Blue Sky Studios filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Ice Age (2002)

Ice Age
Jégkorszak

Sid, a nagydumás, kétbalkezes kőkorszaki lajhár lekési a jégkorszak elől melegebb éghajlatra távozó társait. Szerencséjére összefut Manfréddal, a magának való, marcona mamuttal. Ráakaszkodik a biztonságot nyújtó nagydarab állatra, hogy aztán némi viszontagság után együtt találjanak rá egy magára maradt embercsemetére. Manfred és Sid komoly viták után elhatározzák, hogy visszaviszik a gyermeket a családjához. Útközben, nem éppen emberbaráti szeretetből, csatlakozik hozzájuk Diego, a kardfogú tigris is.


2002 Carlos Saldanha - Chris Wedge animáció, kalandfilm, vígjáték 1354 4,1
Robots (2005)

Robots
Robotok

Rodney, az ifjú feltaláló a gépies gondolkodás helyett emberi álmokat dédelget. Megelégelve a peremkerület rozsdás egyhangúságát, elhatározza, hogy szerencsét próbál Robot City fogaskerék-rengetegében. Nyakába veszi alkatrészeit, és elindul, hogy bemutassa találmányát példaképének, a nagy tervezőnek. Mire odaér, egy olajpuccs keretében a zsarnok Retesz vette át a hatalmat. Szerint minden olyan robotot be kell zúzni, amelyik nem felel meg a legújabb előírásoknak. Ifjú hősünknek azonban helyén van az áramköre, és rozsdás barátaival harcot indít a zsarnok ellen.


2005 Carlos Saldanha - Chris Wedge animáció, kalandfilm, sci-fi, ... 284 3,2
Ice Age: The Meltdown (2006)

Ice Age: The Meltdown
Jégkorszak 2.: Az olvadás

Olvadni kezd a jégtakaró, a világ egyetlen hatalmas élményfürdővé változik. A mamut, a kardfogú tigris és a lajhár nap mint nap csúszdák, gejzírek és szökőkutak között bulizik. Ennek ellenére Manfréd búnak ereszti az ormányát, magányosnak érzi magát. Még szerencse, hogy föltűnik a színen Ellie, a mamutlány és két elmaradhatatlan kísérője, az oposszum Ropsz és Eddie. Miközben Manfréd és Ellie némi nehézség után egymásra talál, Sid rájön, hogy csupán vékonyka jéggát választja el őket az áradástól. Ha a gát átszakad, az édenkertből siralomvölgyet csinál a hatalmas áradat.


2006 Carlos Saldanha akciófilm, animáció, kalandfilm 869 3,5
Horton Hears a Who! (2008)

Horton Hears a Who!
Horton

Miért van nagy füle egy elefántnak? Nem is kérdés, számtalan haszna van, de egyebek közt arra is jó, hogy viselője meghallja mindazt, amit más nem. Amikor Horton segélykiáltást hall egy porszem felől, hamar kifüleli, hogy a levegőben szálló pöttyön élet van: ott épült fel a szuperkicsi Kifalva, melynek lakó a hiperszuperkicsi kik. Horton összebarátkozik Kifalva polgármesterével (akinek 96 lánya és egy fia van, fürdőszobája meg egy sem). Szükség is van a barátságukra. Sokan vannak, akik elpusztítanák a porszemet. Egy gyermekétől nehezen megváló kenguru és szövetségese, Vlad, a keselyű egyszerre tör a porszem és az elefánt elveszejtésére. A dzsungelben egy pötty sincs már biztonságban. Hát még egy elefánt!


2008 Jimmy Hayward - Steve Martino animáció, kalandfilm 312 3,3
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
Jégkorszak 3.: A dinók hajnala

A világsikerű Jégkorszak és Jégkorszak 2. mínuszban is pozitív hősei visszatérnek, és ismét hihetetlen kalandok várnak rájuk... A motkány még mindig nem mondott le arról, hogy egyszer az övé legyen az ősmakk, de végül talán az igaz szerelmet nyeri el helyette, hiszen színre lép egy motkánylány. Míg Manny és Ellie egy minimamut érkezését várják, Sid, a lajhár a maga eszetlen módján alapít családot: elcsór néhány dínótojást; Diego viszont azon töri a fejét, nem vész-e ki belőle minden vadság, ha tovább marad barátai társaságában. A kis csapat kénytelen kihúzni Sidet a bajból, amelybe saját magát keverte: az ügy érdekében behatolnak egy föld alatti világba, ahol túl közeli kapcsolatba kerülnek pár dínóval, megküzdenek állatokkal és növényekkel, beneveznek egy ámokfutóversenyre, és összehaverkodnak egy kalandra éhes, dínóvadász menyéttel, a félszemű Buckkal.


2009 Carlos Saldanha - Mike Thurmeier animáció, vígjáték 652 3,3
Rio (2011)

Rio
 

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság, a kaland felesleges, a repülés balesetveszélyes. Ám különös, és meghökkentően peches véletlenek sorozata úgy hozza, hogy kipottyan addig kényelmes életéből, és míg körülötte tombol a karnevál, ő kénytelen elfogadni azt, amit Rio adhat: izgalmat, kavarodást, sok új barátot, és előbb-utóbb a repülés örömét.


2011 Carlos Saldanha animáció, kalandfilm, musical, ... 320 3,2
Ice Age: Continental Drift (2012)

Ice Age: Continental Drift
Jégkorszak 4.: Vándorló kontinens

A kontinensek vándorolni kezdenek, így Manny, Diego és Sid is vándorlásra kényszerül, méghozzá egy jégdarab hátán. Útjukon különféle tengeri lényekkel akadnak össze, s kalózokkal is megküzdenek, mialatt próbálnak hazajutni.


2012 Mike Thurmeier - Steve Martino animáció, kalandfilm, vígjáték 349 3,0
Epic (2013)

Epic
A zöld urai

Egy tinédzser lány egy olyan erdő mélyén találja magát, ahol a jó és a rossz erői küzdenek egymással szüntelenül. Egy csapat különös figura mellé szegődik, hogy segítsen megmenteni a világukat.


2013 Chris Wedge animáció, fantasy, kalandfilm, ... 195 3,3
Rio 2 (2014)

Rio 2
Rio 2.

Blu, Csili és három fiókájuk boldogan élik háziasított életüket Rio de Janeiro buzgó városában. Csili egyszer azonban úgy dönt, a csemetéknek meg kell tanulniuk, milyen az élet a vadonban, így a família az Amazonas vidéke felé veszi az irányt.


2014 Carlos Saldanha animáció, kalandfilm, vígjáték 103 3,0
The Peanuts Movie (2015)

The Peanuts Movie
Snoopy és Charlie Brown - A Peanuts-film

Snoopy eddigi legnagyobb küldetésére indul barátaival, miközben legjobb barátja, Charlie Brown is nagy kalandba kezd - hazafelé.


2015 Steve Martino animáció, kalandfilm, vígjáték 45 3,6
Ice Age: Collision Course (2016)

Ice Age: Collision Course
Jégkorszak: A nagy bumm

Motkányt a szüntelen makküldözése a világűrbe vezeti, ahol véletlenül kozmikus eseménysorozatot indít el. A fenyegetett Földön Manny, Sid, Diego és társaik elhagyják otthonukat, hogy megannyi izgalommal teli utazásuk végén egy egzotikus vidékre érkezzenek. Ott számtalan új barát és egy új ellenség várja őket.


2016 Galen T. Chu - Mike Thurmeier animáció, kalandfilm, vígjáték 96 2,3
Ferdinand (2017)

Ferdinand
Ferdinánd

Ferdinánd egy termetes bika hatalmas szívvel. Miután tévedésből felbőszült fenevadnak titulálják, befogják és elhurcolják otthonából, mindent elkövet, hogy hazajusson családjához, s szökéséhez szedett-vedett csapatot is verbuvál. A spanyol vidéket átszelő útja során az is kiderül, hogy néha páratlan dolgok rejlenek egy párosujjú patásban.


2017 Carlos Saldanha animáció, kalandfilm, vígjáték 103 3,3
Spies in Disguise (2019)

Spies in Disguise
Kémesítve

Lance Sterling igazi szuperkém, aki nem is különbözhetne jobban a feltaláló Walter Beckett-től. Lance laza, magabiztos és megnyerő. Walter viszont… nem az. Ám amit Walter nélkülöz társasági emberként, jócskán bepótol eszével és találékonyságával: irtó menő kütyüket készít, amiket Lance világmentő akcióin hasznosít. Mikor az események váratlan fordulatot vesznek, Walter és Lance teljesen új módon kénytelen egymásra támaszkodni. S ha ez a furcsa pár nem lesz képes csapatként dolgozni, az egész világot veszély fenyegeti.


2019 Nick Bruno - Troy Quane akciófilm, animáció, kalandfilm, ... 54 3,2