Kritikus kód 👁

(vissza a topikok listájához)

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2015-04-13 21:13:13 Olórin #181

Igen, de amennyire láttam, alapvetően nem a mi korosztályunkkal, hanem a huszonévesekkel (és a még fiatalabbakkal) kapcsolatban merültek fel problémák (megjegyezem: nekem nincs velük problémám).

előzmény: BonnyJohnny (#180)

2015-04-13 21:02:07 BonnyJohnny #180

Jó, hogy jöttél. Élő példája vagy, hogy lehet "fiatalokkal" értelmesen eszmét cserélni. (Ha jól tudom Hannibal és Ivan korosztálya vagy mind életkor, mind fórumidő szerint.)

előzmény: Olórin (#179)

2015-04-13 20:57:08 Olórin #179

Van itt azért más is. 5-10 éve egy rakás fórumon jelen voltam, beszélgettem, eszmét cseréltem, vitatkoztam. Ma már csak itt vagyok (és itt is kevesebbet, mint régen), és azoknak az említett fórumoknak min. a négyötödét már rég elnyelte a virtuális enyészet. Egyszerűen a social media, de főleg a Facebook nagyon durván legyalulta a fórumok létjogosultságát.

És hát a design... én szeretem, sőt, azt hiszem, a legtöbben (a belterjesek:)) büszkék vagyunk a puritanizmusára, de durva túlzás lenne azt mondani, hogy hívogató az új felhasználók számára. Nem egy embert ismerek, aki idejött, megnézte, elhúzta a száját a látványra, és elment, hogy többé vissza se jöjjön. Ezt persze le lehet sajnálni annyival, hogy felületesen ítélkezett, és arra sem vette a fáradságot, hogy megismerje az oldal belső értékeit, de az az igazság, hogy a mi dolgunk meggyőzni őt arról, hogy igenis ismerje meg. Az meg a designnal kezdődik, tetszik vagy sem.

2015-04-13 20:47:06 BonnyJohnny #178

Szerintem csak tolerancia kérdése. Nem hiszem (nem hihetem), hogy az életkor vagy élethelyzet változásával kevésbé leszek toleráns. Pedig lehet, hogy igaz...

2015-04-13 20:37:37 Hannibal Lecter #177

Most akartalak megidézni, Barátom! :)

előzmény: Ivan/ (#176)

2015-04-13 20:37:01 Ivan/ #176

Tökéletesen igazad van. Az évek során többé- kevésbé megváltozott itt minden! Régen, nem telt el nap úgy, hogy ne néztem volna fel az oldalra, vagy foglalkoztam volna különböző szerkesztői feladatokkal (aki régóta tag azt ezt pontosan tudja szerintem). Valahogy azonban ez egy idő után lassan, de biztosan kezdett minden megváltozni. A számomra mértékadó fórumozók nagy része tovább állt, és akik a helyükre jöttek azokkal nem tudtam / akartam mit kezdeni. Nyilván ebben nagy szerepet játszott, hogy a privát életben is rengeteg olyan dolog történt velem az elmúlt 2-3 évben, ami átértékelt bennem sok mindent. Rájöttem, hogy bármennyire is éltem haltam régen az oldalért, mára már szinte nem jelent nekem semmit , tehát ideje elengednem. Néha persze nosztalgia gyanánt feljövök osztályozok, rákeresek egy filmre azt ennyi… Akik meg számomra meghatározóbbak voltak, ahogy Hannibál is írta azokkal meg máshol / más körülmények között tartjuk a kapcsolatot.

előzmény: Hannibal Lecter (#165)

2015-04-13 20:33:23 St4nt0N #175

A ráncfelvarrott dizájnnal ismerkedve ebbe a szövegbe botlottam: végre nem a Pesti Est csak dicsérő és a Magyar Narancs csak fikázó kritikái alapján kell döntened. Ez egyrészt még mindig helytálló, hiszen az oldal egyik leghasznosabb funkciójára hívja fel a figyelmet, másrészt filmügyben ma már senki sem a fenti sajtótermékekből tájékozódik. Szóval akár törölni is lehetne.

2015-04-13 20:31:37 BonnyJohnny #174

Hasonló szavakkal "búcsúztam" anno én is Hannibaltól. Többek között azért is vannak kész válaszaim csabagának, mert ezt a kört egyszer már lefutottam Hanniballal privátban. Sajnálatosan tartja magát az elhatározásához. És többek között az ő példája miatt "féltem" annyira csabagát.

előzmény: ChrisAdam (#172)

2015-04-13 20:29:26 Hannibal Lecter #173

Jó itt lenni. :)

"Az "egyikük hiányzik", sem roninnak szólt. :)"

Hát ezt mertem remélni! :D

előzmény: BonnyJohnny (#171)

2015-04-13 20:25:07 ChrisAdam #172

:) Jó, hogy benéztél itt is, Hannibal. :)
Amúgy ez természetes, hogy változik a véleménye az embernek, gondolkodásmódja, ettől függetlenül nem kell a tömegbe tartoznod ahhoz, hogy kommentelj. Szóval tök jó, hogy azért így állsz a dolgokhoz, értve itt azt, hogy pl úgy gondolod, tanulságos volt az itteni fórumozás (ami nagyon igaz, a zsenge, életet kereső fiatal lelkem most jóval kevesebb lenne KT nélkül és ez nem vicc), stb. De azért nekem pl hiányoznak a kritikáid, véleményeid, mert sokat jelentett az, hogy te hogyan vélekedsz erről-arról. De nem csak veled kapcsolatban vagyok így. Pl simijohnny is eltűnt. (igen, ez a szellemidézés helye volt). Kéne egy Reunion.

Egyébként kb ilyen volt régen a KT, mint most ez a topik. Sietnem kellett a komment szerkesztésénél, nehogy a következő kommentelő előbb szóljon, mint ahogy én szerkesztek. :)

előzmény: Hannibal Lecter (#165)

2015-04-13 20:21:27 BonnyJohnny #171

Jó, hogy itt vagy. :)
Természetesen többször kifejtettem (nyilvánosan és privátban is) a véleményemet a "Hannibal vitákról" (amik legtöbbször félreértésekeb alapultak), de legalább annyiszor (mint most is), hogy milyen jók voltak. Az "egyikük hiányzik", sem roninnak szólt. :)
Az összehasonlításért pedig elnézést! Eredetileg külön akartam kezelni a két példát, de úgy túl hosszú, és kirekesztő lett volna, amitől ronin mindig félt. :D

előzmény: Hannibal Lecter (#165)

2015-04-13 20:09:38 Ugor #170

Szellemet mindenképpen, azt, hogy kicsi- vagy nagyszellem, eldönti ki-ki maga. Vita: nagyon nehéz úgy vitatkozni sokaknak, hogy közben ne minősítgessék az "ellenfelet". Ez talán a legnehezebb. Mivel az internetes lét egyik alapvető szerepe a verbálrambó, aki álnéven (mint itt is), jól beszól. Kevés hely van, ahol nem fajul idáig. Ez az oldal még eléggé vigyázott magára, bár a szólásszabadság korlátai elég egyénileg értelmezettek.

előzmény: St4nt0N (#168)

2015-04-13 20:05:46 cucu #169

Meg annyi jutott eszembe, hogy egy jo kozossegben azert megfernek a kulonbozo izlesu emberek. Pl lehet, hogy evek ota mar csak Nolan nyeri a Vapitit, ettol fuggetlenul van egy csomo nagyon mas izlesu ember, akik velemenyezik a nagyon mas jellegu filmeket, es szerintem a ketto nem uti egymast. Akit nem erdekel Nolan, nem olvassa az ottani kommenteket, akit nem erdekelnek a 60-as evek westernjei vagy mondjuk Fassbinder, az meg azokat nem.

Azzal, hogy nyitunk, mindegyik tabor tud bovulni, meg ha nem is egyforma mertekben, de ez ertheto, hiszen eleve a taborok nagysaga nem ugyanakkora.

2015-04-13 19:58:30 St4nt0N #168

A hajdani aranykor intellektuális elitjének emblematikus és enigmatikus tagját?

előzmény: Ugor (#166)

2015-04-13 19:57:08 mchn #167

Bár sosem voltam túlzottan meghatározó fórumozó a kevesebb, mint 1000 hozzászólásommal és a 2500-nál is kevesebb osztályozott filmemmel, de korábban egész egyszerűen azért kommenteltem, mert volt mire reagálni. Most sokkal kevesebb érdemi vita folyik, egy csomó topik inkább archivált chat.hu semmint komoly filmes eszmecsere.

No mindegy, nem fanyalgok, osztályozgatni meg kívánságlistát tartani továbbra is remek a KT. Meg nem csicsás, ami fontos.

2015-04-13 19:53:57 Ugor #166

Csak rátettük a kezünket az asztalra, és kit idéztünk meg... Már megérte ez a szeánsz!

2015-04-13 19:48:09 Hannibal Lecter #165

"Kivétel volt ronin és Hannibal. Velük azért nem volt olyan egyszerű korrekt érv-ellenérv vitát folytatni. :)"

Kérlek szépen, csupán a magad nevében beszélj, ugyanis sok-sok fórumozóval a mai napig remekül elcsevegünk - na nem itt, hanem egyéb csatornákon keresztül. :) Ami ronint illeti, azt hiszem, ő lenne a földkerekségen az utolsó személy, akihez hasonlítanám magam. :)

Úgy érzem, magam is megszólított vagyok, hiszen azok közé tartozom, akik elhagyták a fórumot. Való igaz, sok minden megváltozott itt az évek során. Olyan felhasználók jelentek meg, vagy nőtték ki magukat meghatározó fórumozóvá, akikkel immár nem szívesen társalognék, vagy szívnék egy virtuális levegőt. Némelyektől egy világ választ el - nemcsak ízlés, gondolkodásmód, de nyelvhasználat és stílus tekintetében is. Korábban ez nem volt így: sorolhatnám a számos kiváló felhasználót, akikkel élményszámba ment a közös diskurzus.

Ugyanakkor a hiba valószínűleg az én készülékemben is keresendő, amennyiben olyannyira megváltozott az utóbbi egy-két évben az ízlésem, hogy sok esetben nem lennék kompatibilis a törzsgárdával. Ezt már akkor is éreztem, amikor még aktív kommentelő voltam itt, de azóta csak mélyült a szakadék. Mindazonáltal felettébb tanulságos volt az itteni fórumozás. Bár visszatérni már nemigen fogok, a mai napig bele szoktam olvasni a kommentáradatba, és sok felhasználót nagyra tartok.

előzmény: BonnyJohnny (#141)

2015-04-13 19:17:31 MicaHiro #164

Egyrészt szerintem nem meghatározó önmagában, hogy valaki huszonéves férfi. Nem ezen múlik a viselkedése, legalábbis nem hiszem, hogy ez önmagában sokat jelent.
Másrészt valahol azért természetes, hogy általában az új filmekről van szó. Nem csak azért, mert azok aktuálisak, újak, divatosak, hanem praktikusan azért, mert azokat látja egy időben egyszerre sok ember.
Harmadrészt beszélgetést kezdeményezni sokkal jobban lehet kérdések felvetésével vagy saját gondolatok kifejtésével, mint érdekes tények közlésével.

előzmény: csabaga (#153)

2015-04-13 19:16:16 cucu #163

Hat, lehet hogy vannak regi tagok is, akik elmentek (tudom, hogy vannak), de osszessegeben megis az a jellemzo, hogy az ujak szama csappant meg. Es mivel alapbol van egy elszivargas, ezernyi termeszetes okbol, pl az ember 20-25 evesen baromira raer filmeke nezni meg forumozni, 35-40 evesek tipikusan joval kevesbe csalad-karrier miatt, ezert ha nem jonnek ujak, lehet, hogy nagyon "elit" klub leszunk, de nagyon kicsi es oszinten szolva unalmas is. Meg a legokosabb emberek is unalmassa valnak, foleg ha nincs kulso inger, az ember kiismeri a stilusukat, sokszor mar elore lehet tudni, mit fog irni. Ha vannak mindig ujak, nyilvan most ertelmesekre gondolok, akkor az a regieket is kicsit megmozgatja.

Azt meg, hogy general csokken a vilag szinvonala, az emberek szinvonala, erkolcsileg, szellemileg... legalabb ketezer eve mondjak generaciorol generaciora. Szoval en mersekelten tudom komolyan venni, hiaba erzem idonkent en is ezt, inkabb betudom a sajat oregedesemnek.

2015-04-13 18:59:10 ChrisAdam #162

Hú, de régen volt, azta. :) Hát igen, így ment régen a buzz. Nem 2-3 komment miatt került ki, hanem 20-30...

És emlékeztek a Mielőtt lemegy a nap topikjában arra a hosszú eszmecserére 2013. augusztus 24-26-án? Mindjárt ki is keresem.

előzmény: BonnyJohnny (#161)

2015-04-13 18:24:02 BonnyJohnny #161

Nekikezdtem a több, mint ezer(!) darabos privát beszélgetésünknek, és megtaláltam, de csak az van, hogy lementetted. Elküldésről szó sincs. :/
Viszont ezt az üzenetedet találtam a buzz közé került Star Warsok komment növekedéséről:

Ha kommenteket nézzük, akkor az első kettő rész kegyetlen -> enyém a 103-as, utolsó pedig a 182-es! Mindezt kb. egy nap alatt.
II. 51->78.
III. 125->133
IV. 119->143.
V. 46->57. Hmm.. ez se annyira sok.
VI. 84->101.

És ebből az egészből én csakis azt szűröm le, hogy az egész oldal rendesen ki van éhezve a Star Warsra. :DDD


Egyértelmű a helyzet. Ha van miről beszélni, akkor beszélünk. Most, már egy hónapja uborkaszezon van (Furious 7-t leszámítva), és még egy hónapig az lesz. Persze, hogy nincs aktivitás. Hiába szólnak hozzá többen is (én is) több filmhez, ha mindet egyedül nézi meg a kommentelő, milyen választ vár. Illetve, ha csak egy valaki kapcsolódik be (pl. csabaga hozzám), két ember sem tud olyan sokáig vitázni. Aki vitára vágyik, jöjjön vissza szűk egy hónap múlva az Avengers 2 topicjába. :D

előzmény: ChrisAdam (#160)

2015-04-13 17:53:08 ChrisAdam #160

Hát, szerintem neked elküldtem anno. De azóta volt egy számgépcsere és lehet hogy a régin volt rajta és nem mentettem át, de ha hazaérek, megnézem. :)

előzmény: BonnyJohnny (#159)

2015-04-13 17:50:00 BonnyJohnny #159

Ez már csak így van. Mert pontosan ugyan annyit öregszel, mint azok, akik így hívnak. :) (Egy pontig... de azután már nem szólítanak semminek. :()
De a képpel mi a helyzet? Anno lementetted egyáltalán?

előzmény: ChrisAdam (#158)

2015-04-13 17:48:14 ChrisAdam #158

Úgy érzem, akármennyi idős leszek, neked mindig csak kölyök maradok. :D

előzmény: BonnyJohnny (#157)

2015-04-13 17:47:18 BonnyJohnny #157

Messze van az még, kölyök... :D

előzmény: ChrisAdam (#156)

2015-04-13 17:46:37 ChrisAdam #156

Köszönöm. :)

Amúgy megvan valahol a kép..... megkeresem majd. :)

Lassan én is húsz leszek már, 2016 augusztusában, de van egy 13 éves itt a fórumon, BalaKovesi. :)

előzmény: BonnyJohnny (#155)

2015-04-13 17:37:40 BonnyJohnny #155

Talán ha az átlag fórumozó nem egy huszonéves férfi lenne itt...
Hát... ehem... de az. Ennyi. És ismétlem, ha nem tudod megtalálni a hangot ezzel a többséggel, akkor tényleg magadra maradhatsz. Pedig, hangsúlyozom, nem vagy egyedül. Itt van például egy tizenéves is (Rorschach már huszonéves... hogy szalad az idő...), akivel szintén el lehet beszélgetni, korától függetlenül. Persze nyilván nem úgy beszél, nem úgy nézi a filmeket (és a világot), mint valaki negyven felett. De, hát... szerintem pont ez a lényege a fórumozásnak.

előzmény: csabaga (#153)

2015-04-13 17:32:36 BonnyJohnny #154

Te csak tudod. Volt idő, mikor keményen meg kellett küzdenünk, hogy buzz-ba kerüljön mindegyik Star Wars. :D
Tényleg. Azt mondtad, hogy lemented azt a képet a buzzról. Ez végül megtörtént? És meg van még a kép?

előzmény: ChrisAdam (#151)

2015-04-13 17:32:18 csabaga #153

Talán ha az átlag fórumozó nem egy huszonéves férfi lenne itt...Ez sok mindet meghatároz.

Ha itt lenne mondjuk,de nem írok neveket...van valaki,aki a régi filmekről és művészekről százszor többet tud,mint én és critixx együttvéve.
Ha ő lenne,már megdobná a fórumot.

Máshonnan ismertem,onnan a nagyszájú "hülyegyerekek" miatt távozott.Inkább csinált egy saját blogot.Élmény olvasni.

előzmény: BonnyJohnny (#150)

2015-04-13 17:26:01 csabaga #152

Igen,és én a filmeket már DVD-n nézem meg,így mire bekapcsolódnék,már lefutott a vita.

előzmény: ChrisAdam (#149)

2015-04-13 17:25:56 ChrisAdam #151

Amúgy egy érdekesség a buzzról.

2-3 komment miatt már a buzzba kerül a film, nem tudom, hogy ez milyen algoritmus alapján működik, de azt tudom, hogy régen 5-8 komment miatt volt ugyanez.... mire lehet ebből következtetni?

2015-04-13 17:23:42 BonnyJohnny #150

A maradék alapembereknek utána már nincsen kivel beszélgetniük
Mondjuk, ha CSAK olyanokkal akar társalogni valaki, aki a régi filmeket preferálja (és még szépen fogalmaztam), akkor könnyen magára maradhat.
Sajnos például egy szomorkás tendencia, hogy csabaga és critixx egymásra licitálva ontják a régi filmes érdekességeket, amihez - bár szeretem olvasni őket - de hozzászólni nem nagyon tudok...
Így tényleg magukra maradnak, pedig nincsenek egyedül.

2015-04-13 17:21:19 ChrisAdam #149

Ebben van valami, emlékszem, voltak idők amikor B-filmeket néztünk együtt, mindenki arra volt rákapva, vagy egy jó kis western vagy sci-firől vitáztunk, ma csak az újabb filmek, a mozis filmekről mennek a viták, de persze nincs teljesen tiszta képem a KT-ról, mióta kevesebbet vagyok itt. (bár a mostani buzz elég vegyes. :)

előzmény: BonnyJohnny (#146)

2015-04-13 17:20:11 csabaga #148

Én is írtam régi filmekről,így már ketten vagyunk...A Vadnyugat hőskora hozzászólásodat most olvastam.

előzmény: BonnyJohnny (#146)

2015-04-13 17:19:01 csabaga #147

Nekem az tűnt fel,minden filmes oldalon csökken a színvonal.

Az első lépés,megjelenik néhány oda nem illő ember.Erre elmegy néhány jó fórumozó.A maradék alapembereknek utána már nincsen kivel beszélgetniük,így ők is fokozatosan elmaradnak.

Utána egy-két új tag egymásnak esik,erre minden hasznos tag lelép,és ezzel vége mindenek.

előzmény: Ugor (#144)

2015-04-13 17:15:57 BonnyJohnny #146

Én mondjuk az utóbbi időben zömében régi westernekhez szóltam hozzá... szóval rajtam nem múlik. :)

előzmény: csabaga (#145)

2015-04-13 17:14:24 csabaga #145

Igen,ezt én is látom.A vitához két ember kell.
Ami feltűnt,a régi filmek újabban alig kerülnek már elő.Pedig itt ez volt szimpatikus nekem.

Volt olyln film,amit 10 ember látott,de három is jól elvitatkozott rajta.Ennek vége.

előzmény: BonnyJohnny (#142)

2015-04-13 17:14:12 Ugor #144

Lehet, hogy megoldhatatlan a feladat. Kb. egy évtizede moderátor voltam egy fórumozós oldalon. Soka voltunk, pezsgett az élet. Egyszer csak, pár év után, előbújt ugyanez a probléma, a nem bővülünk, mert belterjesek vagyunk-effekt. Sorra jöttek hülyék, kirúgtuk őket, Jöttek okosak, próbáltunk nyájaskodni, hogy jól érezzék magukat. A nép meg fogyott. Ugyanezek az érvek hangzottak el, mint amik itt lent. Egyszer csak azt vettük észre, hogy elérkezett az "utolsó kapcsolja le a villanyt!" ideje. Talán elejét lehetne venni, vagy pedig nincs megoldás.

2015-04-13 17:13:35 vadPINGvin #143

Nem is terveztem szétspamelni ilyen apróság miatt az egész témát, csak egészen mellesleg érdeklődtem és sehogy nem volt logikus a magyarázat, addig meg nehéz leállnom amíg így van. Bármilyen témában. :)
De már befogom. :)

előzmény: Ugor (#132)

2015-04-13 17:08:57 BonnyJohnny #142

A manapság nincsenek jó viták dologhoz meg annyit, hogy ahhoz több ember kell. Ha egyszer senki sem reagál senki hozzászólására, úgy nem lesz vita. :D

2015-04-13 17:05:08 BonnyJohnny #141

Ez az újak hozzászólását észre sem veszik sem úgy van azért.
Mondjuk azt nem tudom, hogy mennyi idő/hány hozzászólás után, de azt tudom, hogy limupei már a legelején értelmes "vitába" bonyolódott velem. Nem fölényeskedett, egyszerűen megmondta a frankót (amihez ő jobban értett), én még érveltem egy kicsit, aztán meggyőzött, aztán vége a történetnek. Szerintem stílus kérdése. Aki normálisan társalog, azzal normálisan társalognak.

Kivétel volt ronin és Hannibal. Velük azért nem volt olyan egyszerű korrekt érv-ellenérv vitát folytatni. :) De persze értékes tagok voltak, akiknek hozzá lehetett szokni a stílusához, és legalább egyikük kifejezetten hiányzik.

2015-04-13 17:02:54 BonnyJohnny #140

Biztos én vagyok a hülye, de szerintem a belterjesség még mint olyan, nem azért van, mert belterjesek akarunk lenni. Hanem mert itt mindenkinek van egy stílusa, amihez idő hozzászokni (illetve a tiedhez hozzászoktatni a többieket). Ez viszont minden közösségben így van.
Kérem mutassatok nekem egy olyan hozzászólást, ahol egy belterjes tag kioktat egy "zöldfülűt", anélkül, hogy az kihívta volna magára a hozzászólásával. Illetve, ha mutattok, nézzétek meg, hogy az a tag másképp beszél-e egy másik belterjes taggal!

2015-04-13 16:50:26 ChrisAdam #139

Persze nem arról van szó, hogy akkor csak okos emberek írjanak és satöbbi. Igen én is tudom, hogy egy ember éppen emiatt távozott.

Egyébként még a különlegessége ennek az oldalnak a sok apró kis funkció, ami nincs meg más oldalokon. :)

előzmény: csabaga (#138)

2015-04-13 16:44:10 csabaga #138

Ez az,én is olvasgatok vissza.Milyen nívós viták voltak,remek érvek,mindez kulturáltan.
Lehet,hogy kevés ember csinálta,de ők tudtak valamit.

A távozók egyikének pont a "hígulás" nem tetszett.

Van egy filmes oldal,ahol talán öt ember ír cikkeket és 30 szól hozzá,de az írások nívója igen magas.

előzmény: ChrisAdam (#136)

2015-04-13 16:41:15 Ugor #137

Ez is igaz. Nem is egyre emlékszem, akit az első napon ki is tiltottunk. Jogosan.

előzmény: csabaga (#134)

2015-04-13 16:39:45 ChrisAdam #136

Egyébként az is igaz sajnos, hogy hígult a KT. Régen olyan király volt, többnapos eszmecserék, komolyan. :D Imádtam. Persze most már nem nagyon vagyok itt, időhiányban szenvedek, nem úgy mint régen... de azért néha egy-egy vitába beszállnék újra. (Érdemi vitába.)

előzmény: csabaga (#134)

2015-04-13 16:39:17 csabaga #135

Ennek az oldalnak nem a hozzászólások nívója adná a különlegességét?

előzmény: ChrisAdam (#133)

2015-04-13 16:38:10 csabaga #134

Biztos tapasztaltál már olyasmit is,jön egy új ember és azonnal elkezdi osztani a régieket.
Sokat emiatt mentek el a régi törzstagok közül.Sajnos.

előzmény: Ugor (#114)

2015-04-13 16:35:32 ChrisAdam #133

Dizájn. Nem a színen kéne változtani, csak inkább a kinézeten. mmint animációk, elegánsabb, finomabb elrendezés, mert azért ezen érződik a tíz évvel ezelőtti internet "szaga". Amit tényleg a mai internetezőknek nehéz már befogadniuk és ha valaki nem tudja felfedezni ennek az oldalnak a különlegességét, akkor sajnos eltávozik.
Angol nyelv hülyeség, nem lehetne fórumozni, max külön platformon, teljesen újból.
Vapiti filmek: szerintem tök zsír, én mindig bírtam - egy más szín az oldalon. :D
Amúgy szerintem lehetne továbbra is a félkövér betűtípust alkalmazni, egyrészt nem lesz úgy ömlesztve a sok név, másrészt jobban meg lehet találni a híresebb neveket.
vadPINGvinnek igaza van, de mondjuk lehetne szavazni akár a színészre/rendezőre is... hm?

Amúgy igen, Ugornak igaza van, nehezen tudnak feltörekedni az új userek. Persze mindig vannak egy-ketten akik ott tudnak lenni aztán, de így a nagyfejek mellett nehéz...

2015-04-13 16:30:38 Ugor #132

Idáig ez volt sorrendben a negyvenegyezredik komoly gondom a KT-val kapcsolatban, de belátom, hogy vannak, akiknek ez problémát jelent.

előzmény: vadPINGvin (#131)

2015-04-13 16:25:19 vadPINGvin #131

"Ha valaki valahol ötezerrel több szavazatot kap"
Itt van a kutya elásva.

Nem kap. A film kap, amiben őt kb senki észre sem vette. Ezért hibás a rendszer.

előzmény: Ugor (#128)

2015-04-13 16:18:55 Ugor #130

Ez igaz, ez a módszer hátulütője.

előzmény: Raul (#129)

2015-04-13 16:12:30 Raul #129

Nem a tehetségről van szó, hanem ha valaki 23. mellékszereplő 2 blockbusterben, akkor már a híres színészek közé kerül. Miközben pl. Marilyn Monroe nem híres ilyen szempontból.

előzmény: Ugor (#128)

2015-04-13 16:04:37 Ugor #128

Azt nem hiszem, hogy nem érted. Ha valaki valahol ötezerrel több szavazatot kap, mint egy másik jelölt, az nem azt jelenti, hogy ő mindenképpen okosabb meg a szebb, csupán azt, hogy rá szavaztak többen. Ettől meg lehet a másik a nagyobb tehetség szerinted.

előzmény: vadPINGvin (#127)

2015-04-13 15:31:00 vadPINGvin #127

Akkor azt hiszem ez nem is lesz szükséges az új változaton.
Most, hogy végre tudom mit jelent, két kattintással kiderült, hogy nem működik.
Hacsak nem azt akarjátok mondani, hogy egy Dileep Rao vagy Ruben Santiago-Hudson "nagyobb" és ismertebb színész mint mondjuk egy Miles Teller. :)

előzmény: cucu (#125)

2015-04-13 15:19:48 cucu #126

Angol valtozat: szavazatot lehet vele gyujteni, de kozosseget (es sok egyeb tartalmat) nem, mert azt kulon angolul kene felepiteni. Es mint irtam, pont a kozossegnek kell a verfrissites.

2015-04-13 15:17:56 cucu #125

Kultura vs design/technologia: nyilvan elobbi sokat szamit, es ha tudunk, azon is kellene fejleszteni. Utobbi annyibol szamit, hogy ha nagyobb mennyisegben jonnek ujak, kevesbe konnyu "helyretenni" oket.

Ha 100 uj user-bol 1 az, aki rajon, hogy mire jo az oldal, tetszik is neki, es tul tud lepni az idonkent ellenseges hangulaton, es jon napi 10 uj user, akkor egy honap alatt marad 3, ha napi 100, akkor 30. Ez mar onmagaban nem mindegy, de ha az a 30 mar eleg nagy "tomeg", akkor megvaltoznak az aranyok a napi kommentekben, es ez jo hatassal lehet a tovabbi ujakra, pl mert nem egy szal ujonc "harcol" magaban a belterjes regiekkel.

Meglatjuk. De a verfrissites szerintem mindenkepp jot fog tenni.


Vastag betus szineszek: eredetileg az volt a gondolat, hogy ha csak ranezel arra a reszre, lasd egybol a "nagy" szineszeket, akiket jo esellyel ismersz is. De ebben a formaban valszeg inkabb zavaro, mint hasznos.

2015-04-13 15:13:59 vadPINGvin #124

Ok. Gondolom van rá igény, ha létezik. De majd az új oldalon ez esetleg ki lehetne valahol írva. Jobb ha átláthatóbb mi micsoda.

előzmény: Ugor (#122)

2015-04-13 15:12:25 Mizi #123

Viszonylag friss tagként ugyanezekkel a "problémákkal" szembesülök.
Viszont a Vapiti színezés nekem bejön, csak sokáig tartott, mire rájöttem, hogy mit jelent. :)

előzmény: Ugor (#114)

2015-04-13 15:07:18 Ugor #122

Ha meg kell magyarázni, akkor nagyon nehéz. Nyilván azért van, gondolom, mert már akkor is volt, amikor idejöttem, hogy látható legyen, hogy kik a népszerűbb színészek és kik nem. Más dolog sok filmben szereplő főszereplőnek lenni, akiket sokan meg is néznek és véleményeznek, és más második alabárdosnak lenni egyetlen dokumentumfilmben. Talán ezért.

előzmény: vadPINGvin (#121)

2015-04-13 15:04:27 vadPINGvin #121

Köszi. Erre az életben nem jöttem volna rá. És mire jó?

2015-04-13 14:57:47 Ugor #120

Színészeknél az van, hogy akinek legalább 2000 szavazata van a KT-n, annak a neve vastag betűvel íródik ki a továbbiakban.

előzmény: vadPINGvin (#117)

2015-04-13 14:57:29 Ubul #119

no, aztat már én se vágom :D

előzmény: vadPINGvin (#117)

2015-04-13 14:51:52 vadPINGvin #118

Az tény, hogy csak akkor vesznek észre, ha nagyon extrémeket írsz. Egy ideje el is szoktam tőle szinte teljesen, mert mivel nem vagyok a belső kör tagja, általában úgy megy tovább mindenféle kommunikáció mintha a hozzászólásom nem is jelent volna meg. :)
Pontozgatok, követem az infókat, olvasgatok, de inkább csak kritikákat, nem vitákat, mert azoknak többnyire a harmadik hozzászólástól már semmi értelmük, és csak akkor szólalok meg, ha nagyon muszáj. Anno voltam egy találkozón is (megjegyzem nem tízperces túra volt az odaút), ahol a kemény mag beszélgetett önmagával, a többiek meg kissé távolabb üldögéltek bánatosan, senkit nem érdekelve. Aztán inkább nagyon gyorsan elhúztam moziba. District 9 ment. Jó csere volt. :)
Szóval én sem tudom elképzelni, hogy a designcsere sok stabil felhasználót eredményezne.

előzmény: Ugor (#114)

2015-04-13 14:51:27 vadPINGvin #117

Azt tudom. A színészekre gondoltam. :)

előzmény: Ubul (#116)

2015-04-13 14:43:19 Ubul #116

"Viszont sose tudtam rájönni miért van az adatlapokon vastagabbal írva néhány név"

A film adatlapon lévő szavazók? Azokat követed.

2015-04-13 14:37:51 vadPINGvin #115

Azt hiszem nem jutott még eszembe a "meg akarom szerezni" gomb használata. Nekem nem fog hiányozni.
A Vapiti színezésnek se láttam értelmét, de mivel eleve nem foglalkoztat túlzottan a Vapiti, gondoltam másoknál igény lehet rá.
Viszont sose tudtam rájönni miért van az adatlapokon vastagabbal írva néhány név. Anno kerestem valami infót róla, de nem találtam. Ilyesmi tényleg lehetne majd átláthatóbb, ha egyáltalán szükség van rá.
Ami leginkább zavar, az az "Ezt a filmet még nem mutatták be.". Először is egyfolytában észben kell tartanom mi az amit fél éve láttam, de azóta sincs engedélyezve, hogy majd ne maradjon ki, másodszor meg, ha eszembe is jut, minden más filmnél vissza tudom követni mikor láttam, a szavazatok dátuma alapján. Azoknál ez a lehetőség kiesett...

2015-04-13 14:26:39 Ugor #114

Hozzátenném a személyes véleményemet, maszek közvélemény-kutatásom eredménye. Már több embert meginvitáltam ide, akik regisztráltak, benéztek, aztán nem jöttek többé. Bár elsőre mindenki azt mondta, hogy húú, nagyon klassz az oldal! Miért is nem? Mert 1. a belterjesség egyik nyilvánvaló jele, hogy az ideírók egyre gyakrabban káromkodnak. Ez ugyan egy éppen söröző haveri társaságban elmegy, meg rendben is van, meg én is szoktam, több ezer ismeretlen ember előbb viszont egyszerűen csak tahóság. Lil Martin hiányában is egyre több „a p**ba az ilyen filmmel”, „ezt g**ci unalmas volt..” stb. típusú megjegyzés. Én ugyan önhatalmúan irtom őket néha, de hogy néz ki, ha bejön egy újonc és a friss hozzászólásokban éppen ezt látja. Így csak az ezt kedvelő bunkó marad itt, a többi kiszáll. A 2. dolog a barátságtalan fogadtatás. Én is szembesültem vele, sokáig kell küzdeni azért, hogy az embert egyáltalán tudomásul vegyék. Az ellenvélemények sokszor nagyképűek és lekezelőek, egyáltalán nem vonzók a kívülállók számára. Szóval a másik vélemény az, hogy néhány beképzelt okostojás osztja itt az észt, és köszönjük, ebből nem kérünk. Talán ezeken kellene változtatni. Persze, ha tovább akarjuk éltetni az oldalt.

2015-04-13 14:14:56 deathcode #113

Ha emberanyag kell, szerintem kellene egy angol változat és mindjárt jönne a jónép.
A 'meg akarom szerezni' nagyon hasznos számomra, azokat kell még letölteni, amit megnézni akarok, már le van :))

2015-04-13 12:47:51 cucu #112

Szinek es egyeb finomsagok: a mostani verzioban nagyjabol lehetetlen ilyen szintu dolgokat egysegesen megvaltoztatni. Ezert sem akarok nagyon belenyulni.

Az uj... az meg odebb van. Szinte biztos, hogy lesz sok siras es fogaknak tsikorgatasa, de azt azert vegyetek figyelembe, hogy
1. szinte alig jon uj ember (ami problema)
2. a regiek is fokozatosan lekopnak (ami termeszetes folyamat)
3. a ketto egyutt azt jelenti, hogy a 20 eves szulinapot mar egy nagyon-nagyon szuk kor fogja unnepelni, ami ennek a szuk kornek is uncsi lesz

Ebbol a harombol szerintem az kovetkezik, hogy elsosorban a leendo uj userek szempontjabol kell attervezni dolgokat, mert a regiek ki fogjak birni, ha tudomisen, nem balra lesz a menu, vagy mondjuk nem lesznek kulon zold szinu linkek, mert alapvetoen nem ezektol jo a KT, annak aki mar tudja mitol jo a KT.

Az, hogy mi a KT alapszine, valszeg tok mindegy, szoval maradjon a regi. De pl az, hogy vannak bordo meg zold szinu linkek, kelloen meg tudjak kavarni azt, akinek fogalma sincs meg, hogy mi micsoda, mire lehet kattintani, mire nem. Szoval utobbinal valszeg csak nyernenek az ujak azon, ha ez a megszunne, mikozben a regiek nem sokat veszitenenek, mert az ido nagy reszeben nincs igazan jelentosege, hogy most melyik Vapiti-evhez tartozik a film. A Vapiithez meg lehet egy-ket kulon oldalt csinalni, ahol jobban nyomon lehet kovetni, hogy
- mely filmek jatszanak
- hol folyik epp beszelgetes roluk
- kik az elso fordulo gyoztesei
satobbi.

Lehet olyan funkcio, ami megszunik (pl a "meg akarom szerezni" nekem egy ilyen jeloltem), lehet olyan funkcio, amit csak jobban kell strukturalni, hogy ne egyszerre legyen minden a userek arcaba tolva.

2015-04-13 12:32:10 Ugor #111

Szerintem ez a szín hozzákötődik a KT-hez. Valamit azért meg kellene őrizni az eredetiből. Egy csipet hagyomány, ami az eredetre utal és nem változik a viharok alatt sem. Jó lenne...

2015-04-13 12:14:08 deathcode #110

Én még az új dizájntól is piszkosul félek, de ha még a szín is másmilyen lesz... Jaj. Olyan szép ez így.

2015-04-13 12:05:33 vadPINGvin #109

Ezek a képes filmbemutatók teljesen rendben vannak. Szerintem mehetne bejelentkezett változatban is. Ha itt nem olvasok róluk, sose tudom meg hogy léteznek. :)

2015-04-13 11:15:28 ChrisAdam #108

amugy arra gondoltam, cucu, hogy lehetne a hatterszinben, hogy ne legyen egyhangu, fejleckent egy klyen mintazatot, de csak ott fent, vagy akar csak kozeptol a felso jobb szelig, mint ahogy az Office 2013-ban is van, ha valaki tudja. szoval kicsit megdobna ezt a szint. vagy nem?

2015-04-13 11:10:03 ChrisAdam #107

Mondjuk én is szinte majdnem mindig mobilneten vagyok, kivéve esténként... de a KT talán a legkönnyebb oldal, amit valaha is látogatok, egykét kép nem dobja fel annyira szerintem a kilobájtokat.

cucu: igen, csodálkoztam is, hogy így van, de akk lehet csak a telós böngésző cuccol így.

2015-04-13 07:47:47 cucu #106

ChrisAdam: Je, a fenti szovegnek marhara nem kene megtornie az oldal kozepen. Nalam nem is torik meg. :-|

deathcode: Ez az egesz egy kiserletszeruseg, egyfajta "tuzoltas". Az uj verzio meg odebb van (de most legalabb keszul), viszont addig is szerettem volna, ha az uj latogatok valami olyasmivel szembesulnek a nyito oldalon, amibol jobban lejon, hogy mi a turo ez az oldal. Viszont a regieket (akik be vannak jelentkezve) egyelore nem akartam megzavarni. Lesz majd eleg zavar az ujjal. Mobilnet: jelentkezz be, es meg van oldva. :-)

2015-04-13 05:02:12 deathcode #105

A balra zárt menüsor nem rossz ötlet. De azt nem értem, a plakátok miért csak akkor látszódnak, mikor nem vagyok bejelentkezve... A mobilnetet használók nevében nyilatkozva, szerintem ne legyenek egyből a kezdőlapon a filmplakátok, borítók.

2015-04-13 01:18:26 Ugor #104

Hát ez, amit látsz.

előzmény: ChrisAdam (#103)

2015-04-13 01:03:01 ChrisAdam #103

Mi történt a kezdőlappal? :o

2015-01-22 23:04:21 deathcode #102

A topfilmek alatt az ismeretlen gyöngyszemeknek már nincs sok értelme így - egyetlen film felel meg a követelményeknek. A legjobb filmek alatt viszont jó lenne játszani a voksok számával, mint régen a toprendezők alatt.

2014-07-30 12:26:01 von Schatu #101

Az speciel engem is érdekelne. Ami még tetszene, az a "Tapasztaltak"-nál ország szerinti bontás, ahogy most műfaj szerint van.

előzmény: rjd2 (#100)

2014-07-30 01:36:27 rjd2 #100

Kíváncsi lennék egy műfajaid oszlopra is (átlag,film,5-ös).

2014-06-25 13:11:55 mephisto5 #99

ami még hasznos lenne szerintem, ha egy film kommentjeiben lévő hivatkozások más filmekre a hivatkozott film oldalán is elérhetőek lennének valamilyen formában, tehát hogy honnan hivatkoznak az adott filmre.

2014-06-16 17:21:53 PG #98

Meg egy otlet, a "dijak" lekerdezese lehetne ket lepcsos.
Tehat, ha kivalasztom, hogy melyik fesztival dijat szeretnem latni, akkor utana mar csak azok jelenjenek meg, amik az adott fesztivalhoz tartoznak.

2014-06-16 17:21:50 PG #97

Meg egy otlet, a "dijak" lekerdezese lehetne ket lepcsos.
Tehat, ha kivalasztom, hogy melyik fesztival dijat szeretnem latni, akkor utana mar csak azok jelenjenek meg, amik az adott fesztivalhoz tartoznak.

2014-06-16 17:19:45 PG #96

Meg egy otlet, ha meg eddig nem volt.
A "mindenki" listajanal, ha jol sejtem, a "hany napja" oszlop azt akarja jelenteni, hany napja regisztralt. Lehetne meg egy oszlop mellette, hogy hany napja lepett be utoljara.

2014-05-23 20:51:30 dr. caligari #95

Ötlet, nem tudom mennyire lehet megcsinálni, de ha már van "megakarom nézni" lista, és a tévés ajánló jelzi is, hogy mikor adják, akkor nem lehet valahogy egy iCal vagy Google Calendar-os export funkciót heggeszteni hozzá? Plusz mondjuk a mozipremier időpontját is beépítve. Hajrá egyébként cucu!

2014-05-11 14:43:52 ichi #94

THX! :)

előzmény: deathcode (#93)

2014-05-11 14:07:39 deathcode #93

Az milyen lenne, ha a szerintem szerinted-et nem mindenki, hanem csak a kedvencek szavazatai alapján számolná az oldal?
Így pl ha horrorra fájna a fogam, csak bejelölöm ichi-t meg pár horror fant és a gépiajánló tele lesz csupa kedvemre valóval :)

2014-05-06 14:51:26 ChrisAdam #92

Hogy áll amúgy az új oldal, cucu? :) :)

2014-03-31 22:31:47 carmine #91

Az jutott eszembe, hogy a privát üzenetekhez nem lehetne majd tenni egy kereső dobozt? Főleg a szerkesztőségnek tenne jót, akiknél elég sok üzenet fut át és könnyebb lenne visszakeresni valamit.

2014-03-30 14:15:57 PG #90

Megneztem a "filmtortenelem legjobb jelenetsorai" forumot. Szerintem ezek jobban mutatnanak, ha az adott filmhez lennenek csatolva, es csak akkor lehet megadni, amikor lepontozzak a filmet.

2014-03-30 12:07:14 PG #89

Talan az is jo lenne, ha a filmeknel a dijak mellett a jeloleseket is lehetne latni. Egyre tobb filmet latok, ami sok jelolest kapott, de egy dijat se nyert.

2014-03-23 15:50:11 nejmed #88

Lesz majd ilyen elvileg.

Addig is ajánlom az Üzenet a szerkesztőségnek dobozt. A KT megjegyzi, hogy melyik oldalon jártál, mikor elküldted az üzenetet, szóval ha a film adatlapján vagy, és simán csak a ismertetőt belemásolod a dobozba vagy odamész a film linkek oldalára, és csak a linket beledobod a dobozba, megtaláljuk hová való.

Még annál is gyorsabban teljesíteni tudjuk az így elküldött kéréseket, mintha az Észrevételek, kérések stb topicba írnád be.

előzmény: PG (#87)

2014-03-23 14:43:08 PG #87

A "linkek" es "filmismertetok" kategoriahoz is kellene egy bekuldesi lehetoseg, mert jelenleg csak az "erdekessegek" koze lehet feltenni ezeket.

2014-03-19 17:25:39 csabaga #86

Én a "rendezői változatokról" kérdeztem,sok válaszlehetőséget megadva.

A kérdés 4-5 emberhez komoly probléma.Valahol el kell kezdeni.Én gyakran egy közkérdés után kapok kedvet valamihez.

előzmény: limupei (#82)

2014-03-18 19:23:50 BonnyJohnny #85

1. Legutòbb is màrciusban aktivizálòdott.
2. Az időpont sem véletlen. A dìjszezon után, a golden action boy-al egy időben.

Egy indoklásra azért kiváncsi lennék. Mindellett, hogy természetesen elfogadom a döntést.

előzmény: limupei (#84)

2014-03-18 19:12:35 limupei #84

Szerintem az nem én voltam, de talán legközelebb nem negyed év elteltével kéne ilyet kérdezni :)

előzmény: BonnyJohnny (#83)

2014-03-18 18:59:14 BonnyJohnny #83

És az enyém (milyen év volt) miért lett törölve? Tavaly is szerepelt.

előzmény: limupei (#82)

2014-03-18 18:50:24 limupei #82

Ha elárulod, hogy mi volt az, könnyebb lesz válaszolni.

Én a magam részéről a közelmúltban töröltem néhányat, mert ennek az egésznek az a neve, hogy KÖZkérdés, nem pedig kérdés 4-5 emberhez. Ezek mindegyikében olyan személyek és/vagy filmek közül kellett választani valami alapján, amiket/akiket itt a kt-n alig ismer valaki (legalábbis szavazat alig érkezett rájuk).

előzmény: csabaga (#79)