Heaven Can Wait adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Here Comes Mr. Jordan (1941)

Here Comes Mr. Jordan
 

A két Oscar-díjas film meglepő fordulatokban gazdag, meghökkentő történetet mesél el. Joe Pendleton boxoló saját gépén repül a következő meccsének színhelyére. Útközben baleset éri, és a gép lezuhan. Magához térve egy különös helyszínen találja magát, egy fura figura társaságában. Alakalmi kísérője nem hajlandó bővebb felvilágosítást adni, ám végül - Joe sürgető unszolására - egy "illetékeshez" kíséri, aki Mr. Jordan néven mutatkozik be. Itt kezdődik a rejtélyt feloldó kalandok végtelen sora...


1941 Alexander Hall szerelmi történet, vígjáték 6 ?
Heaven Can Wait (1978)

Heaven Can Wait
Ép testben épp, hogy élek

Az amerikaifocista Joe Pendleton kezd kiöregedni a játékból. Minden vágya, hogy a bajnoki döntőben játszhasson. Végül eljön a nagy pillanat, beválasztják a döntős csapatba. A meccs előtt azonban elüti egy teherautó és meghal. Azaz csak majdnem: az őrangyala ugyanis végzetes hibát követett el, tévedésből idő előtt viszi föl a mennybe. Amikor Joe ezt megtudja, mindent elkövet, hogy a hibát orvosolják az égiek. Mivel a porhüvelyét már elhamvasztották, Joe egy meggyilkolt milliomos testében kel új életre.


1978 Buck Henry - Warren Beatty fantasy, vígjáték 21 3,1
Down to Earth (2001)

Down to Earth
Mennyé má

Lance Barton (Chris Rock) biciklis futár mindenáron be akar törni a szórakoztatóiparba, mint komikus. Nincsenek túl jó poénjai, de lázasan készül az Amatőr Nevettetők Éjszakájára. Isten útjai szerteágazóak és kifürkészhetetlenek: egy angyali műhiba folytán Lance halálos balesetet szenved, pedig még nem jött el az ő ideje. A Mennyország kapujában észreveszik a tévedést, és Lance idő előtti újjászületés formájában kap egy új lehetőséget. Egy vén milliomos, Charles Wellington bőrében kel új életre. Nem zavartatja magát, továbbra is készül a nagy amatőr tehetségkutatóra. Közeli hozzátartozói, szolgái és birodalmának őrzői furcsállják az öreg viselkedését. Lance/Charles beleszeret legfőbb üzleti riválisába, továbbá rájön saját felesége és személyi titkára összeesküvésére. A történet nagy sikert aratott már 1978-ban, ahogy most is: a Mennyország még várhat kicsit.


2001 Chris Weitz - Paul Weitz szerelmi történet, vígjáték 81 2,7