Calamity Jane

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Calamity Jane (1953)

Calamity Jane
Bajkeverő Jane

Jane vad, szeleburdi teremtés. A Vadnyugaton persze jól jön, ha az ember lánya megáll a maga lábán, és nem retten meg akkor sem, ha indiánokkal kell tűzpárbajt vívnia. Jane azonban egy nap rádöbben, hogy harcias modorával és ütött-kopott bőrnadrágjában senki nem tekinti nőnek - legfőképpen Wild Bill Hickok nem, akivel régóta kutya-macska barátságban vannak. Wild Bill ugyanis túlságosan el van foglalva azzal, hogy buzgón csapja a szelet a Chicagoból érkezett csinos énekesnőnek, akinek másvalakiért dobog a szíve...


1953 David Butler (I) western, zenés film 8 ?

Calamity Jane
Bajkeverő Jane

A XIX. század kevés legendás vadnyugati hölgyeinek egyike volt Martha Jane Canary, akit azóta is mindenki csak Bajkeverő Jane-ként emleget. A határvidékek harcias amazonjáról rengeteg legenda kering, és nem csak vakmerő tetteiről, de a híres vadnyugati vagányhoz, Vad Bill Hickokhoz fűződő különös kapcsolatáról is.
Jane romantikus, kalandos történetét számos klasszikus film is feldolgozta, köztük egy 1953-as musical is, Doris Day-jel a főszerepben. Ellentétben azonban a korábbi filmváltozatokkal, James Goldstone feldolgozása megpróbálja a lehető leghitelesebben megmutatni, ki is volt valójában Bajkeverő Jane - a film forgatókönyvének alapjául ugyanis Jane, leányához írt levelei szolgáltak!


1984 James Goldstone életrajzi film, western 3 ?