Tévésorozatok

(vissza a topikok listájához)

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-06-21 18:29:50 tomside #3286

Semmilyen képesítésem nincs, ami a színészetre bármilyen szakmai rálátást adna, így csak annyit tudok megállapítani, hogy én nem szeretem a játékát. Na, most, hogy ez mit jelent, azt nem tudom.

előzmény: kaamir (#3285)

2018-06-21 17:57:50 kaamir #3285

Szerintem megállja a helyét a hasonlat, Cumberbatch Hardy mellett a legnagyobb tehetség napjainkban.

előzmény: Hannibal Lecter (#3284)

2018-06-21 17:27:14 Hannibal Lecter #3284

"Benedict Cumberbatch? Számomra a kis sir Anthony Hopkins"

Úú, ez azért most fájt! :D

előzmény: zsandar filip (#3283)

2018-06-21 10:59:17 zsandar filip #3283

Patrick Melrose 7/10
Önéletrajz ihletésű történeteket mindig izgalmasabbnak érzem, az élet írta események sokkal megdöbbentőbbek, mint az az írói fantázia. A regényről sajnos nem tudok nyilatkozni, a miniszéria közepesen sikerült, szaggatott, időnként zavaros, amely nem magyarázható a főhős lelkiállapotával, egyszerűen rendezési és vágási probléma. Ez mind azonban nem is érdekes, mert a főszereplő gyógyítja a rendezői sebeket kiválóságával.
A téma kapcsán is nézésre, megbeszélésre érdemes, hiteles betekintést nyújt a drog/szenvedélybetegség problémával megküzdő harcaiba, eszeveszett hullámvasút tünetben, érzésben, képekben... Különösen az 1. rész sikerült jól, behúz az élményvilág, hiteles és tragikus.

Benedict Cumberbatch? Számomra a kis sir Anthony Hopkins, hamarosan a világ legjobb színészei között...

2018-06-20 04:42:09 ChrisAdam #3282

Nos, azok után, hogy tavaly javarészt végigszenvedtem a 13 Reasons Why első évadát, most a második is lecsúszott - húgom nagyon győzködött, hogy micsoda magasfeszültség uralkodik benne, így hát...
Tavaly kifejtettem, hogy miért nem tetszett az első évad - a melodramatikus picsogás és az unalomba fulladó történetmesélés nem különösen ad sok újat, de aztán sokadik vélemény és beszélgetés után elismertem: sok közrejátszik, ha a néző nem tudja magát beleképzelni egy ilyen sulis környezetbe, vagy "bullied" személy szerepébe. Én nem igazán tudtam és ezért sem ültem tűkön végig mind a 13 részt.
Így aztán elismertem, hogy a sorozat nem csak fontos lehet jelenkorunkban: ekkora nyilvánosságot és népszerűséget ritkán kap a téma, bár ezt az őszi szexuális zaklatás után már nem mondhatjuk el. Viszont azt is elismerem, hogy az alkotók mertek annyira bátrak lenni, hogy Hannah Baker tragédiáját egy életszerű történetbe ágyazták bele. Azaz az első évad nincs tele szappanoperás fordulatokkal, hihetetlen történetekkel, hanem az apró kis (vagy egy-két nagyobb) részletekben találja meg a 13 okot. Ez pedig segíti a nézőt és inkább a bajban levőket, hogy még inkább magukénak érezzék a sztorit. Így összességében bármilyen patetikus ömlengés a sorozat Hannah Baker narrációban tolt Coelho-boldogmondásaival, a sorozat fontos és jó, hogy elkészült. Az már más kérdés, hogy mennyivel lehetett volna ezt jobban.

És itt a második évad, ami az első évadban a feszültség tetőfokán elhelyezett cliffhanger után több hónappal folytatja a sztorit és igazából ugyanazt járjuk újra és újra körbe, miközben újabb elképesztően izgalmas részleteket tudunk meg Hannah életéről.
A sorozat pedig végérvényesen itt bukik el, nem is csak elbukik, hasal és fetreng, vérzik és haldokol... merthogy az utolsó erényét is elveszti a második etapra: az első évad életszerű elemeit, karaktereit és drámáit totálisan túltolja, a giccs és ömlengés szerintem még sosem volt ilyen magas frekvencián mozgóképen. Olyan szintű nyáladzás ömlik a képernyőre, egyenesen szembe a nézővel, hogy kénytelenek vagyunk a szemünk helyett a monitort törölgetni. Persze Hannah Baker és barátai drámája nagyon részletesen be van mutatva, annyira, hogy tökéletesen elég lenne mindez a sok információáradat, hogy a monitor helyett mégis a szemünket törölgessük, a drámáskodás olyannyira tolakodó, mint a hasisárus a kispesti piacon. Az utolsó rész kifejezetten díjazott ebben, Hannah temetése egyszerűen undorító és gátlástalanul érzelgős. Egyszerűen szégyentelen, hogyan bír valaki ilyet rendezni... na meg persze nézni. Az amerikaiak nagyon értemek ehhez...

A baj viszont igazából az, hogy eközben a második évad még érdekesebb drámával hozakodik elő. Mert a 13 Reasons Why problémája nem az, hogy a történet rossz vagy benne a karakterek, hanem a mód, ahogy elmeséli és bemutatja azt. Hannah Baker meghalt és mögötte dominóban dőlnek ki az emberek, megvannak az újabb célpontok és depressziós diákok, és ez nagyon is jó, lenne benne spiritusz, hisz láthatjuk, milyen károkat tud okozni egy közösségben egy ilyen horderejű ügy. Viszont mindig egy lépéssel, vagy egy méterrel előrébb húzza meg a határt és mindig éppen annyira lesz "túlzás" a sorozat, hogy képtelenek legyünk igazán elérzékenyülni. Az első évadnál érdekesebb dráma pedig éppen azért lehetséges, mert Hannah Baker tulajdonképpen szerethető, de nem kifejezetten izgalmas karakter. Tulajdonképpen az egész sorozatban csak szellemként jár-kel, flashbackek állandó szereplője, így közel sem kap akkora dimenziót, mint mondjuk Jessica, Justin Foley vagy Alex Standall... vagy esetleg Clay Jensen Clay barátnője, kár, hogy őt csak felületesen érintjük.
És éppen a második évad róluk szól: az ő drámájuk és kálváriájuk és habár Clay még mindig clumsy és örökké csak drámakirálynő lesz, karaktere íves változásokat jár be. Az igazi és átérezhető, valódi dráma viszont Jessica és Justin drámája. Az ő ügyük igazán valódi, Jessica félelmei és szégyenkezése a történtek miatt, Justin családi háttere és mély bűntudata, Alex "halál utáni" élete és saját maga elfogadása... Ezek mind jól vannak bemutatva, de mégis olyannyira elvesznek és nem domborodnak ki Hannah Baker agyonrágott drámája miatt, hogy mégsem hagynak maradandó nyomot. Főleg, hogy a második évad - talán a 13 rész kitöltése végett - tele van felesleges és irreális sztoriszálakkal Tony és barátja szála, aminek semmi, de semmi értelme és haszna nincsen, csak a kötelező homoszexuális karakteréhséget elégítik ki, amikkel nem is tud igazán a sorozat életszerűsége megharcolni, papírszagú csavarok és fordulatok, kiszámítható fejlemények várnak ránk. A finálé pedig egyenesen szörnyű, úgy, ahogy van, borzalmas Tyler Terminátorosdija nevetséges, de talán még inkább Jessica és Justin szexjelenete, amivel éppen a "gondosan" felépített pozitív karakterüket ásták el a nézők előtt, Alexszal mi lett?? Persze a kötelező cliffhanger ott van - aminél szerintem nevetségesebbet nem nagyon láttam - és ezáltal tényleg átlépett egy olyan határt a sorozat, ahonnan már nincs visszaút: ebből vagy tömény thriller lesz, ömlengős, gyenge kivitelezésben, vagy pedig egy újabb kör bíráskodás és nyavalygás, siránkozás. De ez a vég nem sok jót sejt a harmadik évadra.

Kár érte, pedig ha fókuszáltabb lenne és szikárabb, nagyon is jó sorozat lenne, főleg, hogy a legtöbb színész nagyon is jó, a történet is remek, csak rengeteg felesleges mellékutat jár be, ráadásul jó tocsogósan... Kíváncsi vagyok, akinek az első évad tetszett, hogyan jön ki ezzel.
Mindenesetre tőlem kap egy 10/4. Annak a pár jelenetnek, amiben azért van erő és valódi dráma. De azért ez még kevés.

2018-06-07 19:59:35 The Cortez #3281

Runaways

Ezúttal helyesen döntött a Marvel: végre 1 olyan képregényből csinált sorozatot, amihez illik is a formátum. A pszichedelikus intróval megspékelt széria jól indul, ügyesen bemutatja a főszereplőit, de mint rengeteg másik, úgy ez is unalomba fullad az évad előrehaladtával.
A Runaways a Spider-Man: Homecoming hagyományait viszi tovább, legalábbis abból a szempontból, hogy egy píszískedő tinicucc készült belőle. A színészgárda szó szerint színesre sikeredett: van itt okos néger srác, fehér alfa csávó, ázsiai gothos csaj, fehér leszbikus lány + 2 latin nővér, akik közül az egyik lila hajkoronával felvértezve, erőltetett SJW- és feminista propagandát folytat. Bár szerencsére az utóbbi karakter politikai irányultsága cikinek van beállítva, így egy idő után abba is hagyja a hülyeségek szajkózását.
Az alapsztori érdekes és egyedi: néhány újgazdag tinédzser rájön, hogy a szüleik valami nagyon rosszban sántikálnak, ezért nyomozni kezdenek utánuk. Ezt a történetet akár állati izgalmasan is képernyőre lehetett volna vinni, de ehelyett az alkotók inkább többször dögunalomba fullasztották a cselekményt. A színészi alakítások kifejezetten bárgyúra sikeredtek: a fiatalok még úgy-ahogy elboldogulnak a szerepükkel, de a felnőttek valami hihetetlenül unottan játszanak. A főellenséget megformáló Julian McMahon sem valami túl karizmatikus villain, de legalább a Marvel Studios ismét emlékeztetett minket arra, hogy mennyire kedveli az eddigi Fantastic Four feldolgozások szereplőit. Akcióból nem láthatunk sokat, viszont az effektek színesek és igényesek lettek.
Összességében egy erősen középszerű alkotás készült belőle. Az Inhumansnél jobb, de a The Defendersnél fényévekkel gyengébb.

5/10

2018-06-06 19:29:18 The Cortez #3280

The Punisher

Véres, brutális, darkos, drámai és rohadtul igényes. Ez a Marvel eddigi legföldhözragadtabb agymenése, mivel ebben aztán tényleg semmiféle természetfeletti dolog nincsen, sőt még csak utalgatásokat sem lehet hallani a "szuperhősösebb" produkciókra. Erőszakban köröket ver a korábbi, jóval gyengébb Megtorló próbálkozásokra (főleg a thomas jane-esre), stúdión belül pedig még az idáig megjelent két Daredevil évadra is.
Jon Bernthal a tökéletes Punisher (ez mondjuk már 2016-ban kiderült), egyben ő a Marvel egyik legeltaláltabb, leghitelesebb castingja. Egyszerre van meg benne minden, ami a karakterhez kell, illetve ami a régebbi verziókból hiányzott, vagy csak részben volt jelen: megfelelő testalkat, kondíció, kisugárzás, hang, attitűd stb. Eljátszotta már a szerepet Dolph Lundgeren, egy 80-as években készült B-kategóriás akciófilmben, valamint Ray Stevenson is nyújtott 1 teljesen semmilyen alakítást 2008-ban, de a valódi büntetés Thomas Jane szerencsétlenkedése volt egy kegyetlenül minősíthetetlen moziban, szóval épp ideje volt már 1 minőségi színésznek és alkotásnak. Bernthal mellett a többi előadó is remekel, mivel meglepően erős stábot sikerült összehozniuk az alkotóknak.
A sztori lassan építkezik, ráadásul ez a sorozat is az évad közepe tájékán indul be igazán, de szerencsére kellően érdekes, izgalmas, csavaros, részletes és átgondolt bosszúhadjáratot tudtak a főszereplő köré írni. A szériában hatalmas súlya van a drámának, néhol akad 1-2 poén is, de ezek nem teszik komolyan vehetetlenné az történetet. A cselekményben politikai + egyéb érettebb témákra is fontos hangsúlyt fektetnek: van itt fegyvertartás kérdés, háborús bűnösség, háborút követő, társadalomba való visszailleszkedés stb.
A nagy egészet tekintve, a The Punisher 1 komor, sötét, nyers, valamint nagyon igényes bosszúfilm...... lehetne, ha a Marvel moziba küldte volna.

Negatívumok: gyenge CGI (bár ezek száma minimális) és hogy nem film készült belőle.

10/10

2018-06-05 15:28:06 agymosott09 #3279

az utóbbi időben a következőket néztem meg:

The Dark S01

Német sorozat, sokat nem vártam tőle, de abszolút kellemes meglepetés. Elsőre egy pofátlan Stranger Things-nyúlásnak tűnt, a divatos retrózás részeként a '80-as évek popkultúrájával teletömve, némi True Detective-es filozófiai maszlaggal, de aztán kiderült, hogy simán veri mindkettőt, és az utolsó pillanatig hangulatos és izgalmas marad. A folytatásnál félő, hogy összeomlik a folyamatosan emelt tét miatt, á' la Lost, de egyelőre 9/10

Terror

Ettől annyit vártam, hogy nem lesz benne SJW-propaganda, mivel a fedélzeten sem nők, sem négerek nem voltak, ez teljesíthetőnek tűnt. :D Mondjuk persze származásuk miatt elnyomott írek így is előkerültek, de szerencsére ez nem lett része a fő szálnak. Nem mindig egységes színvonal, a vége lehetett volna sokkal erőteljesebb is, de végig rettenetes hideg, nyomasztó hangulat lepi be az egészet, hiteles színészi játékkal és jól megírt karakterekkel, úgyhogy az összkép itt is pozitív. 8/10

Handmaid's Tale S01

Itt pont, hogy SJW propagandára számítottam, ezért nem is néztem meg idáig de megbízható és hozzám közel álló személyek is tagadták ezt. És igazuk volt, az első évad korrekt szenvedéspornó ideológiai túlkapások nélkül, ha valamit mond a sorozat ilyen szempontból, akkor az pont az, hogy EZ a patriarchális elnyomás, nem az, ami most van, hogy "fúj, előreengednek az ajtóban", meg "ha nem verem az asztalt úgy, mint a férfiak, kevesebb fizut kapok". Margaret Atwoodnak a '80-as években még nem kellett a korszellem elvárásaihoz igazodnia.
Logikai hibák azért akadnak, az egész disztópia-szál nem elég erős, ellentmondásos. Elizabeth Mosst, bár emberileg nem szimpatikus, szintén csak dicsérni lehet az alakítása miatt, most is.7/10

Handmaid's Tale S02

Ez már nem Atwood műve alapján készült, és pont olyan, amilyenre az elsőt tippeltem, mielőtt megnéztem volna. Itt már jön az sjw-agymosás direktben, plusz a kiszámítható csavar a nyilvánvalóan kudarccal végződő menekülési kísérlettel, gyorsan ki is szálltam belőle. 4/10

Waco

Mivel nem olvasok sorozatos oldalakat, meglepett, hogy pont akkor készült egy sorozat a popkultúrában és az amerikai közéletben időről-időre előrekerülő '90-es évek eleji texasi eseménysorozatról, amikor mélyebben kezdtem érdeklődni a téma iránt. Ez tehát egy megtörtént eset feldolgozása dokumentarista igénnyel, bár a záróeseményekkel kapcsolatosan elég sok vitát kavart a film álláspontja. Amennyit olvastam a témáról, talán tényleg megérdemelt volna ez a zárás is egy óvatosabb/nyitottabb feldolgozást. A feladatát ezzel együtt is pontosan betölti a sorozat, hitelesen bemutatja, hogy egy karizmatikus szektavezér nyílt erőszak alkalmazása nélkül, pusztán a hitre alapozva is képes a akár még értelmes emberekből álló híveit is szinte bármire rávenni. 9/10

Gomorrah S02, S03

Ezeket egyben nyomtam le, úgyhogy nem szívesen értékelném külön. Csomó mindent nagyon jól csinál ez a sorozat, ami miatt elfogadható, hogy más szempontból tök irreális és szimpla hatásvadászat az egész. Gyönyörűen van fényképezve, a színészi játék zseniális, és a zene is mesteri. Persze azt remélem senki nem veszi be, hogy ezek a férgek majd mind ilyen milánói divatbemutatóról szalajtott poszterarcok. Dehát éjsötét melegítős suttyókat ki akar nézni évadokon keresztül? Senki.
Nem mondanám valami hitelesnek a cselekményt sem, egy görög dráma akar ez lenni, a Camorra tagjai pedig még így idealizáltan sem méltóak erre, a karakterek objektíven nézve nem hitelesek. Emiatt pedig elég nehéz átérezni úgy, mint mondjuk egy Keresztapát, ahol tényleg FÁJ a dráma az embernek. Itt csak értékelni lehet az ügyes próbálkozást. 7.5/10

2018-06-02 01:40:38 The Cortez #3278

The Defenders

Az "utcai Bosszúállók" első kalandja helyenként unalmasra és erőltetettre, de mindenképpen stílusosra sikeredett. A fényképezés igényes, a képi világ darkos, az akciók pedig vagányak. A sztorivezetés ugyan lassú, de az évad elején jól, mindenkire elég időt hagyva mutatják be, később még ügyesebben hozzák össze a karaktereket a történetszálaikkal együtt. Az alkotók még arra is odafigyeltek, hogy a szereplők egyes jeleneteiben, a szólósorozataikban domináló színek jelenjenek meg.
A csapatdinamika jó, bár közel nem annyira, mint az Avengersben. Az Iron Fist után itt is hatalmas teret kap a The Hand, és visszatér Gao nagyi is. Feltűnik indokolatlanul sok, a korábbi szériákból ismerős arc, de jelenlétük gyakran felesleges, igazából csak időhúzás miatt rakták be őket. Viszont színre lép Sigourney Weaver, aki kiváló választás volt főellenségnek még akkor is, ha viszonylag hamar kiírják.
A sztori lassan építkezik, ráadásul több üresjáratot tartalmaz. Néhol gyenge a CGI, a lezárás pedig kiszámítható. Mindezek ellenére, egyáltalán nem rossz sorozat a The Defenders, bár a teaser meg a trailerek sokkal menőbbek voltak.

7/10

2018-06-01 23:03:20 The Cortez #3277

Iron Fist

Érthetetlen miért húzzák le annyian ezt a sorozatot (az kínosan gyenge érv, hogy hasonlít az Arrow-ra, meg a Batman Beginsre). Az Iron Fistben visszatér a sötétség, a vérengzés, a jól megkoreografált, látványos akció, illetve a Daredevilből ismert The Hand és Gao nagyi is. A szuperhős zsáner mellé bejön a mágia, valamint a keleti harcművész feeling. Utóbbi olyannyira hangsúlyos, hogy néhány jelenet keményen hajaz a Kill Billre, ráadásul 1 epizódot RZA, A vasöklű férfi rendezője forgatott le. Tehát megint csak cseszheti a Marvel, hogy nem inkább 1 filmet csinált a történetből.
Finn Jones jól hozza a karaktert, mint ahogy az egész stáb kiválóan végzi a munkáját. A főellenség nem egysíkú, a The Hand pedig ezúttal jóval erősebben jelen van, gyakorlatilag 1 fekete mágiában utazó Hydraként funkcionál.
A sztori csavaros, a képi világ meg színvonalas. A sorozatban van karakterfejlődés + egy tipikusan tarantinós jelenet, és végre valahára nincs üresjárat. Egyetlen negatívum: a lezárás kissé zavaros.

8/10

2018-06-01 08:58:09 kaamir #3276

Handmaid's Tale S02

Ez eddig gyáva pávatánc, unalom, erőlködés és ötlettelenség.

2018-06-01 02:32:04 The Cortez #3275

Luke Cage

Ez volt a Marvel 1. négeres produkciója. A Luke Cage egy színvonalas képi világgal megspékelt, gettós gengszterdráma, melynek a flashback epizódjában még börtöndráma is látható. Tehát igencsak baszhatja a Marvel, hogy nem inkább egy ugyanilyen filmet csinált a képregényből.
Az évad közepéig szinte semmi nem történik, halál unalmas az egész, de a 6. rész tájékán szerencsére beindul a sorozat, 1000-el felpörög a cselekmény, és folyamatosan változnak a sztoriban az erőviszonyok. Mike Colter tökéletes választás, Mahershala Ali (Cottonmouth) pedig remekül eltalált, egyben menő főgonosz, ráadásul karakteréhez még 1 jókora csavar is kötődik. A Black Mariah-t játszó színésznő (Alfre Woodard), aki a Civil Warban is feltűnt 1 teljesen más szerepben (WTF?), irritáló mint mint mindig. A sorozat alatt, az évad első felében még a szintén idegesítő, jelentéktelennek tűnő Shades (Theo Rossi) mutat komolyabb fejlődést.
A végső harc tipikus szuperhősös, nem is illik annyira a széria földhözragadtabb jellegéhez, de az utalások kiválóak, és a rap + soul zenék is kiválóan passzolnak a harlemi atmoszférához.

7/10

2018-05-28 00:50:06 kwzatz #3274

És most, hogy öcsémmel a végére értünk a hatásvadász, erőltetett, elcseszett, öntömjénező, sznob f***ságnak, ami Hannibal néven futott, ideje, hogy egy jó sorozatot nézzünk végre (Firefly lesz).

Nem indult rosszul, az első évad még tűrhető és érdekes is volt. A 2. évadban már kicsit sok volt a mesterkélt, álintelligens párbeszéd, művészinek szánt beállítás, de az évadzáró tényleg igazán jó volt (kiemelném a zenét).

Aztán jött a 3. évad, amihez több, mint egy teljes hónap kellett, hogy a végére érjünk. Rendkívüli elszántságot, maximális lelki felkészülést igényelt, hogy odaüljünk egy-egy rész elé. Kb. ahhoz tudnám hasonlítani, ahogy egy bokszolót beküld a ringbe az edzője a mérkőzés kezdetén, egy-két apró pofon kíséretében, hogy "igen, meg tudod csinálni". Igen, ma készen állunk arra, hogy megnézzük az aktuális 43 percet. Valószínűleg ennyire még soha nem szenvedtünk sorozattal, de már nem akartuk az utolsó évadnál feladni. Az első két évad minden erényét jócskán túlértékelve, és átlagolva a 3 évadot, megér ez egy 4/10-et is.

2018-05-27 11:04:35 Dió #3273

Silicon valley - SEASON 5

A sorozatot egy fokkal érettebb szintre emelve az ötödik évad immáron nem (csak) a technológiára, hanem a nagy céggé válás árnyoldalaira fókuszál, és ez jól áll neki. Sajnos ugyanakkor megint ugyanaz van, mint a harmadik és negyedik évad esetében: az első fele (egészen az ötödik részig) tele van túljáratott, egymással felcserélhető, és a sztori kifutása szempontjából gyakorlatilag teljességgel kikukázható konfliktusokkal, illetve még a szatirikus hangvételből is kilógó túlzásokkal. Ugyanakkor, amit az ötödik rész után kap a néző, azt nem rakja könnyen zsebre. Engem az utolsó rész konkrétan a székemről is ledöntött: a sorozat mikrovilágán belül Seven méretű csavaroknak számító pofánvágások váltják egymást két percenként, a finálé pedig VÉGRE happy end! Azaz a jó elnyeri jutalmát, a rossz pedig a büntetését. Erre a befejezésre vártam már mióta! Nagyon kár az első feléért, mindazonáltal ezzel a zárlattal nekem megint visszalopta magát a show a kedvencek közé.

2018-05-22 10:10:23 flake #3272

Eközben a Patrick Melrose még mindig iszonyatosan jó, sőt a második rész után még inkább berántott.

2018-05-16 22:32:36 Olórin #3271

Mindenképpen. (Vannak rövidebb, fél-egy-két évados sztoriszálak, de már csak a karakterek egymáshoz való viszonya miatt is kell az egész.)

előzmény: ArmaGedeon (#3270)

2018-05-16 22:26:27 ArmaGedeon #3270

Gondoltam, miután annyian hozsannázták a The Americans-t, hogy akkor most(anában) belefogok. Évadokon átívelő történetet kapunk? Ergo vélhetően érdemes az elsővel kezdeni?

2018-05-14 23:50:53 flake #3269

Egyébként a Patrick Melrose pilotot láttátok? Ha nem, tegyetek vele egy próbát. Megéri :)

2018-05-14 10:54:17 flake #3268

Én éppen a hétvégén kezdtem el. Nálam pont a Childish Gambino - This is America volt, ami kiváltotta az érdeklődést, mert bár elég messze van tőlem zeneileg, de abban a klipben sokkal több van, mint elsőnek tűnik. Ennek ellenére kicsit túlzásnak éreztem ezt a hype-ot, ami mostanában a Donald Glover körül kialakult, de tévedtem, mert ez a figura baromi tehetséges. Az Atlanta pedig friss, vicces és elég érzékeny cucc is.

előzmény: Corey (#3267)

2018-05-13 09:25:37 Corey #3267

Atlanta című sorozatot nézi valaki ? Az s02e06 abszolút csúcspontja az évadnak.
Donald Glover-el pedig a "This is America" miatt amúgy is aktuális foglalkozni, de a sorozat alkotójaként, írójaként és színészeként - Teddy Perkinst félelmetes furcsasággal kelti életre - is dicséret illeti.

2018-05-05 08:34:59 BonnyJohnny #3266

Hasonlóan érzek, mint az előttem szóló. Dancsó korai munkái a rossz mozifilmekről vállalhatóak voltak (bár freddyd szintjét nem érte el, de ő főleg játékokban mozgott), de aztán youtube celeb lett. Szerintem két és fél éve nem tett fel értékelhető dolgot a YouTube csatornájára (Jurassic City), de már akkor is ritkábbak voltak a rossz film videók.
Szirmainak én sokáig törzsnézője voltam, de úgy egy éve nála is eltekertem a keresőt.

2018-05-04 21:40:55 critixx #3265

Dancsó csoporttársam volt főiskolán. Már akkor is iszonyúan nagy arca volt, sokkal többet gondolt magáról mint amennyit valójában ért. Kifinomult és széles filmes ízlése sosem volt, akkoriban a Transformers és a Valami Amerika voltak a kedvenc filmjei, ő akart lenni a magyar Michael Bay vagy a második Herendi Gábor. (Azt már nem is mondom, hogy életében egy könyvet nem olvasott el.) Tehetséges videós maximum akkor, ha ezt arra érted, hogy "szép" képeket tud lőni a kamerájával, pont olyannyira művi és élettelen "szép" képeket mint egy műanyag karácsonyi képeslap vagy egy Ikea-reklám. Valóban tehetségesnek akkor gondolnám, ha lenne egy tényleges és saját látásmódja, illetve képes lenne tartalommal és valódi élettel megtölteni a csili-vili képeit.

A youtube-os munkásságát illetően: a korai videói még nem voltak annyira rosszak, volt bennük egyfajta - rossz, de vállalható - humor, amivel a pocsék magyar filmeket ekézte. Egy idő után azonban olyan pöcegödörbe süllyedt, ahová már nem volt kedvem követni őt. Teljességgel vállalhatatlan, nívótlan szemét, amit a videómegosztóra kiokád magából. Szirmait is rühellem, de Dancsónál még őt is színvonalasabbnak tartom.

előzmény: ChrisAdam (#3263)

2018-05-04 19:43:35 Olórin #3264

Neki van az a "szakszerűen" sorozata, nem? Szerintem abból egy perc sokkal színvonaltalanabb, mint bármi, amit Szirmai valaha csinált.

előzmény: ChrisAdam (#3263)

2018-05-04 19:21:39 ChrisAdam #3263

Engem megburítanak ezek a videjók te$$a. :)

Amúgy viccen kívül, Dancsón keresztül sok-sok filmet néztem meg, szerintem eléggé kifinomult és széles filmes ízlése van (toplistái alapján), és igen tehetséges videós (csak nem használja ki annyira, amennyire lehetne). Az más kérdés, hogy milyen közönséget szolgál ki, ez a Dikh TV-s vagy a Luxusfeleséges agymenés nagyon bejött neki: erre van kereslet, hatalmas nézettséget hoznak neki (már nagyobbat is mint a csatorna eredeti tematikája, a filmek). És mindenesetre még mindig jobb Dancsó, mint Szirmai vagy a témában hasonlatos vloggerek... Mondjuk ez talán a piac minőségét határozza meg.

előzmény: Olórin (#3262)

2018-05-04 10:39:15 Olórin #3262

Dancsót néztek -> megérdemlitek :D

2018-05-04 10:18:32 lizardking #3261

Én is Dancsó miatt láttam, nem mintha őt különösebben kedvelném, de a youtube feldobta és olyan megkapó címe volt a videónak... Na, igen, amikor az ember azt hinne, hogy a Barátok köztnél és a dél-amerikai szappanoperáknál már nincs lejjebb, akkor az emberiség egy része feláll és öklét rázva, dühösen kiáltja, hogy "De van, de van!" 1200-an követik a fb-on, ami ugyan nem sok, viszont tekintve, hogy micsoda gyökértelen, kulturálatlan, alja hulladékról van szó, ez azért egyfajta szegénységi bizonyítvány az országtól.

előzmény: ChrisAdam (#3260)

2018-05-04 09:19:51 ChrisAdam #3260

Jelen, hála Dancsónak. Felfoghatatlanul hulladék, de annyira, hogy azt megfogalmazni nem lehet. Egy ócska századmásodperc nincs benne, ami jó lenne. Nem tudom, kik azok a csövesbánat fárajók, akik ezt élvezik és jónak tartják, de ilyenkor kicsit megértem, hogy az ország bizonyos értelemben miért olyan, amilyen.

előzmény: lizardking (#3259)

2018-05-04 09:10:48 lizardking #3259

Belefutott már valaki valamilyen katasztrofális véletlen során a Dikh Tv zseniális produktumába, a Minden álmod c. websorozatba? Ha rituális öngyilkosságot szeretnétek elkövetni, akkor nézzétek meg belőle csak egy részt! Szegény Tommy Wiseau forog a sírjában, pedig a fószer még meg sem halt...

2018-04-05 09:51:54 kaamir #3258

This Is Us S02

Az első évad még jól csúszott, mert friss volt, vicces és pont jól egyensúlyozott a giccs határán. Na, a második évad már nem. Ez már tömény melodráma, atomtámadás a könnyzacskók ellen. Az egész évad kínkeserves szenvelgés, hogy minél több meghatónak szánt jelenetet pakoljanak egymás mögé. Ennek érdekében heti 45 percben állítanak szobrot Jack apukának, akiről rossz szó el nem hangozhat. Még a Darwin-díjas halála kapcsán sem.

Az évad közepén volt egy rész, ahol úgy tűnt, mintha a sorozat végre kilépne a komfortzónájából egy nagy veszekedés kapcsán, de aztán 10 perc alatt gyorsan visszacsinálnak mindent. Csak nehogy igazi mélysége legyen a dolgoknak, véletlenül se. Pedig napnál világosabb, hogy ezek az emberek súlyosan sérültek, olyan apakomplexustól szenvednek, hogy a fal adja a másikat, de a sorozat ezt még ünnepli is! Hibáztasd magad mindenért, nehogy apuci emlékén folt essen.

Amúgy persze nézhető, a színészek még mindig jók (bár Milo Ventimiglia játéka Stallone paródiának is beillene), és alkalmanként azért működik a dráma, és a humor is meg-megcsillan. Csak a jó ízlés határát nem sikerült ezúttal tartani.

2018-03-31 12:08:19 ifj. Ó. Posszum #3257

Csak most jutottam el a Darkhoz! Tényleg nem sok köze van a Stranger Thingshez hálisten, max annyi, hogy ez is Netflixes, van benne vuvuvu zene, rejtély és pár gyerek. De ettől függetlenül, baszottul állat. Zseniális a feszültségkeltés, a német nyelv keménysége pedig csak hozzápakol az amúgy is fojtogató atmoszférához. A retronak pedig szerepe, helye van, nem csak trendi csapjunkbelegiccs.
Rácsavarodtam rendesen.

2018-03-27 23:30:30 Olórin #3256

Nézzétek a Trustot! Danny Boyle sorozata a Getty-elrablásról, pár napja ment le az első rész, és már az első pár perce cakk-pakk megeszi az egész All the Money in the Worldöt reggelire.

2018-03-09 18:59:57 St4nt0N #3255

Tíz éve ért véget a világ legjobb tévésorozata (24.hu)
A sorozat, ami megtanította, hogy minden részlet számít (444.hu)

„Később a Blu-ray kiadás kedvéért (a nem túl boldog alkotók bevonásával) muszáj volt szélesvásznúsítani, vagyis alul-felül megkurtítani a képet” – ebben tévedtem, nem így készült a Drót HD változata. Alternatív képkivágást alkalmaztak, ami a sorozat készítője, David Simon szerint egyes (ritka) esetekben jót tett a kompozíciónak, máskor viszont elvett az adott jelenet intenzitásából. Bővebben itt.

At the last, I’m satisfied what while this new version of The Wire is not, in some specific ways, the film we first made, it has sufficient merit to exist as an alternate version. There are scenes that clearly improve in HD and in the widescreen format. But there are things that are not improved. And even with our best resizing, touchups and maneuver, there are some things that are simply not as good. That’s the inevitability: This new version, after all, exists in an aspect ratio that simply wasn’t intended or serviced by the filmmakers when the camera was rolling and the shot was framed.

2018-03-09 14:37:37 kwzatz #3254

"A Drótot nekem jó pár éve úgy ajánlották, hogy mivel sokszereplős, összetett történet („olyan, mintha egy jó könyvet olvasnál” – szól a népszerű hasonlat), ne rögtön az első epizód után döntsem el, hogy tetszik-e, ahhoz nézzek meg legalább kettőt-hármat."
Igen, ez valóban így van, bár én inkább 5-6-ot mondanék. Lassabb sorozat, mint amit az ember mostanában megszokhatott, de megtérül az ember türelme.

2018-03-09 14:14:56 St4nt0N #3253

A Drótot nekem jó pár éve úgy ajánlották, hogy mivel sokszereplős, összetett történet („olyan, mintha egy jó könyvet olvasnál” – szól a népszerű hasonlat), ne rögtön az első epizód után döntsem el, hogy tetszik-e, ahhoz nézzek meg legalább kettőt-hármat. Ezt utólag hasznos tanácsnak gondolom. Azóta kétszer láttam az öt évadot, és valószínűleg ismét újranézem majd.
Érdemes tudni, hogy a sorozat indulásakor az emberek többségének még régi típusú, 4:3 képarányú tévéje volt, ezért a Drót képi világa is hagyományos képernyőre lett komponálva. S bár időközben egyre népszerűbbé váltak a modern, szélesvásznú készülékek, az alkotók az egységességet szem előtt tartva végig kitartottak a formátum mellett. Később a Blu-ray kiadás kedvéért (a nem túl boldog alkotók bevonásával) muszáj volt szélesvásznúsítani, vagyis alul-felül megkurtítani a képet, az HBO GO-n is így található meg. Ha feltétlenül az „eredeti” Drótot akarod, azt csak DVD-n vagy DVDRipen tudod megnézni.

előzmény: ChrisAdam (#3252)

2018-03-09 13:30:39 ChrisAdam #3252

A Wire lesz a következő!

előzmény: kwzatz (#3249)

2018-03-09 11:59:17 kwzatz #3251

Úgy, hogy az a kedvencem. Tudom, hogy egy tökéletlen sorozat, tisztában vagyok a hibáival, de valahogy a PoI-ban elmondott történet, a karakterek, a humor stb. sokkal jobban megfogott, mint bármelyik másik sorozat esetében. Olyan téren is előnye van nálam, hogy a témája szerintem százszor érdekesebb, mint a drogkereskedelem. Természetesen ez az én szubjektív véleményem, ha valaki azt mondja, hogy a BB vagy a Wire jobb, tökéletesen érthető.

előzmény: Olórin (#3250)

2018-03-09 11:39:19 Olórin #3250

Én bírtam a Person of Interestet, de hogy hogyan kerül akár csak egy mondatba a Wire-rel meg a BB-vel... :o

előzmény: kwzatz (#3249)

2018-03-09 11:30:16 kwzatz #3249

Én is így voltam ezzel, míg nem láttam a Wire-t. Aztán a Person of Interestet. De még mindig erős 3. a BB. :)

előzmény: ChrisAdam (#3247)

2018-03-09 09:31:19 Pisti1987 #3248

Egyetértek. Az utolsó évad a legjobb. ;)

előzmény: ChrisAdam (#3247)

2018-03-09 01:35:56 ChrisAdam #3247

A Breaking Bad a legjobb sorozat, amit valaha eddig láttam. Ez már biztos, pedig még egy évad hátravan.

2018-03-02 02:23:44 ChrisAdam #3246

A nő nagy úr a férfinak, ha fontos. Így aztán a Korhatáros szerelem is lehet boldog szívesség. Az amerikai álomba csomagolt, színes-szagos Magyarországon pedig hamis krétával rajzolják az életeket, a hazug jólét a felületes locsogások tárháza, akár egy profi kormánypropaganda. Itt mindenki szép, a legsúlyosabb probléma pedig az, ha valaki szingli. Limonádé a köbön és mesebelien idillikus. Tipegés, fecsegés, közhelyvölgyek, sablonhegyek, de valahogy az egész mégsem volt annyira szörnyű, hogy az ember instant agyérgörcsöt kapjon.

2018-02-28 21:11:27 ChrisAdam #3245
2018-02-26 10:32:30 kaamir #3244

American Crime Story S02

A zseniális első évad után ez eddig hatalmas csalódás. Dögunalmas szenvedés, céltalan vergődés. Mintha a készítőknek fogalmuk se lenne, mire helyezzék a fókuszt, hogy miért érdekes egyáltalán ez az eset. Az első évad mesteri castingja után itt még a színészek is harmatosak.

2018-02-24 12:17:38 ryood #3243

és mennyivel több, mint "krimi"..

előzmény: TheDriver (#3242)

2018-02-24 12:01:17 TheDriver #3242

Egyetértek, tökéletes lezárás! Ez a sorozat maga volt a csoda, minden krimi rajongónak kötelező megnézni mind a 4 évadot!

előzmény: ryood (#3238)

2018-02-23 23:15:32 TomPowell #3241

When We Rise

Kissé darabos, az amerikai melegjogi mozgalom történetét bemutató miniszéria a 60-as évektől a 2015-ös házassági egyenlőség elfogadásáig a Milk alkotóitól (Gus Van Sant, Dustin Lance Black). Mivel 8 részben dolgozza fel ezt a tekintélyes mértékű időintervallumot, így kissé távolságtartó marad végig, pláne, hogy a felénél a fiatalabb főszereplőket le is cseréli (persze érthető okokból). Ugyanakkor ha száraz is, mégis fontos sorozatnak tartom, már csak a témája miatt is. Az ugyanis valahol elképesztő ebben a sorozatban, hogy a razziáktól, késelésektől, rendőri agressziótól az USA kevesebb, mint 5 évtized alatt hogyan jutott el a (viszonylagos) egyenjogúságig és igyekszik társadalmilag éppúgy körbejárni a témát, mint a jog és a közgondolkodás hozzáállását, annak változását, beleértve azt az illúziót, hogy mennyire nincs vége egy ilyen harcnak, amikor az új generáció számára már meleg közszereplők integetnek vissza a TV-ből, de közben jogilag továbbra is szankciók vannak érvényben. Harvey Milk karakterét az alkotók majdhogynem teljesen ki is hagyják és csupán jelzésértékűen bukkan fel, helyette elsősorban a 2008-as filmben is felbukkanó Cleve Jones-ra koncentrálnak, akit ott Emile Hirsch játszott parádésan, itt pedig fiatalon a még friss arcnak számító, de tehetséges Austin P. McKenzie, idősen pedig kissé már manírosan Guy Pearce. Alapvetően a castingosoknak jár annyiban a piros pont, hogy vagy nyíltan meleg arcokat, ikonokat kerestek a fontosabb szerepekre (a fent említett McKenzie, T.R. Knight, Charlie Carver, David Hyde Pierce, Rosie O'Donnell), vagy a közéleti kérdésekben aktívan szerepvállalókat (Pearce, Whoopi Goldberg, Mary-Louise Parker), sőt egy ízben a Clinton-adminisztráció meleg lobbistájának a szerepét az öccse játszotta el. Viszont hiába markol sokat, kevesebbet fog annál, mivel lényegében érzelmileg távolságtartó marad, hiába tesznek meg mindent a színészek. A nagy időugrások miatt nem lehet az adott problémát igazán átérezni (pl. a leszbikus pár párkapcsolati és gyereknevelési drámáit), ellenben a kisebb, emberibb pillanatokat - mint amikor a néhai párja családja az utcára dobja az egyik szereplőt, amikor a pszichológus apa a coming out után a sokkterápiát javasolja gyógyírként, vagy egy barát szembesülését az AIDS-szel - azok mind-mind betalálnak. Már csak ezek miatt is bőven megér egy megnézést.

2018-02-23 20:58:50 paksiendre #3240

Aki csalódott a SW 8ban, és már unja a "hülye akinek nem tetszik a 8, mert eddig is ilyen volt a sw" tematikájú fantasztikus blogbejegyzéseket, a fantasztikus képességű blogbejegyzőktől, az nézze meg a Rebels 2 új részét.
Misztikum, dráma, egészséges mennyiségű (!!!) humor, remek karakterek és izgalmas történet. Várom a folytatást.
Kár, hogy nem ezt a színvonalat szállította mind a 4 évad.

2018-02-21 21:53:27 dikalosz #3239

Igen. Habar onmagaban az utolso resz egy kisse talan zsufolt volt, az egesz univerzum vegere feltette a pontot. Hasonlokat tudok mondani en is, orokre a szivembe zartam a sorozatot. :)

előzmény: ryood (#3238)

2018-02-21 19:02:32 ryood #3238

lement a híd utolsó része is..
nehéz most megszólalni. nálam ez a sorozat minden idők legjobbja, és örülök, hogy méltó módon tudták lezárni így négy évad után..csodás lezárás, felejthetetlen képsorokkal, életem végéig emlékezni fogok rá, ahogy csodálatos szőke svéd főhősnőnk elhajítja örökre rendőrjelvényét, majd a telefonban már csak simán saga norenként mutatkozik be, majd elhajt, ki tudja hová..
szóval ez mélyen érintett, utoljára nem is tudom mikor volt hasonló élményben részem filmtől..
7 éves történet végére került pont.
köszönöm.

2018-02-18 15:38:55 ryood #3237

tán kevésbé hátborzongató, de kellőképp feszült és drámai
Ófærð

előzmény: dikalosz (#3235)

2018-02-18 15:25:26 Olórin #3236

Az összeesküvés szál egyetlen nagy sztori, szóval az összefügg.
Az azon kívüli epizódok (a sorozat nagy része) teljesen önállóak, egy rész/egy eset felépítésűek, azokból simán lehet szelektálni. Szóval kontinuitás/érthetősége szempontjából semmit sem számít, ha kihagyod mondjuk egy adott évad felét.

előzmény: dikalosz (#3235)

2018-02-18 15:10:08 dikalosz #3235

Köszönöm a válaszokat!

Nem is tudom, azért a kedvem nem jött meg hozzá :(
Mármint ahogyan írtátok is, vannak nagy részei, kérdés az, hogy érdemes-e egy sorozatot úgy nézni, hogy részeket hagyok ki belőle. Vagy érdemes-e egy sorozatnak úgy nekimennem, hogy vannak gyengébb évadjai/epizódjai, amiken át kell magam hámoznom. Még ha több pozitív dolgot is megemlítettetek, elbizonytalanodtam.
Itt az epizódok egyébként egymástól függetlenek?

Illetve így, hogy valami hátborzongatóra, sejtelmesre vágynék, tudnának a szakértő urak valami igazán jót ajánlani? (Ugyanis A hídnak holnap vége szakad) :)

2018-02-18 12:53:00 Olórin #3234

Én pár éve, a tavalyi 10. évad előtt vettem elő újra.
Válogatott epizódokat néztem, vagyis egyrészt a nagy összeesküvés-szálat, másrészt a legjobbnak tartott külön epizódokat - így is elég sok szar került belé (az összeesküvés-szál eleinte nagyon jó, aztán egyre ostobább, erőltetettebb és laposabb, az utolsó évadokban már egészen kínos), de alapvetően nem bántam meg, mai szemmel is vannak egészen kiváló részei. De abban is biztos vagyok, hogy a full kilenc évadot nem tudtam volna végignézni, begolyóztam volna, néha még így is szenvedés volt. Ha belekezdesz én ERŐSEN megszűrve ajánlom a fogyasztását - évadonként 7-8 rész bőven elég (egy rakás netes lista van, azokból könnyű kiválogatni, hogy mit érdemes megnézni, és mit nem - szigorúan válogass:)).

előzmény: dikalosz (#3232)

2018-02-18 12:32:48 ryood #3233

én nagy rajongó vagyok!
az elején még komolyra vették az egészet, és sokszor mondjuk elég nevetséges dolgok történtek, de mégis szerethető volt a küönleges hangulata miatt, amit nagy részben mark snow zenéje teremtett meg. és hát vannak ezek a klasszikus epizódok a gumiemberrel, a sötétre előjövő emberevő rovarokkal na meg az ufoámisok..utóbbi nemváltók című epizód, egyik legerősebb atmoszféra.
szóvala lényeg, h az ötös, hatos, hetes évad messze a legjobb. itt ugyanis kiforgatták az egészet, és memerték csinálni az önfricskát: kifigurázták saját magukat, mindent..és egészen abszurd humorú irányba ment el az egész. sokan erre nem is emlékeznek...csak néhány zseniális epizód cím ebből az érából: rossz vér,három kívánság, dreamland, hogy lopták el a szellemek karácsonyt. stb...
amúgy pedig ott van az összes évadon átívelő összefüggő történet, a nagy összeesküvésről..szeretem azt is, bár sokszor túlzásokba estek, és néhol kifejezetten ciki már. a záró két rész pl kifejezetten nyálas a 9. évadban. most ezek az új részek egész jók amúgy. de itt is a "komoly" vonal ami gyenge, amikor pedig viccesre veszik, akkor igazan jók!

előzmény: dikalosz (#3232)

2018-02-18 07:13:35 dikalosz #3232

Üdv!

Véleményeket várnék az X-aktákról. Kiskoromban emlékszem, hogy erős volt, azonban mostani fejjel fogalmam sincsen, ha el kezdeném nézni akkor tetszene-e. Valami hátborzongató, sejtelmes sorozatra vágynék most, hirtelenjében ez jutott eszembe.

'keschön!

2018-02-08 00:28:06 ryood #3231

híd se04ep06
hát annyira fölpörgött a záró évad, hogy azt kell mondjam, sikerült meghaladni a harmadikat is.
így szépen lassan minden összeáll. már csak henrik rejtélye kell, hogy tisztaázódjon, na meg, hogy végül mi lesz sagaval és vele..

2018-02-06 19:11:16 ChrisAdam #3230
2018-02-01 18:59:53 dikalosz #3229

:DDDDDD

előzmény: Ubul (#3226)

2018-02-01 09:58:33 ryood #3228

pontosan így van.

előzmény: Ubul (#3226)

2018-02-01 07:03:22 Ubul #3227

pl sorozatjunkie mindig aktuális hírekkel szolgál, első bekezdés

előzmény: dikalosz (#3225)

2018-02-01 07:02:23 Ubul #3226

komolytalanul is
:D
utolsó évad, szóval akkor valószínűleg 3 rész van hátra :)

előzmény: dikalosz (#3225)

2018-02-01 01:49:37 dikalosz #3225

Meg vagyok elegedve en is, abszolut. De mi az, hogy 3 resz van hatra?? Komolyan?

előzmény: ryood (#3224)

2018-02-01 00:30:55 ryood #3224

nagyon szépen bontakozik ki az utolsó évadja a hídnak, így az ötödik rész után már gőzerővel halad, és történnek a megrázó, fájdalmas, szép dolgok, néha picike humorral fűszerezve, de csak épphogy...
még három rész van hátra, aztán lezárul életem egyik legfontosabb tévésorozata, bűnügyi története.

2018-01-29 19:32:40 BonnyJohnny #3223

Aha. Köszönöm! :)

előzmény: ifj. Ó. Posszum (#3222)

2018-01-29 09:11:55 ifj. Ó. Posszum #3222

A fényekre, ha megfigyelitek amióta ekkora őrület lett a Stranger Things, egyre jobban tűnnek fel a para jeleneteket pirosas-kékes fényekkel sejtelmesítő sorozatok és filmek, lassan már stílusjegy lesz belőle :)

előzmény: BonnyJohnny (#3220)

2018-01-29 07:17:22 limupei #3221

Gondolom a hősök ruháira, kb. majdnem mindenkinek ezekben a színekben pompázik.

előzmény: BonnyJohnny (#3220)

2018-01-28 23:30:43 BonnyJohnny #3220

piros-kék sorozatok
Ez mi(k)re utal?

előzmény: ifj. Ó. Posszum (#3219)

2018-01-28 23:09:59 ifj. Ó. Posszum #3219

Nem vagyok sorozatos, de agyzsibbasztáshoz volt kedvem, és valahogy elém keveredett a Légió. Nem vártam sokat, a kíváncsiság hajtott, mi van mutáns tájékon, a Marvelen túl. De erre nem számítottam. Az első rész úgy kezdődik, mintha Wes Andersont trollkodna valaki, aztán átcsap a Stranger Things felnőtt verziójába, megspékelve az Észvesztő és az Eredet turmixával, hogy utána ezekből az elemekből létrehozzon valami teljesen újat, amit a szuperhősös filmeknél eddig láttunk.
Tarantino féle zsánerlopkodás és idézgetés ez, egy nagyon minőségi mashup.
Akinek nincs elege még a piros-kék sorozatokból, az tegyen egy próbát mindenképp! Legyen április!

2018-01-27 14:36:21 kwzatz #3218

És minden évad jobb, mint az előtte lévő. ;)

előzmény: ChrisAdam (#3214)

2018-01-27 10:58:11 ryood #3217

igen, de sztem fent van a kalózöbölben is.

előzmény: dikalosz (#3216)

2018-01-27 00:24:29 dikalosz #3216

Melyik tekabol? :) core?

előzmény: ryood (#3215)

2018-01-26 23:49:06 ryood #3215

híd, se04/e04
végre kiderült
honnan van saga porchéja!
:-)

2018-01-21 04:48:12 ChrisAdam #3214

A tegnapi évforduló miatt belekezdtem végre valahára a Breaking Badbe, az első évad le is csúszott: ez a sorozat, olyan, mint a drog. Lol.

2018-01-18 19:07:36 ryood #3213

eddig három rész ment le.
szívesen!

előzmény: ChrisAdam (#3212)

2018-01-18 19:04:34 ChrisAdam #3212

NA, ez most enyhén szólva meglepett. Nagy rajongója vagyok a sorozatnak, de elkerülte a figyelmem, hogy kijött az új évad (restellem)! Szaladok is megnézni, köszi! :)

előzmény: ryood (#3211)

2018-01-18 18:56:49 ryood #3211

híd, negyedik, záró évad, első két rész.
hát szépen alakul már ez is..nagyon izgatottan várom hová fog kifutni henrik és saga sorsa...

2018-01-16 00:38:56 mrfaktor #3210

Hát igen, amit például Patrizia leművel ebben az évadban az egészen zseniális..... Nem gondoltam volna a második évad után, hogy ekkora szerepet fog játszani a történésekben..

előzmény: ryood (#3209)

2018-01-16 00:29:12 ryood #3209

én kiemelném még az általad is említett "összetevők" mellett a fantasztikus castingot is. hihetetlen, mennyire el van találva az összes karakter figurája. a színészi alakítások hibátlanok. egyik jobb, mint a másik..

előzmény: mrfaktor (#3208)

2018-01-16 00:02:48 mrfaktor #3208

Gomorra 3.évad

Hihetetlenül kemény, olyan atmoszférája van, hogy az ember egy percre nem meri levenni a képernyőről a tekintetét. Az olaszok nagyon odarakták, mind a zenék, mind a történet zsenialitása és komplexitása miatt, és a hibátlan karakterekről még nem is szóltam.

Nem gondoltam volna, hogy az első évadot túl lehet szárnyalni, de ez valami kegyetlen élmény volt....

100%

2018-01-14 20:14:06 TheDriver #3207

Godless

A Netflix megint egy elképesztő minőségű sorozatot tett le az asztalra a western műfaj rajongói számára. Itt tényleg minden megtalálható, amiért ezt a már-már elfeledett műfajt annyira szeretni lehet. Remek fényképezés, hangulatos zene, szépen csordogáló történet, ami a végén egy fantasztikus fináléban csúcsosodik ki. És a nagy betűs vadnyugati hangulat. Továbbá a főbb szerepekben Jack O'Connell és Jeff Daniels fantasztikusak.
Szerintem a 2017-es év egyik legjobb mini-sorozata, én imádtam!

90%

2018-01-13 20:29:41 kwzatz #3206

Nyilván függ a konkrétumokról, amiről az adott sorozat kapcsán szó van. A Darkot, ahogy írtam, még nem láttam, így itt nem tudom, mik lehetnek ezek a kérdések. A Twin Peaks kapcsán megértem az ilyen jellegű problémát, osztozom is a véleményedben, végignéztem ugyan a 3. évadot is, de nagy küzdelem volt a 2/3-áig; a Leftovers végére érve azért elég kerek képet kap az ember arról, hogy mit is akart átadni a sorozat, annak ellenére, hogy én is úgy érzem, sok kérdésre nem kaptam választ, és nem is került be a kedvenceim közé; de pl. a Westworld 1. évada alapján lövésem nincs, mit nem tud a néző, amit mindenképpen tudnia kellene 10 rész után egy 5 évadra tervezett sorozat esetén. Az évadzáró után szimplán kíváncsi vagyok, hogyan folytatják.

"Egész egyszerűen arról van szó, hogy jó neked, ha ilyen türelmes vagy és/vagy ennyi időd van, de nem mindenkit faragtak ugyanabból a fából, ezt el kell fogadni:)"
Ahogy írtam, kevés kivételtől eltekintve általában lezárt sorozatokat nézek, vagy olyanokat, amik ugyan több évadosak, de ezek önmagukban is kerek történetet adnak (pl. a netflixes Marvel sorozatok), figyelve arra, hogyan vélekednek az emberek a későbbi évadokról, illetve a befejezésről, pont ebből az okból, hogy jó eséllyel ne kelljen idő előtt elkaszálnom. Aktuális sorozatot ritkán nézek, pont azért, hogy ne pazaroljam ezzel az időmet. Az utóbbi pár évben inkább bedaráltam a Wire-t, Breaking Badet, Az elit alakulatot, Black Mirrort, Justifiedot, Utopiát, PoI-t, Aznap éjjelt, Marvel sorozatokat és az említett Twin Peaks-t és Leftovers-t. Még mindig maradt legalább 10 lezárt, ami érdekel és nagyobb eséllyel megéri a befektetett időt, mint egy most futó sorozat. Még Trónok harcát is csak akkor fogok nézni, ha befejezik, pedig annak már megelőlegezhetném a bizalmat a vélemények alapján. :D Olyan mennyiségű lezárt, minőségi sorozat van az elmúlt 10 évből, hogy aktuálisat szerintem nem különösebben éri meg nézni, tényleg csak 1-2-t, ami nagyon érdekel.

"Biztos van, aki értékeli, egyben el tudja fogadni, hogy egy sorozat tíz órán keresztül épít fel egy pár kockából álló lego tornyot - én nem ilyen vagyok:)"
Ha fasza az a pár kockából álló Lego torony, akkor minden további nélkül. :)

előzmény: Dió (#3205)

2018-01-13 20:00:56 Dió #3205

Jó, csak ezt a "nem válaszolta meg a kérdéseimet" dolgot úgy állítod be, mint ha valami apróság lenne, és nekem kéne rosszul érezni magam, hogy azon nézők táborába tartozok, akiket ez zavar. Egy idő után (amely idő nálam négy órában számszerűsődött) hiába jó nézni, ha nincs mit nézni - mert ez a vagány küllem csak a felszín. Nem holmi humbuk kérdésekről van szó, hanem az alapvető plotról, amely még ennyi idő után sem létezik egy legalább annyira kikristályosodott formában, hogy lehessen róla érdemben beszélni.
Egész egyszerűen arról van szó, hogy jó neked, ha ilyen türelmes vagy és/vagy ennyi időd van, de nem mindenkit faragtak ugyanabból a fából, ezt el kell fogadni:) Biztos van, aki értékeli, egyben el tudja fogadni, hogy egy sorozat tíz órán keresztül épít fel egy pár kockából álló lego tornyot - én nem ilyen vagyok:) (és nem vagyok ezzel egyedül sem)

előzmény: kwzatz (#3204)

2018-01-13 19:00:39 kwzatz #3204

Dehogynem, én is lőttem már ki filmet a felénél és nyomtam rá egyest, de nem azért, mert nem válaszolta meg a kérdéseimet addig, szimplán inkább azért, mert szar volt.

A PoI nem 23 részes, csak az 1. évada. Összesen 103 rész, ebből az 1. évad végére a fősztoriból csak ízelítőt, sejtetést kaptál. Értelmetlen volt az 1. évad? Egyáltalán nem, előkészítette a karaktereket, a történetet, a drámát. A végére pedig szép, kerek egész befejezést és egyben sorozatot kapsz.

előzmény: Dió (#3203)

2018-01-13 18:11:17 Dió #3203

Ugyanazt fogom leírni neked, amit a legutóbbi vita során is: más lenne a helyzet egy filmmel, ami “csak” két órás, de ez egy sorozat, amire már így is rááldoztam több, mint négy órámat. Mivel két barátom (akik végignézték), illetve lentebb egy harmadik KT kommentelő is megerősítette, hogy totál humbuk az egész, és később sem lesz jobb, úgy döntöttem, hogy ennyi alapján levonom a következtetést, hogy ez a fajta elbeszélésmód nem nekem való. Ok, lehet elhamarkodott ezalapján az egész sorozatot a földbe kritizálnom (elvégre csak a felét láttam), de azt a következtetést simán le lehet vonni ennyi alapján, hogy érdemes tovább állnom. Elvégre a feléig már eljutottam, mivel ez tíz részes (az általad említett POI az 23, tehát nagyon nem ugyanaz). Olyan ez, mint amikor egy nézhetetlen filmre valaki úgy nyomja rá az egyest, hogy a felénél kikapcsolja... gondolom, azzal a felfogással sem értesz egyet:)

előzmény: kwzatz (#3202)

2018-01-13 17:46:57 kwzatz #3202

Már többször leírtam, hogy ezt a jelenséget/hozzáállást valószínűleg soha nem fogom megérteni.
Összefoglalva: Adott egy sorozat 1.(!!) évada 10 résszel, ebből megnézel 5-öt, abbahagyod, és fel vagy háborodva, hogy nem kapsz választ a kérdéseidre. :)

Mostanában jellemző ez a tendencia, nem csak a sorozatoknál, hogy az emberek mindent azonnal akarnak. Én azért nézek valamit, mert kíváncsi vagyok a történetre, amit el akarnak nekem mesélni. Hagyom a készítőket, hogy elmondják azt a sztorit, amit ők szeretnének, úgy ahogy szeretnék. Aztán a végén, ha nem tetszett, akkor max. lehúzom miatta. Ha közben nem találom érdekesnek a témát, vagy nem látok esélyt rá, hogy jó legyen, abbahagyom. De az, hogy 5 rész után nem kapok választ a kérdéseimre, egy egyébként engem érdeklő, jó atmoszférával rendelkező sorozatnál, nem értem, hogy miért gond.

Múltkor írtam a Person of Interestet. 5 rész után ott kb. lövésed nem lehetett róla, hogy egyáltalán miről fog szólni a sorozat. 1. évad után (23 rész) apró sejtésed lehetett, de a teljes kép nem alakulhatott ki még benned. A 103. és egyben utolsó rész végén maximális volt az elégedettségem. Tény, hogy általában olyan sorozatot választok, ami már be van fejezve, és pozitív a visszhangja, mert nem szívesen ölök időt olyanba, ami esetleg jól kezdődött, de sehová nem jutott.
Még nem láttam a Darkot, de meg fogom nézni, mert öcsémnek tetszett. Szerinte egyébként a 2. fele erősebb.

Az általam leírtak egyben nem jelentik azt, hogy a Dark esetén nem lehetne a későbbiekben igazad. A Twin Peaks esetén pl. totálisan átérzem a véleményed, a Leftovers esetén (láttam végig) csak félig-meddig tudok igazat adni, Westworld esetén egyelőre egyáltalán nem, mert a 10 rész szerintem pont jó arányban válaszolt meg/tett fel kérdéseket, és elvileg van még legalább 4 évad hátra, a PoI után pedig kételkedni sincs okom a fiatalabb Nolanben.

előzmény: Dió (#3201)

2018-01-13 16:12:33 Dió #3201

Dark SE01

Eddig négy órát "áldoztam rá", és akkor itt most be is fejezem. Az első rész egyszerűen zseniális, egy olyan atmoszférateremtéssel, ami minden, a második évaddal hoppon maradt Stranger things rajongót maradéktalanul kielégíthet. Kb copy/paste-nek tűnhet, de olyan zsigerien épít feszültséget, olyan gyönyörű a kameramunka és olyan hátborzongató a zene, hogy engem kilóra megvett. A felcsigázott néző itt azt hiheti, hogy a frankón előkészített rejtélyt ezután elkezdi feloldani a sorozat, helyette viszont - így öt epizód után - teljesen világos, hogy ez nem szándéka a forgatókönyvíróknak, ez ugyanis megint csak egy blöffel átitatott bullshit. Kérdéseket feldobálni és minden eseményt rejtélybe fojtani azt lehet, megválaszolni semmit sem kell. Legyen mindig sötét, essen mindig az eső, szóljon mindig valami creepy zene, hogy még jobban becsináljon a néző, de hogy értse is, mi miért történik, az másodlagos. Köszönöm, nem.
P.s.: Micahironak üzenem, amennyiben emlékszik a pár hónappal ezelőtti, "nincs ilyen trend" diskurzusunkra, hogy egy újabb bullshit-sorozatot hozzá lehet csapni a listához:) Egyben ajánlom mindeninek, aki Leftoversre, Twin peaksre és Westworldre gerjed.

2018-01-10 23:27:35 dézi #3200

The End of the F***ing World: ez valami egészen elképesztően, egyedülállóan zseniális. az egyik legjobb, de az biztos, hogy legegyedibb új sorozat.

2018-01-05 18:35:47 ryood #3199

tulajdonképpen, most ha visszagondolok arra, hogyan alakult ciro sorsa ebben az évadban, valahogy már ott volt bennem egy előérzet, hogy neki itt vége lesz vagy lehet. mondjuk ezt csak most tudom így megfogalmazni a vége ismeretében, de valamiféle kísértet volt ő, ahogy jelen volt.én arra számítok, hogy "kékvérű" és patrizia fog a következő évadban nagyon komoly szerephez jutni (nem mintha itt nem lettek volna fontosak..)

előzmény: Olórin (#3198)

2018-01-05 18:06:27 Olórin #3198

Tényleg óriási, az eddigi legjobb évad, illetve ezzel nálam már Drót/Breaking Bad színvonalat közelít.
Ciro halála merész és meglepő húzás volt, de tökéletes íve van így a karakterének - nem volt egyszerű új célt találni neki a korábbi események után. A kérdés szerintem az, hogy mit kezd Gennarro azzal, hogy valaki ekkora áldozatot hozott érte - hatással lesz rá, megváltoztatja? Senki sincs hozzászokva ilyesmihez a Gomorra világában.

előzmény: ryood (#3197)

2018-01-05 17:34:49 ryood #3197

lement a gomorra harmadik évadja.
hát khm..nehéz szóhoz jutni a befejezése után..
talán az eddigi legokosabban felépített évad, csodaszép íve van, és hát az nyilvánvaló volt, hogy az utolsó epizódban "kinéző" béke esélytelen, na de arra, ami aztán ott a hajón történik, arra végképp nem számítottam. egyfelől brutálisan erős zárójelenet, talán erősebb nem is lehetett volna, ugyanakkor egyelőre el sem tudom ezt a sorozatot képzelni ciro nélkül..számomra ő volt a gomorra arca. szóval feladták az írók maguknak a leckét..én vevő leszek rá, ami ebből lesz az biztos!
jöhet a híd záró évadja!

2018-01-04 10:02:53 kwzatz #3196

Nem volt.
Főleg ha hozzádobom, hogy Jonathan Nolan előző sorozata, a Person of Interest milyen gyönyörűen volt levezényelve 5 évadon keresztül, perfekt befejezéssel, méghozzá úgy, hogy az 1. évad után kb. esélyed nem volt előre látni, hogy mi vár rád a további 4 évadban... Szóval nekem nem volt egyértelmű az 1. évad alapján ez az "olcsó játék".
Persze nem mondom, hogy maradéktalanul elégedett voltam a Westworld 1. évadával, de nem a kérdésekkel, megoldatlan rejtélyekkel volt problémám. Nem érzem úgy, hogy egy 5+ évadra tervezett sorozatban nekem mindenre választ kellene kapnom már az elején. A legnagyobb gondom - amiben nem vagyok biztos ráadásul, hogy később megoldódna -, hogy nem látom, hogyan lesznek "szerethetőek" a karakterek, mert eddig senkire nem tudnék rábökni a sorozatból, aki szimpatikus lenne, akivel együtt tudnék érezni.

előzmény: kaamir (#3195)

2018-01-04 09:46:12 kaamir #3195

Mert az első évad alapján nem volt egyértelmű, h milyen olcsó játékot játszik a Westworld...

előzmény: kwzatz (#3193)

2018-01-04 09:45:34 kaamir #3194

A hangulat végig megmarad, arra nem lehet panasz. Válaszok? Hát, lila bölcsességek, coelhos körmondatok, nesze semmi, fogd meg jól.

előzmény: Dió (#3192)

2018-01-03 21:42:04 kwzatz #3193

Jó tudni, hogy vannak köztünk időutazók, akik már látták a Westworld 5 évadát. :D

előzmény: kaamir (#3190)

2018-01-03 20:57:39 Dió #3192

Ezt baromira nem szívesen olvasom, Te most a német, netflixes Darkra gondolsz? Két részen vagyok túl és eddig hangulat terén olyan brutál durva, hogy kb kárpótol a Stranger things második évadáért - amivel a tartalma eddig kb egy az egyben meg is egyezik. De amit írsz, az azt jelenti, hogy semmi se derül ki erről a rejtélyről még a végén se?

előzmény: kaamir (#3190)

2018-01-03 18:02:23 ryood #3191

lenyomtam a gomorra harmadik évadjából öt részt. nem okoz csalódást enyhén szólva..egyre jobb és egyre jobb, ahogy alakul a sztori..
jó látni újra együtt cirot és gennyt!

2018-01-03 09:45:51 kaamir #3190

Dark S01

Lost és Westworld rajongóknak ajánlott, ugyanazzal a bullshit-generátorral készült. Volt benne ugyan potenciál, és az európaisága így is szerethetővé teszi, de amúgy totál hülyének nézi a közönséget.

2017-12-29 23:01:30 Csomi72 #3189

Úgy érzem a 2. évadban egy biztonsági kört mentek. Viszont több dolog elő lett készítve a 3. Évadra. Van benne potenciál, sokfele elmehet a történet és,ki kell lépniük Hawkins kereteiből. Bízok a készítőkben mert az első évad nagyon bagyon bejött!

előzmény: Rorschach (#3178)

2017-12-29 22:54:18 Csomi72 #3188

Mr Robot 3 lement és még nem láttam???!!!! Kicsit bealudtam. Jó ha tetszett a 3. évad mert a 2. tényleg lapos volt egy kicsit. És igen Slater jól játszik! Kedvelem, de sajnos nem sok jó szerepben lattam moziban. Tiszta Románc óta alig. Inkább karakterszínész.
Most megnézem az aktuális Ray Donovant utána jöhet a Mr Robot.

előzmény: Ubul (#3183)

2017-12-29 11:17:01 ChrisAdam #3187