All That Heaven Allows remake-ek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
All That Heaven Allows (1955)

All That Heaven Allows
Az ég nem bánja

Cary, a gazdag özvegy beleszeret a nála 15 évvel fiatalabb kertészbe, Ronba. A férfi természetimádata és romlatlansága az újrakezdés reményét ébreszti fel az asszonyban, aki a pénz mesterkélt, hideg világában él. Nemcsak Cary felnőtt gyermekei ellenzik anyjuk kapcsolatát, de az egész kisvárosi baráti kör is mélységesen megveti a nem összeillő szerelmespárt. Cary előbb enged is a nyomásnak, és szakít a férfival. De amikor Ront hóviharban baleset éri, már látja, mekkora hibát követett el, és Ron betegágyához siet.


1955 Douglas Sirk dráma, szerelmi történet 39 4,0
Angst essen Seele auf (1974)

Angst essen Seele auf
A félelem megeszi a lelket

Emmi takarítónőként egészíti ki nyugdíját. Egy kocsmában megismerkedik a nála jóval fiatalabb marokkói vendégmunkással, Alival. Egymásba szeretnek. Amikor elhatározzák, hogy összeházasodnak, a külvilág gyűlölködésével és értetlenségével találják szembe magukat. Ez a külső nyomás felszínre hozza a köztük a problémákat.


1974 Rainer Werner Fassbinder dráma, szerelmi történet 189 4,3
Far from Heaven (2002)

Far from Heaven
Távol a mennyországtól

Ugyanabban az évben, amikor Marilyn Monroe pályája csúcsán volt, és megjelent Joan Baez első nagylemeze, Cathy Withaker (Julianne Moore), a Far from Heaven című film főszereplőnője a látszólag makulátlanul boldog háziasszonyok csodálatos életét éli az ötvenes évek középosztálybeli Amerikájában. A szinte már kínos gonddal kényelmesre díszített, jómódú kertvárosi otthonában, állandó mosollyal kedves arcán kedvére rendezgeti a vázákban a csokrokat, a gyerekek szépek és egészségesek, férje pedig, az ellenállhatatlan Frank (Dennis Quaid), társadalmilag megbecsült, biztos pozíciót tudhat magáénak. A vacsoravendégek és a jótékonysági rendezvények egymást váltják sima életükben. A polgári elégedettség e "színes, szélesvásznú" ragyogó pompája mögött valahogy mégis mindenki magányos, és valós belső vágyait kénytelen elnyomni. A nagyszerű Frank titkolt homoszexualitására rájön felesége, de a családot s a látszatot fenn kell tartani. Cathy vonzalma fekete kertészük, Raymond (Dennis Haysbert) iránt szintén nem derülhet ki az 50-es évek fajgyűlölő Amerikájában. Meddig hazudható vajon ez a kívül szép, belül fojtott élet? Képes-e szembeszegülni a vágyait felismerő Cathy a társadalom elvárásainak?


2002 Todd Haynes dráma, szerelmi történet 116 3,8