Asterix-filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Astérix et Obélix contre César (1999)

Astérix et Obélix contre César
Asterix és Obelix

Caesar lába előtt hever Gallia. Kivéve egy megátalkodott népség által lakott falucskát, amely csak azért is ellenáll a világhódító latin légiók ostromának. Tehetik is, hiszen druidájuk révén olyan mágikus főzet birtokában vannak, amely legyőzhetetlenné teszi őket. Egy ambiciózus római helytartó azonban elhatározza, erővel vagy csellel, de mindenképpen megszerzi a főzet titkos receptjét, s ő lesz a cézár. Tervébe mindössze egy apróbb és egy nagyobb bökkenő csúszik: az egyiket Asterix-nek, a másikat pedig Obelix-nek hívják...


1999 Claude Zidi fantasy, kalandfilm, vígjáték 537 3,1
Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre (2002)

Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre
Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés

A kicsi és a tömzsi, azaz a két gall ezúttal Egyiptomba nyargal druidájuk oldalán. Hogy miért mennek, nem talány: a fitos orrú Kleopátra azt tette fel fogadásra, hogy röpke három hónap alatt felhúzat egy csomó falat, rá a tetőt, s ebből végül gyönyörű palota épül. Így a babéros figura, rómaiak dölyfös ura kisebbre veszi a képét, és Egyiptom dicső népét legnagyobbnak elismeri. Csakhogy a terv telis-teli ármányokkal, buktatókkal, víziókkal, légiókkal. Krokodilok foga csattog, kalózok a zsákmányt lesik, hajcsárok ostora pattog, és a Szfinxnek orra esik. Korai az aggodalom, hisz itt van a csodafőzet, ami látszik a két gallon, mert kövön nem marad kőzet!


2002 Alain Chabat kalandfilm, vígjáték 525 3,2
Astérix aux jeux olympiques (2008)

Astérix aux jeux olympiques
Asterix az olimpián

Asterix (Clovis Cornillac) és jó barátja, Obelix (Gérard Depardieu) az ókori olimpiai játékokra mennek, hogy megküzdjenek a rómaiakkal. Mindezt azért teszik, mert a gall Habarodix herceg ugyanabba a gyönyörű görög hercegnőbe szerelmes, mint Cézár fia, Brutus is.


2008 Frédéric Forestier - Thomas Langmann kalandfilm, vígjáték 276 2,4
Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté (2012)

Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté
Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát!

Asterix Britanniába utazik, hogy segítsen másodunokatestvérének, Antiklimaxnak Julius Caesar megszálló seregeivel szemben.


2012 Laurent Tirard kalandfilm, vígjáték 80 2,2