Tévésorozatok 👁

(vissza a topikok listájához)

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-07-09 09:48:28 Ubul #3829

és akkor ott a Better Call Saul...sokak szerint "tökéletesebb" :) :) :)

előzmény: BalaKovesi (#3828)

2020-07-09 04:22:53 BalaKovesi #3828

Röpke másfél hónap alatt megnéztem a Breaking Badet, nagyjából 10 perce végeztem vele, szóval friss az élmény. Sokk. Egy szinte tökéletes sorozat tökéletes lezárással.

2020-06-14 15:44:29 Rorschach #3827

Jeffrey Epstein: Filthy Rich: Kis utánaolvasás után fel voltam rá készülve, hogy ez halovány lesz, de még így is meglepett a végeredmény. Nemcsak, hogy erőtlen ez a mini, és lenyűgözően lavírozik a történet fonalán anélkül, hogy a kényelmetlen kérdéseknek akár csak egy pillanatra is a közelébe kerülne, viszont kifejezetten káros is - az egyetlen dolog, amit nálam elért, az volt, hogy teljesen más szemmel nézzek a sorozat által bemutatott "áldozatokra."

Simán kihagyható, akit érdekel a téma és rászán négy órát, az inkább olvasgasson a neten, többre megy vele. Nem tudom, az egyébként doksikban tök erős Netflixen mit kereshet ez a sorozat olyanok mellett, mint pl. a Dirty Money.

2020-06-03 10:07:52 Xuja #3826

Liar

Összességében pozitív a véleményem, jó kis sori kerekedett ebből ki, központba helyezve a hazugságok szerepét, jelentőségét és okait a karakterek interakciói között. A sztori fordulatos, végig tartogat meglepetéseket. Ellenben a kivitelezés inkább csak tisztességes iparosmunka, ráadásul mindkét (amúgy mindössze 6 részes) évadban a közepén kissé leül a cselekmény.

2020-05-23 15:58:06 Rorschach #3825

Hát én most önszántamból biztos nem nézek semmit tőle egy darabig :) Nem bírnám idegekkel, ha három évadon át a csillagot is lehozná nekem az égről, hogy aztán húzzon egy Watchment és az utolsó részekre meggyalázzon mindent, amit odáig aprólékos műgonddal felépített.

Viszont, megnéztem a The Haunting of Hill House-t, ami nagyon tetszett, és bátran ajánlom mindenkinek.

Igaz, hogy nehéz volt az elején komolyan vennem és odafigyelnem rá, elképzelni nem tudtam ugyanis, mit lehet egy szellemházas horroron ennyi órán át húzni, két idősík ide vagy oda.

Aztán szép lassan kiderült, hogy egy elég vaskos történetet akar elmesélni a sorozat, ami 80%-ban inkább dráma, mint horror - szerencsére, amíg ugyanis a horror nagyrészt elment mellettem, a drámával meglepően egymásra találtunk. Fantasztikusan megírt párbeszédeket szállít a sorozat. Átérezhető, teljesen humán problémákat, gyarló karaktered ad, ráadásul technikailag kurvára ott van a Hill House, már elnézést a megfogalmazásért. Aki látta, tudja, melyik rész melyik húsz perces one shotján esett le az állam, de azon túl is jól néz ki a cucc, ráadásul marha jól van vágva.

Két negatívumot tudnék felhozni, egyrészt a színészek szerintem alig-alig tudtak felérni a feladatukhoz, ami értelemszerűen rombolja az összképet, másrészt pedig a sorozat utolsó húsz perce tartogat két-három olyan logikai erőlködést, ami szerintem nem hiányzott volna senkinek.

2020-05-22 16:56:43 Xuja #3824

Handmaid's Tale S01-02

Faszányos disztópikus dráma / thriller. Nem emlékezetes, de azért elismerésre méltóan hoz egy tartós jó színvonalat (és igaz ritkán, de valamikor meg zseniális). Ráadásul ha jól tudom, az első évad követi csak a könyvet, ez a második már saját kútfőből ment, és nem csökkent igazából a színvonal. A harmadikról mondjuk rosszakat hallani..

2020-05-13 10:58:45 Ubul #3823

és a Leftovers tőle? még nem kezdtem bele, de backlogban ott van, ideje lenne már.

előzmény: Rorschach (#3822)

2020-05-13 02:00:23 Rorschach #3822

Watchmen

Erre nehéz volt rávennem magam. Mind az eredeti képregényt, mind a Zack Snyder-filmet falom, két pofára, bármikor. Pontosan ezért mondom, hogy szerintem ne csináljanak folytatást a Watchmennek. Mert minek? Főleg ne Damon Lindelof csinálja. Finoman szólva nem vagyok a faszi legnagyobb rajongója, a Lost és a Prometheus után tudatosan igyekszem elkerülni mindent, amihez köze van, hát még ha egyenesen ő az egész sorozat ötletgazdája.

És akkor ebben a vidám, előítéletektől mentes hangulatban leültem az első rész elé, és tetszett. No be is raktam a következőt, és mit ad isten, az még jobban tetszett - a Watchmen egy kurva jó sorozat, és ódákat tudok zengeni róla.

Imádom, ahogy süt az egészből az átgondoltság. Mérnöki pontossággal van megszerkesztve és prezentálva a történet, az pedig egészen fenomenális, ahogy a visszautalásokkal és a fan service-szel bánik a sorozat mind a hét órájában. 98%-ban kerüli a néző arcába mászást, úgy tol eléd ezer meg egy áthallást, hogy szinte észre se veszed. Zseniálisan ki van találva.

Emellett nem tudom kellő hangerővel beleordítani a nagyvilágba, mennyire tetszett, hogy folytatás címszóval nem ugyanazt a sztorit írták meg még egyszer, csak nagyobb, látványosabb, menőbb köntösben. Ez a Watchmen nem az a Watchmen, és mégis. Megvolt a '85-ös sztori, de már más világot élünk, más problémákkal. A tónus és a témák hasonlóak, de a kulcspontok és a karakterek már messze nem ugyanazok. Hihetetlen gazdag a világ, amit Moore-ék megteremtettek, Lindelofék pedig harminc évvel később tovább bővítik azt. Teljesen organikus az egész, szinte semmi nem lóg ki a hozzátoldások közül. Követendő példa minden folytatás számára, pláne ha klasszikushoz nyúlnak hozzá - nem lelketlen múltidézés, hanem érdemi továbbgondolása a réginek, fantasztikus.

Összesen kettő dolog van, amibe bele tudok kötni. Egyrészt a képregény befejezését vitték tovább, ami egy hardcore fanból biztos elismerő hümmögést vált ki, de nekem a film megoldása jobban tetszett (ne verjetek meg plíz). Másrészt pedig az eredeti sztori végén nyitva hagyott Rorschach naplója szálról kicsit talán túl elegánsan hallgat a sorozat a teljes hosszán át. Ezt leszámítva nagyon-nagyon jól szórakoztam a sorozat mind a hét része alatt. Kegyetlenül meg van írva a Watchmen, méltó folytatás.

Csakhogy.

Csakhogy a sorozat itt nem ért véget, mert a Watchmen kilenc részes. És boy, Dr. Manhattan színre lépésétől a maradék két rész egész végig azon dolgozik, hogy páros lábbal megtiporja mindazt, amit a sorozat addig felépített. Damon Lindelof kimutatja a foga fehérjét és nyilvánvalóvá válik, hogy 1: pocsék a Dr. Manhattanje, nem tudja megírni ezt a karaktert, és 2: szálakat előkészíteni, labdákat feldobni, bonyodalomban ezerrel szart kavarni azt tud, de történetet lezárni azt kurvára nem. Bántóan bugyuta kétdimenziós hányat a Watchmen vége önmagában is, de ha az első hét óra közel tökéletes építkezésének fényében nézem, akkor ez bizony felér egy arcon köpéssel. Botrányosan rossz, két rész alatt a mennyből a pokolba by Damon Lindelof.

2020-05-06 13:05:47 Ubul #3821

Undone S01

És végül sikerült leadálni így kb. 3/4 év után...szomorú, mert egybe jött ki, és eltűnik gyorsan a süllyesztőbe, szomorú, mert alig 22 perc egy rész, szomorú, mert 8 rész az egész évad...és szomorú, mert jön a 2. évad
Mert b**us, ezt nem lenne szabad folytatni. Tudom, van benne kraft, de azzal nagyon egyoldalúvá tennék az egész keretes részt, és ok, hogy cliffhanger a vége, de legalább olyan, amin az ember elgondolkodik, mint anno az Eredet végén.
Nagyon jó volt látni egy ilyen sorozatot, a feldobott témáit a gyászról, a traumafeldolgozásról, a boldogság görcsös vagy épp "try-not to try" keresésével és teli volt érzelmi csúcspontokkal. És akkor ott van mellette a mentális betegségek, a skizofrénia.

Sok ilyen sorozat kéne.

2020-05-05 21:46:29 Xuja #3820

The Office (UK)

Hát, egy élmény volt.. az a jelenet a fináléban amikor Dawn visszajön, felejthetetlen. Kicsit féltem, mert a remake eléggé bejött és Steve Carrell-en kivül nem tudtam mást elképzelni erre a szerepre, de Gervais minden várakozásomat felülmúlta. Iszonyat kinos volt nézni (jó értelemben!)

Viszont ami nem tetszett, hogy ilyen kis rövidke volt, és a mellékkarakterek igencsak elsikkadtak (kivéve Keith, de neki is adhattak volna több jelenetet). Illetve kicsit ez a doku stilus is erőltetett (sok) volt néhol, de mindenképp érdemes megnézni! (Főleg hogy cirka 7-8 óra az egész).

2020-05-05 14:27:01 BalaKovesi #3819

Gondolom a mostani helyzetek miatt egyelőre nem szinkronizálnak, de nem biztos.

előzmény: NikoO95 (#3818)

2020-05-05 14:19:55 NikoO95 #3818

Sziasztok, engem az érdekelne, hogy miért nem szinkronizálták a harmadik évadtól a sorozatot?!
Valaki tud erről valamit? A válaszokat előre is köszönöm!

2020-05-04 17:20:14 BalaKovesi #3817

Westworld III

Valaki nézi még innen ezt a sorozatot rajtam kívül? Szerintem érdemes, bár én a második évadot is eléggé szerettem, az internetes vélemények alapján a legtöbben pedig pont aközben/-után hagyták abba. Majd lehet írok róla valami terjedelmeset is hamarosan, csak most az érettségi elveszi az időm jó részét, ezért rövidre fogom. Azért meg lehet dícsérni a készítőket, hogy igyekeztek hallgatni a nézőkre, és próbálták kijavítani az eddigi évadokban sokat szidott elemeket, így egyszerűbb lett a történet, viszont vannak benne hülyeségek is. Olvastam panaszokat arról is az előző évad(okkal?) kapcsolatban, hogy túlságosan el van nyújtva a sztori. Ez eljutott gondolom Nolanékig, így 10 helyett csupán 8 részes a Westworld III, viszont még így is sokszor érzi azt az ember, hogy kb nem történik semmi, csak toporzékolunk egy helyben, a vége viszont kicsit összecsapott. Valamint az is elmondható, hogy ez már nem az a Westworld, mint ami még az első évad idején volt. Persze nem gond a helyszínváltás, hogyha közben olyan filmek jutnak eszünkbe, mint a Szárnyas fejvadász, a Harcosok klubja vagy a Terminator, csak így közben valahogy a saját hangját nem találja az évad. Remélem a következőre sikerül, és a játékidőt is sikerül arányosan elosztania a szereplői között. Az viszont még mindig elmondható, hogy a Westworld egyik legnagyobb erőssége Ramin Djawadi és az ő zenéje. Bár ebben is gyengébben teljesít szerintem az évad, mint elődei (erős túlzással sajnos kb alig maradt Radiohead zene, amit nem használtak már fel korábban). Lehetett volna sokkal jobb is az új évad, de én jól szórakoztam, meg is tudott lepni párszor, ez a heti egy rész dolog ez esetben nem zavart, és a hülyeségek mellett vannak értékei is.

Azoknak is, akik nem nézik:

Pink Floyd | Bowie

2020-05-02 08:08:12 kaamir #3816

Better Call Saul S05

Ebből az évadból is simán tudnék mondani 4-5 zseniális pillanatot, összességében mégis a leggyengébb etapnak gondolom.

Jó és meglepő fordulat, hogy ezúttal Kim bukására koncentráltak, én erre egyáltalán nem számítottam. Csak ezen kívül minden más lapos: Saul/Jimmy nem igazán változik, Mike pedig már-már unalmas. A legnagyobb baj pedig az, hogy a mellékszereplők rengeteg időt rabolnak, de nem tudnak semmit hozzátenni az egészhez. Nacho, Lalo, Fring tök feleslegesen kap ekkora teret, Hank felbukkanása pedig sima fan service.

2020-04-25 18:46:28 Xuja #3815

Wire S04-S05

Az utolsó két évad talán még az eddigiekre is rátett egy lapáttal. Hatalmas élmény volt a sorozat, a befejezés sem okozott csalódást, miszerint megy minden tovább, ahogy eddig is, nem nyeli el a rossz a méltó büntetését, marad ugyanaz a szar, korrupció, kilátástalanság stb Tud valaki ennél is jobb sorit? :)

Daredevil S02

Azokhoz csatlakoznék akik szerint itt a több kevesebb végeredményt eredményezett. A Megtorló szála remekül indul és kötődik hozzá számos zseniális jelenet (az egyik az egész eddigi sorozat legdrámaibb és legmeginditóbb monológja) de aztán a végére elfogy a kraft: dicstelenül semmilyen lesz. Elektra is hasonlóan remek karakter, talán még ambivalensebb és érdekesebb, de sajnos az ő szála számomra sokkal érdektelenebb és súlytalanabb volt, B kategóriás megoldásokkal és logikátlanságokkal fűszerezve.

2020-04-25 18:32:51 ryood #3814

és megvolt a Broadchurch is. nagyon tetszett. összetett, sok szálon futó, szövevényes, azért, de követhető, fordulatos, őszinte, árnyalt. talán a színészi alakítások teszik teljesen felejthetetlenné a mélyen szomorú és tragikus, felkavaró, nagyon emberi történetet. zene: Olafur Arnalds, mit mondjak, nem is találhattak volna jobbat ehhez a komor hangulathoz.

2020-04-17 10:41:32 ryood #3813

terveztem már egy ideje (pár éve) de valamiért csak most jutottam el az Umbre (Az árnyak) című román sorozathoz, melyet az HBO gyártott. még friss az élmény, nem tudok rá "távolságból" tekinteni, mélyrehatóbban értékelni, de az biztos, hogy csak szuperlatívuszokban írhatok róla bármit is. román (kelet-európai) Gomorra. méltó párja az olasz mesterműnek. lassan, és "kicsiből" indul el, építkezik tovább egy egészen szövevényes drámai, tragikus korképhez melynek fókuszában természetesen a szervezett bűnözés áll, amit realista eszközökkel, kegyetlen feszültséggel, kíméletlen naturálisan ábrázol. elképesztő karakterekhez döbbenetes arcok társulnak. ezek nem is színészek, gondolhatja az ember, hanem magukat játsszák. annyira igazi, önazonos mindenki. a határ a törvény képviselői, és megszegői között elmosódik. a második évadban kapcsolódik be a rendőrség. nem kellett sok résznek lemennie, hogy felismerjem: a nyomozó, aki próbálja leleplezi az alvilág bűnös tevékenységét semennyivel sem szimpatikusabb (mind eszközeit, stílusát, megjelenését, karakterét tekintve) mint, akiket üldöz. sőt! azon kaptam magam, hogy ne járjon sikerrel, persze kialakul azonosulás, rokonszenv (?) a történet k9zponti karakterével, Relu Oncesuval, és még ha alapvetően bűnöző is ő, tud az ember neki drukkolni. valahol érthetőek cselekedetei, motivációi, a jónak egy alternaív változatát igyekszik képviselni, adott esetben egész emberien viselkedik. szóval szerethető figura (mint a Gomorrában a nem kicsit kegyetlen Ciro Di Mario és Gennaro Savastano) .
még szót kell ejtsek a sorozat egészen fura, pimasz, legtöbbször sötét humoráról. ami folyton jelen van, még a legkíméletlenebb akciók idején is.
technikailag pedig hibátlan az egéaz. csodás (főleg) kézikamerás felvételek, brutális színészi alakítások, intenzív baljós, komor hangulatú zene, és magabiztos vágás, meglepő húzásoktól nem riadó forgatókönyv, lebilincselő történetvezetés. a végén, csak anynit kívánhatok: legyen negyedik évad!

2020-04-14 15:09:23 Xuja #3812

Wire S01-03

Ez tényleg a legnagyobbak között van, egyszerre grandiózus és aprólékos mestermű, amely komplex és részletgazdag látleletet ad a szervezett bűnözésről, korrupcióról, bürokráciáról, a modern emberi kapcsolatokról és még lehetne folytatni a sort. A karakterdinamika is lenyűgöző: egyaránt találhatunk szimpatikus és kevésbé szimpatikus szereplőket a törvény mindkét oldalán, ez adja igazából a hitelességét. Mindamellett, hogy az atmoszféra sokszor meglehetősen nyomasztó, a sorozatnak elég jelentős humor és szórakoztatás faktora is van, szóval abszolút nem a száraz drámák közé tartozik.

Witcher S01

Nagyon felemás, néha mintha egy gagyi TV fantasyt látnék a Film+ kora esti kínálatából, de vannak egészen erős részei is. Alapvetően az évad koncepciójával is voltak nekem problémáim, de összességében szórakoztató kis GoT pótlék lett belőle. A második évadra javulást várok (ehhez szerintem azért sok minden adott) és akkor nézős maradhat.

2020-04-09 11:24:44 Kempesbaba #3811

Így van,egy ilyen befejezés jó ötlet lenne. Szegény Richard Armitage-et külön sajnálom,mert csak olyan sorozatban láttam ahol kinyírják :D

előzmény: ryood (#3810)

2020-04-09 11:16:08 ryood #3810

mondjuk egy záró évadban lehetne Frost a középpontban. és akkor ott akár le is lepleződhet.

előzmény: Kempesbaba (#3809)

2020-04-09 11:09:27 Kempesbaba #3809

Nekem nagyon az volt az érzésem hogy ott a fiókban a negyedik évad,de valamiért idő elött elkaszálták a sorozatot (nem tudom milyen nézettséget produkált).
Szóval bennem igen is maradt hiányérzet,valahogy csonkának tűnik,befejezetlennek.talán tényleg Frost leleplezésehiányzik

előzmény: ryood (#3808)

2020-04-09 10:57:42 ryood #3808

először vártam (és szerettem is volna) hogy Frost is megbűnhődjön, vagyis a búvár aztán végül is arra jutottam, ez a befejezés rendben volt így teljesen. igen, életszerűbb és ahogy megjelent végül Hector a beszéde közben, az sejtetni engedett pár dolgot egy esetleges folytatással kapcsolatban. persze így is kerek az egész, nem kell ezt minden áron tovább vinni.

előzmény: Kempesbaba (#3807)

2020-04-09 10:47:44 Kempesbaba #3807

Mi a véleményed a sorozat lezárásáról?

előzmény: ryood (#3806)

2020-04-09 10:29:56 ryood #3806

Elég hamar befejezte a három évadot. nagyon "nézette" magát, így nem volt nehéz lenyomni a 29 részt 8 nap leforgása alatt. szavaimból kiderül, a Berlin station egy rendkívül izgalmas, feszültség teli és szórakoztató, valamint tartalmas sorozat. igen, mond valamit a mai korról, világról. egy CIA csoport európai tevékénységén keresztül tesz mindezt. nos, az a helyzet, hogy politikailag elér markánsan állást foglal, de én számomra ez egyáltalán nem negatívum, sőt...nagyon hitelesen és meggyőzően teszi mindezt. az amerikai, "nyugati" álláspontot képviseli, de úgy, hogy nem kicsit kritikus is vele! roppant aktuális problémákra hívja fel a figyelmet tulajdonképpen mindhárom évadjában. elviszi a nézőt számos országba, térésgbe. több nyelv is hallható, több kultúra is megjelenik. és úgy zárja le mind a három történetet évadonként, hogy azért közel sem teljes a "happy end" ha lehet egyáltalán itt ilyesmiről szó. azonosulható karakterek, remek színészek által megformálva, és még kis humor is belefért szerencsére néhol. mindenkinek ajánlom így a karantén idején, aki egy nem szokványos "kémes" sorozatot szeretne látni. nekem abszolút kedvencemmé vált rövid idő alatt.

előzmény: ryood (#3801)

2020-04-06 09:51:08 Xuja #3805

Néhány soriról amit mostanában nézek / néztem:

Banshee S01-04

Rendkívül szórakoztató ponyva sok vérrel és szexszel, a főhős titokzatossága és a kisvárosi milliő miatt ezt tulajdonképpen egy képregényfilmes eszközökkel operáló westernnek mondanám. Emellett elég hangsúlyos a drámai szál is, szerencsére a karakterek sem a levegőben lógnak hanem elég komplexek (persze a műfajhoz képest) a közöttük levő kapcsolatok. Az utolsó évadra kicsit elfárad, de még azzal sincs igazából gond, csak másra kellett volna helyezni a hangsúlyt (a két főszereplő kapcsolatára, nem pedig egy mellékszálra).

HYMYM S01-S06

Barátnőm egyik kedvence, eleinte nekem is jobban bejövős volt, de az ötödik évadtól már eléggé megcsappant a szórakoztatófaktor. A karakterek egyre uncsibbak, miért húzták ezt majd 10 évadosra?

Parks And Recreation S01-S04

Egyedi hangulatú, "kikacsintgatós" komédia a'la Office és Modern Family, szerethető karakterekkel és abszurd humorral. Kedvenc nem lesz (azért az Office minden tekintetben megeszi reggelire) de kellemes emlék lesz, főleg ha az utolsó évadig tudják tartani a színvonalat.

2020-04-04 17:57:01 ryood #3804

"Ezzel nálam beelőzte a Terápia az Aranyéletet"

köröket ver rá...az első évad rendben volt nekem az aranyéletnél nagyon, de utána sajnos...

előzmény: Dió (#3803)

2020-04-04 16:32:37 Dió #3803

Terápia, SE03

Nem emlékszem, melyik kedves fórumtárs volt az, aki anno ebben a fórumban azt mondta, hogy a magyar Terápia harmadik évadát mindenképpen meg kell nézni, mert az a legjobb, de ezúton is köszönöm neki. Az első évad baromi erős volt, a második nekem csalódás, ugyanakkor a harmadik valóban megint falnak vágott. Ebben is voltak erőtlen szálak (a börtönben játszódó srác története jó, de nem esszenciális, az Udvaros Dorottyás szálat pedig én szerintem kihagytam volna). Ugyanakkor... Schell Judit karakterének története és drámája (főleg, ahogy végződik) sok tanulságot rejt, az erdélyi szál ilyen sorozattól totál váratlan fordulatokat és színészi alakításokat rejt, Balsai Móni szálának sztoriba kapcsolása pedig olyan drámaivá tette a harmadik évadot, és olyan durván elegánsan kötötte azt be oda, ahol az első évad végződött, hogy attól a szavam elállt. Ezzel lett egy érzékeny, becsületes és nagyon jó ember megnyomorító kálváriája és tragédiája a záró évad, aminek éppen ebben rejlik az erőssége, hogy nem csináltak belőle happy endet, mint sok más országbeli társában (pl. a lengyel verzióban). Ezzel nálam beelőzte a Terápia az Aranyéletet, és jelen pillanatban ennél jobb magyar sorozatot nem ismerek (persze ezt úgy mondom, hogy nem láttam sokat, mindazonáltal ez a színvonal tényleg egyedi).

2020-04-04 12:34:28 lizardking #3802

Marvel's The Punisher S01

Minden hibája és infantilis volta ellenére, többnyire kedvelem a Marvel filmes univerzumát, de annyira azért nem, hogy a sorozatainak is nekiálltam volna. Annyi időm és türelmem azért már nincs. Valamiért mindig bírtam a Megtorló karakterét is, pedig a filmes adaptációkon kívül talán két darab képregény volt a birtokomban, azok is akkoriban, amkor még csak térdig értem magamnak, de amikor az új Punisher a látóterembe került, kíváncsiságból csak megnéztem a trailerét, és mint tetszetős portékát, elraktároztam elmém azon hatalmas részlegébe, ahol a mozgóképes infók alatt roskadoznak a polcok. Miután - jó pár hónappal később - azt is hallottam, hogy két évad után elkaszálták a sorozatot, eldöntöttem, hogy egyszer teszek vele egy próbát - mert amúgy elrettentően tud rám hatni, amikor egy szériának ötnél több évada is van. Aztán eljött a COVID-19, na meg az édes-savanyú karantén, és velük együtt Frank Castle ideje is.

Érdekes állatfaj a Megtorló legfrissebb mozgóképes inkarnációja. A Daredevil-széria nekem kimaradt, mint már említettem, úgyhogy én egy konyhakész, a bosszúját már beteljesítő, visszavonult, élőhalott Castle-t kaptam, aki ennek ellenére, már ránézésre is egy ketyegő bomba. A cselekmény piszok lassan csordogál, jó sok az érdektelen mellékszereplő, akikkel meglepően sokat foglalkoznak, akciót csak elvétve látni, azok is rövidek, de én vártam. És vártam, vártam, még mindig csak vártam, és úgy a negyedik rész környékén azt fontolgattam, hogy hagyom a fenébe az egészet. Aztán valami mégiscsak elkezdett kibontakozni, a szálak lassan kezdtek összefonódni, és azon kaptam magam, hogy a komótos felvezetés után a karakterek elkezdenek működni, mélységet kapnak, szerethetővé és érdekessé válnak, és elfogadtam, hogy akciófilm helyett, egy átélhető drámával rendesen nyakon öntött krimit nézek, ami lényegében a háború okozta poszttraumás stressz-szindróma témája köré épül. És mire mindezt lerendeztem magamban, megbarátkoztam vele, és átprogramoztam az agyamat, elérkezett a 11. rész. Ebben az epizódban megkaptam azt, amiért tulajdonképpen az egész sorozatot elkezdtem nézni, nevezetesen, hogy egy mellkasán fehér koponyát viselő félőrült, sziklából faragott, elvetemült arccal, hörögve szaggatja cafatokra az ellent. Erre rájött még az utolsó két rész vériszamós fináléja, és máris elfelejtettem, hogy én megkedveltem azt a másik, lassan építkező sorozatot, és kéjes élvezettel asszisztáltam a mészárláshoz.

Jon Bernthal valójában Frank Castle, ő MAGA a Megtorló, egy fékezhetetlen vadállat. Amúgy is jó színésznek tartom, és nagyon jól hozza a szenvedő veteránt is, de amikor beindul, az elképesztő. Nem tudom, hogy a lassú és alapos felvezetés nélkül is ilyen hatásos lett volna-e az utolsó három rész vérfürdője, de abban biztos vagyok, hogy működőképes lett volna ez, mondjuk tíz epizódban is. Összességében jó a (már nem is annyira) új Punisher, de az arányokkal jobban is játszhattak volna, egy kis feszesség jót tett volna, tuti hogy sok nézőt vesztett a vontatottsága miatt. Ennek ellenére jól megírt sztori, érdekes és/vagy szerethető karakterekkel, és egy bitang jó Frank Castle-lel. Jöhet a második évad.

Ó, és még valami. Ha valaki tud olyan vérgőzös, kompromisszummentes akciófilmeket mondani, amilyen a Punisher utolsó három része volt, akkor kérem, hogy ossza meg velem, ne tartsa magában!

2020-04-03 22:29:06 ryood #3801

Berlin station
igazából csak miután végignéztem, akartam írni róla. most kezdtem a második évadot, és egyszerűen muszáj pár szót ejtenem róla, annyira magába szippantott. az utóbbi időben valamiért nagyon izgatnak az ilyen-olyan kémes, ügynökös hírszerzős, elhárítós történetek. regények és filmek voltak eddig soron, most meg ez a sorozat. igaz gyöngyszem eddig. komplex, sok szálon futó izgalmas történet. és bizony igen csak kritikus a amerikai tevékenységgel, de megmutatja közben azt is, hogy valójában ez az egész rendszer itt ami most van a 21. században az sokkal, de sokkal árnyaltabb, mint hogy felosztható lenne jókra és rosszakra. érzékenyen nyúl a problémához, és merészen foglalkozik a jelenkor aktuális történéseivel. színészileg, rendezésileg, zeneileg, képileg, vágásilag, hangilag, hangulatilag, tempóilag, na meg suspense... mindenhogyan pazar. remélem, ilyen lesz a folytatás is! és majd én is jelentkezek még...

2020-03-30 18:53:40 Kempesbaba #3800

Viszont a hardcore trekkerek közül sokan dicsérik

előzmény: Ninety-Four (#3799)

2020-03-30 18:32:05 Ninety-Four #3799

Amennyire ismerem MacFarlane munkáit, illetve az előzeteseket látva én is elborultabb humorra, és kevesebb komolykodásra számítottam.

Szerintem teljesen érthető, hogy ha valaki bírja a munkásságát, csalódásként élheti meg a sorozatot.

előzmény: Kempesbaba (#3798)

2020-03-30 16:32:01 Kempesbaba #3798

Bocs hogy bele szólok (kiváltképp hogy az ,,ellenséges" szekértáborhoz tartozom), de a The Orville kapcsán pont az volt a csalódás Seth MacFarlane munkásságából kiindulva számomra hogy a ,,lökött humor" túl kevés benne. Magyarán túlontúl is komolyan veszi magát,hovatovább discovery-bb akar lenni a discovery-nél.
De ez szigorúan az én laikus magánvéleményem.

előzmény: Ninety-Four (#3797)

2020-03-30 16:01:42 Ninety-Four #3797

Olyan cuki pár, mint Steven Seagal és a gitárja :D

Az eredeti tervem az volt a Picard után, hogy folytatom a Discovery félbehagyott első évadát. Viszont inkább a The Orville-nek kezdtem neki és őszintén le vagyok döbbenve, hogy "paródia" létére mennyivel jobb Star Trek, mint a mai Star Trek. Plusz eddig a lökött humor is bejön.

előzmény: critixx (#3796)

2020-03-29 19:21:58 critixx #3796

Sejtettem, hogy ez utóbbi is Trónok harca-hatás. Ezt már a Discovery-ben is kicsit túltolták, főleg az első évadban. Klingon brutál nemi erőszak, tüköruniverzumbeli mészárlások, stb. Illetve, ott ugye Culber torkát metszették el a sokkhatás kedvéért. (Aztán feltámasztották őt a második évadban, ami külön megérne egy "misét"...)

Nesze! :DD

előzmény: Ninety-Four (#3795)

2020-03-29 18:53:04 Ninety-Four #3795

Ráadásul szó szerint ott volt a kezükben a szónikus csavarhúzó, amivel valószínűleg simán meg is tehették volna.

Közben gondolkodtam, Peyton List azokban a pillanatokban, amikor merev katonát játszik, vagy törődést mutat, teljesen rendben volt, szóval igazad lehet. Én sem néztem a Trónok harcát, de a testvér iránti vonzalom biztosan onnan jött. Ezen túl a szemkitépés-jelenet erőszakábrázolásában és a karakterek bedarálásában is rokonságot mutat a két sorozat.

előzmény: critixx (#3794)

2020-03-29 18:41:28 critixx #3794

Igen, Narissa eléggé eltúlzott, papírmasé gonosztevő volt. A színésznő erre még pluszban rájátszott, bár nyilván ezt a rendezői utasítást kapta. Engem jobban zavart a Narissa és az öccse közötti látens(?) vonzalom. Nem láttam A trónok harcát, de sejtésem szerint azt próbálták kicsit majmolni a készítők.

Még egy dolog, ami elég hülyeség volt a záróepizódban: Mikor Soong Junior rájött, hogy az aranybőrű android csaj miben mesterkedik, egyszerűen kikapcsolta őt. Ennyi erővel ugyanilyen egyszerűen deaktiválhatták volna az összes androidot és egyszerűen megsemmisítik a jeladót. De ez nem jutott eszükbe.

előzmény: Ninety-Four (#3793)

2020-03-29 18:29:03 Ninety-Four #3793

Agnesnél úgy jött le nekem, hogy bűntudatom van, amiért megöltem az exemet (?), de igazából agymostak, úgyhogy aztán mégse. Meg egyszerűen túl gyorsan változott - cuki nerd, idegösszeroppanás szélén, kiderül, hogy már eleve az idegösszeroppanás szélén volt, bűntudat, magabiztos, erős karakter, a záróképben meg teljes kiegyensúlyozottság sugárzott belőle. És erre még jön az, amit említettél.

Bár legalább Alison Pill alakítását korrektnek éreztem.

Viszont hogy még valamit szidjak: Narissa minden jeleneténél a falat kapartam. És valószínűleg ő is vissza fog térni, mert bár lezuhant a mélybe, korábban volt vészteleportere.

előzmény: critixx (#3792)

2020-03-29 17:46:40 critixx #3792

Pont Rikerék lányát akartam még én is megemlíteni a jól sikerült karakterek között. Elnor nekem annyira erőltetettnek tűnt - kb. félig szamuráj, félig tünde, kardozgat a mexikói házak között a romulán kolónián...

Szerintem Riker és a "felmentősereg" érkezése nem volt rossz. Persze, ez is a fanservice netovábbja volt. Engem inkább az zavart, hogy a romulánok ilyen könnyen feladták a dolgot. Az egész életüket arra tették fel, hogy kiirtsák a mesterséges intelligencia minden formáját, galaktikus összeesküvéseket szőttek, most pedig ott a lehetőség, hogy pár torpedóval végezzenek az egész falucskájukkal, erre hirtelen meggondolják magukat és visszavonulót fújnak mikor Riker befenyíti őket, illetve miután bezárul az a portál. Riker pedig hagyja, hogy csak úgy eloldalogjanak. Nyilván, azt akarták a készítők, hogy Oh a következő évadban is ellenség lehessen, de Rikernek minimum meg kellett volna próbálnia letartóztatni őt árulásért, stb. Ugyanez Agnes: gyilkosságért bíróság elé kéne állnia, ehelyett vígan mosolyog Picardékkal a zárójelenetben.

előzmény: Ninety-Four (#3791)

2020-03-29 15:44:24 Ninety-Four #3791

Sok dologban egyetértek veled, főleg a karakterek terén. A jelenet Rios hologramjaival és Raffival nagyon tetszett, remélem, hogy a következő évadban több hasonló lesz.

Elnornál még a kard dolgot is kiemelném :D Jaj, azt a plot armoros mindenit.

Rikeréknél szerintem a lányukat játszó Lulu Wilson volt a nagy plusz. Azt a fajta ártatlan, naiv, de eltökélt mentalitást hozta, ami a TNG-re emlékeztetett. Így hárman nagyon jól működtek..

A sötétebb hangulattal amúgy kibékültem volna, viszont ahogy mondod, a kidolgozatlanság miatt nehéz megemészteni. Szerintem jobb lett volna, ha dobják ezt az MI sztorit és a mellékszereplők látványos bedarálását és inkább a pár percben elintézett romulán mentőakcióra koncentrálnak. Abba is belefért volna napjaink összes problémája, megúsztuk volna a klisés űrcsápokat és talán egy Star Trek-közelibb sztorit kaphattunk volna.

A finálé végülis mentette nálam a sorozatot, viszont abban is sok logikátlanságot éreztem. Data halála tényleg szép volt, viszont kicsit furcsának találtam, hogy az MI-knek megvolt Data tudata és tudtak gólemet készíteni, viszont nem élesztették fel, hogy legyen egy tapasztalt vezetőjük a személyében. A halálvágyát is idegennek éreztem egy kicsit, mert logikusnak éreztem volna azt is, ha emberként a túlélési ösztöne nyer és később tér vissza egy másik gólemben.

Az MI - gyerek párhuzam is tetszett.

Azt viszont furcsálltam, hogy a kvázi békésnek beállított lezárás keretében a Starfleet megjelenik egy óriási flottával és a túlerejével ijeszti el a romulánokat.

előzmény: critixx (#3788)

2020-03-29 15:07:22 kajaktej #3790

Mondjuk annyiból challenging így nézni :D, hogy előfordul, hogy meg kell állítanom, mert nem értek valamit. Épp most kezdtem el nézni a negyedik évadot, egyből volt egy ilyen szóvicc, hogy "campaign will begin in earnest", amire rá kellett gugliznom, hogy értsem mit jelent :D Persze Mr. Peanutbutter félreérti, és azt hiszi, hogy Earnest egy város... Earnest, California :D

Hát ötletem sincs, hogy az ilyeneket hogy lehetne lefordítani. Szerintem max úgy, hogy teljesen átírják, és kitalálnak helyette egy másik szójátékot, esetleg egy magyar helységnévvel.

előzmény: Rorschach (#3789)

2020-03-29 14:29:09 Rorschach #3789

Ja, hogy... van hozzá szinkron? Legyen bármilyen jó is, azokat a szóvirágokat és nyelvtörőket, amiket az írók kitaláltak, esélytelen másik nyelven visszaadni.

Ettől függetlenül persze lehet simán élvezhető szinkronnal is, a helyzet viszont, hogy kajaktejhez hasonlóan én is az angol+angol kombóval néztem végig.

előzmény: ArmaGedeon (#3786)

2020-03-29 13:16:29 critixx #3788

Vegyes érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban. Veled ellentétben én egyáltalán nem bánom, hogy a készítők messze elrugaszkodtak a TNG cukormázas világától, és egy sokkal valószerűbb, a világ mai helyzetével jobban rezonáló környezetet hoztak létre. Amúgy Patrick Stewart többek közt azzal a feltétellel vállalta a visszatérést, hogy az új sorozat nem a TNG klónja lesz.

Maga a sztori szerintem pont arról szól, hogy Picard visszavonult, magába zárkózott, mert csalódott a világban, a Föderációban, stb. Aztán szépen lassan ráébred, hogy nem elzárkózni kell, hanem cselekedni, tenni azért, hogy bizonyítsa, azok az eszmények, melyekben egész életében hitt, nem haltak meg. Összességében nekem tetszett az alapötlet és a világépítés. Az is tetszett, hogy megpróbálták lezárni az elvarratlan szálakat, különösen Data halálát, ami a Nemezisben nem lett éppen kielégítően tálalva. A karakterek egy része is jól ki lett találva, Rios nagy kedvencem lett, Raffi-t is bírtam, Picard két romulán házvezetője pedig egészen klasszis figurák (kár, hogy csak az első három részben szerepeltek).

Sok tekintetben viszont kielégítetlenül hagyott a sorozat. Egy csomó mindent elnagyoltak, elmismásoltak, kidolgozatlanul hagytak. Nyilván, nehéz tíz epizódba belesűríteni mindent, de akkor meg felesleges ennyi szálat elindítani. Elnor-t például teljesen felesleges karakternek éreztem, hiába pazaroltak el egy teljes epizódot az ő történetének elindítására, szinte semmit nem tudtunk meg róla mélyebben és nem is zavart túl sok vizet. Sok volt a felesleges nosztalgia és nyilvánvaló fan service, bár Rikerék visszatérése szerintem eléggé ott volt a szeren. Ellenben teljesen feleslegesnek éreztem Brent Spiner-t behozni egy újabb Soong-rokon szerepében, aki (minő véletlen) pont ugyanúgy néz ki, mint az apja meg a dédapja, stb. Teljesen elnagyolt volt ez az "ősi szintetikusok" dolog is, az meg főleg röhejes volt, mikor megjelent az a hatalmas polipszerű valami, aztán bezárták a transztér-átjárót és szépen kint rekedt. Data (végleges??) "halála" megható volt, a Picard android dolog viszont iszonyú kiszámítható "fordulat", amit már abban a pillanatban ki lehetett találni, hogy először mutatták a "gólemet". Sokkal jobb, szebb lezárás lett volna, ha Picard tényleg meghal, vagy akár az is, ha a tudata fennmarad a gépbe zárva. De persze, mivel már előre meg van rendelve a második évad, erről szó sem lehetett.

előzmény: Ninety-Four (#3775)

2020-03-29 12:07:13 kajaktej #3787

Én most kezdtem el nézni, angol nyelven nézem angol felirattal (külföldi netflixben csak ez van), szóval a szinkron nem tudom milyen, de vannak benne szójátékok, ötletem sincs, hogy ezt hogy lehet visszaadni magyarul, gondolom sehogy. :(

Viszont valaki írta, hogy csak a második évadra találja meg a hangját a sorozat. Én nem tudom végül mire fut majd ki az egész, mert eddig még csak az első 3 évadot daráltam le, de a 3. évad szerintem már hangulatában is sokkal komolyabb, kevesebb a random idétlenkedés, és ebben az évadban volt olyan rész, ami tényleg megérintett (a 3. évad 4. része egy kis csoda). Az első (vagy talán az első két) évad alapján ezt nem gondoltam volna.

előzmény: ArmaGedeon (#3786)

2020-03-29 10:54:28 ArmaGedeon #3786

Ezzel én is "tartoztam" magamnak, rögvest meg is néztem az S01E1-et angolul, magyar felirattal, viszont félig olvasva nem az igazi az élmény, úgy érzem. A hazai szinkron amúgy mennyire adja vissza a fanyar szójátékokat, csípős humort? Abba csak belepörgettem, ezért nem tudok róla nyilatkozni. Szinte soha semmit nem nézek szinkronnal, e téren ordas nagy sznob vagyok, de itt talán nem vesz el belőle a magyar hang. ;)

Egy epizód után még nem mondanék sommás véleményt, mert ugyan tetszetős a humora, a görbe tükör és miegymás, egyelőre azonban nem rántott be annyira, ahogy korábban más is megjegyezte. Lehet, sokan ezért nem adnak neki esélyt...

előzmény: Rorschach (#3764)

2020-03-26 16:03:29 kaamir #3785

Én egész biztosan kaszáltam.

előzmény: Kempesbaba (#3784)

2020-03-26 15:52:48 Kempesbaba #3784

Kivételesen minden szavad aranyat ér! :)
Villanelle karakterét nem lehet nem imádni (bármennyire is egy beteg pszichopata),de a második évad utolsó részének utolsó jelenetétől konkrétan falra másztam és komolyan elgondolkodtam rajta hogy a harmadik évadba majd már bele sem kezdek...

előzmény: kaamir (#3783)

2020-03-26 15:45:53 kaamir #3783

Killing Eve S01-02

Ami az elején még izgalmasnak és ígéretesnek tűnt, az a második évad végére már kibírhatatlanul idegesítővé vált. Mert igen, az alapötlet jó, női pszichopata és bérgyilkos viszonylag kevés van a filmtörténelemben, és az is izgalmasnak tűnt, hogy az üldöző és az üldözött valójában egy tőről fakad. Aztán a sorozat szinte semmit nem kezd ezzel, egyáltalán nem tud/nem akar elmélyedni a szereplők lelkében. Megmarad az egész habkönnyű szórakozásnak - egy ideig. Mert a végére már annyira idegesítővé válik ez a két hisztis tyúk, hogy azt élvezni nem lehet.

A színészek jók, Jodie Comer a szemnek sem utolsó, és a humor is a helyén van - csakis az utóbbi miatt néztem egyáltalán végig.

2020-03-22 19:52:37 Kempesbaba #3782

Mindig a saját szemednek higgy :)

előzmény: ArmaGedeon (#3780)

2020-03-22 19:12:45 ArmaGedeon #3781

Egyetértek, remek darab! Az Aranyélet teljes stábjával végignézetném, hogy bizony így is lehet! ;)

előzmény: ryood (#3779)

2020-03-22 19:11:14 ArmaGedeon #3780

Köszi, erről még csak nem is hallottam, de rögvest bepakoltam a megnézendők közé.

Mondjuk az alacsony IMDb-értékelés kicsit aggasztó: jelenleg 5,4-es osztályzaton áll, ami egy filmnél még nem vészes, de sorozatnál édeskevés. A Rottenen viszont jobban szeretik...

előzmény: Kempesbaba (#3777)

2020-03-18 22:11:48 ryood #3779

Pustina
készültem egy ideje megnézni ezt a cseh minisorozatot (hbo). még tavaly volt szerencsém a főrendező Ivan Zachariás eszmélet című kis-sorozatához, ami nálunk is ment a hbo-n magyar szinkronnal. valójában az hozta meg az érdeklődésemet. lehet, hogy kéne aludnom párat rá, és összeszedettebben tudnék írni, de valahogy jött a késztetés, hogy most muszáj írnom pár sort. mert egy igazi "kis" remekmű ez.
skandináv krimi jellegű, de minden ízében közép-kelet európai alkotás a pusztaság. kezdve a helyszíntől (lepukkant vidéki bányásztelepülés) a kor, a díszletek, az életkörülmények, az arcok, a nyelv, a problémák, és minden. adott egy négytagú család. nehéz helyzetben lévő polgármesterasszony, bipoláris férje, aki az erdei nyaralóba költözött, miután kirúgták tanári állásából, és a két lányuk. vagyis az egyik, a kisebbik már csak holtan. az ő eltűnése, meggyilkolása körül forog minden. és minden lehetséges szál kapcsolódik ide: a javítóintézet, a cigányok, a rendőrségi nyomozás minden idők egyik legemlékezetesebb nyomozójával (még ha annyira nem is derül ki róla sok minden), a stricik, a kurvák, a nagyvállalat, és legyilkolt állatok...
apró részletekig pontos helyzetjelentés, korrajz ez, családi drámával, nyomozás, zavart elméjű beteg emberrel, problémás kamaszokkal, drogdealerekkel...stb...
ha valami más ízre vyágtok, mint a "tökéletes amerikai szupersorozartok", akkor nézzétek a Pustinat, ez mennyivel közelebb van hozzánk, magyarokhoz itt közép-európában!
minden emlékezetes, a képektől, a kiváló színészi teljesítményeken át (már maga a casting is tökéletes) a vágások, a történetvezetés, a hangulat és a ZENE.

2020-03-08 01:51:39 mrfaktor #3778

Successiont bátran ajánlom mindenkinek, szerintem újabb kulttá váló HBO sorozattal van dolgunk. Egész egyszerűen pazar a szereplőgárda, a párbeszédek, a történet. Talán az első sorozat, amelynek minden alkalommal végig nézem a főcímét a zene miatt. Méltánytalanul kevesen ismerik.

2020-03-03 16:37:03 Kempesbaba #3777

Queen Sono
Egy hat részes sorozatot ajánlok a figyelmetekbe a netflix-től.
A Pearl Thusi főszereplésével készített széria egy dél-afrikai ügynökség magasan képzet kéméről szól, annak veszélyes küldetésiről, és persze magánéletének kihívásairól.
Amellett hogy akció dús,jól bemutatja hogy mi miért történik napjaink Dél-Afrikájában és környékén.
Várom a következő évadot.
P.S.: A főszereplő csaj valami iszonyat dögös :))

2020-02-29 21:58:17 allegra #3776

Ha tetszett nektek a Black Mirror, szívből ajánlom az Inside No. 9 című sorozatot, nagyon jó.

2020-02-27 23:51:06 Ninety-Four #3775

Félve teszem fel a kérdést: Ti mit gondoltok eddig a Picard kapcsán?

A TNG hatalmas kedvencem, az akkori és a mozifilmes Picard igazi role model számomra, de ezt a sorozatot egyszerűen nem tudom szeretni. A külsőségek, utalások, cameok megvannak, de ezen a ponton nem érzem azt, hogy ez igazi Star Trek lenne.

2020-02-14 07:03:17 Dangar #3774

Pan Am:
Cseppet sem csodálkozom, hogy egyetlen évad után kényszerleszállásra ítélték ezt a hiteltelen, cukormázas fércművet. Christina Ricci egész karrierje során nem volt még ennyire irritáló.

2020-02-14 03:16:18 ender1112 #3773

Locke & Key:
Nagy reményeim voltak a sorival szemben, mert olvastam és szerettem a képregényt; de sajnos nagyot kellett csalódnom. A történetet értelmetlenül átalakították, a korhatárt értelmetlenül levitték, a szereplőket értelmetlenül ostobának ábrázolták. Talán aki aki nem olvasta a képregényt, képes lehet élvezni a sorozatot.

2020-02-13 19:22:03 terika #3772

Nem mostani tétel, de tegnapelőtt befejeztem a Bleach című animét. A maga 366 részével egészen hosszú. Akkor kezdtem el nézni, mikor még futott, de hamar elfogyott a lelkesedés a sok, millió, özön tölteléktől, semmiről nem szóló részek miatt. Nagyon régóta húzodott ez nálam, annyira boldog vagyok, hogy letudtam. :D A shounen fight animék közül nem mondanám kiemelkedőnek, vannak benne nagyon szuper, badass részek, de nem éri meg a 366 részt...én sem néztem meg az összes fillert, bevallom, eltekergettem, átugrottam őket. A főszál natúran szerintem elég jó, biztosan lehetett volna belőle valami szuperizgalmas, akciódús shounen anime (ha nem a mangára vártak volna mindig). Ha csak ezt nézem, akkor mindenképpen érdemes egy próbát tenni vele, elég akciódús, jó kis háttérsztorikkal és frankó csatákkal, a filler részek kihagyásával nem sok mindent veszt az ember.
A háttérinformációim hiányosak, a manga is véget ért már, talán csúnya befejezést is kapott. Az anime kb. olyan 200 fejezetnyi mangával tartozik még, mivel ennyi rész ellenére mégsem lett befejezve egyébként a történet. Számos hibája van, a főgonoszok rendre ki vannak herélve, ezt nagyon utáltam benne. Sokáig szépen építkezett pedig gonoszok tekintetében is. Rengeteg a drámázás, rühelltem mindet. A filler etapok közül, amit ajánlok mégis megnézésre, az Amagis részek szerintem egész jók lettek, továbbá azok a részek tetszettek nagyon, amelyek a Zanpakutok megtestesüléséről szól - ezek a részek felértek szerintem a főszálhoz is, külön animeként is néztem volna, nagyon érdekes volt.

2020-02-03 14:23:22 Rorschach #3771

Tudtommal ez elég gyakori, főleg, hogy az első évadban sokáig keresi a hangját a sorozat, és inkább csak az utolsó két-három részre találja meg. Nem kifejezetten látszik addig, micsoda sorozat lesz a BoJack Horseman a második évadtól (és bár nem kenyerem egyik nagy filmértékelő oldal sem, a Rotten számai ezt most az egyszer nagyon szépen visszaadják).

A türelem viszont nagy erény, és itt megéri végigülni a kezdeti szárnypróbálgatást.

előzmény: kaamir (#3770)

2020-02-03 13:34:46 kaamir #3770

Illetve még egy gondolat: Én sokáig azért nem kezdtem el, mert az hittem, hogy ez is egy újabb South Park, Family Guy féle kreténség. Lehet, h mások is így vannak vele, vagy éppen azért csalódnak a BoJack-ben, mert azt várják tőle, mint az említett sorozatoktól. Talán emiatt nem annyira népszerű, mint megérdemelné.

2020-02-03 08:57:03 kaamir #3769

Nálam az első helyre nem fér be, de a Top 10-be mindenképp. És volt pár olyan epizód, amik örökre nyomot hagytak bennem. Különösen a Time's Arrow, ami annyira sírnivalóan fájdalmas/gyönyörű, amire csak a legnagyobb művészet képes. Alig várom, h megnézzem a maradék pár részt.

2020-02-02 20:40:30 captain_b #3768

Abszolút így gondolom én is. Remélem felér hozzá az alkotók új sorozata, az Undone (szintén elég jókat írnak róla egyébként), én amint kicsit kijebb kerültem érzelmileg az utolsó BoJack részek hatása alól, ezzel folytatom. :)

előzmény: Rorschach (#3764)

2020-02-02 20:26:33 VVega #3767

Nálam is átvette az első helyet a Breaking Badtől. Egyszerűen tökéletes az egész, hamarosan kezdem az utolsó részeket is.

előzmény: Rorschach (#3764)

2020-02-02 18:56:58 Rorschach #3766

Ezek szerint mégiscsak nézte valaki azt a sorozatot! :)

Örülök, hogy nem voltam egyedül.

előzmény: elzablues (#3765)

2020-02-02 18:10:42 elzablues #3765

Sokkal boldogabb némber lennék, ha tudnék így fogalmazni, idő és tehetség híján marad egy nagyon mélyen és kövéren idevésett +1.

előzmény: Rorschach (#3764)

2020-02-02 17:43:07 Rorschach #3764

Van egy hatalmas tartozásom.

Évek óta tartozom a BoJack Horsemannek azzal, hogy leírjam, ez a valaha készített legjobb, legkülönlegesebb sorozat, és ezt a lehető leghatározottabban állítom, arrogancia-e vagy sem.

Nem tudom, pontosan mit szeretett volna elmesélni még Raphael Bob-Waksberg, és meddig szerette volna még azt mesélni, de a hatodik évad a lehető legtökéletesebb lezárás, amit el lehetett képzelni.

Minden egyes embernek, aki ezt olvassa, meleg szívvel ajánlom a sorozatot, mert bűn, hogy ennyire kevesen ismerik, hiszen történetmesélési mesterkurzus a sorozat. Képtelen vagyok szuperlatívuszok nélkül beszélni róla, sírás nélkül meg úgy általában.

Nézzétek meg a BoJack Horsemant.

2020-01-14 10:20:39 Kempesbaba #3763

Én úgy éreztem hogy a ,,star wars klisé" keverése a ,,western klisé"-vel jó ötlet volt. Az már más kérdés hogy a történeten nem sokat agyaltak,mintha az ötletek csak úgy egymásra lettek volna dobálva.Remélem a második évad ebből a szempontból kidolgozottabb lesz. Minden esetre inkább nézek a következő tíz évben mandaloriant,mint olyan mozifilmeket mint amilyen a mostani trilogia.
Csak az a zene lenne jobb...

előzmény: terika (#3762)

2020-01-14 09:50:47 terika #3762

Az érzett belőle, hogy nem igazán tudtak mit kezdeni a rendezők a >>star wars logóval<<. Olyan muszáj volt beletenni, mert star wars....kb. Kicsit erőltetett volt így a végén az ellenség megjelenése is. Inkább próbálkozás arra, hogyan lehet kibújni az SW klisék alól és behelyezni más kliséket, erőltetve XD, na. Nekem ilyen. De ettől még lehet jó lesz. Én érdeklődve várom azért, majd a második évadnél eldöntöm, hogy kaszálom-e.

előzmény: Kempesbaba (#3760)

2020-01-13 07:10:02 JB007 #3761

Nem mondom, hogy rossz volt a zene, csak nekem nagyon távol állt attól, amit egy Star Wars sorozattól vártam, volna. Olyan volt nézni a Mandaloriant, mintha egy Star Warst néztem volna és egy másik sorozatot hallgattam volna.

2020-01-12 22:26:36 Kempesbaba #3760

A zene tényleg megosztó. Mondjuk az én környezetemben egy embert se találtam,akinek bejött volna

előzmény: VVega (#3759)

2020-01-12 21:06:50 VVega #3759

Szerintem a zene az egyik legjobb benne.

előzmény: terika (#3758)

2020-01-12 21:01:44 terika #3758

Ezen a legjobb dolgon mondjuk én is kiakadtam...mert lássuk be atombéna volt. :D A szellemiség az, ami közelít egy kicsit... A zene nekem sem tetszett egyébként. Remélem a következő évad jobb lesz.

előzmény: JB007 (#3757)

2020-01-12 20:59:38 JB007 #3757

Rövid epizódok, rádaásul a 8 részes évadból így is 3 töltelék rész volt. A látvány abszolút hozta a Star Wars hangulatot, a filmzene viszont egyáltalán nem. Baby Yoda tényleg jól sikerült, de nagyon sokszor indokolatlannak éreztem, hogy mutogassák őt. Túl sok volt a fölösleges jelenet.
"Mando" pedig... ha ő lenne az egyik legjobb fejvadász, akkor milyen a többi? Oké, hogy végre egy főhős, aki nem tökéletes, nem tud mindent egy csettintéssel elintézni, de hogy kb. minden részre jutott valami szerencsétlenkedés, nekem kicsit sok volt.
Összességében nekem ez a sorozat kevés volt. 5/10

előzmény: terika (#3756)

2020-01-11 21:26:55 terika #3756

The Mandalorian
Nem agyalták túl a sorozatot az biztos, ettől függetlenül egészen nézhető és már-már így az utolsó star wars film láttán hiánypótlónak vagy kárpótlásnak mondanám...
Voltak benne banális bénaságok, de megbocsátható szerintem. Az 50 éves bébi Joda meg übercuki :D
Felvetett pár kérdést a sorozat, engem nem zavar hogy nincsenek midikloriánok meg sithezés meg különösebben jedizés sem. Az utolsó rész végén nem tudotam eldönteni, hogy ez a csávó most akkor egy sith lovag vagy sem, mert ugyan fénylett a kardja, de nem volt egyértelmű számomra, hogy az tutira egy fénykard...annak kéne lennie, csak mittudomén. Meg ugye Joda itt egy "baba", de pl. mikor az erőt használja nem tűnt kifejezetten értetlennek azt leszámítva, hogy nem tud beszélni. Na meg persze, 50 éveig mi volt? Ki őriztette addig stbstb. Van néhány homályos dolog... LEhetne egészen pofás és érdekes Star Wars sorozat is. Amúgy az opban kifejezetten tetszik az a sok sisak, örülök, hogy felváltotta valami már végre a messzi, messzi galaxis szövegeket....
Mindenképpen nézni fogom a továbbiakban is. This is the way. :D

2020-01-04 22:19:53 Ragemarci #3755

Stranger Things 3.évad végén a videotékában a Duffer tesók az alábbi filmeket adják a karaktereik szájába, mint kedvenc filmek: Legénylakás, Rejtett erőd, Szerelmek városa, Party zóna. (Futottak még: SW, Vissza a jövőbe, Változó világ)
Elég jó kis négyes, csak tudjam őket beszerezni.
A sorozat amúgy mérsékelten érdekes, igazából ugyan azt adják elő, mint korábban, csak most a The Thing és a Magnum voltak leginkább fókuszban.

2020-01-04 14:56:01 VVega #3754

Ilyen ígéretes kezdés után ekkora mélyrepülést sem láttam még 3 rész alatt, mint amit a BBC-s Dracula produkált. Moffat megint elhiszi, hogy okosabb és ügyesebb mindenkinél, de csak annyir ér el, hogy a fináléra teljesen nézhetetlenné teszi a sorozatát, mint tette azt a Sherlockkal is.

2020-01-04 12:34:37 kwzatz #3753

"Sajnálom, hogy nem tetszik, remélem találsz kevésbé igénytelen high-fantasyt a közeljövőben."

Ennél igénytelenebbet mondjuk már művészet lenne készíteni ennyi pénzből.
De sebaj, a könyvek/játékok tetszettek, Schmidt kisasszonytól és bandájától meg amúgy sem vártam sokat.
Lesz majd Wheel of Time (pont olvasom, az 5. könyvnél járok), de hát azt meg ki kezdi el egyáltalán nézni? 14 hosszú könyv (+1 előzmény). Évekig reménykedni, hogy nem kaszálják el a 8. évad környékén az alacsony nézettség miatt elég nagy lutri. :D

terika: Azokat is láttam, de nem merném mindenkinek ajánlani. A történet nem rossz (bár nem olyan jó, mint az 1997-es anime), a rajz/animáció/CGI viszont sok embernek teljesen befogadhatatlan.

előzmény: Ragemarci (#3752)

2020-01-02 17:42:31 Ragemarci #3752

"Ragemarci
"de a keményvonalas fantasy rajongók gondolom értékelni fogják a The Witchert"
Ja, csak nem a netflixes sorozatot. :D"

Hamár megszólítottál:

Értékelted te is, csak nálad lefőtt a kávé a sorozattól. Sajnálom, hogy nem tetszik, remélem találsz kevésbé igénytelen high-fantasyt a közeljövőben.

előzmény: kwzatz (#3750)

2020-01-02 17:26:12 terika #3751

A Berserk mangával annak idején találkoztam futólag. Utána néztem, nem csak 3 film van, van még hozzá, hanem 2 évadnyi új sorozat is a 2016-2017-es szezonban. :D

előzmény: kwzatz (#3750)

2020-01-01 23:40:23 kwzatz #3750

terika:
"A varázsló világ felépítése elég furi számomra, mi abban a ráció, hogy egy mágus éveket, akár évtizedeket tanul aztán egy varázslatba belehal? De most komolyan? Muszáj ezt így?"
Ez az orbitális baromság a sorozat sajátja, a könyvekben/játékokban máshogy működik a mágia.
Az AoT új évadát én is várom, a Claymore is egész jó volt (ameddig tartott :/), a listád alapján pedig kötelességemnek érzem, hogy ajánljam kedvencemet, a Berserket (az 1997-es sorozatra gondolok, az újabb 3 filmes változatát még nem láttam, bár azt sem tartják éppen rossznak), ha eddig nem láttad volna.

Ubul
Lehet az a legnagyobb baj, hogy kívülről belülről ismerem, így a sorozat nézése közben bőven volt időm figyelni a hibákra. Szerintem még soha nem voltam ennyire szélsőségesen eltérő véleményen az átlagtól. Nekem ez a Herkules és Xéna sorozatok szintjén (alatt?) mozgott, borzasztó. :D

Ragemarci
"de a keményvonalas fantasy rajongók gondolom értékelni fogják a The Witchert"
Ja, csak nem a netflixes sorozatot. :D

előzmény: Ragemarci (#3749)

2020-01-01 22:00:56 Ragemarci #3749

Aki egy új GoTra számított az valószínűleg csalódott. Kisebb léptékű, kevesebb szereplőt mozgat, intrikákkal jóval kevésbé fűszerezett, úgyhogy belátom, bőven nincs itt mindenki kiszolgálva, de a keményvonalas fantasy rajongók gondolom értékelni fogják a The Witchert. A három fő karakter mozgatása szerintem ügyesen lett megírva, Yennefer előtörténetének kibontása meg külön plusz pont, mert az így a könyvben sincs részletezve. Geralt hűvös, ironikus stílusa működik, jó érzékkel nyúltak hozzá. A kalandozások, Witcher küldetések történetei érdekesek voltak, miközben a fő szálat is elkezdték, ha lassan is, de kibontani. Hatalmas hiba volt viszont nem a Percival dalokra építkezni, kb. annyira lett volna hatásos, mint John Williams és a SW. Valamint én a rendezőkkel nem igazán voltam megelégedve. Furcsa beállítások és olykor ritmustalan vágások, jelenetek csorbítják az élményt. Összességében azért nem hiszem, hogy bánkódnunk kellene, az atmoszféra és a fő és mellékszereplők szinte hibátlanok, a gyermekbetegségek pedig kinőhetőek.

2020-01-01 14:40:49 terika #3748

Én nem olvastam és nem játszottam, semmi előzményem nincs ezzel amúgy. A trailerek alapján nagyon vártam, a trailer nagyon tetszett.
The Witcher
Az évad megnézése után úgy tűnt, hogy a trailer kb. összefoglalja az egész évadot és elég lett volna csak azt
megnézni, a lényeg benne van. :D
Nálam nagyon megvan a gagyi faktor, az első harci jelenetet végig röhögtem konkrétan. Viszont az tetszett az első részben, hogy teljesen hétköznapi módon kezelte a mágiát, a szörnyeket, stb, mert itt ez a normális.
Ha valakinek sikerül magát túltennie az első részen akkor még érdekes is lehet.
Őszintén remélem, hogy kicsit "mélyebb" lesz a többi évad, nem ástam el magamban a sorozatot, még bármi lehet belőle.
A varázsló világ felépítése elég furi számomra, mi abban a ráció, hogy egy mágus éveket, akár évtizedeket tanul aztán egy varázslatba belehal? De most komolyan? Muszáj ezt így?
Engem érdekelne a csomó háttér sztori, ki mit miért és eleve hogyan működik a világ....persze lehet olvasnom és/vagy játszanom kéne inkább ezt. :D
Meg, hogy nekem úgy tűnt, Geraldnak a meglepetés törvénye előtt és Cirit születése előtt, mintha semmi célja nem lett volna a világon, és akkor egyszercsak jött a végzet....BAHH. És Gerald már a története kezdetekor is elvileg többszáz éves vagy mi. Szóval mi végre létezett?
A dzsinn kérdése is érdekes. Ezek szerint nem csak mágusok léteznek, akik belehalnak egy varázslatba, hanem olyan lények is, akik nem. :D

Egyébként a 7.rész volt szerintem a tetőpont. Az a rész nagyon tetszett. De csak az az egy. Ott szépen összeért minden. Jó érzés volt nézni.
Egy The Witcher szintű sorozatban mágikus világától mérföldekkel többet várok. Remélem élnek a lehetőségekkel az írók és az első évadban kiélték az összes fasságot és mostmár rendes sztorit írnak ezután. :) Lehet Yennefer lesz a sárkányok anyja, üdv Néked Yennefer Targaryen! :D

Akkor más, nem csak ezt néztem.

Attack on Titan
Ennek az anime sorozatnak idén debütált a 3.évada. Nekem darába ment le az egész, 2 hét alatt, annyira tetszett. Az anime grafikája és zenéje is igen pazar számomra. A történet kicsit lassan indul be, annak ellenére, hogy tele van akcióval és látványos csatákkal, engem a moralizálása az, ami magával ragadott végérvényesen, már-már szürreális képei szerintem nagyon érdekes kérdéseket vetnek fel. Nagyon jó dark fantasy az összes elemmel együtt, komor, olykor véres csatajelenetek jellemzik, lehet agyalni a történéseken és képes fenntartani a feszültséget. A fantasy jelző ellenére elég sok aktuáltársadalmi kérdést is boncolgat. Én inkább a komolyabb animékhez sorolnám.
A történet egy posztapokaliptikus világ bemutatására épül és az ebben szerveződő társadalmi rendre, a közös ellenséggel való együttes harcra. Hamar kiderült, hogy az egész világot egy nagy titok övezi, melyre a szereplők fognak választ keresni.
Így a 3.évad megnézése után csakis ajánlani tudom, mivel az itt lévő csavar gyakorlatilag minden eddigit megkérdőjelez.
Tavasszal indul a 4.évada. Várom.

Még egy az idei szezonból.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba
Szintén fantasy anime. Zene, grafika pazar. A történet azzal indul, hogy Tanjirou családját megeszi egy démon. Azonban az egyik testvére megmenekül, később azonban mégis démonná változik a lány. Tanjirou természetesen meg akarja menteni. Erről szól a fő cselekmény. Miközben ez a cél leng a szereplők szeme előtt, megismerjük ezt a világot, ami tele van a démonokon kívül is pont elég gonoszsággal. Izgalmas anime, tele harockkal, nekem volt egy kis Bleach utóérzésem és itt a shounen elemek és a vicces hangulat is jobban érvényesültek, mint mondjuk az Attack on Titan esetében. A sztori elég jó, laza, nem kell belehalni az agyalásba, van egy kis krimi jellege, folytatás idén tavasszal.

És az indító sorozat, ami miatt ezeket megnéztem az a

Claymore volt.
Ezt is csak ajánlani tudom, ez egy 2007-es anime. Ami miatt ezt elkezdtem az a deep hangulata volt, ami áradt az első részből. Az előző két sorozat is, amiről írtam, véresnek mondható, de ez kifejezetten az. Gyengébb idegzetűeknek ezért nem ajánlom. Érdekes történetet alakítottak ki az emberek és démonok létével kapcsolatban az évad, a Claymorek létezése is igen nagy misztikumhálót hordoz magában. Azonban az évad második felére elfogyott az ötlet és véleményem szerint elég banális be nem fejezést kapott a sztori. Sajnos folytatás nem készült, azért mégis az érdemes megnézni kategóriába sorolnám.

Az animéken túl.

The Expanse
Egyelőre úgy tűnik best of igényes sci-fi mostanában. A Star Trek Discovery-t is nézem, mert Star Trek. De az Star Trek. :D Értitek, ugye? :D
Szóval tele a sztori társadalmi kérdésekkel, űrcsatákkal, politikai csatározásokkal és soha nem tudod, ki is az igazi ellenség, meg persze van egy frankó űrrejtély is, ami az egészet generálja még. Ez annyira jól elő van adva, hogy jön az 5. évad is. A 4. évadot nem fejeztem még be, decemberben debütált. Az első 3 évad nálam darában ment le. Nagyon beszippantott a világ, nem a színészi játék a lényeg (sőt néhol kifejezetten gyengére sikeredett), a történet az, ami igazán sikeres ebben a sorozatban. Így ennyi évad után azért alakulnak ki kedvencek a néző számára, nálam a best of az Amos (nem az izmai miatt, hanem a megfoghatatlan és hideg személyisége miatt, imádom). A sorozat egyébként egy könyvadaptáció, a könyveket sajnos nem olvastam, az írók a sorozatnál is segédkeznek. Szerintem nagyon jó, látványos, szép, tiszta képek és jó a történet is.

Ha már Star Trek, nem tudom a Discovery sorozatról volt-e már szó, de az ehhez készült Short Treks című pár perces kis epizódokat melegen ajánlom megnézésre. :D Nagyon jók. :D Magáról a Discoveryről azt tudom mondani, így a 2.évad megnézése után, hogy az 1.évadhoz képest fejlődést produkált. Bár engem kifejezetten zavar a sok drámázás a sztoriban (meg egy kicsit szájbarágós néhol), de ez is ízig-vérig Star Trek. A 2.évad végére kaptunk egy igen érdekes történetet, bizonyos szintű szép lezárásokat és találkozásokat az Enterprise-szal, és totál sötétséget a néző számára a folytatást illetően :D. Nekem nagyon tetszik a Discovery technológiája, a hajtómű sztorija - remélem a jövőben fordítanak erre is majd energiát - meg, az hogy talán a 3.évad függetlenebb lesz az eddigieknél. Látszólag szépen sikerült kiemelni a Discoveryt az ST idővonalból és a 3.évad trailer alapján ugrottunk kb.1000 évet a jövőbe.

előzmény: kwzatz (#3743)

2019-12-31 08:28:54 Ubul #3747

imdb-n volt 10 is, de ugye ott bárki szavazhat, olykor már akkor is mikor még nem látták :D + a sok fan
nem láttam, nagyon a világa nem érdekel, de túlzásnak is éreztem

Metacritic tudom hogy csak gyűjti a pontokat, de reálisabb azzal a ~60 ponttal, azokból kiindulva amiket olvastam róla sorozatos oldalakon

Ettől még a későbbiekben lehet benne potenciál, ha megél 4 évadot, akkor már lehet belekezdek :D (got-tal is úgy tettem :D )

előzmény: kwzatz (#3743)

2019-12-30 18:43:34 ender1112 #3746

A Witcher az elfogadható volt . Nem igazán jó, túlságosan zavaros és kapkodó, néha érthetetlen (a könyveket még nem olvastam), de van benne potenciál. Talán a második évadra belejönnek.

2019-12-30 18:40:03 ender1112 #3745

Nem vagy egyedül, a harmadik rész után abbahagytam a nézését. Unalmas, kiszámítható stb Mondjuk a mozihoz képest lehet felüdülés, de hát a mozi annyira alja színvonal...

előzmény: HejjaX (#3741)

2019-12-30 16:34:28 agymosott09 #3744

Nálam 5/10 a Witcher. A könyveket nem olvastam, talán ezért vagyok ennyivel toleránsabb. Nézhető, de nem ajánlott, időpazarlás, logikai hibákkal, következetlenségekkel súlyosan megszórva. Ami megmaradt belőle az az, hogy ez a sorozat, amiben legalább 5 percenként egyszer elhangzik a "destiny" szó. Ahogy írod, jó a fényképezés, hangulatos. Néhol működött a humor is, meglepő módon, pont a dzsinnes rész elején.

előzmény: kwzatz (#3743)

2019-12-30 16:12:29 kwzatz #3743

A Witcherről senki semmit? Akkor kezdem:
Ennyire rosszul megírt sorozatot ritkán látni. Nem tudom felfogni, hogy mi ez az általános áradozás róla (Rotten Audience Score: 93%, IMDB 8,6), mert ez borzasztó volt. Olvastam az összes könyvet, végigjátszottam mindhárom játékot (sőt, neten is toltam a Gwentet), szóval nem lehet mondani, hogy nem szeretem ezt a világot, talán pont ezért is volt ez ennyire negatív élmény. Nem a változtatások tényével van gondom, már a megszokott, agyatlan castingra is csak legyintettem, mindösszesen annyit vártam volna el, hogy szórakoztasson és hiteles legyen a saját keretein belül. Az 1. rész után még bizakodó voltam, a fényképezés tetszett, néhány apró hibától eltekintve teljesen korrekt volt, a végén a harcjelenet pazar. A 2. rész már botrányos, csapongó, a változtatások teljesen feleslegesek, logikátlanok (a varázslósuli kínos, karaktergyilkos eseményekkel), nincs semmilyen íve, csak egymás után vannak dobálva a jelenetek látszólag koncepció nélkül. A 3-4. rész újra bizakodóvá tett, a dzsinnes epizódnál már ismét voltak erősen megkérdőjelezhető dolgok, a sárkányos rész Aard-csókos jeleneténél pedig végleg elvesztettem a hitem. Ez így is maradt az utolsó két részre. Egyértelműen az írókkal van a legnagyobb probléma, de a színészi játék és a CGI sem volt sokkal jobb (a sárkányok, a nekkerek, a sylvan, a hirikka... oh jaj...).
Összességében egy gyenge 4/10, a második évadnak már nem szavazok bizalmat.

2019-12-29 00:05:08 Fatupi #3742

Olyan, mint egy sorozattá duzzasztott film, de gondolom be kellett valamit dobni a Disney+ indulásához. Egyénként tök ártalmatlan, elszórakoztat, elenyésző története van, de bízom benne, hogy a második évadra előrukkolnak valami részeken átívelő, összefüggő történettel.
Amiatt kicsit csalódás, hogy ebbe az irányba vitték a sztorit, és nem bírták ki, hogy baby Yoda révén az Erő (ezúttal egy szinte öntudatlan csecsemő tesz túl mindenkin, lásd erőgyógyítás - mostantól ez lesz az irány?), Gideon moff révén pedig valami fénykardozás ne kerüljön a történetbe. Jobb lett volna szimplán egy fejvadászos sztorit kikerekíteni, de hát ez van, ettől még kiváncsi vagyok, merre tovább.
Bevezetésnek összességében megfelelt, a második évadra azért ennyi nem lesz már elég.

2019-12-28 17:27:59 HejjaX #3741

Biztos egyedül leszek a véleményemmel, de nekem az első, zseniális közeli rész óta csak lefelé megy a sorozat. Fantáziátlan, történet nélküli, középszerű unalom lett. Olyan, mintha a prímán összerakott, Disney-nek prezentált pilot után még nem lett volna meg a forgatókönyv, amit azután gyorsan összecsaptak.
Érthetetlenül állok az imdb pontozása előtt.

előzmény: ChrisAdam (#3739)

2019-12-28 14:58:14 Kempesbaba #3740

Léteznek még csodák :)

előzmény: ChrisAdam (#3739)

2019-12-28 13:41:55 ChrisAdam #3739

Most, hogy vége lett, mit gondoltok a Mandalorianról?

2019-12-19 11:17:19 elzablues #3738

Kicsit valóban pipálgatós jellege volt, és elbírt volna 10 részt a 7 helyett egyes részletek kibontása miatt, de nem tudtam nem szeretni az Silicon Valley S06-ot. Nem 5-ös, de részemről egy betonbiztos 4-es. 5 perce sincs, hogy befejeztem az utolsó részt, de szerintem még ma elkezdem a legelejéről. :) Hiányozni fognak a srácok, pláne Gilfoyle.

2019-12-15 23:36:00 kajaktej #3737

Szerintem most gyorsabb volt a tempó, mint szokott. A második évadban 9 rész telik el, amíg a Hooli ejti a vádakat a Pied Piper ellen, és az csak egy per. Most meg Gavin az egyik részben még keménykedik, a következő részben meg már megvásárolják az egész Hoolit, azt a gigacéget, amivel előtte 5 évadon keresztül hadakoztak. Ráadásul nekem olyan volt, mintha úgy kezdtek volna bele szálakba és úgy vezettek volna be új szereplőket, mintha lett volna idejük kifejteni. Maximo Reyez a chilei milliárdos? Semmi szerepe nem volt. A kongresszusi meghallgatásnak se lett sok folytatása. Gwart szerintem úgy volt felvezetve, mint valami zseni (hiszen Jared nyilván látott benne valamit, amit mi nem), ráadásul ott volt a látens szerelmi (?) szál Jared és Gwart között, egyikből se lett semmi (Mondjuk utóbbit nem biztos, hogy bánom :D)
Gabe karaktere...hát nem tudom. :D A wearable chair egy poénnak elment, de igazából a valóságban senki nem visel ilyet, nem tudom ezzel mit akartak kifigurázni.
A HR-es csaj szívatja Gilfoyle-t meg már volt a korábbi évadokban, pl. amikor Jared vezeti be a scrumot, aztán azon kapják magukat a srácok, hogy egymással versenyeznek, meg pakolgatják a taskokat a boardon. :D Ami nekem tetszett ebből az évadból, hogy kicsit foglalkoztak a feminizmussal is, de igazából az se lett kibontva. Az utolsó rész zseniális lett, de amúgy mintha csak fel lett volna írva nekik, hogy miket kell kipipálni, Zuckerberg pipa, 3. világbeli diktátorok pipa, feminizmus pipa, adatkezelés, "tech etika" pipa, azt csókolom. :D

Amit még sajnáltam, hogy Erlichet nem hozták vissza egy jelenet erejéig. Úgy lett volna az igazi. Szerintem a Silicon Valley vele volt igazán jó.

előzmény: Dió (#3736)

2019-12-15 11:08:50 Dió #3736

Értem mire gondolsz "összecsapott" alatt - szerintem mondjuk ez nem egy szerencsés jelző (hiszen a Silicon valley mindig is az őrült tempójáról volt híres), mindazonáltal pár dolgot valóban bontogathattak volna tovább. Pláne, hogy akkor nem hétrészes lett volna az évad, ami így baromi rövid, főleg hogy csak félórás részekből áll.
Gabe karaktere tényleg kicsit abszurd, de én imádtam, és szerintem azért annyira nem volt funkciótlan sem. A karakterek szempontjából már nagyon kellett az előző évadok után, hogy a súlypont áttevődjön Gilfoyle és Dinesh unalmas cívódásáról valami másra, és pont Gabenek köszönhető, hogy ez itt megvolt. Akkor már inkább Gwart az, akit sztem ki kellett volna vágni. Rá gondoltam a leggyengébb szál alatt lentebb, mert állati erőltetett, illetve az abszurditást már túl messzire, kvázi nevetséges végletekig elvivő húzás volt.

előzmény: kajaktej (#3735)

2019-12-15 02:15:50 kajaktej #3735

Én is féltem tőle, mert a színvonal az utolsó előtti évadban számomra nem volt az igazi, szerintem már túl sokat járatták a Pied Pipert a startup-hullámvasúton ahhoz, hogy komolyan vehetőek legyenek azok a válságok, amiken keresztülmentek - az ember egy idő után megunja, hogy mindig jön valami trükk, amivel kimenthetik magukat. Az utolsó évadban is vannak ilyen deus ex machinák, de nem ez a fő bajom vele, hanem, hogy sok kimondottan gyenge mellékszál van, a poénok nem ülnek, az évad eseményei össze vannak csapva (a Pied Piper csak úgy megveszi a Hoolit egy rész leforgása alatt?), egy új, de a sorozat egyben leggyengébb karakterét pedig csak azért szerepeltették, hogy a végén hozzáférést adjon a srácoknak egy szerverhez. Az utolsó résznél éreztem azt, hogy az írók is odatették magukat, az valóban jól meg volt írva, csinálva. Tetszett, hogy formabontó a stílusa, bár azért Erlich visszajöhetett volna egy jelenet erejéig

előzmény: Dió (#3732)

2019-12-15 00:18:31 ryood #3734

érdekel nagyon az ún. "rendszerváltás" témája. most végre kijött egy remek cseh minisorozat, az Eszmélet az hbo által. öt részen már túl is vagyok, s csak a befejező epizód van hátra.
szóval lebilincselő színészi alakításokkal, narratívával és dramaturgiával van elmesélve egy roppant feszült, ijesztő és drámai történet az átkos utolsó napjaiban. szóval, jó lenne, ha végre mi is hozzányúlnánk a témához, de attól tartok, ez még várat magára.
alig várom a befejező részt!

2019-12-14 22:03:38 elzablues #3733

Azért ez elég jó aránynak tűnik, Gilfoyle pedig a kedvenc karakterem, szóval belecsapok holnap. :)

előzmény: Dió (#3732)

2019-12-14 21:53:26 Dió #3732

Tégy így:) Mindazonáltal ebben is van pár gyengébb szál (közöttük egy nagyon gyenge, Jaredhez kötődően), de szvsz az első, harmadik és az utolsó három rész színtiszta arany. Amik az előző évadokban már fárasztóak voltak (pl. Dinesh és Gilfoyle viaskodása) azt itt új, különböző dolgokat zseniális módon kifigurázó szálakkal helyettesítették (pl. Gilfoyle és a HR-es csaj nálam viszi a pálmát, egyben zseniális görbe tükör is a mai multik felé).

előzmény: elzablues (#3730)

2019-12-14 19:57:26 Ubul #3731

Mr Robot 4. évad eddig:

Aztahétszázát, amit most művelt Sam Esmail, folyamatosan szállította, nemhogy a sorozatban, de a sorozattörténetben is a 10/10-es részeket. Persze szubjektív a pontozás, de mikor hivatalosabb csatornákon is olvasni, hogy már-már Breaking Bad magasságokban van egy-egy rész, azért az ember egy elismerő csettintést elejt, egyben meg is bizonyosodik. Bár akkora fanatikusan nem tudtam pl a 4x07-es részhez állni, de az biztos hogy érdekes megközelítésben, 5 színdarabra vágva dobták a nézők elé az adott etapot, mindenkit meglepve, hogy hát hova lehet még fokozni a történteket.
Bár nálam a 4x05-ös majdnem néma rész sokkal jobban ütött, főleg az első és utolsó mondattal, de a katarzist mégiscsak a 4x09 hozta.

Malek ezek után megérdemelten vinné a Golden Globe díjat, már a jelölés is nagyon megérdemelt
És még 4 rész (tudom, 4x10 is kint van), aggódok kicsit hogy már nincs mit felülmúlni, akár a 4x09 elmehett volna sorozatzárónak is.
Ezek után a 2. évad minden hibája megbocsájtva (bár nálam a 3. évad is már minden csorbát javított)

2019-12-14 14:25:47 elzablues #3730

Nagy kedvencem a sorozat, de az általad is említett lejtmenetek után nem mertem még belevágni az utolsó évadba... De az írásod után mindenképp pótlom a napokban. :)

előzmény: Dió (#3729)