Zorro-filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Mark of Zorro (1920)

The Mark of Zorro
Zorro jele

A gonosz diktátor, a népet sanyargatja, amit Zorro nem néz jó szemmel és nem hagy tétlenül. Az álarcos majdnem forradalmat szít a diktátor ellen, aki a lázadó indiánokat is felfegyverzi. Zorro később lelepleződik, de szerencsére a zsarnokságot is legyűrik.


1920 Fred Niblo kalandfilm, némafilm, western 14 4,2

Zorro Rides Again
'Z' a fekete lovas


1937 John English - William Witney akciófilm, dráma, kalandfilm
The Mark of Zorro (1940)

The Mark of Zorro
Zorro: Kard és szerelem

1820 körül egy kaliforniai nemes fia, Don Diego hazatérve Spanyolországból - szülőföldjét és népét kegyetlen elnyomás alatt találja. Diego apja és az emberségesebb gyarmatosítók szervezkednek a telhetetlen kormányzó ellen, de a problémák megoldását mindenáron a törvényes keretek között óhajtják. Diego tudva, hogy ily módon nem érnek célt, és Zorro, az álarcos lovas jelmezét ölti magára. Kalandos rajtaütéseivel lemondásra kényszeríti a gonosz kormányzót.


1940 Rouben Mamoulian akciófilm, kalandfilm 9 ?
Son of Zorro (1947)

Son of Zorro
 

A polgárháború után hazatérő férfi azt tapasztalja, hogy egy korrupt politikus vette át otthon a hatalmat, és terrorizálja a polgárokat.


1947 Fred C. Brannon - Spencer Gordon Bennet akciófilm, kalandfilm, krimi, ...

La venganza del Zorro
Zorro a kalandor


1962 Joaquín Luis Romero Marchent kalandfilm, western
Zorro alla corte di Spagna (1962)

Zorro alla corte di Spagna
Zorro a spanyol udvarban

Luzitania uralkodójának halála után fivére, Ramon arra akarja kényszeríteni Giovanna nagyhercegnőt és leányát, hogy mondjanak le javára a trónról. A nagyhercegnőhöz hű Manuel Garciát letartóztatják, de a bitófa alól egy titokzatos álarcos, Zorro segítségével sikerül elmenekülnie. Most már együtt harcolnak a trónbitorló ellen.


1962 Luigi Capuano western 3 ?

El Zorro justiciero
Zorro, a musztángok ura

Egy Warner és Buck által vezetett spekuláns csoport mindent elkövet annak érdekében, hogy magáénak tudja azt a farmot, amit Fred Macaslim apjától örökölt. Amikor erről hírt hall, Don Diego, alias Zorro a fiatalember segítségére siet a mindenre elszánt Warner és bandájával szemben...


1969 Rafael Romero Marchent dráma, szerelmi történet, western 3 ?
Zorro (1974)

Zorro
 

A gazdag ültetvényes fia sok évig külföldön tartózkodott. Amikor visszatér hazájába, döbbenten látja, hogy mennyire eluralkodott az erőszak és az igazságtalanság a hajdan oly békés országban. És ezt sajnos legnagyobb döbbenetére saját bőrén is tapasztalnia kell. Legjobb barátja, a Kormányzó gyilkosság áldozata lesz, s ez csak egy a háttérben munkálkodó, láthatatlan gonosz rettenetes tettei között. Barátja utolsó kívánságának megfelelően átveszi a Kormányzói széket. Haldokló társának azonban azt is megfogadja, hogy saját nevében nem áll bosszút barátjáért. Ezért dönt úgy, hogy valódi énjét tehetetlennek és ügyetlennek kiadva, Zorro álnéven egy éjfekete paripán élesre fent karddal rendet tesz országában. Hamarosan rá kell ébrednie, hogy egy nagyhatalmú és velejéig romlott emberrel áll szemben, akit nem is olyan egyszerű megállítani.


1974 Duccio Tessari kalandfilm 81 3,4
Il sogno di Zorro (1975)

Il sogno di Zorro
 

Ruarte tábornoknak tervei vannak Paco menyasszonyával, Zairával. Paco gyakran álmodozik arról, hogy Zorronak altatót adnak, aztán ő alakul át egy legyőzhetetlen hőssé.


1975 Mariano Laurenti western
Zorro, the Gay Blade (1981)

Zorro, the Gay Blade
Zorro, a penge

Don Diego, mielőtt meghal, egy csomagot küld a fiának. A csomag tartalma nem más, mint Don Diego legendás Zorro kosztümje. Don Diego ezt a ruhát akkor öltötte magára, amikor harcba indult az igazságért. Az ifjú Zorro elindul apja nyomdokain, ám egy akció során megsebesül, ezért Angliában élő ikertestvérét küldi a következő "csatába". A két testvér ugyan megszólalásig hasonlít egymásra, ám belsőleg teljesen mások, így nem csoda, ha másként reagálnak egy-egy dologra...


1981 Peter Medak vígjáték 10 2,4
The Mask of Zorro (1998)

The Mask of Zorro
Zorro álarca

20 éve már, hogy a legendás Zorro, azaz Don Diego de la Vega megvívta győztes harcát a spanyol elnyomás ellen Észak-Kaliforniában. A spanyol kormányzó, Don Rafael Montero azonban, utolsó gaztetteként, börtönbe záratta Zorrót, árván maradt kislányát pedig egyszerűen elrabolta. Zorro két évtizednyi raboskodás után megszökik a fogságból, de mivel ereje már nem a régi, úgy dönt, keres valakit, aki az örökébe lép. Montero ugyanis visszatért Kaliforniába, és ismét hatalomra tör. Don Diego a faragatlan szegénylegény, Alejandro Murieta személyében véli megtalálni leendő utódját, az új Zorrót. Alejandrónak még sokat kell tanulnia Don Diegótól ahhoz, hogy elsajátítsa a gáláns szabadsághős szerepét, és valódi Zorro váljék belőle, aki végképp megszabadítja a népet az aljas Monterótól.


1998 Martin Campbell akciófilm, kalandfilm, szerelmi történet, ... 588 3,3
The Legend of Zorro (2005)

The Legend of Zorro
Zorro legendája

Zorro álarcának örököse, Don Alejandro de la Vega legutóbbi kalandjuk óta feleségül vette a szépséges Elenát, fiuk, Joaquin pedig már 10 éves. A kisfiú rajong a hős Zorroért és nem is sejti, hogy apja a titokzatos fekete lovag. Elena viszont választás elé állítja férjét: vagy család, vagy hősködés. Don Alejandronak pedig döntenie kell, hogy Kalifornia elesett emberein próbál-e meg segíteni, vagy családfői kötelességeit látja el inkább...


2005 Martin Campbell akciófilm, kalandfilm 318 2,7