A hét mesterlövész

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Magnificent Seven (1960)

The Magnificent Seven
A hét mesterlövész

Calvera rablóbandája évek óta fosztogatja Mexikó falvait. A banditák időnként lejönnek a hegyekből, villámgyorsan lecsapnak egy-egy településre, majd elviszik a pénzt és a termés javát. A parasztoknak mindig csak annyit hagynak, hogy élni tudjanak a következő aratásig. Ixcatlan falu lakosai megelégelik az évente megismétlődő támadásokat, s egy bölcs öregtől azt a tanácsot kapják, hogy vásároljanak lőfegyvereket a határon túl. Hilario, a farmer indul útnak és magával hoz hét mesterlövészt...


1960 John Sturges dráma, kalandfilm, western 620 4,3
Return of the Seven (1966)

Return of the Seven
A hét mesterlövész visszatér

Yul Brynner, a feketeruhás jófiú öt barátjával együtt visszatér, hogy megvédje az elvetemült bűnözőktől ostromolt várost.


1966 Burt Kennedy western 25 2,8
Guns of the Magnificent Seven (1969)

Guns of the Magnificent Seven
A hét mesterlövész telibe talál

Egy nemes gondolkodású mesterlövész az egész vadnyugat legkeményebb fickóiból szervez csapatot, hogy kiszabadítsanak egy parasztvezért egy rosszhírű mexikói börtönből.


1969 Paul Wendkos akciófilm, dráma, kalandfilm, ... 18 2,8
The Magnificent Seven Ride! (1972)

The Magnificent Seven Ride!
Újra nyeregben a hét mesterlövész

A hajdani hét mesterlövész feje, Chris most a törvény megbecsült embere. Egy kisváros seriffje lett belőle. A feleségével, Ariliával éli a tisztességes emberek életét. Ám meggyűlik a baja, amikor elhatározza, hogy megvédi a mexikói kisváros, Magdalena lakóinak békéjét a hírhedt gonosztevő, Donovan támadásától. Donovan megállíthatatlanul támad, gyilkol és rabol. Amikor Chris felesége is áldozatául esik Chris számára nem marad más, csak a bosszú. Összeállítja csapatát és megindul a hajsza, hogy a végén győzzön az igazság.


1972 George McCowan western 21 2,7