Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.
Elkészült egy karácsonyi mix idén is. Melankolikus hangulatú, de mégis felemelő számomra az ilyen zene.
Ambient, minimal, experimental, modern classical és post-rock műfajokban.
Sok szeretettel, mindenkinek boldog ünnepeket így advent negyedik vasárnapján
Happy to be sad
Robothangú, idegen szöveget beleerőszakolni olyanok szájába, akiket pont az alkotói és előadói képességeik határoznak meg, mindezt látványosan gyenge minőségben – ez a kreativitásnak a leértékelése. Tudom, hogy nem ez volt a szándék, hogy amolyan tiszteletadás lenne a példaképeknek, de visszafelé sült el.
A versről nem mondok véleményt.
0
előzmény: somogyireka (#919)
"amin egy férfi nem tud változtatni"
azért volnának lehetőségek. sokféle terápia/gyógymód létezik már.
persze ez esetben nárcisztikus, bivalyerős egókról van szó. nagy macsók (vagy legalábbis annak próbálják magukat mutatni) akik szerint a terápiába járás "buziság". és hát önismeretük sincs.
hogy kicsit ON is legyek, részben erről is szól a Férfi című vers/video.
még annyit, hogy ne a nők legyenek csak a hibásak ezért. közösen hoztuk létre azt a világot, civilizációt, amiben ma élünk. nők, férfiak, vallásosak, ateisták, semmilyenisták, feketék, fehérek, sárgák, homók, heterók stb...
és tudod jól, nem vagyok egy nőjogi aktivista, mennyire irritálnak a 21. századi feminácik, sok minden nem tetszik abban a formában, ahogy megvalósult (pl. metoo, ha már utaltál rá) és félelmetes milyen irányba halad az "ismerkedési kultúra", hogyan közeledhet egy férfi egy nőhöz, vagy hogy mennyire feminimmé kezd válni a férfiak jelentős része stb...még hosszan sorolhatnám, ami nem tetszik a 2010-es, 2020-as évek zeitgeist-jában...
de a férfiak is alaposan benne vannak ebben az elkúrt, kaotikus, polarizált világban, kultúrában, ami a jelenünk.
Ezt tudjuk, ez tény, csak nem akartam leírni azt, amin egy férfi nem tud változtatni..a női genyózáson lehetne. Persze, együtt alkottuk a világtörténelmet
előzmény: ryood (#918)
"...mi vagyunk itt minden háború gyökere."
vagy a kis hímtaggal rendelkező/impotens, komplexusos, egyébként "nagy karizmájú", imádott politikai vezetők.
olvasok amúgy most egy nagyon izgalmas történelmi bűnügyi regényt. abban a főhős nyomozó azt mondja, hogy szerinte a nőknek köszönheti Hitler és a nácik a politikai győzelmüket. szerinte agyonrajongták őt az "Évák"...nem vagyok történész, és valószínűleg ez erős túlzás (mármint, hogy emiatt nyerték meg a választásokat) de azért van ebben némi igazság. elég ha a jelen Magyarországára gondolok, és az egyik magyar politikusért imádkozó asszonyokra....
(ez tényleg nem off, de most ebben a versben nem erről írtam. jön majd amúgy hamarosan a következő, várhatóan totál más témával.)
előzmény: somogyireka (#917)
Hogy nem értitek ennek a videónak a zsenialitását.Minden ki van mondva rólunk egyetlen versikében. Alapjáraton nem sok reményem van saját nemem kapcsán, tisztelet a kivételnek,persze.(amíg e végtelen számú éva óriáscirkuszt képes csapni egy f*sz miatt,addig nincs remény, mi vagyunk itt minden háború gyökere.ez nem off!!)
Kedvenc előadók orális abuzálása.
köszönöm.
egyébként nekem az volt a legdöbbenetesebb tapasztalatom még a Férfi változattal kapcsolatban, hogy volt, aki azt hitte, tényleg azok a színésznők mondják a szöveget, és kérdezte is, hogy tudtam őket rávenni?
és az se tűnt fel, hogy mindnek ugyanaz az amúgy hallhatóan mesterséges hangja van.
előzmény: somogyireka (#914)
Én szeretem nagyon ezt az összeállításkát,a fiúk is helyesek mind. Szépen mozog a szájuk.
előzmény: ryood (#912)
Így is borzasztó.
előzmény: ryood (#912)
Mégis lett kettes verzió!
Nő 2.
előzmény: ryood (#911)
Terveztem az utoljára posztolt "Nő" című szabadvershez is két video-verziót, de sajnos nem működik a Talking Avatar, úgyhogy csak egy lett, amiben én magam adom elő a költeményt: Nő
Három éve írtam a Férfi című szabadversemet, amiből nemrég készült egy video, ami itt is meg lett osztva. Most megírtam a "párját", a "Nő" című verset. Fontos tudni, hogy a két vers együtt értelmezhető, persze mindenkire rábízom ennek módját. Hamarosan video fog ebből is készülni, vélhetően két verzió is lesz. Majd megosztom azokat is itt.
Nő
kérdőjelek sorrendben: Ónodi Eszter, Szőke Abigél, Pálmai Anna, Gombó Viola Lotti, Fullajtár Andrea, és a legvégén a Pottyondi Edina
előzmény: somogyireka (#907)
Igen, ők mind benne vannak.
a youtube video leírásában a megjelenés sorrendjében szerepel az összes név.
előzmény: somogyireka (#907)
Jegyzeteltem, míg néztem.Pár arcot nem ismertem
Leírom őket sorban, kérdőjelet teszek a hiányosságaimhoz.
KarafiáthOrsi, KovátsAdél, LángAnnamária, StefanovicsAngéla, BorbélyAlexandra,Török-IlyésOrsolya,?,PéterfyBori, JordánAdél,SzirtesÁgi,?,PogányJudit,?,VeiszerAlinda,?,TöröcsikFranciska,?,EnyediÉva,D.TóthKriszta,FürAnikó,PottyondiEdina
El tudtam képzelni, hogy némelyikük valami celeb, és ezért nem ismerem fel - nem megsértve senkit -, de ezek szerint csak nem vagyok elég művelt. :)
előzmény: ryood (#905)
köszönöm. a videoban szereplő nőkről annyit, hogy majdnem mind színésznők. a többiek sem igazán bulvárosak. költő, műsorvezető-riporter-újságíró, youtuber, illetve vannak többen akik énekesnők is a színművészet mellett.
előzmény: tomside (#904)
Eléggé a helyén van, és habár nem ismertem fel az összes nőt - leginkább azért, mert a bulvárt messziről kerülöm -, biztos vagyok benne, hogy ebben a videóban mindenki a helyén van. Az alkotás zseniális, itt a helye a “sarokban”, az üzenet tragikusan valódi.
előzmény: ryood (#903)
Hipnotikus!
Mindent bele, hajrá! <3
előzmény: dikalosz (#900)
Tetszik. Csak így tovább!
előzmény: dikalosz (#900)
Sziasztok!
Az elmúlt hónapokban tapasztalható KT-s inaktivitásom oka az alkotás volt. Cimborámmal elindultunk egy új, közös úton, egészen pontosan egy kétfős élőzenés produkció formájában. Az irány már az első pár alkalommal eldőlt, magam is meglepődtem, milyen szinten sikerült egymásra találnunk.
Ennek a projektnek az első állomása egy, a tegnapi napon közétett dal, melyhez Tarkovszkij Sztalkeréből vágtam össze egy videót. A mostani muzsikát hamarosan egy EP követi majd, illetve bízunk benne, hogy a fellépések sem váratnak magukra sokáig.
KAIRO - Absolution
Megtisztelő lenne, ha meghallgatnátok, s ha bármi véleményetek, meglátásotok van, kérlek ne tartsátok magatokban! Ha valakinek még tetszik is, amit hall, az a videó leírásában lévő linken tudja követni munkásságunkat.
Köszönöm szépen előre is! :)
Klaus Schulze emlékére
Klaus Schulze - The art of sequencing (Tribute video)
Köszi srácok! :)
Tökjó!
előzmény: ChrisAdam (#895)
Ez egy fantasztikus filmplakát (vagy könyvborító) lehetne. :)
előzmény: ChrisAdam (#895)
Idén a megszokott karácsonyi bejglit és filmeket a húgomtól kölcsönkért iPad felett töltöttem, a Mátrix legújabb része bár fél fogamra se volt elég, adott egy kis ihletet, így készült el első Procreate illusztrációm Get out of Wonderland címen. 14-16 órányi szabadkezes meló van benne és sok-sok öröm, régen kötött le ennyire valami. :)
szívesen! :)
előzmény: tomside (#893)
and another!
Még a kávét megfőzni is sokkal jobb érzés volt erre ma reggel! Thx!
előzmény: ryood (#884)
another kösz!
Kösz!
előzmény: moe (#883)
köszönöm szépen. tényleg nagyon jólesik. (mindjárt be is rakom a Tubular Bellst...)
előzmény: Ugor (#889)
De nem, hát miért is ne... te egy késői Mike Oldfield vagy, és ez a zene még hatásos is.
előzmény: ryood (#888)
örül a szívem!
( nem is gondoltam, hogy te vevő vagy ilyen elektronikus zenékre is, ráadásul ez a kísérletibb, kevésbé népszerű vonal..)
előzmény: Ugor (#887)
Még mindig ezt hallgatom. Szerintem rögtön átjönnek a szomszédok is, köntösben, fürdőköpenyben, mindenki hozza a kis sámliját..
előzmény: ryood (#886)
ja, hát nem véletlenül another christmas a címe...
én ma a hegyen, az erdőben barangolva hallgattam végig, és nagyon békés volt az egész.,
előzmény: Ugor (#885)
Érdekes, még a karácsonyt nem találtam meg benne, de hallgatni kellemes.
összeraktam egy deep-minimal-downtempo-micro-synthwave-ambient mixet karácsonyra.
fogadjátok sok szeretettel. jó süppedést kívánok hozzá!
Another christmas
Sziasztok! Wes Anderson új filmjéről, a The French Dispatch-ről készítettem egy filmajánlót. Ide kattintva meg tudjátok nézni. Előre is köszi a megtekintéseket. :)
Sziasztok,
Johnny Guitar: A fegyverforgató nő - videó esszé a klasszikus hollywoodi korszak nőközpontú westernfilmjeiről, elsősorban a Johnny Guitar elemzésén keresztül, a barátom tolmácsolásában és az általam fordított felirattal már magyarul is elérhető. Jó szórakozást!
Sziasztok, a barátom videó esszéjét szeretném a figyelmetekbe ajánlani, amihez nemrég fordítottam magyar feliratot: Mad Max: A harag útja legjobb jelenete
Sziasztok,
mától a könyvesboltokban a második regényem, Veszettül címmel.
Online is megrendelhetitek, pl. ezen az oldalon.
Tartalom:
2019, Budapest
Egy férfi sétál a Margit hídon. Gondolatban elbúcsúzik a fiától, aki több mint két évtizeddel korábban tűnt el. Magában elszámol a bűneivel, és meggyászolja a halottjait. Azokat is, akik miatta haltak meg. Már csak egyetlen dolga maradt az életben.
Belép egy budai bevásárlóközpontba, felmegy a második emeletre, benyit egy üzletbe. Szó nélkül előveszi a fegyverét, és fejbe lő egy férfit. Az ember a gyerekéért mindent.
1996, Terecseny, a Zselic mélyén
Balogh Sanyikának nyoma vész. A rendőrség tehetetlen, a kisfiú barátai sem tudnak semmit. A tizenkét éves Major Tímea sem, aki anyja bosszantására csapódott a főleg cigányokból álló fiúcsapathoz. Amikor néhány nappal később a kislányt se találják, az apró falu élete fenekestül felfordul.
Sziasztok! Ezúttal a Friends: The Reunion-ról készítettem egy spoileres értékelőt, amit ide kattintva meg tudtok nézni. Beszélek benne a film felépítéséről, a szereplők sorozat utáni életéről és arről az érezhető kettősségről, amit a film nézése közben áthatott, mivel a rajongói nosztalgia örömmel töltött el, de mellette elkeserített az a tény is, hogy láthatóan a sorozat jobban öregedett, mint a színészei. Köszi, ha megnézitek a videót! :)
Rátóti Zoltán. (Egyébként a videó leírásában feltüntettem minden anyagot, ami nem saját alkotásom.)
előzmény: Lady Ópium (#877)
Itt Te vagy a narrátor?
Olyan a hangod mint Kaszás Attilának, legalább is elsőre teljesen olyan volt :)
előzmény: ryood (#872)
4 floppyn volt meg, akkora volt. :o))
előzmény: BonnyJohnny (#875)
Nekem nem rémlik, hogy Resident Evillel játszottam volna... (ettől persze még ismerem). Benny Bug születése előtt asszem Doomal játszottam (hasonló műfajban). :D
előzmény: Ugor (#870)
:)
előzmény: Ugor (#873)
Köszönöm, megnéztem.
előzmény: ryood (#872)
egy éve nem csináltam új videot. ez elsősorban azért esett így, mert főállásban dolgozom tavaly augusztus óta, és a szabadidőm lényegesen lecsökkent, valamint hónapokon át jegyzeteltem, ötleteltem, de semmi sem tetszett, ami eszembe ötlött. végül kb. egy hónapja összeállt a fejemben, hogy mivel akarok most foglalkozni alkotásügyileg. a társadalomkritikából, közéletből, politikából elég, ettől el akartam mindenképp távolodni, és valami emelkedettebb helyre vágytam (ahol szándékozok is maradni...) szóval összeállt minden, hogy akarok egy emlékvideot egyik kedvenc filmrendezőm, Kim Ki-duk számára, amiben a hozzám közel álló távol keleti tanítások (zen, advaita), valamint egyik "példaképem", Hamvas Béla szellemisége egyesül. a végeredmény a Hazatérés című installáció lett. ajánlom sok szeretettel figyelmetekbe. lassuljatok le/be, felejtsétek el kicsit a világot, ami körülvesz, zárjátok ki negyedórára azt az őrületet, amit életnek neveznek.
Köszönöm! :D Az meglehet, az első két klasszikus rész idejében még gondolat se voltam. Jó egyébként, hogy vannak itt is akik ismerik/szeretik a Resident Evil-t. :)
előzmény: Ugor (#870)
Tartok tőle, hogy már akkor játszottam a Resident Evil-lel, amikor te még kromoszóma sem voltál. :o)) Szóval, igen, hallottam róla... ))
(amúgy nagyon kedvelem a videóidat...)
előzmény: Benny Bug (#869)
Halihó!
Aki szeret játszani, minden bizonnyal hallott már a Resident Evil-sorozatról. Nemrég kijött legújabb része, a Village. Hatalmas hype övezte a megjelenést, ebben a videóban pedig arról osztom meg tapasztalataimat, hogy is sikerült a Capcom horrorjátéka. Jó szórakozást! :D
Ui: A játéksorozatot, kérlek amennyiben nem ismeritek, semmiképp se ítéljétek el a borzalmas filmadaptációk miatt. Köszönőviszonyban nincs a kettő egymással. :)
Sziasztok! Ezúttal a The Father című filmről készítettem egy mélyebb elemzést. Ide kattintva meg tudjátok nézni. Köszi előre is! :)
Sziasztok,
Épp az Oscar előtti délutánon tudtam megnézni a "The Father" című filmet, ami meghozta a második díjat Sir Anthony Hopkins-nak. Legújabb videómban erről a filmről beszélek egy keveset, illetve ajánlom figyelmetekbe. Köszönöm, ha megnézitek! :)
Hamarosan megjelenik a második regényem, de az Animus Kiadó honlapján már most előrendelhetitek, ha érdekesnek találjátok. Örömmel veszek tőletek minden visszajelzést, legyen az pozitív vagy kritikus :)
https://animuscentral.hu/konyv/veszettul
Sziasztok! :D
Ma az új Mortal Kombat-filmről dumálok egy kicsit friss videómban.
Fontos megjegyeznem, hogy az alapjául szolgáló játékokat nem igazán ismerem, eddig egy résszel játszottam nagyon keveset, szóval ez abszolút egy laikus szemmel készített kis ajánló.
Köszönöm, ha megnézitek. :)
Sziasztok! Az Oscarra jelölt filmek utolsó részéhez értem, amiben a Minari című filmről beszélek és a Legjobb eredeti forgatókönyv kategóriájáról. Ide kattintva meg tudjátok nézni! Köszi előre is! :)
Majd igyekszem mindenképp kevésbé hadarni, a következő videókban. :)
előzmény: Ugor (#862)
Nézd, a hadarás nem csak a te sajátod, hanem ennek a műfajnak egy sajátos velejárója. Az illető erőt gyűjt, felszívja, felturbózza magát "adás idejére", aztán amikor felvétel van, nyomja, ami a csövön kifér. És ez van, akinek valamennyire jól áll, van, akinek nem annyira. De nekem például nehezebben követhető az információ, ha hallok valami újat vagy érdekeset, és közben meg a vonat már továbbment, mire megértem, vagy feldolgozom. De lehet, hogy ez csak az én egyéni problémám.
előzmény: Benny Bug (#861)
Köszönöm szépen az észrevételt, Ugor. Örülök hogy így látod. Szerintem ez arra vezethető vissza, hogy nem igazán kedvelem ezeket a “ki ha nem én” kategóriás nagyképű videósokat, így ezen formátumban is igyekszem önmagam adni.
A hadarás teljesen jogos észrevétel, sajnos néha becsúszik, de dolgozom rajta. :)
előzmény: Ugor (#860)
Benny fiú, azt hiszem, azt kedvelem benned igazán, hogy nincs meg a videóidban az a nyomasztó felsőbbrendűségi tudat, amit más videókritikákban sokszor tapasztalok, hogy én, nagyarcú próféta ideülök és jól megmondom neked, te kis hülye a tutit, hanem inkább óvatosan rakod mellé a saját kis megjegyzéseidet, anélkül, hogy másokat megpróbálnál folyamatosan alázni vagy megbántani. Meg még egy dolog... talán régebben nem hadartál ennyire. Vagy csak rosszul emlékszem. Szóval, ez egy szimpatikus dolog, na!
előzmény: Benny Bug (#859)
Sziasztok!
Én is megnéztem Thomas Vinterberg & Mads Mikkelsen új filmjét - Még egy kört mindenkinek - ha pedig érdekel a róla szóló videóm, akkor katt ide és meg tudjátok nézni. Annyit már most elárulnék, hogy rég nem láttam ennyire tökéletes filmet. Sok szeretettel várok mindenkit, akit érdekel a téma. :)
Sziasztok! Ezúttal Thomas Vinterberg filmjéről, a Még egy kört mindenkinek-ről (Another Round | Druk) készítettem egy kritikát, amit ide kattintva meg tudtok nézni. A forgatás tragikus hátteréről, a zseniális Mads Mikkelsenről és a Legjobb rendező kategóriájáról is beszélek egy kicsit a videóban. Köszi, ha megnézitek! :)
nem tudom volt-e már itt (ha igen, elnézést az újrázásért) korábbi Nils Frahm-Tarr Béla homage
Nils Frahm - Harmonium in the Well
Sziasztok! A Sound of Metal című film egy hatalmas pozitív meglepetés volt számomra, így erről készítettem egy kritikát, amit ide kattintva meg tudtok nézni. Az Oscarra készülve a legjobb Férfi főszereplő kategóriáról, Riz Ahmed elhivatottságáról és a zseniális hangkeverésről is beszélek. Nagyon köszi, ha megnézitek! :)
Köszi Ugor! Tök jó, hogy megosztod :) Viszont akkor tovább haladva az Oscar kategóriákon a Legjobb NŐI főszereplő kategóriáját és a Promising Young Woman-t is megnéztem és készítettem erről is egy spoileres kritikát. Ha van kedvetek, ide kattintva meg tudjátok nézni! :) Köszi!
előzmény: Ugor (#853)
Sziasztok!
Egy merőben más jellegű videómhoz kerestem háttéranyagot, amikor érdekes témába botlottam. Meglepődve tapasztaltam, hogy a magyar YouTube-on még senki nem foglalkozott külön videó keretében a témáról, pedig egyébként nagyon érdekes, így vettem a bátorságot.
Egy kis kitekintő a sok filmajánló és egyéb mellé: A Borley-birtok története, avagy Anglia egyik leghíresebb paranormális helyszíne. Ha van kedvetek, nézzetek bele, elég sok időt beletettem az elkészítésébe. Remélem hogy érdekesnek találjátok. :)
Csak megosztottam a gondolataimat... és most még azt is megtudtam közben, hogy ott tekerni is tudok. Köszi! Máskor is nézek ám!
előzmény: moe (#852)
Köszi a véleményt! :) A felvezetőt azzal kezdtem, hogy minden kritikámban szeretnék majd egy-egy kategória jelöltjéről is beszélni, sajnálom, ha számodra ez a formátum nem nyerő, remélem azért az érdemi részek tetszenek benne, amit a filmről mondok. Oda tudsz tekerni, vannak külön fejezetek, így a számodra uncsi részeket át tudod ugrani. :)
előzmény: Ugor (#851)
Nyilván azért teszed közzé, mert kíváncsi vagy a véleményünkre. Én például kb. négy percig hallgattam, hogy majd erről meg arról fogsz beszélni... aztán kiderült közben hogy még ezt sem láttad, meg azt sem láttad. de majd lesz szó aról, amit viszont igen... és itt egy kicsit már lanyhult az érdeklődésem.
előzmény: moe (#850)
Sziasztok! Elkezdtem pörgeti az Oscarra jelölt filmeket. A Nomadlandről készítettem egy kritikát, ide kattintva megnézhetitek. :)
Sziasztok! Ezúttal a Malcolm & Marie című filmről készítettem egy spoilermentes kritikát. A készítője, Sam Levinson az Eufória sorozat kapcsán lehet ismerős. Érdekes koncepciójú kamaradráma, de szerintem nem sikerült olyan jól, mint amilyen lehetett volna és ez köszönhető a színészeknek is. Ide kattintva meg tudjátok nézni! Köszönöm! :)
Kedves Moe, természetesen félrekattintottam a válasz opciónál. Köszönöm, hogy magadtól is összeraktad ezt, most akkor csak feleannyira érzem magam bohócnak. Még egyszer: elnézésed kérem, már korábban is láttam, hogy alkotsz, és baromi jó, hogy itt vagy!
Az alkotástól másnak sem kívántam elvenni a kedvét, minden jót kívánok!
előzmény: moe (#847)
Szia! Úgy látom, belekeveredtem valami olyan parázs vitába, amiben csak véletlenül lettem megemlítve. :D Én már 9 éve 8 hónapja (a KT szerinte) regisztáltam ide, a Youtube csatornám pedig mindössze egy éves, így nem hiszem, hogy rám gondoltál ennél a kommentnél. :) Ráadásul olyannyira "alulpromózom" magam, hogy a tavaly év végi 100 napos KT kihíváson említette meg egy másik kedves KT-s felhasználó, hogy betehetném ide a videóimat, hiszen erre való ez a csoport, így mindösszesen csak 2-3 hónapja szoktam ide kitenni, ráadásul csak a filmes kritikáimat annak ellenére, hogy többségében sorozatokról készítek videókat. De úgy érzem, az nem idevaló. Szóval csak szerettem volna ezt tisztázni és mindettől függetlenül feltételezem, a kommented nem nekem szólt. :)
előzmény: tomside (#840)
Ok, mindezt értem, de végül is mi akadályoz meg abban, hogy ugyanúgy használd az oldalt, mint bárki más, ugyanúgy fórumozz, filmeket osztályozz, értékelj, és a világ legtermészetesebb dolga lenne már évek óta, hogy ideírj, mint teljesjogú KT-s fórumtag? Hiszen nagyon szeretnéd megmutatni magad, meg kíváncsi is vagy mások véleményére.
előzmény: c0m1n65un (#844)
Rámenősnek kell lenned, és te keresed az embereket, akik esetleg feliratkoznak rád. Oké. De ezt hol helyezed el abban a folyamatban, amit öngyógyításnak hívsz? Maga az alkotás, hogy tartalmat hozol létre, ezáltal kifejezed magad, teljesen rendben van. A közzététel is. Viszont azzal, hogy az első kommented megismételted 2 nap múlva, és rögtön egy kazal linkkel promotáltad magad, valószínűleg elriasztottad azt is, aki szánt volna rád az idejéből. A feliratkozókért való kvázi kuncsorgás nálam kifejezetten antipatikus megnyilvánulás, s ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Végül, bár csak az elejébe néztem bele, a témád nem hiszem, hogy itt közönségére fog találni. Azt, hogy animáció, legalábbis én kevésnek érzem a létjogosultsághoz.
(Ha nem megfelelő a kommentem, természetesen mehet OFF-ba.)
előzmény: c0m1n65un (#844)
Szia!
Tudom, hogy részben nekem is szántad ezt a hozzászólást, és mivel kulturáltan fejezted ki magad, ezért úgy gondoltam, hogy válaszolok. Először is szeretnék valamit tisztázni. Én nem a pénzért csinálom a Youtube-t, hanem kvázi "öngyógyításként". Én ebből sose fogok annyi pénzt látni, hogy ebből éljek (sőt, valószínű, hogy sose látok belőle pénzt), és ez nem is zavar (ahhoz legalább 100 000 feliratkozóra lenne szükség alsó hangon). De persze szeretnék előrehaladni, és mivel a Youtube algoritmusára nem nagyon lehet számítani, és nem vagyok az-az ember, akinek félmillió facebook haverja van, aki feliratkozna, ezért máshol is próbálom megmutatni magam. Ezért sajnos nem kérhetek bocsánatot. Ezt az oldalt én már nagyon régen használom (még a régi, nagyon egyszerű kinézete volt) filmek, színészek böngészésére, de tény, hogy regisztrálva nem voltam (nagyon régen egy másik e-mail-el talán igen). Gondoltam, mivel van egy ilyen topik, és nincs tiltva, berakom a videókat.
A friss videóm végén vagy egy kép, melyet az egyik feliratkozóm küldött. Nagyon örültem neki, mert ezek szerint tetszett neki a videóm, és nekem is visszaadott valamit, valószínűleg sokkal többet, mint amit én adtam neki. Azt hiszem az utolsó mondatból te is rájöhettél, hogy én nem almának tekintem a feliratkozóimat, bár tényleg sokan úgy tekintenek rájuk, csupán én is keresem őket, és nem várok arra, hogy ők találjanak rám.
Sajnos a mai világba rámenősnek kell lenni, mert másképp nem megy, és ez talán engem szomorít el a legjobban.
Itt van ez az oldal is. Többször raktam már ide fel videót. Ha visszatekersz, akkor a legelső videóknál, kimondottan kérdeztem (Szerintetek milyen lett? Miben kéne fejlődnöm? Szívesen fogadok építő jellegű kritikát), de választ nem is kaptam.
Később is csak azt, hogy miért hirdetek és, hogy egyébként meg szörnyű a hangom, amin meg ugye nem nagyon tudok változtatni, de az előadásmódomon dolgozok egyébként.
Te magad is rögtön ítélkeztél felettünk, pedig nem is ismersz minket.
Most már remélem, hogy egy kicsit megismertél engem és ezt a helyzetet, és már nem vagyok számodra annyira visszatetsző.
Köszönöm, hogy elolvastad ezt a hosszú levelet.
Engem nem zavarnak ezek a reklámok, amíg nincs robotíze és nem válik vírussá. Átugrom, nem kattintok, de biztos valaki hasznosnak, érdekesnek találhatja. ((Nem rosszabb egy tenyérbemászó trollnál. :D)) De ez csak az én személyes véleményem, megértem, ha valakinek csípi a szemét.
Moe azért jópár éve regisztrált és aktívan osztályoz, engem inkább az zavar, aki csak a reklámért jön ide és amúgy semmi másra nem használja az oldalt.
Azért ez ellen létezik egzakt megoldás,mégpedig a tiltás. Ilyen világos és egyértelmű szituációban alkalmazni kell
Azért abban van valami visszatetsző, hogy valaki beregisztrál csupán azért, hogy lenyúljon innen bennünket, és kilóra a feliratkozóivá tegyen. Mintha valami almák lennénk, akiket lehet így jobbra meg balra pakolgatni. Értem én, hogy a feliratkozó az új forint, de ettől ez csak még etikátlanabb. És azt is gondolom, hogy ez az alkotói sarok itt a kt közösségéé, és nem azért született, hogy bárki, aki egyszer véletlenül itt lyukad ki, ugyanúgy használja.
előzmény: moe (#837)
"Pályát tévesztettél szerintem"
:)
előzmény: c0m1n65un (#838)
Sziasztok!
Elkészült az újabb animációm, amihez még Mr. Bruce Willis-t is segítségül hívtam. Fogadjátok szeretettel, és ha tetszik, akkor tisztelj meg annyival, hogy feliratkozol a csatornámra! Köszi.
https://www.youtube.com/watch?v=g-x-W-wQnUI&feature=youtu.be
Sziasztok. Készítettem a The Little Thingsről egy kritikát, ide kattintva megnézhetitek.
A videóban kitérek a klassz castingra és a lassan csordogáló nyomozós tematikára, de a számomra negatívumként ható kémia hiányát is megemlítem. Köszi, ha megnézitek. :)
.
előzmény: moe (#831)
Sziasztok. Új videómat az X-Akták kedvelőinek figyelmébe ajánlanám, ugyanis olyan színészeket gyűjtöttem össze benne, akik azelőtt kaptak egy-egy epizódszerepet a sorozatban, mielőtt híresek lettek volna. :)
Sziasztok! Ezúttal a Soul, azaz a Lelki ismeretek című Pixar meséről készítettem egy ajánlót, amiben az érzelmi üzenetére is kitértem a történetnek. Itt megtudjátok nézni és köszi a megtekintéseket. :)
Nehéz téma a Tate - LaBianca gyilkosság, új videómban mégis ebbe ástam bele magam egy kicsit. Mi történt azon a két éjjelen, valamint bővebben, kicsoda Charles Manson és Sharon Tate? Ennek jártam utána a Hollywood ismeretlen arca sorozatom második részében.
Sziasztok! :)
Legújabb videómban a Netflix új horror-sorozata, a Sweet Home a téma. Spoilermentes, szóval akkor is nézhető, ha egy részt sem láttál vagy semmit nem tudsz róla. Remélem, tetszik. :)
Sziasztok! Készítettem egy videót Mundruczó Kornél új filmjéről, a Pieces of a Womanről. A videó első fele spoilermentes, szóval annak is ajánlom, aki még nem látta. :) Ide kattintva meg tudjátok nézni!
Fura egy éven vagyunk (leszünk) túl, ami nem a mozi történelmének legjobbja, annyi biztos. Mégis voltak olyan filmek, amik kiemelkedtek és nagyon szerettem őket. Ebben a videóban a 10 kedvenc 2020-as filmemet osztom meg veletek. (amit idén a magyar mozik műsorra tűztek)
Nagyon boldog, filmekben és minden jóban gazdag új évet kívánok mindenkinek! :)
Az ünnepek alkalmából cimborámmal összeraktunk egy majd kétórás podcastot, csak és kizárólag filmzenékből. Az általam kreált első 25 perc melankóliája után egy másfél órás sci-fi-, illetve horroretap kapott helyet. Gondoltam megosztom veletek, hátha párotokat elkap így karácsonykor. Ezúton kívánok mindenkinek békés, szeretetben gazdag ünnepeket!
INDIVIDUUM PODCAST 005
Tracklist:
01. Neil Young - Do You Know How To Use This Weapon? [Dead Man (1995) - Jim Jarmusch]
02. Peter Ivers - In Heaven [Eraserhead (1977) - David Lynch]
03. Eduard Artemyev - Трек 20 [Stalker (1979) - Andrej Tarkovszkij)
04. Eduard Artemyev - Трек 18 [Stalker (1979) - Andrej Tarkovszkij)
05. Vokal Ansambl Gordela - Zinskaro [Szürkület (1990) - Fehér György]
06. Víg Mihály - Lengyelország [Prologue (2004) - Tarr Béla]
07. Zdeněk Liška - Merciful Nature [Spalovač mrtvol (1968) - Juraj Herz]
08. Krzysztof Penderecki - Threnody to the Victims of Hiroshima [Twin Peaks: The Return (2017) - David Lynch]
09. Nick Cave & Warren Ellis - The Proposition #1 [The Proposition (2005) - John Hillcoat]
10. Dean Hurley - Electricity I [Twin Peaks: The Return (2017) - David Lynch]
01. Toto – Prologue [Dune (1984) – David Lynch]
02. Harry Gregson–Williams – Life [Prometheus (2012) – Ridley Scott]
03. Jerry Goldsmith – Main Title [Alien (1979) – Ridley Scott]
04. James Horner – The Queen [Aliens (1986) – James Cameron]
05. György Ligeti – Requiem For Soprano, Mezzo Soprano, Two Mixed Choirs & Orchestra [2001: A Space Odyssey (1968) – Stanley Kubrick]
06. Jóhann Jóhannsson – Arrival [Arrival (2016) – Denis Villeneuve]
07. Marc Streitenfeld – Not Human [Prometheus (2012) – Ridley Scott]
08. Hildur Guðnadóttir – Gallery [Chernobyl (2019) – Johan Renck]
09. Hildur Guðnadóttir – The Door [Chernobyl (2019) – Johan Renck]
10. Ben Salisbury & Geoff Barrow – The Alien [Annihilation (2018) – Alex Garland]
11. Jóhann Jóhannsson – Heptapod B [Arrival (2016) – Denis Villeneuve]
12. Kenji Kawai – UTA I – Making of Cyborg [Ghost in the Shell (1995) – Mamoru Oshii]
13. Brian Eno – Prophecy Theme [Dune (1984) – David Lynch]
14. Hans Zimmer & Benjamin Wallfisch – 2049 [Blade Runner 2049 (2017) – Denis Villeneuve]
15. Atticus Ross – Panoramic [Book of Eli (2010) – Alber & Allen Highes]
16. Hans Zimmer & Benjamin Wallfisch – Mesa [Blade Runner 2049 (2017) – Denis Villeneuve]
17. Ben Salisbury & Geoff Barrow – The Bear [Annihilation (2018) – Alex Garland]
18. M83 – I’m Sending You Away [Oblivion (2013) – Joseph Kosinski]
19. Vangelis – Main Titles [Blade Runner (1982) – Ridley Scott]
20. Atticus Ross – Carnegie’s Pulse [Book of Eli (2010) – Alber & Allen Highes]
21. Hans Zimmer & Benjamin Wallfisch – Sea Wall [Blade Runner 2049 (2017) – Denis Villeneuve]
22. Alan Silvestri - Space Sequence And Base Arrival [Predator (1987) – John McTiernan]
23. Brian May - Montage/First Chase [Max Max 2: The Road Warrior (1981) – George Miller]
24. Brad Fiedel – “The Terminator” Main Title [The Terminator (1984) – James Cameron]
25. Vangelis – Tear In Rain [Blade Runner (1982) – Ridley Scott]
Úgy gondoltam, nem mehetek el szó nélkül a Johnny Depp-botrány mellett. Ebben a videóban osztanám meg veletek véleményem a témával kapcsolatban.
Érdekelne, ti hogy vélekedtek erről a témáról! A video direkt szkript nélkül készült, inkább szabad és kötetlen véleménykifejtés lenne a célja. :)
Nekem is ez tűnt fel, plusz a videónak vajmi kevés köze van a filmekhez.. :D
előzmény: Ugor (#825)
Valami borzalom ahogy beszél.
előzmény: Ugor (#825)
Idén karácsonykor megint rajzoltam: miután tegnap este megnéztük a Szentjánosbogarak sírját, meg is ihletett. :) Itt látható. (Procreate; a középen látható jelenet a filmből lett kiragadva, majd átrajzolva/felpimpelve)