Twilight

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Twilight (2008)

Twilight
Alkonyat

A történet főszereplője egy különc lány, Bella, aki másik városba költözése után megismerkedik a titokzatos és jóképű Edwarddal. Szenvedélyes és szokatlan kapcsolat bontakozik ki közöttük, ám a fiúról hamarosan kiderül, hogy vámpír, aki azonban csak állati vért fogyaszt. Ahogy a páros egyre közelebb kerül egymáshoz, Edward egyre nehezebben tudja féken tartani a lány illatának hatására feltörő ösztöneit. Ráadásul régi ellenségei is felbukkannak a városban…


2008 Catherine Hardwicke fantasy, szerelmi történet 968 2,7
The Twilight Saga: New Moon (2009)

The Twilight Saga: New Moon
Alkonyat: Újhold

Elérkezik Bella 18. születésnapja, ami borzalmas esemény számára, hiszen máris egy évvel "öregebb lesz" mint Edward. Túl borzalmas, ahhoz, hogy még meg is ünnepelje. Alice mégis szervez neki egy születésnapi bulit, ami balul sül el, mikor az ajándékbontásra kerül sor...


2009 Chris Weitz dráma, fantasy, szerelmi történet 665 2,3
The Twilight Saga: Eclipse (2010)

The Twilight Saga: Eclipse
Alkonyat: Napfogyatkozás

Minden egy döntéssel kezdődik. Végre újra együtt Bella Swan (Kristen Stewart) és Edward Cullen (Robert Pattinson). A halandó Bella élete visszatér a régi kerékvágásba, minden olyan, mint mielőtt a vámpír család, Cullenék elhagyták volna Forks városát. Azonban egy valami változott. Fény derült egy nagy és súlyos titokra, Bella legjobb barátja, Jacob Black (Taylor Lautner) egy vérfarkas, a vérfarkasok ősi ellenségei pedig a vámpírok. A lány két tűz közé került, hiába próbálja barátját és szerelmét kibékíteni egymással. Mindent elveszíthet. Lassacskán kettészakítja az Edward iránt érzett szereleme és Jacobhoz kötődő barátsága. Nem akar választani, és vajon mi lesz a viszály vége? Képesek-e a vámpírok és a vérfarkasok békében élni egymás mellett, úgy hogy ugyanazt a halandót szeretik? Képesek-e úgy élni és küzdeni, hogy még véletlenül se essen bántódása Bellának?


2010 David Slade dráma, fantasy, szerelmi történet 505 2,4
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011)

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
Alkonyat: Hajnalhasadás - 1. rész

Bella teherbe esik nászéjszakáján, és leendő gyermeke különböző fenyegetést hordoz magában a vámpírok és a farkasok számára.


2011 Bill Condon dráma, fantasy, kalandfilm, ... 382 2,2
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (2012)

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. rész

Renesmee születését követően a Cullen család a többi vámpírklánhoz fordul, hogy együtt megvédjék a gyermeket a Volturitól.


2012 Bill Condon akciófilm, dráma, fantasy, ... 318 2,4