Nick Hornby adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Fever Pitch (1997)

Fever Pitch
Egy férfi, egy nő és egy focicsapat

Paul (Colin Firth) szórakozott tanárember és óriási focirajongó. Mindenki tudja róla, hogy az Arsenal csapatáért képes lenne bármire. Azaz mégsem, hiszen megismerkedik új kolléganőjével, Sarah-val (Ruth Gemmell), de nem akarja lekötni magát. Az Arsenal bukdácsol a bajnokságban és a kupákban. Nem jó előjel, a romantika sem megy simán. Hogy megérthessük Paul különlegesen erős foci iránti vonzalmát és ügyetlenségét a nőkkel, vissza kell mennünk életútján, egészen gyermekkoráig. Az angol munkásosztály hétköznapjait a hétvégi derbik hangulata aranyozta be. A kissrácok egyetlen kiugrási lehetősége a foci volt.


1997 David Evans dráma, sportfilm, szerelmi történet, ... 31 3,5
High Fidelity (2000)

High Fidelity
Pop, csajok satöbbi

Pörög az élet, mint a lemezjátszó... Rob Gordon szimpatikus pasi, két lábon járó rockenciklopédia. Lemezboltja igazi kincsesbánya a hasonszőrű zenefanatikusoknak, ám az üzlet mégsem megy elég jól. Két furcsa alkalmazottja csak azért tart ki mellette, mert ők is a bakelitek megszállottjai. Az élet meredek helyzeteire is rögtön össze tudnak állítani egy alkalomhoz illő slágerlistát. Így tengetik napjaikat a felnőttség határán egyensúlyozva. Rob hirtelen elveszíti biztonságérzetét, mikor barátnője, Laura elhagyja. Reménytelen önvizsgálatba kezd a szerelem és a boldogság kérdéseiről. Az alkalmi slágerlisták pedig egyre csöpögősebbek... Nick Hornby nagysikerű regényének méltó filmváltozata.


2000 Stephen Frears dráma, szerelmi történet, vígjáték, ... 556 3,8
About a Boy (2002)

About a Boy
Egy fiúról

Will egy gyógyíthatatlanul menő 38 éves londoni fickó. Gazdag, nőtlen, gyermektelen, és egész nap semmi más dolga, mint hogy laza legyen, kerülje a felelősséget - és csajozzon. Egy egyedülálló anyával kialakított futó viszonya után rájön, hogy fektethető nők felhajtására remek terep a magányos szülők klubja. Nosza, ki is talál hamarjában magának egy Ned nevű kisgyereket, a róla szóló mesékkel felfegyverkezve csatlakozik a helyi klubhoz, és minden szépen halad afelé, hogy elcsábítsa az egyik anyát, Suzie-t, amikor becsöppen az életébe a lány barátnőjének fia, Marcus. Marcus fura 12 éves srác, akinek zűrjei vannak otthon és az iskolában egyaránt. Anyja, Fiona hippi és depressziós, a suliban pedig a menőbb gyerekek halálra szekálják a fiút, mert más, mint a többiek. Aznap, mikor Will és Marcus először találkoznak, Fiona öngyilkosságot kísérel meg, és noha Will csak véletlenül épp ott van, Marcus benne látja a megoldást a gondjaikra.


2002 Chris Weitz - Paul Weitz dráma, szerelmi történet, vígjáték 451 3,6
Fever Pitch (2005)

Fever Pitch
Szívem csücskei

Ha egy pasi elmúlt harminc, jó humora, rendes állása és kedves mosolya van, rögtön gyanús - ha nincs nője. Lindsey (Drew Barrymore) barátnői mind egyetértenek abban, hogy Bennel (Jimmy Fallon) jobb lesz vigyázni: túl tökéletes ahhoz, hogy igaz lehessen. De Lindsey nagyon vágyik egy boldog kapcsolatra, hagyja magát alaposan elcsábítani, és kezdetben úgy tűnik, neki volt igaza. Ben társaságában vidámabb az élet. De egy nap a lány belenéz barátja szekrényébe, és szörnyű titokra derül fény. Ben sportrajongó! Mániákus Red Sox-drukker!
Hát persze: aki tökéletes, annak többnyire szörnyű titka van. A hétköznapok azt bizonyítják, nem lehet olyan férfival élni, aki egy jó átadást többre becsül egy családi ajándékátadásnál, akinek nincs egy zakója, de gyönyörű sportmezektől dagad a gardróbja, és csak este, a híradóból tudja meg, hogy barátnőjét, aki mellette ült a stadionban, meccs közben elszállították a mentők.
Nem lehet vele élni, csak nagyon jól esik...


2005 Bobby Farrelly - Peter Farrelly szerelmi történet, vígjáték 85 3,0
A Long Way Down (2014)

A Long Way Down
Hosszú út lefelé

Négy ember találkozik szilveszter éjjelén, és pótcsaládot alapítanak, hogy átsegítsék egymást életük nehézségein.


2014 Pascal Chaumeil dráma, vígjáték 121 3,1
Slam: Tutto per una ragazza (2016)

Slam: Tutto per una ragazza
 

Samuel 16 éves, és szenvedélyes gördeszkás. Nagy álmai vannak: egyetemre szeretne menni, Kaliforniába költözni és utazgatni, de a dolgok hirtelen megváltoznak, amikor találkozik Alice-vel, aki lehet, hogy az élete legfontosabb társa.


2016 Andrea Molaioli dráma, szerelmi történet, vígjáték
Juliet, Naked (2018)

Juliet, Naked
A Meztelen Juliet

A film Nick Hornby regényének adaptációja. A történet középpontjában Tucker Crow áll, a 90-es évek kezdetének egyik legendás rockere, aki – miután egész kis rajongói szektát gyűjtött maga köré – egyszerűen eltűnt. Egy előadás közepén kisétált a minneapolisi „The Pit” klubból és többé senki nem látta színpadon. A legenda azonban tovább élt. Crow olyan, mint Jeff Buckley, mínusz a rejtélyes haláleset, vagy egy művészi allűrök és különcségek nélküli Daniel Johnston.


2018 Jesse Peretz dráma, szerelmi történet, vígjáték, ... 106 3,7