Stargate

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Stargate (1994)

Stargate
Csillagkapu

1928-ban, Egyiptomban egy régészeti expedíció különös, kör alakú tárgyra bukkan. A tudósok nem tudják megállapítani a származását se a rendeltetését, így megoldatlan ügynek nyilvánítják. Hatvan évvel később, az egyiptológus Daniel Jackson merész elmélettel áll elő, mely szerint a titokzatos lelet földönkívüliek által épített, távoli világba nyíló csillagkapu. A szenzációs hír hatására az amerikai kormány elhatározza, hogy Jack O'Neill vezetésével egy sokat próbált katonai alakulatot küld az ismeretlenbe.


1994 Roland Emmerich akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 558 3,7
Stargate: Continuum (2008)

Stargate: Continuum
Csillagkapu: Continuum

A CSK-1-et meghívják, hogy legyenek szemtanúi az utolsó Goa`uld rendszerúr, Ba`al kivégzésének, azonban Vala és Teal`c hirtelen eltűnik. Carter, Jackson és Mitchell rádöbben: a Csillagkapu Programot eltávolították az idővonalról. Miközben Jacksonék megpróbálják meggyőzni a hatóságokat a közelgő veszélyről, Goa`uld anyahajók jelennek meg a Föld felett. A flottát Ba`al irányítja, akinek a Goa`uld királynője nem más, mint Quetesh (Vala), az Első Jaffája pedig Teal`c. A maradék CSK-1-nek régi barátok segítségével meg kell találniuk a Csillagkaput, hogy megakadályozzák a bolygó rabszolgasorba taszítását, és visszaállítsák az idővonalat.


2008 Martin Wood akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 81 3,5
Stargate: The Ark of Truth (2008)

Stargate: The Ark of Truth
Csillagkapu: Az igazság ládája

A CSK-1 értesül róla, hogy az Ori még több hajót készül átküldeni a Szuperkapun, hogy végre elfoglalhassa a Földet. Dr. Jackson felfedezi, hogy az Ori anyagalaxisában található az Igazság Ládája, egy Ős ereklye, amellyel véget lehetne vetni az Ori fenyegetésének. A CSK-1 ezért felszáll az Odyssey űrhajóra, hogy elutazzanak a távoli galaxisba, és megtalálják az Igazság Ládáját. Azonban a Csillagkapu Programot felügyelő nemzetközi bizottságnak más tervei vannak, így a csapat kint ragad az űrben két ellenség szorításában...


2008 Robert C. Cooper fantasy, kalandfilm, sci-fi 77 3,3