Amityville

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Amityville Horror (1979)

The Amityville Horror
A rettegés háza

A Jay Anson író által magáénak vallott valós történeten alapuló Rettegés Háza című film egy Long Island tengerpartján elhelyezkedő nagy házról szól, ahova három gyermekével beköltözik George és Kathy Lutz, a fiatal házaspár, abban a reményben, hogy álmaik házát találták meg, az álom azonban rettegéssé válik.


1979 Stuart Rosenberg horror, thriller 61 3,3
Amityville II: The Possession (1982)

Amityville II: The Possession
A démonok háza

A Montelli család egy új házba és új környékre költözik, amiről nem is sejtik, hogy egy ősi indián temetőre épült. Fiúkat hamarosan egy démon szállja meg, akin már csak a helyi pap segíthet.


1982 Damiano Damiani horror 16 2,7
Amityville 3-D (1983)

Amityville 3-D
A téboly háza

Egy szkeptikus riporter azzal a feltett szándékkal költözik be a hírhedt Amityville házba, hogy bebizonyítsa, hogy az átok nem létezik, nem mellesleg megírja első regényét. De még meg sem száradt a tinta az adásvételi szerződésen, de azok az emberek, akik kapcsolatba léptek vele vagy a házzal, különös körülmények között elhaláloznak. A sors furcsa fintoráról van szó, vagy a falak között tényleg maga a gonosz ólálkodik?


1983 Richard Fleischer horror 16 2,3
Amityville: The Evil Escapes (1989)

Amityville: The Evil Escapes
 


1989 Sandor Stern horror 7 ?
The Amityville Curse (1990)

The Amityville Curse
Az átkozottak


1990 Tom Berry horror 5 ?
Amityville 1992: It's About Time (1992)

Amityville 1992: It's About Time
Amityville - Ütött az óra

Jacob Sterling egy üzleti találkozóról érkezik haza családjához New Yorkba. Nem üres kézzel jön, ajándékot is hoz: egy régi órát, amely egy Amityville-i ócskásboltból való. A furcsa tárggyal együtt elszabadítja az embereket megrontó gonosz szellemet, és a sötét, természetfeletti erők befészkelik magukat a család otthonába is. De a Gonosz elpusztíthatatlan... Új életeket talál és pusztít el, városokat dönt romlásba, hogy végül beteljesítse a totális terror uralmát. Ártatlan fiatal lányok válnak szadista gyilkosokká. Barátok és családok fordulnak egymás ellen. Senki sem tud ellenállni a csábításának.


1992 Tony Randel horror 14 2,2
Amityville: A New Generation (1993)

Amityville: A New Generation
Amityville: Az új generáció

A Gonosz újra felbukkan, s pusztítása minden képzeletet felülmúl! Keyes fotósként dolgozik, és szinte minden idejét azzal tölti, hogy az utcákat járva életképeket készít. Egy ilyen alkalommal egy hajléktalan ember megajándékozza őt egy antiknak tűnő tükörrel. Keyes továbbadja azt a barátjának, nem tudván, hogy amit a tükör mutat, az idővel valóra válik. Akinek valamilyen köze lesz a tükörhöz, azzal szörnyű és megmagyarázhatatlan dolgok történnek, mellyel kezdetét veszi a borzalom és a rettegés.


1993 John Murlowski horror 9 ?
Amityville: Dollhouse (1996)

Amityville: Dollhouse
 


1996 Steve White (II) horror 10 2,4

Amityville Terror
 

Mikor egy új család költözik Amityville-be egy régi házba,kínozni és gyötörni kezdi őket egy gonosz lélek, amit a rosszindulatú lakosság ejtett csapdába,és őket is bent akarja tartani.


2016 Michael Angelo horror 2 ?
Amityville: The Awakening (2017)

Amityville: The Awakening
Amityville: Az ébredés

Belle, húga és a kislány kómában levő ikertestvére új házba költöznek egyedülálló édesanyjukkal, Joannal, hogy spórolni tudjanak, mivel a fiú szakszerű kezelésének igen magasak a költségei. A házban rejtélyes jelenségek történnek, a kómás fiú csodával határos módon felépül. Belle gyanakodni kezd, hogy anyja nem mondott el neki mindent, és csakhamar rádöbben, valójában a hírhedt Amityville-házba költöztek be.


2017 Franck Khalfoun horror, thriller 33 2,2