Tévésorozatok 👁

(vissza a topikok listájához)

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-01-14 10:20:39 Kempesbaba #3763

Én úgy éreztem hogy a ,,star wars klisé" keverése a ,,western klisé"-vel jó ötlet volt. Az már más kérdés hogy a történeten nem sokat agyaltak,mintha az ötletek csak úgy egymásra lettek volna dobálva.Remélem a második évad ebből a szempontból kidolgozottabb lesz. Minden esetre inkább nézek a következő tíz évben mandaloriant,mint olyan mozifilmeket mint amilyen a mostani trilogia.
Csak az a zene lenne jobb...

előzmény: terika (#3762)

2020-01-14 09:50:47 terika #3762

Az érzett belőle, hogy nem igazán tudtak mit kezdeni a rendezők a >>star wars logóval<<. Olyan muszáj volt beletenni, mert star wars....kb. Kicsit erőltetett volt így a végén az ellenség megjelenése is. Inkább próbálkozás arra, hogyan lehet kibújni az SW klisék alól és behelyezni más kliséket, erőltetve XD, na. Nekem ilyen. De ettől még lehet jó lesz. Én érdeklődve várom azért, majd a második évadnél eldöntöm, hogy kaszálom-e.

előzmény: Kempesbaba (#3760)

2020-01-13 07:10:02 JB007 #3761

Nem mondom, hogy rossz volt a zene, csak nekem nagyon távol állt attól, amit egy Star Wars sorozattól vártam, volna. Olyan volt nézni a Mandaloriant, mintha egy Star Warst néztem volna és egy másik sorozatot hallgattam volna.

2020-01-12 22:26:36 Kempesbaba #3760

A zene tényleg megosztó. Mondjuk az én környezetemben egy embert se találtam,akinek bejött volna

előzmény: VVega (#3759)

2020-01-12 21:06:50 VVega #3759

Szerintem a zene az egyik legjobb benne.

előzmény: terika (#3758)

2020-01-12 21:01:44 terika #3758

Ezen a legjobb dolgon mondjuk én is kiakadtam...mert lássuk be atombéna volt. :D A szellemiség az, ami közelít egy kicsit... A zene nekem sem tetszett egyébként. Remélem a következő évad jobb lesz.

előzmény: JB007 (#3757)

2020-01-12 20:59:38 JB007 #3757

Rövid epizódok, rádaásul a 8 részes évadból így is 3 töltelék rész volt. A látvány abszolút hozta a Star Wars hangulatot, a filmzene viszont egyáltalán nem. Baby Yoda tényleg jól sikerült, de nagyon sokszor indokolatlannak éreztem, hogy mutogassák őt. Túl sok volt a fölösleges jelenet.
"Mando" pedig... ha ő lenne az egyik legjobb fejvadász, akkor milyen a többi? Oké, hogy végre egy főhős, aki nem tökéletes, nem tud mindent egy csettintéssel elintézni, de hogy kb. minden részre jutott valami szerencsétlenkedés, nekem kicsit sok volt.
Összességében nekem ez a sorozat kevés volt. 5/10

előzmény: terika (#3756)

2020-01-11 21:26:55 terika #3756

The Mandalorian
Nem agyalták túl a sorozatot az biztos, ettől függetlenül egészen nézhető és már-már így az utolsó star wars film láttán hiánypótlónak vagy kárpótlásnak mondanám...
Voltak benne banális bénaságok, de megbocsátható szerintem. Az 50 éves bébi Joda meg übercuki :D
Felvetett pár kérdést a sorozat, engem nem zavar hogy nincsenek midikloriánok meg sithezés meg különösebben jedizés sem. Az utolsó rész végén nem tudotam eldönteni, hogy ez a csávó most akkor egy sith lovag vagy sem, mert ugyan fénylett a kardja, de nem volt egyértelmű számomra, hogy az tutira egy fénykard...annak kéne lennie, csak mittudomén. Meg ugye Joda itt egy "baba", de pl. mikor az erőt használja nem tűnt kifejezetten értetlennek azt leszámítva, hogy nem tud beszélni. Na meg persze, 50 éveig mi volt? Ki őriztette addig stbstb. Van néhány homályos dolog... LEhetne egészen pofás és érdekes Star Wars sorozat is. Amúgy az opban kifejezetten tetszik az a sok sisak, örülök, hogy felváltotta valami már végre a messzi, messzi galaxis szövegeket....
Mindenképpen nézni fogom a továbbiakban is. This is the way. :D

2020-01-04 22:19:53 Ragemarci #3755

Stranger Things 3.évad végén a videotékában a Duffer tesók az alábbi filmeket adják a karaktereik szájába, mint kedvenc filmek: Legénylakás, Rejtett erőd, Szerelmek városa, Party zóna. (Futottak még: SW, Vissza a jövőbe, Változó világ)
Elég jó kis négyes, csak tudjam őket beszerezni.
A sorozat amúgy mérsékelten érdekes, igazából ugyan azt adják elő, mint korábban, csak most a The Thing és a Magnum voltak leginkább fókuszban.

2020-01-04 14:56:01 VVega #3754

Ilyen ígéretes kezdés után ekkora mélyrepülést sem láttam még 3 rész alatt, mint amit a BBC-s Dracula produkált. Moffat megint elhiszi, hogy okosabb és ügyesebb mindenkinél, de csak annyir ér el, hogy a fináléra teljesen nézhetetlenné teszi a sorozatát, mint tette azt a Sherlockkal is.

2020-01-04 12:34:37 kwzatz #3753

"Sajnálom, hogy nem tetszik, remélem találsz kevésbé igénytelen high-fantasyt a közeljövőben."

Ennél igénytelenebbet mondjuk már művészet lenne készíteni ennyi pénzből.
De sebaj, a könyvek/játékok tetszettek, Schmidt kisasszonytól és bandájától meg amúgy sem vártam sokat.
Lesz majd Wheel of Time (pont olvasom, az 5. könyvnél járok), de hát azt meg ki kezdi el egyáltalán nézni? 14 hosszú könyv (+1 előzmény). Évekig reménykedni, hogy nem kaszálják el a 8. évad környékén az alacsony nézettség miatt elég nagy lutri. :D

terika: Azokat is láttam, de nem merném mindenkinek ajánlani. A történet nem rossz (bár nem olyan jó, mint az 1997-es anime), a rajz/animáció/CGI viszont sok embernek teljesen befogadhatatlan.

előzmény: Ragemarci (#3752)

2020-01-02 17:42:31 Ragemarci #3752

"Ragemarci
"de a keményvonalas fantasy rajongók gondolom értékelni fogják a The Witchert"
Ja, csak nem a netflixes sorozatot. :D"

Hamár megszólítottál:

Értékelted te is, csak nálad lefőtt a kávé a sorozattól. Sajnálom, hogy nem tetszik, remélem találsz kevésbé igénytelen high-fantasyt a közeljövőben.

előzmény: kwzatz (#3750)

2020-01-02 17:26:12 terika #3751

A Berserk mangával annak idején találkoztam futólag. Utána néztem, nem csak 3 film van, van még hozzá, hanem 2 évadnyi új sorozat is a 2016-2017-es szezonban. :D

előzmény: kwzatz (#3750)

2020-01-01 23:40:23 kwzatz #3750

terika:
"A varázsló világ felépítése elég furi számomra, mi abban a ráció, hogy egy mágus éveket, akár évtizedeket tanul aztán egy varázslatba belehal? De most komolyan? Muszáj ezt így?"
Ez az orbitális baromság a sorozat sajátja, a könyvekben/játékokban máshogy működik a mágia.
Az AoT új évadát én is várom, a Claymore is egész jó volt (ameddig tartott :/), a listád alapján pedig kötelességemnek érzem, hogy ajánljam kedvencemet, a Berserket (az 1997-es sorozatra gondolok, az újabb 3 filmes változatát még nem láttam, bár azt sem tartják éppen rossznak), ha eddig nem láttad volna.

Ubul
Lehet az a legnagyobb baj, hogy kívülről belülről ismerem, így a sorozat nézése közben bőven volt időm figyelni a hibákra. Szerintem még soha nem voltam ennyire szélsőségesen eltérő véleményen az átlagtól. Nekem ez a Herkules és Xéna sorozatok szintjén (alatt?) mozgott, borzasztó. :D

Ragemarci
"de a keményvonalas fantasy rajongók gondolom értékelni fogják a The Witchert"
Ja, csak nem a netflixes sorozatot. :D

előzmény: Ragemarci (#3749)

2020-01-01 22:00:56 Ragemarci #3749

Aki egy új GoTra számított az valószínűleg csalódott. Kisebb léptékű, kevesebb szereplőt mozgat, intrikákkal jóval kevésbé fűszerezett, úgyhogy belátom, bőven nincs itt mindenki kiszolgálva, de a keményvonalas fantasy rajongók gondolom értékelni fogják a The Witchert. A három fő karakter mozgatása szerintem ügyesen lett megírva, Yennefer előtörténetének kibontása meg külön plusz pont, mert az így a könyvben sincs részletezve. Geralt hűvös, ironikus stílusa működik, jó érzékkel nyúltak hozzá. A kalandozások, Witcher küldetések történetei érdekesek voltak, miközben a fő szálat is elkezdték, ha lassan is, de kibontani. Hatalmas hiba volt viszont nem a Percival dalokra építkezni, kb. annyira lett volna hatásos, mint John Williams és a SW. Valamint én a rendezőkkel nem igazán voltam megelégedve. Furcsa beállítások és olykor ritmustalan vágások, jelenetek csorbítják az élményt. Összességében azért nem hiszem, hogy bánkódnunk kellene, az atmoszféra és a fő és mellékszereplők szinte hibátlanok, a gyermekbetegségek pedig kinőhetőek.

2020-01-01 14:40:49 terika #3748

Én nem olvastam és nem játszottam, semmi előzményem nincs ezzel amúgy. A trailerek alapján nagyon vártam, a trailer nagyon tetszett.
The Witcher
Az évad megnézése után úgy tűnt, hogy a trailer kb. összefoglalja az egész évadot és elég lett volna csak azt
megnézni, a lényeg benne van. :D
Nálam nagyon megvan a gagyi faktor, az első harci jelenetet végig röhögtem konkrétan. Viszont az tetszett az első részben, hogy teljesen hétköznapi módon kezelte a mágiát, a szörnyeket, stb, mert itt ez a normális.
Ha valakinek sikerül magát túltennie az első részen akkor még érdekes is lehet.
Őszintén remélem, hogy kicsit "mélyebb" lesz a többi évad, nem ástam el magamban a sorozatot, még bármi lehet belőle.
A varázsló világ felépítése elég furi számomra, mi abban a ráció, hogy egy mágus éveket, akár évtizedeket tanul aztán egy varázslatba belehal? De most komolyan? Muszáj ezt így?
Engem érdekelne a csomó háttér sztori, ki mit miért és eleve hogyan működik a világ....persze lehet olvasnom és/vagy játszanom kéne inkább ezt. :D
Meg, hogy nekem úgy tűnt, Geraldnak a meglepetés törvénye előtt és Cirit születése előtt, mintha semmi célja nem lett volna a világon, és akkor egyszercsak jött a végzet....BAHH. És Gerald már a története kezdetekor is elvileg többszáz éves vagy mi. Szóval mi végre létezett?
A dzsinn kérdése is érdekes. Ezek szerint nem csak mágusok léteznek, akik belehalnak egy varázslatba, hanem olyan lények is, akik nem. :D

Egyébként a 7.rész volt szerintem a tetőpont. Az a rész nagyon tetszett. De csak az az egy. Ott szépen összeért minden. Jó érzés volt nézni.
Egy The Witcher szintű sorozatban mágikus világától mérföldekkel többet várok. Remélem élnek a lehetőségekkel az írók és az első évadban kiélték az összes fasságot és mostmár rendes sztorit írnak ezután. :) Lehet Yennefer lesz a sárkányok anyja, üdv Néked Yennefer Targaryen! :D

Akkor más, nem csak ezt néztem.

Attack on Titan
Ennek az anime sorozatnak idén debütált a 3.évada. Nekem darába ment le az egész, 2 hét alatt, annyira tetszett. Az anime grafikája és zenéje is igen pazar számomra. A történet kicsit lassan indul be, annak ellenére, hogy tele van akcióval és látványos csatákkal, engem a moralizálása az, ami magával ragadott végérvényesen, már-már szürreális képei szerintem nagyon érdekes kérdéseket vetnek fel. Nagyon jó dark fantasy az összes elemmel együtt, komor, olykor véres csatajelenetek jellemzik, lehet agyalni a történéseken és képes fenntartani a feszültséget. A fantasy jelző ellenére elég sok aktuáltársadalmi kérdést is boncolgat. Én inkább a komolyabb animékhez sorolnám.
A történet egy posztapokaliptikus világ bemutatására épül és az ebben szerveződő társadalmi rendre, a közös ellenséggel való együttes harcra. Hamar kiderült, hogy az egész világot egy nagy titok övezi, melyre a szereplők fognak választ keresni.
Így a 3.évad megnézése után csakis ajánlani tudom, mivel az itt lévő csavar gyakorlatilag minden eddigit megkérdőjelez.
Tavasszal indul a 4.évada. Várom.

Még egy az idei szezonból.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba
Szintén fantasy anime. Zene, grafika pazar. A történet azzal indul, hogy Tanjirou családját megeszi egy démon. Azonban az egyik testvére megmenekül, később azonban mégis démonná változik a lány. Tanjirou természetesen meg akarja menteni. Erről szól a fő cselekmény. Miközben ez a cél leng a szereplők szeme előtt, megismerjük ezt a világot, ami tele van a démonokon kívül is pont elég gonoszsággal. Izgalmas anime, tele harockkal, nekem volt egy kis Bleach utóérzésem és itt a shounen elemek és a vicces hangulat is jobban érvényesültek, mint mondjuk az Attack on Titan esetében. A sztori elég jó, laza, nem kell belehalni az agyalásba, van egy kis krimi jellege, folytatás idén tavasszal.

És az indító sorozat, ami miatt ezeket megnéztem az a

Claymore volt.
Ezt is csak ajánlani tudom, ez egy 2007-es anime. Ami miatt ezt elkezdtem az a deep hangulata volt, ami áradt az első részből. Az előző két sorozat is, amiről írtam, véresnek mondható, de ez kifejezetten az. Gyengébb idegzetűeknek ezért nem ajánlom. Érdekes történetet alakítottak ki az emberek és démonok létével kapcsolatban az évad, a Claymorek létezése is igen nagy misztikumhálót hordoz magában. Azonban az évad második felére elfogyott az ötlet és véleményem szerint elég banális be nem fejezést kapott a sztori. Sajnos folytatás nem készült, azért mégis az érdemes megnézni kategóriába sorolnám.

Az animéken túl.

The Expanse
Egyelőre úgy tűnik best of igényes sci-fi mostanában. A Star Trek Discovery-t is nézem, mert Star Trek. De az Star Trek. :D Értitek, ugye? :D
Szóval tele a sztori társadalmi kérdésekkel, űrcsatákkal, politikai csatározásokkal és soha nem tudod, ki is az igazi ellenség, meg persze van egy frankó űrrejtély is, ami az egészet generálja még. Ez annyira jól elő van adva, hogy jön az 5. évad is. A 4. évadot nem fejeztem még be, decemberben debütált. Az első 3 évad nálam darában ment le. Nagyon beszippantott a világ, nem a színészi játék a lényeg (sőt néhol kifejezetten gyengére sikeredett), a történet az, ami igazán sikeres ebben a sorozatban. Így ennyi évad után azért alakulnak ki kedvencek a néző számára, nálam a best of az Amos (nem az izmai miatt, hanem a megfoghatatlan és hideg személyisége miatt, imádom). A sorozat egyébként egy könyvadaptáció, a könyveket sajnos nem olvastam, az írók a sorozatnál is segédkeznek. Szerintem nagyon jó, látványos, szép, tiszta képek és jó a történet is.

Ha már Star Trek, nem tudom a Discovery sorozatról volt-e már szó, de az ehhez készült Short Treks című pár perces kis epizódokat melegen ajánlom megnézésre. :D Nagyon jók. :D Magáról a Discoveryről azt tudom mondani, így a 2.évad megnézése után, hogy az 1.évadhoz képest fejlődést produkált. Bár engem kifejezetten zavar a sok drámázás a sztoriban (meg egy kicsit szájbarágós néhol), de ez is ízig-vérig Star Trek. A 2.évad végére kaptunk egy igen érdekes történetet, bizonyos szintű szép lezárásokat és találkozásokat az Enterprise-szal, és totál sötétséget a néző számára a folytatást illetően :D. Nekem nagyon tetszik a Discovery technológiája, a hajtómű sztorija - remélem a jövőben fordítanak erre is majd energiát - meg, az hogy talán a 3.évad függetlenebb lesz az eddigieknél. Látszólag szépen sikerült kiemelni a Discoveryt az ST idővonalból és a 3.évad trailer alapján ugrottunk kb.1000 évet a jövőbe.

előzmény: kwzatz (#3743)

2019-12-31 08:28:54 Ubul #3747

imdb-n volt 10 is, de ugye ott bárki szavazhat, olykor már akkor is mikor még nem látták :D + a sok fan
nem láttam, nagyon a világa nem érdekel, de túlzásnak is éreztem

Metacritic tudom hogy csak gyűjti a pontokat, de reálisabb azzal a ~60 ponttal, azokból kiindulva amiket olvastam róla sorozatos oldalakon

Ettől még a későbbiekben lehet benne potenciál, ha megél 4 évadot, akkor már lehet belekezdek :D (got-tal is úgy tettem :D )

előzmény: kwzatz (#3743)

2019-12-30 18:43:34 ender1112 #3746

A Witcher az elfogadható volt . Nem igazán jó, túlságosan zavaros és kapkodó, néha érthetetlen (a könyveket még nem olvastam), de van benne potenciál. Talán a második évadra belejönnek.

2019-12-30 18:40:03 ender1112 #3745

Nem vagy egyedül, a harmadik rész után abbahagytam a nézését. Unalmas, kiszámítható stb Mondjuk a mozihoz képest lehet felüdülés, de hát a mozi annyira alja színvonal...

előzmény: HejjaX (#3741)

2019-12-30 16:34:28 agymosott09 #3744

Nálam 5/10 a Witcher. A könyveket nem olvastam, talán ezért vagyok ennyivel toleránsabb. Nézhető, de nem ajánlott, időpazarlás, logikai hibákkal, következetlenségekkel súlyosan megszórva. Ami megmaradt belőle az az, hogy ez a sorozat, amiben legalább 5 percenként egyszer elhangzik a "destiny" szó. Ahogy írod, jó a fényképezés, hangulatos. Néhol működött a humor is, meglepő módon, pont a dzsinnes rész elején.

előzmény: kwzatz (#3743)

2019-12-30 16:12:29 kwzatz #3743

A Witcherről senki semmit? Akkor kezdem:
Ennyire rosszul megírt sorozatot ritkán látni. Nem tudom felfogni, hogy mi ez az általános áradozás róla (Rotten Audience Score: 93%, IMDB 8,6), mert ez borzasztó volt. Olvastam az összes könyvet, végigjátszottam mindhárom játékot (sőt, neten is toltam a Gwentet), szóval nem lehet mondani, hogy nem szeretem ezt a világot, talán pont ezért is volt ez ennyire negatív élmény. Nem a változtatások tényével van gondom, már a megszokott, agyatlan castingra is csak legyintettem, mindösszesen annyit vártam volna el, hogy szórakoztasson és hiteles legyen a saját keretein belül. Az 1. rész után még bizakodó voltam, a fényképezés tetszett, néhány apró hibától eltekintve teljesen korrekt volt, a végén a harcjelenet pazar. A 2. rész már botrányos, csapongó, a változtatások teljesen feleslegesek, logikátlanok (a varázslósuli kínos, karaktergyilkos eseményekkel), nincs semmilyen íve, csak egymás után vannak dobálva a jelenetek látszólag koncepció nélkül. A 3-4. rész újra bizakodóvá tett, a dzsinnes epizódnál már ismét voltak erősen megkérdőjelezhető dolgok, a sárkányos rész Aard-csókos jeleneténél pedig végleg elvesztettem a hitem. Ez így is maradt az utolsó két részre. Egyértelműen az írókkal van a legnagyobb probléma, de a színészi játék és a CGI sem volt sokkal jobb (a sárkányok, a nekkerek, a sylvan, a hirikka... oh jaj...).
Összességében egy gyenge 4/10, a második évadnak már nem szavazok bizalmat.

2019-12-29 00:05:08 Fatupi #3742

Olyan, mint egy sorozattá duzzasztott film, de gondolom be kellett valamit dobni a Disney+ indulásához. Egyénként tök ártalmatlan, elszórakoztat, elenyésző története van, de bízom benne, hogy a második évadra előrukkolnak valami részeken átívelő, összefüggő történettel.
Amiatt kicsit csalódás, hogy ebbe az irányba vitték a sztorit, és nem bírták ki, hogy baby Yoda révén az Erő (ezúttal egy szinte öntudatlan csecsemő tesz túl mindenkin, lásd erőgyógyítás - mostantól ez lesz az irány?), Gideon moff révén pedig valami fénykardozás ne kerüljön a történetbe. Jobb lett volna szimplán egy fejvadászos sztorit kikerekíteni, de hát ez van, ettől még kiváncsi vagyok, merre tovább.
Bevezetésnek összességében megfelelt, a második évadra azért ennyi nem lesz már elég.

2019-12-28 17:27:59 HejjaX #3741

Biztos egyedül leszek a véleményemmel, de nekem az első, zseniális közeli rész óta csak lefelé megy a sorozat. Fantáziátlan, történet nélküli, középszerű unalom lett. Olyan, mintha a prímán összerakott, Disney-nek prezentált pilot után még nem lett volna meg a forgatókönyv, amit azután gyorsan összecsaptak.
Érthetetlenül állok az imdb pontozása előtt.

előzmény: ChrisAdam (#3739)

2019-12-28 14:58:14 Kempesbaba #3740

Léteznek még csodák :)

előzmény: ChrisAdam (#3739)

2019-12-28 13:41:55 ChrisAdam #3739

Most, hogy vége lett, mit gondoltok a Mandalorianról?

2019-12-19 11:17:19 elzablues #3738

Kicsit valóban pipálgatós jellege volt, és elbírt volna 10 részt a 7 helyett egyes részletek kibontása miatt, de nem tudtam nem szeretni az Silicon Valley S06-ot. Nem 5-ös, de részemről egy betonbiztos 4-es. 5 perce sincs, hogy befejeztem az utolsó részt, de szerintem még ma elkezdem a legelejéről. :) Hiányozni fognak a srácok, pláne Gilfoyle.

2019-12-15 23:36:00 kajaktej #3737

Szerintem most gyorsabb volt a tempó, mint szokott. A második évadban 9 rész telik el, amíg a Hooli ejti a vádakat a Pied Piper ellen, és az csak egy per. Most meg Gavin az egyik részben még keménykedik, a következő részben meg már megvásárolják az egész Hoolit, azt a gigacéget, amivel előtte 5 évadon keresztül hadakoztak. Ráadásul nekem olyan volt, mintha úgy kezdtek volna bele szálakba és úgy vezettek volna be új szereplőket, mintha lett volna idejük kifejteni. Maximo Reyez a chilei milliárdos? Semmi szerepe nem volt. A kongresszusi meghallgatásnak se lett sok folytatása. Gwart szerintem úgy volt felvezetve, mint valami zseni (hiszen Jared nyilván látott benne valamit, amit mi nem), ráadásul ott volt a látens szerelmi (?) szál Jared és Gwart között, egyikből se lett semmi (Mondjuk utóbbit nem biztos, hogy bánom :D)
Gabe karaktere...hát nem tudom. :D A wearable chair egy poénnak elment, de igazából a valóságban senki nem visel ilyet, nem tudom ezzel mit akartak kifigurázni.
A HR-es csaj szívatja Gilfoyle-t meg már volt a korábbi évadokban, pl. amikor Jared vezeti be a scrumot, aztán azon kapják magukat a srácok, hogy egymással versenyeznek, meg pakolgatják a taskokat a boardon. :D Ami nekem tetszett ebből az évadból, hogy kicsit foglalkoztak a feminizmussal is, de igazából az se lett kibontva. Az utolsó rész zseniális lett, de amúgy mintha csak fel lett volna írva nekik, hogy miket kell kipipálni, Zuckerberg pipa, 3. világbeli diktátorok pipa, feminizmus pipa, adatkezelés, "tech etika" pipa, azt csókolom. :D

Amit még sajnáltam, hogy Erlichet nem hozták vissza egy jelenet erejéig. Úgy lett volna az igazi. Szerintem a Silicon Valley vele volt igazán jó.

előzmény: Dió (#3736)

2019-12-15 11:08:50 Dió #3736

Értem mire gondolsz "összecsapott" alatt - szerintem mondjuk ez nem egy szerencsés jelző (hiszen a Silicon valley mindig is az őrült tempójáról volt híres), mindazonáltal pár dolgot valóban bontogathattak volna tovább. Pláne, hogy akkor nem hétrészes lett volna az évad, ami így baromi rövid, főleg hogy csak félórás részekből áll.
Gabe karaktere tényleg kicsit abszurd, de én imádtam, és szerintem azért annyira nem volt funkciótlan sem. A karakterek szempontjából már nagyon kellett az előző évadok után, hogy a súlypont áttevődjön Gilfoyle és Dinesh unalmas cívódásáról valami másra, és pont Gabenek köszönhető, hogy ez itt megvolt. Akkor már inkább Gwart az, akit sztem ki kellett volna vágni. Rá gondoltam a leggyengébb szál alatt lentebb, mert állati erőltetett, illetve az abszurditást már túl messzire, kvázi nevetséges végletekig elvivő húzás volt.

előzmény: kajaktej (#3735)

2019-12-15 02:15:50 kajaktej #3735

Én is féltem tőle, mert a színvonal az utolsó előtti évadban számomra nem volt az igazi, szerintem már túl sokat járatták a Pied Pipert a startup-hullámvasúton ahhoz, hogy komolyan vehetőek legyenek azok a válságok, amiken keresztülmentek - az ember egy idő után megunja, hogy mindig jön valami trükk, amivel kimenthetik magukat. Az utolsó évadban is vannak ilyen deus ex machinák, de nem ez a fő bajom vele, hanem, hogy sok kimondottan gyenge mellékszál van, a poénok nem ülnek, az évad eseményei össze vannak csapva (a Pied Piper csak úgy megveszi a Hoolit egy rész leforgása alatt?), egy új, de a sorozat egyben leggyengébb karakterét pedig csak azért szerepeltették, hogy a végén hozzáférést adjon a srácoknak egy szerverhez. Az utolsó résznél éreztem azt, hogy az írók is odatették magukat, az valóban jól meg volt írva, csinálva. Tetszett, hogy formabontó a stílusa, bár azért Erlich visszajöhetett volna egy jelenet erejéig

előzmény: Dió (#3732)

2019-12-15 00:18:31 ryood #3734

érdekel nagyon az ún. "rendszerváltás" témája. most végre kijött egy remek cseh minisorozat, az Eszmélet az hbo által. öt részen már túl is vagyok, s csak a befejező epizód van hátra.
szóval lebilincselő színészi alakításokkal, narratívával és dramaturgiával van elmesélve egy roppant feszült, ijesztő és drámai történet az átkos utolsó napjaiban. szóval, jó lenne, ha végre mi is hozzányúlnánk a témához, de attól tartok, ez még várat magára.
alig várom a befejező részt!

2019-12-14 22:03:38 elzablues #3733

Azért ez elég jó aránynak tűnik, Gilfoyle pedig a kedvenc karakterem, szóval belecsapok holnap. :)

előzmény: Dió (#3732)

2019-12-14 21:53:26 Dió #3732

Tégy így:) Mindazonáltal ebben is van pár gyengébb szál (közöttük egy nagyon gyenge, Jaredhez kötődően), de szvsz az első, harmadik és az utolsó három rész színtiszta arany. Amik az előző évadokban már fárasztóak voltak (pl. Dinesh és Gilfoyle viaskodása) azt itt új, különböző dolgokat zseniális módon kifigurázó szálakkal helyettesítették (pl. Gilfoyle és a HR-es csaj nálam viszi a pálmát, egyben zseniális görbe tükör is a mai multik felé).

előzmény: elzablues (#3730)

2019-12-14 19:57:26 Ubul #3731

Mr Robot 4. évad eddig:

Aztahétszázát, amit most művelt Sam Esmail, folyamatosan szállította, nemhogy a sorozatban, de a sorozattörténetben is a 10/10-es részeket. Persze szubjektív a pontozás, de mikor hivatalosabb csatornákon is olvasni, hogy már-már Breaking Bad magasságokban van egy-egy rész, azért az ember egy elismerő csettintést elejt, egyben meg is bizonyosodik. Bár akkora fanatikusan nem tudtam pl a 4x07-es részhez állni, de az biztos hogy érdekes megközelítésben, 5 színdarabra vágva dobták a nézők elé az adott etapot, mindenkit meglepve, hogy hát hova lehet még fokozni a történteket.
Bár nálam a 4x05-ös majdnem néma rész sokkal jobban ütött, főleg az első és utolsó mondattal, de a katarzist mégiscsak a 4x09 hozta.

Malek ezek után megérdemelten vinné a Golden Globe díjat, már a jelölés is nagyon megérdemelt
És még 4 rész (tudom, 4x10 is kint van), aggódok kicsit hogy már nincs mit felülmúlni, akár a 4x09 elmehett volna sorozatzárónak is.
Ezek után a 2. évad minden hibája megbocsájtva (bár nálam a 3. évad is már minden csorbát javított)

2019-12-14 14:25:47 elzablues #3730

Nagy kedvencem a sorozat, de az általad is említett lejtmenetek után nem mertem még belevágni az utolsó évadba... De az írásod után mindenképp pótlom a napokban. :)

előzmény: Dió (#3729)

2019-12-14 13:57:00 Dió #3729

Silicon valley SE06, záró évad

Istenem, annyira féltem. Az első két évad után, ami nálam all-time favourite státusz közelébe repítette a Silicon valleyt, sok volt a lejtmenet a harmadik és ötödik évad között... de ez most összejött. Hatalmasat szólt az utolsó évad. Ennél méltóbb lezárást elképzelni sem tudtam volna. Azt leszámítva, hogy ilyen távol maradtak a happy endtől, ami annyiból nem tetszett, hogy legalább egy kis sikert megérdemeltek volna. Ugyanakkor annyit szívtak a hat évad alatt, hogy egy happy ending sem működött volna teljesen. Szóval valahol jól van ez így. A Russfest epizód, illetve az egész finálé akkorát üt, mint a balta, a karakterek gyönyörűen épülnek tovább és érik el saját kis klimaxukat, illetve megint kimaxolják a vígjáték/dráma kettőst is. Így lesz a Silicon valley hatodik évada az egyik legjobban megírt, legszellemesebb de mindeközben legdrámaibb (a maga módján), legimádnivalóbb sorozatlezárás, amit mostanában láttam. Hiányozni fognak a srácok.

2019-12-01 15:40:16 Fatupi #3728

A Klónok háborúja sorozat 2. évadában volt egy teljesen ugyanilyen rész egyébként.. Egyelőre úgy tűnik, ez is olyan mozaikszerű, mint a Filoni-féle animációs szériák.

2019-11-30 18:52:37 Olórin #3727

Nehéz nem sziruposan rendezni, ha a forgatókönyv totál szirup - ez a rész olyan témákat próbált erőltetni, amik korábban fel se merültek, a csata utáni három percben előadott "karakterdráma" elég kínos volt, azzal semmilyen rendező nem tudott volna mit kezdeni.

előzmény: ChrisAdam (#3725)

2019-11-30 18:31:39 Kempesbaba #3726

Oke,ez akkor 0:2 nektek :D
Lehet akkor én vagyok a kisebbség :)

előzmény: ChrisAdam (#3725)

2019-11-30 18:26:33 ChrisAdam #3725

Totál nem értem az összefüggést. Egyrészt az a maradi emberke vagyok, aki általában végignézi a stáblistát, és ezáltal elolvassa, hogy kik készítették a filmet (a főbb kategóriákat mindenképp), de . De alapvetően is meg szoktam nézni a rendező személyét - ha nem is feltétlen mindig, és leginkább csak a filmeknél -, hogy mit rendezett, mit alkotott eddigi pályafutása során.
Másrészt pedig mivel másképp nem tudok nézni egy filmet, csak hogy közben figyelem az alkotók - a rendező, az operatőr, a zeneszerző, vagy vágó - munkáját. Bryce Dallas Howard neve pedig duplán feltűnt, mert nem a rendezői székben szoktuk meg.

Olórin: Nem az írók munkájára értettem, ez sokkal "sziruposabb" volt a korábbi szikár részekhez képest, egyes jelenetek pedig valahogy "amatőrebbek" voltak.

előzmény: Kempesbaba (#3722)

2019-11-30 17:46:16 Kempesbaba #3724

Akkor te a témában az átlagnál érdeklődőbb emberke vagy.

előzmény: flake (#3723)

2019-11-30 17:35:08 flake #3723

Érdekes. Én minden sorozat minden rendezőjét megnézem és nem azért, mert annyira unom magam :) A Mandalorian kapcsán nem tudok nyilatkozni, mert eddig csak az első - az átlagnál éppen hogy valamivel jobb - részt láttam, de a legtöbb esetben az egyedi hanggal rendelkező rendezők markánsan elkülöníthető epizódokat szállítanak.

előzmény: Kempesbaba (#3722)

2019-11-30 13:26:25 Kempesbaba #3722

Őszintén szólva nekem eszembe sem jutna egy sorozatnál azt lesni,hogy az adott epizódot éppen ki rendezte. Ha neked erre volt energiád,kedved akkor te ezt marhára unhatod,ergo ez lehet nem a te sorozatod.
Ami tény,hogy eddig ez volt (a 4-ik) számomra a leggyengébb rész. Mintha egy átdolgozott Stargate epizód lett volna...
Viszont Gina Carano nagyon ,,cukor" :D

előzmény: ChrisAdam (#3720)

2019-11-30 01:31:45 Olórin #3721

Hát, én a rendezésben nem láttam semmi különbséget az eddigiekhez képest, a forgatókönyvet meg nem BDH írta :)

előzmény: ChrisAdam (#3720)

2019-11-30 01:18:32 ChrisAdam #3720

Ezen a legutóbbi Mandalorian részen azért érződött, hogy Bryce Dallas Howard rendezte, kicsit emlékeztetett az Ewok-filmekre. :D

2019-11-28 20:13:15 Rituska #3719

Egy korábbi kommentemben magasztosan ajnároztam A nagy pénzrablás című, netflixes sorozatot. Ezennel a korábbi dicsőítő megjegyzéseimet visszavonom. Nagyon mérges vagyok, mert egy jó alapötletet így elrontani, az már szinte művészet. Annyira átestek a ló túloldalára, húzzák mint a rétestészát, hatásvadász olcsó izgalomkeltő eszközök hányingerig tolva. Konkrétan abba is hagytam a második évadnál. Kár érte, mert lehetett volna egy igényes, izgalmas és szórakoztató sorozat.

előzmény: Rituska (#3690)

2019-11-26 07:07:43 Ubul #3718

nameg Flanagan nem is arról híres, hogy jumpscare-ekkel tegye teli a horrorjait :D

előzmény: Dió (#3717)

2019-11-25 21:10:18 Dió #3717

A Haunting of the Hill House szerintem nem azért zseniális, mert kiemelkedő horror (annak szerintem sem az), hanem mert kiemelkedő dráma. A drogfüggő báty epizódja ("The twin thing") például nálam a legjobb dolog, amit televízió képernyőn jó ideje láttam. Ezt most csak azoknak írom, akik még nem látták, mert aki (csak) azért ül le elé, hogy párját ritkító horrort lásson, az lehet hogy nem kapja meg a számításait.
P.s.: amúgy van saját topikja a KT-n:)

előzmény: Mikeee (#3716)

2019-11-25 19:33:18 Mikeee #3716

Nekem sem volt olyan nagy durranás a Haunting of the Hill House mint vártam. A vágások amikor a múlt és a jelen között váltottak (kopognak az ajtón, kinyitják és a múltban lép be rajta valaki) zseniálisak voltak, meg néha a hangulat is jó volt. Sok volt az üresjárat meg az olyan részek amikor elvesztettem a fonalat. Annyira ijesztő sem volt, pedig nem vagyok egy horroron edződött valaki. Kb 2x rezzentem össze jobban, meg 1-2x futkosott a hideg a hátamon, azonkívül semmi extra.

Egyszer végig lehet nézni. 10/6 számomra.

előzmény: agymosott09 (#3708)

2019-11-21 08:03:01 Rorschach #3715

Nem lett volna semmi bajom vele nekem sem, ha láttam volna bármi értelmét, hogy felbukkannak.

2019-11-21 01:49:14 Fatupi #3714

Ezt a fan service dolgot én nem igazán értem (pedig több kritika előhozta), azért az SW az évtizedek alatt komplett univerzum lett, számtalan visszatérő fajjal, akik benépesítik a világot (jawák, twi'lekek, vukik, rodiánok, zabrakok, stb.). Ez a normalitás. Star Treknek se hánytorgatjuk fel gondolom, ha egy romulán elsétál a háttérben. Az inkább furcsa, ahogy a sequel ezeket mellőzte a túl sok emberi szereplő javára.

2019-11-20 21:48:02 ChrisAdam #3713

De most ezek szerint minden, ami megjelent a klasszikus, vagy bármelyik Star Wars-filmben, az egy átalkodott fan-service? Plusz azért a jawák nem csak felbukkantak egy másodpercre, hogy az ember emlékezzen, hogy mit is néz (remember, Abrams, remember, Edwards?), hanem ugyanolyan bajkeverői mellékszerepet játszottak, mint korábban. Engem inkább zavar egyébként Baby Yoda, de még nem török felette pálcát, mert túlságosan érdekel, hogy hova fog ez kilyukadni, ami lehet éppenséggel jó is. Én inkább attól tartok, hogy nem bírják ki, és túlságosan hozzákapcsolják a fővonalbeli eseményekhez a végére - akár csak utalásokkal, offscreen történésekkel. De nem szeretek előre ítélni, mert csak én járok rosszul.

előzmény: Rorschach (#3712)

2019-11-20 21:17:58 Rorschach #3712

Nekem két rész elég volt a Mandalorianból. Hihetetlen gyorsan leépített, bár azért az bennem van, hogy a mémek miatt tovább kéne nézni.

Igazából az a bajom vele, hogy a so-so pilot után egy irdatlan nagy filler volt a második rész, amiben csak a Kathleen Kennedy-zés (hé, emlékszel még a jawákra?) meg a néző hülyének nézése ment. Általában a sorozatok megélnek pár jobb évadot, mire elkezdik szórni a fillereket, de hogy a második rész rögtön az legyen, az elég szomorú.

Plusz álljunk már meg egy szóra, ha kilenc darab félórás rész lesz a vége, amin még lehetne is húzni, lassan ott tartunk, hogy megcsinálhatták volna a sztorit egy hosszabb filmnek is ennyi erővel.

előzmény: ChrisAdam (#3711)

2019-11-20 20:30:02 ChrisAdam #3711

Nekem kifejezetten tetszik a Baby Yoda Show Mandalorian, nagyon erős a hangulata, izgalmas és bitangul idézi a régi, mára Legendsbe száműzött Star Wars-könyvek világát. (Minden bizonnyal azért is, mert ez az egyszemélyes kaland-felállás gyakori volt ott, akár Boba Fettel, Han Soloval vagy Luke-kal.) Mondjuk ennek hátulütője, hogy néha pedig be-bevillannak a jobban sikerült Star Wars fanmade rövidek.
Kíváncsi vagyok, meg bizakodó.

Illetve elkezdtem az End of the Fucking World második évadát, egyelőre a negyedik részig jutottam: kellően elborult, kissé talán erőltetett néhol, már ha ezt a jelzőt lehet erre a sorozatra használni.

2019-11-20 17:32:50 necksprain #3710

igen, basszus, újranéztem, és nem is értem, mit ettem rajta.

előzmény: agymosott09 (#3708)

2019-11-18 12:17:35 Ubul #3709

bepróbáltam hétvégén a Legion-t, olyannyira mindfuck az egész, hogy az első évad lement egy este alatt. Majd tegnap újrakezdtük, immár feleségemmel, meglepően még érti is :D (majd a 2. évadtól lehet nem fogjuk :D )

zseniális a sorozat amúgy

2019-11-17 22:40:58 agymosott09 #3708

Hát, ez a The Haunting of the Hill House minden, csak nem zseniális. Érezhetően nagy pénzt raktak a produkcióba, a sztori maga azonban egyáltalán nem úgy tépi az idegeket, ahogy azt egy jó horrortól elvárható. A vége meg végképp lenullázza azt is, ami középtájékon lassan felépülni látszott.

előzmény: HejjaX (#3692)

2019-11-16 10:50:12 Kempesbaba #3707

Nem nagy kockázat fogadni rá,hiszen a net tele van Gina Carano sorozatbeli karakterének képeivel.
Minden esetre ha lesz digi-dugi,akkor Mando-t ez a csaj lenyeli keresztbe,felböfögi,aztán kiköpi :DD

előzmény: Interracial Facial Creampie (#3706)

2019-11-16 01:49:39 Interracial Facial Creampie #3706

Mandalorian = SW jelmezekkel eljátszott, echte Disney-mese. A főhős egy vajszívű aranypofa, kész rejtély, hogyan lett belőle könyörtelen fejvadász. Bébi Yoda lebegő babakocsiban? Kiég a cuki meter!!! Várom, mikor bukkan fel a manapság kötelező harcos csaj (intergalaktik láv intereszt). :)

2019-11-14 17:38:56 Kempesbaba #3705

A zenét azért kérdeztem,mert nekem nagyon nem tetszett. olyan rossz értelemben ,,tévéfimes",mintha nem is nagyzenekar játszaná

előzmény: HejjaX (#3704)

2019-11-14 17:06:55 HejjaX #3704

Persze, majd elválik, de bizakodó vagyok. Az űr-western hangulata tényleg pompás. Bár az első, kocsmai jelenet nekem kicsit műmájer volt, de a második felére azért odatette magát.
A zenéje meg kurva jó, illik hozzá.

előzmény: Ubul (#3702)

2019-11-14 10:18:33 Kempesbaba #3703

Amennyire keserű vagyok a jelenlegi trilógia miatt,úgy Mando története épp ellenkező hatást vált ki belőlem. Zseniális ez a western hangulat (láttam véleményt,ahol Sergio Leone stílusához meg Kuroszava-hoz hasonlítják). Mikor hősünk a puskáról leszerelt távcsővel hesszelte az ellent,tisztára mintha Clint Eastwood lett volna a sisak alatt! :))
Viszont a zenével kapcsolatban nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre...

előzmény: ChrisAdam (#3700)

2019-11-14 06:59:53 Ubul #3702

ellenben egy sorozatot véleményem szerint úgy kell nézni, ahogy egy filmet is szoktunk, teljes egészében (legyen mondjuk most az első évad)...egy 40 percbe mondjuk mindenki várakozását nehéz belesűríteni, másik oldalról nézve meg szerencsére sorozat, van mivé kifejlődnie magát :)

előzmény: HejjaX (#3701)

2019-11-14 00:53:19 HejjaX #3701

Roppant ígéretes, noha a várakozásokhoz nem ér fel (azt hiszem, ahhoz nem is lehet).

előzmény: ChrisAdam (#3700)

2019-11-14 00:26:02 ChrisAdam #3700

Ki nézte a The Mandalorian első részét? Vélemények?

2019-11-12 17:57:44 ArmaGedeon #3699

Köszönöm az ajánlásokat, ezeknek kb. a felét láttam/belenéztem, és tényleg a nagyrészük jó. A Harper Island mondjuk roppant gyenge tini-limonádé szerintem, és annak idején a Dead Set-tel sem tudtam mit kezdeni, e lehet, ennek adok még egy esélyt.

előzmény: Ubul (#3697)

2019-11-12 17:54:37 ArmaGedeon #3698

Anno már láttam a Broadchurch-öt, most újranéztem - egyelőre - az első évadot; semmit nem veszített az erejéből, még mindig zseniális nyomasztás - 9,5/10. (Az S02-S03-hoz még nem volt szerencsém, azokról megosztóbb véleményeket olvastam, leginkább a 2.-ról.)

A Barry-t és a Mr. Inbetweent kivégeztem, merthogy egészen hasonszőrű sorozatok, egynek elmennek, de szerintem jövőre már nem fogok emlékezni rájuk, számomra csupán ujjgyakorlatok, semmi extra: 6/10-esek.

A Jordskott és a Zone Blanche 1. évadokat pedig párhuzamosan tolom, mindkettőnek a felénél járok, és nagyon meggyőzőek, főleg az utóbbi azzal az erős Twin Peaks-jellegű misztikumával. A Channel Zero S01 kínszenvedése után felüdülés ez a kettő. Jordskott: 7/10; Z. B.: 8/10 Ezek után felkészül a When They See - miután nagyon jó véleményeket hallottam róla.

(A Marianne-t meg ideiglenesen félretettem, irritált a sok erőltetett, idióta jump scare, ennek ellenére nem vészes, hátha egyszer újra kedvet kapok hozzá.)

2019-11-04 20:03:10 Ubul #3697

nekem az Ördögűző mondjuk bejött, bár azt is kaszálták két évad után
Tavaly ugye ott volt a The Haunting of Hill House
Chambers is tűrhető
The Terror 2. évada is jó lett
Tell me a story rossz kezdésből szintén jó lett
A Black Summer meg Zs lett végül, de nekem jobban tetszett mint az egész TWD

Meg amik eszembe jutottak most az elmúlt pár évből és korrekt vagy jobb horror sorozatok:

the river
dead set
in the flesh
penny dreadful
the whispers
Evil
The Kettering Incident
creepshow
hannibal
slasher
black spot
salem
fortitude
origin
Harper's Island
helix
braindead


Persze ott van még a The Purge, vagy amit írrtál Marianne, vagy most a Chilling Adventures of Sabrina, a 2 évad után kaszált Outcast. Lehet válogatni, csak hát sokrétű a horror is, kinek ez, kinek az jön be a kategórián belül is

előzmény: ArmaGedeon (#3696)

2019-11-04 19:47:39 ArmaGedeon #3696

Channel Zero: valami komoly horror-nyomasztásra fájt a fogam, erre megnéztem az első évadot. Kb. a 3-4. rész környékén kezdett egyre jobban fárasztani, untatni mind a történet/forgatókönyv üressége, sehova-sem-tartása, mind a főszereplő semmitmondó karaktere, és az őt megszemélyesítő Paul Schneider irritálóan jellegtelen, egydimenziós, Steven Seagal-mélységű "játéka". A finálé pedig olyan szinten nem hatott rám, hogy nem is igazán emlékszem, mi az isten a lényeg az egészben. Pedig jól indult, és lehet, csak az történt, hogy nem én vagyok a célközönsége, szóval senkit nem beszélnék le róla, mert egyébként profin kivitelezett sorozat némi adrenalinfokozó jelenettel, ám számomra ennyi, nem több. "Hallmark-Twin Peaks". 5/10

Ui.: remélem, a többi évad jobb ennél.
Ui. 2.: míg alig győzzük a jobbnál jobb dráma-, krimi- vagy vígjátéksorozatok dömpingjét, addig horrorból eleve sokkal kevesebbet készítenek, ennek törvényszerűsége pedig az, hogy e zsánerben igazán minőségi szériákra csak elvétve bukkan az ember - nagy sajnálatomra.
Ui. 3.: a francia Marianne jobbnak tűnik az első 2 rész után, hátha...

2019-11-03 21:56:27 ZoLeEe #3695

Buffy the vampire slayer-t is okvetlen nézd meg, annál jobb nincs

előzmény: Mikeee (#3691)

2019-11-03 21:24:44 Mikeee #3694

Köszönöm a tippeket.

2019-11-03 18:32:11 Ragemarci #3693

Ha fantasy, Karácsonyra (12.20) majd lepd meg magad a Witcher sorozattal. Addig meg Ash vs Evil Dead, ha a viccesek is bejönnek

előzmény: Mikeee (#3691)

2019-11-03 18:18:59 HejjaX #3692

ezeket bepróbálhatod, az első zseniális, a másik aránylag jó:
The Haunting of Hill House
Marianne

előzmény: Mikeee (#3691)

2019-11-03 18:01:55 Mikeee #3691

Sziasztok, korábban írtam ide és ajánlottatok pár jó sorozatot. Most ismét kérném azt, hogy ajánljatok pár újat. A listámban az utolsó hármat itteni fórumozók ajánlották, mindegyik tetszett.

Elsősorban a fantasy, természetfeletti témájú sorozatok érdekelnek. Amiket eddig néztem:
Supernatural, Shadowhunters, Teen Wolf, The Vampire Diaries, The Originals, Legacies, Shannara Chronicles, Discovery of Witches, The Fades, Witches of East End

Ezekhez hasonló lényes(vámpír, démon, szellem, vérfarkas, boszi, angyal, stb) sorozatokat keresek. Tudtok ajánlani néhányat? Köszi.

ui: a Stranger Things első évadát végignéztem, de nem fogott meg, bár lehet adok neki még egy esélyt...

2019-11-03 00:15:55 Rituska #3690

A "legjobb netflixes sorozat" aranyérmese nálam A nagy pénzrablás. Már csak egy rész van hátra az első évadból, le a kalappal, régen tapasztaltam magamon ilyen intenzíven a függőség tüneteit.

2019-10-23 19:18:31 Ragemarci #3689

Szuper Off:

Hát jó. Nekem meg, ami sekélyes, az nem lehet hatalmas élmény, sem zseniális, függetlenül attól, hogy mások annak gondolják. Meg mondom, nálam van egy negatív felhangja ennek a szónak, amiről nem te tehetsz, gyerekkori trauma állhat a háttérben. xD

2019-10-23 19:10:00 pietro #3688

Akkor pláne kíváncsi lennék, te mit szólsz majd a sorozathoz, ha megnézed. Snyder féle akcióorgiákra nem szabad számítani.

"Viszont, ha a GoT sekélyes neked, akkor jó eséllyel a Watchmen film is az volt. Nekem meg mindkettő hatalmas élmény. Ez van"

Ezzel most mit akarsz mondani? Élménynek attól még lehet hatalmas élmény (ahogy a Trónok harca első évada is az volt nekem, sekélyesség ide vagy oda), és egy ultramély Bergman vagy Fellini film is lehet gyenge élmény, attól még, hogy nem sekély. A film ugyan tényleg nem volt nagy élmény amúgy ettől független, de már olvastam a képregényt és utána egy adaptáció amúgy is hátrányból indul. Ellenben a képregény hatalmas élmény volt, egyik kedvencem.

előzmény: Ragemarci (#3687)

2019-10-23 17:48:14 Ragemarci #3687

A Watchmen sorozatot nem láttam, csak a GoT részét szerettem volna kicsit tisztába tenni. Vannak benne persze kommersz elemek, de nem ez, ami dominál. Na ebben úgy látom nem értünk egyet. Nem baj az.
A Watchmen film a képregényhez képest az utolsó csavarnál tér el lényegesen, de ezt a sorozat figyelmen kívül hagyja. Ennyit tudok csak róla.
Viszont, ha a GoT sekélyes neked, akkor jó eséllyel a Watchmen film is az volt. Nekem meg mindkettő hatalmas élmény. Ez van

2019-10-23 17:30:11 pietro #3686

Nem arról van szó, hogy untatna, csak én meg ezt a részét látom másképp. A Watchmen előnyből indul, mivel a komoly kérdés(ek) vannak a középpontjában (eddig), ami köré kerekedik egy történet, míg a GoT-ban ez szerintem abszolút fordítva van. Ott ezek a dolgok, kérdések csupán eszközök, amik a történet köré kerekednek, hogy még szórakoztatóbb, fordulatosabb és élménydúsabb legyen, de valódi mélységeiben nincsenek kibontva, szerintem nem eléggé, azaz felületesen és ezért gondolom azt, hogy sekélyes. Szerintem nem is volt Martin célja ezeket fókuszba állítani, a történet tovább vitelén, az emiatt kissé (és néha nagyon) öncélú hatások kiváltásán és a szórakoztatáson túl, de soha nem is állította magáról, hogy szépirodalmi babérokra törne. A középmezőnyt természetesen még így is agyonveri. Lehet az én elvárásaim kifejezetten a GoT felé nagyobbak voltak, és csalódásom miatt látom ezt így és haragszom rá jobban (és nem a rajongóira, vagy kedvelőire) - számomra is ígéretesen indult, viszont azokat nem váltotta be - nem feltétlen többet, de mást vártam tőle.

Szerintem a Watchmen - legalábbis az eddigi reakciókat olvasva - sokkal inkább rétegsorozat lesz (a további részek függvényében persze változhat a véleményem), míg a GoT elég kommersz. És szerintem ennek ez a különbség az egyik legfőbb oka a sok közül, amiket fentebb írtam, tehát hogy elég felületes, ahhoz, hogy sokan befogadják, plusz persze a látvány, az explicit tartalom, stb... Persze ez nem jelenti azt sem, hogy aki a Trónok harcát szerette az a Watchment nem fogja és fordítva! A GoT-os hasonlattal valóban kicsit felültem az index hype-s hasonlatára, igaz, de nem üres vagdalkozás volt a részemről. Viszont ha offenzívnek érezted, akkor leírom: semmi bajom azokkal akik a GoT-ot a komolyabb kérdések megjelenítése miatt szeretnék - csak nem értek velük egyet (és a többség biztos, hogy nem ezért szereti, de velük sincs bajom, legalábbis emiatt biztos, hogy nem). Amiért egyébként eredendően és alapvetően kommenteltem, az az hogy kíváncsi vagyok mások, hogy látják a Watchment. Amit én erősen vitatok, hogy minden erénye mellett forradalmi lenne (eddig), viszont igazi ínyencfalatnak tűnik.

2019-10-23 14:40:43 Ragemarci #3685

Itt (is) a problémánk, hogy sztem a GoT nem felületesen, hanem(mondjuk amíg a könyvek is tartanak) mélyrehatóan elemez morális kérdéseket. A mai politika irányvonalára is reflektál stb. van még rengeteg érvem, miért zseniális a sorozat, de nem akarlak untatni

előzmény: pietro (#3684)

2019-10-23 14:29:04 pietro #3684

"2. (átvitt értelemben, rosszalló) Felületes, mélyre nem hatoló "

Én ebben az értelemben használom. Ha te másmilyen értelemben, azt ne rajtam verd le. Köszönöm.

előzmény: Ragemarci (#3683)

2019-10-23 14:21:17 Ragemarci #3683

Nem akarom offba vinni. Mindenki döntse el, hogy mi a sekélyes és mi a mögöttes tartalma a szónak

előzmény: pietro (#3682)

2019-10-23 14:14:26 pietro #3682

Elvileg ez a topic címe: tévésorozatok. Azokról írtam le a saját véleményem. Elvileg erről, ezekről lehet ebben a topikban itt beszélgetni. Konkrétan és általánosságban is, a sorozatokról. Saját véleményeket lehet ütköztetni. Lehet(ne) vitatkozni. Senkit nem bíráltam semmiért. Senkit nem neveztem sekélyesnek azért mert sekélyes dolgokat néz - én is szoktam, legfeljebb én nem vagyok rá büszke. Tehát olyanokat adsz a számba, amiket nem írtam. Ellenben te nem a sorozatról vagy sorozatokról írtál, hanem rólam és a rólam alkotott prekoncepcióidról. Ez megtisztelő(unalmas), de így teljesen ellentmondásos a kommented, hiszen most te velem ellentétben tényleg bíráskodsz felettem, és mellesleg offba viszed a topikot.

előzmény: Ragemarci (#3681)

2019-10-23 13:50:00 Ragemarci #3681

Hypekeltésnek gondolod, de te is leírod ide. Miért? A következő mondatodból kiderül: hogy közzé tudd tenni, a te ízlésed nem sekélyes ellentétben azokkal akik szerint szó nincs sekélyes szórakoztatásról. Mert, hát ez azért elég erős jelző és nem csak a sorozatot minősíti sztem

Jó lenne úgy véleményt formálni, hogy közben nem másokat birálunk, hanem csak a filmet vagy sorozatot amiről beszélünk. Hamár ezt így ideraktad a fórumra, hogy mindenki lássa Szerintem meg ez lenne a jó irány

előzmény: pietro (#3680)

2019-10-23 13:05:36 pietro #3680

Watchmen S01E01

Eddig érdekes és jó. Nem kicsit Leftovers utánérzés is, de jó értelemben és persze nem véletlenül (Lindelof). Azt nem értem, hogy miért hangsúlyozzák egyes portálok, hogy milyen forradalmi meg bátor, hogy a rasszizmus témáját fókuszba emeli. Ez már közhelyes téma, 20 éve talán forradalmi tett lett volna, ma már szinte alap. Az ahogy hozzányúl, már más kérdés, de még nem tudjuk mit akar a sorozat ebből kihozni. Már kikiáltani a Drót és a Trónok harca örökösének (index, 24, stb), meg tényleg csak clickbait hypekeltés, komolytalan. Egy fantasy szappanoperát nem nehéz überelni, ha komoly témákat is beemelünk a történetbe és így még mélységet is kaphat a sekélyes szórakoztatáson túl. (Mondjuk ez a jó irány, nem az öncélú intrika- és látványpornó.) Aki szerette a Leftoverst és a Watchment is, és nem tartja blaszfémiának annak tovább gondolását az szerintem biztosan jól fog szórakozni.

2019-10-17 08:54:01 kaamir #3679

Orange is the new Black S07

Korántsem ez volt a legjobb évad, de azért a végére összeszedte magát, és végül méltó lezárást kapott az Orange. Sokáig az volt az érzésem, hogy most aztán megmutatják az írók, hogy "These violent delights have violent ends", mert a legtöbb karakter sorsa a lehető legrosszabbra fordult. És bár sok esetben ez valóban így is lett, az utolsó részre azért - a sorozathoz méltón - szép pillanatokat is kaptunk. Nekem főleg Red, Taystee és Caputo szála tetszett, ellenben Luschek és főleg Pennsatucky lezárása nagyon légből kapottnak tűnt. Külön tetszett, ahogy beemelték a bevándorlás témát az utolsó évadra, és megmutatták ennek is az emberi oldalát, a sokszor csak adatként kezelt tömegek mögött rejlő sorsokat.

Ha pedig összességében nézem az Orange-ot, biztos, hogy ott a helye az elmúlt tíz év legjobb sorozatai között. Hihetetlenül kreatív dolgokat tudtak összehozni az írók, a jóformán teljesen noname színészgárda pedig szívét-lelkét beletette a karakterekbe (nagyon meg is érdemelték, hogy a stáblista alatt mindenki meghajolhasson)

2019-10-17 08:14:15 Edwest12 #3678

Pár nap alatt ledaráltam a Gomorrah 4. évadát. Ahhoz képest, hogy a 3. évad végén mire lehetett számítani, nem pörögtek annyira az események, inkább csak folydogáltak, hogy aztán a végére mégis olyan befejezést kapjunk, amire elégedetten bólinthatunk. Ez az évad sokkal drámaibb, inkább a mélyben fortyognak az indulatok. Bevallom, engem nem is kötött le minden percben. Nekem Christiana Dell'Anna (Patrizia) játéka kicsit egysíkú, érzelemmentes. Még úgy is ezt érzem, hogy persze, az olasz maffiában valószínűleg nem árt, ha az ember mindent pókerarccal tud fogadni. Csak sajnos olyan helyzetekben sem árul el semmilyen érzelmet, amikor az indokolt lenne. Mindenképpen kiemelném viszont a Don Gerlando-t játszó színészt, ahogy a Genny feleségét játszó színésznő is kifejezetten jól játszik.
Megkapjuk a régi szereplőket, illetve azok maradékát, illetve jó pár új karaktert is, és hogy ki marad életben a végére, az itt is kétséges.
Nem tudom magamban tartani, leírom hát spoilerben: ahogy az évad végződik, ahogy Genny helyet foglal a kis szűk búvóhelyén, az igazi ínyencség számomra. Egyszerre idézi meg a Polip sorozat "Bábos"-át, vagy magát Bernardo Provenzanot, aki a szicíliai maffia utolsó igazán nagy hatalmú feje volt. Minden elismerésem a készítőké, akik az első évad töketlen, mackónadrágos hülyegyerekéből igazi vezetőt teremtettek így a negyedik évad végére, s mindezt úgy, hogy szépen végigvezették a személyiségfejlődését, zavaró ugrások és logikátlanságok nélkül. Izgatottan várom a folytatást, ami igen véresnek ígérkezik.

2019-10-17 00:20:13 terika #3677

ST Discovery S02. VÉge. Megnéztem. Pipa. Kb.ezt éreztem az utolsó rész végén. Nagyon örülök, hogy latvanyilag jól teljesített a sorozat, szerette a szemem. Sajnos nekem az ömlengés es a folyamatos dramazas nagyon leviszi a sorozat értéket. Azonban örülök, hogy van. A tudományos része és a filozófiája sajnos kimerül az önismetelgetesben. Olyan ízig-vérig Star Trek sorozat, se több, se kevesebb. Gyerekként annyira nem láttam, nem vettem észre a régi sorozatok dramazasat, és nem vettem észre sokszor, hogy nem szól nagyon semmiről akár egy egész évad, mert imádtam, mert űrhajós, mert a többek igénye, mert tele volt onfelaldozassal es világegyetem megmentéssel. Es cool volt. :D Most is erről szól az egész. Furcsa érzés, hogy mennyire könnyen lehetne a mai ST világ valami ennél sokkal, de sokkal komolyabb is.... Dehat a többek igénye számít a rendezésnél is valószínű. Azért várom a 3.evadot.^^

2019-10-07 16:35:42 Ragemarci #3676

Dark Crystal age of resistance. Hatalmas fantasy rajongó vagyok és az alapfilm is tetszett, de ez most nem adta. Nem kötött le, nem kedveltem meg a karaktereket és infantilis. 10-16 éves korosztálynak ajánlott

2019-09-22 00:55:43 terika #3675

Megnéztem a The Boys-t, 2 ebédszünetem és 2 estém ment rá csütörtök óta. :D Várom a 2.évadot. Úgy érzem ez csak a mézesmadzag volt és ezt simán lehet fokozni, pedig itt is azonnal a pöcegödörben kezdtünk. Nagyon tetszik a szereplőgárda, és olyan marha jól vannak válogatva a zenék. Annyira jó volt, nem is merem dicsérni, mert ennél azt hiszem jobb lesz a folytatás, még csak most kezdtünk el merülni.

2019-09-21 07:41:32 ender1112 #3674

Ez sajnos igaz... A Swamp Thinget elcseszték. Nem lett rossz, de egyértelműen gyengébb a másik két DC-és sorozathoz ill a képregényhez képest. Pedig milyen jó kis horror híróskodás lehetett volna.

előzmény: safranyn (#3659)

2019-09-08 00:21:11 caulfield #3673

Nagy bűvészkedés a német Dark. Kész írói önkény, ahogy a cselekmény többszörös szaltó mortáléival és elszánt paradoxonokkal betárazva esik neki a… hát, hogy minek is az talán, majd az utolsó, kegyelemdöféssel felérő 3. évadban konkretizálódik. Annyira sok a dráma, hogy szép lassan el is tűnnek az esős jelenetek, mert még az ég is belátja, hogy a szereplők könnyzacskóival nem tud konkurálni. Legalább fél tucat szenvedéstörténet gabalyodik pedánsan megszerkesztve, germán aprólékossággal megalkotva és szószerinti óraműpontosságra ütemezve. De a sorozat műfaj nagy veszélye üti fel a fejét a milliónyi karakterben és történetszálban való felszívódással. Futószalagon követik egymást az epizodikus randevúk, hogy aztán a szereplők szokásos párás szemű, kétségbeesett kitekintéseikkel záruljanak. Lassan már nem a sötét barlangból jön ki a főhős, hanem a néző könyökén. Jellemző, hogy a magasröptű ontológiai-drámát az utolsó 3-4 részben, az epizódok klimaxa előtt kivétel nélkül egy-egy szépen andalgó melankolikus számmal oldják. Amennyire idegen húrokat pengetnek a németek és egyúttal törekednek az eredetiségre, úgy esik ki a makulátlanra font hurkukból a szív. Az amatörizmus szorítójában vonaglik a show, mert dacára a vérprofi technikai (a képek letaglózóak) és színészi jelenlétnek metronóm-szerű ütemessége nem egyenlő az élet ritmusával.

2019-09-03 21:37:04 Rituska #3672

Remek sorozat a Wisting, északi krímikrajongóknak különösen ajánlom.

2019-09-03 18:47:12 Ubul #3671

anno Broadchurch-el volt egy sávban, BC százszorta jobb

előzmény: ryood (#3670)

2019-09-03 18:38:54 ryood #3670

megnéztem a Shetland (korábban valaki itt ajánlotta) című skót sorozat első évadját, ami két rész összesen. érdekes, életszagú, szép táj, egyedi hangulat, kultúra stb... de nem rántott be egyszerűen...nem volt meg az a izonyo "egybőlbelemerülés" mint mondjuk a Hídnál vagy a Gomorránál, és most nem érzek késztetést, hogy nézzem tovább...olvastam pár kommentet az imdb.n de nagyon általános, semmitmondóak voltak. ha tenát valaki tud, valami meggyőzőt írni nekem, hogy miért érdemes folytatni a második évaddal ezt a sorozatot, ne habozzon megírni itt!

2019-08-27 14:10:01 Leo_Stotch #3669

Eddig mindegyik évad jó volt, nem fullad unalomba, mindig más, friss.. Csak sajnos most pár alap szereplő kimaradt :(

előzmény: oscarmániás (#3668)

2019-08-27 13:18:33 oscarmániás #3668

Ez még akár jó is lehet, a nosztalgia érzés kipipálva :
American Horror Story Season 9 Trailer (HD) AHS 1984

2019-08-25 15:44:37 Edwest12 #3667

Szerintem nyugodtan tehetsz vele egy próbát, mert mi jól szórakoztunk rajta. Ha nem szippant be az első rész, még mindig abbahagyhatod. :)

előzmény: saatonda (#3666)

2019-08-25 15:09:56 saatonda #3666

Pár éve készült egy egész estés film is, ami nem hagyott bennem mély nyomokat; akkor közepesre értékeltem."

miatta nem néztem még bele a sorozatba, mert olyan erőltetett, humortalan, bárgyú, ellenszenves szereplőkkel teli, a legsilányabb tévéfilmeket idéző képi világú alkotás volt, hogy elképesztő.
de lehet, remélhetőleg, a sorozat jobb.

előzmény: Edwest12 (#3665)

2019-08-25 12:45:40 Edwest12 #3665

Ledaráltam a hétvégén a Veronica Mars 4. évadát. Idővel talán letisztul bennem a dolog, most nagyon vegyesek az érzéseim.
Hatalmas öröm, hogy egyáltalán elkészült az évad. A rajongók jól tudják, milyen felhördülést váltott ki a nézőkből, mikor három évad után kaszát kapott a sorozat. Pár éve készült egy egész estés film is, ami nem hagyott bennem mély nyomokat; akkor közepesre értékeltem.
Nagy öröm, hogy sok régi szereplő visszatér az évadban, és megismerünk persze néhány újat is, szimpatikusakat és kevésbé szimpatikusakat egyaránt. A párbeszédek frappánsak és humorosak, ahogy ezt a korábbi évadokban megszokhattuk. A szereplők továbbra sem papírmasé figurák, hanem árnyaltak, lehet őket egyszerre szeretni is vagy utálni, és nem egyértelmű ki számít jónak, és ki rossznak, még akkor sem mikor elsötétül a kép az utolsó epizód végén.
Emelték a tétet is, alkalmazkodva a mai ember magasabb ingerküszöbéhez. Van sok halál, néhány véresebb jelenet is akad.
Teljesen pozitív lenne az értékelés, csak ne lenne az a fránya utolsó epizód. Hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az évad összes epizódja 8,4 - 8,6-os átlagon áll, kivéve az utolsót, ami kereken 6 pontos. Az okokat spoiler alatt kifejteném, ott is inkább light-osan:
Amikor egy népszerű sorozat hosszú idő után folytatást kap, a készítőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy azt elsősorban a rajongók fogják megnézni, akik az elmúlt évek (jelen esetben 15 évről beszélünk) során megszerették a főszereplőket, a szívükön viselik a sorsukat. Ezért aztán finoman szólva kockázatos volt meglépni azt, amit megléptek a végén. Nem biztos, hogy kifizetődő ennyire szembemenni a nézők elvárásaival. Egy ilyen fordulatnak akkor lehet létjogosultsága, ha már tervezik a folytatást. Ugyanakkor félő, hogy épp ezzel ölték meg a folytatást lehetőségét, hiszen sokan lesznek, akik ezek után már nem akarnak majd leülni egy 5. évad elé.
Nem kevés hiányérzetet is hagyott maga után a befejezés. Látszólag elvarrták a szálakat, valójában mégis a befejezetlenség érzetét kelti a nézőben. A központi konfliktus szinte unalmassá kezd válni a végére, és mégis olyan elsietettnek érezzük a lezárást.

2019-08-24 11:53:07 caulfield #3664

A Mindhunter a kettes évadra borul igazán virágba. Bár Fincher és csapata az elejétől kezdve lubickol a kutyaszorítóban, vagyis hogy a bűntény teljes elhagyásával csak az interjúkra és az utózöngékre építenek. De a folyamatban lévő nyomozásoknál is szinte teljesen elmarad a hagyományos thrillerkedés, mert itt minden a közegábrázolás és a miliőteremtés. Képtelenség lenne ezt nagyvásznon összehozni, még egy olyan névnek is, mint Fincher. (A Zodiákus talán a maximum, amit a mozi elbír.) Mármint nem azért nem menne, mert nem tudná ténylegesen megcsinálni, hanem mert nem találna forrásokat egy ilyen vállalkozáshoz. Mindemellett egy 2 és fél órás filmmel sokat is veszítene a néző, ez a történet megköveteli a sorozat formátumot.
Ami viszont kicsit fájó pont, hogy Ford háttérvilága totál feláldozásra kerül az új szezonban Carr és Tench privát szférájának taglalásával. Mondjuk érthető a kompromisszum, de Holden kiaknázatlan pánikbetegsége és szinte kétdimenziós karakterré szürkülése finoman szólva is alibiszagú írói húzás. Persze ez a hagyományos buddy-movie toposzok sutba dobásának is az eredménye. A főszereplők, hiába élnek már-már együtt, mélyen el vannak választva egymástól. Ez a távolságtartás, mely érthető módon kívánt a gyilkosok felé, áttételeződik nemcsak közéjük kollégák közé, de akut bizalmatlanság formájában felüti fejét a saját otthonukban is.
A szociopata fiókák pedig így vagy úgy, de bebocsátást nyernek a nyomozók/ kutatók fészkeibe és lelkes hangtalansággal csiripelnek saját hajlékuk falai között is. S amely otthonok idővel így meg is rogynak, lassan tartásukat vesztik és saját alaktalanná lett fonnyadtságukból fakadó rémületük fel is számolja őket. Ezen magándrámákkal a show képes a Manson-érabeli amerikai néplélekben zajló folyamatokat lefegyverző intenzitással lepárolni. Egy levegőtlen, túlérett, berozsdált modern világ fékevesztett - és napjaink tömegmészárlásaival karöltve - szűnni nem akaró tombolása ez. Egy olyan nép valósága, mely korábban mindig büszke volt saját jelenlétére - legyen szó egy működő és gazdag nemzet építéséről, vagy a világnak való útmutatásról - most hirtelen folyamatos késésben, elemi erejű eszköztelenség és kapkodás örvényszerű pokoli csapdájában találja magát.
Őrlődés a méreg és a tények között, állandó spekulálás a másik gondolatairól és ennek a tébolynak a konzumizálása az a megállíthatatlan mechanizmus, ami rút virágként, vagyis a legkevésbé kívánt, de elkerülhetetlen melléktermékként dobja ki magából az olyan önjelölt prófétákat, jokereket, mint Charles Manson.