Alien

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Alien (1979)

Alien
A nyolcadik utas: a halál

A Nostromo űrhajó a hazatérés helyett egy kihalt bolygóról érkező ismeretlen jelzés nyomába ered. Miután a legénység a jelzés miatt a mélyálomból felkel, a bolygón egy elhagyott űrhajót találnak, belsejében számtalan, idegen eredetű tojással. Miközben óvatosan próbálják feltárni az űrsikló titkát, az egyik tojásból hirtelen kirobban egy lény és rátapad a legénység egyik tagjának, Kane-nek arcára, aki eszméletlenül tér vissza fején a parazitával, nyolcadik utast és egyben legyőzhetetlen halált hozva a fedélzetre...


1979 Ridley Scott dráma, horror, sci-fi, ... 1508 4,3
Aliens (1986)

Aliens
A bolygó neve: Halál

57 évvel később egy mentőhajó talál rá Ripleyre (Sigourney Weaver), akinek az utolsó pillanatba sikerült megmenekülnie. Hazaérkezvén megtudja, hogy annak idején egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol megtámadta őket az ismeretlen szörnyeteg. Miután a földi kutatóbázis minden kapcsolatot elveszített az odatelepített emberekkel, Ripleyt egy sereg felfegyverzett harcos kíséretében visszaküldik a távoli bolygóra, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljanak a félelmetes idegennel és megmentsék a túlélőket. De a landolás után nem sokkal elszabadul a pokol.


1986 James Cameron akciófilm, horror, sci-fi, ... 1250 4,3
Alien³ (1992)

Alien³
A végső megoldás: halál

Bár Ellen Ripley sikeresen megmenekült, amikor űrhajója lezuhan a Fiorina 161 bolygón, a balesetet Newt és Bishop nem éli túl. A Fiorina 161-rol hamar kiderül, hogy a bolygó nem más, mint egy fegyenctelep, ahol a magukra hagyott rabokra van bízva, hogyan maradnak életben. Ripley-nek hamar rá kell jönnie arra, hogy bár társai meghaltak, nem ő maradt a hajó egyetlen utasa. Noha titokzatos útitársa gyilkos szándékkal érkezett, Ripley hamar rájön arra is, hogy nem a titokzatos idegen a legfélelmetesebb ellenfele.


1992 David Fincher dráma, horror, sci-fi, ... 1035 3,6
Alien: Resurrection (1997)

Alien: Resurrection
Alien 4.: Feltámad a halál

Ellen Ripley halott. Életét vesztette a tökéletes gyilkológép elleni harcban. Hasában azonban ott maradt egy új élet csírája - egy idegen lényé. 200 év és nyolc rémes genetikai kísérlet eredményeképpen Ripley hadnagy újra életre kel. Megszállott tudósok "áldozatos" munkája kellett ahhoz, hogy klónozzák őt, és benne az idegen királynőt - azzal a nem titkolt céllal, hogy kitenyésszék a "tökéletes fegyvert". A királynő szaporodik, és savas vérű, kegyetlen utódai ellepik a támaszpontot. Hamarosan elszabadul a pokol. Ripleyre, és az állomásra érkező csempészekre, köztük a különös Callra vár, hogy harcba szálljanak az elpusztíthatatlan faj egyedeivel.


1997 Jean-Pierre Jeunet akciófilm, horror, sci-fi, ... 926 3,3
AVP: Alien vs. Predator (2004)

AVP: Alien vs. Predator
Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen

Tudósok és szakértők egy csapata érkezik az Antarktiszra, hogy felkutassanak egy a jégkéreg alatt rejtőző ősi piramist, azonban hamarosan rá kell döbbenniük, hogy ez a felfedezés nem is olyan örömteli, sőt, veszélyt jelenthet az egész emberiségre: a piramis belsejében ugyanis két földönkívüli fajra bukkanak, akik évezredek óta háborúznak egymással a mélyben. Mindegy, melyikük kerül ki győztesként, mi csak veszíthetünk…


2004 Paul W.S. Anderson akciófilm, horror, sci-fi, ... 866 2,6
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem (2007)

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
Aliens vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen 2.

A két földönkívüli faj ezúttal egy kisvárost választott hadszíntérül, ahol a békés lakók önkéntelenül is belecsöppennek a küzdelembe.


2007 Colin Strause - Greg Strause akciófilm, horror, sci-fi, ... 552 1,9
Prometheus (2012)

Prometheus
 

Tudósok egy csoportja az emberiség eredetére utaló nyomokra bukkan a Földön. Utazásra indulnak a világűr legsötétebb szegletébe, ahol szörnyű harcot kell vívniuk az emberi faj jövőjének megmentéséért.


2012 Ridley Scott kalandfilm, sci-fi, thriller 1041 3,4
Alien: Covenant (2017)

Alien: Covenant
 

A Weyland-Yutani társaság megbízásából a Covenant nevű kolonizáló űrhajó legénysége Walterrel, a Prometheus-expedíciót túlélt android, David tökéletes másával a galaxis túlsó végébe indul, hogy ott lakhatóvá tegyen egy megfelelő klímájú, de még feltérképezetlen bolygót. A távoli bolygó azonban nem paradicsomi állapotokkal várja a legénységet és a veszélyes vidék és halálos létformák közt felbukkan egy régi ismerős, a planéta egyetlen lakója, a szintetikus android, David...


2017 Ridley Scott akciófilm, horror, kalandfilm, ... 502 2,8