Cormac McCarthy adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
All the Pretty Horses (2000)

All the Pretty Horses
Vad lovak

1949. A klasszikus vadnyugat szinte mindenütt áldozatául esett az iparosodott amerikai életmód terjedésének. A fiatal John Grady Cole egész életét családja nyugat-texasi farmján élte le szeretett lovai között. Nagyapja halála után azonban már nincs senki, aki megakadályozhatná John anyját abban, hogy eladja a birtokot.

Az anyjától elidegenedett, elhidegült John és gyermekkori jóbarátja, Lacey Rawlins nyeregbe szállnak, és Mexikó felé veszik az irányt, ahol talán még szükség van született cowboyokra. Mexikóban valóban kapnak munkát és lelkesedésük, szakértelmük hamar elismerést vív ki munkaadójuknál, Rochá-nál. John azonban elkövet egy nagy hibát: halálosan beleszeret Rocha szépséges lányába, Alejaná-ba. Hamarosan szakítópróbának kell kitennie mind szerelmét, mind pedig barátságát.


2000 Billy Bob Thornton dráma, western 39 2,6
No Country for Old Men (2007)

No Country for Old Men
Nem vénnek való vidék

Minden úgy kezdődik, hogy Llewelyn Moss talál egy teherautót, amelyet egy csapat hulla őriz. A kocsiban egy jó adag heroin és két millió dollár pihen. Amikor Moss elveszi a pénzt, olyan katasztrofális erőszakhullámot indít el, melyet még a korosodó, kiábrándult Bell sheriff személyében képviselt törvény sem tud megfékezni. Ahogy Moss megpróbál egérutat nyerni üldözői, de legfőképp egy rejtélyes figura elől, aki pénzfeldobással dönt emberi életekről, a film úgy növi ki a krimi keretei, és kezd felölelni olyan témákat, melyek egyfelől ősiek, mint maga a Biblia, másfelől véresen frissek, mint a ma reggeli hírek.


2007 Ethan Coen - Joel Coen dráma, krimi, thriller 1324 4,2
The Road (2009)

The Road
Az út

Egy férfi és a fia bandukol a felégetett Amerikai kietlen útjain. Sehol egy teremtett lélek, csak a nagy szürkeség. Céljuk a tengerpart, de azt sem tudják mi vár rájuk. Nincs semmijük, csak egy pisztoly, amivel megvédhetik magukat...


2009 John Hillcoat dráma, kalandfilm, thriller 746 3,8
The Sunset Limited (2011)

The Sunset Limited
A Sunset Limited

Két idős férfi, "fehér" és "fekete" utóbbi szűkös otthonában beszélget az életről, a világról, miután megakadályozta, hogy előbbi öngyilkosságot kövessen el.


2011 Tommy Lee Jones dráma 243 3,8
Child of God (2013)

Child of God
Isten gyermeke

Lester Ballard egy kisemmizett, erőszakos férfi, aki elkeseredetten próbál megélni a társadalom rendjén kívül. Egymás után eltávolodott szüleitől, otthonától, és kevés más kapcsolatától. Ballard szó szerint és átvitt értelemben is egy barlanglakó szintjére süllyed, ahogy egyre mélyebbre esik a bűnözés és bomlás világába.


2013 James Franco dráma, krimi 24 2,9