Sony Pictures animációs filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Open Season (2006)

Open Season
Nagyon vadon

Boognak, a grizzlinek pompásan megy a sora. Békésen éldegél a csendes Timberline-ben, a helyi erdőőr, Beth házában: a garázst birtokolja, amit Beth, aki kismackó korában örökbe fogadta, kényelmes kuckóvá alakított át a számára. Boog a városka állatshow-jának fő csillaga, otthon kedvenc műsorait nézi a tévében, este puha ágyikóban tér nyugovóra, kis játékmacijával, Dinkelmannal. Igen, Boog élete tökéletes - egészen addig, amíg meg nem jelenik Elliot.
Elliot, a nyiszlett, pergőnyelvű, törött agancsú kis szarvas eszméletlenül, és igencsak megtépázott állapotban érkezik a városba a tébolyult vadász, Shaw teherautójának motorházfedelére kötözve. Amikor magához tér, rábeszéli Boogot, hogy oldozza el. A mackó kötélnek áll, ám hamarosan a saját bőrén kell megtapasztalnia, hogy minden jó tett elnyeri méltó büntetését. Elliot ugyanis ráveszi, hogy nézze meg, milyen a garázsajtón túli világ. Boog Elliot oldalán belekóstol a nagybetűs életbe, és ez a kóstolgatás olyan súlyos következményekkel jár, hogy a párost visszatelepítik a vadonba.
Boog az erdőben ébred, távol kies garázsától, és rémülten döbben rá, hogy fogalma sincs, miképp juthatna haza.
Elliot felajánlja a pánikba esett mackónak, hogy hazavezeti, ha cserébe neki is szorít egy kis helyet kényelmes kuckójában. Az erdei élethez nem szokott, puhány Boog kénytelen-kelletlen rááll az alkura. Elliot persze ugyanúgy nem tudja, hol vannak, ráadásul épp kezdődik a vadászszezon, úgyhogy a két vándornak először a puszta életben maradásért is meg kell küzdenie. Viszontagságos utazás vár rájuk, teli kalandokkal és veszélyekkel, melyeken apró kezek - pontosabban mancsok - sokasága segíti át őket. És végül ezek a mancsok összefognak, hogy visszavágjanak a vadászoknak, s az erdőt ismét a béke és nyugalom szigetévé tegyék.


2006 Anthony Stacchi - Jill Culton - Roger Allers animáció, kalandfilm, vígjáték 359 3,2
Surf's Up (2007)

Surf's Up
Vigyázz, kész, szörf!

A Vigyázz, kész, szörf! animációs akció-vígjáték, amely a versenyszörfösök izgalmas világának kulisszái mögé vezeti a nézőket. A film főszereplője egy kamasz rockhopper pingvin, Cody Maverick, a nagyreményű szörföspalánta, aki most vág neki első profi versenyének. Minden lépését követi egy stáb, amely dokumentumfilmet készít róla. Cody - a filmesekkel a nyomában - nekivág, hogy a családjától és az otthonától, az antarktiszi Dérvidéktől távol, a Pin Gú szigeten elinduljon a Nagy Z Emlékversenyen. Az úton Cody találkozik Pipi Joe-val, a szörfözővel, Reggie Belafontéval, a híres szörfmenedzserrel, Mikey Abromowitz tehetségkutatóval és Lani Aliikai vízimentővel. Egyikőjük előtt sem marad titokban, hogy Cody szenvedélyes szörfös. A kamasz pingvin úgy gondolja, a győzelem meghozza számára azt a tiszteletet és csodálatot, amire annyira vágyik, de amikor megismerkedik a sokat látott öreg szörfössel, Cody rátalál a saját útjára, és rájön, hogy az igazi nyertes nem feltétlenül az, aki elsőként fut be.


2007 Ash Brannon - Chris Buck animáció, sportfilm, vígjáték 284 3,3
Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)

Cloudy with a Chance of Meatballs
Derült égből fasírt

Az élet feleannyit sem ér néhány jó falat nélkül. Flint gyerekkora óta feltalálónak készül és kalandra éhezik. És mert a kis szigeten, ahol felcseperedik, többnyire unalmas halacskákból áll a menü, elhatározza, hogy olyan gépet készít, amely az esőt is ínycsiklandozó fogásokká változtatja. Az első próba a hamburgerzápor és makarónizivatar még jól sikerül, de a találmány sajnos nem tökéletes, és igen nehéz irányítani: a környéket hamarosan elönti a puding-áradás, a forgalmat ketchup-tornádó nehezíti, és a környéken népbetegséggé válik a gyomorrontás. Flint izgulni akart egy jó ízűt - ezúttal alaposan jóllakhat az izgalommal.


2009 Christopher Miller (XXXIV) - Phil Lord animáció, fantasy, vígjáték 402 3,4
Arthur Christmas (2011)

Arthur Christmas
Karácsony Artúr

Karácsony éjjelén egy gyermek véletlenül kimarad a Télapó ajándékozásából. Kisebbik fia, Artúr mindent megtesz, hogy napfelkelte előtt eljuttassa hozzá az áhított biciklijét.


2011 Barry Cook - Sarah Smith animáció, kalandfilm, vígjáték 193 3,7
Hotel Transylvania (2012)

Hotel Transylvania
Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak

Az emberi világtól távol eső hotelt üzemeltető Drakulában felerősödik az apai ösztön, mikor egy fiatalember felfedezi a szállodát és szerelembe esik a gróf tinédzser lányával.


2012 Genndy Tartakovsky animáció, fantasy, vígjáték 468 3,3
The Pirates! In an Adventure with Scientists! (2012)

The Pirates! In an Adventure with Scientists!
Kalózok! A kétballábas banda

Kalózkapitány útnak indul, hogy riválisait legyőzve elnyerje az Év Kalóza díjat. Küldetése a Véres Sziget partjain és a viktoriánus London ködös utcáin vezeti végig legénységét.


2012 Jeff Newitt - Peter Lord animáció, kalandfilm, vígjáték 124 3,1
Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (2013)

Cloudy with a Chance of Meatballs 2
Derült égből fasírt 2.: A második fogás

A kissé bogaras, de jó szándékú feltaláló, Flint Lockwood azt gondolta, hogy megmentette a világot a pusztulástól, amikor elpusztította a leghírhedtebb találmányát, a sajtburgeresőt és spagettitornádót okozó berendezést. Ám rá kell jönnie, hogy a találmánya feltámadt poraiból, és ezúttal élelmiszer-állat hibrideket alkot. A mutáns sajtburgerek és vérszomjas taco-k, meg a sültkrumplilábú sajtpók elárasztják a világot. Flintre és barátaira vár a feladat, hogy újra megmentsék Halfalvát és az emberiséget.


2013 Cody Cameron - Kris Pearn animáció, fantasy, kalandfilm, ... 132 3,0
Hotel Transylvania 2 (2015)

Hotel Transylvania 2
Hotel Transylvania 2. - Ahol még mindig szörnyen jó

Mavis és Jonathan összeházasodnak, és rövidesen gyermekük születik. A Hotel Transylvania ura, Draki mindent megtesz, hogy igazi szörnyet faragjon unokájából, és ehhez rémséges barátai segítségét is igénybe veszi.


2015 Genndy Tartakovsky animáció, fantasy, vígjáték 210 3,1
Smurfs: The Lost Village (2017)

Smurfs: The Lost Village
Hupikék törpikék: Az elveszett falu

Egy rejtélyes térképpel a kezükben a törpikék elindulnak a Tiltott Rengetegbe, s ami ott várja őket, az a törpténelem legnagyobb felfedezése lesz.


2017 Kelly Asbury animáció, fantasy, kalandfilm, ... 39 2,8
The Emoji Movie (2017)

The Emoji Movie
Az Emoji-film

Az okostelefonok applikációi mögött egy teljes világ húzódik meg, mely az emojiknak ad otthont. Ebben a világban egy emojinak csak egy arckifejezése van, ez alól csak Gene képez kivételt, akinek ez képessége alaposan megnehezíti a dolgát. Barátaival, Hi-5-val és Jailbreakkel eposzi kalandra indulnak, hogy megtalálják a programsort, ami Gene-t is "normálissá" teheti. Amikor az emojik hatalmas veszélybe kerülnek, a három barátra hárul a feladat, hogy megmentsék a világukat, mielőtt végleg törölnék őket.


2017 Tony Leondis animáció, vígjáték 79 2,3
The Star (2017)

The Star
A csillag

Egy apró, ám bátor szamár és kedves kis barátai a Karácsony első hőseivé válnak.


2017 Timothy Reckart animáció, fantasy, kalandfilm, ... 16 2,6
Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018)

Hotel Transylvania 3: Summer Vacation
Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció

Mavis meglepi Drakulát egy családi utazással. Drakula haverjai nem tudnak ellenállni a lehetőségnek, így barátjukkal tartanak.


2018 Genndy Tartakovsky animáció, fantasy, vígjáték 119 2,7
Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Spider-Man: Into the Spider-Verse
Pókember: Irány a Pókverzum!

Miles Morales egy New York-i tini, aki küzd az iskolával és a barátaival, és mindennek tetejébe ő az új Pókember. Ugyanis őt is megcsípte egy genetikailag módosított pók, és még az eredeti Pókembernél is különlegesebb képességekre tesz szert, képes láthatatlanná válni, az érintése meg bénító hatású. Amikor kapu nyílik a Pókverzumba, Miles rájön, nem ő az egyetlen szuperhős, sok más univerzumból érkező változatával találkozik, köztük az eredeti Peter Parkerrel. Együtt veszik fel a harcot a gonosz ellen.


2018 Bob Persichetti - Peter Ramsey - Rodney Rothman akciófilm, animáció, fantasy, ... 327 4,1
The Angry Birds Movie 2 (2019)

The Angry Birds Movie 2
Angry Birds 2. - A film

A madarak még mindig dühösek. Madársziget boldog lakói, és köztük a három jómadár, Piros, Chuck és Bomba mindig jót akar, és jó kedvre vágyik, de valami folyton közbejön, ami miatt kénytelenek csúzlit ragadni, és nagy dúlva-fúlva harcba szállni. Csakhogy ezúttal nem a szokásos ellenfeleik miatt feszülnek a csúzligumik: egy másik szigeten ugyanis fészkel valaki, aki legalább olyan nagy bombákat dob, és legalább olyan jól céloz, mint bármelyik malacharcos: és bár egyikük sem érzi emiatt túl jól magát, malacok és madarak kénytelenek összefogni – ám a béke legalább annyi kalamajkát okoz, mint eddig a háború.


2019 John Rice (VI) - Thurop Van Orman akciófilm, animáció, kalandfilm, ... 40 3,0
The Mitchells vs. the Machines (2021)

The Mitchells vs. the Machines
A Mitchellék a gépek ellen

Nincs veszélyesebb annál, mintha valaki egy hétköznapi család tagja: a filmekben mindig ők kerülnek veszélybe, ők keverednek borzasztó kalandokba, és nekik kell megmenteniük a világot. Márpedig Mitchelléknél nincs átlagosabb família. Szeretik egymást, de rendetlenek; nem tudnának meglenni egymás nélkül, de folyton tépik egymást. Amikor viszont a világ összes digitális ketyeréje fellázad az emberiség ellen, úgy alakul, hogy nekik kell félbeszakítaniuk a nyaralásukat, hogy megmentsék a Földet.


2021 Jeff Rowe - Michael Rianda animáció, kalandfilm, sci-fi, ... 139 3,6
Vivo (2021)

Vivo
Az életteli Vivo

A zeneimádó farksodró életre szóló utazásra indul, hogy beteljesítse sorsát, és elvigyen egy szerelmes dalt régi barátja helyett.


2021 Brandon Jeffords - Kirk DeMicco animáció, kalandfilm, musical, ... 17 2,9
Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)

Spider-Man: Across the Spider-Verse
 

A nagysikerű 2018-as Pókember: Irány a Pókverzum! című animációs film folytatása.


2023 Joaquim Dos Santos - Justin K. Thompson - Kemp Powers akciófilm, animáció, fantasy, ...