Judd Apatow produkció

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
A híres - Ron Burgundy legendája

Will Ferrell alakítja Ron Burgundyt, a 70-es évek San Diegójának tévés sztárbemondóját, aki készséggel teret enged a nőknek a hírstúdióban, feltéve, hogy megmaradnak a divatbemutatók és késő esti főzőcskézős műsorok kommentálásánál. Így mikor Ronnak egy fiatal és tehetséges új bemondónővel (Christina Applegate) kell együtt dolgoznia, aki okosabb és nagyratörőbb annál, minthogy pusztán dekorációként szolgáljon, a két káprázatos frizurájú tévés személyiség nem csupán összezördül - hadat üzennek!


2004 Adam McKay vígjáték 383 3,3
The 40 Year-Old Virgin (2005)

The 40 Year-Old Virgin
A 40 éves szűz

Andy Stitzer saját bevallása szerint kielégítő életet él: számlákat stempliz egy műszaki áruházban, agglegény-lakása tele originál csomagolású akciófigurákkal és képregényekkel, bicajjal jár, mert nincs kocsija, és esténként, amikor épp nem videójátékkal múlatja az időt, ólomkatonákat festeget. Ha netán mégis valami hiányérzetünk volna, az bizonyára abból fakad, hogy Andynek nincs - sőt, még sosem volt - nője. Ami így, negyven évesen azért nem igazán sikersztori. Amikor a turpisság lelepleződik a jó szándékú, de kissé lökött kollégák számára, a feladat kézenfekvő: meg kell fosztani Andyt attól, amit immár negyven év óta őrizget: a szüzességétől.


2005 Judd Apatow vígjáték 729 3,2
Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006)

Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby
Taplógáz

Az autóversenyben nincs párja Ricky Bobbynak, csak az észjárása lassabb az átlagnál. A NASCAR királya ki nem állhatja a bonyolult dolgokat. Álomházzal a tóparton, zsíros bankszámlával és dögös feleséggel az oldalán érzi úgy, hogy megfogta az Isten lábát. Ám ekkor feltűnik a pályán Jean Girard, a piperkőc francia pilóta és a verhetetlen Rickyből - autójával egyetemben - egy csapásra roncs lesz. Ráadásul legjobb cimborája, Cal lenyúlja a nejét, és még a kormány mögül is kitúrja. Bobbynak össze kell kapnia magát és minden sütnivalóját, hogy visszaszerezze hírnevét és a büszkeségét.


2006 Adam McKay akciófilm, sportfilm, vígjáték 262 3,2
Knocked Up (2007)

Knocked Up
Felkoppintva

Az örökifjú Ben hatalmasat koppan, mikor bekopogtat hozzá egyik egy éjszakás kalandja a hírrel, hogy gyermeket vár tőle.


2007 Judd Apatow szerelmi történet, vígjáték 652 3,3
Superbad (2007)

Superbad
Superbad, avagy miért ciki a szex?

Evan és Seth a legjobb barátok, de már csak pár hónapjuk van együtt, utána elválnak útjaik az egyetem miatt, így még egy utolsót akarnak bulizni...és persze szexelni, hogy az egyetemen már jobban menjen. Beígérik a csajoknak, hogy az esti házibuliba ők szállítják az alkoholt, de kangörcs ide, hamis személyi oda, a dolog nem olyan egyszerű.


2007 Greg Mottola vígjáték 508 3,4
Walk Hard: The Dewey Cox Story (2007)

Walk Hard: The Dewey Cox Story
A lankadatlan - A Dewey Cox-sztori

A zenetörténet legtökösebb rockerének mindene megvolt, amiről csak álmodott: bomba nők (szám szerint 411), menő barátok (Elvis és a The Beatles) és a világ összes kábszere (tabletta, por, egyre megy). De ami még ennél is fontosabb: kisujjában volt a zene minden csínja-bínja, így válhatott vidéki kisnímandból Amerika legnagyobb rocksztárjává – már ha valaha is élt volna.


2007 Jake Kasdan paródia, vígjáték, zenés film 110 3,3
Drillbit Taylor (2008)

Drillbit Taylor
Fúrófej Taylor

Ryan, Wade és Emmit nagy lelkesedéssel kezdik meg a gimnáziumot. Ám az örömük egészen addig tart, amíg össze nem futnak a folyosón Filkinsszel, a suli rettegett nagymenőjével, minden lúzer-diák rémével, akihez képes Hannibál Lecter ártatlan ministránsnak tűnik csak! Természetesen a három friss hús (a dagi, a nyomi meg a cingár) lesz Filkins szívatásainak legújabb célpontja, s a srácok jól tudják, hogy a terror uralma beköszöntött és kőkemény hónapok várnak rájuk, ha nem jön egy mentőötlet! A fiúk azonban úgy tűnik, megtalálták a megoldást. Hirdetést adnak fel a Zsoldoskatona magazinban és felbérelnek személyi testőrnek és edzőnek egy volt zsoldost, ha nem is a legjobbat, de mindenképpen a legolcsóbbat: Fúrófej Taylort.


2008 Steven Brill vígjáték 175 2,7
Forgetting Sarah Marshall (2008)

Forgetting Sarah Marshall
Lepattintva

A zenészi pályájával bajlódó Peter hat éve bálványozza barátnőjét, Sarah Marshall tévésztárt. Ő az a pasi, aki a retikült fogja a paparazzi fotókon, és akit véletlenül mindig kihagynak a különféle díjak átvételekor tartott köszönőbeszédekből. Ám akkor áll igazán a feje tetejére a világ, amikor Sarah dobja Petert, és az összetört szívű ifjú egyedül találja magát. Miután sikertelenül próbál becsajozni, majd idegösszeroppanást kap munka közben, rájön, hogy Sarah elvesztése akár tönkre is teheti az életét. Barátja tanácsára egy kiadós vakációban keres menedéket, Hawaiira utazik, ám ott a legrosszabb rémálmával szembesül: az excsaja és annak brutálisan menő angol rocker pasija, Aldous pont ott szálltak meg, ahol ő is. Peter először halálra kínozza magát Sarah új életének testközeli valóságával, majd enyhülést talál a szálloda egyik gyönyörű alkalmazottjával, akinek laza életszemlélete - no meg az a pár száz zavarba ejtően gyümölcsös koktél - lassan segít hősünknek visszatalálni a Sarah nélküli világba.


2008 Nicholas Stoller szerelmi történet, vígjáték 493 3,4
Pineapple Express (2008)

Pineapple Express
Ananász expressz

A drogos Dale Dentonnak és dílerének menekülniük kell, miután szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak, amit egy korrupt rendőr követett el.


2008 David Gordon Green krimi, thriller, vígjáték 577 3,3
Step Brothers (2008)

Step Brothers
Tesó-tusa

Brennan (Will Ferrell) és Dale (John C. Reilly), a két középkorú léhűtő szüleik házasságát követően kénytelenek egy fedél alatt élni. Mikor az ellenségeskedő mostohatesók távkapcsolóért és különféle személyes tárgyaikért folytatott tökkelütött csatározásai gajra viszik a házasságot, a simlis duó őrületes tervet eszel ki, hogy újra összehozza a párt...

A Taplógáz és A híres Ron Burgundy legendája alkotói frenetikus új vígjátékában bebizonyosodik, hogy nem kell sem ész, sem tehetség, hogy sikeres legyél... vagy lehet, hogy mégis?


2008 Adam McKay vígjáték 251 3,1
Funny People (2009)

Funny People
Ki nevet a végén?

George igen sikeres a stand up comedy műfajban, ám megtudja, hogy gyógyíthatatlan vérbetegségben szenved, és már egy éve sincs hátra. Ira szintén szakmabeli, ám egyelőre csak feltörekvőben; napközben egy delikáteszboltban kénytelen dolgozni, hogy megéljen. Egyik este a két művész ugyanabban klubban lép fel, és George felfigyel Irára, így felkéri őt, hogy legyen az asszisztense.


2009 Judd Apatow dráma, vígjáték 251 3,1
Year One (2009)

Year One
A kezdet kezdete

Szeretnéd tudni, kik ringatóztak az emberiség bölcsőjében? Ismerkedj meg Zeddel (Jack Black) és Oh-val (Michael Cera), a két barlanglakóval, akik alig hogy előmerészkednek az erdőből, máris törikönyvbe illő kalandokba keverednek. A nagyszájú vadász és a félénk gyűjtögető szokatlan párosa akarva-akaratlanul is sorsdöntő események részesévé válik: összefutnak a marakodó Káinnal és Ábellel, ott vannak, mikor Ábrahám feláldozná Izsákot, és Szodoma városának közerkölcseit is tovább züllesztik. Harold Ramis (Szellemirtók, Idétlen időkig, Csak egy kis pánik), a vígjátékok nagymesterének legújabb filmje szemérmetlen, faragatlan és vad, de főként "korszakalkotóan" vicces: (eredendő) bűn lenne kihagyni!


2009 Harold Ramis kalandfilm, vígjáték 276 2,6
Get Him to the Greek (2010)

Get Him to the Greek
Felhangolva

Aaron Green-nek (Hill), a feltörekvő zenei menedzsernek mindössze 72 órája van arra, hogy Londonból leszállítsa Aldous Snow-t (Brand), a kezelhetetlenül vad rocklegendát egy Los Angelesben rendezett koncertre. Aaronnak az állása a tét, ezért kénytelen átverekednie magát az erkölcstelenség és őrület tengerén, azaz Aldous mindennapos menetrendjén, hogy időben eljuttassa a rocksztárt a világhíres Greek Theatre színpadára.


2010 Nicholas Stoller vígjáték 257 3,2
Bridesmaids (2011)

Bridesmaids
Koszorúslányok

Annie élete egy nagy káosz. Ám amikor megtudja, hogy legjobb barátnőjét eljegyezték, muszáj, hogy ő legyen Lillian koszorúslánya. Bár se pasija, se pénze, Annie átblöfföli magát a drága és bizarr rituálékon. Egy esélye van, hogy minden tökéletes legyen, és megmutassa Lilliannek és a többi koszorúslánynak, mire képes valaki azért, akit szeret.


2011 Paul Feig szerelmi történet, vígjáték 415 2,7
The Five-Year Engagement (2012)

The Five-Year Engagement
Ötéves jegyesség

A film egy szerelmes pár útját meséli el az álmaik esküvője napjáig, amely természetesen a legideálisabb pillanatra volt betervezve. Sajnos, ahogy az az életben lenni szokott, az ideális pillanatot csak nagyon nehezen lehet elkapni. Ezért Tom és Violet eljegyzése eléggé sokáig tart. Egészen öt évig...


2012 Nicholas Stoller szerelmi történet, vígjáték 179 3,0
This Is 40 (2012)

This Is 40
40 és annyi

A Felkoppintvából megismert házaspár, Pete és Debbie élete a negyedik X tájékán.


2012 Judd Apatow vígjáték 285 3,1
Wanderlust (2012)

Wanderlust
Hippi túra

Ki ne álmodozna arról, hogy egyszer maga mögött hagyja a
nagyváros nyomasztó légkörét? George (Paul Rudd) és Linda (Jennifer Aniston), a stressztől totálisan kikészült manhattani páros élete óriási változás előtt áll. Mikor George elveszíti a munkáját, a páros jobb híján Atlanta felé veszi az irányt, ahol George kiállhatatlan bátyja várja őket. Útközben azonban belebotlanak Elysiumba, a hippi tanyába, melynek idilli közössége egészen más elveket vall az életről, mint a nagy átlag. Vajh eme kompánia egy új kezdet lehetőségét kínálja George-nak és Lindának vagy csak még jobban kikészíti őket?


2012 David Wain vígjáték 166 2,4
Anchorman 2: The Legend Continues (2013)

Anchorman 2: The Legend Continues
Ron Burgundy: A legenda folytatódik

Miután a sikeres műsorvezető, Ron Burgundy San Diegóból New Yorkba költözött, nagystílű életet él a nejével és a fiával. Amikor váratlanul elveszíti munkáját, visszatér San Diegóba, és az óceánparkban vállal munkát. A megváltás egy tévés porducer képében érkezik. Freddie Schapp a feltörekvő Global News Network főnöke megbízza a világ első 24 órás hírcsatornájának megszervezésével. Ron összetrombitálja a régi csapatát, és belevetik magukat a munkába. Hamarosan forradalmian új elképzeléssel rukkol ki.


2013 Adam McKay vígjáték 169 3,4
Begin Again (2013)

Begin Again
Szerelemre hangszerelve

Greta és barátja, Dave a főiskola óta járnak, és közös szerzői a daloknak, melyekkel a férfi fellép. Amikor egy komoly kiadó szerződést kínál Dave-nek, New Yorkba költöznek, csakhogy a frissen szerzett dicsőség hamar a férfi fejébe száll, és szakít Gretával. A veszteségtől még kóválygó lány sorsa akkor fordul jobbra, amikor Dan, a levitézlett ex-lemez kiadó vezető egyik este meghallja énekelni egy kis East Village-i színpadon, és azonnal felismeri Greta nyers, átütő tehetségét.


2013 John Carney (V) dráma, szerelmi történet, vígjáték, ... 304 3,8
Trainwreck (2015)

Trainwreck
Kész katasztrófa

Az elkötelezettségtől rettegő, karrierista Amy nem hisz a monogámiában, ám szembe kell néznie legmélyebb félelmeivel, mikor találkozik egy rendes fickóval.


2015 Judd Apatow szerelmi történet, vígjáték 192 3,0
Popstar: Never Stop Never Stopping (2016)

Popstar: Never Stop Never Stopping
Popsztár: Soha ne állj le (a soha le nem állással)!

Mikor új albuma megbukik, a szupersztár Conner4real fényűző celebélete darabjaira hullik. Mindent elkövet, hogy visszanyerje régi fényét, ám egyre nem hajlandó: hogy ismét beálljon egykori hiphopbandájába, a The Style Boyzba.


2016 Akiva Schaffer - Jorma Taccone vígjáték 71 3,5
The Big Sick (2017)

The Big Sick
Rögtönzött szerelem

Az újdonsült párnak meg kell küzdenie azokkal a problémákkal, amelyek a kulturális különbségekből fakadnak.


2017 Michael Showalter dráma, szerelmi történet, vígjáték 204 3,9
Juliet, Naked (2018)

Juliet, Naked
A Meztelen Juliet

A film Nick Hornby regényének adaptációja. A történet középpontjában Tucker Crow áll, a 90-es évek kezdetének egyik legendás rockere, aki – miután egész kis rajongói szektát gyűjtött maga köré – egyszerűen eltűnt. Egy előadás közepén kisétált a minneapolisi „The Pit” klubból és többé senki nem látta színpadon. A legenda azonban tovább élt. Crow olyan, mint Jeff Buckley, mínusz a rejtélyes haláleset, vagy egy művészi allűrök és különcségek nélküli Daniel Johnston.


2018 Jesse Peretz dráma, szerelmi történet, vígjáték, ... 106 3,7
The King of Staten Island (2020)

The King of Staten Island
Staten Island királya

Scott kissé lelassult a fejlődésben, amióta tűzoltó apja 7 éves korában meghalt. Most a húszas évei közepén jár, sokra nem vitte, álmát, hogy tetoválóművész lesz, nincs sok esélye valóra váltani. Napjait füvezéssel, bandázással tölti, és titokban összejön gyerekkori barátjával. Ám amikor az anyja randizni kezd egy nagypofájú tűzoltóval, olyan események láncolata indul be, melyek arra kényszerítik Scottot, hogy megküzdjön a gyászával, és megtegye első bizonytalan lépteit előrefelé az életben…


2020 Judd Apatow dráma, vígjáték 158 3,7