Szilánkos képek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Second Sight
Szilánkos képek

Tanner százados a londoni rendőrség nyomozója, sok sikeres nyomozást vezetett már. Most egy 19 éves fiú brutális meggyilkolását kell felderítenie. A kezdő Catherine Tully felügyelőnőt nevezik ki mellé segítőtársnak. Az ügy mellett Tannernek sokkal nagyobb gondja is akad, hallucinációk gyötrik és a látása rohamosan romlik. A diagnózis: vírusfertőzés, gyógymód nincsen. Hogy a rendőrségen mindez titokban maradjon, Catherine felajánlja, hogy majd ő lesz a "szeme".


1999 Charles Beeson dráma, krimi, minisorozat 3 ?

Second Sight: Hide and Seek
Szilánkos képek: Bújócska

A londoni rendőrségen belül létrejön a Különleges Gyilkossági Csoport, amelynek vezetésével Tanner századost bízzák meg. Az embereit ő maga választhatja meg, de súlyos szembetegségéről továbbra is csak Catherine tud. Első nyomozásuk során egy két évvel korábbi gyilkosság szálait kell újból felgombolyítaniuk. A hegedűművész Vicky Inghamet holtan találták lakásán, a holttest mellett pedig ott ült az áldozat 7 éves kisfia. Az ügy roppant kényes, mert megölt fiatal nő szülei közben hanyagságért perelik a rendőrséget.


2000 Edward Bennett krimi 1 ?

Second Sight: Kingdom of the Blind
Szilánkos képek: A vakok birodalma

Bomba robban a színes bőrű közösség által látogatott piacon, majd másnap hajnalban porig ég a frissen átadott ifjúsági központ. A romok közt megtalálják a központ vezetőjének holtesttét. Vajon rasszista indítékból elkövetett gyilkosság történt, vagy a helyi kábítószer hálózathoz vezetnek a szálak, netán családi okok húzódnak a háttérben? Tanner romló szeme miatt borotvaélen táncol, de végül belső látása segíti hozzá a megoldáshoz és egy áruló leleplezéséhez.


2000 Jonas Grimås krimi 2 ?

Second Sight: Parasomnia
Szilánkos képek: Álomkór

Tannerre és csapatára nagy kihívás vár. Az esküvő előtt három nappal kegyetlen módon megölik a vőlegényt, a menyasszony pedig másnap csurom véresen ébred, az éjszakáról azonban semmilyen emléke sincs. Minden jel arra mutat, hogy a gyilkosságot ő követte el, ám az ügyet mégsem lehet ilyen egyszerűen lezárni, mert a gyanúsított alvajáró, és nem mellesleg egy igen befolyásos politikus lánya.


2000 Maurice Phillips dráma, krimi 3 ?