Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.
Mióta először használom a kritikustömeget azt gondolom, hogy a "topfilmek" menüpont alatti eredmények tükrözik az oldal nevét, miszerint "kritikus", de a Vapiti eredmények nagyon nem sajnos.
No de az elég réteg műfaj. No mindegy.
Igen több szavazatot kapott, de akkor is amikor a Vapiti-ja volt? Most látom hogy picivel többen szavaztak rá összesítve.
előzmény: BonnyJohnny (#359)
Szerintem ő
Már azt hitted arcot társíthatsz a nemezisedhez? :D
előzmény: Umberto (#361)
Enikő a nickneve, legalábbis mindenki nicknéven lett feltüntetve.
Ki az az Enikő? Dézi?
Kár, hogy nekem még két további helyen folytatódott az estém, de legalább cucut és a rendkívüli eredményt meg tudtam várni ;) Iván nem szónokolt asztalról vagy hasonló? Valakire dőlt még hó az erkélyen?
Egyébként az. Elindította az exploitation hullámot. (Amit maga Tarantino is máig követ.)
előzmény: flake (#358)
A Kill Bill filmtörténeti mérföldkő és kész! Ebből nem engedek! :)
előzmény: Gasz András (#356)
Nem biztos, hogy a legjobb pelda, mert a Kill Bill tobb szavazatot kapott, mint a Kiraly visszater. Szoval az elso Vapitit (is) a legnepszerubb film nyerte. :-) De akkor meg a rendszer es a kozonseg is mas volt, ugyhogy kar hasonlitgatni.
előzmény: Gasz András (#356)
2003-ban a VAPITI-n mégse a Király visszatér nyert pedig annak kellett volna a Kill Bill nem épp filmtörténeti mérföldkő. A Gyűrűk Ura trilógia viszont szó szerint epikus volt mind az elkészítésében mind, amit láthattunk a vásznon és nem csak a csatákra gondolok. (kidolgozás a világnak, fényképezés, zene Star Wars óta nem volt ilyen erősen hozzátartozó egy filmhez, páncélok, kivitelezése mindennek még egy kis pipának is stb) De mivel akkor tényleg nem volt még akkora tömeg itt ezért nyert a Kill Bill, viszont lehet, hogy most meg érvényesül már a tömeg akarata azért, amit mondtál.
előzmény: lip (#348)
Basszus, 10 után értem oda, közölték velem, hogy már zárva van a hely :(
kísértet :O
Csak lélekben voltam ott sajna :(
Várj, ezek szerint nem te vagy a képeken, vagy mi? Hú, de ciki. :D
előzmény: von Schatu (#351)
Köszönöm, hogy rámontíroztatok az utolsó képre, de sajnos itt ragadtam Németországban. Bár tényleg hasonlít valamelyest :). Ha valaki felismeri magát a képemben, nyugodtan reklamáljon.
Dolp Lundgren egyetlen élő rajongója... Ezen meghaltam... :D
Amúgy jó képek. :)
előzmény: nejmed (#342)
Jó képek. :D
Akkor végül Dolphi nem volt ott? :)
előzmény: nejmed (#342)
The Dark Knight Rises? Hát azért! Mondjuk az oldal neve: Kritikus Tömeg. A tömegtől, igen, ez várható. Reklamációnak helye nincs.
De, talán, a díjat hívhatnák a "legnépszerűbb film"-nek, és nem a legjobbnak...
Úgy terveztem, hogy időben végzek a melóval, és végre becsatlakozom - de sajnos ez is egy elszabott nap lett, most indulok....
Azért a jó volt látni benneteket a youtube-on! :)
Dolph Lundgren egyetlen élő rajongója.
Jól. :-)
előzmény: nejmed (#345)
Remélem jól tageltem be mindenkit.
Micsoda csapat :). Ki kicsoda amúgy ? Már, aki felvállalja magát itt a fórum színe előtt :). 2 vagy 3 embert tudok vagy sejtek ki.
Adom :P.
előzmény: Zsombi (#339)
VAPITI 2012
Olórin, Brumi, Ivan/, frindli
Enikő, limupei, deathcode, Mikkey
Enikő, limupei
deathcode, Mikkey
Csoportkép madártávlatból
JeszKar, Olórin
cucu
Mikkey, metal_face
cucu, nejmed
bizonyíték
Brumi
Dolph Lundgren egyetlen élő rajongója.
frindli
metal_face
YEAH! :-)
előzmény: nejmed (#340)
Díjkiosztó gála legizmalmasabb pillanata a youtubon: KATT
SZÉGYEN!!!!! Hogy a jó életbe nyerhetett a The Dark Knight Rises???? Nem akarom elhinni!!!
Nem, de talán egy trivia belefér: a három nyertes közül legnagyobb fölénnyel Fassbender nyert.
előzmény: Raul (#337)
Azt nem számoljátok ki esetleg, hogy mi lett volna, ha a 2. fordulóban is számítanak a súlyok? Szerintem érdekes lenne...
Fassbender nyert ez jó, hisz ő rá szavaztam, a nőknél Meryl Streepre ugyanis teljesen eggyé vált a szerepével fel se ismertem, de Riva is nagyon erős volt szóval jó győztesek lettek. A TDKR és Skyfall között gondolkoztam habár pl egyik se érte el a TDK kritikai sikerét s minőségét számomra se, de közel álltak hozzá. Szóval végülis annak is örülök annak ellenére, hogy Skyfallra raktam voksom. Szerinte ma lezárás faktor is erősített a TDKR-en az, hogy utolsó rész volt egy Nolani Batman érán belül.
Engem különösebben nem lep meg a Batman-film győzelme (annak ellenére, hogy számítani én sem számítottam rá). Nolant manapság sikk imádni, elismerni, díjazni, ő a kortárs álomgyári auteur, meg minden, úgyhogy nem olyan nagyon váratlan fordulat ez. Magához a vitához inkább nem szólnék hozzá, mert azt hiszem, túlzottan messzire vezetne. :)
TDKR. Hát, azért annyira nem volt nagy durranás, különösen az előző részekhez képest... Kár, hogy tavaly csak "méjnsztrím" mozikon voltam, torrentezéssel meg nem sűrűn élek. Ez van.
Az End of Watch-al már itt szemezek én is vagy két hete de még nem szántam rá magam(nem tudom miért) pedig érdekel ,kíváncsi is vagyok rá.
előzmény: VVega (#332)
Nem vagy egyedül, ha nem lett volna a szerintem még tökéletesebb End of Watch, akkor biztosan a Warriorra szavazok, mivel ez a két film sokkal inkább magával ragadott és nagyobbat szólt számomra, mint akármelyik másik a top 10-ből :)
előzmény: PhilipMorris (#326)
Mondjuk igen ,nem írtál hülyeséget :)
De az X-Men-ben még azért ott van a szürreális vonal elég rendesen ha jól emlékszem, bár már nagyon régen láttam nincs is osztályozva. A Sin City-ről nem is beszélve elég csak Elijah Wood karakterét venni. Ezek a filmek egészen más szemszögből nézik már a műfajt,mégis Nolan az aki teljes mértékben "realisztikus" szuperhős filmet vitt vászonra. Legfőképp a Sötét Lovagnál látszik ez ami már kicsit politikai thriller felé is húz (bár lehet hogy csak én látok bele túl sokat). :)
előzmény: Tenebra (#328)
Nolan inkább a szuperhős filmeket reformálta meg valamilyen szinten. Mégpedig azáltal, hogy szereplői nem rendelkeznek semmilyen szuper képességgel. Már ha jól emlékszem persze. Mindegyik karakter, akár a valóságban is létezhet.
Nem vagy egyedül, én pl. a Warrior-ra adtam le a szavazatom (mivel a Si.cu nem került be a 10-be).
A nőknél Riva-ra, a férfiaknál Trintignant-ra. Sajnos, csak Riva-nál ért valamit is a voksom. :(
előzmény: PhilipMorris (#326)
"Nolan megreformálta a képregény filmek világát!!"
Ez annyira szerintem nem igaz, mivel a Batman Beginsszel egyidős Sin City volt ez szerintem. Minthogy elsőként volt a leginkább képregényfilm - formai értelemben is. Ilyen képileg is hű adaptációt azelőtt nem készítettek. Utána ezt kezdték el majmolni (300, Watchmen).
Az tény, hogy Nolan Batmanje tartalmilag másabb, mint a talaj felett járó "szupermenek", de azt sem ő találta fel. Hiszen már az X-Men is ezt a perspektívát képviselte, az meg 2000-es film. Sőt, ha Sam Raimi Darkmanjét nézzük, az is egy hasonlóan "nem szuperhősszerű" szuperhőst vonultatott fel. :D
Tehát szerintem, ha közelebbről megnézzük, Nolan ebben közel sem eredeti. Legfeljebb sikeresebb és egy kellően ismert hőst vitt vászonra ahhoz, hogy inkább őt emlegessék, mint az X-Ment, ami annyira nem is jó film, mint a Batman Begins.
előzmény: PhilipMorris (#324)
Ezek nálam a direct to blockbuster filmek. :)
előzmény: PhilipMorris (#324)
Egyébként egyáltalán nem meglepő a TDKR győzelme meg is írtam a múltkor . Bár én a Warriornak szorítottam ,ezzel valószínűleg egyedül is vagyok az oldalon a sok Amour meg Holdfény drukkerek között. :)
Én valahogy úgy csinálnám, hogy minél több szavazata van egy filmnek, annál kevesebbet érjen a rá adott voks. Így ha egy 100 szavazatos filmre 50-en voksolnak, az 50%-os ráta, míg ha egy 1000 szavazatosra 100-an, az csak 10%, hiába kétszer annyi a szavazat.
előzmény: zéel (#321)
Hát az én értelmezésemben a popcornfilmek pl. Bad Boys ,Halálos Iramban, Kellékfeleség stb.. :)
És akkor elsütöm azt a mára már picit sablon szöveggé vált mondatot amit még senki sem hallot: Nolan megreformálta a képregény filmek világát!! :D
De igaz.
Nolan kb. a Batman Begins óta popcornmozit gyárt, ha igényeset is :D
Egyébként meglepett, és csalódott vagyok. :C Mármint az Aranyat illetően. a TDKR nagyon nem érdemli meg.
A színészekkel viszont én is elégedett vagyok, azok nyertek, akikre szavaztam. :D
előzmény: flake (#322)
Az Inception maga a popcornmozi.
az új szavazási rendszer átment a vizsgán
Sőt, ami engem illet, az első fordulót érdekesebbnek tartom. Mert, ha ez nincs, akkor pl. soha nem tudhattuk volna meg, hogy olyan kitűnő filmek, mint pl. az Amour vagy a Holdfény Királyság is sok szavazatot kaptak.
előzmény: Ágó (#312)
Pontosan. Igényes, szórakoztató darabok, de popcornfilmek.
előzmény: Ágó (#317)
Talán a Batman filmek popcornmozik, na de az Inception, a Prestige, na meg az Álmatlanság (Hannibal védd meg!:))?!
előzmény: Ágó (#317)
Azért Nolan filmje több infantilis szuperhősös bohóckodásnál. Félre ne érts, a maga kategóriájában remek az Avengers, csak túlságosan egydimenziós, nem tudnám elképzelni mint Vapiti nyertes.
előzmény: VVega (#315)
Hmm... Az elmúlt 10 évből szinte mindegyik filmjére rámondanám. :) Persze ez én vagyok.
előzmény: PhilipMorris (#316)
TDKR popcorn mozi? Naaaa! :)Azért egy Nolan filmre nem mondanék ilyet .
Hát ha popcorn filmnek kell diadalmaskodnia, akkor már nyert volna az Avengers de tényleg, a TDKR meg sem közelíti annak a szintjét. Flame war ON! ;D
előzmény: lizardking (#313)
Megérdemelte a TDKR, az év legjobb popcorn mozija volt.
Sejtettem, hogy az Arany a Bosszúállok-Pi élete-A sötét lovag - Felemelkedés-hármasból fog kikerülni. Egyik jelöltem sem nyert, de azt hiszem ez egy korrekt eredmény.
Mindhárom tippem bejött, pedig egyikre sem voksoltam. :)
Nem meglepő a TDKR győzelme. Mindenkinek egyet számított a szavazata, így a legnépszerűbb nyert. Színészeknél pedig nagyobb volt a szórás.
Szerintem is megállapíthatjuk, hogy az új szavazási rendszer átment a vizsgán. :)
No igen, de azért az ötösök is fanyalognak/tak, már amelyik. Tehát összességében az új Batman film általában negatívv kritikákat kapott....
előzmény: carmine (#310)
Abból szempontból semmiképpen sem lehetett az utolsó helyre tippelni a Batman-t, hogy neki volt a legtöbb zseniális szavazata mind közül.
előzmény: ChrisAdam (#308)
Az arany az sejthető volt, bár én is jobban örültem volna más filmnek. A jelöltek közül több is jobban tetszett. Az Amour nem az én filmem, de Riva nem volt rossz benne. Fassbandert meg továbbra sem tartom jó színésznek. Számomra minden filmben nagyjából ugyanúgy játszik, egyfajta arckifejezéssel. Hillary Swank férfi megfelelője nálam.
EZT NEM HISZEM EL.
Jó az új Batman film, meg minden, nekem komolyan tetszett, de bevallom őszintén, a legutolsó esélyesnek tippeltem. Itt valami sunda-bunda van....! :-) Ez komolyan meglepett, azta.. Ezért újra
fogom nézni.
És igen, jobbat vártam.
Hát ez az arany ez sajnálatos, jobbat vártam.
De kár. :(
Ezentúl divat lesz, hogy páros évben Nolan nyer ? :) Amúgy bármennyire szeretem az új Batman-trilógiát, nagy csalódás a győzelme nekem. A színészek terén viszont virtuális hátba veregetést érdemel a kt közösség a remek ízléséért :).
Hát, ha fogadnom kellett volna a színészekre, akkor őket mondtam volna.
előzmény: ChrisAdam (#303)
Meglepetés Riiva győzelme és örülök neki, bár nem jelöltem.
előzmény: limupei (#301)
Ez az! Riva kapta a Vapitit. :)
Színészek fent.
Dobpergés....
Mondjuk. Vagyis amikor eszembe jut átállítani. :-)
előzmény: Umberto (#298)
Az idei filmek holnaptól zöldülnek be?
VAPITI 2012
Nyolc óra után jönnek a nyertesek!
Nem egy többszörnézős "feelgood movie", az tény. Viszont nem véletlenül nyert Cannes-ban, és megérdemelné a Vapitit is, mert sokkal értékesebb és jobb, mint a többi jelölt, még ebben az erős mezőnyben is.
előzmény: Gasz András (#293)
Mikor lesz a boritekbontas? Elfelejtettem felirni a naptaramba az esemenyt (=elfelejtettem), de az este folyaman meg lehet, hogy beesek valamikor :)
Akkor miért 4,27 az átlaga? :-)
előzmény: Gasz András (#293)
A témája felhoz régi rossz emlékeket és nem hinném. hogy újra és újra megtekintenénk emiatt. Ahogy annó Olórin is mondta, ezt rohadt rossz nézni, hiába jó pl színészileg.
előzmény: Xuja (#292)
Megdöbbent, hogy sokaknál az Amour a leggyengébb film a tízből.
Shame 7.0/10
Amour 6.5/10
Moonrise Kingdom 7.0/10
The Artist 7.5/10
End of Watch 7.5/10
Life of Pi 8.0/10
007. Skyfall 9.5/10
Warrior 7.0/10
The Dark Knight Rises 9.5/10
The Avengers 8.0/10
Végül Skyfall lett. Eredményhirdetés ma este mikor lesz? 19-20 óra fele?
Django is felkerülhetett volna és akkor megint három szuper filmet jelölhettem volna a régi szabály szerint legalábbis. :) Ez van.
Amúgy az most eszembe sem jutott, akkor is ezt írtam volna, ha Te nem írod akkor ezt. :)
előzmény: Umberto (#287)
Én sem vagyok ott. Te jó ég, az ott Ronin "barátunk" Olórin és Iván között? :)
előzmény: Umberto (#285)
A lehető legjobb válasz, amit tőled hallhattunk volna. :)))
Amúgy én felismertem pár embert, akik ott voltak az októberi találkán is, de azért itt többen voltatok.
előzmény: Daemiaen (#286)
:-)
Látom, megjegyezted a múltkori "beszólásomat". Viccen kívül, tényleg durva, hogy hány mozifilmet látsz egy-egy évben.
előzmény: Daemiaen (#286)
Én nem vagyok ott. Biztos moziban voltam. :)
előzmény: Umberto (#285)
Kik ezek az emberek a videóban? Daemiaen például ott van? Hannibal Lecter?
előzmény: Mikkey (#282)
Zsír. :) Aztán fel a youtube-ra és elküldjük a videót a nyerteseknek. :))
előzmény: nejmed (#283)
Kicsit késni fogok este, mert elszaladok egy cimborámhoz egy rendes fényképezőért. Szal valami lesz. :)
én ezt már megtettem 2 éve :)
[link]
csoportképet lenne jó lőni 1et!!
Valaki bevállalós vigyen már kamerát/fényképezőt és vegye fel, ahogy cucu mondja, hogy ...and the Vapiti goes to...! :) Na persze, ha beleegyezik.
Tök jó lenne.
Valóban! :)
előzmény: Kalti (#279)
Akkor nekünk minden kategóriában azonos lesz a jelöltünk :), amúgy most, hogy mondjátok, van benne ráció, hogy átszavazni a Moonrise-ra, de én se teszem sztem, nem szeretem az ilyen okoskodást, megy a Shame-re.
előzmény: from hell (#276)
Akkor neki! Viszont te pedig megvalósítottad. :)
előzmény: cucu (#277)
Az érdem limué, ő találta ki a rendszert. Én csak egyetértettem vele. :-)
előzmény: ChrisAdam (#275)
Az első forduló óta nálam nem változott a helyzet, a jelölteket mind láttam már addig is, nehezemre csak az első helyezett megnevezése esik, hisz erre két csúcskategóriás alkotás pályázik. Íme:
1. Shame 10/10
2. Amour 10/10
3. Moonrise Kingdom 9.5/10
4. The Artist 9/10
5. End of Watch 8/10
6. Life of Pi 8/10
007. Skyfall 8/10
8. Warrior 8/10
9. The Dark Knight Rises 8/10
10. The Avengers 6.5/10
A Shame Vapiti-győzelmére sajnos nem sok esélyt látok, így én is gondoltam a taktikázásra (Amour vagy Moonrise jelölése) de nincs szívem nem a legerősebb filmre szavazni, az pedig nálam bizony McQueen drámája icipicit megelőzve Haneke újabb mesterművét.
De ha az első négy közül bármelyik alkotás nyerne, elégedett lennék.
Színész, színésznő: Fassbender és Riva.
Amúgy később fel lehetne tüntetni a filmek adatlapján, hogy ezek a filmek Vapitira lettek jelölve a második fordulóban (ez így hülyén hangzik, valami jót kitalálni erre a kifejezésre) film, színész és színésznő kategóriában - na meg persze a Vapiti oldalakon is. :)
Amúgy tényleg, ez az új rendszer nagyon király - cucunak Nobelt /Oscart kell adni legjobb szavazási rendszer kategóriában. :D
Valószínűleg ez a legkirályabb dolog, amit valaha láttam.
Köszönöm szépen.
előzmény: HejjaX (#272)
1. Life of Pi 10/10
2. Shame 10/10
3. The Artist 10/10
4. Amour 10/9
5. The Dark Knight Rises 10/9
6. End of Watch 10/9
7. The Avengers 10/9
8. Skyfall 10/8
9. Warrior 10/8
10. Moonrise Kingdom 10/5.5
+1. Looper 10/10 :,((
Férfi: Michael Fassbender - Shame
Nő: Michelle Williams - My Week with Marilyn
Ja, amúgy szimpatikus arcnak tűnik.
előzmény: BonnyJohnny (#271)
Én Dolph Lunndgrenért is. Vinnék egy kis házit a skandináv búrájának. :) Rajongó+pia... szerintem ennyiért már lehet eljönne... :D
előzmény: HejjaX (#270)
Anne Hathaway monyuk jöhetne, miatta elmennék a díjkiosztóra.
előzmény: JeszKar (#268)
Dolph Lundgren. Miután megtudta, hogy itt él az egyetlen ember a világon, aki jó színésznek tartja, azt mondta, örömmel eljön. (Meglepetésnek szántuk Ivannak, de már mindegy.)
előzmény: JeszKar (#268)
Tényleg még nem mondta meg senki, hogy az idei évben ki a meghívott sztárvendég az eredmény hirdetésen :)
Valóban 10 Vapiti jelöltből 9 a TOP 20-ban (a Shame hiányzik). És, ha nem hasráütésszerűen válasszuk meg a szavazatszámot, hanem a legkevesebb szavazatot kapott Vapiti jelölt szavazatszámánál (Amour=170), akkor csak a Hobbit marad ki.
Úgy tűnik, a Hobbit (TOP 20-ban, de nem Vapiti jelölt) és a Shame (Vapiti jelölt, de nincs TOP 20-ban) a kivétel. Amúgy meg, ahogy az Oscarnál, papírforma. :) 10% plusz-mínusz a papírformától pedig az Oscarnál is belefér. :D
előzmény: von Schatu (#266)
nem. gondolom ő, aki Enikő néven szerepel itt is, azért van az odaírva. :) ha mégsem, akkor bocs.