Gus Van Sant Halál-trilógiája

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Gerry (2002)

Gerry
 

A Gerry két jó barát (mindkettőt Gerrynek hívják) történetét meséli el, akik elhagyják az országutat, és egy kietlen ösvényen kirándulni indulnak. Hirtelen letérnek a fő csapásról, és végül eltévednek a kemény terepen. Eleinte önbizalmuk és humoruk hajtja tovább őket, ám ahogy a rideg szépségű vidéken tévelyegnek, az órákból napok lesznek, és lassan rádöbbennek helyzetük komolyságára. Amint erejük és túlélési esélyük egyre csökken, barátságuknak is döntő próbát kell kiállnia...


2002 Gus Van Sant dráma, kalandfilm 87 3,2
Elephant (2003)

Elephant
Elefánt

1999. április 20. Adolf Hitler születésnapja. Gyönyörű tavaszi nap, az egyik diák, Eli le akar fotózni egy punk-rock párt. Nate a futball edzés után találkozik barátnőjével, Carrie-vel. John az iskolában hagyja apja kocsijának kulcsát, hogy a testvére érte mehessen. Az iskolai kávézóban Brittany, Jordan és Nicole megbeszélik a legújabb pletykákat. Michelle a könyvtárba rohan, de közben Eli néhány fotót készít Johnról a folyosón. Ez a nap is olyan, mint a többi... De hirtelen elszabadul a pokol.


2003 Gus Van Sant dráma, krimi 329 3,4
Last Days (2005)

Last Days
Az utolsó napok

Az utolsó napok című filmet Kurt Cobain viharos életének záró akkordjai ihlették. Blake (Michael Pitt, Álmodozók) briliáns, de zaklatott zenész. A hirtelen jött sikerrel nem tud mit kezdeni, barátaira nem támaszkodhat, hiszen a pénzét jobban szeretik, mint őt magát. Az egyre erőszakosabb rajongók, menedzserek és ügynökök elől Blake egy csendes erdő magányába menekül, hogy megoldást keressen az életét felemésztő közönyre.


2005 Gus Van Sant dráma 57 2,9