Üvöltés

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Howling (1981)

The Howling
Üvöltés

Karen White ismert televíziós riporternő, aki súlyos traumát szenved egy sorozatgyilkos támadását követően. Ezt kiheverendő egy híres rehabilitációs intézetbe költözik. Az intézet üzemeltetője körül azonban valami nagyon nincs rendben. Karen pedig hamarosan ráébred az élete sokkal nagyobb veszélyben van mint azt valaha is hinni merte volna...


1981 Joe Dante horror 82 3,2
Howling II: Stirba - Werewolf Bitch (1985)

Howling II: Stirba - Werewolf Bitch
Üvöltés 2. - A nővéred egy vérfarkas

Ben White nővére halálának ügyében nyomoz. Az újságírónőt egy ezüstgolyóval ölték meg. A temetésen Ben találkozik egy okkultizmus-szakértővel, aki elmondja neki, hogy nővére saját maga tervezte meg kivégzését, mert rájött, hogy farkasember.


1985 Philippe Mora horror 16 1,6
Howling III (1987)

Howling III
Üvöltés 3. - Az erszényes farkas

Az Egyesült Államok hírszerzése orosz farkasember-jelentések birtokába kerül. Az elemzéshez ausztrál antropológus-professzor segítségét kérik, aki nagyapja nyomdokait követve összekapcsolja az esetet az ausztrál farkaskultusszal; felfedezi és leírja az egyedül Ausztráliában honos erszényes vérfarkas-populációt, és megmenti őket a tudatos kiirtástól. A magányos tudós racionális világát felkavarja az érzelem, amikor beleszeret a disszidens orosz prímabalerinába, aki ráadásul maga is vérfarkas.


1987 Philippe Mora horror 14 1,6
Howling IV: The Original Nightmare (1988)

Howling IV: The Original Nightmare
Üvöltés 4.: A vérfarkasklán

Marie, az írónő egy festői városba költözik remélve, hogy ott megszabadulhat gyötrő látomásaitól. Legnagyobb meglepetésére az érzéki csalódások folytatódnak, s furcsa események közepette találja magát. Sétái során farkasüvöltésekre, sőt vérfarkasokra lesz figyelmes. Vagy ezek is csak látomások?


1988 John Hough horror 16 1,6
Howling V: The Rebirth (1989)

Howling V: The Rebirth
Üvöltés 5. - A legenda újjászületik

Az 500 éve lakatlan kastély megnyitójára kilenc vendég érkezik. Kezdetben hitetlenkedve hallgatják a kastély történetét házigazdájuktól, István magyar gróftól. Azonban az elbeszélés csakhamar véres valósággá válik, mert a vendégek egyre-másra eltünedeznek, s később átharapott torokkal bukkannak rájuk. Ekkor már mindenki hisz a magyar gróf legendájában, s döbbenten eszmélnek rá, hogy a kastélyban lévők közül egyvalaki sötét titkot rejteget: az éj leple alatt könyörtelen vérfarkassá változva szedi áldozatait.


1989 Neal Sundstrom horror 19 1,9
Howling VI: The Freaks (1991)

Howling VI: The Freaks
Üvöltés 6. - A korcsok

Nyári uborkaszezon idején előbb egy fiatalember, majd egy vándorcirkusz érkezik Canton Bluff álmos kisvárosába. Egy fiatalember besegít a helyi templom renoválásában, ám esténként átváltozik, s könyörtelen vérfarkasként portyázik. Így találkozik a vándorcirkusz egyik mutatványosával, aki torzszülötteket mutogat a megélhetéséért. A mutatványos azonban sötét titkot rejteget: maga is vámpír. A két vérengző szörnyeteg összecsap.


1991 Hope Perello horror 13 1,2
Howling: New Moon Rising (1995)

Howling: New Moon Rising
Howling VII: Mystery Woman


1995 Clive Turner horror 5 ?
The Howling: Reborn (2011)

The Howling: Reborn
 

A középiskolai érettségit megelőző napon Will Kidman végre hajlandó felnézni a tankönyveiből, hogy meglássa Eliana Wynert, azt a lányt, akiért az elmúlt négy évben folyamatosan epekedett. Will mindig is visszahúzódó fiú volt, ám amikor felfedez egy sötét titkot a múltjából, miszerint egy hosszú vérvonallal rendelkező vérfarkas-család leszármazottja, a fiúnak döntenie kell: megadja magát az ősi ösztöneinek, vagy pedig szembeszáll a késztetéssel, hogy megőrizze emberi mivoltát. Ám nem csupán egyre növekvő vérszomját kell legyőznie, de azokat a félelmetes bestiákat is, melyek az ő és Eliana életére törnek.


2011 Joe Nimziki horror 8 ?