Wong Fei Hung

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Wong Fei-hung (1991)

Wong Fei-hung
Volt egyszer egy Kína

A 19. századi Kínában, Kanton tartományban Wong Fei-hung a harcművészetek legendás mestere felveszi a harcot mindenki ellen, aki szűkebb és tágabb hazája ellen tör. Wongnak veszélybe kerül saját harcművészetet oktató iskolája, ráadásul még meg is kell védenie távoli rokonát, a szépséges és teljesen elnyugatiasodott Yee "nénit" is, aki nemrég tért vissza az Egyesült Államokból. Yee varázsa nemcsak Wongot, hanem segítőtársát és asszisztensét Chungot is megérinti. De Wongnak nem sok ideje jut a szerelemre, hiszen külföldi hódítók és helyi kiskirályok ellen egyszerre kell felvennie versenyt. A heves küzdelemben még Yee is kénytelen megkérdőjelezni nyugaton elsajátított elveit. A kérdés már csak az, hogy kung fuval fel lehet-e venni a harcot a fegyverek ellen.


1991 Tsui Hark harcművészeti film, történelmi film 24 3,5
Wong Fei Hung II: Naam yi dong ji keung (1992)

Wong Fei Hung II: Naam yi dong ji keung
Volt egyszer egy Kína 2.

Tsui Hark klasszikusának folytatásában Wong Fei Hung Kantonba utazik, hogy részt vegyen egy gyűlésen, ahol nyugati és keleti orvostudományról tartanak előadást. A szemináriumot azonban egy fanatikus szekta (White Lotus Clan) ostromolja meg, élükön a látszólag legyőzhetetlen Kung-gal. A szekta célja, hogy az összes külföldit kiűzzék Kantonból és egész Kínából. Wong még a szemináriumon megismerkedik Sun Yat Sen-nel, egy demokratikus lázadó csoport vezetőjével, akik szeretnék Kínát köztársasággá változtatni, de a kormány katonái Lan tábornok vezetésével az útjukban állnak. Wong Fei Hung segíti a lázadókat, ugyanakkor a szekta egyre brutálisabb tevékenységei ellen is harcolnia kell. A dolog pedig csak bonyolódik, amikor Lan tábornok és Kung szövetkeznek…


1992 Tsui Hark akciófilm, harcművészeti film, történelmi film 20 3,6
Wong Fei Hung ji saam: Si wong jaang ba (1993)

Wong Fei Hung ji saam: Si wong jaang ba
Volt egyszer egy Kína 3.

A trilógia utolsó részében Wong Fei Hungnak (Jet Li), a neves harcművésznek immáron Pekingbe vezet az útja. Részt kíván venni a császárné által meghirdetett Oroszlántánc harcművészeti versenyen, emellett bemutatná jegyesét (Rosamund Kwan) pekingi édesapjának. Wong nem számít arra, hogy leendő párjának orosz csábítója akad, így a versenyen résztvevő brutális harcosokon kívül még a szerelméért is meg kell küzdenie. Tsui Hark pazar kiállítású filmjével - benne a gyönyörűen koreografált harci jelenetekkel - méltó befejezést készített remek ívű, kivételes látványvilágú trilógiájának.


1993 Tsui Hark akciófilm, harcművészeti film 15 3,0

Wong Fei Hung ji sei: Wong je ji fung
Kínai történet: Sárkányok harca


1993 Yuen Bun akciófilm 5 ?