Fekete gyémántok adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Fekete gyémántok
 


1917 Carl Wilhelm némafilm

Fekete gyémántok
 

Berend Iván teljes szaktudásával dolgozik az édesapjától örökölt szénbányában. A sors úgy hozza, hogy beleszeret a szépséges Evilába, az egyik bányász lányába. Egy dúsgazdag bécsi bankár, Kaulmann Félix potom pénzért felvásárolja a bondavölgyi szénterületet, csak Berend Iván bányáját nem tudja egyelőre megszerezni. Hogy megtörje ellenfelét, ravasz tervet eszel ki. Magával viszi Evilát az osztrák fővárosba, majd megnyitja az új bányatelepet, egy kicsit nagyobb pénzzel magához csábítva Berend legjobb munkatársait. De egy dologra nem számít...


1938 Ladislao Vajda (Vajda László) dráma 15 3,7
Fekete gyémántok (1977)

Fekete gyémántok
 

Berend Iván bondavári bányatulajdonos mérnök beleszeret a szép bányászlányba, Evilába. A lány félti iszákos vőlegénye, Szaffrán Péter bosszújától és elutasítja.
Kaulmann bécsi bankár, az extraprofit embere tőzsdei úton megvásárolja az egész területet. Csal, lop, megveszteget mindenkit, aki útjába kerül, sőt Evilát Bécsbe csábítja, majd belebukik kétes üzelmeibe. Szaffrán bosszúból önmagával együtt fölrobbantja Kaulmann bondavári bányáját, aminek immár értéktelen részvényeit a tudományos eredményei miatt világszerte elismert Berend vásárolja föl.

Nincs akadálya már Evila visszatérésének sem.


1977 Várkonyi Zoltán dráma, szerelmi történet 107 3,8