Tévésorozatok

(vissza a topikok listájához)

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-01-19 01:59:50 caulfield #3395

A True Detective: 3. évad az első két rész alapján simán hozza az elvárt magas minőséget. A veterán Wayne karaktere eredetiségében még talán az első évad Rustját is felülmúlja. Ugyanis kevésbé hatásvadász, érzékenyebb módon jön át rajta keresztül a roncs világtól való iszony, mint Nietzsche filozófiájával házaló elődje esetében. Sötét, Finchert idéző képeslap a rozsdás szűrőn át láttatott lepusztult Amerika vidékéről, amely bármilyen ridegnek, merevnek és bűnösnek tűnik mégis ragad, tapad, fojtogatva hálózza be a szereplőket, kikerekítve ezzel azt az elvágyódásból és élni akarásból fakadó fájdalmasan néma sikolyt, ami ott lakozik mindegyik karakterben. Újrakezdeni valahol, valaki másként..
Ha kellő igényességgel és átgondoltsággal végigviszik ezt akkor új klasszikus születik.

2018-12-29 18:20:46 Mikeee #3394

Eddig megnéztem a Discovery of Witches-t, egész jó várom a folytatást.
Végigdaráltam a The Fades-t, hát tűrhető volt, lehet jobban ki tudott volna bontakozni, ha nem kaszálják el.

Most a Witches of East End-et nézem, tetszik, érdekes a története is.
Köszi a sorozatajánlásokat, talán majd a többire is ránézek egyszer.

előzmény: Ubul (#3390)

2018-12-27 12:08:47 ChrisAdam #3393
2018-12-06 22:59:58 kwzatz #3392

A Daredevil 3. évad 4 részének közel 11 perces vágás nélküli jelenete... Elképesztő! Számomra teljesen felfoghatatlan, látván, hogy milyen elemekből épül fel. Van több, hosszabb harcjelenet (ráadásul milyenek), összekötve beszélgetéssel, rengeteg szereplővel, ami vágásokkal is nagyszerű lenne, így meg egyenesen rendkívüli. Úgy néz ki, hogy a Daredevilben továbbra sem kell csalódni a néhány középszerű netflixes Marvel sorozat után (a Punisher persze szintén szuper volt).

2018-12-05 09:24:02 kaamir #3391

Orange is the new Black S06

Ez volt az első olyan évad, ami nem rántott be annyira. És itt a hangsúly az annyirán van, mert amúgy ez az évad is szórakoztató volt, tartalmas és igényes, valahogy mégis kezdtem repetitívnek érezni. Jövőre utolsó évad, aminek itt is van már az ideje talán, az írók pedig jó labdákat dobtak fel maguknak a záráshoz. (Simán el tudnék képzelni egy olyan megoldást is, hogy akár évtizedeket ugorva az időben minden fontosabb szereplő sorsát végigkövetjük a szabadulásig).

2018-12-01 17:49:22 Ubul #3390

hát , szellemesben most a Haunting Of Hill House a nyerő.
Fantasy-ból a The Fades nagyon jó, csak sajnos 1. évad után kaszálták, de so-so azért lezárt. (junkie-n van róla kritika)

Discovery of Witches se rossz, és a mostani Sabrina is darkosabb lett.

Meg hát az egyik örök kedvenc a Penny Dreadful

Futottak kategória még a Witches of East End, Salem és pl Lost Girl.

előzmény: Mikeee (#3389)

2018-12-01 17:18:50 Mikeee #3389

Sziasztok. Elsősorban a fantasy, természetfeletti témájú sorozatok érdekelnek. Amiket eddig néztem:
Supernatural, Shadowhunters, Teen Wolf, The Vampire Diaries, The Originals, Legacies, Shannara Chronicles

Ezekhez hasonló lényes(vámpír, démon, szellem, vérfarkas,stb) sorozatokat keresek. Tudtok ajánlani néhányat? Köszi.

2018-11-26 09:41:29 hhgygy #3388

Na, ledaráltam az Aranyélet S03-at. Jó, hogy vége. Pont.

2018-11-25 22:16:04 Fonghi #3387

Elrontották az Ifjú pápa végét. Karácsonykor van, és mégis nyári képet tettek be a távolodásos sablonba a bolygóról...

Ezt muszáj volt. :D Mmuszáj!

2018-11-24 01:07:05 ryood #3386

de legalább a főcímdal hozzáférhető (choir of young believers-hollow talk) korábban már használta amúgy thomas vinterberg is a submarino című kiváló filmjében.

2018-11-24 01:01:01 kwzatz #3385

Befejeztük a Bron/Broen 4. évadát és így az egész sorozatot is. Fájó a búcsú, azt kell mondanom, hogy egy remekművet láttunk. Nagyon közel vannak egymáshoz minőségben az évadok, így már érthető, hogy miért más mindenkinél a sorrend. Nekem az első és a negyedik tetszett talán a legjobban, mert ott volt szorosabb kapcsolat a bűnügyek és a főszereplők között, ami miatt sokkal "teljesebb" volt a történet és elképesztően hatásos volt néhány jelenet.
Sofia Helinről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni (Saga Norén be is került a kedvenc karaktereim közé), de a legkisebb szerepekben is teljesen korrekt alakítások volnak, nyilván Kim Bodnia és Thure Lindhardt emelkedett még ki.

Hatalmas pozitívum, hogy rengetegszer meg tudott nevettetni, miközben nem éppen leányálom szinte egyetlen karakter élete sem a sorozatban (ennyi elcseszett dolgot... és közben félelmetes, hogy teljesen hiteles tud maradni a széria).

Egy dolgot sajnálok nagyon, hogy úgy látom, nem adtak ki semmilyen zenei albumot a sorozatban szereplő trackekkel, pedig ezen a téren is csak jókat lehet mondani róla. (nem tudtam nem észrevenni, hogy az egyikre elképesztően hasonlít a Prey című játék Alex Theme-je, amit szintén szeretek) Volt legalább 4-5 gyönyörű dallam ami rendszeresen visszatért, és pl. ami az 1. évad végi kulcsjelenetnél is van, az nekem libabőr...

Egy szó, mint száz, kötelező sorozat, 10/10, nehéz elképzelni azt, hogy valakinek egyáltalán ne tetsszen!

ChrisAdam: Mivel leginkább a te lelkes ajánlásod miatt néztem meg a sorozatot, és említetted pár hete, hogy még nem láttad a 4. évadot, akkor ha azóta még nem pótoltad, hadd ajánljam most én neked! A csalódástól nem kell félni, hiba halogatni. :)

2018-11-16 10:46:58 ryood #3384

ezt én is pont tegnap láttam :)
poén, de nem tűnik ez túl jó ötletnek..hacsaknem csinálnának vmi nagyon ironikus sorozatot arról, ahogy mondjuk a miklósi család jár közös terápiára dargai andráshoz :)

előzmény: ChrisAdam (#3383)

2018-11-16 10:43:44 ChrisAdam #3383

Megerősítést nyert az a vad elképzelés, miszerint a Terápia és az Aranyélet közös univerzumban játszódik - a bélyeget nézd! A besztvsorik.blog.eu szerint az HBO már tárgyal a crossover-sorozatról. :)

2018-11-11 21:00:58 The Cortez #3382

Luke Cage 2. évad

A gengszterdráma folytatódik, kiegészítve egy kis hiteles, ugyanakkor röhejesen előadott párkapcsolati drámával, amit szerencsére hamar elkaszálnak az alkotók. A főellenség a még versenyben lévő nemezisek mellett nem más, mint Bushmaster, aki egy jamaikai akcentussal szövegelő, nagyon csúnya néger. Érthető motivációinak meg a jól kidolgozott háttérsztorijának hála, a kezdeti unszimpátiát gyorsan felváltja a rokonszenv, ráadásul a végére a készítőknek még azt is sikerül elérniük, hogy neki, és még véletlenül se a főhősnek drukkoljon a néző. Részben ő a felelős az akciójelenetek dinamikusabbá válásárt (mivel Luke Cage a 2. évadban is csak 1 fekete Bud Spencerként funkcionál), továbbá a humoros részek is hozzá köthetőek, egyrészt a már említett szórakoztató kiejtés, másrészt a Mariah Dillard név Mariah Stokes-ra való rendszeres, viccesen kimondott kijavítása miatt.
Ha már Black Mariah-nál tartunk, akkor nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy Alfree Woodard továbbra is a Marvel egyik legrosszabb castingja (és a fejeseknek volt képük berakni az Amerika Kapitány: Polgárháborúba is). Kimondhatatlanul rosszul játszik, nem is értem a többi színész hogy nem röhögte el magát a vele való közös képsorok forgatása alatt. Az egyetlen rész, ahol valamiért hitelesen tud alakítani, az egy, a classic western filmeket megidéző jelenet.
Vannak vendégszereplések, melyek közül a legütősebb Danny Randé. A 10. epizódban Iron Fist együtt csapatja Luke Cage-dzsel. Útjukat lazaság + látványos, pörgős, vagány, kreatív verekedések tarkítják.
A 2. évad az előzőhöz hasonlóan súlyosan drámai, ám itt jobban mélyülnek a karaktereket, valamint helyenként egészen gyomorba vágóra sikeredett. A befejezést igencsak meglepőre kreálták, több új szálat is felvezet, és ha mindez nem lenne elég, még az A keresztapa első felvonása előtt is tiszteleg. A szezon zenei téren egyébként gyengébben muzsikál, mint az első: a rap, soul meg funky trackek, reggae dalokkal egészülnek ki a jamaikai szál végett. Ezzel nem lenne baj, de szólnak benne fájóan semmilyen számok, ráadásul még a borzasztó Night Nurse-t is képesek voltak lejátszani, ami kurva gáz, még akkor is, ha a szövege amúgy passzolt az adott jelenethez.

6/10

2018-11-11 15:51:43 Dió #3381

ARANYÉLET SE03

Minden le lett már írva lentebb, szóval max annyival tudnám összefoglalni, hogy tömény szenny és méretes hugy az egész. Ez vonatkozik mind a nyolc részre, de az utolsó kettőtől konkrétan már a pofám is leszakadt.
A legjobban az zavar, amit lentebb is írtam a karakterek kapcsán, hogy milyen durván nem tudott a realitás talaján maradni ez az évad. Az első szezon még pont azért volt szimpatikus és átélhető, mert teljesen hétköznapinak mutatta be a szereplőket, akik apró trükkökkel oldották meg a mindennapi problémáikat. Az ilyen apró trükkök helyét az utolsó évadban teljesen lehetetlen és végletekig elnagyzolt fordulatok veszik át, a szerethető karakterekből pedig olyan baromságokat csináló és lehetetlen végletekig elmenő elmebeteg idiótákat kreáltak a készítők (élükön az abortusz helyett a hasában növő gyermekét vérrel-verejtékkel megölni próbáló anyukával), hogy a szavam is elakad. A mai politikai helyzetet bátran bemutató sztori mellett még talán egyetlen pozitívumot tudok kiemelni (és ezt furcsállom is, hogy még senki sem említette), az pedig az operatőri munka. Ami az eddigi évadokban a csillogó Buda volt, az itt most legnagyobb örömömre a festői Dunakanyar lett, amit talán még természetfilmeken sem láttam ennyire szépnek. Tényleg lenyűgözőek a nagytotálban mutatott tájképek, illetve minden más apró megoldás, amivel az operatőrök dolgoztak. Természetesen az összképen ez semmit sem változtat, mert attól, hogy ezüst tortaszeletelővel próbálom felvágni a gőzölgő szarkupacot, attól az még szar marad.

Season 1: 10/8
Season 2: 10/6.5
Season 3: 10/2

Ehhez a mélyrepüléshez egyszerűen csakis gratulálni tudok, azt pedig külön "köszönöm" a készítőknek, hogy visszahozták azt az érzést, amit tavaly az Alien: Covenant premierjén éreztem.

2018-11-11 15:32:17 The Cortez #3380

Jessica Jones 2. évad

Erőteljes minőségromlás a színvonalas első évadhoz képest. Rengeteg az üresjárat meg a felesleges, unalmas, túlnyújtott karakterszál, és igencsak érződik, hogy ezúttal nincs egy karizmatikus főellenség (David Tennant csak 1 epizódban vendégszerepel).
A sztori izgalmasan indul, később is megy a nyomozgatás, valamint a múltban való vájkálódás, sőt még a főhős eredettörténetét is megkapjuk, de valahol a félidő környékén unalomba fullad az egész sorozat. A cselekmény több szempontból is hajaz az 1. évadéra, viszont a zaklató expali helyett, itt egy újabb marveles családi viszályt kapunk.
Jessica züllötteb, mint valaha, Trish karakterét meg keményen lezüllesztették, mert egy idegbeteg SJW-aktivistát csináltak belőle. A korábbi szezonban is akadt némi burkolt SJW-femináci üzenet, de ebben szinte már elviselhetetlen módon adagolják, méghozzá Trish-sel együtt: van hiszti + girl power, ráadásul még a MeToo-terrort is sikeresen megidézik.
Ami pozitívumként kiemelhető, az a továbbra is lenyűgöző képi világ- és neo-noiros hangulat.

5/10

2018-11-11 12:43:49 Ubul #3379

két du. alatt végül le is daráltam, és a rákövetkező 5 rész kicsit visszább vett, azért még így is maradandó alkotás, Flanagan egy állat. Viszont érződik az is, hogy eléggé egy kaptafára készülnek nála a horror filmek "elemei"
Oculus, ez, és Gerald's Game-ben is hasonló szellemek/szörnyek, világító szemekkel, stb...

Van pár apró kérdés, főleg az 5. rész durva vége is ide tartozik:


Nell meghalt. Látomások gyötörték, és a ház se engedte. Viszont az utolsó 1 percben látottak durván kihúzták a gyufát. Először csak megborzongatott, de most nem hagy nyugodni, hogy mitől történt időugrás a jelenből a múltba. Tehát, a fiatal Nell miért látta saját magát (tört nyakú nőnek), haladva a jelen felé, egyre többször. Nálam ez kicsit megmagyázatlan maradt, mert ütött a vége így is, hogy kiderült, ő a törött nyakú nő, nem is kicsit lettem libabőrös tőle, de nem hagy nyugodni, hogy mitől "ment" vissza az időben, hogy lássa a fiatal Nell az időset. Mert azt lenyelem, hogy gonosz ház, szellemek, de még időugrás is? Főleg, hogy ezen a jeleneten kívül semmi más nem indokolja, sőt, nem is hozta fel.

A házról se sok szó esik, mitől "gonosz" - ha gonoszként értelmezzük. Utolsó részben van pár elejtett szó, hogy a házban sok gyilkosság történt, és a szellemek ott maradtak. Abigail-re viszont nem gondoltam volna, hogy nem szellem, sok sorozatot/filmet láttam már, de hogy ezt hogy nem láttam előre...így durvábban is hatott a halála. Azt hittem Dudley-ék ??halva?? született csecsemője, bár ebből kifolyólag meg hülyeség, hisz a szellemek nem idősödnek :D.

Ezen kívül érdekes, hogy a házon kívül is voltak látomások a Crain-éknél, míg Dudley-ék is megmondták, hogy éjszaka nem szabad a házban tartózkodni a paranormális viselkedések miatt. Nap közben őket nem érte látomás (elvileg, bár erről mondjuk nem volt szó), vízió, szellemjárás.

Luke a végén beinjekciózta magát (persze csak közvetetten) a rágcsálóméreggel...hogy került oda a tű? :D ne hiszem, hogy azzal szaladgált Luke, még ha a víziója kívánta is a jelenetet.


előzmény: Ubul (#3377)

2018-11-10 16:03:46 ryood #3378

lenyomtam a terápia mindhárom évadját. hamar ment. egyszerűen nézni kellett nap, mint nap.
semmihez sem hasonlító filmélmény volt, mely beégett szívembe, tudatomba végérvényesen.
ez tulajdonképpen egy olyan feltáró tevékenység propagandája, ami minden ember számára fontos és hasznos lehet(ne) élete egy bizonyos pontján. ja, szóval propaganda alatt itt valami nagyon intelligens, érzékeny és szofisztikált bemutatását értem egy olyan folyamatnak, ami abban segítheti az embert -nemre, korra, szexuális hovatartozásra, vallásra stb való tekintet nélkül- hogy jobban megértse saját működését, felszínre hozza a mélybe letolt, elfojtott eseményeit életének, érzéseit, vágyait. hogy mindezzel szembenézhessen, feldolgozhassa azt, ami észrevétlenül gátolja, akadályozza életét vagy az abban való boldogulását bármilyen területen.
mácsai pált egyből imádtam, már a legelején. ahogy beszél, már azzal megnyert, levett lábamról. mintha egy valódi pszichológus lenne. hanglejtése, visszafogottsága, objektivitása, de közben kellőképp empatikus is tud lenni és szenvedélyes is. sőt, bizonyos pácienseknél túlságosan is. láthatjuk az emberi oldalát, magánéletét is, hogy micsoda törékeny, esendő ember ő maga is, és hát amiken ő megy keresztül, az is van annyira kemény, mint bármely páciense problémája. ami ugye a sorozat pikantériáját adja, hogy mindhárom évadban látható az ő terápiája, szupervíziója is párhuzamsan a páciensei kezelésével. mácsai hibátlanul, káprázatos beleéléssel formálja meg dargai andrást. mindkét terapeutája -csákányi eszter és balsai móni- tökéletes választás. de ez gyakorlatilag minden színészre/páciensre igaz. nagyon színes karakterek, nagyon árnyalt árbázolásban, nagyon sokféle problémával, nagyon a mai magyar valóságra reflektálva. öröm volt néni ezt a sok katarzist.
és hát igen, nem akárkik rendezék a három évadot. nagyon különböző stílusú rendezők (enyedi ildikó, gigor attila, nagypál orsi, schwetje mihály), mégis végig egységes volt minden epizód. és hát még az általam enyhén szólva nem kedvelt péterfi bori is lenyűgöző alakítást tudott nyújtani. el tudtam vonatkoztatni attól, ki is ő valójában...
szóval mindamellett, hogy egy remek tanulmány, és egészen kísérleti műfajú tv-sorozat a terápia, rettentő szórkoztató. persze bele kell adnia a nézőnek is valamit...nem is keveset...valódi intellektuális kihívás ez! hiszen itt nincs "látvány"...és akció, csak emberi, valódi történetek hihetetlenül hitelesen és precízen elénk tárva.
minden filmkedvelőnek meleg szívvel ajánlom, ha valami igazán szokatlan élményre vágyik! garantáltan nem fogja elfeledni..
nálam egyértelműen a legjobb valaha készült magyar tv-sorozat. köszönet érte a hbo-nak.

2018-11-10 00:11:57 Ubul #3377

hm, nálam pont fordítva volt, faltam a részeket.
Amúgy tényleg nagyon durva horror sorozatot tett le Flanagan. Az első 5 rész egyszerűen EPIC lett.

előzmény: necksprain (#3375)

2018-11-04 21:37:07 Dió #3376

Annyian írjátok már a "remek" karaktereket is, hogy muszáj reagálnom erre is. Ha az első évadról beszélnénk, valószínűleg ugyanis egyetértenénk, de erre a harmadikra, ahogy Olórin is írja, egyes karaktereknek szerintem egy olyan fokú kiherélése és meggyalázása ment már végbe, hogy ha lehetne osztályozni, lehet csak emiatt vágnám rá a kapát. Ez ugyanis gyakorlatilag a legnagyobb bajom az egésszel. A teljesség igénye nélkül:
-Van itt egy Mira, aki szűz kislányból különösebb átmenet nélkül profi gyilkológép lett. Aminek sem fizikálisan nincs értelme a negyven kilójával (ez az ugye, amit lentebb leírtam), sem pedig logikailag. Értsd: egy enyhén odamaszatolt magyarázattal (tehát hogy nem tetszik neki a barátnője halála óta, hogy prostikat futtatnak, vagy valami ilyesmi) prostinak áll, hogy lebuktassa őket, eközben több alkalommal kis híján kinyíratja magát, teljesen provokálatlanul végez ki egy megtermett pasit, saját életkoránál többszörösen öregebb családos férfit csábít el, szétveri a saját fejét az ajtófélfával, stb. Egyszerűen olyan látványosan képtelen vele mit kezdeni a forgatókönyv, hogy egyszerűen nem értem, miért nem lehetett akkor már inkább kiírni a filmből.
-Van egy Márk, akiről el kéne hinnem, hogy egyszerűen lehet akkora suttyó, hogy a saját, szeretett apját átbassza, szinte börtönbe küldi, csak hogy egy kicsit többet profitálhasson. A rendőröket gázoló barátnőjéről már ne is beszéljek.
-És akkor a kedvencem: van egy anyuka, aki abortusz híján hosszú epizódokon keresztül azon izmozik, hogy fáradtságos munkával megölje a saját gyerekét (!!!!!!!!!!!!), aki a hasában fekszik?!?!?!


Tehát vannak merész karakterek, meg a logikát és józan ízlést minden határon túlmenve sarokba állító karakterek. És ez már az utóbbi. Ehhez jön hozzá, hogy szerintem egyáltalán nem is játszanak jól a színészek (mármint persze fényévekkel jobban tolják, mint a színészek többsége pár Goda Kriszta filmben, de azért ez még szerintem mindig nagyon messze van a színpadiasságot mellőző, naturális színészi játéktól).

Az egyetlen karakter, aki eddig (ötödik résznél tartok) szerintem szimpatikus, LOGIKUS fazon, érthető és átélhető motivációkkal, sőt, normális színészi játékkal, az az apa karaktere. A többin úgy felhúztam magam így az ötödik rész után, hogy most egy kis kényszerszünet jön, aztán majd meglátjuk.

előzmény: ChrisAdam (#3374)

2018-11-04 21:16:47 necksprain #3375

most fejeztem be a The Haunting of Hill House-t, nekem nagyon tetszett. olyan, hogy egyszerre 2 résznél többet nem nagyon akaródzott soha néznem, megülte a gyomromat. paráztat is, meg közben nagyon kedves, szép is, és egyáltalán nem zavart a tv sorozat jellege. melegen ajánlom mindenkinek.

2018-11-04 19:53:08 ChrisAdam #3374

Jogos teljesen, hiszen értelmetlen, a csávó visszakézből hogy nem pofozza le a 40 kilós Mirát. Nekem alapvetően azért tetszett, mert egyfajta guilty pleasureként ért és a giallo/explotation műfaját idézte elég rendesen. Na meg volt benne azért egy adag feszkó. Viszont nem lepődtem meg, pont azért, mert az első évadtól már annyira durván messze ment, hogy a meglepetés erejét is kiölték ezzel.

Egyébként habár baromi mérges vagyok a sorozatra, mert elképesztő módon elcsűrte saját magát valami irdatlan gagyi szintre bizonyos értelemben, mégis ugyanakkor hálás vagyok - a karakterek brutálisan jók (én Mirát is bírtam, azért keresztül ment pár dolgon a csaj), van egy jó atmoszférája is (jó visszaemlékezni rá) és amit ryood mond: széles körben népszerű és nyíltan beszél és mutatja be, hogyan lopják szét az undorító mutyival ezt az országot.
Bár mindez nem biztos, hogy tesz is valamit a fejekben: a közeg ugyanis, amit a második és harmadik évad felvázol, olyannyira messze áll a közembertől és a tapasztalható Magyarországtól, hogy előbb raktározzuk el az agyunkban, hogy mindez fikció, mint valóság.
Plusz nem voltam elégedett a fináléval sem: Miklósiék megúsztak mindent, hiába hullottak mögöttük az emberek. Kivéve persze Márkót, aki talán a legkevésbé érdemli meg. Még Janka is sikeresen kiheverte a sztrókot, Mira is boldog anya, a kis panelélet meg nem büntetés... Szóval ez visszás. Valakinek a halálát kívántam, minimum Janka.

előzmény: Dió (#3371)

2018-11-04 19:07:41 Olórin #3373

Mirát szerintem már a második évadban elkúrták, amikor szende, naiv, félénk lányból nagyhirtelen csábító pózban konyhapultra mászó, családos apa fejét elcsavaró femme fatale-lá vált.

Összességében azért durván messzire jutott ez a sorozat az első évad hétköznapi ügyeskedéseitől, mutyizásaitól, kisstílűségeitől és a diszfunkcionális család ábrázolásától (mármint a lehető legrosszabb értelemben jutott durván messzire).

2018-11-04 18:56:29 ryood #3372

hát az első négy rész nekem még "úgy ahogy"..aztán az általad is említett ötödik epizód elég röhejes lett..nehezemre esett komolyan venni, de aztán jött a hetedik rész, ajaj...annyi -nevetséges- fordulatot, amit ott egy részbe beleerőltettek még egy sorozatban sem láttam, ráadásul az egész sötétben történik, alig lehet kivenni belőle vmit..szóval teljesen wtf...
összességében egy nagyon gyenge közepes osztályzatot adok neki mégis a professzionális kivitelezés miatt, a kiváló színészi alakítások miatt, na meg, hogy gyakorlatilag ez a sorozat az egyetlen szélesebb közönséghez is eljutó filmalkotás az országban, ami nyíltan bemutatja, hogy is megy napjainkban a korrupció, hogy fonódik össze a politikai hatalom gazdasági szereplőkkel, és teszi rá mindenre a mancsát, hogy születnek a milliárdos oligarchák, hogyan mennek a "közbeszerzések" vagyis, hogy hogyan lopják szét kis országunkat megválasztott vezetőink, hogyan veszik ki teljesen az erkölcs a társadalomból, és szavaz meg a nép a rendszerváltozás óta négyévente minden alkalommal kulturálatlan tahó bűnözőket.

előzmény: Dió (#3371)

2018-11-04 18:20:29 Dió #3371

Ha már Aranyélet és hetedik rész, én azt sem értem, hogy az ötödik rész végén miért nem tette fel eddig senki ugyanezt a kérdést, hogy ez most vicc volt -e. Én egyelőre még csak azt az epizódot fejeztem be, de ezt elnézve, amit Mira művelt, nem tudom, hogy érdemes -e egyáltalán továbbmennem. Láttam már magyar filmekben szarul megírt karaktereket, de ekkora arconfosást ritkán. Mégis mi a jó édes kurva élet Mira motivációja erre az egészre, amit művel? Azt értem, hogy oda volt a korábbi szezonban megismert csajért, aki csúnya halált halt, és kvázi őt akarja megbosszulni, de ez a csaj még mindig nem több 17 évesnél. Az még egy dolog, hogy önvédelemből megöli Kamarás Iván karakterét, de utána a másik srácot egyrészt minek (teljesen provokálatlan az egész - örülnie kellett volna Kamarás kinyírása után, hogy lyuk van a seggén, és eliszkolnia), másrészt hogyan?! Egy 17 éves, 40 kilós kiscsaj egy vödörrel fejbever egy metermett pacákot, majd hátulról megfojtja, mindenféle ellenállás nélkül? Nem tudom, jól értem -e, hogy Ti ezt a részt még dicsértétek, és innen lesz még lejjebb... mert ha igen, akkor lehet érdemes itt befejeznem, hogy ne rontsam el az előző évadok emlékét túlságosan.

előzmény: ryood (#3368)

2018-11-03 10:00:23 agymosott09 #3370

Channel Zero S01

Halloweenhez választott horror-sorozat. Hangulatilag eléggé erős, a képi világ kiváló és a színészek játéka is okés, a történet egy gyenge tákolmány, összevissza tátongó logikai hézagokkal, ehhez képest mégis kiszámítható befejezéssel. Persze antológiáról van szó, szóval ez nem meglepő, de az nekem sosem volt mentség, hogy a műfaj része a gyenge minőség.

5/10

2018-11-01 22:21:54 Dió #3369

Altered carbon SE01

Joel Kinnaman miatt kezdtem el nézni, illetve mert egy valamire való sci-fi kedvelőnek illik adnia egy esélyt az efféle cyberpunk jóságoknak, és végül nem bántam meg. Bár az alapötlet valami irtó baró, magát a sztorit és a fordulatokat elnézve nem egyszer volt egy olyan érzésem, hogy nem kerek a dolog, és több helyen is inog a logika. Viszont ha a látvány miatt marad ott előtte az ember, akkor szerintem nem bánja meg. Persze érződik rajta, hogy sorozat, de ettől függetlenül volt pár olyan képe, amit bármikor kiraknék a falamra, nem is beszélve pár igen jól eltalált akciójelenetről. Illetve, félretéve pár bárgyú fordulatot, néha nem várt drámát is tartogat a sorozat, amit szerintem a baromi szimpatikus szereplőosztásnak is köszönhet: Kinnaman mellett Martha Higaredát is nagyon felvéstem a listámra. Messze van a tökéletestől, de egyszer abszolút nézhető.

2018-10-30 13:20:13 ryood #3368

aranyélet 3. évad 7.rész valami vicc akart lenni?

2018-10-29 13:28:50 ArmaGedeon #3367

Egy Gyalázat Listát viszont könnyűszerrel össze lehetne dobni, élén Minden Idők Egyik Legbrutálisabb Foshalom Sorozatával, az Első generációval. (Igen, anno voltam olyan gyenge jellem, hogy egy darabig néztem. Na, ha másban nem, ebben az egyben jól teljesítettek.) Pedig hát az nem a bűnös élvezetek trash-munkája volt, hanem maga A Nyolcadik Főbűn, egy afféle mozgóképes ízlés-holocaust. És félek, az ehhez hasonló címekből sokkal több van, mint a jobbakból.

2018-10-29 13:09:24 ArmaGedeon #3366

Készítettünk-e már valaha értékelhető sorozatot itten magyarhonban? Nem olyat, ami a Szomszédok-Bariközi-vonalon nagy jóindulattal túllépett, hanem ami mindenfajta mércével mérve is valóban hibátlan, ne adj' isten, zseniális? Esküszöm, egy sem jut az eszembe. (Az animációt hagyjuk, abban tényleg jók voltunk egykoron...)

Nézem a MAFAB-féle mustrát, leszűrve a hazai címekre evör, de egyikre sem kaptam fel a fejem (persze egy rakás sorozatot nem láttam).

Emlékeim szerint a Tüskevár nagyon remek volt, de lehet, újra kéne néznem, és mást mondanék mai fejjel.

előzmény: ChrisAdam (#3364)

2018-10-29 11:30:49 kaamir #3365

+1

előzmény: Kempesbaba (#3363)

2018-10-29 11:08:47 ChrisAdam #3364

Végeztem hajnalban az Aranyélet 3. évadával, hát... valahogy várható volt ez a minőségbeli lejtmenet, már a második évad mutatta, hogy az alkotók nem tudnak igazán mit nyújtani, többet és jobbat, mást, mint amilyen az első évad zsenialitása volt. Akárki akármit mond, az ott kitűnő volt, egy új hang és lendület, amin csodálkoztunk és ámultunk. A hollywoodiasodott második szezon után harmadik évad vissza akart venni egy szolidabb, emberibb stílusra, ami inkább az intimebb, személyesebb drámával szolgál.

Ez nagyjából sikerült is volna és erősen érződik a szándék, sőt. Túlságosan is. Túlzsúfolt: drámai fordulatok, epikusnak szánt kulcsjelenetek, unalmas mellékszálak váltakoznak. Leginkább onnan érződik, hogy nem működik a dráma, hogy egyszerűen nem tud meghatni. Egy-két halovány kivétellel, ami megint inkább a színészi játéknak köszönhető és nem a forgatókönyvnek.
Bia halála majdnem az egyik legnevetségesebb fordulat, de azért Márk reakciója és helyzete eléggé átélhető, viszont ezt tényleg inkább csak Olasz Renátó zsenialitásának tudnám be.

Az egész évad nagy baja, hogy rettenetesen érződik Hollós Endre hiánya. Atti próbálja ezt a szerepet betölteni és Thuróczynak hála azért ez a próbálkozás nem eredménytelen, de azért az valami, hogy Anger Zsolt a videóüzeneteivel az epizódok csúcspontját adja bizonyos szempontból.
Ugye még ott lenne Gáll Feri, aki lehetne az új valaki, de egy-két momentumától eltekintve olyan sótlan és jellegtelen az egész, hogy egészen kiábrándító azok után, hogy milyen sejtelmesen felvezették a karakterét az előző évadban.

Amiért tényleg gyász a sorozat és amit nem nagyon tudok megbocsátani neki... sőt, igazából vígan lenyelném a sok gyászságot, ha nem gyalázták volna meg Hollós Endre holttestét. Izzadtak egy jó adagot az írók, hogyan ne hagyják békén a jó öreg Enosz jó emlékét és hogyan kiáltsa be valaki, hogy "Hollós él", hogy aztán egy cliffhangerrel magára hagyja a nézőt (még legalább 12 másodpercre, míg a következő részre kattint). De az, hogy teljesen értelmetlenül visszahozták egy olyan jelenet erejéig, aminek aztán szintén se füle, se farka, az egészen elképesztő. Ráadásul teljesen rejtély számomra, hogyan lehetséges mindez?! Tényleg ennyire hülyének nézik a nézőt? Pont örültem neki, hogy milyen frappánsan megoldották ezt az epizódok eleji vloggerkedést Hollóstól, ittam minden szavát és rezdülését, erre behozzák hullaként. Lefosom a bokám.
Katasztrófa.

Az utolsó előtti rész lehetett volna még egy nagy-nagy, méltán emlegetett epizód, mert megvolt benne a potenciál. De olyan mívesen elcseszték, hogy az már művészet. Nem tudtam, hogy nevessek, vagy sírjak. Annyit fordul a sztori, az érzelmek, meg ellenségek, meg úgy minden, hogy egy idő után olyan súlytalanná válik, mint Jurij Gagarin ceruzája. Az abszurd helyzetekben nincs tét, mélység. Nincs igazi játszma. Mindent el lehet intézni, mindenből ki lehet bújni, mindent megoldunk - csak pár tíz perc kérdése és valamelyik ilyen ügyész, olyan nyomozó, emilyen oligarcha fizet pár misit és csókolom. Tudom, hogy éppen erről szólna a történet, ahogy a valóság is sokszor, de ez egy mozgókép, ami elé azért ültünk le, hogy ne csak a tokánkba süllyedve pislogjuk az epikus jeleneteket, hanem hogy egy egybefűződő sztorit kapjunk egy okos történettel. Mert egyébként a legérdekesebb az, hogy harmadik évadra olyan magasságokba értünk el, amikor bármi történhet a karaktereinkkel, mivel szeretjük őket és tényleg szívünkhöz nőttek, megnézzük, folytatjuk. És ezért csak akkor válik teljesen nevetségessé az egész, ha az ember mondjuk kimondja magában, hogy mi is történt éppen: Miután Márkó felbérelte nagybátyját, Tibit, hogy ölje meg apját, Attit, Tibi el is megy, hogy megtegye, miközben anyja, Janka éppen szül a nappaliban, akinek Atti segít, de aztán a barátilag érkező Tibi mégis rátámad a szülés kellős közepén a testvérére, hogy aztán megbánja és összeverje inkább Márkót és aztán mindenki egymást, miközben Janka haldoklik és sztrókot kap. A kérdés: számold ki a ház alapjának területét és becsüld meg a tégla vastagságát! Kábé mint egy matematikai fejtörő. Mégis egy trenddel válaszolnék.

Tehát már nagyon messze sodródtunk attól az Aranyélettől, ami életszerű volt, kihívással teli és volt tétje. Az új évadban már nincs olyan nagy létjogosultsága az életnek, hullanak az emberek, mint a pinty és nem is olyan nehéz ölni sem. Ez már nagyon Hollywood, de annak is a gagyi oldala.

Pedig egy-két jelenet igazán megér egy misét - Mira önálló akciója a pornóiparban kiváló volt, zseniális. Pont azért, mert éreztük azt, hogy Mira olyan területre tévedt, ahol nem védte senki. Volt tétje annak a jelenetnek. Na meg persze stílusa. Az már más kérdés, hogy mennyire életszerű az, hogy egy Döbrösi Laura leteperjen két ilyen pasit. Haladjunk el felette. Ugyanígy zseniális jelenet Janka beszéde a Mátyás-napokon. Azért Ónodi Eszter tud.

A harmadik évad legjobb pontja pedig egyértelműen az, hogy a színészek változatlanul zseniálisak. Thuróczy, Ónodi, Döbrösi, Olasz... ők örök favoritok, a szívünkbe zártuk őket. Talán Ónodi most játszik a legjobban, persze muszáj is volt neki, Janka karaktere még több dimenziót érintett. Thuróczy is jóval több, mint az első két évadban, nagyon jól adja Atti karakterét, aki már nem valaki "kutyája", egy erős valaki, aki nem csak a szélben száll, mint trágyaszag tavasszal. Olasz Renátónak habár az előző évad utolsó részeiben olyat művelt, amit talán nem tudott túlszárnyalni, ennek az okozója inkább a forgatókönyv, valahogy úgy éreztem, benne lett volna több, de amit nyújtott, perfektó. És végre Döbrösi Laura is megmutatja a foga fehérjét, nagyon büszke vagyok a kiscsajra.

Amin itt elbukott ez a befejező széria, az a gyenge forgatókönyv. Csak be kell látnunk, hogy nem vagyunk Hollywood, ami a szkriptet illeti, nincs szükségünk olyan megalomán sztorikra. Pont ezt szerettük meg az Aranyéletben és aztán vesztettük el a fordulathalmazok rengetegében, túltolt dráma és történetszálak labirintusában, amit maguk az írók sem bírtak el.

Persze jó nézni, mert technikailag még mindig profi, a történet azért visz, meg úgy el lehet nézegetni és jó szórakozás, szeretjük a színészeket, és mégis, ez a minőség egy jó irány, a minőségi sorozatgyártás igazán beindulhat most itthon, amik kicsiszolhatják ezeket a gyermekbetegségeket... de azért ez kevés egy olyan sorozatnál, ami egyszer fel tette azt a bizonyos lécet igen magasra. A végső stáblistán nem marad más, csak üres hiányérzet, hogy valami nagyon nem sült el jól.

Pedig a legnagyobb fájdalmamat még nem is mondtam el, amit egyszerűen nem hiszek el. Nem térek magamhoz. Miklósi Márkot tényleg kerekesszékbe tették. Ő, aki folyamatosan veszített, embert, célt, lelket és életkedvet... lebénul. Mégpedig olyan nevetséges módon, hogy az elképesztő. Ilyet egy normális író nem csinál. Értem én, hogy kellett valami, ami miatt a néző majd várhatóan néma csöndben üli végig a stáblistát, ami még utoljára fejbe kólintja, de édes rozmaringfaág, hát ennyi erővel Hollós Endre is feltámadhatott volna cet formájában a Fekete-tenger vad habjai közt. Bosszantó húzás, ráadásul úgy,
hogy Márkó az egyetlen, akivel kapcsolatban el tudnék képzelni egy spin-offot mondjuk.


Így lett tényleg gyász, már nem csak Enoszt gyászoljuk.

10/5.

2018-10-28 17:32:05 Kempesbaba #3363

Ezt a felvetést én is támogatnám

előzmény: ArmaGedeon (#3362)

2018-10-28 16:49:41 ArmaGedeon #3362

Aktuális kedvencek:

- Mindhunter - az S01E7-nél járok, zseniális!
- Trust - még csak 2 epizód ment le, de egyelőre impozáns!

(És kanyarban a The Haunting Of Hill House, na, azt már tűkön ülve...! A Mr. Robot-ot azonban az első évad a 2. része után elengedtem, egyszerűen nem kötött le, jóllehet nem volt rossz, amolyan 3/5-ös. Ebben a 4-5/5-ös dömpingben kurvára szelektálni kell, na. ;))

***

Más (vélhetően volt már róla szó, de nem olvastam vissza emiatt tengernyi kommentet): a KT-n nem lehet bevezetni a sorozatoknak is külön posztokat? Főleg, hogy vannak, amelyek megkapták már az őket megillető helyüket, mint pl. a Polip. (Megérdemelten persze.) Kicsit követhetetlen ebben a topikban, miután ömlesztve vannak a címek...

2018-10-28 12:39:19 Kalti #3361

Én pedig épp a 3. évadot befejeztem be, és azokkal értek egyet, akik szerint évadról évadra egyre kiválóbb a sorozat, a 2. évad tökéletes befejezése után ezt én is nehezen hittem volna. Egyetlen dolog zavar, bár a zseniális összképet nem rontja le, hogy a 2. és 3. évadban is iszonyúan túlbonyolítottnak tartottam bűntényeket és a nyomozást, a végére persze nagyjából összeáll a dolog, ugyanakkor rájössz, hogy jó néhány mellékszálnak szinte alig volt jelentősége, vagy szimplán csak figyelemelterelésre szolgált.

előzmény: kwzatz (#3360)

2018-10-28 10:43:26 kwzatz #3360

Tegnap befejeztem a Bron/Broen 2. évadát is, és ez megint lenyűgöző volt! 1-2. rész után azt gondoltam, hogy ez egyszerűen nem lehet jobb az 1. évadnál, de a következő 3 epizód után már láttam benne a potenciált. Még így is egy hajszállal talán az 1. évadot mondanám erősebbnek, de az utolsó rész annyira kegyetlenül jó volt, hogy nagyon elgondolkodtató a dolog.

2018-10-25 08:16:11 Dió #3359

Hát ezzel aztán meghoztátok a kedvem:)

előzmény: Olórin (#3357)

2018-10-24 23:33:40 TheDriver #3358

A híd sorozatból számomra az utolsó, a negyedik volt a legerősebb...csak ajánlani tudom minden krimi-rajongónak!

előzmény: kwzatz (#3345)

2018-10-24 22:56:09 Olórin #3357

Mindenképp nézd végig, mert az utolsó két részre még sokkal szarabb lesz!

előzmény: Dió (#3355)

2018-10-24 22:11:46 TheDriver #3356

Valóban a leggyengébb a 3-ból...én befejeztem már...

előzmény: Dió (#3355)

2018-10-24 21:23:42 Dió #3355

Az Aranyélet harmadik évadát befejezte már valaki? Mert a felénél járok, és ez eddig szvsz egy gyász...

2018-10-20 23:53:29 ryood #3354

ja, én az erősödésre gondoltam, de amúgy igazad van, jobbra kacsacsőrrel kellett volna írnom

előzmény: dikalosz (#3353)

2018-10-20 23:52:03 dikalosz #3353

Nem forditva?:) Csak mert ez ellent mond az evadrol-evadra egyre erosebb kijelentesednek.

előzmény: ryood (#3352)

2018-10-19 15:02:04 ryood #3352

egykettőháromnégy :)

2018-10-19 13:17:24 flake #3351

Hasonló az én sorrendemhez: 2,1,3,4 :)

előzmény: dikalosz (#3350)

2018-10-19 12:39:25 dikalosz #3350

Véleményem szerint az évadok erősségi sorrendje: 2,3,1,4. Persze a 4. is 10/10.

előzmény: ChrisAdam (#3349)

2018-10-18 22:21:11 ChrisAdam #3349

De örülök! És promózom is, amikor lehet, szóval nézzétek! :)
És igen, évadról-évadról egyre jobb. A negyediket még nem láttam, de pont azért, mert a harmadik olyan tökéletes, hogy félek, csalódnék, illetve: jó tudni, hogy még van Bron/Broenból, amit nem láttam. :) De hamarosan jönnek a hideg, szürke vasárnap délutánok, szóval szerintem újranézem az egész szériát.

előzmény: kwzatz (#3345)

2018-10-18 22:15:24 ryood #3348

számomra így volt.
és csodálatosan zárták le a történetet.

előzmény: kwzatz (#3347)

2018-10-18 21:38:07 kwzatz #3347

Így a friss élmény után ez elég hihetetlennek tűnik, de ha így van, ennek csak örülök. :)

2018-10-18 21:25:14 ryood #3346

évadról évadra egyre erősebb.

előzmény: kwzatz (#3345)

2018-10-18 21:06:52 kwzatz #3345

Most fejeztem be a Bron/Broen 1. évadát és hát akármilyen is lesz a maradék 3, emiatt a 10 rész miatt már megérte. Gondolom más is dicsérte már, de ChrisAdamnek külön köszönet, mert ő szokta rendszeresen promózni itt a topicban, így figyeltem fel rá. :) Ennyire jól átgondolt, szépen végigvezetett nyomozós sztorit ilyen fináléval rég láttam már.

2018-10-16 15:39:39 Ubul #3344

utolsó két részt nem néztem meg, addig tűrhető volt, de valahogy az utolsó két részre már elfogyott a kraft számomra...ettől függetlenül nem rossz

előzmény: ArmaGedeon (#3343)

2018-10-16 15:37:28 ArmaGedeon #3343

A 2017-es The Sinner eléggé megosztotta a nézőket, ahogy olvasom az akkori kommenteket/kritikákat. Gondoltam, nekilátok a pilotnak, hátha... Nézte valaki közületek?

2018-10-10 09:41:10 kaamir #3342

Better Call Saul S04

Ez még mindig egy teljesen más kávéház, mint az összes többi sorozat. Ez az évad talán még a korábbiaknál is lassabban építkezik, a végére viszont eljutunk oda, ahol megszületik a szörnyeteg, akinek semmi sem szent, és aki a saját érdekeiért átgázol mindenen és mindenkin.

Ó, és Werner telefonja a feleségével csodálatosan rímel Walter utolsó beszélgetésére Skylerrel. Egyszerűen briliáns.

2018-10-09 19:25:21 ryood #3341

elkezdtem nézni a terápiát. egyelőre öt epizódon vagyok túl (közte az a rész is, amikor a terapeuta megy el egy "konzultációra" régi barátjához)
hát mit mondjak. eddig szenzációs. teljesen autentikusnak hat, és közben érdekfeszítő is tud lenni, szóval szórakoztató is. persze nem mindegy kinek milyen szórakozás kell..(számomra azért is nagyon érdekes, mert hamarosan magam is egy terápiába kezdek "páciensként")
alig várom, hogy folytathassam. még, hogy az aranyélet minden idők legjob magyar sorozatja..

2018-10-08 10:06:54 kaamir #3340

This is Us S03

Ez két rész után kasza. Már az előző évad ultragiccsével is rezgett a léc, de ez most már csak egy sok pénzből készült, remek színészekkel előadott szappanopera.

5 perc nincs egy részben, hogy ne kapnánk valami gitárral alátámasztott lélekfröccsöt. A szereplők a szemölcsről beszélgetnek? Hopp egy flashback, hogy húsz éve apa lábán is volt, és az milyen jó volt. Aztán flashback a flashbackban, aztán flash forward a flashback közben.

Mindez azért, hogy a sorozat emelkedettnek és mélynek tűnjön, de valójában csak ostoba felszínességét palástolja ezzel. Sajnos az van, hogy ha három percenként - erőszakosan és primitíven - meg akarnak hatni, akkor én csak röhögök.

Saját stílusának áldozata ez a sorozat.

2018-09-22 22:11:16 Ragemarci #3339

Ash vs Evil Dead
Daredevil
The Expanse
American Gods
The Deuce

előzmény: paksiendre (#3325)

2018-09-20 09:18:11 kaamir #3338

Rákaptam esténként a Vészhelyzet nézésre az utóbbi időben, talán az 5. évad megy most az M3-on. Azt kell mondanom, hogy ez a sorozat mai szemmel is megállja a helyét. Tele van energiával, nagyon koherensek a karakterek, technikailag pedig kimagasló, főleg a kamerakezelés és a vágás.

Viszont ez még a régi iskola, 20+ részes évadokkal, ami azért sok üresjárathoz, fiiler részhez vezet. Emiatt az évadon átívelő történetszálak sem elég feszesek.

Érdekes azt is nézni, hogy mennyi, később befutott sorozatszínész bukkan fel egy-egy részben, jó fiatalon :)

2018-09-18 13:04:52 ArmaGedeon #3337

Köszi, rárepülök.

Más: a Mr. Robotról kinek mi a véleménye?

előzmény: PG (#3336)

2018-09-17 21:27:46 PG #3336

Elvileg itt van minden resze lengyelul, de lehet, hogy csak kamu, hogy reklamokat vetithessenek:
https://vod.tvp.pl/website/ekstradycja-i,36399020

előzmény: ArmaGedeon (#3335)

2018-09-15 13:22:11 ArmaGedeon #3335

Ezer éve láttam - talán a jobb létre szenderült M2-n vagy a Dunán - a lengyel Kiadatás krimisorozatot, akkor is csak egy-két epizódot, az alapján viszont egy komor bűnügyi drámára emlékszem valahol a Polip/Drót/36 modorában. Azóta keresem égen-földön, de sehol nem találom szerte e netkerekségen, pedig kell lennie egy magyar feliratos kópiának (legalábbis mintha anno nem szinkronnal ment volna). A lengyel Michele Placido, azaz Marek Kondrat a főszereplő, őt amúgy is csípem. Tud erről a sorozatról valaki valamit?

https://kritikustomeg.org/film/79182/ekstradycja-kiadatas-1995

2018-09-14 23:04:57 Olórin #3334

Nekem azért lóg ki, mert rengeteg benne a többnyire érdektelen töltelékepizód (a klasszikus egy rész/egy eset), és azért, mert szinte végig kriminálisan van megrendezve. De jó rendezőkkel, fele ennyi epizódban, töltelékek nélkül nekem is kedvencek közt lenne:)

Én hozzátenném a THE AMERICANSt a többiek által már említett címekhez - nekem az szökött fel szinte a Breaking Bad és a Drót magasságába.

(De amúgy egyre háklisabb vagyok a sorozatok hosszára. Nekem az amúgy tényleg tök jó Sharp Objects is bőven elég lett volna négy részben nyolc helyett - vagy akár egyetlen feszes egész estés filmben.)

előzmény: kwzatz (#3329)

2018-09-14 13:23:45 Dió #3333

Castle rock - SE01

Teljes időpocsékolás. Igaza volt mindenkinek, aki az Abrams istállót bullshittel vádolta, mert ez megint nem hoz újat e téren. Rácsap az asztalra egy rakás misztikumot meg szálat, tekeri velük a nézőt 10 részen át, majd bebassza az egészet a sarokba, és széttárja a karját, mintha soha nem is akarta volna normálisan elvarrni azokat. Megy a Westworld és a Dark mellé.

2018-09-14 10:27:00 ArmaGedeon #3332

Neked is ajánlom a BBC 2011-es The Fades c. miniszériáját. Sok sorozatot láttam már, de olyat még nem, ahol ilyen gyönyörűen fonódnak össze különböző műfaji elemek, úgymint a fantasy, a dráma, a tini-vígjáték, a horror, a szatíra, a thriller - és a geek-gegek.

előzmény: paksiendre (#3325)

2018-09-14 10:12:29 VVega #3331

Szerintem is, igazi mestermű minden pillanata.

előzmény: ArmaGedeon (#3330)

2018-09-14 09:53:26 ArmaGedeon #3330

Sharp Objects.
Az.
Utóbbi.
Évek.
Egyik.
Legkiválóbb.
Sorozata.

Nem akarok komoly fejtegetésekbe fogni, csak annyi, hogy ez bizony tényleg a bőrödbe vésődik, beleférkőzik és a csontokig hatol... Hogy stílszerű legyek.

2018-09-13 22:29:04 kwzatz #3329

Nekem az összes apró bugyutaságával, hibájával együtt is a kedvencem. Tény, hogy ez a legkönnyedebb az 5 közül, de nem érzem úgy, hogy ettől minőségileg kilógna. Nekem olyan volt, mintha egy okos sci-fibe oltott Die Hardot néznék drámával, humorral, tökéletesen kiválasztott zenékkel és több igazán emlékezetes jelenettel/epizóddal 100 részen keresztül. Emellett személy szerint ennek a témáját tartom a legérdekesebbnek (a Black Mirror mellett, bár ott részenként változó azért), szóval nálam ez is nagy plusz.

előzmény: Olórin (#3327)

2018-09-13 20:59:58 ChrisAdam #3328

A Bron/Broent neked is ajánlom. Meg mindenkinek.

előzmény: paksiendre (#3325)

2018-09-13 20:43:26 Olórin #3327

Szerintem azért ebből a négyesből a Person of Interest elég durván kilóg minőségileg - lefelé (azzal együtt, hogy én is szerettem).

előzmény: kwzatz (#3326)

2018-09-13 16:39:49 kwzatz #3326

"ezért nagyon szívesen fogadnék valakitől ajánlásokat olyan sorozatokra, amikre tényleg érdemes időt áldozni és megmaradnak az emberben évek után is"

The Wire, Person of Interest, Justified, Band of Brothers, Black Mirror. Szerintem ezekkel nem nagyon lehet mellélőni. Az első 4 szép kerek egész, véleményem szerint nagyszerű lezárással, a Black Mirror pedig epizodikus, és még valószínűleg jön belőle néhány évad.

2018-09-13 13:23:30 paksiendre #3325

Kíváncsi lettem az elmúlt időben pár nagy(obb), híres(ebb) sorozatra, amik kimaradtak az elmúlt kb egy évtizedben. Nem nagyon nézek sok sorozatot, kb. Twin Peaks,Lost, Szökés, Heroes, Jericho (:DDD), Stranger Things amikre így kapásból emlékszem, hogy megvoltak, ezért nagyon szívesen fogadnék valakitől ajánlásokat olyan sorozatokra, amikre tényleg érdemes időt áldozni és megmaradnak az emberben évek után is.

A közelmúltban néztem egy ilyet ami a Breaking Bad volt.
Na hát szégyen nem szégyen, ez is full kimaradt eddig az életemből, de úgy érzem ez nagyrészt olyan sorozat volt, ami megmarad az emberben a fent említett módon.
Remek karakterív van írva a Walternek, bár ezt tuti már elmondták előttem több millióan. Jessevel emlékezetes, maradandó párost alkotnak végig jóban-rosszban, beleivódva az ember emlékezetébe.
Kiemelnék pár részt amikor a hűlve néztem a képernyőt, hogy most mi lesz mint pl. a vonat megcsapolós rész, lakókocsiban kuksolva Hanket felhívás, hogy a felesége kórházban van, Hank rájövése, hogy az egész mögött Walter áll, a fiatal gyerek kinyírja Jesse spanját miközben árul, stb. stb.
Viszont vannak számomra gyengeségei is a sorozatnak. Ilyen volt Walter felesége Skyler teljes mértékben. Konkrétan idegesített mikor a képernyőn volt, bár szerintem a színésznő se volt a legjobb választás. Valószínűleg sajnos direkt egy ilyen karakter kellett Walter mellé. Továbbá voltak olyan mellékszálak a sorozatban amiket teljesen feleslegesnek éreztem. Ilyen volt mikor Skyler lefeküdt a volt főnökével és a következményeket kicsit elnyújtották érzésem szerint, és úgy éreztem, hogy azon kívül, hogy elment a pénzük rá sehova nem futott ki az egész szál évadokon keresztül.
Összességében jó szívvel gondolok vissza a sorozatra, vártam, hogy leüljek elé esténként és maradandó élmény maradt. Ilyet akarok még nézni.

True Detective
Ez már nem mondható el teljes mértékben az HBO saját készítésű elvileg nagyon nagy sikerű nyomozós sorozatáról. Csak az első évadot néztem végig, bár ha több része lett volna lehet ott hagytam volna. Nagyon nehezen bontakozik ki, ami nem gond, de néha itt ott majdnem bealudtam rajta, bár lehet hogy fáradtan néztem az első részeket. Az első 3-4 részben úgy vélem nagyrészt egy helyben toporog a cselekmény. Amit egy filmben kihoznak mondjuk egy fél-háromnegyed óra alatt, az itt volt 4. Mivel el vagyok a szokva a sorozatoktól ezt soknak éreztem egy kicsit. Utána beindulnak a dolgok, izgalmas, jó tempójú, nyomozós thrilleré/krimivé növi ki magát, de sajnos az eredetiséget sok ponton nélkülözi. A végén kicsit többre számítottam, a sebhelyes arcú gyerekrabló, áldozó gyilkosról, egyből a Spawn képregényekből ismert Billy Kincaid jutott eszembe, illetve több motívumban visszaköszönt számomra az eredeti Wicker Man és néhány északi krimi.
A párbeszédek tényleg nagyon jól meg vannak írva, sok nagy okosság, élet igazság, érdekes világnézet hangzik el benne. A színészek kíválóak voltak, és még külön kiemelném a maszkmesterek ill. sminkesek munkáját, hogy a cirka 20 éves időintervallum alatt ide-oda öregítették/fiatalították a szereplőket.

2018-08-29 20:23:14 Ubul #3324

na, Mr. Robot 4. évad lesz az utolsó, viszont kihúzták a 8 részt 12 -re :) legalább kaphat rendes lezárást

2018-08-28 17:48:32 KicsiPeti #3323

Köszi az infot,trailer is tetszetős,téli idöszakban pont jó is lesz a meleg paplan alatt:)))
Trónok harcát nagyon szeretem,de az utolsó 2 évad sajnos,már nem annyira erösek.

Én a Fülledt utcákat 2 évadád,a Taboo 2 évadát,meg a Hatalmas kis hazugságok 2 évadát,meg jó lenne egy Ifjú pápa 2 évad is:))))) hbo sorozatokat kedvelem.

előzmény: BalaKovesi (#3322)

2018-08-27 21:19:34 BalaKovesi #3322

ArmaGedeon, KicsiPeti, köszönöm, valamikor mindenképp nekirugaszkodom, és teszek vele mégegy próbát, csak most épp a Castle Rock pörög, aztán folytatni akarom a Game of Thrones-t, mert félbemaradt, de a Fargo is eléggé érdekel, és filmekben is óriási lemaradásom van, szóval nem tudom mikor lesz rá időm, de majd szorítok neki! :)

KicsiPeti: "Apropó 3 évad...amit én is várok:)) szereplők személyéről tud valaki valamit??"

Ez a Puliwoodos cikk szolgáltat pár hasznos infót.

2018-08-27 18:11:21 KicsiPeti #3321

Valóban,nincs köze az elsö évadhoz,és minöségben sincsenek egy szinten,de ha jól emlékszem cirka egy évük volt összehozni,ezért nem is volt úgy kidolgozva mint az első évad,ami szinte briliáns. Bár a 2 évad,sem lett annyira rossz,egyszer meglehet nézni,a szereplők nagyon jók,bár Rachel Mcadams,ki kiemelkedik az összes közül,Vince Vaughn,meg sosem volt a kedvencem,meg nem is lesz,de azért itt szinészkedett is valamelyest.
Szóval,kapsz egy közepes krimi történetet.

Apropó 3 évad...amit én is várok:)) szereplők személyéről tud valaki valamit??

előzmény: BalaKovesi (#3319)

2018-08-27 15:59:20 ArmaGedeon #3320

Köze nincs az első évadhoz, sajnos az emlékezetes pillanatok tekintetében sem. Viszont ha úgy állsz hozzá, hogy törlöd a fejedből azt az aprócska infót, hogy ez a TDS02, akkor egy több mint korrekt bűnügyi történetfolyamot fogsz kapni. Az első évad dialógusaiban rejlő sziporkákat, a szereplők közti kémiát és a misztikus nyomozósdit azonban itt ne is keresd, ha van is olykor, egészen másmilyen.

előzmény: BalaKovesi (#3319)

2018-08-27 10:04:45 BalaKovesi #3319

True Detective Season 3!!!

Jobban várom, mint gyerek a karácsonyt. :D Reméljük lesz olyan jó, mint a McConaughey-Harrelsonos első évad. (Kérdés: A második évadból egy résznél tovább nem jutottam. Nem tűnt rossznak, Farellt is bírom, de valahogy hidegen hagyott. Érdemes végignézni?)

2018-08-26 22:54:52 kajaktej #3318

Valaki nézte a The Durrells című sorozatot? A neten túlnyomóan pozitívak a vélemények róla, én két évadot végigszenvedtem. Csak én nem értem, hogy mit lehet ezen ennyire szeretni? Teljesen más, mint a könyvek, ráadásul ha önálló alkotásként nézem, csak még rosszabb véleménnyel vagyok róla. Bennem van a hiba?

2018-08-26 19:08:29 magichorze #3317

igen és tetszett, bár erősen a Breaking Bad-re hajazott. Várom a második évadot.

előzmény: ArmaGedeon (#3316)

2018-08-26 18:54:07 ArmaGedeon #3316

Láttátok az Ozarkot? Most nézem, a felénél járok, eddig engem meggyőzött a lassúsága ellenére - vagy épp azért. A Mindhunter is ezért tetszett. (Pontosabban: ezért is, nyilván nemcsak a tempója okán.)

2018-08-21 10:34:18 kaamir #3315

The Affair S04

Ugyanazt tudom csak írni, mint korábban: céltalan, érdektelen, fantáziátlan. Hihetetlen, hogy a remek első két évad után hogy tudott ilyen vakvágányra tévedni az a sorozat. Korábban a letisztultsága a és a világos koncepciója miatt öröm volt nézni, most már itt is megjelenik a parasztvakítás: Allison halála hatásos, de muszáj volt ködösíteni, hogy mi is történt pontosan. Miért nem volt elég önmagában a dráma, hogy ez a fiatal nő öngyilkos lett?

A sznobizmusa is egyre jobban idegesít, az Anton-szál pedig annyira didaktikus, hogy az már fáj (és kb. ez is tök felesleges). A színészek (főleg Joshua Jackson) miatt megnézem majd az utolsó évadot, de fáj belegondolni, hogy milyen jó is lehetne az Affair.

2018-08-16 10:29:58 kaamir #3314

Better Call Saul S04

Csak két rész ment le, de már ebből is látszik, hogy jottányit sem engedtek a színvonalból, ez még mindig a jelenleg futó legjobb sorozat (a Fargo mellett).

Mind a két epizódban volt legalább egy-egy olyan rész, amit tanítani kéne. Az elsőben Mike remekül szerkesztett, pompásan vágott korzózása a Madrigal raktárában, a másodikban pedig Jimmy fergeteges állásinterjúja.

A színészek, a hangulat, a tempó mind-mind csillagos ötös, az első rész fekete-fehér flash-forwardja pedig minden képzeletet felülmúl (a tökéletes dráma ismérve, hogy egy recepciósnő a kórházban végveszélyt jelenthet az életedre)

2018-08-16 08:37:34 Ubul #3313

"bár ma már egyébként is más a helyzet, sokkal több a jó sorozat, mint akkoriban, eleve muszáj keményebben válogatni"
meg végre nem 22/24 részbe próbálnak belesűríteni egy - egy évadot, hanem 10-13 max. Persze még így is sikerül olykor unalmassá varázsolni egy-egy sorozatot :D

előzmény: Olórin (#3312)

2018-08-15 11:54:10 Olórin #3312

Én akkor kezdtem bele a Lostba, amikor még csak kb. az első 10 rész ment le. Itthon még alig ismerték, én sem tudtam még csak azt se, hogy létezik (nem is nagyon néztem sorozatokat akkoriban), egy haverom adta oda írott DVD-n, hogy ezt nézzem meg, mert fasza - és tényleg nagyon berántott. DE már a második évad végére kezdtem úgy érezni, hogy csak nyújtják-húzzák, engem meg lassan inkább frusztrál, mint szórakoztat. Csak hát mindig volt valami ütős fordulat/cliffhanger, ami rávett, hogy folytassam. A harmadik évad fináléját már úgy néztem "végig", hogy bele-beletekertem, annyira untam, és megérett bennem a döntés, hogy ennyi volt, kiszállok... de akkor húzták elő a kalapból a "we have to go back"-et... én meg gyenge voltam:D Végül valahol az ötödik évad 5-6. része környékén adtam fel (azóta se tudom, mi történt, mi hogy volt, mi az a sziget stb, annyira se érdekel(t) a dolog, hogy akár wikipédián elolvassam a befejezést). Szóval bő két évaddal néztem tovább, mint kellett volna. Iszonyat sok feleslegesen kidobott idő, ez jut eszembe a Lostról. De ezzel tényleg belém verte azt, hogy szigorúbbnak, kegyetlenebbnek kell lenni a sorozatokkal (bár ma már egyébként is más a helyzet, sokkal több a jó sorozat, mint akkoriban, eleve muszáj keményebben válogatni).

előzmény: kwzatz (#3311)

2018-08-15 10:21:22 kwzatz #3311

"az tanított meg rá, hogy kíméletlenül kaszálni kell egy sorozatot, ha bullshitnek meg időhúzásnak érzem"
Ezért jó előre tudni, hogy milyen hosszú egy sorozat és kb. mire számíthat az ember mások véleménye alapján. Én az Utopia óta 90%-ban a már befejezetteket választom (szerencsére nagyon sok jó, lezárt cucc van). Az még a jobbik eset, amikor tiéd a döntés, hogy elkaszálod, mert nem vagy vevő rá. Az viszont rohadtul bosszantó, mikor idő előtt fejezi be a csatorna. Ha a Losttal ez történt volna, mikor több éven át néztem... hát, nem örültem volna neki, az biztos. És téged amúgy mikor tanított meg erre a sorozat? Az évadok közben valahol, vagy az utolsó rész után? :)

"és nem szabad engedni a cliffhangerek meg a "de tudni akarom, mi történik legközelebb" csábításának"
Igen, ebben nagyon erős volt, ha minden igaz a Lost miatt kezdték el sorozatjunkie-n is az MLMCS-zést (mikor lesz már csütörtök), nem véletlenül.
Egyébként pl. a Lostnak is jót tesz, ha valaki most utólag egyben darálja be, a 17 éves öcsém tavaly nyáron valami 3-4 hét alatt végzett vele és nagyon szerette.

előzmény: Olórin (#3310)

2018-08-14 22:08:28 Olórin #3310

Jó, a Célszemélyt én is bírtam (annak ellenére, hogy végig botrányos szarul volt megrendezve - a koncepciót, a karaktereket és az átívelő sztorit jól kitalálták). A többiről tartom, amit írtam, a Losttal konkrétan a világból ki lehetne kergetni. Ugyanakkor hálás is vagyok neki, mert az tanított meg rá, hogy kíméletlenül kaszálni kell egy sorozatot, ha bullshitnek meg időhúzásnak érzem, és nem szabad engedni a cliffhangerek meg a "de tudni akarom, mi történik legközelebb" csábításának.

előzmény: kwzatz (#3309)

2018-08-14 18:37:13 kwzatz #3309

Kinek mi. Nálam ott vannak a kedvencek között, A célszemély és a Lost kiemelten. Rengeteg olyan "középszerű bullshitet" szeretnék látni még, mint az If-Then-Else, a Return 0, The Constant, Through the Looking Glass vagy a Peter című epizódok. :) (persze azért ezek nem kifejezetten Abrams érdemei)
Castle Rockot még nem láttam, de javarészt a befejezett sorozatokra utazok, szóval még ráér.

előzmény: Olórin (#3308)

2018-08-14 16:20:24 Olórin #3308

Szerintem inkább középszerű bullshiteket:)
A Castle Rockot is feladtam két rész után. Bazi lassú, zéró atmoszféra.

előzmény: kwzatz (#3307)

2018-08-14 12:37:49 kwzatz #3307

A célszemély, Lost, Fringe, 11.22.63, Westworld... Azért elég jó "bullshiteket" szállít szerintem. :)

előzmény: limupei (#3303)

2018-08-14 12:35:09 flake #3306

Ráadásul iszonyatosan jól áll Jean-Marc Vallée stílusa ehhez a történethez. Egyre jobban tetszik. A legutóbbi rész szó szerint lenyűgözött.

előzmény: magichorze (#3292)

2018-08-14 12:22:20 BalaKovesi #3305

Az első részt láttam, eddig jónak tűnik. Elég kemény hangulata van, Newman zenéit öröm hallgatni, meg eddig úgy minden rendben van vele. Kár, hogy az utalásokat nem annyira értem, mert nem olvastam Kinget, és a filmadaptációkból is csak párat láttam. :/ (A Ragyogást, a Remény rabjait, a Halálsoront, az Állj mellém!-et, a Tortúrát, a Titkos ablakot meg az új Azt.) Azért remélem hogy ki fog belőle kerekedni valami, és nem hagynak minket faképnél. Csak én fostam majdnem magam alá, amikor megtalálták, Skarsgardot?! :D

előzmény: VVega (#3301)

2018-08-14 09:44:55 VVega #3304

Köszi! Elkezdtem közben én is, két rész alapján tetszik, a többit hamarosan meglátjuk.

előzmény: Dió (#3302)

2018-08-14 09:34:31 limupei #3303

Akkor készülj fel :) Az Abrams-istálló a legnagyobb bullshit beszállítók egyike :/

előzmény: Dió (#3302)

2018-08-14 07:33:57 Dió #3302

Hasonlít a Darkra, aminél nekem jobban tetszik. Hangulat, képek és zene itt is 10/10 (Thomas Newman atmoszférában igen izmos scoret szerzett alá), a szereplők is el vannak találva. A sztorit megint irtó lassan fonják, nagyon rá kell itt is menniük a misztikumra - de ha az egészről megint kiderül a végén, hogy a Dark féle bullshit faktorral készült, pipa leszek.

előzmény: VVega (#3301)

2018-08-13 21:10:12 VVega #3301

A Castle Rockot nézi már valaki, milyen eddig?

2018-08-02 09:17:22 Olórin #3300

Igaz, most utánanéztem, és tényleg én voltam a bamba:)

előzmény: dukyka (#3299)

2018-08-01 14:03:35 dukyka #3299

Ezt is olyan minisorozatnak tervezték, ami ha bejön, akkor kap 2. évadot. Maga az írónő is beszélt a lehetséges folytatásról, még mielőtt kaszálták. Aminek egyébként Amy Adams az oka. Lelkileg annyira megterhelő volt számára a forgatás, hogy nem akart újra a karakter bőrébe bújni.

előzmény: Olórin (#3294)

2018-08-01 13:14:53 Ubul #3298

valójában a letöbb sorozatot 1 évadra tervezik , és csak évad közben/végén derül ki úgy is, hogy mi lesz. (van persze kivétel, Better Call Saul 2. és 3. évadát már akkor berendelték, mikor még az első évadot se adták le, gondolom a script annyira eladta az egészet).
Jobbik esetben nem lesz cliffhanger egy sorozat végén és lezárnak mindent :D ott van ugye a Big Little Lies, elfogyott a könyv, feldolgozták az első évaddal, befejezhették volna, minisorozatként volt az is hirdetve, majd most elkezdték bővíteni azt az univerzumot (gondolom főleg a nézettség, de valószínűleg a pénz is közrejátszott). Vagy a 13 Reasons Why. Jóideig minisorozatként futott, majd bejelentették a 2. évadot, ami sok ember szerint tök felesleges volt (de valószínűleg volt az a pénz és nézettség...)
Nálam anno a The Knick verte ki a biztosítékot a 2. évad utáni kasza, aztán Soderbergh mondta is hogy ő alapból nem tervezett több évaddal. Pedig pont, hogy azt meg lehetne folytatni.

Szóval véleményem szerint az, hogy kaszálnak egy sorozatot, az inkább a nézettségre/pénzre/színész elfoglaltságára megy, mint arra, hogy most 1 évadosra tervezik, hisz mindig ott a lehetőség egy folytatásra (pl. akár antológia)

Persze ez csak egy szubjektív vélemény.

előzmény: Olórin (#3296)

2018-07-30 10:12:26 kaamir #3297

The Terror S01

Általában szeretem külön kezelni a könyvet az adaptációtól, de Simmons regénye olyan nagy hatással volt rám, hogy képtelen voltam elvonatkoztatni (talán hiba is volt egyből nekiülni a sorozatnak, de a kíváncsiság nagy úr).

Így mindenesetre nagy csalódás volt a feldolgozás. Én valami sokkal nyersebbet, mocskosabbat vártam volna. Talán a The Knick vagy a Visszatérő stílusa állt volna jól a történetnek, nem ez a minden ízében kommersz megközelítés. Meg se próbálták filmnyelvi eszközökkel visszaadni a reménytelenséget, az embertelen küzdelmet, helyette minden szereplő szépen elmondja, hogy éppen mi nyomja a lelkét, és mi történik a sztoriban. Lusta, lusta megoldás. Kis túlzással itt 10 perc alatt többet beszélnek, mint a regény 700 oldalán összesen. A lapos dialógusokat az amúgy remek színészek sem tudják feldobni. Sokkal több hangulati elem, kreativitás kellett volna, hogy felérjenek a regény hatásához.

Mert így Simmons vérfagyasztó terrorjához képest ez csak egy szarul sikerült osztálykirándulás.

(Az egész igénytelenségét amúgy jól mutatja a cgi medvedisznóember megvalósítása. Magára valamit is adó filmes ilyen fércmunkát nem ad ki a kezéből.)

2018-07-29 12:21:46 Olórin #3296

Hát az az ő hülyeségük:)

előzmény: Ubul (#3295)