Perry Mason

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Perry Mason Returns
Perry Mason visszatér

Amikor Mason korábbi titkárnőjét, Dellát (Barbara Hale) gyilkossággal vádolják, a sztárügyvéd lemond bírói pozíciójáról, hogy megvédje a nő ártatlanságát. Mr. Gordont, a gazdag üzletembert, akinek számos ellensége van, egy profi gyilkos megöli, de a bűntettel mégis Dellát vádolják. Mason azonnal az ügy kiderítéséhez lát.


1985 Ron Satlof dráma, krimi 2 ?

Perry Mason: The Case of the Notorious Nun
Perry Mason: A megszállott nővér esete

Ebben a fejezetben Mason egy apácát véd, akit egy pap meggyilkolásával vádolnak. A pap az egyházi pénzekkel való visszaéléseket vizsgálta. Az apácát azzal is vádolják, hogy szerelmi viszonya volt a pappal. Azonban Margaret nővér tiltakozik a vádak ellen, és kijelenti, hogy egy másik pap elkábította a bűntett helyszínén. A probléma csak az, hogy a másik titokzatos papot nem találják sehol.


1986 Ron Satlof dráma, krimi 1 ?

Perry Mason: The Case of the Shooting Star
Perry Mason: A lövöldöző sztár esete

Az ismert komikus egy élő műsorban eljátssza, hogy meggyilkolja a házigazdát. Vaktölténnyel teli fegyverével lelövi a műsorvezetőt, majd elmegy. Azonban nem tudja, hogy valójában lelőtte a férfit. A probléma az, hogy több mint egy millióan látták amikor meghúzta a ravaszt. A komikus azt állítja, hogy a fegyvert folyamatosan figyelték, így ahhoz nem nyúlhatott senki. Vagy mégis?


1986 Ron Satlof krimi 3 ?

Perry Mason: The Case of the Lost Love
Perry Mason: Az elveszett szerelem

Perry Mason kisegíti Laura Robertsont, az egyik régi szerelmét, aki abban reménykedik, hogy állást kap a kormánynál. Azonban egy férfi karrierjének félbeszakításával fenyegeti egy halálos titok kiszivárogtatásával. Titokzatos férfi keresi meg Laura férjét, és megpróbálja megzsarolni azzal, hogy felfedi feleségének titkát. Amikor az idegent holtan találják, Laura férjét vádolják a gyilkossággal, és Masont bízzák meg a védelemmel.


1987 Ron Satlof dráma, krimi 1 ?

Perry Mason: The Case of the Scandalous Scoundrel
Perry Mason: A botrányos csirkefogó esete

Perry beperel egy kevésbé színvonalas újságot, mely botrányos történetet közölt róla és Delláról. Amikor a szerkesztőt meggyilkolják, a gyanúsítottak száma nő. A szerkesztő számos más személyiséget is besározott, akik mind megfenyegették. Egy női riporter haragudott rá a legjobban, akit azért rúgott ki, mert egy komoly cikket akart írni. A riportert letartóztatták a bűntett miatt, de az ügy tovább bonyolódik, amikor a többi gyanúsított mindent megtesz titkainak megőrzésére.


1987 Christian I. Nyby II krimi 2 ?

Perry Mason: The Case of the Sinister Spirit
Perry Mason: A vészjósló szellem esete

Az egyik híres horror regényíró rejtélyes hétvégét szervez, ahol Perry barátját, aki könyvkiadóként dolgozik, letartóztatják. Jordan White-ot, a kiadót David Hall az egyik szállodába hívja, ahol Hall számos más ismerőse is megjelenik. Az író összes úgynevezett barátjának van ellenszenvre oka, mert a legutóbbi könyvében mindannyiukat támadta. Amikor Hallt holtan találják, Masont kérik fel Jordan védelmére, és az igazi gyilkos kézre kerítésére.


1987 Richard Lang dráma, krimi 1 ?

Perry Mason: The Case of the Lady in the Lake
Perry Mason: Hölgy a tóban

Richard Burr játssza a sztárügyvéd szerepét, aki egy örökös eltűnését kutatja. Az ügy egy aljas összeesküvés kiderítéséhez vezeti. Amikor a profi teniszezőt, Billy Travist (David Hasselhoff) gazdag, örökös felesége meggyilkolásával vádolják, Masont kérik fel a védelmére. Minden Travis ellen vall, akit a gyilkosság előtti éjszakán szeretője karjaiban láttak. Mason arra gyanakszik, hogy Billy szeretője kezében van a gyilkosság kulcsa. A nő azonban eltűnik.


1988 Ron Satlof krimi 4 ?

Perry Mason: The Case of the All-Star Assassin
Perry Mason: A gyilkos játékos esete

A sztárügyvéd gyorsan a lesérült profi jéghokis segítségére siet. Azt akarja bebizonyítani, hogy a férfi nem bérelt fel senkit csapata hataloméhes tulajdonosának meggyilkolására. Amint a nyomozópáros munkához lát, hamarosan rájönnek, hogy a halott férfinak számos ellensége volt. Bármelyiknek érdeke fűződhetett a pénzmágnás megöléséhez.


1989 Christian I. Nyby II krimi 3 ?

Perry Mason: The Case of the Musical Murder
Perry Mason: Muzikális gyilkosság

Perry Mason, a híres és szenzációs tv-s ügyvéd ebben a lebilincselő, egész estés epizódban tér vissza. Mason és Della egy főrendező megvédésében segítenek, akit nem sokkal azelőtt bocsátottak el a legutolsó produkciótól. Most pedig a színigazgató meggyilkolásával vádolják.


1989 Christian I. Nyby II dráma, krimi 1 ?

Perry Mason: The Case of the Defiant Daughter
Perry Mason: A pimasz lány esete

Még Las Vegas csillogása sem tudja túlszárnyalni Masont, amikor egy Melanie nevű tinédzser lány rábeszéli, hogy vállalja el apjának védelmét. A férfit a gazdag és könyörtelen Richard Stuart meggyilkolásával vádolják. Stuart számos ember életét tette tönkre, többek között Melanie nagybátyjáét is. Négy szemtanú látta, amint Melanie apja, David Benson pisztollyal a kezében megfenyegette Stuartot. Della betekintést nyer Stuart dokumentumaiba, és vészjóslatú titkokat tud meg.


1990 Christian I. Nyby II dráma, krimi 1 ?

Perry Mason: The Case of the Desperate Deception
Perry Mason: A francia kapcsolat

Mason Franciaországba megy, hogy megvédjen egy amerikai tengerészt, akit akkor tartóztattak le, amikor a nagyszüleit meggyilkoló, háborús bűnöst akarta nyomra keríteni. David Bermant áthelyezték Párizsba, hogy felkutassa a náci Krugmant. David megtalálja Krugmant, aki jelenleg a Felix Altmann nevet viseli. A nácit hamarosan lelövik és Davidet vádolják a gyilkossággal. Masonnak második világháborús titkokat kell feltárnia, David felmentése érdekében. A másik főszereplő Ian McShane.


1990 Christian I. Nyby II dráma, krimi

Perry Mason: The Case of the Poisoned Pen
Perry Mason: A mérgezett toll

Bradley Thompson híres bűnügyi regényíró, aki éppen egy díj átvételére érkezett a városba. Azonban kiderül, hogy csaló és számos ötletet más szerzőktől lopott. A díjátadás utáni partin Thompsont megmérgezik. A feleségét hamisan vádolják a gyilkossággal, és Masont nevezik ki a védelmére. Hamarosan kideríti, hogy számos rivális szerző neheztelt a regényíróra.


1990 Christian I. Nyby II dráma, krimi

Perry Mason: The Case of the Silenced Singer
Perry Mason: Az elhalgattatott énekes esete

A rock sztárt férjével folytatott heves vita után holtan találják. Perry a férjet védi, és meg van győződve ártatlanságáról. Ennek bizonyítása azonban nem lesz olyan egyszerű az ellenbizonyítékok tömkelege miatt. Hamarosan ő is kételkedni kezd.


1990 Ron Satlof krimi 1 ?

Perry Mason: The Case of the Fatal Fashion
Perry Mason: Halálos lapzárta

A szakértő, Perry Mason felfedezi, hogy a káprázatos divatvilág szépsége csupán a felszín. A befolyásos divat-újságíró, Dyan Draper a titkot rejtegetők vészjósló ellensége. A gonosz újságíró abban leli örömét, hogy kollégáit besározza. Sem a divattervezők, sem a modellek, sem a fotográfusok nem menekülnek méregbe mártott tolla elöl. Vajon ez elég ok arra, hogy megöljék?


1991 Christian I. Nyby II dráma, krimi

Perry Mason: The Case of the Glass Coffin
Perry Mason: Az üvegkoporsó esete

David Katz, a híres bűvész jótékonysági műsort szervez a Perry Mason által támogatott gyermekszervezet számára. Az örömteli eseményt azonban megzavarja a bűvész segédjének, Kate Fordnak terhessége, aki azt állítja, hogy a bűvész a gyerek apja, és megzsarolja őt. Ford titokzatos körülmények között meghal és Katzot vádolják a gyilkossággal. Mason azonban kétli a bűvész bűnösségét.


1991 Christian I. Nyby II krimi 1 ?

Perry Mason: The Case of the Ruthless Reporter
Perry Mason: A könyörtelen riporter esete

A nyomozó ügyész megpróbálja tisztázni egy hamisan gyanúsított nő ártatlanságát, akit egy hírolvasó-bemondó meggyilkolásával vádolnak. A bemondó szinte az összes munkatársát sértegette, így számos más gyanúsított is felmerülhet. Ken Malansky közel kerül a gyanúsítotthoz. A bonyodalmak csak folytatódnak, amikor valaki megpróbálja a nőt meggyilkolni.


1991 Christian I. Nyby II dráma, krimi

Perry Mason: The Case of the Fatal Framing
Perry Mason: A halálos képkeret

Perry a becsapás és csalás világában találja magát, miközben egy visszavonult festőművész ügyét vizsgálja. A művész, Truman York saját halálát szimulálja, hogy munkáinak értékét ezzel növelje. Amikor Truman 'visszatér halálából' nem mindenki örül. Néhány órával később Trumant megölik. Perry a csalás és ámítás nyomait kutatja a gyilkos kézre kerítéséhez.


1992 Christian I. Nyby II dráma, krimi

Perry Mason: The Case of the Heartbroken Bride
Perry Mason: A megtört szívű menyasszony esete

Perry Mason még nem is sejti, hogy amikor egy régi barátjától a férfi lányának sztáresküvőjére kap meghívást, akkor egy újabb ügy veszi majd kezdetét. Egy kellemetlen betolakodó elrontja az esküvőt, és az illetőt hamarosan holtan találják meg. Az csak tovább fűszerezi a gyilkosság kinyomozását, hogy Masonnak személyes okai vannak az ügy kiderítésére.


1992 Christian I. Nyby II dráma, krimi, thriller

Perry Mason: The Case of the Reckless Romeo
Perry Mason: Óvatlan Rómeó

A híres színésznőt az egyik talkshow házigazdájának meggyilkolásával vádolják, aki nyilvánosan megszégyenítette őt. Vajon Perry Mason megtalálja az igazi gyilkost? A rosszhírű talkshow házigazda, Ted Mayne egy könyvben részletesen megírja az eseményeket, mely számos kiemelkedő személyiséget érint. Roxanne Shield színésznő interjújának közvetítése közben halálos fenyegetést kap. Órákkal később megtalálják Mayne holttestét. Roxanne az elsődleges gyanúsított.


1992 Christian I. Nyby II dráma, krimi

A Perry Mason Mystery: The Case of the Wicked Wives
Perry Mason: Gonosz özvegyek

Egy régi rejtély végzetesnek bizonyul a zűrös múltú divatfotós számára. David Morrisont, a tehetséges fotóst egykor a világ legszebb asszonyai szerették, ráadásul vesztére, túl sokszor meg is nősült. A gondok azonban akkor kezdődnek, amikor négy korábbi és a jelenlegi felesége, Dee egy közös fotózás kedvéért találkoznak egymással. A feszültségekkel teli munka végén pedig Davidet holtan találják. Perry Mason helyettese, Anthony Caruso így a tettek mezejére lép, hogy megóvja Dee-t a halálos macska-egér játszmától.


1993 Christian I. Nyby II dráma, krimi 1 ?

Perry Mason: The Case of the Killer Kiss
Perry Mason: A gyilkos csók

Kris Bruckner színésznőt a társszereplő, Mark Stratton arra kényszeríti, hogy lépjen ki a népszerű 'Mile High' című szappanoperából. Amikor Strattont megmérgezik, Bruckner az elsődleges gyanúsított. Régi barátja, Perry Mason beleegyezik védelmébe. Ebben a filmben lép fel Raymond Burr utoljára a híres törvényszéki héja szerepében.


1993 Christian I. Nyby II dráma, krimi

Perry Mason: The Case of the Skin-Deep Scandal
Perry Mason: Az örök fiatalság titka

Arthur Westbrook minden rossz tulajdonsága ellenére szerette a feleségét, s bármit megtett volna azért, hogy együtt maradjanak. Alana születésnapi ünnepségét követően azonban Arthurt letartóztatják gyilkosság vádjával. A rendőrség szerint Arthur épp tudomást szerzett Alana hűtlenségéről, a sztárügyvéd Perry Mason azonban másképp gondolja. Majd mindenki döbbenten fogadja a hírt, miszerint a csodás formában lévő nő már 62 éves volt. Titka pedig egy különleges öregedés-gátló krém volt, amely olyannyira hatékony, hogy bárki képes lett volna ölni érte a nő kiterjedt baráti köréből. Mason dolga már csak annyi, hogy kitalálja, pontosan ki is az a barát.


1993 Christian I. Nyby II krimi 1 ?

Perry Mason: The Case of the Telltale Talk Show Host
Perry Mason: A show-nak folytatódnia kell

Perry Mason ezúttal egy zaklatási ügyben kezd el szaglászni. Amikor ugyanis a rádiónál dolgozó Sheila Carlint immár sokadszorra zaklatják, a nő egyre inkább a csatorna tulajdonosára, Winslow Keane-re gyanakszik. Sheila elintézi, hogy Perryt meghívják a rádió egyik műsorába, ahol éppen Winslow Keane a riporter, s így sikerülhet őt kifaggatnia. Ám aznap este Winslow egy bérgyilkos áldozatául esik, a gyanú pedig egyértelműen Sheilara terelődik.


1993 Christian I. Nyby II dráma, krimi 3 ?

A Perry Mason Mystery: The Case of the Grimacing Governor
Perry Mason: A fintorgó kormányzó esete

Amikor Harlan Richards (Ken Kercheval) kormányzót holtan találják meg, Harlan lánya, Karen arra gyanakszik, hogy az új kormányzónak, Ryan Allisonnak (James Brolin) köze van a gyilkossághoz. Karen és 'Wild' Bill McKenzie megkezdik a nyomozást, és meglepő nyomokat találnak. Közben Ryan Allisont is megölik és Karent vádolják a gyilkossággal.


1994 Max Tash dráma, krimi 1 ?

A Perry Mason Mystery: The Case of the Lethal Lifestyle
Perry Mason: Gazdagok és szépek

A fanyar humorú, bosszantó és képmutató tévés showman, Adrian Lye sorra szerzi magának az ellenségeket. Mindenki legsötétebb titkait fürkészi, és ő Hollywood legnagyobb zsarolója. A sakknagymester Daniel Kingman éppen egy ilyen titok kapcsán kerül kapcsolatba vele, és persze besétál Lye csapdájába. Valaki azonban megpróbálja Lye-t megölni, így Kingman a legkézenfekvőbb gyanúsított. Lye halott és ez sakk-matt Kingman számára, hacsak a sztárügyvéd McKenzie ki nem menti őt.


1994 Helaine Head krimi 1 ?
A Perry Mason Mystery: The Case of the Jealous Jokester (1995)

A Perry Mason Mystery: The Case of the Jealous Jokester
Perry Mason: A féltékeny komédiás esete

A sztárügyvéd, 'Wild' Bill McKenzie unokahúga, Ivy egy helyzetkomédia asszisztense. A nőt a műsor sztárjának meggyilkolásával vádolják. Üzenetet kap, hogy jelenjen meg a színésznő, Josie Joplin szobájában. A lányt váratlanul leütik, és amikor felébred, Josiet holtan találja. Ivy az elsődleges gyanúsított. McKenzie unokahúga megmentésére siet. Amikor Tinseltown sötét titkainak felderítéséhez lát, mesterkedő gyanúsítottak egész seregét találja.


1995 Vincent McEveety dráma, krimi