Vasember

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Invincible Iron Man (2007)

The Invincible Iron Man
A Vasember

A milliomos Tony Stark briliáns elméjét és a modern technikát felhasználva páncélöltözékeket alkot magának, majd segítségükkel szembeszáll az ő ásatásai miatt feltámadt Mandarinnal, az ősi, sötét Kína legkegyetlenebb császárával.


2007 Frank Paur - Jay Oliva - Patrick Archibald akciófilm, animáció, fantasy 36 2,7
Iron Man (2008)

Iron Man
A Vasember

A milliárdos fegyvermogul, Tony Stark, fogságba esik Afganisztánban. A fegyvereivel felvértezett fogvatartói egy rakéta elkészítésére kényszerítik, ő azonban egy páncélt épít helyette, aminek segítségével sikerül megszöknie. Visszatérve az államokba úgy dönt, felhagy a fegyvergyártással, ám amikor rájön, hogy üzlettársa piszkos üzelmeket folytat a háta mögött, továbbfejlesztett páncéljával felveszi a harcot.


2008 Jon Favreau akciófilm, sci-fi 1262 3,7
Iron Man 2 (2010)

Iron Man 2
Vasember 2.

A világ már tudja, hogy a milliárdos feltaláló Tony Stark maga a páncélruhás szuperhős, a Vasember. A kormány, a sajtó és a nyilvánosság egy emberként szorongatja őt, hogy ossza meg szupertechnológiáját a hadsereggel, de Tony nem akarja közkinccsé tenni a Vasember páncél titkait, mert attól tart, hogy az információ rossz kezekbe kerül. Pepper Pottsszal és James "Rhodey" Rhodesszal az oldalán Tony új szövetségeket köt, és új, hatalmas erőkkel száll szembe.


2010 Jon Favreau akciófilm, kalandfilm, sci-fi 1030 3,3
Iron Man 3 (2013)

Iron Man 3
Vasember 3.

Tony Stark leleményességére támaszkodva veszi fel a harcot azokkal, akik a számára fontosak életére törnek; hamarosan az is elválik, hősi erejét páncélzatában vagy önmagában kell keresnie.


2013 Shane Black akciófilm, sci-fi 785 3,4
Iron Man: Rise of Technovore (2013)

Iron Man: Rise of Technovore
Vasember - technovore ébredése

Stark egy új “mindent látó” szatellitet, a Howard-ot szeretné az égre küldeni, amit a kilövés előtt szabotálnak. A S.H.I.E.L.D. szeretné kihallgatni és az ügy végéig megfigyelés alatt tartani Tony-t, de persze az önfejű hőst nem lehet csak úgy egy székhez ragasztani. Elindul, hogy kiderítse, kivel is hozta őt össze a sors, kivel kell megvívja legújabb csatáját, ám a fejlemények jelen esetben sokkal inkább sejtetnek előre egy csúfos bukást, mintsem egy egyesélyes, hősies győzelmet.


2013 Hamazaki Hiroshi akciófilm, animáció, sci-fi 8 ?