Tomb Raider

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Lara Croft: Tomb Raider (2001)

Lara Croft: Tomb Raider
 

A gyönyörű régészlány, különc milliomos-csemete és képzett harcos Lara Croft egy éjszaka furcsa ketyegésre lesz figyelmes. Rövid keresés után egy különös órát talál a kastély egyik titkos szobájában. Az órát még édesapja rejtette el a halála előtt, aki egy levelet is írt Larának, melyben kéri, hogy az óra segítségével szerezze meg a fény háromszögének két felét. A háromszög isteni erővel ruházza fel birtokosát, ezért akarja megszerezni a Fény Népe nevű titkos társaság, és akkor a világ nagy veszélybe kerül. Ezt kell Larának megakadályoznia minden áron. A világ legkedveltebb sírrablója tehát akcióba lendül.


2001 Simon West akciófilm, fantasy, kalandfilm 661 2,7
Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003)

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life
Lara Croft Tomb Raider: Az élet bölcsője

Pandora Szelencéjét valahol a Földközi-tenger térségében rejtették el, talán Nagy Sándor titokzatos Hold templomában, az Élet bölcsőjének nevezett helyen, amelyet egy földrengés újra felszínre hozott. Azt beszélik, a legsötétebb gonosz erő lakozik benne, mely valaha létezett. Jonathan Reiss (Ciarán Hinds) a megszállott egykori Nobel-díjas tudósból lett bio-terrorista éppen emiatt vadászik rá, és megszerzéséért nem sajnál semmilyen árat. A hírhedt dobozban sejtett pusztító erőt akarja megkaparintani - bármi is legyen az - és vele a világ feletti uralmat. A rettenthetetlen brit régész lányra, Lara Croftra (Angelina Jolie) és társaira vár a feladat, hogy megmentsék a világot, és előbb találjanak rá a baljóslatú tárgyra, mint az ördögi Reiss. Csakhogy előbb az ázsiai alvilág ura, Chen Lo (Simon Yam) csap le a mágikus dobozhoz vezető leírásra és elrabolja Lara-tól. A két gonosz, Chen Lo és Reiss már a világ legnagyobb üzletén törik a fejüket.


2003 Jan de Bont akciófilm, fantasy, kalandfilm 501 2,4
Tomb Raider Ascension (2007)

Tomb Raider Ascension
 

Szent ereklyét hozott létre az ősi maja civilizáció Mexikóban több száz évvel ezelőtt, úgy vélik, hogy titokban kell tartani, hogy mit jósol a maja naptár 2012-re.


2007 Stephen Reynolds akciófilm, fantasy, kalandfilm

Lara Croft: Tomb Raider - The Endless Path
 

Lara Croft, sebesült és kimerült, éppen befejezi az utolsó küldetés, egy ősi és titokzatos pergament felfedezését. Az út az erdőn át vezet tele buktatókkal, de nem ez a legnagyobb veszély.


2012 Daniele Misischia akciófilm, kalandfilm, rövidfilm, ... 1 ?

Raider Origins
 

A Tomb Raider mítosz feltételezett kezdetei.


2013 Jerome Kruin akciófilm, rövidfilm 1 ?
Tomb Raider (2018)

Tomb Raider
 

Hét évvel édesapja eltűnése után a 21 éves Lara úgy döntött, hogy nem veszi át a család nemzetközi cégének irányítását, helyette inkább biciklis futárként dolgozik Londonban, és folytatja egyetemi tanulmányait. A fiatal lányt nem hagyja nyugodni apja eltűnése, ezért elutazik a férfi utolsó ismert tartózkodási helyére: egy a japán partok közelében fekvő elhagyatott szigetre. Az utazás azonban nem várt fordulatot vesz, és Lara csak éles elméjére, vak hitére és makacs természetére támaszkodhat, ha túl akar lépni saját határain.


2018 Roar Uthaug akciófilm, kalandfilm 321 3,0