Universal Frankenstein filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Frankenstein (1931)

Frankenstein
 

Dr. Frankenstein élőt-halottat nem tisztelve halottak testrészeiből teremt és kelt életre egy emberi szörnyeteget. Frankenstein teremtménye egy olyan világban éled fel, ahol rettegnek tőle, ahol utálkozó és megvető pillantások kísérik, egyszóval ahol nem látják szívesen. Frankenstein "fia" dühös bosszút áll azokon akik kitaszítják, és azon is, aki életre hívta...


1931 James Whale dráma, horror, sci-fi 154 4,0
The Bride of Frankenstein (1935)

The Bride of Frankenstein
Frankenstein menyasszonya

A legendás Boris Karloff visszatér a mozi leginkább félreértett szörnyetegének szerepében, aki ezúttal saját társra vágyik. Újra Colin Clive alakítja a túlzottan nagyratörő Dr. Frankensteint, aki megteremti a balsorsra kárhoztatott menyasszonyt.


1935 James Whale dráma, horror, sci-fi 103 4,2
Son of Frankenstein (1939)

Son of Frankenstein
Frankenstein fia

A legendás tudós fia apja halála után szembesül az igazsággal: a Frankenstein által létrehozott szörny nem pusztult el, hanem csupán alszik; őrzője apja hűséges szolgája, Igor, aki meggyőzi a fiatalembert, hogy ébressze fel a monstrumot. Miután több gyilkosság is történik a környéken, a fiú arra gyanakszik, hogy a kolosszus áll a bűnesetek mögött, ezért végleges elpusztítása mellett dönt.


1939 Rowland V. Lee dráma, horror, sci-fi 23 3,3
The Ghost of Frankenstein (1942)

The Ghost of Frankenstein
Frankenstein szelleme

Amikor Ygor elviszi a Szörnyet Dr. Ludwig Frankenstein-hez, hogy gondozásba vegye, az orvos úgy dönt, hogy a teremtmény gonosz agyát kicseréli egy normális agyra.


1942 Erle C. Kenton dráma, fantasy, horror, ... 17 2,6
Frankenstein Meets the Wolf Man (1943)

Frankenstein Meets the Wolf Man
Frankenstein találkozik a farkasemberrel

A cardiffi temetőben éjszaka két férfi behatol a Talbot-kriptába, hogy kirabolja az utolsó - állítólag fényesen eltemetett - Talbot-sarj, Laurence koporsóját. Egyikük észreveszi, hogy telihold van, a farkasember megelevenedésének ideje, de már későn. A feltámadt Laurence ettől kezdve éjszakánként farkasemberré változik és gyilkol: sehogy sem tud megszabadulni ettől a második énjétől. Egy cigányasszony szerint Frankenstein doktor, a fekete mágia birtokában, segíthetne rajta. Az egyetlen probléma, hogy Frankenstein már nem él...


1943 Roy William Neill horror 23 3,1
House of Frankenstein (1944)

House of Frankenstein
Frankenstein háza

Egy őrült tudós és az ő púpos asszisztense megszöknek a börtönből és találkoznak Drakulával, a Farkasemberrel és Frankenstein szörnyével.


1944 Erle C. Kenton fantasy, horror, sci-fi 16 3,1