Bret Easton Ellis adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Less Than Zero (1987)

Less Than Zero
Fagypont alatt

A Beverly Hills-i forgatag: jólét, szex, ragyogás és megállíthatatlan önrombolás. Hiszen van, akinek mindez csak látszat. Aki a kokain foglya lett, az nem menekülhet. Az autók szépek, csillognak az úszómedencék és a klubok tömve vannak, de Clay csak a kokainra gondol és a pasasra, aki mindig elhozza neki az adagját. Amíg fizet. Ám egyre többre van szüksége és a kokainért semmi sem drága. Claynek egyre nagyobb tartozása gyűlik össze, a kábítószer-kereskedők pedig nem tréfálnak. Már úgy látszik, nincs segítség.


1987 Marek Kanievska dráma, krimi, szerelmi történet 24 3,3
American Psycho (2000)

American Psycho
Amerikai pszichó

Patrick Bateman, egy gazdag és befolyásos Wall Street-i befektető fia igazi aranyifjú. Könnyen halad előre az apja által kitaposott úton, megszállottja a pénznek, a sikernek, a divatnak és a stílusnak. Igazi társasági ember, központi figura, amolyan kétlábon járó sikersztori. Bateman emellett minden idők legkegyetlenebb és leggátlástalanabb sorozatgyilkosa is. Ismerősöket és ismeretleneket mészárol le különös kegyetlenséggel, nem válogatva az eszközökben - kés, láncfűrész, fegyver, nála egyre megy. Indítéka nincs - hacsak az ölés gyönyöre nem számít annak. A rendőrség sötétben tapogatózik, eleinte senki nem gondol arra, hogy a legbefolyásosabb körökben kellene keresni az egyes számú közellenséget.


2000 Mary Harron dráma, horror, krimi, ... 915 3,7
The Rules of Attraction (2002)

The Rules of Attraction
A vonzás szabályai

A keserédes történet Camden kollégiumában, a kicsi, gazdag, független művészeti egyetemen játszódik valahol Új-Angliában és annak keringő "ember-bolygóin". A szereplők egyesével és együtt próbálnak kiutat találni a drog, az alkohol és a szex által átitatott campus partik - úgymint a Világ Vége Parti, a Dögös Dugós Parti és a Szombat Esti Parti Előtti Parti - végtelen köréből. De az emberi természet meghatározza, hogy az igazán tökéletlen világban mindig a vonzás szabályai érvényesülnek - és a koedukált kollégium lakói között az első szabály, hogy nincs szabály.


2002 Roger Avary dráma, szerelmi történet, thriller, ... 281 3,7
The Informers (2009)

The Informers
Az informátorok

A Bret Easton Ellis (Amerikai Psycho) különálló, mégis egybeolvadt novelláinak történéseiből készült film 1983-ban játszódik Los Angelesben, és néhány gazdag kölyköt, valamint szüleiket állítja fókuszpontba, akik számára a szex könnyen jön, a kapzsiság királyság és a fiatalság az örökkévalóságig tart. Ám ebből fakadóan képzeletbeli lelkük helyén csak egy nagy képzeletbeli tátongó fekete lyuk van, érzelmeik felületesek és még csak nem is nagyon igyekeznek kitörni ebből a posványból.


2009 Gregor Jordan dráma, krimi, thriller 78 2,4
Smiley Face Killers (2020)

Smiley Face Killers
 


2020 Tim Hunter (I) thriller