Mystery of the Wax Museum/House of Wax remake-ek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Mystery of the Wax Museum (1933)

Mystery of the Wax Museum
A Viaszmúzeum rejtélye

Évekkel londoni viaszmúzeumának leégése után, Ivan Igor New Yorkban próbál szerencsét, de sérülései miatt már asszisztensei készítik a viaszbabákat. Közben a környékről egymás után tűnnek el az emberek, és egy fiatal újságírónő nyomozni kezd.


1933 Michael Curtiz (Kertész Mihály) horror, thriller 35 4,1
House of Wax (1953)

House of Wax
Panoptikum - A viaszbabák háza

A Viaszbabák házának rémítő szobrásza Vincent Price, akit e felejthetetlen alakításáért méltán emlegetnek a horror nagymesterei közt. A viaszművész egy vandál gyújtogató miatt elveszti egész életművét, és legfőbb munkaeszköze, a keze is végzetesen megsérül. Mivel a szokásos módon már képtelen dolgozni, a megtébolyodott szobrász új – sötét és gyilkos – alkotói módszerekkel próbálja újraformázni félelmetes panoptikumát. Az Andre de Toth rendezte film kellemesen borzongató.


1953 André De Toth (Tóth Endre) horror 71 3,7
House of Wax (2005)

House of Wax
Viasztestek

Carly, Paige és barátaik az év legnagyobb egyetemi focimeccsére tartanak. Éjszakára sátrat vernek, hogy másnap folytatják majd útjukat. A reggeli ébredést követően kellemetlen meglepetésben van részük, úgy tűnik, a kocsijukat valaki megrongálta. Szorult helyzetükben a közeli Ambrose-ba mennek segítségért. A városka fő látványossága Trudy Viaszmúzeuma, ahol megdöbbentően életszerű viaszfigurák vannak kiállítva. Hamarosan kiderül, miért is annyira élethűek. Ha nem akarnak ők is közéjük kerülni, fel kell venniük a harcot a brutális gyilkossal.


2005 Jaume Collet-Serra horror, thriller 443 2,7