Tökéletes katona

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Universal Soldier (1992)

Universal Soldier
Tökéletes katona

A vietnámi háború végén Luc közlegény rádöbben, hogy felettese, Scott őrmester kegyetlen és értelmetlen népirtásra készül. Luc szembeszegül Scottal, és a két jól képzett katona halálos sebet mér egymásra az összetűzésben… Az amerikai kormány egy titkos kísérlete során Luc és Scott testét átalakítják: a félig ember, félig gép lények nem éreznek fájdalmat, pontosak, gyorsak, kíméletlenek és szinte sebezhetetlenek – ők a minden helyzetben bevethető tökéletes katonák. Azzal azonban senki sem számolt, hogy a kísérleti alanyok emlékezhetnek is! Amikor egy riporternő és az operatőre leleplező felvételeket próbál készíteni a tökéletes katonák titkos kiképző-bázisáról, Scott megöli az operatőrt. Luc tudatalattija a gyilkosság láttán felülírja az új programot, és kilépve a sorból új feladatrára koncentrál: célja megmenteni az ártatlan újságírónő életét. Időközben Scott is emlékezni kezd - eszébe jut, hogy halála előtt csak egyet akart: megölni Luc-ot…


1992 Roland Emmerich akciófilm, sci-fi 511 3,0
Universal Soldier II: Brothers in Arms (1998)

Universal Soldier II: Brothers in Arms
Tökéletes katona 2 - Újra fegyverben

Luc Devreaux egykori katona és Veronica Roberts televíziós riporternő a UniSol egység egyik nyomukba küldött katonáját legyőzve fontos fontos információt szerez a tökéletes katonákat létrehozó titkos szervezet vezetőjéről. Rájönnek, hogy csak egyetlen módon tudják legyőzni őt: ha az egész világ tudomására hozzák az embertelen kísérleteket. Mielőtt azonban eljuttathatnák a megszerzett információt a médiának, egy Luc nyakába épített szerkezet bekapcsolódik és távirányítással a UniSol bázisra irányítja őt, ahol kitörlik emlékeit...


1998 Jeff Woolnough akciófilm 60 1,5
Universal Soldier III: Unfinished Business (1998)

Universal Soldier III: Unfinished Business
Tökéletes katona 3 - Befejezetlen ügy

Luc Deveraux, egykori szuper-katona és Veronica Roberts, televíziós riporternő ismét menekülni kényszerül. Ezúttal azonban a tökéletes katonákat létrehozó szervezet feje, Mentor nem hagy semmit a véletlenre. Egy megszállott géntudóssal kifejleszti a tökéletes katonák legújabb változatát, hogy likvidálhassa a szökevényeket.


1998 Jeff Woolnough akciófilm 35 1,4
Universal Soldier: The Return (1999)

Universal Soldier: The Return
Tökéletes katona: A visszatérés

Luc Devreaux egykori katona és Veronica Roberts televíziós riporternő a UniSol egység egyik nyomukba küldött katonáját legyőzve fontos információt szerez a tökéletes katonákat létrehozó titkos szervezet vezetőjéről. Rájönnek, hogy csak egyetlen módon tudják legyőzni őt: ha az egész világ tudomására hozzák az embertelen kísérleteket. Mielőtt azonban eljuttathatnák a megszerzett információt a médiának, egy Luc nyakába épített szerkezet bekapcsolódik és távirányítással a UniSol bázisra irányítja őt, ahol kitörlik emlékeit.


1999 Mic Rodgers akciófilm, sci-fi 192 1,6
Universal Soldier: Regeneration (2009)

Universal Soldier: Regeneration
Tökéletes katona: Egy új kezdet

Egy továbbfejlesztett, újgenerációs "unisol", azaz "tökéletes katona" segítségével terroristák elfoglalják a csernobili atomerőmű romjait, és katasztrófával fenyegetnek, ha követeléseiket nem teljesítik. Több kudarcba fulladt próbálkozás után a kormány már csak abban bízhat, hogy az egyik eredeti unisol, Luc Deveraux képes lesz elhárítani a veszélyt.


2009 John Hyams akciófilm, sci-fi, thriller 86 2,1
Universal Soldier: Day of Reckoning (2012)

Universal Soldier: Day of Reckoning
Tökéletes katona: A leszámolás napja

John családját lemészárolják az otthonában - a tettes UniSol program egyik tagja, Luc Deveraux, aki a tökéletes katonákból magánhadsereget épít, felszabadítva őket a kormány irányítása alól. John Deveraux nyomába ered, de ő maga sem az, akinek hiszi magát.


2012 John Hyams akciófilm, sci-fi 63 2,4