Yip Man

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Yip Man (2008)

Yip Man
Ip Man: A becsület útján

A harmincas években járunk, Dél-Kínában. Ip Man az egyik leghíresebb harcművész Foshan városában, de még nem nyitott iskolát. Ennek ellenére a környék minden neves kung-fu mestere vele akar megküzdeni, hogy a hírnevét öregbítse.
Dramatizált életrajzi film a Wing Chun első tanítójáról.


2008 Wilson Yip akciófilm, életrajzi film 183 4,0
Yip Man 2: Chung si chuen kei (2010)

Yip Man 2: Chung si chuen kei
Ip Man: A nagymester

Az Ip Man élettörténete folytatódik. A mester 1949-ben Kínából az angol fennhatóság alatt álló Hongkongba költözik, és ott próbálja népszerűsíteni a Wing Chun stílust. Ez azonban sokaknak nem tetszik, köztük a Hung Ga stílus helyi mesterének sem...


2010 Wilson Yip akciófilm, életrajzi film 97 3,7
Yip Man chinchyun (2010)

Yip Man chinchyun
Ip Man: A legenda születése

Ip Man, a legendás harcművész fiatal éveit mutatja be a 2010-ben készült film. Bepillanthatunk érzelmi életébe, megtudhatjuk, miként élte át Kína megszállását és hogyan sajátította el a Wing Chun stílust.


2010 Yau Herman akciófilm 39 3,6
Yip Man: Jung gik yat jin (2013)

Yip Man: Jung gik yat jin
Ip Man: A végső harc

Az idősödő Ip Man mester már a visszavonulás gondolatával foglalkozik, de kénytelen még egy utolsó kihívást elfogadni. Kezdetben úgy tűnik, hogy egy rivális kung-fu stílus képviselőjével kell megküzdenie, de hamarosan kiderül, hogy az ügy mögött a legsötétebb alvilág, a triádok állnak. Ip Mannak ezúttal az életéért és a becsületéért kell harcba szállnia.


2013 Yau Herman akciófilm, dráma, életrajzi film 21 3,4
Yip Man 3 (2015)

Yip Man 3
Ip Man: A védelmező

Az életrajzi filmdráma Wing Chun nagymester életútját igyekszik bemutatni. Különleges technikai elemek segítségével a filmalkotásban közreműködik a harcművészeti oktatólegenda egyik legkiválóbb tanítványa, Bruce Lee, de felbukkan Mike Tyson is.


2015 Wilson Yip akciófilm, dráma, életrajzi film, ... 40 3,7
Yip Man 4 (2019)

Yip Man 4
 

A kung fu mester az USA-ba utazik, ahol egy tanuló felbolygatja a helyi harcművészeti közösséget, megnyitva a Wing Chun iskolát.


2019 Wilson Yip akciófilm, dráma, életrajzi film, ... 22 3,3