Tévésorozatok 👁

(vissza a topikok listájához)

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-03-11 14:36:12 IgazMondo1 #4390

2024-02-26 12:13:58 manuva #4389

Szerintem szórakoztató, vicces. Nem mondom, hogy kihagyhatatlan, de nem bántam meg a rászánt időt.

előzmény: Ágó (#4388)

2024-02-26 12:10:38 Ágó #4388

Csak egy kérdés, hátha valaki képben van. Azt látom, hogy Amerikában iszonyúan megy a Beef (Balhé) című sorozat, tarol a díjátadókon, nagyon nagy siker. Itthon viszont alig hallani róla. Érdemes egy próbát tenni vele?

2024-02-19 22:39:33 Rorschach #4387

True Detective - Night Country:

Jézus a kereszten, hát mi volt ez... Le szeretném szögezni, hogy a kialakult helyzetért a saját vállaimat is terheli némi felelősség, mert soha nem volt kötelező nézni. Pláne nem végig. Igazából már a pilot első percei után kialakult az az enyhén sarkos véleményem, hogy amit látok, az moslék. Mégis végignéztem.

Ez a dolog úgy aránylik a True Detective első évadához, amelybe görcsösen szeretne csimpaszkodni (de amúgy igazából bármelyik másikhoz is), ahogyan a Rings of Power A Gyűrűk Urához. Vagy a Covenant az első Alienhez, vagy az utolsó Star Wars az elsőhöz. Erre továbbra is pusztán annyit tudok írni, hogy pofátlanul őszintétlen, gonosz, overall gusztustalan húzás legendás filmművészeti alkotásokat ily módon, lelketlen rókabőrökkel megalázni, és ezáltal nyerészkedni a jól csengő márkával. Az Amazon és a Disney még annyival legalább tudnak takarózni, hogy ők nem a saját erejükből kinevelt címeket csesznek szét, hanem más, az övéiknél ezerszer különb alkotók munkáiba szarnak bele. Azt még megértem, hisz nincs érzelmi kötődés, de egy ilyet, hogy a HBO házon belül emel fel valami sehonnai szar szutykot, és süti rá a TD-billogot, ezt sokkal nehezebb a helyén kezelnem. Ilyet egy egyszerű állampolgári erkölccsel megáldott ember nem csinál. Ez a showbiz valami olyan mértékű korcs elsatnyulása, amilyenre nem voltam felkészülve, és a gyomrom felfordul tőle, hogy én, mint előfizető, ennyire nyomorultul kretén fogyasztónak vagyok nézve.

2024-02-04 07:57:02 Ubul #4386

alapból nem gondolnám azt, hogy nincs helye, de akkor az oldalt is átkéne variálni szerintem. Volt már róla szó, hogy akkor egy sorozatnál hogy értékel az ember, hisz évadon belül is hullámzó lehet a részek minősége, főleg egy epizódikus sorozatnál vagy antológia évadoknál.
Szóval nem egyszerű a kérdéskör, pl imdb ugye részenként is tud osztályoztatni, de tuti, hogy akik megnézik az első részt a sorozatból, az alapján pontozzák az egész évadot, majd ha lejtmenet van, már nem állítanak be más értéket. Ez egy több évados sorozatnál látszik igazán, mikor mondjuk van 20K + szavazat az adatlapon, részenként évadok végén meg ilyen pár száz

előzmény: hhgygy (#4385)

2024-02-03 17:29:03 hhgygy #4385

Köszi, akkor nem próbálom belobbizni.

előzmény: Ubul (#4384)

2024-02-02 17:47:40 Ubul #4384

alapból úgy indul, hogy ami minisorozat: bekerül
csak kb 90%-uk kilép a minisorozat státuszból, ezért bent marad.
Mivel az már 2. évadon túl van, az nem minisorozat, ezért nem kerül be

előzmény: hhgygy (#4383)

2024-02-02 14:36:34 hhgygy #4383

A Deadwindet kezdtük ledarálni, már túl vagyunk a 2. évadon, most jön az utolsó, nem találom a KT-ben, tkp. mi a policy, hogy milyen sorozatok kerülhetnek be, meg milyenek nem? Mert sokkal gagyibb Netflix-sorozat meg benne van.

2024-01-31 23:59:14 BalaKovesi #4382

Így jártam anyátokkal

Nagyjából felső tagozatos lehettem, amikor rengeteget néztük itthon az Így jártam anyátokkalt, a testvéreimmel külön program volt, több emlékem is van erről. A részek többségét meg sem tudnám mondani, hányszor láttam, nagyon szerettük, de egészen mostanáig váratott magára, hogy sorrendben nézzem végig az egészet. Az újrázások általában nem az új-ról szólnak, hanem az ismerősről, a komfortosról, és a sitcomok erre amúgy is tökéletes alanyok, hiszen nem kell bennük a világmegváltást keresni, elég csak időt eltölteni a szereplőkkel, és egy idő után nem nehéz azt érezni, hogy már nem csak figyeljük a társaságot, hanem a tagjai is vagyunk, ismerjük a belsős poénjaikat, együtt kelünk, eszünk, fekszünk velük, és ez ugye még hatásosabb, ha nem először daráljuk az évadokat. A formula bevált, közel sem a HIMYM találta fel, abban viszont ki tud emelkedni szerintem, hogy már a kerettörténet megköveteli, hogy a karakterek A-ból B-be tartsanak, és oké, vannak benne sutaságok bőven, egész cselekményszálak tűnnek el egyik részről a másikra, viszont így egyben látva nagyon meglepett, hogy más íveket meg milyen szépen végig tudtak vinni, hogy mennyire ügyesen hozták vissza időről-időre a poénokat úgy, hogy azok ne fulladjanak ki, és tovább is mozdítsák a cselekményt. Szóval (az utolsó évadot leszámítva) meglepően jól össze van rakva, de kár lenne úgy tennem, mintha ezért néztem volna 10-12 évvel ezelőtt annyit, és ezért tértem volna vissza hozzá újra decemberben. Nagyon közel állnak hozzám ezek a karakterek, mintha tényleg rég nem látott barátokhoz tértem volna vissza, és már vagy a sorozat közepén tarthattam, amikor rájöttem, hogy valószínűleg nem hiába egy nehezebb időszakban kezdtem ledarálni, és hogy a komfort megtalálása a sorozatokban tényleg hatásos. Sok szép emléket köszönhetek a sorozatnak, most pedig sokat segített terelni, kikapcsolni, amiért hálás vagyok a készítőknek.

Az utolsó évaddal kapcsolatban elég tanácstalan vagyok, mert egyébként ennek sikerült érzelmileg a legjobban és legtöbbször megütnie (meg a nyolcadik évad időutazós részének, az is kiemelkedő ilyen téren), és nem egyszer volt az az érzésem, hogy itt tényleg egy történet elmesélése van az előtérben, nem pedig a poénok, de közben meg az évad szerkezetének köszönhetően majdnem az összes rész fillernek érződik, és aránytalan, hogy míg előtte simán kihagyott a sorozat hónapokat is a történetből, addig itt lényegében három nap van elhúzva majdnem egy egész évadra, és persze, a befejezésből kiindulva érthető, hogy miért pont ezeken a pillanatokon rugózik ennyit a sorozat, de azért frusztráló tudott lenni. És ha már a befejezés: emlékeztem rá, meg arra is, hogy mekkora felháborodást keltett. Alapvetően szerintem ennek nem kellett volna egy rossz kifutásnak lennie, ha jobban ki van dolgozva, mert egyébként benne lett volna ez a végkifejlet is a történetben, csak így, ebben a formában pont azt az A-ból B-be fejlődést húzzák át a készítők, amit fentebb a sorozat javára írtam pozitívumként. Működhetett volna, de ez így elég lelketlennek érződött, a készítők megpróbálhatták volna elrejteni, hogy jobban szeretik Robin-t, mint a konzisztens karakterfejlődést. Örültem a kék kürtnek, de nem teljesen volt ez így fair. Megszerettették az anyuka karakterét, majd letudták egy-két mondattal, és minden átmenet meg szoktatás nélkül irányt váltott a sorozat, bele a mélyvízbe, mindezt az utolsó 4 percben. Sajnálom, pedig tényleg lehetett volna jó akár úgy is, hogy ezt hagyják meg befejezésnek.

Mindenesetre nagyon nem bántam meg ezt az újrázást, talán még közelebb került hozzám az Így jártam anyátokkal, ami a megkérdőjelezhető befejezése, a sutaságai, és a szirupossága ellenére is egy remek sorozat, remek poénokkal, nagyon szerethető karakterekkel, és meglepett, hogy mennyire a hatása alá tudtam kerülni érzelmileg. Hiányozni fog. És most kezdtem el igazán sajnálni, hogy ilyen kevésszer lehet Neil Patrick Harris-t filmekben/sorozatokban látni, mert bár mindegyik színész bizonyítja, hogy vannak komikusi adottságaik, és nem rossz színészek, Harris toronymagasan kiemelkedik közülük, és nem csak azért, mert neki a legharsányabb a karaktere.

Nem is tudom, hogy jelenleg fut-e hasonló sitcom sorozat, amiben ennyire benne vannak a korszakának a sajátosságai, meg persze a hírességei, mint ebben például Katy Perry, Britney Spears, vagy Jennifer Lopez. (Bár nem éppen a 2000-es évek sztárja, de egyébként elég vicces, hogy az utolsó évadban William Zabka lényegében állandó, fontos szereplő, és önmagát alakítja. :D)

2024-01-24 10:24:45 Ubul #4381

rég volt már írásom ide, és most is csak egy trailerrel jövök, de pont most jött velem szembe ez

Apple TV, szóval a minőségre remélhetőleg nem lehet panasz (For All Mankind khm), amilyen scifiket összedobtak már korábban

Constellation

és hát még is csak Noomi Rapace és Jonathan Banks főszereplésével

02.21 elvileg a dátum

2024-01-11 09:21:38 Dió #4380

Hát ez igen!
3 body problem trailer
Én a könyveket még nem olvastam, de ha jól sejtem, azok sem rosszak?

2024-01-10 12:49:34 Ubul #4379

mindenki őrá számított, hogy Ellie szerepére castingolják anno...persze azóta azért teltek az évek, és ő is idősödött, de simán befigyelt volna az ő helyére, mint Abby-jére. Bár kicsit muris a helyzet így :D

előzmény: BalaKovesi (#4378)

2024-01-09 23:55:54 BalaKovesi #4378

The Last of Us 2. évad: megvan a sorozat Abby-je

Megtörtént a legfontosabb casting a folytatással kapcsolatban, és végülis nem tűnik rossz választásnak, én legalábbis látom benne a karaktert, és azért Ramsey mellett szokatlanul mutatott volna egy játékhű külsejű Abby. (Aki nem ismeri a második játék cselekményét, az inkább ne olvasson utána a karakternek, valószínűleg elég csúnya spoilerekbe lehetne úgy belefutni. Elég annyit tudni, hogy lényeges szerepe lesz, így relevánsnak találtam megosztani a hírt.)

2023-12-18 12:04:06 VVega #4377

Blue Eye Samurai S01

Ha jól látom, még erről sem volt szó. Klasszikus bosszútörténet, fantasztikus tálalásban. Az animáció és a harci jelenetek állejtősek (meg véresek). De ami igazán kiemelkedő, azok a karakterek és az ő útjaik. Nagyon kedvelhetőek a főhősök, visszataszítóak a gonoszok, de a végére majdnem mindenkiről árnyalódik a kép. Lenyűgöző első évad volt, számomra évek óta nem csinált ennyire jót a Netflix.

2023-12-17 15:21:21 VVega #4376

Scavengers Reign

A felénél járok, de ez tényleg kötelező minden sci-fi horrort szeretőnek. Az év egyik legeredetibb sorozata, fantasztikus a világépítése, gyönyörű az animáció, a szereplők néha mintha (rém)álomban lennének, annyira random dolgok történnek egymás után. Mindig minden részben van valami új. Teljesen más, de a Primal volt hasonló élmény.

2023-11-03 19:12:58 Dió #4375

Azóta én is a második évadnál járok, úgyhogy szerencsére levetkőzte valamennyire a kezdő részekre jellemző prolihumort, és egyetértek, hogy van sok jó karakter, akiért lehet izgulni. Ettől függetlenül még mindig egy Amerikai pite lightnak tartom, és nem érzem teljesen megérdemeltnek a kritikai sikerét, de valóban jobb egy picit, mint amilyennek első blikkre tűnt.

előzmény: wim (#4374)

2023-11-03 15:18:27 wim #4374

Szerintem nem sokunknak néztek ki így az iskolás évei, legalábbis itt a fórumon nem hinném, hogy annyira alacsony az átlagéletkor (bár ebben lehet, hogy tévedek). A mostani tizen-huszonévesek világához már valószínűleg jobban hasonlít; de nem is annyira róluk, inkább hozzájuk szól ez a sorozat, őket akarja megszólítani (sikerrel). Harsány, túltolt, sarkított, agyonszínezett, néha kissé bugyuta és ésatöbbi, de ebbe a tiritarka köntösbe releváns kérdéseket és válaszokat csomagol - elsősorban persze a középiskolás korosztálynak. Úgyhogy én hasznosnak tartom. Másrészt pedig szórakoztatónak is, a jó karaktereknek köszönhetően, akiknek érdekelt a sorsa, úgyhogy végigtoltam a négy évadot.

előzmény: Dió (#4370)

2023-11-03 14:53:57 Ubul #4373

tervben van, de még Mike Flanagan sorozata is itt figyel most a gépen (Usher...), és jó lenne már nekiesni egy-két este alatt letolni.

előzmény: pelu (#4372)

2023-11-03 11:12:57 pelu #4372

Én a Kiút (From) című sorozatnak toltam végig az első két évadát, és összességében tetszett, nézette magát. Az elején kicsit dadogott az egész színész és sztori ügyileg is, de aztán menet közben fejlődött az egész. Vannak benne logikátlanságok, apró hibák, de aki szereti a misztikus, paráztatós, Stephen King történeteire hajazó dolgokat, akkor az szerintem élvezni fogja.

2023-11-03 07:45:29 Ubul #4371

ijj, nem nagyon pörög a topic, kár. Pl most jött ki az Orphan Black: Echoes, ha esetleg az anyasorozatot valaki imádta (én), tehet vele egy próbát, kíváncsi lennék a véleményekre.

2023-10-19 17:20:10 Dió #4370

Hmm, bár az ideális alatt nem tudom mire gondolsz, a természetesség egyelőre pont az, amit hiányolok belőle. A lentebbi felsorolásomat ugyanis nem a kisujjamból szoptam ki, sajnos az első pár epizód történéseit soroltam. Nyilván kisarkítottnak hathat így annyiból, hogy közben hellyel-közzel normális(abb) dolgok is történnek benne, ugyanakkor van benne pl. egy szereplő, akinek eddig 100%-ban abban merül ki a karaktere, hogy non-stop azon morfondíroz, kit keféljen meg, és csak annak nem teszi szét a lábát, aki nem jön vele szembe. Majd ugyanez az epizód azzal zárul, hogy valaki telibefotózott pináját körbeküldik egymásnak az egész suliban, és annak a nyomozását domborítják ki fő konfliktusnak, hogy vajon kié lehet. Ha neked így néztek ki az iskolás éveid, ámen, de nekem ez nem természetes. :D Persze ha erről nem ismertél rá, akkor az is lehet, hogy később tényleg beindul, és legalább részben maga mögött hagyja a prolipoénokat, szóval még pár résznyi esélyt adok neki, mert amúgy Andersonban egyetértek, és Mackey is zseniális.

előzmény: cucu (#4369)

2023-10-19 11:33:43 cucu #4369

Én az első három évadot láttam még pár éve, és nagy kedvencem volt. Minden eszembe jutna róla, de az Amerikai pite, meg a felsorolásod biztosan nem. :-) Azt nem tudom (már) megmondani, hogy hány epizódig érdemes próbálkozni vele (ahogy mondjuk a Ted Lasso-ra 3-at mondanék), mert nem emlékszem a részletekre.

Számomra a természetesség és az "ideális" érdekes kombinációja a sorozat. Mármint ahogy a témával foglalkozik, illetve foglalkoznak a szereplők. Mindenki balfasz (mi más lenne), de legalább nyíltan.

Ja, és Gillian Anderson is hibátlan benne.

előzmény: Dió (#4368)

2023-10-19 10:08:05 Dió #4368

A Sex educationt végignézte már valaki? Emma Mackey rajongóként (na meg a pozitív kritikák miatt) nekiültem pár résznek, de ez eddig pár értékelhetőbb momentumot leszámítva egy rakás hugy, és nem tudom, folytassam -e. Egy rakás önelégült tinit látok, akik beisznak, egymásra hánynak, gyereket vetetnek el együtt, lopnak, pinákat fotóznak és épp csak a toalettkacsát nem kefélik meg, nekem pedig nézőként ezen kéne röhögnöm? Mert ha igen, mindjárt azt is megbánom, hogy valaha gyerekvállaláson gondolkoztam. Pedig nem gondolom magam különösebben prűdnek. De ez az Amerikai pite sorozatverziója még valami röhejes oktató vetülettel is megfejelve, elég "érdekes" értékeket közvetítve. Ha valaki végigment már rajta, érdekelne, csak én látom -e így, illetve hogy a további részekkel vesz -e valami normálisabb fordulatot vagy végig ennyiben fog kimerülni.

2023-10-08 17:42:03 Ugor #4367

Megnézte valaki este Enyedi Ildikó közelgő sorozatának előzetesét? (Ha valaki nem tudná, az RTL-en volt 23 óra 30-kor Angyaltrombiták címmel) Szóval, ha igen, van valakinek valami véleménye róla?

2023-09-27 16:34:03 kaamir #4366

Elment a kedvem tőle, de most nagyon is meghoztad :)

előzmény: Adam Taylor (#4365)

2023-09-27 16:28:11 Adam Taylor #4365

Az első évad bár tetszett, de én sem voltam annyira elájulva tőle, mint a legtöbb kritikus. Annyira viszont bejött, hogy bepróbáljam a második évadot - az pedig lenyűgözött, tényleg az idei év egyik legjobbja.
Kicsit az a helyzet a The Bear-rel, mint az Atlantával: az első évad valami fura, megfoghatatlan izé, mint egy első bekezdés, ami sehova sem fut ki. A folytatás pedig egy eszement kreatív káosz, ahol minden értelmet nyer. Redditen olvastam egy véleményt, miszerint a S1-nek és a S2-nek annyi köze van egymáshoz, hogy azonosak a szereplők és a központi helyszín, de ennyi. Ezzel kábé egyet is értek. Ami az első felvonásban hiba volt (éttermes sorozat is meg nem is, ki is bontanak karaktereket meg nem is), az a másodikban mind beérik: olyan mint valami purgatórium, ami egy étteremben játszódik, és minden karakter a megváltást meg a feloldozást keresi a bűnei meg a múlt súlyai alól.
Egy szó mint száz, ha nem ment el örökre tőle a kedved, szerintem megér egy próbát a folytatás.

előzmény: kaamir (#4364)

2023-09-27 15:26:02 kaamir #4364

The Bear S01

Egy újabb, nagy hype-ot kapott sorozat, ami nekem csúnyán megakadt a torkomon. A Bear receptje egyszerű: végy egy nagy adag főzőműsoros közhelyet, fűszerezd meg filléres családi drámával (amit még véletlenül sem fejtesz ki rendesen), és adj hozzá egy adag túlspilázott stílust. A végeredmény garantált káosz és émelygés.

Hiába próbál a sorozat életszagú lenni, én szinte semmit nem hittem el neki. Már eleve azt, hogy egy nyamvadt szendvics elkészítése ekkora kihívás lenne, és akkora drámát generálna. Amikor pedig valami valóban érdekes, drámai történne, az alkotók menetrendszerűen elslattyognak egy másik irányba (az milyen már, hogy valaki rálő az étteremre (!!!), és ezen mindenki két perc alatt túlteszi magát, és többé szóba se kerül. Ja, mert ez Chicago, értem.

A rövidke epizódok arra is alkalmatlanok, hogy igazi karakterdrámát kapjunk. Carmy szenved, ha kell, ha nem, Richie aggódig és keménykedik, Sydney tátja a száját, Marcus pedig végeláthatatlanul fánkot süt. A többiekről még ennyi se derül ki. A humor persze ízlés dolga, de én a Bear első évadán kb. kétszer mosolyodtam el. Nagyon rossz fogás lett ez.

2023-07-27 21:13:53 Dió #4363

Mire gondolsz?

előzmény: Umberto (#4362)

2023-07-27 21:10:52 Umberto #4362

Először azt hittem, másvalamiről írsz, ami ezt a sorozatot is elérte a 3. évadban...

2023-07-27 20:54:55 Dió #4361

TED LASSO, Season 3
Sajnos ezt a sorozatot is elérte a filmekre jellemző, újhullámos, megalomán maratoni hossz mánia, és a rövidebb játékfilm hosszát alulról szagoló részekbe szorult bőven sallang. Amit viszont továbbra is iszonyat jól csinál a Ted Lasso, azok az iszonyat bájos és szerethető karakterek, az esősebb napokra ideális szentimentalizmus-bomba, illetve megint pár olyan váratlanul erős jelenet, amiknél tartanom kellett a fejemet a nyakamon (pl a thank you and fuck you jelenet). Ennél kedvesebb sorozatot, ami ekkora mosolyt tud az ember arcára varrni, jelenleg nem ismerek. Hiányozni fog. Jason Sudeikist pedig remélem nem utoljára láttam ilyen szerepben, mert hatalmasat ment.

2023-07-12 17:53:02 Joeker81 #4360

Sorozatként támasztják fel a Piedone-filmeket - Ez "szentségtörésnek" tűnhet, figyelembe véve a legutóbbi borzalmasan gyenge Különben dühbe jövünk remake-et. Azonban én bizakodó vagyok, miután a Gomorrából ismert Salvatore Esposito lép Bud Spencer nyomdokaiba (nem Piedone lesz). Ha megközelíti minőségben a Gomorrát és az első Piedone film komoly vonalát veszik alapul (Salvatore-t nem is tudom vígjátékban elképzelni), akkor egy igazán ígéretes sorozatra számíthatunk.

2023-07-03 12:18:09 Joeker81 #4359

Igen, jól emlékszel, volt egy hajós sorozat, ami a Pumukli és a kék hajómanó egészestésre épült, azt hiszem ez a sorozat nálunk meg sem jelent, illetve volt egy unokatestvéres egészestés a Pumukli - Kaland a cirkuszban. Ezek mind bukták voltak rajongói körben is, ezért nem is folytatták eddig a sorozatot. Közben bírósági ügy is volt, az eredeti alkotók között, ami 10 évig elhúzódott, közben Ellis Kaut, az író meg is halt. A lánya abban látja a legnagyobb buktát, hogyha túl "modern" környezetbe kerül a kaland (tényleg azok a részek nem működtek anno sem, ami máshol játszódott, a műhelyen kívül), azaz nagyon eltér az eredeti sorozat felépítésétől, hangulatától. Állítólag ezt figyelembe is vették az alkotók most, ezért vissza is helyezik a műhelybe a történetet, és itt jön a képbe egy fiatalabb unokaöcsi majd. Ha tényleg sikerül az eredeti hangulatát visszaadni egy kicsit, amellett, hogy kap(hat) a fiatalítás miatt egy dinamikusabb működést, talán élvezhető lesz. Az mondjuk két esélyes még, hogyha a bírósági ítélet alapján, ahol az írónővel szemben döntöttek, Pumuklinak lehet majd családja, és ezt be is vetik az alkotók, mennyire fog igazán tetszeni a nézőknek.

előzmény: critixx (#4358)

2023-07-02 21:29:33 critixx #4358

Többször próbálkoztak már ilyesmivel, emlékszem, volt egy sorozat, amikor Pumukli valami hajón utazott meg egy másik, amikor Éder mester unokaöccse (?) vette magához, aki szintén asztalos volt, de már számítógéppel dolgozott. Egyik sem sikerült túl jól, még csak megközelíteni sem tudták a klasszikus sorozatot. Szerintem felesleges próbálkozások. De ők tudják. Az oroszok is többször megpróbálták az SZU bukása után a Nu pagagyit újjáéleszteni, egyik próbálkozás borzalmasabb lett, mint a másik.

előzmény: Joeker81 (#4357)

2023-07-02 17:54:47 Joeker81 #4357

Folytatódnak Pumukli kaladjai
Harminc év után újabb 13 részt kapunk a vörös hajú kis kobold kalandjaiból. Remélem hamarosan nálunk is elérhető lesz Pusztaszeri Kornél szinkronjával. Gyerekkori nagy kedvenc volt :) Olyan remek kis mesesorozat amit szívesen néztem újra a gyerekkel is.

Ez különösen érdekes a fenti cikkből: "Az új epizódok készítésekor a sorozatot forgalmazó német RTL+ nézői év elején szavazhattak, hogy a képernyőre visszatérő Pumuklit Schafroth hangján szeretnék-e hallani megszólalni, avagy az eredeti változathoz hűen, azaz a 2005-ben elhunyt Hans Clarin hangján. A készítőknek mesterséges intelligencia (MI) segítségével sikerült elérni, hogy néhány részben Clarin kölcsönözhesse hangját a rosszcsont koboldnak."

2023-06-21 11:13:34 Umberto #4356

Nekem Dan Stevens és főleg Aubrey Plaza játéka eleinte ripacskodásnak tűnt. Aztán idővel szépen megmagyarázzák, miért tolják túl a szerepeiket. Amúgy a nehezen érthetősége miatt én is majdnem otthagytam az 1. epizód után, de a művészi megvalósítás miatt adtam neki esélyt. Most a 1. évad végénél járok.

2023-06-21 11:04:19 Joeker81 #4355

Csatlakozom, végignéztem a sorozatot. Nem mondom, hogy mindig mindent értettem, de baromi jó kis trip az egész, van benne fantázia. Szépen elkülönül a filmes Marvel-kánontól. Dan Stevens és Aubrey Plaza is remekelt benne.

előzmény: Ubul (#4354)

2023-06-21 10:59:25 Ubul #4354

végignéztem, a 2. évadtól mondjuk nekem eléggé más irányba ment el, de attól még imádtam, a 3. évad időmanipulációjával együtt

Dan Stevens ott lett kedvenc

2023-06-21 10:55:41 Umberto #4353

Mond-e nektek valamit az, hogy Légió? Esetleg nézi-e valaki? Én most kaptam rá a napokban, eléggé berántott a világába. Másképp nagyszerű, mint a The Boys, de mindkettő a szuperhősös alkotások krémje.

2023-06-20 10:16:56 Joeker81 #4352

Pár naponta rá szoktam nézni a SorozatJunkie-ra, de valahogy ott sem akadtunk össze :) Teljesen meglepetés volt.

előzmény: Ubul (#4350)

2023-06-20 09:17:15 Umberto #4351

Igen, a Kiút nagyon jó sorozat szerintem is. Különösen az tetszik benne, ahogyan részről részre egyre több kérdés merül fel a városkával kapcsolatban, és hogy ki hogyan próbál kiutat találni. Ráadásul egyik szereplő sem idegesítő, nem viselkednek logikátlanul, és még a rémisztésnek szánt jelenetek is működnek.

előzmény: Joeker81 (#4349)

2023-06-20 07:57:52 Ubul #4350

SorozatJunkie-n végig követtem az eddigi életútját, de valahogy még mindig nem sikerült ráállni a témára. (megj: érdemes olvasgatni a site-ot, mert sok különleges sorozatról van ott azért szó, ami akár el se jut hozzánk :) )

2023-06-19 21:34:30 Joeker81 #4349

From / Kiút S01E01-02

Hadd ajánljak nektek egy gyöngyszemet, amibe most futottam bele pár napja az HBO Max-on. Nem tudom, hogy kinek mennyire volt képben ez az érkező, Stephen King agyondicsérte fémjelzésű MGM sorozat, de mellettem teljesen elment a híre.
Totál bex.ratós fajta, igazi gore horror cucc, amolyan Walking Dead hangulatú The Leftovers / Outcast sorozatok szerelemgyereke, ahol a készítésnél a Midnight Mass volt a gyertyatartó. Még csak 2 részt láttam, amit rögtön egyben néztem, de teljesen beszippantott. Tartalom leírás az HBO-tól: "A rémálmok városa foglyul ejt mindenkit, aki ide érkezik, miközben az akaratuk ellenére itt élők próbálnak elmenekülni." Ennél többet én nem is írnék, mert minden spoiler lenne. Az az érdekes benne eddig, hogy nincsenek igazán de kedvelem, vagy de utálom karakterek, mindenki egy kicsit emberi..éppen ezért fel is áldozhatók. Aki érzékeny lelkű, annak nem ajánlom, de tényleg, aki viszont szeret éjszaka rettegni a paplan alatt, annak nagyon.

2023-06-19 20:54:41 Joeker81 #4348

"ennyi cuccot egy kiadós disznóvágáson sem lát az ember" - ez jó :D

előzmény: GothMan (#4347)

2023-06-19 20:48:32 GothMan #4347

Slasher, SE04, Flesh & Blood (2021)

Kezdem úgy érezni, hogy a sorozat alkotóinak valami különös vonzalma van a belekhez és egyéb belsőségekhez, mert ennyi cuccot egy kiadós disznóvágáson sem lát az ember mint ebben az évadban. Egyébként folytatták a whodunit slasher vonalat, és sikerült is megvezetniük, mert bedőltem az egyik alap klisének. My bad. A színvonal megy azért lefelé, legalábbis a második évad még mindig a legjobb a szériában, de azért a felesleges brutalitást leszámítva élvezetes volt ez is, egyfajta perverz verziója a Tíz kicsi indiánnak.
6/10

2023-06-19 20:44:10 VVega #4346

Én se hallottam még ezekről a sorozatokról, rájuk nézek, köszi!

előzmény: Joeker81 (#4345)

2023-06-19 20:40:39 Joeker81 #4345

Sajnos valóban nem. Ennyit változtak az évek alatt a filmes trendek (véleményem szerint nem jó irányba), ami jól lemérhető a BM egyes évadain. Míg régen nem kellett megmagyarázni a cselekményt, sőt direkt "dolgoztatták" a nézőket, hogy agyaljon a látottakon, beszélje ki másokkal pro és kontra, ma már a szájába kell rágni a fősodorban ülő kedves nézőnek a magyarázatot, mert nem igazán szán rá energiát, és inkább lehúzza és puffog rajta mint egy kisgyerek, akinek elvették a játékát, ha ő ezt nem érti (képesek lemondani ilyenek miatt a komplett streaming előfizetést, ahogy egy munkatársam is tette). Pedig működött anno, hiszen hatalmas rajongótáborra tett szert a széria. Talán ezért nincs akkor a hype a 104-es szoba vagy éppen Inside No. 9, hasonlóan jó antológia sorozatok körül, bár kitudja. Most pedig ott tartunk, hogy pl. a Joan Is Awful részben Michael Cera szépen felmondja, hogy mit is láttunk eddig. Nekem is a 4. rész, a Mazey Day volt ami a legkevésbé tetszett. Összességében tényleg szórakoztató, talán lesz újabb évad, ami remélhetőleg még feljebb teszi a lécet.

előzmény: VVega (#4344)

2023-06-19 17:21:50 VVega #4344

Összességében nem tudja már hozni az első évadok zsenialitását, közelről sem, de ennek ellenére számomra szórakoztató, zömében horror sztorik voltak ezek. Kivéve a negyedik részt, az nagyon gyenge, és kilóg az évadból.

előzmény: Joeker81 (#4343)

2023-06-18 12:21:46 Joeker81 #4343

Én most fejeztem be a teljes 6. évadot. Nem csoda, ha az előző évadnál jobbra tartják már csak azért is mert csak 3 rész volt, ami ráadásul érezhetően lezáró hangulattal és nem túl emlékezetes részekkel operált. Érezhető volt, hogy a Netflix nem tudott mit kezdeni a sorozattal, míg az új évadban megtalálták talán a hangjukat (beépítették 2 részbe is magukat - "Streamberry" - némi önkritikával vegyítve, jó húzás), azonban az első évadokhoz nem ér fel ez az új sem, de jó irányba haladnak.

előzmény: Ubul (#4341)

2023-06-18 12:05:13 Umberto #4342

Az első epizód eleinte nem tetszett, mert nem volt blackmirroros hangulata. Egy bizonyos jelenetet kifejezetten ízléstelennek tartottam. Aztán amikor kezdett kibontakozni a sztori, ill. kiderült, mi áll a háttérben, onnantól kezdve tetszett. Jó társadalomkritika, ami nem fél a Netflixbe is belerúgni (na jó, nem belerúgni, csak enyhén meglökdösni).
Tehát ha sikerül tartani ezt a színvonalat, akkor jobb lesz, mint az előző évad, bár nekem az is tetszett (kivéve a Miley-s részt, ami egyértelműen a teljes sorozat mélypontja volt).

2023-06-18 10:36:45 Ubul #4341

az előző évad miatti csalódás + a hosszú pihenő után nem csodálom hogy ha az ember nem ül le azonnal elé. Én se néztem még meg, és a kritikák zöme ugyan jobbra tartja az előző évadnál, de az első két évad netflixtelenségéhez nem ér fel

előzmény: Umberto (#4338)

2023-06-18 10:06:29 manuva #4340

Nekem tetszett az évad, bár nem minden epizódot láttam. Főleg az űrhajós tetszett.

előzmény: Umberto (#4338)

2023-06-18 09:49:01 Fatupi #4339

Rossz értelemben?

előzmény: Umberto (#4338)

2023-06-18 09:01:19 Umberto #4338

Semmi vélemény a Black Mirror új évadáról? Valahol meg tudom érteni, bár én eddig csak az első epizódot láttam, de még azt is emésztgetnem kell. :-)

2023-06-16 01:49:59 Joeker81 #4337

FUBAR S01

Röviden: True Lies Light a Netflixtől. Kicsit tényleg olyan mintha ezzel a sorozattal folytatták volna az 1994-es True Lies történetét. A sorozatban is osztrák származású Arnie kiöregedő titkos ügynökként dolgozik a CIA-nál, van fedő foglalkozása (stílusosan kondigépeket árul), éppen visszavonulna, amikor a család a nyakába szakad... A True Lies nosztalgiafaktort növeli még hogy Tom Arnold itt is tiszteletét teszi, csak úgy mint a CBS szintén idei évben debütált True Lies sorozatában. Gyengécskének érzem a sorozatot, sőt helyenként kifejezetten bárgyúnak, Arnie nélkül valószínűleg nem is működne, neki/róla írták (tele easter egg-el, pl. egy az egyben átvették zenével együtt az Ikrek szex utáni jelenetét). Dinamikára, karakter ábrázolásra egy kicsit a 2016-os MacGyver sorozatra emlékeztet, csak míg előbbi visszafogottabb, addig a FUBAR egyáltalán nem. De nehéz eldönteni, hogy mennyire próbálja komolyan venni magát a sorozat, sokszor próbál drámai és akció orientált lenni, de aztán átcsap önnön paródiájába az egész, például az apa-lánya konfliktus kifejezetten idegesítő és gyermeteg, se nem igazán humoros, se nem igazán drámai az évődésük, de ez az egészre elmondható. Arnie néha olyan, mintha ott se lenne, beültették a set-be és ott nézelődik. Szóval nem érdemes komolyan venni, nálunk ez is amolyan "vacsora mellé sorozat" volt. Ahogy Arnie mondta is, a szintén a Netflixen futó Arnold című doksiban, ő nem a színészetével adja el a filmet, hanem a rohadt sok marketinggel, ennek része persze az említett doku is. Nos, a Netflixnél gőzerővel nyomulnak, mert az Osztrák tölgy mindenhol ott van, még egy kamu pozit is kreáltak neki, ő lett a Netflix "Chief Action Officer"-je, mellyel önmagát kifigurázva fulladásig promótálja most a FUBAR mellett a Netflix soron következő akciófilmjeit. Mondjuk a Bécsben található FUBAR kültéri promója nagyon vagány :) Tény jól csinálja az öreg amit csinál. Ha lesz is folytatás az valószínűleg ennek köszönhető, nem pedig annak amit a sorozat adhat nekünk, azaz a masszív reklám nélkül valószínűleg úgy járhat, mint az említett True Lies sorozat: egy évad után kasza. De mi a frászt jelent az, hogy FUBAR? (Kifejezetten vicces, ahogy Arnie kiejti ezt a szót pl. itt, amikor találkozik Chris Hemsworth-el a Netflix székház liftjében, vagy pl. ebben a kifejezetten kínos videóban.) Nos, mint kiderült ez egy katonai mozaikszó, kifejezés arra, ha valami félrement az akció során, magyarul finoman fogalmazva: totálisan és helyrehozhatatlanul el lett cseszve (Fucked Up Beyond All Repair vagy Fucked Up Beyond All Recognition) Na igen, találó. Én szinkronnal néztem, Reviczky Gábor kapta ismét Arnie-t, nincs gondom a szinkronnal a filmet jobban nem tudja elrontani. Végül egy kis bakiparádé. Aki könnyed szórakozásra vágyik annak ajánlom, de aki egy kicsit sem szereti az infantilis és altesti humort, annak nem igazán.

2023-06-11 01:14:50 Joeker81 #4336

Peaky Blinders / Birmingham bandája S01-S03

Félidőhöz érkeztem a pengesapkások történetében, így elérkezettnek láttam az időt, hogy egy kicsit írjak róla.

Kedvelem az olyan sztorikat, amelyek a 20. század első felét elevenítik meg, azon belül is a gengszter-érákat, főleg a szesztilalom idején játszódó amerikai alvilági történeteket. Azonban ezen időszakról elég kevés történet szól az angliai alvilágról, kevésbé van reflektorfényben, például soha nem hallottam ezidáig a valódi pengesapkásokról, akik megalapozták ennek a sorozatnak a történetét is. Szóval hiánypótlónak is tekinthető ez a sorozat, ami az első világháború utáni káoszban tengődő brit lakosság eszméletre térése közepette dudvaként gyorsan kifejlődő bűnöző-családokat termelte ki magából, melynek talán a második világháború szabott később gátat, teret adva egy még nagyobb és mocskosabb hatalmi játszmának. A sorozat három évada után úgy gondolom mindent láttam ebből az időszakból, amelynek tajtékos hullámain kétségbeesetten próbáltak fennmaradni a felső tízezerbe áhítozó, de azt nem értő, ezért örök vesztésre ítélt, patkányként tengődő alsó középosztály társadalmi rétegbe tartozó bűnözök. Hiába a pénz, paripa, fegyver, mindez mit sem ér a valódi hatalom nélkül.

Hihetetlenül jók a színészek, a forgatókönyv, és a látványvilág, és mindezek együttes nyomasztó és szénportól sötét atmoszférája, melyet tökéletesen vezet fel epizódról epizódra Nick Cave And The Bad Seeds - Red Right Hand c. dala. Az évadok eddigi felépítése és működése egyszerű: adott a Shelby család, aki erőt próbálnak képviselni, kitörni vágynak a nyomorból, vándorcigány életből, ahová születtek, próbálva erőszakkal, faltörő kos módjára elnyomni a többi bandát, körbe véve a hatósággal, politikai érdekekkel, akik folyamatosan bűnbak szerepébe kényszerítve, kihasználják/felhasználják őket a nyíltan fel nem vállalható üzelmeikhez, továbbá mindig van egy "főgonosz", aki előlép a fénybe és akit aztán le kell győzni az évad végére. Gondolom ez a további három évadra is fennmarad, kérdés persze milyen minőségben, mert most azt látom, hogy évadról évadra gyengül a sorozat, ahogy a karakterek is kezdik elveszíteni a célt, a talajt a lábuk alól (IMDb-n is az első három évad epizódjai szerepelnek előkelő helyen a nézői szavazatok alapján).

Ki kell emelnem Cillian Murphy-t, aki eddig egy kakukk-tojás volt nálam, nem tudtam őt hová tenni, most azonban már tudom. Tökéletes választás volt a főszerepre, minimalista játékú, szikár, azonban a tekintetével szinte mindent elmondó, nagy kék szemeivel újszülöttként a világra rácsodálkozó különc és titokzatos punk-rock figura (tisztára, mint a Green Day Billie Joe Armstrong-ja). Ezek után kíváncsian várom tőle a hasonló hangulatú Oppenheimert és, ha minden igaz jön a 28 nappal később folytatása is. De testvéreket, közvetlen családtagokat is jól válogatták, elhiszed nekik, hogy ők erre a szerepre valók: Paul Anderson, Joe Cole, Helen McCrory, Finn Cole a teljesség igénye nélkül. És hát itt van a zsidó bandavezért alakító Tom Hardy, aki egyszerűen zseniális ahogy a karakterét hozza, keveset szerepel, de hálás jelentei vannak olyan szöveggel, amiért bárki kapkodna. Én feliratosan nézem, a szinkronról nincs tapasztalatom, de nem ajánlom ebben az esetben, mert óriási a szereplők akcentusa, ami külön felöltözteti és autentikussá teszi a karaktereket, ezt nem lehet semmilyen módon visszaadni a szinkronnal. A korképnek és társadalmi rétegeinek közhelyes elvárásainak megfelelően kellően dekadens, erőszakos, brutális, nyers, véres és sokszor ostoba. De egyszerűen nem lehet "letenni", jól darálható széria. Nézem tovább.

2023-06-09 10:03:53 kaamir #4335

Succession

Ami nem sikerült mondjuk a Szomorúság háromszögének, a Menünek vagy épp az Üveghagymának, azt csont nélkül hozta a Succession. Úgy tudta bemutatni a gazdagok világát és hitványságát, hogy az egyszerre volt szatirikus, vicces, drámai, hiteles és mégis mindvégig emberi. A Succession számos érdemét taglalták már, nekem mégis az tetszett benne a legjobban, hogy a figuráival mindig valódi emberként bánt. Értettük, hogy az aljasságuk, pitiánerségük, kapzsiságuk mögött milyen durva vágyak, elfojtások, traumák és hiányok dübörögtek.

Az utolsó rész kvázi ennek a megkoronázása. Egy percig nem volt kérdéses, hogy a testvérek elbuknak, csak az lehetett kérdéses, hogy ki és milyen módon árulja majd el a szövetséget. Mert egyszerűen lehetetlen, hogy ennyi sebbel, tüskével, ellentéttel ezek a lelki roncsok összefogjanak és végigvigyék az akaratukat. A záró epizód ennek megfelelően telis tele van döbbenetesen jó és találó jelenetekkel, nekem mégis Shiv tragédiája tetszett a legjobban. Ahogy Tom gőgösen kinyújtja kezét, a nő pedig undorodva, lemondóan elfogadja, az kb. a Keresztapa zárójelenetével egyenértékű.

Ezzel együtt a negyedik évad messze nem volt tökéletes. Logan halála után hosszú-hosszú részeken keresztül ugyanazokat a köröket futják, amiben túl nagy szerep jut Skarsgård gyenguska karakterének és alakításának. Néhány szál a finálé fényében hót felesleges - ahhoz képest pl. hogy az elnökválasztás mekkora hangsúlyt kap, végül majdnem teljesen mindegy, hogy ki nyert.

Amit még érdemes megemlíteni a sorozat kapcsán, azok a dialógusok. Egyrészt ez a hebegő-habogó stílus, amiben soha semmi konkrétumot nem szabad kimondani, és mindig nyitva kell hagyni a lehetőséget a visszatáncolásra, nagyon jól megfogja a corporate bullshit lényegét. Másrészt viszont nagyon furcsa, hogy szinte mindenki ugyanúgy beszél, és egy egy idő után már idegesítő ez a stílus.

Összességében az Utódlás kimagasló, kiváló sorozat, de örülök, hogy vége. Ennyi épp elég volt ezekből az emberekből és a világukból számomra.

2023-06-08 21:09:55 GothMan #4334

Slasher, SE03, Solstice (2019)

A helyszín ezúttal egy bérház, a gyilkosságok pedig az eddigieknél is brutálisabbak. Ízlésemhez mérten eléggé túltolták a meleg vonalat (meg úgy általában a politikai korrektségre vonatkozó problémák bemutatását), több gyomor kellett hozzá, mint a hentelésekhez, de egyáltalán nem volt rossz az összkép. Okosan bevetették a Sikoly trükköt, két elkövető volt, ember legyen a talpán, aki helyesen tippelt. Az előző évad azért jobb volt szerintem.
6/10

2023-06-06 19:50:12 dorothygale #4333

FUBAR 1 évad.
Arnold Schwarzeneggerel főszerepben. Én eredeti hanggal néztem meg , bár úgy hallottam, szinkronnal is jó. Nem tudom. Engem az eredeti hang mindig jobban érdekel. Ebben az esetben is Arnold hangja , akcentusa, beszédstílusa sokat nyom a latban .
Ez a film sorozat vicces , önironikus, akciódús, klasszikus . Az összes szereplő közül a rosszfiú, a negatív főhős hozza a legjobban a karakterét. Miatta mindenképp érdemes megnézni. A többi szereplő szerintem csak középszerű.

2023-06-01 15:22:12 GothMan #4332

Slasher, SE02, Guilty Party (2017)

Az első évad (első sztori) nem volt túl meggyőző anno, nem is nagyon követtem a folytatásokat. Ennek ellenére örülök, hogy elém került a második évad, mert itt már sokkal jobban kitettek magukért az alkotók. Egy újabb whodunit slasher, ezúttal a hófödte hegyek között, egy egykori tábor területén. Az ízlésemhez képest túl véres, erőszakos (ez az alműfaj szerintem nem igényel ilyen szintű belezéseket), de tudom, változnak az idők. A sztori jó, a színészekkel sincs baj, és a megoldás is egész kellemes meglepetés, mégha teljesen azért nem tudott átverni. Jöhet a következő három évad.
7/10

2023-05-30 08:48:47 kaamir #4331

Barry S04

Sajnos a félelmeim beigazolódtak, és a 3. évad tökéletes fináléját nem lehetett überelni. Az fantasztikus lezárása lett volna a sorozatnak, a 4. évad pedig minden erénye ellenére felesleges és erőtlen. Pedig nem indul rosszul, tulajdonképpen jól sakkozik egészen az időugrásig. Onnantól viszont minden gallyra megy: az utolsó pár epizód nettó káosz, ráadásul pillanatok alatt jelentéktelenné teszik a nyolc év ugrást, mert minden szereplő kottára ugyanazt csinálja és ugyanott tart, mint előtte. Kivéve talán Fuches-t, de őt meg kénye-kedve szerint rángatja a forgatókönyv egyik helyzetből, egyik jellemvonásból a másikba (mondjuk az évad legviccesebb montázsa is hozzá kapcsolódik).

Hogy igazán rossz szájízzel álljunk fel a tévé elől, a legvégén még kapunk egy közhelyes, szájbarágós Hollywood-kritikát. Igen, az amerikai filmek piedesztálra emelnek arra méltatlan embereket, és kiszínezik a valóságot. Csak nem értem, a Barry-nek miért ide kellett kifutnia, és miért kellett ezt ennyire a képünkbe vágni. Méltatlan, sajnos.

Kicsit az az érzésem, mintha Bill Hadernek megtetszett volna a Better Call Saul mesteri epilógusa, és ő is valami olyasmit szeretett volna. Csak ami a BCS-ban egy lélekromboló, pszichológiai mélyütés volt, az itt olyan, mintha egy rossz, erőltetett viccet néznénk.

A Barry persze így is kimagasló sorozat: a színészek apait-anyait beleadnak, a vizuális megvalósítás osztályon felüli (ebben is sokat tanultak Gilliganéktől), a humora éjfekete és még ebben az évadban is van jó pár olyan hiteles drámai pillanat, amitől összeszorul az ember szíve.

2023-05-26 12:35:12 critixx #4330

A Csernobil tényleg minisorozat. A Black Mirror nem az.

előzmény: ChrisAdam (#4326)

2023-05-26 09:57:37 ryood #4329

Bimilui Soop/Stranger/Másképp gondolkozók SE 01-02

A koreai filmeket (és kultúrát) lassan két évtizede csodálom, figyelem rajongással. A 21. század meghatározó filmkészítő nemzete lettek, és most szembesültem azzal, hogy a sorozatok terén is az élen járnak. A vizualitás, a szemlélet, a jelenlét, a hajlongás-szabályok merev követése és a természetesség rendhagyó együttélése, a vad erő és persze a brutálisan megába szippantó atmoszféra. És még hosszan sorolhatnám.

Itt az ügyészek, a jog, és a rendőrség, bűnüldözés világába kalauzolnak minket, amit olyan apróélkos részletességgel és realisztikusan mutatnak be, ahogy még soha korábban. A szokásosnál jóval nagyobb figyelmet és éberséget követel meg a Másképp gondolkozók, kiváltképp az európai ember számára nagyon hasonló temérdek koreai név okán is. Hazudnék, ha azt mondanám, átlátok minden egyes szálat és összefüggést a cselekményben, de azért a lényeg azt gondolom meglett mindig. Szóval, ezt a filmet másképp is kell nézni, értelmezni és átélni, ha igazán magunkévá akarjuk tenni. Valamit át kell kapcsolni magunkban, ha ez elsőre nagyon távolinak érződik. Lévén, én régóta nézem a koreai, japán, és egyéb távol-keleti filmeket, nem volt semmi átállásra szükségem... Elkapott és vitt magával a tragikus, súlyos korrupcióval átitatott történet az első pillanattól fogva. Persze a cselekmény életre keltéséhez kellenek az élő karakterek, és az azokat megelevenítő színészek. És most elérkeztem a legfontosabbhoz. Döbbenetes, amit művel itt a két főhőstől kezdve a legkisebb epizódszereplőkig mindenki... Nem tudom, Koreában milyen színészképzés van, de amit itt megjelenítenek a képernyőn, olyat a világ más táján senki se tud.
Mindenképpen ki kell azonban emelni a fiatalkorában agyműtéten átesett, és ennek következtében érzelmek megélésére, kifejezésére gyakorlatilag alkalmatlanná vált, ugyanakkor briliáns ügyész és korrumpálhatatlan Hwang Si-mokot megformáló Cho Seung-woot. Lenyűgöz a jelenléte, alázata, minden egyes apró mozdulata, reakciója a helyén van, totális metamorfózis, és ahogy együtt "vájbol" a Han Yeo-jin félelmet hírből sem ismerő rendőrnővel, akit Bae Doona alakít, az egészen zsigerbe hatoló. Folytatnám még szívem szerint a többi kedvencemmel, de sose érnék a végére. És kisregényt pedig nem szeretnék írni.

A cselekmény feszült végig, és izgalmas, a hangulat hidegrázós, pedig alig halnak meg a filmben. Aztán ugyan ki mondta, hogy az érdeklődés, figyelem és a rejtélyek feltárásnak élvezetéhez kell a sok vér, akció és gyilkolászás? A Másképp gondolkozók készítői egészen másképp gondolkoznak. Szerencsénkre. A sokdimenziós karakterek, az intenzív érzelmi töltet és a fanyar humor képes egy magasabb szférába emelni ezt a sorozatot. Közben mélygyomros erősségű a társadalmi mondanivaló, kritika, nem kímélik se az állam, se a nagycégek, se a jog/igazságszolgáltatás struktúráját, működését.

Kiemelendő a hipnotikus zene, és mindenféle zörejek, valamint a rendhagyó flashback, illetve alternatív flashback hazsnálat, ami az egyik legfontosabb formanyelvi motívum. A csavarok, fordulatok pedig mindig akkor jönnek és olyan módon, amikor és ahogy tényleg nem számítanánk rá. Kerülve mindenféle hatásvadászatot.

Ami számomra egyértelművé teszi, hogy ez a film az egyik legjobb széria, amit valaha láttam, az talán az a tény, hogy a két évad megtekintése után velem van számtalan olyan momentum a 32 epizódból, amik nem kötődnek szervesen a cselekményhez, de mégis nélkülözhetetlenek, mert olyan hangulati pluszt adnak az egészhez, amik hiányában, "csak egy remek" alkotás lenne. Így viszont érzem most is a pacalozó illatát, egy pohár pezsgőt kortyolgatva figyelem Han rangidős felügyelő teraszáról az esti kivilágított Szöult, látom a felhőkarcolók oldalán óriásképernyőkön a tv híreit vagy csak simán meghajolok a készítők előtt, ahogy ők is minden köszönéskor, kifejezvén hálámat az élményért.

2023-05-25 20:54:29 dorothygale #4328

Ugye

előzmény: von Schatu (#4320)

2023-05-25 20:53:25 dorothygale #4327

Azok is. :)

előzmény: Ubul (#4319)

2023-05-25 19:44:09 ChrisAdam #4326

Akkor jól rémlett nekem is, hogy külön tévéfilmként voltak fent, köszi a megerősítést!

Most is külön adatlapja, osztályzata van minden Columbo epizódnak.

Az IMDb-n minden sorozatepizódnak, special edition-nek, műsornak, lényegében minden mozgóképes elemnek külön adatlapja van és egyben osztályzata. Az epizódok egy "főadatlaphoz" vannak csatolva, egyből láthatod a felső szegmensben, hogy melyik évad melyik része.

Én egyébként törölném KT-ról azokat a sorozatokat, amik minisorozatként kerültek fel, de nem azok.

Utólag irtani az ilyen sorozatokat elég otromba lépés lenne, tekintve, hogy vannak olyan sorozattá váló minisorozatok, amik alatt tucatnyi komment van, osztályzat, érdekesség - tartalom. Ezek ugyanúgy szerves részei a KT-nak. Bár olyan értelemben mégsem, hogy a minisorozatok nem szerepelnek semmilyen filmes listában, ezért nem szólhat bele pl. a Black Mirror vagy a Csernobil magas átlaga az all time best-be.

2023-05-25 19:20:10 Ubul #4325

csak egybe van vonva tv series profil alá

előzmény: csabaga (#4324)

2023-05-25 18:41:12 csabaga #4324

Most is külön adatlapja, osztályzata van minden Columbo epizódnak.

Jogosan, hiszen nem lehet összevonni több évtizedet.
Ráadásul a fénykorában sem készült még 10 epizód sem évente.

előzmény: Ubul (#4323)

2023-05-25 17:53:39 Ubul #4323

"még az IMDb-n is külön adatlapjai voltak az epizódoknak"
ezt csak alátámasztani tudom, régen tényleg külön ment mindegyik

előzmény: ChrisAdam (#4321)

2023-05-25 16:14:47 critixx #4322

A Columbo valószínűleg az IMDB hibája miatt került fel. Annak idején az egyes epizódok külön tévéfilmekként szerepeltek az adatbázisukban, aztán később összefűzték őket rendes tévésorozattá. Én egyébként törölném KT-ról azokat a sorozatokat, amik minisorozatként kerültek fel, de nem azok. Vagy tévesen kerültek fel így, vagy pedig eredetileg minisorozatnak indultak, de folytatták őket.

2023-05-25 14:05:18 ChrisAdam #4321

Nagyon egyszerű a magyarázat: ami tévésorozatként jelent meg, az nem kerül fel. Ami minisorozatként, az felkerül egyetlen adatlappal. Ami tévéfilm, az szintén filmként kerül fel. Nincs szubjektív rosta, ami szerint ez legendás, az meg kevésbé.

Az, hogy a Columbo miért került fel így... valószínűleg egy elhibázott döntés, feltöltés volt, de azt is el tudom képzelni, hogy még az IMDb-n is külön adatlapjai voltak az epizódoknak, később lett összefűzve. Aztán itt meg így maradt. Az egyik tökéletlensége az adatbázisnak, mert tény, hogy ezek alapján Suchet Poirot-ja is felkerülhetne, hiszen pontosan ugyanolyan formát követ. De mindkettő tévésorozat (még ha régen egyébként különálló tévéfilmként hivatkoztak rájuk a műsorújságok).

A Miss Marple meg vegyes: vannak adaptációk, amik tévéfilmek, és vannak, amik összekapcsolódnak egy sorozattá. Az megint egy korábbi filmfeltöltési figyelmetlenség, hogy mindkettőből található fent az adatbázisban, nem pedig csak a tévéfilmek.

2023-05-25 12:45:48 von Schatu #4320

Azt hogy a Suchet-féle Poirot sorozat miért nem kerülhet fel spec én sem értem.
Teljes értékü, független filmek egyenként, bátran lehetne külön-külön osztályozni.
Jóval közelebb áll az emlegetett Columbóhoz (vagy akár a James Bondhoz, hamár), mint egy valódi sorozathoz, ahol van részek közti átívelés.

2023-05-25 07:02:48 Ubul #4319

jó, ennyi erővel a James Bond is sorozat meg a Fast And Furious :D

előzmény: dorothygale (#4313)

2023-05-24 21:07:13 csabaga #4318

Ez legalább fenn van, az első 'magyarországi' sorozat:
Maigret, Rupert Davies, magyar hangja: Básti Lajos teljesen hiányzik.
Igaz, csak egyszer vetítették, utána soha többet.
Ahogy nézem, az Onedin család sincsen fenn és még sok-sok más sorozat sem.

előzmény: dorothygale (#4316)

2023-05-24 21:06:33 dorothygale #4317

Leginkàbb rövidebb sorozatokra gondolok, nem ilyesmire mint a Dallas. Pl.; True Detective : Matthew McConaughey ,Woody Harrelson -nal. Az az èvad igazàn erősre sikeredett , ès A kategóriàs Hollywood-i sztàrokkal van tele, de pl Mr Marple sorozat is fent van. Poirot mièrt nem ?

előzmény: BonnyJohnny (#4314)

2023-05-24 21:01:41 dorothygale #4316

Ez nem igazàn érv. David Suchet alakítàsa legendàs. A sorozat nem friss., s ezekböl is kèszìtettek èvekig új epizódokat, s ez szèria is megjegyezhető.

előzmény: csabaga (#4315)

2023-05-24 20:57:22 csabaga #4315

A Culombo sorozat legendás és más, mint a többi.
Nemcsak közel 50 éve már vetítették, de azóta is rengeteget ismételték ill évtizedekig készültek új epizódok.
Szintén különbség, a hosszú idő ellenére nem forgattak túl sok epizódot, az egész széria megjegyezhető.

előzmény: dorothygale (#4313)

2023-05-24 20:45:00 BonnyJohnny #4314

Ez is egy érdekes kérdés . A másik, amit sosem értettem a sorozatok fel nem kerülésénél, hogy miért nem kerül fel egy filmként. (Mint pl: a Downton Abbey, vagy a Black Mirror.)
Sokat lamentálnak, hogy miként is lehetne megoldani: részenként... évadonként... és, hogy ez mennyi munka. Pedig fel lehetne tenni egy darabként és kész.
Persze én nem vagyok sorozatos, szóval engem nem nagyon érdekel. De tudom, hogy itt sokakat igen.
Meg például van (volt) egy Dallas topic, ahol a Dallasról beszélgettek. Mibe került volna nem egy külön topicot, hanem egy adatlapot nyitni. Persze tudom, hogy az több munka, de úgy értettem, hogy a hely szempontjából ugyanott lennénk. Lenne egy külön hely neki, ahogy most így is van, csak akkor ráadásul a színészek is számon lennének tartva.

előzmény: dorothygale (#4313)

2023-05-24 20:12:59 dorothygale #4313

Ha Peter Falk Columbo sorozat felkerülhetett egyenkènt, màs sorozatok mièrt nem?
Pl . Poirot : David Suchet el? Temetni veszèlyes cìmmel.
Különàlló egyedi rèszek ezek is, s tele van hìressègekkel. Pl.Michael Fassbender is szerepel benne.

2023-05-06 08:39:54 manuva #4312

Én nem éltem, de jártam Londonban, jóval fiatalabb vagyok, mint az alkotók, de azt a korszakot én is átéltem, csak fiatalabban. Szerintem egy mai tizen- vagy huszonévesnek is tetszhet akár, miért ne.

előzmény: Simpleton Larry (#4311)

2023-05-06 07:28:00 Simpleton Larry #4311

Valóban. Ugyan mindig felmerül bennem, hogy mennyire fog jól korosodni, mert ami igazán közelivé tette az az volt, hogy magam is ott éltem, úgy, annyi idősen, abban az időben, és mindig is kiváncsi voltam, hogy vajon azt is ugyanúgy megtalálja-e, aki idősebb vagy fiatalabb, és sosem járt arra. Proto-Wright energiája és tempója, az ezernyi pop-kultúrás utalás remélem, hogy segít ebből a szempontból.

Más:
A Disney a sztrájk alatt is folytatja, folytattatja a forgatásokat, ami némi kételyt ébreszthet már jó előre az Andor most készülő második évadjával kapcsolatban.

előzmény: manuva (#4310)

2023-05-04 19:09:28 manuva #4310

A Spaced az egyik legjobb sorozat a világon.

2023-04-25 20:13:21 ryood #4309

Borgen Season 4

Ezt a négyes évadot nem láttam jönni. A semmiből jött elő 9 év után. És milyen jól tette!
Most akörül forog a történet, hogy olajat találnak Grönlandon. És kedvenc exminiszterelnöknőnk, Birgitte Nyborg pedig rossz útra étved, vagyis máshonnan szemléli a dolgokat a hatalom érdekében...
De még így is sokkal emberibb tud lenni mondjuk, mint bármelyik magyar jelenleg aktív politikus...
Közben a felcseperedett fia is a nyomdokaiba lép, ő egy disznómentő akcióval indítja pályafutását, ami nem a legjobban sikerül. Láthatjuk a történetet a médián keresztül is, a TV1-nél Katrine lesz a hírosztály igazgatója. Talán túl nay terhet vett magára? És mi zajlik mindeközben Grönlandon?
A feszültség sokkal kézzel tapinthatóbb és igazibb, mint bármelyik thriller sorozatban, pedig itt senkinek nem törnek az életére...vagyis majdnem senkinek...de utóbbi szál nincs teljesen elvarrva.
Mit is mondhatnék még? Remélem, nem kell újabb kilenc évet várni a folytatásra!

2023-04-25 10:47:05 BonnyJohnny #4308

Remélem, hogy a gyenge első két évad miatt nem fog elsikkadni a Picard harmadik évada...
Mert nekem nagyon tetszett. :) A sorozat nagy része (Raffi az egyetlen olyan főbb szereplő, aki a Picard sorozat korábbi részeiben bukkant fel, és tulajdonképpen rajta kívül minden és mindenki) nosztalgiával átitatott fan service.
De engem megvett kilóra. :) 36 évvel a velem egyidős TNG indulása, 29 évvel annak vége, és 21 évvel az utolsó mozifilm után kapott lezárást a Star Trek Új Nemzedék.
Aki szereti / szerette azt a csapatot, annak melegen ajánlom a harmadik évadot (az első kettő kihagyásával).

Annak, aki így tenne, az első évad egyetlen releváns spoilere:
Picard az első évad végén meghal abban a szindrómában, de elméjét átmentik egy szintetikus testbe.

2023-04-19 11:59:18 ChrisAdam #4307

Ez tényleg jól néz ki: Hunyadi-tévésorozat.

2023-04-12 20:18:23 Ágó #4306
2023-04-09 18:00:59 Umberto #4305

Ugye, a kiszabadult Cindy fog még szerepelni? Nagyon megfeledkeztek róla a 2. évad második felében. Most tartok a 3. évad 3. epizódjánál, és még mindig nem volt róla szó. Szerintem nagy potenciál lenne benne.

2023-04-09 15:16:10 MZoli #4304

Nem fog, sőt!

előzmény: Umberto (#4301)

2023-04-07 20:04:37 Ubul #4303

én megakadtam az elsőnél, imádtam, aztán a 2. évadot elkezdtem, de valamiért az első résznél nem jutottam tovább. Kéne már egy dara

2023-04-07 17:39:52 ifj. Ó. Posszum #4302

Esni nem fog. Stagnál, hozza a kötelező köröket. De azt jól hozza.

előzmény: Umberto (#4301)

2023-04-07 15:31:45 Umberto #4301

A The Boyst nézte-e valaki közületek? Én most tartok a második évad felénél. Ugye, nem fog sokat esni a színvonal a 3. évadban sem? Egyelőre nagyon bejön.

2023-03-25 20:33:21 ryood #4300

Fauda - 4. évad

Tavaly láttam, még év elején az első három évadot. Függő lettem kb 10 perc után akkor... És mikor befejeztem a harmadik évadot, erre az adrenalin bombára vártam, amit leszállított a negyedik évad. A stílus ugyanaz a realista megközelítés, ami az első három szezont is jellemezte. Ezúttal talán még komplexebb karakterek keltek életre a képernyőn, mint eddig bármikor. Ugyan fel van osztva a sztori "jókra" és "rosszakra", de olyan árnyaltan mutat be mindent, hogy egy pillanatra sem lehet vádolni elfogultsággal a készítőket.
A cselekmény összetett, ismét több szálon fut, a szereplők tele meglepetéssel. Drámai, feszültség, atmoszféra, bekúszik az ember bőre alá...és nem enged...Most is érezhető volt az alkotók szándéka, hogy itt nem az arabok elleni gyűlölet a mozgatórugúja az elit csapatnak, a főhősöknek, hanem egyszerűen a gonosszal való küzdelem, illetve valamiféle megbékélés a népek között...
A befejezés pedig britális katarzis. Az utolsó 10-15 percet alig akartam elhinni, ahogy sorra meglőttek mindenkit, aztán a zárókép, ahogy fentről látjuk a földön heverő katonákat, és Doron mester arabul és héberül imádkozik...megkönnyeztem...gyönyörű.
Jöjjön az ötödik évad!
UI: Kis érdekesség. A brüsszeli jeleneteket Budapesten forgatták. Imádtam a sárga villamost és a lakótelepet. Talán Kelenföld...?

2023-03-19 19:43:48 critixx #4299

Az elég gyengén sikerült első két évad után különösen jó, hogy a Star Trek: Picard 3. évada eddig eléggé hasít.

A DS9-ból ismert alakváltók újra felbukkanása, illetve az e heti epizódban Ro Laren visszatérése (és halála) eléggé nagy meglepetés volt.

2023-03-19 18:38:18 Dió #4298

A végére nálam is beérett a Last of us, az utolsó két rész szerintem is zseniális. És ezalatt az utolsót is értem (nem világos ugyanis, miért mindenki csak a nyolcadikat dicséri), olyan szépen zoomol ugyanis rá a két főszereplő kapcsolatára és drámájára, hogy arra a totál középszer első részt vagy az arcátlanul felesleges hetedik filler epizódot látva álmomban sem számítottam volna. A záró rész morális dilemmájának bemutatása pedig tizest érdemel azon a bizonyos tizes skálán. Pár észrevétel még emellé:
-Sajnos még a végén is kicsit hirtelenek és átmenet nélküliek a fordulatok. Például elég érdekes volt, ahogy Pascal karaktere az egyik pillanatban félholtan, kómában feküdt a padlón, majd szó szerint percekkel később már ment előre és belezte a rosszfiúkat. És szerintem túl hirtelen volt a pálfordulása is az Elliehez kötődését illetően.
-Ahogy a záró epizódban Terminátorként megy előre, arról rögtön Jack Bauer záró évados 24-es terrortúrája jutott eszembe. Csak míg ő egy 100% átélhető főhős volt, addig itt Pascal karaterét szerintem túltekerték, és a végén már a hihetőség rovására ment számomra, amit csinált. De ugyanez mondható el Marleneról is, számomra ugyanis semmi sem indokolta, hogy ilyen kegyetlenül válassza szét őket (értsd: hogy elbúcsúzni se hagyjon nekik esélyt, vagy hogy egymaga hozza meg a döntést a lány életéről, pláne ezután az "I promised her mother that I'll look after her" szentbeszéd után).
-Nem értem a lentebbi kommenteket, miszerint baj, hogy eltűntek belőle a fertőzöttek. Szerintem pont ez az egész legnagyobb érdeme, a "csak zombis" részek ugyanis egy jottányit sem emelkedtek ki a betonátlagból, és az összes nagy pillanatát a zombimentes epizódoknak köszönheti a sorozat. Értsd: ha Ellie csak fertőzötteket kaszabolna, akkor az csak egy sima horror lenne, viszont így, hogy más emberi karakterekkel ütközteti őket a sors, hogy konkrétan azok akadjanak fel ennek a tizenévesnek a késére a nyolcadik epizódban, konkrétan horrort ÉS drámát visznek bele az egészbe.

Összességében ötös lenne azon az ötös skálán, ha a sorozat első felének a nagyját vagy újraforgatnák vagy a kukában hagynák, kicsit dolgoznának még a fordulatokon és azokon a bizonyos pálfordulásokon, illetve egy az egyben kikukáznák a hetedik epizódot. Viszont amikor ment a sorozat, akkor nagy ment, és nem várt drámai pillanatokért volt felelős. Pláne úgy - és ezért még egyszer respect a készítőknek - hogy sikerült szinte zombik nélkül zombisorozatot forgatniuk, és közben így eltalálni a súlypontokat.
10/7.5

2023-03-17 20:11:41 caulfield #4297

Egy kör a finálé morális dilemmái körül. Ha komolyan vesszük a szülői gondoskodást, mint olyat és a család intézményét, akkor világnézetileg a jobboldal mellett teszi le a voksot a sorozat - bár él éles kritikával ez irányba is. Ellie még gyerek és soha nem kötődött senkihez és nem is volt senkije. Ezért Joel hazugsága révén nem a bizalom törik meg, mert az sosem volt igazán, hanem a valahova tartozás élményének a lehetősége adatik meg végre, amely nem kicsit lehet rémisztő egy olyan valakinek, akinek ilyesmiben sosem volt része. A világ megmentésének hagymázas ígérete viszont csábító lehet megannyi téboly és önneheztelés után, de a lány, mivel még gyerek, nincs felkészülve arra, hogy egy ilyen döntést meghozzon, nem rendelkezik elég tapasztalattal. Majd ha betölti a felnőtt kort, akkor felkaszaboltathattja magát egy önjelölt világmegváltó Mengelével, ha valóban akarja, de addig a kvázi gondviselője felel érte. (...akad itt némi áthallás.)
Viszont Joel részéről Marlene kivégzése és a hazugság helytelen volt. A kettő együtt a tekintélyelv túlhatalmára utal: vagy életben hagyja Marlene-t és hazugsággal védi a lányt, vagy pedig kivégzi a nőt, de töredelmesen bevallja a tettét Ellie előtt. Így ugyanis nem kiszabadította őt, hanem elrabolta magának. Végeredményben Joel lélekjelenléte Marlene megölésével kudarcot vall. Köthetett volna egy egyességet a nővel, hogy amíg a lány nem nagykorú, addig nem állítják döntés elé a műtét kapcsán és kész. Joel nem védheti meg őt örökké, Marlene képében pedig az élet tragikuma, valamint a közösségi felelőséggyakorlás kérdésköre testesül meg, melytől sem joga, sem lehetősége nincs megfosztani a lányt. Joel apasága megfeneklik abban, hogy Ellie vele cseberből vederbe esik, mert végülis ő maga érdemben nem tud elkülönbözni Kwongtól.
Akárhogy is, de a család és a gondviselés bizony jár a gyereknek - minden gyereknek. Ha pedig ez utóbbiban rabolják meg őt a lázadók, ahogy azt itt teszik, akkor joggal adódik a kérdés, hogy miért is lázadnak egyáltalán. Illetve hogy mi is a különbség köztük és az emberevők között.

2023-03-16 06:54:40 VVega #4296

Teljesen egyetértek.

előzmény: pelu (#4295)

2023-03-15 22:15:46 pelu #4295

Ja, és a sorozat legnagyobb hibája az, h eltűntek belőle a fertőzöttek. Ez megbocsáthatatlan. Az egész Last of us világa így kevésbé tűnik fenyegetőnek, a döntések kisebb súlyt kapnak.

2023-03-15 21:30:36 pelu #4294

Igen, sajnos ez a sztori (is) sokkal jobban működött játék formájában, mint filmként. Azok az érzelmi hullámvölgyek, amiket ott tapasztaltunk, a sorozatban nagyon minimálisan működtek csak, és ez szerintem nagyban köszönhető a belassult dinamikájának.

A 8. rész magasan kiemelkedik a többi közül, és a zárórész is megérdemelte volna a dicséretet, ha nem csapták volna ennyire össze. Valamiért éppen a lezárást nem bontották ki jobban, mintha itt már alig várták volna a készítők is, h végezzenek már az egésszel. :) Időben is a legrövidebb lett ez az utolsó.

6/10

2023-03-14 12:54:01 pietro #4293

Hasonlóan látom. Profi iparosmunka. A mai sorozatok elvárásainak megfelel ugyan, az atlagot hozza, de kiemelkedot nem latok benne nehany erdekes vagy eros villanast leszamitva. Pascalek rendben vannak, a hatukon viszont nem vittek el ezt a (számomra) gyenge sztorit. Ami nem lenne kizaro ok egy jopofa sorozatra, de valahogy se ize, se buze.

Nem zombis (de a jatekot nem nezve, ez is csak kis túlzással az) hanem posztapok mufajban en sokkal inkabb ajanlom a Station Eleven cimu hbo-n szinten fellelhető sorozatot. (Most latom, hogy fent van itt is az adatbazisban.) Még a Joel-Ellie szál ott is fellelhető a maga módján, de mennyivel eredetibben es erdekesebben. Meglep, hogy az viszont nem lett felkapva szinte semennyire.

előzmény: kaamir (#4292)

2023-03-14 08:40:58 kaamir #4292

The Last of Us

Meh, nem lettem rajongó a végére sem. Nem mondom, hogy rossz volt az utolsó két rész, de a sorozat két alapvető hibáját, az ezerszer látott sablonokat és a csapongó, fókuszálatlan írást nem tudták kiküszöbölni. A finálé ráadásul a világon semmit nem bíz a véletlenre, a szereplők szépen belemondják a kamerába, hogy mit éreznek, és hogyan viszonyulnak egymáshoz. Ha az eddigi kilenc óra alapján valakinek még nem lett volna egyértelmű...

Értékelem az alkotók szándékát, hogy emberi drámát akartak mutatni a hentelés helyett, de a drámájuk sekélyes és elnagyolt, a karaktereik pedig a hosszú játékidő ellenére sem mélyülnek igazán. Így aztán minden Pascalon és Ramsey-n múlt, akik mentették a menthetőt emberi, hiteles játékukkal.

Összességében nálam ez 6/10

2023-03-13 13:22:37 BalaKovesi #4291

Akik attól tartottak, hogy a The Last of Us készítői eltérnek a befejezéstől: Joel ugyanaz a gyarló, szánandó, de szerethető, megérthető és végső soron mélységesen emberi karakter, mint a játékban. Egy új klasszikus sorozatkarakter született. Egy maszkulin testalkatú lány pedig éppen most lépett be a chat-be...