Fekete Lagúna

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Creature from the Black Lagoon (1954)

Creature from the Black Lagoon
A fekete lagúna szörnye

Tudósok elkábítanak és foglyul ejtenek egy szörnyet, aki szerelemre gerjed a főtudós asszisztensnője (Julia Adams) iránt. A magányos szörnyeteg, "a hiányzó kétlaki evolúciós láncszem" megszökik, és elrabolja vonzalma tárgyát. A tudósok vezetője (Richard Carlson) hadjáratot indít, hogy kiszabadítsák asszisztensét, és visszadobják a nyugtalanító szörnyet a mélybe, ahonnét jött. A jól eljátszott és jól megrendezett A Fekete Lagúna szörnye Bud Westmore remekül megtervezett lényével maradandó emléket állít a hollywoodi alkotók zseniális fantáziájának.


1954 Jack Arnold horror 58 3,5
Revenge of the Creature (1955)

Revenge of the Creature
 

Néhány tudós kihajózik a Fekete Lagúnába, hogy befogják a szörnyet, aki egy évvel ezelőtt végzett az korábbi csapat néhány tagjával. A lényt egy hatalmas akváriumba zárják és kopoltyús ember néven turistalátványosságként tárják a látogatók szeme elé, ám a lény hamarosan megszökik.


1955 Jack Arnold horror, sci-fi, szerelmi történet 11 2,7
The Creature Walks Among Us (1956)

The Creature Walks Among Us
 

Egy csapat ismét nekivág, hogy elkapja a kopoltyús embert. A befogás alatt hiba csúszik a tervben és önvédelemből felgyújtják a lényt, aki ezek után nem tud lélegezni. Megállapítják, hogy egy kezdetleges tüdővel is rendelkezik, amivel egy műtét után képes lesz lélegezni. A műtét sikeresen befejeződik, ezután a lény elkezd mutálódni, egyre emberibb külseje lesz, amihez később az emberi agresszivitás is társul.


1956 John Sherwood horror, sci-fi 7 ?