The Front Page adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Front Page (1931)

The Front Page
Címlapsztori

Reggel hétkor kellene felakasztani az elítéltet. A hidegfejű sztorivadász arra kéri a seriffet, hogy hozza előre reggel ötre az ítélet végrehajtását, hogy már a reggeli kiadásban szenzációs cikket jelentethessen meg a kivégzésről. Ámde az elítélt időközben megszökik, s a címlapsztori érdekében egy újságíró mindenre képes...


1931 Lewis Milestone vígjáték 16 4,0
His Girl Friday (1940)

His Girl Friday
A pénteki barátnő

Walter Burns egy nagy chicago-i lap szerkesztője. Nemrég vált el feleségétől, Hildy Johnson-tól, aki egyben egyik legjobb riportere is. Amikor Hildy bejelenti a férfinek, hogy eljegyezte magát egy biztosítási ügynökkel, és másnap összeházasodnak, Walter őrült hadjáratba kezd, hogy visszaszerezze a nőt. Minden leleményességét latba vetve, számtalan trükkel igyekszik elriasztani a lelkes vőlegényt, és egyúttal rávenni Hildy-t, hogy írjon meg egy utolsó nagy sztorit egy gyilkosról.


1940 Howard Hawks dráma, szatíra, szerelmi történet, ... 113 4,1
The Front Page (1974)

The Front Page
Szenzáció

Hildy Johnson a harmincas évek Chicagójában az egyik legjobb újságíró-riporter. Megelégelvén főnöke rigolyáit s az egész újságírást, úgy dönt, hogy megházasodik. Walter Burns, a lap főnöke azonban tudja, mit veszíthet. Minden követ megmozgat, hazudik, tagad, fenyeget és könyörög, csak hogy a házasságot megakadályozza, s Hildyt maradásra bírja. Kiváltképp abban a forró helyzetben, amikor egy ártatlan elitélt akasztására készül egész Chicago.


1974 Billy Wilder dráma, szatíra, vígjáték 114 3,9
Switching Channels (1988)

Switching Channels
Szemenszedett szenzáció

A rámenős John L. Sullivan, az egyik chicagói tévéállomás hírszerkesztőségét vezeti. Volt felesége, Christy, a vérbeli szenzációvadász riporter régóta vele dolgozik, de egy szép napon felmond, mert új barátja, Blaine egy neves New York-i csatornához hívja. John azonban rádöbben, hogy Christy milyen sokat jelent a számára, ezért aztán minden csábítást, trükköt bevet, hogy maradásra bírja. Így igazán kapóra jön egy óriási szenzációt, exkluzivitást ígérő esemény, amelynek hátterében Roy Ridnitz, Illinois állam főügyésze áll.


1988 Ted Kotcheff vígjáték 51 3,2