A zenész

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
El Mariachi (1992)

El Mariachi
El Mariachi - A zenész

El Mariachi, a zenész egy új városban próbál szerencsét. Ide érkezik azonban egy rettegett gyilkos is. Mindkét férfi feketében van, és mindketten ugyanolyan gitártokot hordanak magukkal; ám a Mariachi szeretett gitárját tartja benne, a gyilkosé viszont fegyverekkel van tele...


1992 Robert Rodriguez akciófilm, dráma, thriller 319 3,6
Desperado (1995)

Desperado
 

A Mariachi olyan ember, akinek nincsen valódi neve. Ő az, aki elindul, hogy igazságot tegyen egy olyan világban, ahol nincs többé igazság, csak tiszta és nyers erőszak. Ezért ragad fegyvert a Mariarchi is, aki végleg le akar számolni a környék leghatalmasabb kábítószerkirályával, Buchóval. Buchót azonban nem egyszerű megközelíteni, hiszen állig felfegyverzett testőrök hada veszi körül, s ezeknek a férfiaknak semmit nem számít az élet. A Mariarchit azonban ez sem tántorítja el tervétől, s az, hogy Bucho bérgyilkosok hadát indítja a nyomába csak inkább ösztönzi a végső leszámolásra.


1995 Robert Rodriguez akciófilm, krimi, thriller, ... 923 3,8
Once Upon a Time in Mexico (2003)

Once Upon a Time in Mexico
Volt egyszer egy Mexikó

Mariachi, a magányos gitáros története folytatódik. Az üldözött zenész a világtól elvonultan él tragédiájának magányában, mígnem egy napon megkeresi őt egy korrupt CIA-ügynök, bizonyos Sands, és megkéri, segítsen megakadályozni egy merényletet, amelyet a rettegett Barrillo gengszter és csapata készített elő a mexikói elnök meggyilkolására. Mariachi elvállalja a megbízatást, mert ez az akció alkalmat kínál számára a bosszúra. Oldalán két hű barátjával, Lorenzóval és Fideóval, kezében titokzatos gitártokjával harcba indul. Desperado legendája újjáéled.


2003 Robert Rodriguez akciófilm, thriller 571 3,2