Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.
Rendben, köszi. Kell hozzá felirat?
előzmény: Ugor (#243)
Ezt most egy kicsit rossz helyre írtad, de igen, elképzelhető, hogy egy általad készített filmet felvegyünk az adatbázisba. Volt már rá példa többször. Ha az oldallal kapcsolatban szeretnél bármit kérdezni, az "Észrevételek, kérések és kérdések a lappal kapcsolatban" című topicban tedd meg.
előzmény: Filmmester (#242)
Szeretném kérdezni, hogy ha feltöltöm egy mindenki által hozzáférhető helyre (pl. YouTube) az általam írt és rendezett vizsgafilmemet, akkor itt az oldalon lehet rá szavazni majd?
Valószínűleg DiCaprio Oscarral is pont ugyanannyira lenne jó (vagy rossz, ki hogy látja) színész, mint Oscar nélkül. Miért hiszi mindenki, hogy az Oscar-díj bármit is jelent?
előzmény: leplesbitang (#229)
én is így vagyok ezzel, de én szavazok, mert szeretek bosszankodni utána mindig egy kicsit. nekem nagyon magasan a Filth volt a kedves filmem a tavalyin, de el sem gondolkoztam azon, hogy ott lehetne akár a top 30 között.
előzmény: od.gszal (#237)
Szerintem legközelebb is szavazz, mert így még a minimális esélyt sem adod meg a kedvencednek. AZ én esetemben 2009 óta nem nyert olyan film, amire szavaztam. Sőt olyan győztes is volt, amivel nem értettem egyet, mert szerintem baromi rossz volt. De azért ezután is szavazok, hátha.
Illetve jövőre, ha úgy érzed a te kedvencednek kevés az esélye, akkor kampányolj érte, hátha többen megnézik és rászavaznak. :)
Értelek, de nem értek egyet. :)
Mert túlságosan más az ízlésem, és akár szavazok, akár nem, semmit sem számít. Úgyhogy inkább kihagyom.:)
előzmény: nejmed (#236)
Miért nem? Nem értem. :)
Én többet nem szavazok, az már biztos. :)
Hupsz :)
Ne aggódj, az nem megy le olyan csöndben. :)
előzmény: ChrisAdam (#231)
Még senki, hisz majd március 3-án fog kiderülni.
előzmény: ChrisAdam (#231)
Na örülök én is a végeredménynek.
Oscar miért van ilyen csöndben? Ki nyert?
Úgy tűnik, hogy a többség szerint igen, még ha nem is mindenki szerint. Ahogy a Jagten is a többség szerint a legjobb és nem mindenki szerint. Csak te azzal egyetértesz.
előzmény: leplesbitang (#229)
A Jagten nekem is oké. De: az Ezüst Vapitit elvileg "a legjobb női illetve férfi alakítást nyújtó színész(nő) kapja", és Jennifer Lawrence és Leonardo DiCaprio hozta szerintetek az év alakítását? Vagy csak díjazzuk a "Jennifer Lawrence-jelenséget" és kompenzáljuk a méltatlanul oszkártalan DiCapriót?
A szavazási rendszer nagyon jó. Nekem sem akedvencem nyert, de azért tetszik a rendszer. Jó lenne ha egyre népszerűbb lenne a KT és vele a Vapiti is.
Mondjuk amellett, hogy nekem személy szerint nem tetszett a Jagten, mégis örülök, hogy elvitte a Vapitit, mert ezzel megdöntött egy elég erős toposzt, miszerint a legtöbb szavazatott kapott film nyer. Éljen-éljen!
Egyébként kevésbé lepődtem volna meg Mikkelsenen, mint a Jagtenen.
Ez kifejezetten egy olyan meglepő eredmény volt, ami az Oscarnak például nem sajátja. Hogy cucut idézzem: "tessek mar elfogadni, hogy a Vapiti nem olyan egyszeru es kiszamithato." Teszem hozzá, hál'Isten.
előzmény: sztich (#207)
Elégedett vagyok az eredménnyel. A Jagten nagyon jó, Leo a kedvenc színészem több mint tíz éve (még ha a Wall Street finom szólva silány, ő abban is remekelt), a női Vapiti pedig sosem érdekelt.
Jagten (y)
Én elfogult voltam az idén Linklaterrel, szerintem a Before trilógiát méltóan zárta le. Legalább Julie Delpy kaphatott volna egy vapitit. A filmről/filmekről nem is beszélve.
10-12 percet tudtam ott lenni, de én sem láttam sehol operatőrt vagy fotóst. :)
előzmény: Mikkey (#221)
most nem készültek képek, kevesebben, szerényebben voltunk ezen a talin
előzmény: robbiemarko (#220)
képek mikor kerülnek fel az összejövetelről? :)
esetleg videó?
Kifogások? Isten őrizz, nekem már önmagában az is öröm, hogy nem a Gravitáció nyert! :)
előzmény: cucu (#218)
Eddig az volt a duma, hogy mindig Tarantino vagy Nolan nyer. Most, hogy nem, jonnek a hulye kifogasok:
- a Djangot mar egy eve mutattak be (kar, hogy a Jagtent is)
- a Jagten "tipikus" KT-film (tessek? eddig Tarantino es Nolan voltak a tipikusak, skandinav film sose nyert)
Szoval tessek mar elfogadni, hogy a Vapiti nem olyan egyszeru es kiszamithato. Foleg, hogy a rendszer 2-szer is megvaltozott. Foleg, hogy a kozosseg, aki szavaz, szinten valtozott.
Szerintem a Napps oldalon azt eszik az emberek, hogy nagy empátiát hoznak benne szerethető, de szerencsétlen emberek. Reményt üzen a film. Párhuzam: Életrevalók. Nekem is tetszett.
előzmény: Hannibal Lecter (#214)
Igen, kíváncsi lettem volna, ha a Django mondjuk augusztusi premier, akkor hogy szerepel. :)
Nem Lawrence-re szavaztam, de nem volt rossz szerintem, igaz nem sokat láttam a jelöltek közül.
előzmény: Hannibal Lecter (#214)
Messze nem, Ledger rég megcsinálta már.
előzmény: Umberto (#213)
"Viszont így a fanyalgok megnyugodhatnak, hogy nem mindig a QT vagy Nolan nyer."
A Djangót több mint egy éve mutatták be itthon, azóta sok víz lefolyt a Dunán (bár igaz, A vadászat is februári premier volt - épp ma van egy éve, hogy bemutatták, érdekes egybeesés). Nolan meg: mondom, most épp nem csinált filmet, így maradt ki a szórásból. :)
"Lawrence nem volt rossz"
De jó sem. Ahogy maga a film is csak egy átlagos kis hollywoodi szösszenet. Máig nem értem, mit esznek rajta az emberek.
előzmény: carmine (#210)
Gratulálok DiCaprio-nak, aki második győzelmével történelmi sikert aratott.
Mittomén. Van pár elvetemült, aki csak 2013-as filmekre szavaz :D
előzmény: manuva (#211)
De miért befolyásolna ez bárkit is?
előzmény: Xuja (#209)
Nem láttam (és nem is fogom) a Jagtent, így nem mondom, hogy megérdemelte vagy sem. Viszont így a fanyalgok megnyugodhatnak, hogy nem mindig a QT vagy Nolan nyer. Lawrence nem volt rossz, Di Caprio-ról meg korábban kifejtettem a véleményemet.
Úgy értem, hogy 2013-hoz képest. De el is felejtettem, hogy a Jagten is 2012-es.
előzmény: jesi (#205)
az a legjobb, hogy az amerikai dömpingben is tudott nyerni
előzmény: sztich (#207)
Sajnálom, hogy nem Mads, de a Jagten pozitív meglepetés.
Szerencse, hogy Christopher Nolan ebben a szezonban nem csinált filmet. :P Nem minden évben fordul elő, hogy örülök a fődíjnak, de ez most megint egy ilyen alkalom. A vadászat maximálisan megérdemelte.
mind tavalyi
előzmény: Xuja (#204)
Így utólag azt mondom, hogy nem annyira meglepetés, mert a Jagten tipikusan KT film (mint pl a 12 dühös ember). A Gravity kicsit túl kommersz, a Django meg tavalyi.
DiCaprio annyira toronymagas esélyes volt, hogy még magával megküzdve is nyert. :P Nem lep meg. (Mondtam, hogy vagy ő, vagy Waltz.) Lawrence sem.
Viszont a Jagten, az meglepetés. Méghozzá nagyon kellemes. :)
:) Jagten lett, na ennek örülök
Katt...
arany: Jagten vagy Prisoners(ennek nagyon örülnék, mert annyira ismeretlen)
férfi ezüst: Jake Gyllenhaal
női ezüst: Jennifer Lawrence
----------------A SZAVAZÁSNAK VÉGE!------------------
Eredményhirdetés holnap este a Puskin Kávézóban. Aki nem tud jönni, az este nyolc után figyelje ezt a linket: Vapiti 2013
Az Arany kapcsán nem értek egyet. :P
De a DiCaprios meglátás jó. Így fokozottan igaz az önmaga ellensége effektus. Viszont azt tartom, hogy, ha DiCaprio kiüti magát, az elsősorban Waltznak kedvez, csak másodsorban Mikkelsnnek vagy Phoenixnek.
előzmény: JeszKar (#197)
Speciel én most szorosnak érzem az Arany, mondjuk én speciel örülnék, ha ettől függetlenül a Django nyerne, de az legyen az én bajom.
Bullockot én nem tartom annyira esélyesnek, mert nem érzem, hogy akkorát nyújtott volna, hogy a KT nagyját meggyőze, és most valahogy Lawrence jobban benne van az emberek fejébe szerintem.
Az se feled az ezüst díj kapcsán, hogy tavaly se a legnagyobb nevű filmek jelöltje vitték a díjakat, éppen ezért gondolom úgy, hogy, mint tavaly Fassbender, így idén Phoenix is becsúszhat. A Dicaprio kérdésben meg az ne feled el, hogy akkor mindkettőre szavazhattál, most nem.
előzmény: BonnyJohnny (#196)
A Django Unchained győzelme elég biztosnak tűnik. Tarantino (és Nolan) jól szokott szerepelni a Vapitin.
A női ezüstre, mint anno írtam, szerintem a tavalyi és idei Oscar esélyesek (Lawrence és Bullock) a legesélyesebbek. A másik két tavalyi és idei (Chastain és Blanchet) jelöltet nem látták elegen.
A férfi ezüstnél egyértelműen DiCaprio a favorit. Még úgy is, hogy saját maga legnagyobb ellenfele. Egyébként legutóbbi Vapiti győzelmekor is az volt (Shutter Island vs. Inception). De ha kiüti magát, akkor is filmen belüli riválisa, Waltz várja a legjobb helyzetben a díjkiosztót. Mikkelsen valóban szóba jöhet, de szerintem Phoenix filmje nem elég népszerű ahhoz, hogy komoly esélyes legyen. Szerintem idén duplázás lesz a férfi Ezüst Vapitin. Hogy DiCaprio, vagy Waltz lesz előbb kétszeres győztes, azt már nem tudnám ilyen határozottan kijelenteni.
előzmény: JeszKar (#195)
Idén is sikerült mindegyik filmet megtekintenem, és annak a tudatában szavazni (egyébként meg lehetne oldani, hogy jelölt majd később is megtekinthetőek maradjanak?)
Film: Igazabból szívem szerint a Gravity-re szavaznék, mert számomra az év legszórakoztatóbb filmje. Azonban mivel a második jelöltem a Django Unchained lenne, és annak van esélye a győzelemre, inkább arra nyomom a szavazatomat.
Női ezüst: Itt felőlem bárki nyerhet a Lawrence, Chastain, Wallis trióból, de utóbbira adom a szavazatomat, mert gyerekszínész még soha nem nyert nálunk, de ha tippelnem kéne, akkor Lawrence-t várom befutónak.
Férfi ezüst: Joaquin Phoenix-re nyomok, bár az se bánnom, ha Mikkelsen nyer, amúgy is őket látom a két legesélyesebbnek (DiCaprio szavazatai megoszlanak.)
Na két film kivételével (Csak Isten bocsáthat meg, Adèle élete) az összes vapiti jelölt filmet láttam és ennek függvényében:
Film: Django elszabadul a Rush-al majdhogynem holtversenyben.
Női ezüst: Jessica Chastain De Cate Blanchett és Rooney Mara is nagyon jók voltak. Meg a kislány is. (De ugye innen kettőt még nem láttam)
Férfi ezüst: Geoffrey Rush Waltz-ra szavaztam volna, de tegnap Rush játéka meg a film is a földbe döngölt. Innen még DiCaprio és Mikkelsen játszott nálam és Hanks is hozta a formáját.
Django Unchained - Quentin Tarantino
Kristin Scott Thomas - Only God Forgives
Christoph Waltz - Django Unchained
Django Unchained Quentin Tarantino
Joaquin Phoenix Freddie Quell The Master
Jennifer Lawrence Tiffany Silver Linings Playbook
Ha arra járnék, benéznék. De nem arra járok és van már programom sajna. De ti (is) érezzétek jól magatokat!
Ha mar itt dolgozom a szomszed sarkon, munka utan biztos megyek - de lehet, hogy nem maradok sokaig, masnap utazom kulfoldre.
Ha a ČD és a MÁV is úgy akarja, akkor fél óra késéssel érkezem. :3
Szeretettel várunk mindenkit péntek este 18:00-tól a Puskin mozi kávézójában, ahol kihirdetjük a 2013-as Vapiti nyerteseit is. A program a szokásos: kötetlen beszélgetés, ismerkedés, iszogatás, bolhapiac és a többi... Gyertek, gyertek!!!
Részvételi szándékotokat kérjük itt, vagy itt, a fórumban jelezzétek! Köszönjük!
Szitakötő
előzmény: ntglaci (#186)
Segítség! Keresek egy filmet, de nem tudom a címét!
Tartalom: Egy anya a kislányával megy az autóval, belesodródik egy folyóba. A férj kitartásáról szól a film, nem adja fel,és megy keresi a családját, mert érzi, hogy nem haltak meg, talán túlélték. Végül egy folyóparti őslakos (talán indián) közösség kimenti a kisgyereket, de az anya meghal. A film végén elfogadja a törzs az apát, és visszaadják a gyermekét. (Valami pillangóra is emlékszem benne)
Egy nagyon érzelmes, szép, drámai film, az emberi kitartásról, a családért vállalt veszélyekről. Aki ráismer, kérem írja meg a film címét
Na meg ott a masik eset, amikor valaki tobb 5-ose kozul valaszt ki egyet es szavaz arra. Szoval az 5-osok szama nem biztos, hogy annyira jo indikator.
előzmény: tarax (#184)
Jó gondolat lenne, de én pl. egyiknek se adtam ötöst. Négyest is csak ímmel-ámmal. Viszont van egy csomó, amit nem láttam. Ezek közül a legtöbbet nem fogom megnézni, vagy mert nem érdekel (Django, Prisoners), vagy mert más okból nem vonz (Jagten - Mikkelsen azok közé a színészek közé tartozik, akiket nem tudok egyszerűen elviselni, bármennyire is lehetnek jók) vagy most nem szánok rá időt (Before Midnight - gyűjtöm még a hangulatot az egészre). Egyedül a Mastert pótolom be esetlegesen.
Szóval én a négyesek közül választhattam, nem néztem meg még hiányzó darabot, de a szavazatom attól még számít (legalábbis remélem :). Abból is lehetne következtetni, hogy ki hogyan szavazott a rendezők előző filmjeire, de nálam ez se válna be. Magyarán, saját magamat is meglepve a Rush lett a befutó. De nyerni szerintem attól még a Django fog. :)
Nyilván azt jelenti, hogy ha valaki 5-öst ad egy filmre, elképzelhető, hogy arra a filmre fog szavazni. Ha 4-est ad (vagy még kevesebbet), akkor nem valószínű, hogy ráadja a voksát.
előzmény: cucu (#182)
A valtozasokat en ugy szoktam szamolni, hogy hany szavazatot (barmilyet) gyujtenek a jeloltek a masodik fordulo alatt. Ez mutatja azt, hogy mennyi ertelme (hatasa) volt a jeloltsegnek. Az 5-osok szama nem tudom, mit jelent.
előzmény: Umberto (#180)
Arany
Prisoners (mert úgysem nyeri meg)
Női Ezüst
Quvenzhané Wallis (mert egy csoda az a kislány)
Férfi Ezüst
Joaquin Phoenix (mert... aki látta The Mastert az úgyis érti:)
Majd' három hete írtam egy kis statisztikát arról, hogy az Arany Vapitire jelölt filmek közül mi hány db 5-ös osztályzatot kapott. Akkor január 22 volt, tehát az a nap, amikor kiderült, hogy kik a jelöltek.
Nézzük a mostanáig lezajlott változásokat (az 5-ös osztályzatok tükrében; három hete és most):
Időről időre: 102 ---> 130 [28]
Mielőtt éjfélt üt az óra: 94 ---> 104 [10]
Django elszabadul: 392 ---> 398 [6]
Gravitáció: 195 ---> 204 [9]
Jagten: 281 ---> 302 [21]
Prisoners: 107 ---> 138 [31]
Rush: 153 ---> 173 [20]
Napos oldal: 137 ---> 139 [2]
The master: 56 ---> 59 [3]
Wall Street farkasa: 145 ---> 180 [35]
Keretes zárójelbe tettem a változás nagyságát. Látszik, hogy Tarantino filmje továbbra is betonbiztos győztesnek tűnik, annak ellenére, hogy nem sok új rajongót szerzett mostanában. A Napos oldal, a Mielőtt éjfélt üt az óra és The master nem rúghatnak labdába. A Wall Street farkasa valódi kihívó lett, sajnos megelőzte a Rush-t, és ha így halad, még a Gravitációt is megelőzheti. A Jagten a másik nagy esélyes, hisz továbbra is "menetel". A Prisoners és az Időről időre hiába gyűjtögetik aktívan az 5-ösöket, szerintem már nincs esélyük.
Igen, szinte csak a Prisoners és a Wall Street... jobbak nála :)
előzmény: BonnyJohnny (#178)
Az egyik legjobb.
előzmény: Umberto (#177)
Ez egyáltalán nem lep meg. A Rush az év legjobb filmje.
előzmény: nejmed (#176)
Frissen a Rush után gondolkodás nélkül áttettem erre a szavazatom. (Prisoners és A Wall Street... vár megnézésre már csak a tízből.)
(facepalm)
előzmény: Glasseye (#173)
(Igen, és "fakrasai" viszont egyes számban sincs, a "the" a magyar címben nincs, a "w" és az "s" nagy betű, "Lawrance" az Lawrence, "Di Caprio" az DiCaprio. Nyelvtannáci off.)
előzmény: McCl@ne (#172)
De nem a Wall street farkasai alakítása miatt ;)
előzmény: carmine (#171)
Annak a Wall Streetnek egy darab farkasa volt. Legalábbis a film címe szerint.
előzmény: Glasseye (#170)
Di Caprio nyert már. :)
előzmény: Glasseye (#170)
Na leadtam a szavazataimat:
Arany vapiti: The wall street fakrasai
Női ezüst: Jennifer Lawrance (Napos oldal)
Férfi ezüst: Di Caprio (Wall street farkasai)
Remélem ez a 3 fog nyerni!
A többi film szerintem nyomába se érhet a wall street farkasainak.
Színésznői játékban Jennifer Lawrance mindent felülmúlóan jó évet zárt, Éhezők viadala, Napos oldal stb..
Di Caprio pedig már megérdemelne egy Ezüst Vapiti díjat itt a KT-n is ;)
Ja jó van már félrenéztem azt a sort, azaz a Makulátlan elmére hittem, hogy írtátok . :D Ami nem mostani film . :D
Igen számomra 2012-es, mert itthon csak szépen átcsúsztatják a nagyobb Oscar jelölések után a nagyobb bevételek érdekében, ezt nemrég be is ismerte a magyar forgalmazók egy része. (Origo cikk) S ez megannyi filmnél volt ezért csúszik át az új évbe.
Átváltottam inkább Daniel Brühl-re. Tavaly ő volt a legnagyobb pozitív csalódás s meglepetés. Dicaprio mindig jó. :D A lényeg az hogy én örülök majd ha bármelyikük is nyer. Vagy J. Phoenix.
előzmény: cucu (#167)
Vajon mind az 1000 variáció meg lesz játszva? Ha nem akkor kíváncsi lennék hogy kábé mennyi!?
Nem egtel be, valoban 1000 kombo van. Es jelenleg ebbol 133-at jatszottak meg.
Amugy erdekes osszefuggeseket lehetne megnezni, hogy pl mennyire tipikus, hogy ha valaki az X filmet valasztja, akkor emellett azt a szineszt, aki az X filmben jatszik, vagy inkabb mast. Mondjuk kicsit keves meg az adat.
előzmény: Danesz99 (#164)
Ott van a mondat elején, hogy 2012-ben is jobb lett volna!!!!!
Egesz konkretan ezt irtad:
2012-ben is a Skyfall is jobban megérdemelte volna vagy a Django elszabadul
A Skyfall a 2012-es Vapitin indult, a Django a 2013-ason. A te mondatodbol az derul ki, hogy ezt nem birod megerteni. Mert szerinted a 2012-es Vapitin a Skyfall-nak, esetleg a Django-nak kellett volna nyernie, mikozben a Django nem is indult.
Szoval ertsd meg, hogy nem erted. :-)
előzmény: Gasz András (#165)
Keverve van a kettő, ez van most. Már ha nem vetted volna észre.
előzmény: Gasz András (#165)
Ott van a mondat elején, hogy 2012-ben is jobb lett volna!!!!!
Akkor tehát keverni kéne a kettőt? : Régi kisebb de 'szakmaibb' + új nagy közönség szavazás. :)
előzmény: Xuja (#160)
Ha a 'nem tudom' választ nem számítjuk, tehát mind a 3 kategóriában szavaz az ember valamire/valakire, akkor ugye 1000 variáció van. (Remélem nem most égek be és maradtam volna inkább csendben) Vajon mind az 1000 variáció meg lesz játszva? Ha nem akkor kíváncsi lennék hogy kábé mennyi!?
Igen, arról Ivan és Daemiaen döntött. :)
Amúgy meg én a korai évek eredményeivel jobban meg vagyok elégedve, mint a legutóbbi két győztessel.
előzmény: cucu (#162)
Es azt se feledjetek, hogy 2003-ban baromi kevesen voltunk meg. Es az elso par evben az emberek sulya kvazi negyzetesen hatott, vagyis aki 5-szor annyi filmet latott, annak 25-szor akkora volt a sulya. Emiatt elegge koncentralodott, vagyis a keves felhasznalobol meg kevesebben dontottek el, hogy ki lesz a nyertes.
Viszont ez azt is jelentette, hogy kevesbe volt "kozonsegszavazas", mint most. Szoval amikor most paran felvetik, hogy a tomeg dont, es hogy ez annyira nem jo; hat, a Kill Bill 1-rol anno nem a tomeg dontott. :-)
előzmény: cucu (#161)
Andras nem hajlando figyelembe venni azt, hogy a Vapiti a bemutato datuma alapjan megy. :-) Neki a Django 2012-es, akkor is, ha iden lehet ra szavazni.
A vicc az, hogy a Kill Bill 1 viszont abban az evben indult, amikor meg nem bemutato, hanem gyartas alapjan ment a Vapiti, azon egyszeru oknal fogva, hogy nem volt adatunk a bemutatokrol.
Es azt se feledjetek, hogy 2003-ban baromi kevesen voltunk meg. Es az elso par evben az emberek sulya kvazi negyzetesen hatott, vagyis aki 5-szor annyi filmet latott, annak 25-szor akkora volt a sulya. Emiatt elegge koncentralodott, vagyis a keves felhasznalobol meg kevesebben dontottek el, hogy ki lesz a nyertes.
Kesobb megvaltozott a sulyozas, hogy linearis legyen, vagyis 5-szor annyi filmhez 5-szor akkora suly tartozik. Ez van most is az elso forduloban.
előzmény: Xuja (#160)
A Django az most indul, hogy nyerhetett volna? Amúgy a Makulátlan elme az messze kiemelkedőbb és egyedibb film, mint az általad felsoroltak. A Kill Bill-nek én se adtam volna oda, ebben egyetértünk.
előzmény: Gasz András (#159)
Én csak ezt a kettőt nem értem. Pontosabban nem értek egyet igazán. Nagy Hal, Titokzatos folyó, Király visszatér mind jobbak mint e két film.
2003 Kill Bill: Vol. 1 1477 szavazat átlaga: 4,07
2004 Egy makulátlan elme örök ragyogása 1011 szavazat átlaga: 4,26
2012-ben is a Skyfall is jobban megérdemelte volna vagy a Django elszabadul, de a Felemelkedés se volt rossz. Habár A Sötét lovag jobb volt s maradandóbb filmélmény, mint a 3. rész.
Én nem arra szavaztam, ami a legjobban tetszett. (Sőt, tízből csak nyolcadik.) De muszáj volt támogatnom egy méltatlanul mellőzött filmet és annak mellékszereplőjét, már csak a szívemhez közel álló téma miatt is. :)
Ugyanígy a női ezüst jelölésemmel is a tavaly (szerintem) érdemesebb, de hoppon maradt jelöltet akartam vigasztalni. :)
előzmény: Leslie (#155)
Ez kölcsönös. :) Leközepesezted az én zseniális Halálbiztosomat.
előzmény: carmine (#156)
hatalmas QT-fan létemre idén valószínűleg nem a Djangóra szavazok
Bizony lehet QT fanként is másra szavazni. Viszont Leslie ha így teszel, megkereslek és levadászlak... :) :)
előzmény: Leslie (#155)
Bonny: és a győztes legyen Obama. :)
Gery: "de a baráti körömbe Tarantino fanok mind egyetértenek abban"
Ez már felér egy KSH statisztikával. :)
Ja és asszem már írtam, hogy hatalmas QT-fan létemre idén valószínűleg nem a Djangóra szavazok, mert volt ami még jobban tetszett. Ennyi. Én pl mindig arra szavazok, amelyik a legjobban tetszett. :) És ez néha átfedésben van a kedvenc rendezőmmel, de valószínűleg pont azért ő a kedvenc.
előzmény: BonnyJohnny (#151)
Szerintem nagyon egyszerű a képlet. Azok a filmek, amelyek nyertek (nyilván a korai években még kevesebben voltak, máshogyan jöttek ki a dolgok) jók. A mai napig népszerűek és az átlaguk is 4 felett van egy kivételével:
2003 Kill Bill: Vol. 1 1477 szavazat átlaga: 4,07
2004 Egy makulátlan elme örök ragyogása 1011 szavazat átlaga: 4,26
2005 Millió dolláros bébi 907 szavazat átlaga: 4,15
2006 Az ember gyermeke 836 szavazat átlaga: 3,90
2007 A faun labirintusa 1045 szavazat átlaga: 4,28
2008 A sötét lovag 1386 szavazat átlaga: 4,35
2009 Becstelen brigantyk 1369 szavazat átlaga: 4,29
2010 Eredet 1398 szavazat átlaga: 4,25
2011 Fekete hattyú 1098 szavazat átlaga: 4,22
2012 A sötét lovag: Felemelkedés 867 szavazat átlaga: 4,01
A győztes filmeknek összesen 11396 szavazata van, s 1,62%-a kapott egyest.
De 1-2-3-as osztályzatok is 19,38%
előzmény: GeryFlash (#150)
Amúgy meg ha szerinted eddig minden Qt-Nolan díjazott film megérdemelten nyert, akkor minek változtattátok meg a régi rendszert, ha az is kellően igazságos volt?
Mert nem Tarantino es Nolan a problema. Ezt magyarazom mar egy ideje, de latom nem jott at. A problema ott van, hogy hogyan lesz a kevesbe ismert es/vagy kevesbe latott filmeknek is eselye nyerni, ha amugy jok. Ennek a vilagon semmi koze a Tarantino-fanokhoz, illetve csak attetelesen. (Hogy egy nagyon hulye peldat mondjak: a bunozok nagy resze ferfi. Te azt mondod, a ferfiakkal van a problema. En azt mondom a bunozokkel. Vagyis leforditva: lehet, hogy a Tarantino-fanok megdobjak a Tarantino-filmek eselyet a Vapitin, de az igazi problema az, hogy az ismert/nepszeru filmek eselyet dobja meg a nezettseguk.)
:D :D
előzmény: BonnyJohnny (#151)
Mit szólsz ehhez?
A törzstagokat felosztanánk 50 egyenlő számú részre. Mindegyik résznek lenne két elektora, plusz még annyi, amennyi a súlyuk alapján más részek súlyához való arányban kijönne (minimum egy). Aztán, ezek az elektorok egymás között eldöntenék, hogy melyik filmre szavazzanak. És az a film megkapja az összes elektor szavazatát abból a részből. Ugyanez lemenne mind az ötven részben. És az a film, ami a legtöbb elektori szavazatot kapja, az fog nyerni.
Így szavazna a tömeg is, a súly is. :)
Cucu pedig megőszül. :D
Kösz, lehet tényleg ezzel fogok vigasztalódni :D
Cucu, azért nem vizsgáltam a Nolan és a Qt kívüli éveket, mert azokkal a díjazottakkal szemben nem volt különösebb kifogásom, ellenben a Dark Knight Risesszal, ahol elmondásod szerint már működött a kétfordulós rendszer. A film a Vapititn kívül még Saturn díjat is besöpört a legjobb női mellékszereplő díjazással, ennyire volt sikeres film...
Amúgy meg ha szerinted eddig minden Qt-Nolan díjazott film megérdemelten nyert, akkor minek változtattátok meg a régi rendszert, ha az is kellően igazságos volt?
Na mindegy, nem szítom tovább a kedélyeket, amíg nincs jobb ötletem hogyan lehetne jobb rendszer addig nem kritizálom a jelenlegit.
Peace
előzmény: nejmed (#149)
Amúgy, ha nem csak a legjobb film díját nézed, hanem a befutott színésznőket/színészeket, akkor azon látszik, hogy sokkal szofisztikáltabb végeredmények születnek. Egyrészt az Ezüst Vapitire jellemzően kevesebben is szavaznak, szóval a fan-faktor nem olyan erős, másrészt szinte kivétel nélkül igen kiválóak azok a filmek is, amiben nyújtott szerepéért egy adott színész(nő) díjat kapott. Szolgáljon ez vigasztalásul, nekem segített. :D
előzmény: GeryFlash (#144)
Azt hozzátenném én is, hogy azért nem mindig működik a QT-faktor. Lásd a Halálbiztos évében. Én nagy QT rajongó vagyok, de az a film nálam is közepes és a Kill Bill is "csak" jó szerintem. Szóval azért, mert valaki fan, attól még nem biztos, hogy automatikusan a kedvenc rendezőjének a filmjét jelöli. Kell hozzá egy jó film is szerintem. És hát azért az átlagok vagy a zseniális osztályzatok, nem azt mutatják, hogy akár idén a Django vagy anno a Brigantyk gyengébb lenne sokkal, mint a többi idei film. Az persze szubjektív, ha neked más filmek jobban tetszettek. Majdnem minden évben nekem sem a nyertes film tetszett a legjobban.
hisz ez teljesen szubjektív.
Hat, ha nem tudsz legalabb reszben objektiv erveket mondani, akkor le is zarhatjuk a temat. Mert azt nem varhatod, hogy barmi is valtozzon, ha kizarolag szubjektiv okokbol nem tetszik a rendszer.
de a baráti körömbe Tarantino fanok mind egyetértenek abban, hogy a két Kill Bill közül az első a gyengébbik
Mint mar emlitettem, ez abszolut nem szamit. Egyik evben sem az a kerdes, hogy melyik a legjobb Tarantino film. Nem is ertem, hogy ezt minek mondod (ujra). Azt pluszban nem ertem, miert erdekes, hogy a ket Kill Bill kozul melyik a jobb, amikor nem is egy evben indultak. Arrol nem beszelve, hogy magad ellen ervelsz, mert ha a Tarantino fanok szerint olyan szar, akkor miert nyert? Akkor megsem ok dontik el a szavazast?
Ennél a filmnél is inkább a Tarantinós haverok véleményére alapozok, szerintük is ugyanis az egyik leggyengébb Tarantino movie. Szerintem a Gran Torino és a Gettó milliomos is jobb film volt.
Mar megint hogy jon ez ide? Lattal valaha olyan Vapiti-szavazast, ahol az volt a kerdes, hogy "Melyik a legjobb Tarantino film?" Az mar csak aprosag, hogy talan ha a KT *rendszeret* (es nem a kozonseget) kritizalod, akkor vedd alapul a KT-s szavazatokat. A Brigantyk a 3. legjobb filmje Tarantinonak, csak a Pulp Fiction es a Kutyaszoritoban jobb nala, de azok ugye mind 90-es evek. "Tarantinos haverok", ez aztan vegkepp kit erdekel. :-)
Én nem tudom, hogy akkor hogy volt a szavazás, de gyanítom, hogy az Életrevalók a 2012-es szavazásra nyúlt át.
Nem bonyolult. Ahogy az utobbi evek toplistai vannak, ugy voltak a Vapiti-szavazasok is. Szoval az Eletrevalok az 2011-es. Amelyik evet amugy lazan kihagytad a felsorolasbol. Sot, az osszes olyan evet, amikor nincs Tarantino vagy Nolan. Ami azert problema, mert ha az adatok jelentos reszet nem veszed figyelembe, akkor arrol se lesz lovesed, hogy milyen jelenseg letezik es milyen nem. Avagy mi az oka bizonyos dolgoknak.
Tarantino es Nolan fanok? Nem lehet, hogy inkabb a nepszeruseg? Amirol mar irtam lejjebb?
Nem, nem tudom mi a megoldás erre, nem kötözködni akartam, de ha egy probléma felvetődik akkor szerintem nem jobb megoldás hallgatni róla.
Ez igy van. De te hallgatsz a problemarol, amennyiben eszre se veszed, hogy mi a problema. Amennyiben figyelmen kivul hagysz minden olyan teny, ami nem Tarantinoval vagy Nolen-nel kapcsolatos.
Scorsese mennyire kedvelt és szakmailag elismert? :) Azért az, hogy a Djangot közel ezren értékelték, míg az alig 1 hónapja moziban kijött, blurayen-dvd-n ki nem adott Wolf of wall streetet csak 350-en szerintem nem következik, hogy sokkal populárisabb lenne, csak simán az egyik közel 1 évvel hamarabb jött ki.
Latod, maris irtal egy ervet (regebben jott ki), ami azt mutatja, hogy ez nem Tarantino (vagy Nolan) specifikus problema, sot nem is mindig a nepszeruseggel fugg ossze. Hanem pl azzal, hogy a regebben kijott filmeket tobben lattak. Erdekes lenne megnezni ugyanezt a korabbi evekre is (marmint nem csak a Tarantinos evekre). Mondjuk sajnos a toplistakbol nem latszik az *akkori* nepszeruseg, csak a mostani, szoval csak azt lehet megnezni, hogy mikor jottek ki a gyoztesek es a vesztesek. (Mondjuk mivel az idei ev meg nem dolt el, tenyleg nem kene tullihegni.)
Es amit mar szinten irtam: a ketfordulos rendszert tavaly vezettuk be. Elotte egy fordulo volt csak. Es az ujitas egyik ertelme eppen az, hogy a kevesbe ismert/latott filmeknek tobb eselye legyen. Akit erdekel a Vapiti (es ez messze nem az osszes KT-s), azok kapnak egy 10-es listat, hogy mit lenne erdemes megnezni meg a dontes elott. Remek alkalom arra, hogy
- a kevesbe ismert filmeket
- a frissen kijott filmeket
potolni lehessen.
Hogy van-e eredmenye az uj rendszernek? Egyelore egyetlen adatunk van (tavalyi ev), ami azt hiszem keves ahhoz, hogy ertekeljuk.
Szoval roviden osszefoglalja:
- amig nem mondasz objektiv dolgokat, el se gondolkodunk azon, hogy modositsuk a rendszert
- amig nem veszed figyelembe a Tarantinon es Nolanen kivuli vilagot (pl eveket), addig csak a prekoncepciodat tudod megerositeni
- eddig az volt a legkomolyabb objektiv problema, hogy a nagyobb nezettsegu filmeknek tobb eselye van
- pontosan ezert vezettuk be a ketfordulos rendszert
előzmény: GeryFlash (#140)
Kicsit szélesebb, de azért nem annyira széles réteg filmje. :)
előzmény: budaik (#145)
Valszeg elegge felrevezeto balra a menuben a Vapiti 2013 alatt, hogy "forum". Aki nem ismeri az oldalt, siman ide kattint, es irja a kommentet, hiszen a "forumban" van. (Mondjuk most mar ugyis ki fogom szedni, mert nem aktualis.)
előzmény: Ugor (#243)