Tévésorozatok 👁

(vissza a topikok listájához)

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2007-06-08 10:27:09 Olórin #190

ez van, pedig én bíztam benne a legjobban, hogy visszatalálnak a pazar első évad színvonalához. De az, hogy már lassan nagyobb hangsúly van a dögunalmas Lee-Starbuck-Sam szerelmi háromszögön mint a Cylonokon, és hogy mérhetetlenül ostoba töltelékepizódokkal higítják a sorozatot (pl. amikor Főnök és felesége bennragadnak egy szivárgó légzsilipben - na az a BSG mélypontja eddig), nálam betette a kaput:(

előzmény: limupei (#189)

2007-06-08 08:28:42 limupei #189

Ne csináld már:(
Szerintem ez az évad nagyon jó lett. Az első hat rész például kifejezetten pörgős és érdekes. Igaz utána leül egy pár rész erejéig, de úgy a 12 résztől megint jó, egészen a végéig.
Na mindegy, ez az, amiben megint nem fogunk megegyezni:-)

előzmény: Olórin (#188)

2007-06-08 00:27:34 Olórin #188

Battlestar Galactica, 3. évad

Nem tudnék még egy sorozatot mondani, ami a szuper első (najó, másfél) évad után olyan durva mélyrepülésbe kezdett volna, mint ez. Reméltem, hogy a harmadik szezonra helyrerázódnak a dolgok, de sajnos nem így történt.
20 rész, tele a történetet sehová nem mozdító, unalmas töltelékepizódokkal, egy túl nagy hangsúlyt kapó, szappanoperába illő, gagyi szerelmi hárömszöggel, röhejességbe hajló lelki konfliktusokkal (a legjobb, mikor a morcos tekintetű Starbuck egy késsel levágja a haját, és helyre áll a belső békéje) és eleve egy olyan cselekménnyel, ami túl sokszor válik kiszámíthatóvá. Fenébe is, még az akciójelenetek is gyengék a korábbi évadokhoz képest.
Ráadásul a Cylonok, illetve a (mellesleg egyre irritálóbbá váló, többnyire az eseményekkel már csak sodródó) Baltar és a Hatos kapcsolata is elveszíti misztikus mivoltát.
Néha egészen szenvedés volt nézni, kínosan kevés jó pillanatot lehet kiemelni, bár a finálé (még ha egyes elemei kiszámíthatóak is) azért elég jól sikerült - de már késő bánat.
Durva lejtmenetben van, még szerencse, hogy a negyedik évad már az utolsó lesz, de ha egyáltalán ráveszem magam, hogy megnézzem, az csak a harmadik befejezése miatt lesz, ami egészen új konfliktusokat és új irányt ígér. És ez a BSG egyetlen esélye.

2007-06-06 00:34:30 Olórin #187

Lost harmadik évadját még nem láttam, az még hátravan, de a második már igencsak fel-felhúzott anno, ezért kicsit tartok tőle...
Amúgy imádtam Jack megyek-és-kinyírok-mindenkit magánakcióját a 17. részben, amikor szitává lövi a terroristákat, nekem totál az első évad végének kikötős leszámolását idézte meg:) mondjuk én eleve szeretem, amikor Jack ezt a legjobb oldalát hozza:)

2007-06-06 00:24:47 Oscee #186

Nekem is nagyon tetszett ez az évad is (as always :P), és tutira egyetértek veled.
Én nagyon csíptem az alelnököt, maga a karakter is jól volt megírva, de a legjobban a kisugárzása fogott meg, nagyon jól eltalált karakter.

Végét én is imádom (kár, hogy a közepe laposra sikerült), és most megint jöhet a majd' egy évnyi szenvedés.

btw a Lostban is volt azért pár hűbazzeg fordulat, de a finálétól én abszolút nem estem hanyatt...
(fordulatos történetvezetésben Vanished volt nagyon jó még ősszel, szintén a FOX-on)

2007-06-05 23:49:59 Olórin #185

24, 6. évad (nem lesz spoiler)

Féltem ettől az évadtól, mert nagyon sok rosszat hallottam róla, de így utólag nem érdekelnek a negatív vélemények, mert ez (is) iszonyatosan jó volt. Nem a legjobb, de sokkal jobb, mint a 4., nálam még mindig az a mélypont. Persze vannak benne hülyeségek, írói baklövések, egy-két csúnyán hiteltelen szituáció is becsúszik, a családi ügy boncolgatása nagyon nem kellett volna, a real time finoman szólva is gyenge lábakon áll, és a sérülések is látványosan gyorsan gyógyulnak (Milo karlövése után pl. még kb két részen át van felkötve a keze, aztán semmi - talán úgy gondolták, hogy úgyis eltelik két hét, és senki nem fog már rá emlékezni???). De képtelen vagyok hagyni, hogy a negatívumok eluralkodjanak rajtam, mert még mindig iszonyú pörgős, izgalmas, fordulatos és kőkemény, arról nem is beszélve, hogy az írók ismét meglépnek pár olyan dolgot, amit jellemzően csak ők, csak ebben a sorozatban szoktak merészelni - az összes Prison Break meg Lost és tsai max álmodhatnak róla, hogy a közelébe érjenek. Ráadásul ezek a hibák is szerencsére teljesen kihalnak az utsó 6-7 részből, amik egyszerűen zseninálisak, és néhány simán az egész sorozat történetének legjobb részei közé tartozik.

Ahogy elnéztem, sokan főleg azért fikázták, mert megint terroristák robbantgatnak, megint óramű pontossággal kell megakadályozni merényleteket, de hát ez a 24, erről szól, és lehet, hogy bennem a hiba, de én még nem untam meg. Tény, hogy jobb lett volna, ha új mederbe terelik a sorozatot (főleg, hogy erre az 5. évad zárása egy óriási lehetőséget kínált), de ez van.

Viszont nem csak azért működik ám ez az évad, mert ugyanazt nyújta, mint az eddigiek! Az új karakterek baromi erősek, nem egy esetben a mellékszereplők tartják életben az egészet. Van legalább két karakter, akik totál kiszámíthatatlanok, és újra meg újra meglepik a nézőket (Lennox és Doyle), Assad is remek figura (kár, hogy egy idő után nem kap már szerepet) de pl Palmer elnök fejlődése is jó, Powers Boothe karaktere pedig szintén bravúros. Az is tetszett, hogy bár a fizikai sebeket eléggé semmibe veszik az írók, a lelkiekkel ezúttal nagyon szépen fogalalkoznak, Jacken bizony látni az elmúlt pár évben átéltek utóhatásait.

A vége pedig különösen tetszett, nagyon jó, hogy a befejezés nem akcióra és feszültségre koncentrál, nincs bravúros/kierőszakolt csavar, hanem a dráma és a karakterek kerülnek előtérbe. Itt most ismét befejezhetnék a sorozatot úgy, hogy tökéletes lezárást kapnánk - nem mintha örülnék neki:) Főleg, hogy az alkotók azt ígérik a hetedik évadra nagy változások lesznek...

2007-05-24 00:49:30 Hannibal Lecter #184

Dallas, 3. évad

Végre, a 2. évad "egyepizódos" konfrontációi és alkalmi problémái után egy letisztult, sokkal élevezetesebb mellékszereplőket megmozgató, viccesebb, átláthatóbb szezont láthatunk. Ezúttal kinyílnak az első fájó sebek, sarkig tárulnak az első feszültségforrások (Samantha italozása, Bobby elhidegülése a családtól), amelyek mentén továbbhalad majd a sorozat. Természetesen a legjelentősebb húzóerő, mint mindig, ezúttal is maga Jockey Ewing (aki szellemesebb, kegyetlenebb, és szimpatikusabb, mint valaha), de mellette olyan szereplők is kontúrt kapnak, mint Kristin, Matt Devlin, Vaugh Leland, és természetesen a konok, acélidegekkel büszkélkedhető Jock, a súlyos mellrákon áteső, majd a krízis után újra megerősödő Ellie, a feleségének önmarcangoló, lehetetlen viselkedésétől szenvedő Bobby, a Ewingok ellen mindig újabb és újabb menetre induló Cliff, vagy éppenséggel a halála előtt megdöbbentő bejelentésekkel szolgáló Willard "Tintás" Barnes. A szinkronhangok is nagyszerűek (Kránitz Lajos hússzor jobb, mint az eredeti Larry Hagman), és az utolsó rész, a Jockey-ellenes merénylet egy félelmetesen hangulatos, feledhetetlen évaddá teszi Jockey bácsiék ezen 25 epizódját.

90%

2007-05-24 00:29:51 Olórin #183

Prison Break, 2. évad

Egyvalamit nem lehet mondani erről a sorozatról: hogy unalmas lenne. Végig pörög, megállás nélkül, az immár igen sok szálnak is köszönhetően mindig történik valami, néha egészen elképesztő, hogy az alkotók milyen tempót diktálnak (főleg a szezon első felében) - így szerencsére lelkizésre sem nagyon van idő (bár azért, amikor a főszereplő fellökött egy bolti eladót lopás közben, és hirtelen rátört a lelkiismeret-furdalás az utóbbi hetek eseményei miatt, aztán felnézett, és hopp, "ott egy templom, megyek gyónni", megérdemeltek volna az írók pár mocskosul nagy nyaklevest). Szóval a tempóval minden rendben, de sok az erőltetett szituáció, a kínos véletlenek, az ostoba sablonok, és ezek a végére igen kényelmetlenül megszaporodnak. Arról nem is beszélve, hogy már ezt is úgy nyújták, mint a rétestésztát, a sztori már vagy hatszor "véget ért", mégis rángatják tovább erőszakkal, buta megoldásokkal - a szereplők pl. úgy járkálnak ki-be a börtönkből, mintha azok csak hotelek lennének. Az évadzárás kifejezetten szar volt, látszik rajta, hogy kínjukban rugdosták tovább a cselekményt, izzadva facsarták ki belőle a lehetőséget egy harmadik évadra. Most még erősen vacilálok rajta, hogy az a harmadik kell-e nekem, mert lassan már indul lefelé a klotyón ez a sorozat is.

70%

2007-05-07 13:06:28 Ivan/ #182

"...melyik adón megy?"

TV2

előzmény: Hannibal Lecter (#179)

2007-05-06 00:21:02 deviant #181

valaki mindig akad, erről szól a sorozat! :) ebben a sorozatban egyébként mindenki dug mundenkivel, komolyan mondom, nincs olyan variáció, amit ne próbáltak volna ki az alkotók. amanda peterrel. peter amandával. michael mancini mindenkivel. a születettet feleséges pali fiúval, lánnyal... az egész legalább akkora szarkeverés, mint a dallas volt. :)

előzmény: Ivan/ (#180)

2007-05-05 23:44:37 Ivan/ #180

Akkor addig Kimberly (nem ugyrik be a színésznő neve) is megteszi:) Igaz bolondot játszik, de legalább jól nézz ki:)

előzmény: deviant (#178)

2007-05-05 23:42:07 Hannibal Lecter #179

Én is néztem régen, bár nem tudom, ma is lekötne-e, igazából szerintem is a hölgyállomány miatt érdemes újranézni, melyik adón megy? :)

előzmény: deviant (#176)

2007-05-05 23:12:03 deviant #178

ő majd csak később jön. :(

előzmény: Ivan/ (#177)

2007-05-05 22:34:13 Ivan/ #177

MP régen birtam, de ma már biztos kevésbbé tetszene. Azért Alyssa Milano már akkor is elragadó jellenség volt, szóval max miatta talán érdemes lenne újranézni mégia:)

előzmény: deviant (#176)

2007-05-05 22:31:03 deviant #176

ki nézi a melrose place-t? kellemes újranézni, tiszta kilencvenes évek, már-már- retrónak számít.

2007-05-05 22:30:05 deviant #175

ez vicc? :)

előzmény: bengeeno (#174)

2007-04-05 13:02:20 bengeeno #174

Dalt ír Zámbó Árpy a Barátok Közt-ös Berényi András drámájából:

Elhagyott András balladája

Csak kereslek egyedül az éjszakában,
Csak járom az utakat nélküled,
Csak szenvedek érted, olyan rossz egyedül,
Csak álmodom szüntelen a szívedről.

Refrén:
Mért gondolsz újra rá, ki nem szeret már téged?
Mért mindig csak az a jó, ki bántotta a szíved?

Zámbó Árpád
a.k.a. Árpy

:'DD

(let me ask u something: how low can' u go?)

2007-03-29 22:43:52 Oscee #173

Én még mindig maradok kanadánál (az alább említett ReGenesis is kanadai).

Slings and Arrows s1

Nem akarok sokat írni, csak annyit, hogy melegen ajánlom mindenkinek, 6 részes mindössze (van még két 6 részes évad ezen kívül).
A sorozatban egy színház életébe nyerünk rövid betekintést, ahogy a film mottója mondja "A comedy about drama".
A karakterek nagyszerűek, jól bánik velük a rendező, mindegyikőjük szájába korrekt mondatokat ültettek, és mindegyikőjük megszerethető egy pillanat alatt. A poénok ülnek, de nincsenek túlzásba víve. Ezért nem is mondanám, hogy comedy (meg mert 45 perces), inkább feelgood dramedy, vagy nem is tudom... Mindenesetre a hangulata nekem nagyon bejött, a poénokon is hatalmasat mulattam, frankó sorozat.
Kedvcsinálóként feltettem a trailerét ide ni, hátha kedvet kap hozzá valaki :)
Hivatalos oldal.

Én 9/10-et adok rá, mert a "10/10-es négyek" mellé nem akarok egy ötödik sorozatot is a "csúcsra emelni" :)

2007-03-10 11:56:59 Oscee #172

ReGenesist nézi közületek valaki rajtam kívül? :)

2007-02-18 13:28:40 Hannibal Lecter #171

Dallas, 2. évad:: A nyúlfarknyi hosszúságú első évad (5 epizód) csipkelődős humorral, formálódó konfliktusokkal és mélyülő drámával egyaránt szolgált. A 24 darabot felölelő második évad folytatja ezt a tendenciát: friss, pörgős, izgalmas, és az egyes epizódok bagatell, "alkalmi" problémái mögött kezdenek kibomlani az egész sorozat gerincén végigvonuló problémakörök is (Cliff és Samantha viszonya, Cliff és Jockey, Jockey és Samantha, Lucy magánya, a talpig becsületes Ray illúzióvesztései), ám az a valódi, körömrágásra késztető, kiélezett dráma még várat magára. Természetesen az akció is felüti a fejét már, élvezetes és olykor megható-szomorú a Viharos repülés című epizód. Ugyanakkor ezek, az alapvetően joviális felszínbe beletolakodó, mozgalmasabb részek még sehol sincsenek ahhoz képest, amikor pl. Jockey elrabolt fia megmentésére indul. Ugyanakkor a 2. évad természetesen - ahogy a sorozat valamennyi évadja, egyeseknek már csak nosztalgiából is - kitűnő időtöltés lehet.

2007-02-11 21:10:15 deviant #170

sorkin tényleg zseni, idén januártól elnök emberei rajongó lettem. :)

2007-02-11 19:47:29 Olórin #169

Az:) Minden tisztelem E. Kelley-é, de Sorkin sztem, ha csak egy hajszálnyival is, jobb. Aki száraz politikai témákba ennyi lelket, humort és emberséget tud vinni, az egy felülmúlhetatlan zseni. Jobb dialógusokkal sorozatban én még nem találkoztam, pedig az általad említett példák mellett még a Sírhant művek brutálisan életszerű és őszinte sorainak írói sem kicsit tettek ki magukért.

előzmény: limupei (#168)

2007-02-11 19:38:31 limupei #168

Szerintem de, bár csak pár részt láttam az Elnök embereiből, de E. Kelley biztos jobb. Persze ez szubjektív:)

előzmény: Olórin (#167)

2007-02-11 19:35:39 Olórin #167

nem, annyira jókat még ők sem:)

előzmény: limupei (#166)

2007-02-11 19:27:03 limupei #166

Csak David E. Kelley, David Chase és David Simon:-)

előzmény: Olórin (#165)

2007-02-11 19:20:32 Olórin #165

pedig de, mert bármilyen briliáns a Firefly, Aaron Sorkinnál jobb dialógusokat senki nem ír manapság a TV-ben:)

előzmény: Oscee (#163)

2007-02-11 19:07:42 Leslie #164

A Studio 60 nekem is be van tervezve, de lehet hogy csak nyáron. Még Az elnök embereit sem láttam, bár mondjuk 7 évadot levadászni szép teljesítmény lesz majd. :)
És még a Firefly-t sem láttam, de ezt is meg kell nézni, ekkora kultusz nem lehet véletlen.

2007-02-11 19:03:30 Oscee #163

Én épp azért szerettem, mert annyira jól lehetett utálni (ja, oximoron, de akkoris :)

Studio 60-t én is nézni akarom majd, de előtte még egy csomó anime van betervezve (meg The 4400 s2). De a fantasztikus dialógusok a Firefly-ban vannak, nem hinném, hogy azt megközelíthetné :P

előzmény: Leslie (#160)

2007-02-11 18:48:28 Olórin #162

igen, Itzin egy igazi, rühellnivaló kis gennyláda volt már a 4. évadban is, a legutóbbiban meg főleg:)

előzmény: Leslie (#160)

2007-02-11 18:47:20 Olórin #161

24-et én majd egyben nézem meg, képtelen vagyok hétről hétre várni az új részre:P
Most a Studio 60 on the Sunset Stripre kaptam rá, szellemes, humoros, sziporkázó (ha nem is olyan jó, mint Sokrin előző műve, Az elnök emberei, azért így is nagyszerű), tele fantasztikus dialógusokkal, remek karakterekkel, és az amerikai tömegmédia kitartó rugdosásával.
Azt mindenesetre örömmel látom, hogy a Dexterben ilyen nagy az egyetértés:)

2007-02-11 18:37:37 Leslie #160

24: Úgy értem, hogy a karakter, mint elnök jobb, nem úgy, hogy a színész. Színészként Gregory Itzin nagyot alakított, nagyon lehetett utálni. :)

Vanished: Még nem láttam az utolsó három részt, de nem igazán jött be. Most már azért befejezem.

Jericho: Erről elég sokan írtak rosszat máshol, viszont végigmehet belőle a teljes évad, ami idén kész csoda. Majd még meglátom.

Ghost Whisperer: Ezt majd nézni fogom, főleg Jennifer Love Hewitt miatt. :) Most már azt hiszem megvárom, amíg magyarul adják.

2007-02-11 18:07:13 Oscee #159

24: szerintem Logan jobb volt, mint Wayne, de amúgy egyetértek. Tanítani engem nem nagyon tanít, de az tény, hogy tényleg valós alapja van ennek a fenyegetettségnek.

PB: utolsó 3-4 rész szerintem nagyszerű volt, de tényleg gyengébb, mint az előző, de én is imádom, és a lényeg, hogy van benn dr. Tancredi ;)

Lost: nekem 2. évad kevésbé tetszett, mint 1., de a 3. még kevésbé, a 7. rész tetszett talán a legjobban.

Dexter: egyetértek

DH, N/T, Weeds: (még) nem nézem

De a Heroes mellé az újak közül ajánlom még a Jerichot, hangulatában és fordulatokban is nagyszerű, szerintem neked is tetszene ezek alapján :)
(nekem az újoncok közül a Justice és a Vanished is tetszett, meg a most TV2-ben elindult Eureka is)

Ghost Whisperert esetleg nézi valaki? Nem hypeolt/ismert, de asszem a Retekklub majd adja idén.

2007-02-11 16:56:21 Leslie #158

24, hatodik évad, 6x01-6x07:
Kedvenc sorozatom továbbra is hozza a formáját. A 6. évad az eddigiek alapján mindenképpen a jobb évadok (2.,5.) közé sorolható. Egy ügyes húzással (Paul McCrane szerepeltetése) összekötötték az 5. évaddal, és az új családi szálakkal (Bauerék, Palmerék) tovább építik a "24-mitológiát". Jack apját sajnos nem Donald Sutherland játsza, de James Cromwell személyében kiváló színészt találtak.
Ami legjobban tetszik, hogy egy valós és komoly problémát is feldogoz a sorozat. Megkockáztatnám, tanítani is akar, persze csak amolyan amerikai szájbarágós módon. Ez pedig az állampolgárok biztonsága és az polgári és emberi jogok ütköztetése, vagyis hogy melyik a fontosabb, mennyire korlátozható egyik a másik kárára. Ez mondjuk nálunk is sajnos nagyon aktuális. A két álláspontot az elnök, Wayne Palmer két tanácsadója képviseli: a már az 5. évadban is szereplő Jayne Atkinson és az Ally McBeal "Sütije", vagyis Peter McNicol.
Wayne Palmer elnökként mindenképpen jobb, mint Logan volt, mondjuk ez nem nehéz. :) De David Palmer pótolhatatlan.
A sorozat annyira izgalmas és fordulatos, hogy könnyen szemet lehet hunyni hibái fölött. Pl. hogy a "real time" minden eddiginél látványosabban nem működik. Mert az több, mint túlzás, hogy a világ egyik legnagyobb városában 10 perc alatt mindenhova oda lehet érni.

Prison Break, második évad, 2x01-2x16:
Ebben sokkal zavaróbbak a képtelenségek, mint a 24-ben. Már-már az élvezhetőség rovására. Én soha nem kerestem filmben vagy sorozatban direkt hibát, sőt az élmény miatt igyekszem átsiklani felettük, de a mindennnek van határa. Nem olyan jó, mint az első évad, témájából adódóan nem is lehet, mégis szeretem és a kedvenceim között van.

Lost, harmadik évad, 3x01-3x07:
Azok közé tartozom, akiknek a második ávad jobban tetszett, mint az első. A sorozat megint megint meg tudott újulni, a harmadik évadban nincs üresjárat. És kapjuk a válaszokat folyamatosan, bár újabb kérdést persze mindig többet. Csak az a baj, hogy a legcoolabb Locke eddig keveset szerepel a szezonban. Állítólag a negyedik évad lesz az utolsó, válaszokkal a végén. Várjuk. :)

Desperate Housewives, harmadik évad, 3x01-3x13:
A sorozat kezd kifáradni és egyre inkább csak ismétli önmagát. Azért nézem, mert még mindig szórakoztató. És ebben az évadban volt talán a sorozat legemlékezetesebb epizódja: a 3x07-es.

Dexter, első évad, 1x01-1x12:
A legjobb újonc sorozat (bár a Heroest még nem láttam). Egyetértek, hogy részről részre jobb lett. A legjobb pedig a hangulata, nagyon eltalálták. Bárcsak a mostani filmekben lenne felennyi ötlet, mint az ilyen sorozatokban. A Showtime csatorna megint belenyúlt a tutiba, így jövőre jön a második szezon.

Nip/Tuck, negyedik évad, 4x01-4x15:
Az egyik kedvenc, és bár kezd fáradni, de még mindig nagy élményt nyújt. Már a harmadik szezon végén is úgy tűnt, hogy le van zárva a sztori, most a 4. végén még inkább. Ahogy a 2-3. évadot a "Késes" kötötte össze, az elsőt és a 4-et pedig Escobar Gallardo, mint régi-új "főellenség". És szépen keretbe lett foglalva a sztori az 1x01 végén, és a 4x15 végén is megjelenő "krokodil-jelenettel".
A "Késes" nagyon hiányzik a sztoriból, nélküle kevesebb lett a horror a sorozatban. Matt karakterével már a 3. évadban is csak nehezen tudtak mit kezdeni, most méginkább. Julian McMahon még mindig a coolok coolja. :)
Remélem lesz 5. évad, bár nem tudom hogyan lehetne folytatni.

Weeds, második évad, 2x01-2x12:
A Showtime tavalyi nagy durranása. Most a második évad még jobb, mint az első. Továbbra is remekül egyensúlyoz a dráma és a komédia között.

2007-02-03 11:45:00 Olórin #157

Született feleségek: meglehetősen későn kezdtem el nézni, de annál hamarabb fejeztem be. Legszívesebben már az első két rész után hagytam volna a fenébe, de gondoltam, azért illik még adni neki egy kis esélyt, de nyolc epizódnál tovább már nem bírtam. Unalmas, kiszámítható, mesterkélt és erőltetett, nagyon akar vicces lenni, de nagyon ritkán sikerül csak neki. A körítés színvonalas, de ez akkor is csak egy gagyi szappanopera. Én végeztem vele.

2007-01-29 02:05:11 mondi #156

Lost,Lost és még mindig Lost!!!Megnyílt Magyarország legnagyobb Lost Fan Clubja,legfrissebb hírek,letöltheto háttérképek,és sok más... [link] Add tovább te is,legyen nagyobb a klubbunk,mert ez a miénk!!

2007-01-26 22:47:35 Olórin #155

Néhány sorozat, amit mostanában néztem/nézek.

House, második évad: az egyes esetek sajna ugyanarra a sablonra épülnek, de a dialógusok olyan sziporkázóak és elevenek, a színészek pedig olyan zseniálisak, hogy nem lehet nem beleszeretni. House a legszimpatikusabb szemétláda mind közül, Laurie pedig megérdemelten vehette át szerepéért a GG-t. Szenzációs.

The 4400, harmadik évad: Bevallom, az első évadtól nem voltam túlzottan odáig, de szerencsére adtam neki még egy esélyt. A második évad ezt meg is hálálta alaposan, ez a harmadik pedig még annál is jobb lett. Hihetetlen, hogy minden szezonnal képesek egyre fejlebb és feljebb tenni a lécet, fantasztikus, ahogy a történetet előregördítik, és mindig újabb és újabb irányba viszik el. Pillanatnyilag jobban tetszik, mint a BSG (bár annak a harmadik szezonjából még nem láttam semmit)

Dexter: Az elején kicsit megijedtem, a pilot elég uncsi volt, de aztán epizódról epizódra egyre jobb lett. Még nem értem teljesen a végére, de ha így megy tovább, igazi kedvenc lehet. Az alaptörténet morbid és elmés, ahogy maga a sorozat is, remek a hangulata, kegyetlen jó a címszereplő karaktere, és az őt eljátszó Michael C. Hall is.

2006-12-10 19:07:49 Dió #154

24 vélemény, ha filmként tekintek rájuk:

Első évad: 80%
Második évad: 85-90%
Harmadik évad: 85%

Negyedik soron, kíváncsi leszek mit tett vele a látvánnyal való megspékelés.

2006-12-10 00:36:44 Olórin #153

változik, úgyhogy szerintem érdemes adnod neki még egy esélyt. bizonyos morbid elemek végig megmaradnak (pl beszélgetés a halottakkal), de akkorra már azok is az emberi drámát szolgálják, nem szatirikusak. Nekem persze az Amerikai szépség-utóízzel sem volt semmi bajom...

előzmény: deviant (#152)

2006-12-10 00:15:27 deviant #152

ezek szerint vége ennek a sorozatnak is. csak az első évadot láttam, de az csak mérsékelten tetszett. kicsit olyan amerikai szépség utóíze volt (by ball), majd később ezt véltem felfedezni az angyalok amerikában c. szerintem nagyon túldíjazott minisorozatnál. de ha azt mondod, hogy változik hangnem és némileg elveszíti a morbiditását, akkor lehet, hogy még érdemes lesz egyszer véginéznem.

előzmény: Olórin (#151)

2006-12-09 23:30:13 Olórin #151

A napokban értem a Sírhant művek végére. Kib*szott zseniális sorozat! Az öt évad alatt viszonylag sokat változik a hangulata, az első szezon még vastagon átitatott fekete humorral, és rengeteg részt a Fisher család morbid foglalkozása (temetkezési vállalkozást vezetnek) köré épít fel, az ötödik pedig jobbára már humortalan, kőkemény dráma. Az egész olyan brutálisan őszintén és szókimondóan beszél az emberi kapcsolatokról (köszönhetően a minden betűjében tökéletes forgatókönyvnek, és a vérprofi színészeknek), hogy hasonló példát még mozifilmek terén sem nagyon tudnék mondani. Az ötödik évad utolsó hat perce pedig totális K.O., a legmeghatóbb, leggyönyörűbb és legfájdalmasabb sorozatzárás, amit valaha láttam.
Mindnekinek nagyon melegen ajánlott!

2006-10-31 07:17:01 Olórin #150

24 SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!

Bevallom, én azt reméltem az 5. évad végére érve, hogy a 6. majd Kínában játszódik, és mondjuk arról szól, hogyan szökik meg onnan Jack. Én megkajálok bármit, amit 24-nek hívnak, de a hatodik "los angeles-re lecsapnak a terroristák" sztori helyett milyen friss és eredeti ötlet lett volna, ha ezt írják meg... Ezzel szemben a(z egyébként baromi ütős) trailerből az derül ki, hogy Kínának nem is lesz jelentősége... Na mindegy, így is kegyetlenül várom, de azért kár, hogy nem használták ki ezt a lehetőséget.

előzmény: Leslie (#149)

2006-10-31 00:56:26 Leslie #149

24
Igen, tényleg nagyon jó lett az 5. évad. Nekem a 2. szezon után ez lett a kedvencem. Külön öröm, hogy végre az Emmy-n is elismerték.
A 6. évadnak már kint van a neten a trailer-e, nagyon durva lesz. És végre újra egy Palmer lesz az elnök. :)

előzmény: Olórin (#148)

2006-10-30 20:56:03 Olórin #148

24 5. évad
huhhh, ez igen. A 4. évad kissé gyengusabb volt, mint az előzőek, de ez most megint nagyot ütött. A története talán ennek a legjobb, nagyon jól van összerakva a különböző érdekcsoportok összeütközése, ami folytonos, kiszámíthatatlan, de logikus fordulatkohoz vezet, és a néző nem győzi kapkodni a fejét, voltaképp ki kinek is dolgozik és mi a célja. Jack megint kellemesen átgázol mindenkin, aki az útjába áll, a balfasz elnök igazi telitalálat (a gennygócként játszó színész is) a befejezés pedig, ha nem is olyan ütős, mint az elsőé vagy a negyediké, kétségkívül az eddigi legszemetebb. 24-ben így még nem hagyták lógva a nézőt egy szezon végén, számolom a napokat a januárban induló 6. évadig.
Összességében nagyjából a haramdikkal egyenértékű, néhol kicsit jobb, de az első kettő (főleg a második) még mindig felülmúlhatatlan.

2006-10-28 20:27:30 Hannibal Lecter #147

Viszont van jó pár, akit onnan szedtek össze. De én nem kifejezetten a felnőtt korosztályra gondoltam. :)

előzmény: limupei (#146)

2006-10-28 19:21:02 limupei #146

Ja, és persze nem védeni akarom, de ragaszkodjunk a tényekhez:)

előzmény: limupei (#145)

2006-10-28 19:20:08 limupei #145

Csak zárójelben:

Szőke András a zalaegerszegi Hevesi Sándor színésze volt.
R. Kárpáti Péter ugyanennek a színháznak a tagja.
Csomor Csilla a Budapesti Magyar Színház színésze.
Ábrahám Edit a Vígszínház és a József Attila Színház tagja (előbbiben vendégelőadó)
Varga Izabella a kecskeméti Katona József Szanház művésze.

Nem sorolom tovább, de még akad jópár színész a sorozatban, akit nem az "utcáról szedtek össze".

előzmény: Hannibal Lecter (#144)

2006-10-28 16:19:15 Hannibal Lecter #144

Értem én, hogy teleregény kell a magyarnak, meg hogy kell izgulni valakiért, sikeres is lett a BK, de akkor legalább normális színészek játsszanak benne, és ne az utcáról szedjék fel az ígéretes tehetségeket. A BK is visszaigazolja azt a mai, szomorú tendenciát, amiért ez a disznó médiabirodalom okolható: az igazi szakemberek, az igazi tehetségek/művészek kezdenek háttérbe szorulni, és egyre inkább a jó csajok meg a bárgyú kamaszfiúk kerülnek nyeregbe, akik hagyják, hogy "médiasztárt" faragjon belőlük a döglégyként rajzó bulvár.
A BK is inkább médiajelenség, pletykaújság- és pletykamagazintéma, inkább olyan hétköznapi kifecsegnivaló, ugyanúgy, mint az, hogy melyik valóságshow szereplő melyikkel dugott a villában, és hogy melyik felajánlkozó kurvát választja a nagy barom állat villalakó, merthogy neki olyanja van.
Az a baj, hogy sokan nem veszik észre, mennyire elsekélyesedett az egész magyar tévésorozatpiac azzal párhuzamosan, hogy az egész magyar média mára halom lószarrá puhult. A BK unalmas, olcsó, szar és eseménytelen. A Szomszédok sem volt különb, de ott nem egy valódi színész is felbukkant, olyan, akinek a színházlátogatókon kívül az arcát se sokan ismerték. Így azt érdemes volt néha nézni. Lehet, hogy ezt is érdemes, meg lehet, hogy még 200 évig műsoron marad, de szerintem kábé olyan, mintha az embert fejbevágnák egy zsák szarral: húsz percig nem tud a világról... :)

2006-10-28 14:36:06 budaik #143

Sziasztok! Nem látok bele. de mi a különbség a Napi Ászos Poirot és a DVD-s Poirot között? Ugyanis a főszereplő ugyanaz...
Gondolom van különbség, mert akkor nem adta volna valamelyik ki...

2006-10-27 09:41:46 deviant #142

hehe, tilda cseréje legalább olyan jó volt, mint bobby álomjelenete a dallasban. :) na jó, azért annyira nem, de médiatörténeti súlya van ennak is. "elmegyek átöltözni a másik szobába, jó?" s egy másik tilda jött ki az ajtón. egy csúnyább. :(

2006-10-26 23:24:21 Leslie #141

Az azért nem ugyanaz. :) És őt csak példának mondtam, több jó csaj is van benne.
És azt sem mondtam, hogy csak ezért nézem, csak annyit, hogy ezért is.

előzmény: Dió (#140)

2006-10-26 22:42:19 Dió #140

Olvass story magazint, vagy menj fel a google-re és üsd be h Szabó Erika... így is láthatod, plusz így nem pusztulnak el az agysejtjeid sem :))

előzmény: Leslie (#138)

2006-10-26 19:25:58 Ivan/ #139

Jó, annyira tényleg nem rossz portéka Szabó Erika, de a régi Tilda sokkalta bűbájosabb volt:)

előzmény: Leslie (#138)

2006-10-26 17:41:33 Leslie #138

Egy dolgot kihagytatok, ami miatt a B.közt-öt nézhetik egyesek: az "eyecandy", vagyis ez esetben a jó csajok. :) Persze elég felületes dolog, de mondjuk Szabó Erikát sokkal szarabb sorozatban is nézném. :)

2006-10-26 12:52:40 Dió #137

Akkor én csak azzal zárom, amit egyszer már el is kezdtem: a szüleim is tudják, hogy rossz, mert mondták, h gáz, de egyszerűen függők lettek, szeretik... körülírhatom még százszor, de ugyanez lenne a lényege a mondandómnak.
Néha itt vagyok a gépnél, miközben a szüleim nézik mögöttem... anyám nem egyszer fordul elő, hogy hangosan felröhög a "drámai"-nak szánt jeleneteken. Aztán nézi tovább. Mert ettől még érdekli, h x most kibe fog beleszeretni, érdekli h Magdika most épp mit fog elpletyizni, és így tovább. Ennyi. Az okát ne kérdezd, de így van...
Ennyi vitát amúgy nem ér az egész Barátok közt.

előzmény: limupei (#134)

2006-10-26 09:05:33 Olórin #136

Jaj, most miért jössz ezzel, Te is tudod, hogy nem olyan szappanoperakról beszélünk, mint a DH. Műsordiővel lehet, hogy el lehetne játszani, de amennyire emlékszem, nem tették, hanem "okosan" benyomták a BK-val egy időre. "Mi lett volna ha" jellegű fejtegetéseknek meg nincs értelme.

előzmény: limupei (#134)

2006-10-26 06:56:45 limupei #135

Huh még annyit, hogy amióta együtt fut a Született feleségek és a Szökés, az előbbi egyszer tudott nyerni, még pedig akkor, amikor előbb kezdték. Ilyen egyszerű, aki előbb kezd, azt nézik. Amúgy azzal a Megatánccal is valami hasonló taktikát űznek, csak nem mindig jön össze.

2006-10-26 06:45:25 limupei #134

Azért elég durva általánosítás, hogy mindegyik szappanopera ugyanolyan: Szappanopera mondjuk a Született feleségek, a Szívek szállodája és mondjuk a Narancsvidék is és mégsem ugyanolyanok. Amúgy nem csak ezzel lehetne játszani, hanem mondjuk a műsoridővel. A B. köztnél is van leállás minden évben. Pl. itt el lehetne kezdeni egy újat, mondjuk 10 perccel a szokásos B közt iőpont előtt. Ha futna egy sorozat érdekes karakterekkel és szituációkkal teszem azt 2-3 hétig, amíg nincs B közt, az emberek lehet, hogy átpártolnának.

Dió: Ezen nincs mit kifejteni, ott van alul. Először azt mondtad, hogy azért nézik mert nincs más, holott tudják, hogy rossz, utána meg azt, hogy szeretik. Az előzővel nem tudok egyetérteni, mert az ember nem hülye. Amit nem szeret, annak lehet, hogy bedől egyszer-kétszer, de nem 7 éve folyamatosan minden este. Arról nem is beszélve, hogy több száz fős rajongói klubok vannak (nekem sikerült bejutni kettőbe, szegény bengeenónak nem:)) és a több ezer példámyban megjelenő magazin, és mobilra is letölthető. Ne mondd már nekem, hogy ez az a kategória, amit nem szeretnek...

2006-10-26 02:23:22 Norubi #133

Nem biztos, hogy a sorozat alkotói akarják minden áron kicsrélni a színészeket. Talán ők maguk akarnak elmenni. Akkor pedig nincs mit tenni, a sorozatnak mennie kell tovább nélkülük.

Persze nem vagyok egy Vészhelyzet-fan. :)

2006-10-26 01:25:09 deviant #132

én azt mondom, a vészhelyzet még képes lenne megújulni, ha nem cserélnék le kétévenként az összes szereplőt. oké, most carter nincs többé, de nem kellene annyit változtatni. az átlagosnál csak egy picivel több ötlet kellene és erősebb karakterek. ez a sorozat még sokáig mehet - szerintem.

előzmény: Ivan/ (#125)

2006-10-26 01:22:43 deviant #131

jóvanna, csak vicceltem. :)

előzmény: Olórin (#113)

2006-10-26 01:16:27 Dió #130

Ha ez is nekem szólt, akkor mondom, ott volt mellette az is h "ha jól emlékszem", szóval ezügyben nem vagyok száz százalékosan informált, lehet h tévedtem.

előzmény: limupei (#110)

2006-10-26 01:12:50 Dió #129

Remélem azért majd reagálást is kapok a két ok vmelyikére, amellett h az ellentmondásaimat kajtatod :P

előzmény: limupei (#105)

2006-10-26 00:34:15 Olórin #128

De épp ezt mondom, hogy ezen nincs mit megfelelően tálalni. Szapannopera, ugyanaz a lényege mindegyiknek, ha valaki elkezdi nézni az egyiket, amiben x megcsalja y-t, és hozzászokik, nem fog átpártolni a rovására egy másikhoz, amiben v csalja meg z-t, mert NEM ALTERNATÍVA. Annak meg, hogy hány rajongói oldal van, és hogy valóban szeretik vagy "csak" nézik ehhez nem sok köze van.

előzmény: limupei (#116)

2006-10-25 22:11:29 Ivan/ #127

Ez igaz!:) Na majd meglátjuk:) Személy szerint ugyse érdekel, hogy túléli az évet vagy se:)

A Bk mellett egyedül ugyanis csak a KOJAK-ra vagyok vevő (márha éppen nem felejtem el felveni)

előzmény: limupei (#126)

2006-10-25 22:06:10 limupei #126

Az még többe kerül, ha hétről hétre elvesztik az estét, bár ehhez már hozzászoktak:-)

előzmény: Ivan/ (#125)

2006-10-25 21:51:13 Ivan/ #125

Szerintem több lesz. Túl sokba volt ugyanis a jogdíj és pont emiatt szerintem nem fogja ilyen hamar feladni a TV2. Mondjuk az se ártana. ha nem a (mára már igencsak gyengévé vált) Vészhelyzettel versenyeztetnék...

előzmény: limupei (#124)

2006-10-25 21:47:19 limupei #124

No, hogy visszatérjünk az eredeti témához, a felmérések szerint a Rém rendes család Budaesten második rész nagyon csúnyán kikapott a Vészhelyzettől 300000 nézővel, a legfontosabb 18-49 éves korosztálytól pedig még többel. Hahahaha, mondtam, hogy 6-8 rész és vége. Bruhahahaha

2006-10-25 19:54:16 bengeeno #123

Amúgy az előbb be szerettem volna kukkantani az egyik B-közt fan site-ra, erre megjelenik egy ablak: "A program szabálytalan műveletett hajtott végre.." - és még mondják, hogy a gépek intelligensek :D (nem vicc, tényleg ledobott)

2006-10-25 19:51:02 bengeeno #122

Master P(alika), Notorious Brigi, Eric a ViKING, Tóni Montana :D ...na jó, befejeztem

2006-10-25 19:46:12 Ivan/ #121

Ne adj ám ötleteket a reteklubnak:)

előzmény: bengeeno (#120)

2006-10-25 19:37:22 bengeeno #120

Én még csak azon csodálkozom, hogy egy ilyen sikersorozat szereplői, hogy-hogy nem adtak még ki lemezt...pl. Mag-D anyus feat. Will-E bá' - The WATCHER :)

2006-10-25 19:30:38 bengeeno #119

Félelem és reszketés a Mátyás téren :D

2006-10-25 19:27:53 limupei #118

Nem, ha az újsághoz mellékelt matricákba nyomunk egy kis lsd-t, akkor Berényi Mikinek képzeljük magunkat:)

előzmény: bengeeno (#117)

2006-10-25 19:25:12 bengeeno #117

Intravénásan nem adják még? :)

2006-10-25 19:23:14 limupei #116

De igen, ha megfelelően tálalják.

Amúgy kicsit kutakodtam. Szóval a B köztöt utálják, de nézik: Nos akkor ez a kényszer nagyon nagy lehet, mert röpke 3 perc alatt 6 rajongó oldalt találtam a neten, egy magazint (ami nyomtatottan is megjelenik), valamint lehetőséget, hogy mobilon is nézhető a sorozat.

előzmény: Olórin (#115)

2006-10-25 19:17:00 Olórin #115

Csakhogy a Született feleségekkel szemben alternatíva egy egészen más sorozat, jelen esetben a Szökés. Egy másik, de ugyanolyan szappanopera nem igazán alternatíva.

2006-10-25 19:15:41 limupei #114

Tudod az lenne a lényege. Ahogy a tavaly szupersikeres Született feleségeket idén lenyomta a Szökés (odaát a Grace klinika), úgy a B köztnek is lehetne találni opciót abban az időpontban. A napi sorozatok sem megdönthetetlenek.

előzmény: Olórin (#112)

2006-10-25 19:13:59 Olórin #113

jajj. ez fájt. már csak az, hogy együtt említetted vele. Persze, hogy ugyanazokból az elemekből építkezik, mindegyik sorozat azt teszi, ezért sorozat (vagy Te tudsz olyat, ami minden évadban megújul?), csakhogy a 24 a saját, eredeti elemeiből építkezik, míg a BK a szappanoperák egyenelemeit használja x-edszer.

előzmény: deviant (#111)

2006-10-25 19:10:41 Olórin #112

nem olyan hülyeség ez. Ahogy már többek is mondták, ezek a sorozatok mind ugyanazokra a panelekre épülnek, vagyis simán helyettesíthetők egymással. Namost ha a nézők elkezdenek nézni egyet (BK) és aztán jön egy másik, ami ugyanazt kínálja, nem kizárt (sőt!), hogy inkább maradnak annál, amit már megszoktak. Főleg, hogy ismerve a kertévék politikáját, tuti, hogy az új sorozatokat csakazértis a BK-val egy időre tették.

előzmény: limupei (#110)

2006-10-25 18:11:15 deviant #111

még véletlenül se sértődjön meg senki, nem akarok párhuzamot vonni, de a 24 c. remek is évek óta ugyanazokból az elemekből építkezik.

2006-10-25 17:02:46 limupei #110

Hát igen, meg pénz sincsen itt arra, hogy hétköznap este csak sorozat menjen, mint amerikában. Amúgy lehetne nézettséget produkálni, mert azért van pár sorozat milliós, másfélmilliós nézettséggel.

Erre az első szippantóerősre nem is reagáltam: Ezt most ugye nem mondod komolyan??? Ha ez igaz lenne, akkor a tévétörténet első sorozatai ma is mennének. Ha a nép kap jobbat, akkor átpártol. Volt itt pár próbálkozás, de nem akadt jobb, legalábbis a nép szerint.

előzmény: budaik (#109)

2006-10-25 16:56:12 budaik #109

Jó mondjuk értelmes sorozatokkal megint az a baj hogy gondolkodni kell rajta, úgy meg nehéz nézettséget produkálni
Gondolj a vészhelyzetre mennyire elbűlvárosodott..

2006-10-25 16:51:58 Ivan/ #108

Jah és az első év amíg vergödött a sorozat, addig a TV2 is beprobálkozott hasonlóval, csak ők nem voltak türelmesek. Az RTL meg mint tudjuk igen.

2006-10-25 16:50:12 Ivan/ #107

"jelen esetben ez volt az első szippantóerő"

Tévedsz. Az első év ugyanis baromira szar nézetséget produkált, azonban a reteklub kitartott a BK mellett és végülis az emberek elkezdték nézni.

2006-10-25 16:45:06 limupei #106

A sorozatos sorozatmánia nem lenne baj, ha értelmes sorozatok mennének főműsoridőben, nem pedig B. közt, meg Szeress most, meg Walker meg a többi takony.

előzmény: budaik (#104)

2006-10-25 16:43:53 limupei #105

Oké, akkor el is érkeztünk oda, hogy ellentmondtál magadnak. Én odalent mondtam, hogy azért nézik naponta közel kétmillióan, mert SZERETIK, erre te mondtál egy másik okot, hogy nem azért, hanem mert nincs más. Most meg te írod, hogy lehet, hogy szarnak tartják, de szeretik. Akkor most mit is akarsz mondani pontosan?:)

előzmény: Dió (#103)

2006-10-25 16:41:13 budaik #104

Gondolom, nem az a cél, hogy gondolkodjanak az emberek. Egy barátok közt-n nem fognak gondolodni, de semmi olyan nem fognak csinálni, ami pozitív...
Csak kikapcsolnak. Gondolom. De az a baj, hogy ez nem mai jelenség. Sőt szomórú az is, hogy a Bud Spencer és Terence Hill filmek is ugyanarra épültek én még is szerettem.
Ez van. Sajnos a magyar tévék még nem nőtték ki ezt. Sorozatos sorozatmánia

2006-10-25 16:35:49 Dió #103

Kötelező e nézni? Nem, de itt egyáltalán nem erről van szó, hanem arról, hogy az ember hazaér holtfáradtan a napi stresszből, és valami olyanra van szüksége, ami elé leülhet, anélkül, hogy az különösebb gondolkodásra bírná az agyát. Azt, hogy a barátok közt pont ilyen, mi sem bizonyítja jobban, hogy láthatólag a készítők sem bírták különösebb gondolkodásra a saját agyukat, amikor az egyes részek forgatókönyveit írták. És akár szereti vki a BK-t, akár nem, azt általában el szokták ismerni még a BK-pártiak is, hogy gyenge, de azért nézik és szeretik. Mint ahogy itt is már legalább ketten tették, idézhetek ha gondolod, de szerintem vagy olyan ügyes, hogy magadtól is megtaláld amire gondolok.

előzmény: limupei (#98)

2006-10-25 16:31:35 Dió #102

Nem tud többet egyik sem a másiknál, hiszen ugyanazokra az ótvarnagy panelekre épül mind1ik, ráadásul a színészi alakítások (amiket ez esetben bűn egyáltalán így nevezni) ugyanolyan mocsokszarok az összesben. Egyszerűen ez volt az első komolyabb sorozat (ha jól emlékszem), erről írtak először a pletykalapok, és ahogy már többen is írták, ezek magába szippantják a nézőket... hát, jelen esetben ez volt az első szippantóerő. Mindenki elkezdte nézni, sokan ottragadtak előtte. Ezért nézik ezt a legtöbben.

előzmény: Ivan/ (#99)

2006-10-25 16:23:05 deviant #101

este az ember hazamegy, s nem egy bergmanra vágyik, de még csak nem is forrest gumpra, hanem a lehető legegyszerűbb mocsokra. és igen, a barátok közt a legkívánatosabb szar.

előzmény: Ivan/ (#99)

2006-10-25 15:42:37 Leslie #100

Ivan/! Nem te vagy az egyetlen a KT-ről, aki szereti. :) Én is szeretem. Tudom, hogy hülyeség, de szeretem. :)

előzmény: Ivan/ (#99)

2006-10-25 15:18:09 Ivan/ #99

"Azért nézik ennyien, mert nincs jobb a hazai palettán"

Azért sántit ez, mert több BK-höz hasonló sorozattal probálkoztak már a kereskedelmitévék és mindegyik rendre elbukott. Tehát a BK még se olyan szar, vagy ha igen, akkor ennek ellenére is tud valamit amit más nem:)

2006-10-25 15:07:35 limupei #98

Érdekes hozzáállás annyi szent. Azért nézik, mert nincs jobb? És kötelező nézni valamit? pffff

előzmény: Dió (#94)

2006-10-25 13:06:57 bengeeno #97

Azért ne feledjétek, hogy ez egy tízmilliós ország és pl. vidéken (és itt a fővárosban is!! (bár itt azért kevesebb))sok háztartásban nincs kábelTV + sok az idős plenyófészek és Juli n' Mari néninek kell vmiről diskurálni, ha már a napi politikát kivesézték...és Kiszel Tünde sincs napirenden ;) + minél könnyedebb egy produkció, annál fogyaszt6óbb + úgy van megírva a sztori és befejezve az aznapi epizód, hogy érdekes legyen és hiába mondod, hogy ez téged nem érdekel, ha elkezded nézni, másnap az agyban elkezd pislákolni az a mogyorószem és már hipnotizálva lettél -> megnézed a következőt...a következőt...a következőt...etc. Viszont kiszáll6sz és egy év múlva megint elkezded, mer "véletlenül" odakapcsoltál és rájössz, hogy nem vesztettél sokat a fonalból...ez egy ilyen manipuláció. Amúgy én is utálom, de könnyen a ló túloldalán talál6ja magát bárki.... "Megmondtam neked, hogy ilyen a cucc, ha egyszer elkezded, a pokolra jutsz" :)

2006-10-25 11:40:08 Olórin #96

hehe, nagy számok törvénye? erre szokták mondani, hogy akkor a szar is jó, hiszen többmilliárd légy szereti. amúgy meg a nép azt kajálja, amit eléraknak, amire rászoktatják, a mai tv-kben pedig az ilyen jellegű műsorok a legmenőbbek, a Big Brothert és tsait is rohadt sokan nézték.

előzmény: limupei (#91)

2006-10-25 11:31:21 Dió #95

Ha a ValóVilágból lett dvd, ez sem kerülheti el...

előzmény: Norubi (#93)

2006-10-25 11:24:50 Dió #94

Mit szólnál egy másik okhoz? Azért nézik ennyien, mert nincs jobb a hazai palettán :) Nálunk például a családban az egyetlen vagyok, aki nem nézi, a többiek pedig bevallották már kismilliószor h mocsokszar, de mégis nézik, mert ahogy említették már, elmenni ettől még nem lehet mellette... függőséget okoz.

előzmény: limupei (#91)

2006-10-25 10:58:29 Norubi #93

Azért kismillió epizódból nem nehéz belebotlani párba. Már a nagy számok törvénye alapján is ismerjük a sztorit nagyvonalakban. Én már lassan egy éve nem láttam egy részt sem. Már elvonási tüneteim vannak. :)
Persze ez nem igaz.

Amúgy kiadhatnák dvd-n az összes részt. :)

2006-10-24 23:03:50 deviant #92

igem, a BK megkerülhetetlen. szar, fos, gagyi, igénytelen stb., de az életünk rész. mindenki látott belőle már annyit, hogy vágja, ki berényi miklós vagy claudia. nem kell ahhoz nézni a sorozatot, hogy valaki ezzel tisztában legyen, nem kell azt szégyelni, ha valaki szélesíti a látókört. jómagam most egyáltalán nem nézem, de bevallom férfiasan, hogy amikor megjöttem a nyaralásból nagyon felcsigázott a hír, hogy lelőtték berényi miklóst. :D:D fel is tettek egy kérdést itt a kt-n, hogy "ki ölte meg berényi mikit?", de sajnos törölve lett. :)

2006-10-24 22:50:16 limupei #91

Azért azt tegyük hozzá, hogy a B. közt hét éve a legnézettebb műsor magyarországon. Valószínűleg nem azért nézik közel kétmillióan, mert nem szeretik:)

előzmény: Dió (#90)