Lucas Belvaux - Trilógia

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Après la vie (2002)

Après la vie
Trilógia - Az élet után

Pascalnak, a grenoble-i zsarunak a legnagyobb gondja az, hogy a nő, akit szeret, morfinista. Agnes már akkor is drogos volt, amikor megismerte: leszoktatni nem tudta, csak annyit sikerült elérnie, hogy ne csússzon le teljesen. Pascal egyezséget kötött Jacquillat-val, a helyi keresztapával, hogy ellátja Agnes-t morfiummal, cserébe szemet huny a kisebb stiklijei felett. Pascal egyáltalán nem ismeri felesége barátnőit, egészen addig, míg Agnes be nem mutatja neki Cécile-t, akinek gondjai vannak a férjével, Alainnel. Miközben Alain után nyomoz, Pascal egyre közelebb kerül Cécile-hez, és szerelmes lesz belé. Közben Jacquillat arra kéri Pascalt, hogy ölje meg Bruno Le Roux-t, a szökött bűnözőt. Pascal azonban nem vállalja a gyilkosságot, ezért Jacquillat nem szállít több anyagot Agnes-nek. A nőt ezután elvonási tünetek gyötrik és tizenöt év után először megint saját magának kell beszereznie az adagját. Egy zsaru feleségének viszont senki sem ad el drogot. Agnes ezért kénytelen fegyvert fogni az egyik dílerre, aki leüti. Le Roux Agnes védelmére kel.


2002 Lucas Belvaux dráma, krimi 7 ?
Cavale (2002)

Cavale
Trilógia - Menekülés

Tizenöt évi börtön után Bruno Le Roux-nak végre sikerül megszöknie. A férfi semmit sem változott ez idő alatt, ám a világ annál többet. Régi szövetségesei, társai, cinkosai - mindazok, akik nem haltak meg, vagy nem a sitten senyvednek -, már rég nem hisznek az egykori politikai jelszavakban. Az egyik grenoble-i középiskolában tanító Jeanne sem hisz már az ügyben: férjhez ment, gyereket szült. Bruno szökése óta rendőri megfigyelés alatt áll, mégis felveszi a kapcsolatot a helyi keresztapával, Jacquillat-val, akivel annak idején üzleti kapcsolatban volt. Bruno találkozik az elvonási tünetektől szenvedő, narkós Agnes-szel is, akinek egyetlen díler sem akar anyagot eladni. A nő rájön, hogy Bruno szökésben van, de nem is akar tőle mást, mint egy kis emberi melegséget. A férfi azonban anyagot is szerez Agnes-nek, aki viszonzásképpen elbújtatja barátnője, Cécile lakásán.


2002 Lucas Belvaux krimi, thriller 7 ?
Un couple épatant (2002)

Un couple épatant
Trilógia - Csodás páros

Cécile és Alain húsz éve élnek együtt. Alain egy jól menő grenoble-i high-tech kisvállalkozás főnöke, és bár feleségét semmi sem kényszeríti arra, hogy dolgozzon, mégsem adta fel tanári hivatását. Ôk ketten elbűvölő és elválaszthatatlan mintapárost alkotnak orvos jó barátjuk, Georges legnagyobb bánatára, aki igencsak fogékony (volna) Cécile vonzerejére.
Cécile mindig is aggódó típus volt, de most szent meggyőződése, hogy Alain titkol előle valamit. És ha a férfi hazudik, az komoly dolog. Cécile-nek fogalma sincs, miről lehet szó. Vajon szeretőt tart a férje? Vagy el akarja hagyni? Esetleg munkahelyi problémákról van szó? Netán egy olyan perről, amilyen néhány évvel ezelőtt egyszer már rosszul végződött? Vagy Alain közelgő műtétje áll a háttérben? Cécile tudni akarja az igazat, így hát barátnője, Agnes férjétől, a rendőr Pascaltól kér segítséget.


2002 Lucas Belvaux szerelmi történet, vígjáték 5 ?