Világok harca adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The War of the Worlds (1953)

The War of the Worlds
Világok háborúja

A H.G. Wells klasszikus sci-fi-regényéből készült film az ötvenes évek táján "divatos" marslakó-mánia egyik első terméke. Amerika lakóit állandó inváziós félelmek gyötörték (aminek reális alapja is volt: az USA és a Szovjetunio közt dúló hidegháború), erre a félelemre építve nagy mozisikereket lehetett elérni.


1953 Byron Haskin akciófilm, horror, sci-fi, ... 81 3,5
The War of the Worlds (2005)

The War of the Worlds
H.G. Wells' 'The War of the Worlds'


2005 Timothy Hines akciófilm, dráma, horror, ... 5 ?
War of the Worlds (2005)

War of the Worlds
Világok harca

Senki sem hitte volna a 21. század első éveiben, hogy világunkat oly lények tartják szemmel, melyek intelligenciája meghaladja a miénket - hogy miközben az embereket lekötik mindennapos gondjaik, ők megfigyelnek és tanulmányoznak bennünket, ahogy a tudós vizsgálja mikroszkópján át a lényeket, melyek egy vízcseppben hemzsegnek és sokasodnak. Az ember határtalan önelégültséggel szelte keresztül-kasul a földgolyót, biztos tudatában annak, hogy ez a világ az ő birodalma. Mégis, az űr végtelen mélyén át hatalmas, hideg, rideg lények kémlelték irigy szemmel bolygónkat, és tervüket lassan és biztosan szőtték ellenünk...


2005 Steven Spielberg dráma, kalandfilm, sci-fi, ... 1051 3,0
War of the Worlds (2005)

War of the Worlds
Világok harca - Az invázió

A világ minden táján tűzcsóvák hatolnak át a Föld légkörén. Az égi áldás pokoli meglepetést tartogat: óriás méretű, csótány-szerű lények áradata támad az emberekre. Az idegen faj terve nem kétséges: megsemmisíteni az emberiséget. George (C. Thomas Howell), a családos csillagász azonban a kilátástalannak tűnő helyzet ellenére is elszánt, s minden bátorságát és tudását latba veti, hogy megtalálja az ellenség gyenge pontját.


2005 David Michael Latt sci-fi 23 1,3