Büszkeség és balítélet

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Pride and Prejudice (1940)

Pride and Prejudice
Talpig úriember

Longbourn-ben, a 19. századi angol városkában él a Bennet család. A közeli birtokot nemrég bérelte ki Mr. Bingley, és vele van barátja, Mr. Darcy is. A két gazdag, nőtlen férfi érkezése felvillanyozza Bennet mamát, aki öt lányát minél előbb szeretné férjhez adni.


1940 Robert Z. Leonard szerelmi történet 9 ?

Pride and Prejudice
 


1967 Joan Craft minisorozat 1 ?
Pride and Prejudice (1995)

Pride and Prejudice
Büszkeség és balítélet

Mr. és Mrs. Bennett azon igyekeznek, hogy öt leányukat méltóképp kiházasítsák. A lányok közül Elizabeth a legfigyelemreméltóbb teremtés, ami a szomszédban vendégeskedő Mr. Darcynak is feltűnik. Ám Elizabeth büszke és okos teremtés, Darcy pedig gőgös, rátarti ember...


1995 Simon Langton dráma, minisorozat, szerelmi történet 279 4,4
Pride and Prejudice (2003)

Pride and Prejudice
Bűbájos büszkeség

Elizabeth Bennet (Kam Heskin) egyetemi évei alatt is keményen készül, hogy írói elképzeléseit valóra váltsa. Ugyanakkor stabil abban az elhatározásában is, hogy a vad és rohanó nagyvárosi életet nem neki találták ki. De amikor találkozik Wickhammel, a sármos gazfickóval és Darcyval, a helyes és értelmes üzletemberrel, a gondosan felépített világa pillanatok alatt darabokra hullik.


2003 Andrew Black szerelmi történet, vígjáték 36 2,5
Bride & Prejudice (2004)

Bride & Prejudice
Mátkaság és legényélet

Egy szerény indiai faluban az elszánt Mrs. Bakshi úgy dönt, hogy férjet talál mind a négy gyönyörű lányának. Az okos és keményfejű Lalita azonban kijelenti, hogy kizárólag szerelemből hajlandó férjhez menni, édesanyja legnagyobb megdöbbenésére. Találkozik is a gazdag amerikai Will Darcyval és azonnal szikrázni kezd köztük a levegő. Szerelem vagy gyűlölet? Lalita egy arrogáns kaliforniai sznobnak látja Darcyt, míg ő, a faluszépe, Darcy szerint nem tud semmit a világról. De a végzet ellen nem tehetnek semmit: a képzelet, a pletyka, a tévedések vígjátéka egyre jobban behálózza őket, míg megtörik a büszkeség, legyőzetik a balítélet és végre győz a szerelem.


2004 Gurinder Chadha musical, szerelmi történet, vígjáték 28 3,1
Pride & Prejudice (2005)

Pride & Prejudice
Büszkeség és balítélet

Anglia a 18. század végén. A Bennet család életét felbolydul, amikor a közelükbe költözik Mr. Bingley, a tehetős agglegény. A férfi baráti között ugyanis biztosan bőven akad majd kérő mind az öt Bennet lány számára. Jane, a legidősebb nővér azon fáradozik, hogy meghódítsa Mr. Bingley szívét, míg a vadóc Lizzie a jóképű és dölyfös Mr. Darcyval ismerkedik meg, kirobbantva ezzel a nemek háborúját. Amikor Mr. Bingley váratlanul Londonba utazik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért.


2005 Joe Wright dráma, szerelmi történet, vígjáték 532 3,7