Péntek 13-sorozat

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Friday the 13th (1980)

Friday the 13th
Péntek 13.

A Crystal Lake tábort már 20 éve nem használja senki, mert egykor egy szörnyű gyilkosság-sorozatot követtek el itt. A helyiek úgy gondolják, hogy az átok még mindig ott lebeg a Crystal Lake felett. Egy vállalkozó kedvű pár azonban mit sem törődve a múlttal újra megnyitja a tábor kapuit. Az előkészületekhez egy fiatalokból álló csapatot szerződtetnek, akik nem is sejtik, hogy ez a nyár akár az életükbe is kerülhet.


1980 Sean S. Cunningham horror, thriller 347 3,3
Friday the 13th Part 2 (1981)

Friday the 13th Part 2
Péntek 13. - II. rész

Öt évvel a Kristály-tavi táborban történt szörnyű vérfürdő után már csak a legenda maradt. A közeli nyári táborban az új vendégek fittyet hánynak a figyelmeztetésre, hogy ne menjenek a hírhedt hely közelébe. A fiatalok elővigyázatlanul kóborolnak a környéken, nem érzik a baljós, leselkedő veszély jelenlétét.


1981 Steve Miner horror, thriller 164 3,0
Friday the 13th Part 3: 3D (1982)

Friday the 13th Part 3: 3D
Péntek 13. - III. rész: Véres kirándulás

Az idilli nyárból a kimondhatatlan borzalmak rémálma lesz egy újabb csoport gyanútlan táborozó számára. A Kristály-tavi tábor véres örökségére fittyet hányva egyenként áldozatul esnek a mániákus Jason-nek, aki minden adandó alkalommal levadássza őket...


1982 Steve Miner horror 137 2,9
Friday the 13th: The Final Chapter (1984)

Friday the 13th: The Final Chapter
Péntek 13. - IV. rész: Az utolsó fejezet

Jason, a Kristály tó legkevésbé népszerű lakosa visszatér egy újabb vérengzésre Az utolsó fejezetben. Miután egy kórház halottasházában feltámad, a hokimaszkos gyilkos bosszúszomjas figyelmét a Jarvis család és egy csapat eleddig gondtalan tinédzser felé fordítja. Az ifjú Tommy Jarvis nagy rajongója a horrorfilmeknek, és ügyesen bánik a maszkokkal és sminkekkel. Az ördögi Jason talán végre az emberére akad?


1984 Joseph Zito horror, thriller 128 2,8
Friday the 13th: A New Beginning (1985)

Friday the 13th: A New Beginning
Péntek 13. - V. rész: Az újrakezdés

Jason újra itt van, hokimaszkostul, mindenestül. És megint előveszi régi tébolyult trükkjeit. Ezúttal úgy tűnik, egy elhagyatott rehab ifjú vendégeire vetett szemet. És tini célpontjai közül nem kevesen végzik félbe- vagy negyedbe hagyottan. Ami csak elképzelhető, azt Jason megteszi. Ez a Péntek 13 mondakör ötödik rémisztő folytatása. Ha tetszett az első négy, és úgy érzed, kész vagy arra, hogy Jason véres nyomába eredj, akkor imádni fogod az ötödik részt is!


1985 Danny Steinmann horror, thriller 121 2,6
Friday the 13th Part VI: Jason Lives (1986)

Friday the 13th Part VI: Jason Lives
Péntek 13. - VI. rész: Jason él

Gyermekként Tommy Jarvis megtette azt, amibe oly sokan belehaltak, amikor megpróbálták megtenni. Megölte Jason Vorhees-t, a tömeggyilkost, aki rettegésben tartotta a Kristály-tó nyaralóit. De most, évekkel később Tommy-t kínozza a félelem, hogy Jason talán nem is halt meg igazából. Így hát Tommy és egy barátja elmennek a temetőbe kiásni Jason sírját. Tommy szerencsétlenségére (és a barátja nagyon nagy szerencsétlenségére) rothadó holttest helyett egy jól kipihent Jason-ra bukkannak, aki visszatér a halálból egy újabb véres őrjöngésre...


1986 Tom McLoughlin akciófilm, horror, thriller 121 2,7
Friday the 13th Part VII: The New Blood (1988)

Friday the 13th Part VII: The New Blood
Péntek 13. - VII. rész: Friss Vér

Tina bűntudatot érez apja halála miatt. Gyermekkorában minden a tónál kezdődött, ám pszichokinetikus energiáival nem apját, hanem Jasont keltette életre.


1988 John Carl Buechler horror, thriller 99 2,3
Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan (1989)

Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan
Péntek 13. - VIII. rész: Jason Manhattanban

Egy osztály végzős gimnazista hajókirándulásra indul New Yorkba, de a hajón velük utazik Jason Voorhees is.


1989 Rob Hedden horror, kalandfilm, thriller 108 2,1
Jason Goes to Hell: The Final Friday (1993)

Jason Goes to Hell: The Final Friday
Péntek 13. - IX. rész: Jason Pokolra jut

Jason vesztére összetűzésbe kerül az FBI-al, akik nem éppen elegánsan, de roppant hatásosan darabokra robbantják. Maradványait a kórbonctanra szállítják, ahol a dobogó szív láttán meglepődő kórboncnokot megszállja Jason lelke, hogy az ő testében folytassa az öldöklést. Az anyja által életre keltett gonoszt csak egy vér szerinti rokon pusztíthatja el, és a mágia ereje. Vajon van-e még élő Voorhees, és van-e olyan erős mágia, ami győzelmet arathat a legyőzhetetlenen? Vajon sikerül-e végleg elpusztítani a már oly sokszor megölt szörnyet?


1993 Adam Marcus fantasy, horror, thriller 98 1,8
Jason X (2001)

Jason X
 

Jason Voorhees (Kane Hodder), a hírhedt Péntek 13. klasszikus horrorfilm-sorozat tizedik részében, a 25. században éled újjá egy űrhajón. Kicsit megváltozott, kicsit félelmetesebb és halálosabb lett, a fegyver viszont ugyanaz: bozótvágó kés. A Föld már régen nem lakható, az emberiség maradék része kénytelen meghódítani a világegyetemet. Egy iskolai expedíció két hibernált testet talál Crystal Lake romjai mellett. Az egyik egy gyönyörű nő, a másik egy hokimaszkos, valahonnan ismerős arc. Magukkal viszik a testeket további kutatásra. Óriási hibát követtek el: Jasont felélesztik, aki tizedszerre sem tudja meghazudtolni gyilkos természetét...


2001 James Isaac horror, sci-fi 222 2,1
Freddy vs. Jason (2003)

Freddy vs. Jason
 

A Rémálom az Elm utcában szörnyetege, Freddy Krueger pokolra jutott, egyetlen esélye az életben maradásra, ha félnek tőle az emberek. Ők azonban már megfeledkeztek róla. Freddynek ördögi ötlete támad, a hokimaszkos gyilkost, Jason Voorheest, a Péntek 13. elpusztíthatatlan gyilkológépét küldi Springwoodba, így mindenki azt hiszi, hogy a sátáni Freddy tért vissza. Csakhogy Jason túlságosan is belejön az öldöklésbe, és ez már rontja a pengeujjú Freddy hírnevét. Freddy elindul, hogy megállítsa Jasont.


2003 Ronny Yu akciófilm, fantasy, horror, ... 384 2,8
Friday the 13th (2009)

Friday the 13th
Péntek 13.

Túrázni indul a Kristály-tóhoz a fiatalokból álló társaság. A kis csapat tagjait azonban brutális kegyetlenséggel lemészárolja egy gyilkos. Hamarosan újabb társaság tűnik fel a környéken, egyikük szüleinek hétvégi nyaralójába készülnek. Útközben találkoznak a motoros sráccal. Clay az eltűnt nővérét keresi - ő is a korábbi áldozatok között volt -, a nyomait követve jutott a környékre. A felhőtlennek induló táborozás valóságos rémálomba torkollik, amikor titokzatos gyilkos kezdi tizedelni őket. Lehet, hogy a Kristály-tó hírhedt gyilkosa, Jason Voorhees ólálkodik a környéken.


2009 Marcus Nispel horror 238 2,5