyar tengely,át a jugó utódállamokon,ez a férfi vízilabda némileg leegyszerűsítve.
előzmény: gaben (#35)
Montenegrót megint megverjük a döntőben, mint tavaly a vb-n? Úgy legyen!
Montenegróval játszunk döntőt. De az se baj ha a szerbekkel:)
A hollandok mindig jók voltak, bár most én se gondoltam, hogy a döntőig mennek.
Talán jobb hogy Vargáék az olaszokkal játszanak, a horvátokat már eléggé ismerik az utóbbi évekből.
Engem a hollandok leptek meg, hogy döntőig jutottak. Spanyolok a legjobbak sajna, de legalább győzelemmel fejezhetjük be a tornát (remélem). :)
előzmény: gaben (#35)
Sajnálom a női válogatottat. Nem láttam a meccset, de az eredmény alakulását látva nem sok esélyünk volt a döntőre. Érdekes, hogy a nőknél nem dominálnak a délszláv csapatok, konkrétan egy se volt az EB-n, és előtte se nagyon.
Megint fantasztikusak voltak!
Megvan az olimpiai bajnok is. Hibátlan mérleg eddig.
Így tovább fiúk!
Szerbia nem bírt a horvátokkal. Montenegro sem az olaszokkal. Jól alakul eddig ez az EB nekünk. Persze a mostani meccset meg kéne nyerni, és akkor kényelmesen csoportelsők leszünk, és lesz egy tét nélküli meccs a horvátokkal.
Na a végére csak sikerült egyet kihasználniuk, de a kettős emberelőnyt persze kihagyták. :DD
előzmény: Xuja (#30)
Na végre jók a lányok is. Mondjuk ez a görög csapat is vicces kicsit, ilyet még nem láttam hogy egy csapat a kb 10 emberelőnyéből egyet se tudjon értékesíteni.
Gratulálok a csapatnak, ez majdnem annyit ért, mintha megnyertük volna az eb-t :)
Most olvasom kb 15-ször Kárpáti Gyurika és Peterdi Pál örökbecsűjét, a Medencék, gólok, pofonokat. Ajánlom minden sportszeretőnek, vidám kis olvasmány a magyar vízilabda egyik hőskoráról, mert szerencsére több is volt...
Hatalmas eredmény! A 10 évvel ezelőtti athéni döntő óta most sikerült másodszor megverni a szerbeket tétmeccsen.
Remek védekezés, remek csapat! Szép volt fiúk!! Csak így tovább!
RIA RIA!!!
Nyertünk :)
Gyenge vízilabda eddig:D
előzmény: Leslie (#22)
Micsoda meccs a szerbek ellen!
Igen, volt egy gól, amit időn túl kaptunk, meg volt egy, ami jó eséllyel nem is volt bent. Ha ezeket leszámítjuk, akkor nyertünk. :)
előzmény: Ágó (#20)
Ismét új értelmet nyert az utolsó másodperc fogalma...
Jólvan nem nézek több magyar női pólót. Vagy max úgy, hogy nagy pénzzel teszem meg az ellenfelet...
Sok szép gól esett eddig...
előzmény: Xuja (#16)
Jó kis meccs volt ez az orosz-spanyol. Érdekes, hogy itt a lányoknál a fiúkkal ellentétben a mi csoportunk a könnyű, a másik meg eléggé halál, spanyol-orosz-olasz-francia.
Ma kezdenek a csajok Hollandia ellen 17:30-kor. Az odds kicsit leesett tippmix-en, de még így is vállalható (1.24). Hajrá Magyarország!
Na végre! Ezt vártam!
Hát ez nagyon szenvedős. Nagy szerencsénk hogy pont a franciák ellen játszunk ilyen szarul.
Vagyis nagyon nem.
Nem nagyon megy most a játék.
A végét láttam. A horvátokat tényleg kihúzhatjuk az esélyesek közül.
előzmény: Xuja (#10)
Láttad a meccset? Betonkeményen nyomták a spanyolok, látszott, hogy a túlélés a cél nekik. A horvátok viszont nem játszottak jól, hiába kapták a fórokat rendesen. (Igaz, a spanyoloknak is befújtak párat.)
előzmény: Leslie (#9)
Ez tényleg jó nekünk.
És x-eltek a spanyolok! Ez jó hír, már egy döntetlennel is csoportmásodikok vagyunk a horvátok ellen. (Persze ha teljesül a papírforma és a szerbek vernek mindenkit).
Most félidőben a horvátok is szenvednek kicsit, 1 góllal vezetnek csak a spanyolok ellen. Szerintem a szerbek is max 4 góllal nyernek ellenük.
előzmény: Leslie (#5)
A tegnapi meccs korrekt kezdés volt, de nem voltak elég meggyőzőek a fiúk. A 9 kapott gól az sok, akkor is ha hárommal többet lőttünk. Ma könnyű meccs lesz, de aztán a szerbek ellen nem mi leszünk az esélyesek.
Egy kurva kapufán ment el a szerb meccs basszus...
A spanyolok tegnap azért kaptak 12 gólt, mert ott is Casillas védett? :)
Na ez az első meccs ajándék volt. Érdekesség, hogy a grúzok 10! emberelőnyt kaptak, 2 görög fór ellenében. De (főleg az első félidőben) a görögök akcióból akkor lőttek gólt, amikor akartak. Masszív csapat, de remélem őket kapjuk, ehhez persze a második helyet meg kell szereznünk a csoportban.
Tegnap rajtolt a Margitszigeti EB, és jó játékkal sikerült verni a spanyolokat 12-9-re, de a többi meccsen is mind papírforma eredmények születtek: nyertek a szerbek, a horvátok, montenegróiak, olaszok. Mai játék:
*(5,5-0) Grúzia - Görögország V, görögök Montenegró ellen se voltak rosszak, valszeg osztálykülönbség lesz.
*(5,5-0) Németország - Szerbia V, szerbek állatok, 11 góllal verték a franciákat, csak nyernek 6-al.
Románia - Olaszország V, sima elvileg.
Horvátország - Spanyolország H, ez is papírforma, és a spanyolok ezzel mennének is a levesbe.
*(0-8,5) Magyarország - Franciaország H, na ezt a szívem mondatta velem. Hajrá MAGYARORSZÁG, kell a kiütés, ne adjuk alább Szerbiánál!
Kiemelkednek, ezt aláírom, de utána szerintem másodikként mi emelkedünk ki a többiek közül. A Benedek-érában a horvátokat, olaszokat, Montenegrót mindig verjük.
előzmény: csabaga (#65)