Spiderman

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Amazing Spider-Man (1977)

The Amazing Spider-Man
A Pókember

Peter Parker külsős fotós a Hírharsonánál. Egy tudósítás során megcsípi egy radioaktív pók, amitől szupererős lesz, és pókhoz hasonlóan tapad bármilyen szilárd felülethez. Amikor egy magát Gurunak nevező bűnözőzseni emberek hipnotizálásával rabol pénzt és kelt zűrzavart, maszkot ölt és Pókemberként ered a gonosztevő után. Guru 10 ember öngyilkosságba hajszolásával akar pénzt kicsikarni a polgármestertől. A csavar az, hogy Peter is áldozatul esik a hipnózisnak. Az 1977-es tévéfilm valójában egy 14 részes sorozat pilotja, és a hálószövő szuperhős kalandjainak első élőszereplős adaptációja.


1977 E.W. Swackhamer akciófilm, krimi 17 1,9
Spider-Man Strikes Back (1978)

Spider-Man Strikes Back
Pókember III.

A Pókember belemászik egy FBI-ügybe, s közben gyönyörű nő is akad a hálójába.


1978 Ron Satlof akciófilm, fantasy 14 1,9
Spider-Man: The Dragon's Challenge (1979)

Spider-Man: The Dragon's Challenge
 


1979 Don McDougall kalandfilm, krimi 6 ?
Spider-Man (2002)

Spider-Man
Pókember

Egy pókcsípés nem a világ. Peter Parker (Tobey Maguire), a kétballábas diákújságíró világa mégis fenekestül felfordul, amikor egy laboratóriumi osztálykirándulás során megcsípi egy mutáns pók. Ezt követően a srác egyre furább képességeket tapasztal magán: könnyedén sétál a plafonon, csuklójából ragadós pókszálat lő ki, a veszélyeket pedig jóval bekövetkezésük előtt megérzi. Ami kezdetben játéknak tűnik, hamarosan szörnyű és izgalmas kötelezettséggé válik. Peternek meg kell küzdenie az emberfeletti erővel rendelkező, gonosz Zöld Manóval (Willem Dafoe), és el kell nyernie a gyönyörű Mary Jane (Kirsten Dunst) szerelmét.


2002 Sam Raimi akciófilm, fantasy 1074 3,2
Spider-Man 2 (2004)

Spider-Man 2
Pókember 2.

Két év telt el, amióta a csendes Peter Parker elhagyta nagy szerelmét, Mary Jane Watsont, és vállalta a szuperhős-léttel járó felelősséget. Peternek számos új nehézséggel kell szembenéznie, miközben arra törekszik, hogy megteremtse az egyensúlyt két élete között - nappal szorgalmas egyetemista, éjjel pedig a szuperhős szerepét ölti magára. Azok az emberek, akik a legfontosabbak Peter számára, mind veszélyben vannak, attól a pillanattól, hogy összeütközésre kerül sor a gonosz Oki Dokival. Peter egyre nehezebben bírja Mary Jane nélkül, és egyre erősebb késztetést érez, hogy a kettős életnek és a titkolódzásnak véget vessen. Közben M.J. már továbblépett, és éli a maga életét: színészkedik, és férfi is van az életében. Peter legjobb barátja, Harry Osborn a Pókemberen még mindig bosszút szeretne állni, mert őt tartja felelősnek apja haláláért. Még komplikáltabbá válik Peter élete azzal is, hogy Dr. Otto Octavius ellen kell harcolnia. Szüksége van minden természet feletti képességére, hogy megállítsa az elmebeteg gonosztevőt...


2004 Sam Raimi akciófilm, fantasy, kalandfilm 928 3,2
Spider-Man 3 (2007)

Spider-Man 3
Pókember 3.

Pókember (Tobey Maguire), a szuperhősök legkülönösebbike ezúttal komoly bajba keveredik. De nemcsak az ellenségeitől kell félnie. Miközben két rendkívüli képességekkel bíró rosszakarója, Venom (Topher Grace) és Homokember (Thomas Haden Church) összefog ellene, egy gyönyörű, szőke lánnyal (Bryce Dallas Howard) is találkozik. Ő szeretne hű maradni régi szerelméhez, Mary Jane-hez (Kirsten Dunst), de lehet, hogy a csábítás erősebb lesz. Egy mindenre képes szökött fegyenc, egy Peter nyomában szaglászó paparazzo, egy fekete anyag, amely egy kalandja során átitatja a Pókember ruháját, és átalakítja a testét, a város rendőrfőnökének gyönyörű lánya és a Zöld Manó régi ruhájában járó, még mindig bosszúállásra készülő egykori jóbarát - Pókember élete még sosem bővelkedett ennyire a kalandokban. És sosem volt még ilyen veszélyben.


2007 Sam Raimi akciófilm, fantasy, kalandfilm 766 2,7
The Amazing Spider-Man (2012)

The Amazing Spider-Man
A csodálatos Pókember

Peter Parker kicsi volt, mikor szüleinek nyoma veszett. Egy napon talál egy fényképet, ami apját és munkatársát ábrázolja. Felkeresi Dr. Curt Connors-t, akinek laboratóriumában megcsípi egy génmanipulált pók...


2012 Marc Webb akciófilm, fantasy 627 3,3
The Amazing Spider-Man 2 (2014)

The Amazing Spider-Man 2
A csodálatos Pókember 2.

Pókember megmérkőzik Rinóval és a nagy erejű Elektróval, miközben igyekszik eleget tenni ígéretének, miszerint nem keveri bele Gwen Stacyt veszedelmekkel teli életébe.


2014 Marc Webb akciófilm, fantasy 404 3,0
Spider-Man: Homecoming (2017)

Spider-Man: Homecoming
Pókember: Hazatérés

Az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Peter Parker megpróbálja egyensúlyba hozni középiskolai életét és szuperhősi karrierjét.


2017 Jon Watts akciófilm, kalandfilm, sci-fi 488 3,6
Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Spider-Man: Into the Spider-Verse
Pókember: Irány a Pókverzum!

Ismerik Miles Moralest? Nem sokkal azután, hogy Peter Parker ellen összefogtak legnagyobb ellenségei, Doktor Octopus, Homokember, Electro, Kraven és a Keselyű, és hatalmas csatában legyőzték, egy átlagos amerikai srácot újra megcsípett egy genetikailag módosított pók. Miles fekete és spanyol szülők gyereke, átlagos, békés családban él, bár az egyik nagybátyja bűnöző… És még az eredeti Pókembernél is több különleges képességgel rendelkezik: ha akar láthatatlanná válik, az érintése bénító hatású. De ellenségei is vannak. Köztük a legveszélyesebbet Skorpiónak hívják.


2018 Bob Persichetti - Peter Ramsey - Rodney Rothman akciófilm, animáció, sci-fi 290 4,1
Spider-Man: Far From Home (2019)

Spider-Man: Far From Home
Pókember: Idegenben

Pókember nem pihenhet. Az már kiderült, hogy az ifjú pók egyedül is képes megmenteni a világot, és csoportban is megállja a helyét, de közben ő úgy érzi, hogy neki is jár mindaz, ami bármelyik középiskolásnak: és a haverjaival európai utazásra indul. De éppen, amikor végre élvezhetné mindazt, amit a baráti lazulás kínálhat, újabb kihívás elé kell néznie. A rejtélyes Mysterio miatt új kalandba indul, és könnyen lehet, hogy Pókember, aki nagy nehezen próbálja a hátizsákos utazást a hősi küzdelemmel összehangolni, kénytelen régi bosszúálló társaitól segítséget kérni.


2019 Jon Watts akciófilm, kalandfilm, sci-fi, ... 345 3,5