Beatles filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
A Hard Day's Night (1964)

A Hard Day's Night
Egy nehéz nap éjszakája

1964-et írunk, és négy fiatal liverpooli srác éppen a világot készül megváltani - már ha ez az eszement világ hagyja, hogy kijussanak a hotelszobájukból. Richard Lester vakmerően korhű rock'n'roll vígjátéka beszabadítja a szárnyukat próbálgató gombafejeket a sikoltozó rajongók, paranoiás producerek, vakbuzgó újságírók és bajkeverő családtagok örvényébe. Közben pedig feltárja túlélésük és sikerük titkát: pajkos rosszalkodás iránti kielégíthetetlen vágyukat és életigenlő mókafüggőségüket.

A mozi egy áldokumentumfilm majdhogynem valósághű stílusában készült, nyomon követi John, Paul, George és Ringo egy napját, amint viharként rájuk ront a hírnév. Épp most határozták el, hogy életükben először megszegik a szabályokat. Az elkövetkező 24 órában kidobják időbeosztásukat, semmibe veszik kötelezettségeiket és belekóstolnak a szabadságba. Sikoltozó rajongókat kell majd kicselezniük, el kell kerülniük a sajtót, ellen kell szegülniük menedzserüknek és ellenőrzésük alatt kell tartaniuk Paul rögeszmés nagypapáját. Ezen kívül a film része egy vad televíziós műsor is a négy gombafejű előadásában.


1964 Richard Lester vígjáték, zenés film 322 3,9
Help! (1965)

Help!
Segítség!

Ringo egy rajongójától csodaszép gyűrűt kap, ám kiderül, hogy az ajándék egy indiai szekta áldozati kegytárgya. A dobos hiába próbál megszabadulni a gyűrűtől, így állandó életveszélynek van kitéve. Időközben egy hatalomittas tudós is csatlakozik a hajszához. Lester gegmenjei nem fukarkodtak a blődlikkel, a nonszensz helyzetek már a Monty Python-fiúkat előlegezik - a harsány színdramaturgia azonban még a hatvanas évek pop artjának gyümölcse.


1965 Richard Lester fantasy, kalandfilm, vígjáték, ... 72 3,7
Magical Mystery Tour (1967)

Magical Mystery Tour
 

A filmhez nem készült valódi forgatókönyv: Paul McCartney egy darab papírra egy kört rajzolt, melyet nyolc részre osztott fel, ezekbe írva a cselekmény főbb elemeit, valamint a lap aljára néhány fontos dolgot. Az alaptörténet egy autóbuszos kirándulásról és az utasokról szól, a két főszereplő Mr. Richard Starkey és nagynénje, Mrs. Jessie Starkey (Jessie Robins). Rajtuk kívül a csapat fontosabb tagjai: Jolly Jimmy Johnson, az idegenvezető (Derek Royle), Miss Wendy Winters, az utaskísérő (Mandy Weet), Buster Bloodvessel, aki minden utazásra elmegy és mindig idegenvezetőnek képzeli magát (Ivor Cutler), valamint a Beatles.


1967 Bernard Knowles - George Harrison - John Lennon - ... vígjáték, zenés film 19 3,4
Yellow Submarine (1968)

Yellow Submarine
Sárga tengeralattjáró

Egyszer volt (vagy talán kétszer), hol nem volt (hol meg igen) egy földi paradicsom, Borsország, ahol mindenki boldogan élt, amíg meg nem halt. Vagy legalábbis addig, amíg a kék mufurcok hadat nem üzentek a boldogság és a zene országa ellen és harcba nem küldték seregeiket a vészjósló Repülő Kesztyű vezetésével, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy lerombolják mindazt, ami jó és szép... Itt már csak John, Paul, George és Ringo segíthet. Vicceikkel, dalaikkal és egy sárga tengeralattjáróval felszerelkezve a négyes fogat elindul, hogy a zene győzedelmeskedhessen a kékség gonosz erői felett!


1968 George Dunning animáció, fantasy, kalandfilm, ... 101 3,9
Let It Be (1970)

Let It Be
 

Egy dokumentumfilm, amely bemutatja a Beatles utolsó lemeze, a Let it be a készülését, valamint az együttes hanyatlását is egyidejűleg. A film végén megtalálható utolsó koncertjük, amelyet 1969. január 30-án adtak az Apple lemezkiadó ház tetején, Londonban.


1970 Michael Lindsay-Hogg dokumentumfilm, zenés film 21 3,9