Predator-filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Predator (1987)

Predator
A ragadozó

Rutinfeladatnak tűnik a kormány legújabb megbízása Dutch Schaefer őrnagy és sokat próbált elitkommandója számára. A kommandósok feladata a dél-amerikai dzsungelben lezuhant amerikai helikopter fölkutatása, az esetleges túlélők kimentése. A helyszínen azonban csak a roncsra és megcsonkított holttestekre akadnak. Hiába számolják föl az útjukba akadt gerillatábort, a mentőakció sikertelennek bizonyul. Az egység hazafelé veszi az irányt, ám miközben kifelé tartanak a vadonból, a zsoldosokat náluk is vérszomjasabb lény kezdi tizedelni.


1987 John McTiernan akciófilm, kalandfilm, sci-fi, ... 892 4,0
Predator 2 (1990)

Predator 2
Ragadozó Los Angelesben

A Los Angeles-i rendőrség egységei, élükön Mike Harrigan hadnaggyal nyílt háborút indítanak a helybeli kábítószer-maffia ellen. De Harrigan és emberei túl kevesen vannak, az ellenfél jelentősebb létszámú, jobban felfegyverzett, a rendőrség szinte védekezni kényszerül. Ám nem várt esemény történik: a maffia vezető embereivel egymásután végez egy titokzatos és menetrendszerű precizitással, kegyetlenséggel fellépő gyilkos. Harrigan azonban feladatának tartja, hogy törvény elé állítsa az ismeretlent. Megkezdődik a nyomozás, de üldözőből üldözött lesz, ugyanis a merénylő új célpontja a rendőrség...


1990 Stephen Hopkins akciófilm, horror, krimi, ... 498 3,3
AVP: Alien vs. Predator (2004)

AVP: Alien vs. Predator
Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen

Tudósok és szakértők egy csapata érkezik az Antarktiszra, hogy felkutassanak egy a jégkéreg alatt rejtőző ősi piramist, azonban hamarosan rá kell döbbenniük, hogy ez a felfedezés nem is olyan örömteli, sőt, veszélyt jelenthet az egész emberiségre: a piramis belsejében ugyanis két földönkívüli fajra bukkanak, akik évezredek óta háborúznak egymással a mélyben. Mindegy, melyikük kerül ki győztesként, mi csak veszíthetünk…


2004 Paul W.S. Anderson akciófilm, horror, sci-fi, ... 866 2,6
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem (2007)

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
Aliens vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen 2.

A két földönkívüli faj ezúttal egy kisvárost választott hadszíntérül, ahol a békés lakók önkéntelenül is belecsöppennek a küzdelembe.


2007 Colin Strause - Greg Strause akciófilm, horror, sci-fi, ... 552 1,9
Predators (2010)

Predators
Ragadozók

Egy elit harcosokból álló csapat, élükön egy zsoldossal (Adrien Brody) különös bevetésre indul. Nem ismerik egymást, és nem tudják, hogyan kerültek egy idegen bolygóra, méghozzá szabad prédaként. Egy orvos kivételével az alakulat tagjai mind hidegvérű gyilkosok: van köztük kommandós, bérgyilkos, elítélt, Yakuza-tag. Ők a legjobban kiképzett, legveszélyesebb 'ragadozók' a Földön, akikre most a Ragadozók egy rendkívül kegyetlen új faja vadászik. Céljuk, hogy végleg kiirtsák a bolygójukra tévedt idegeneket. Felkészülési idő nincs. Kezdődik a hajtóvadászat.


2010 Antal Nimród akciófilm, kalandfilm, sci-fi, ... 657 3,1
The Predator (2018)

The Predator
Predator - A Ragadozó

Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy evolúcióbiológus állhat az emberiség pusztulásának útjába.


2018 Shane Black akciófilm, horror, kalandfilm, ... 266 2,6