Home Alone

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Home Alone (1990)

Home Alone
Reszkessetek, betörők!

Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek - Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba!


1990 Chris Columbus vígjáték 1390 4,0
Home Alone 2: Lost in New York (1992)

Home Alone 2: Lost in New York
Reszkessetek, betörők! 2.: Elveszve New Yorkban

Még egy balhés karácsony! A kis Kevin két éve egy párizsi utat hagyott ki a zavartalan otthoni vakáció reményében, most pedig New Yorkban kénytelen az ünnepeket egyedül tölteni. Ügyes trükkel belopózik a Plaza Hotelbe, és épp élvezné a magányt, amikor balszerencséje összehozza két régi ismerősével. Harry és Marv, a Vizes Banda tagjai Kevinék házának kirablási kísérletével írták be nevüket a bűnözés történetébe. Csoda-e, hogy börtönükből megszökve mindent megadnának a revansért?


1992 Chris Columbus kalandfilm, vígjáték 1168 3,4
Home Alone 3 (1997)

Home Alone 3
Reszkessetek, betörők! 3.

Négy dörzsölt tolvaj próbál megkaparintani egy szupertitkos katonai adatokat tároló mikrochipet, melyért a feketepiacon dollármilliókat adnának felforgató hatalmak. Az értékes zsákmánynak azonban lába kél, és kalandos utat jár be egy játékautó alkatrészei között. A nyomok Hongkongból egy csendes chicagói kertvárosba, a Pruitt család otthonába vezetnek. Csak egyvalaki tartózkodik a házban, csak ő tudja, hol rejtőzik az áhított kisautó. De a négy bajkeverő hamarosan saját bőrén tapasztalja, hogy ez az egy is bőven elég gondot okoz, mert nem létezik nála agyafúrtabb és kiborítóbb ellenfél. Ravasz, bátor, talpraesett - és csak nyolc éves! Kedvenc játékáért pedig mindenre képes.


1997 Raja Gosnell akciófilm, vígjáték 646 1,9
Home Alone 4: Taking Back the House (2002)

Home Alone 4: Taking Back the House
Reszkessetek, betörők! 4.

Szülei válása után Kevin az ünnepeket az apja, Peter új barátnőjénél tölti. Natalie-nak teljesen komputerizált, szuperbiztos háza van. Kevin az eszét és a ház technikai előnyeit felhasználva megkísérli kiszabadítani az emberrablók kezébe került tizenegy éves koronaherceget. A bandát mellesleg régi ismerőse és ellenfele, Marv Merchants vezeti. A küzdelem során Kevinnek arra is marad energiája, hogy újra összehozza a szüleit.


2002 Rod Daniel akciófilm, vígjáték 271 1,4
Home Alone: The Holiday Heist (2012)

Home Alone: The Holiday Heist
 

A történet középpontjában ezúttal a Baxter család áll. A családanya (Catherine Baxter) egy cég vezérigazgatójává válik, ezért a családjával Kaliforniából Maine-be költözik. A gyerekeknek – Finn-nek, a videojáték imádó kisfiúnak és Alexis-nek, a lázadó természetű nővérének – kevésbé tetszik a költözés, mivel Maine szokatlan város számukra, s az új házuk nem ígérkezik könnyen megszokhatónak...


2012 Peter Hewitt vígjáték 9 ?
Home Sweet Home Alone (2021)

Home Sweet Home Alone
Reszkessetek, betörők!: Otthon, édes otthon

A sztori szerint Max Mercer egy kissé neveletlen és találékony kisfiú, akit véletlenül otthon felejtettek, miközben a családja Japánban tölti az ünnepeket. Így amikor egy házaspár, akik egy felbecsülhetetlen értékű örökséget próbálnak visszaszerezni, célba veszi a Mercer család otthonát, Maxre hárul a feladat, hogy megvédje azt a betolakodóktól… és ő mindent megtesz, hogy távol tartsa őket. Hihetetlenül mulatságos, epikus méretű kalamajkák következnek, de a teljes káosz ellenére Max ráébred, hogy nincs is jobb hely, mint az otthon, édes otthon.


2021 Dan Mazer akciófilm, dráma, vígjáték 11 1,7